Dodaj do ulubionych

Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława

IP: *.proxy.aol.com 28.04.04, 00:09
Rece opadaja, tacy jestesmy madrzy.Dziury zalepia i juz....plyty beda jak
nowe.Moze ktos tu powinien stuknac sie w glowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: sonar Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 80.50.28.* 28.04.04, 06:49
      Wyglada na to, ze ci knajpiarze sami zalepili sobie dziury w glowach, przez
      ktore kiedys wywialo im caly rozum. Chwilami zdaje mi sie, ze mamy juz drobny
      biznes prowadzony przez ludzi z horyzontami, a tu masz! Nie ma innego wyjscia
      jak odszpuntowac te dziury w glowach i wrzucic tam troche rozumu.
      Szczecinianie! zrzuta na rozum dla knajpiarzy! A moze ratusz sie dolozy?
    • Gość: Ktosik Ale mąrale z wybiórczej - co sezon ogórkowy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 07:56
      i nie ma o czym pisać - no to na start i upierdolcie jedną z najlepszych
      restauracji w Szczecinie - a no tak, wy pijecie w domku piwko w kapciach a nie
      z tymi których opinia powinna was interesować - oj pismaki, pismaki zaściankowe
      • Gość: Robert-o e tam dziury IP: 10.10.130.* 28.04.04, 08:58
        mnie dobija cos innego w tamtej okolicy - szczegolnie w weekendowe wieczory i
        noce - otoz: jade sobie autem do domku ulica obroncow stalingradu, wjezdzam na
        plac zgody zeby skrecic w wojska polskiego i na bank zawsze ostro hamuje bo na
        tym kawaleczku placu zgody taryfiarze urzadzaja sobie dziki postoj...
        kiedys kupie chyba uzywana nyse albo tarpana i przypieprze w panow parkujacych
        nomen-omen na skrzyzowaniu
        • Gość: Dagmara. Re: e tam dziury IP: *.proxy.aol.com 29.04.04, 22:26
          To chodz piechota.....najlepiej po tych dziurawych chodnikach.
      • Gość: mamoniowa Re: Ale mąrale z wybiórczej - co sezon ogórkowy IP: 212.244.77.* 28.04.04, 09:50
        Rozumiem, ze wiercenie dziur w historycznym bruku jest bardzo europejskie???
        • ja_aska ktosik 28.04.04, 09:55
          Walnij się porządnie w dynię buraku. Najlepiej rozwalić cały deptak i wszystkie
          kamienice by plastiki w grandzie miały gdzie zaparkować idąc na plastikowe
          balety. Może to i najlepsza knajpa ale po czymś takim najpewniej najbardziej
          wieśniacka.
          • Gość: Robert-o Re: ktosik IP: 10.10.130.* 28.04.04, 10:23
            Ty chyba asiu nie do konca zrozumialas istote tej sprawy...:)
        • Gość: Dagmara Re: Ale mąrale z wybiórczej - co sezon ogórkowy IP: *.proxy.aol.com 28.04.04, 15:08
          I wg co niektorych w ogole nie warte uwagi.
      • vojciech Re: Ale mąrale z wybiórczej - co sezon ogórkowy 28.04.04, 12:06
        Gość portalu: Ktosik napisał(a):

> i nie ma o czym pisać - no to na start i upierdolcie jedną z najlepszych
        > restauracji w Szczecinie

Drogi Ktosiku,

tak się składa, że ktoś z tej restauracji zniszczył zabytkowe płyty. I jeżeli
        tak jak sugeruje artykuł, zrobil to bez zgody kogośtam, jakąś karę chyba
        powinien ponieść. I to nie dlatego, że są dobrą czy złą restauracją, czy mają
        wnętrze plastikowe ży z kamienia. Trzeba tępić głupotę i tyle.

Jeżeli, tak jak sugerujesz, nie wolno pisać o tej restauracji bo jest "jedną z
        najlepszych", to może też niech porobią dziury w zabytkowych kamienicach czy też
        je pomażą spreyem...
        • Gość: XL Re: do vojciecha IP: 212.160.190.* 28.04.04, 12:21
          tak powinno być bowinno się rozliczyć wszystkich którzy wieszaja swoje tablice
          reklamowe i informacyjne na zabytkowych elewacjach kamienic za te wszystkie
          dziury wywiercone. A dlal dobrego przykładu powinno się zacząć od urzędu
          wojewódzkiego, miejskiego a w dlszej kolejności przez wszystkie muzea no i
          rozliczyć też trzeba by było WSM kę bo też jest w zabytkowym gmachu.
    • Gość: XL Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.160.190.* 28.04.04, 11:46
      Chyba tym z wybiórzej się w troszeczke w główkach popieprzyło albo zabrakło
      tematów do pisania bo idąc ich tokiem myślenia troszkę dalej to powinno się
      wszystkie płyty w mieście zerwać wywieźć do muzeum i tylko pokazywać a nie po
      nich deptać bo jeszcze można byt było coś zniszczyć. Ja wnioskuje jeszcze o
      opróżnienie jednego leningradu na Kaliny z mieszkańców i zakonserwowaniu go bo
      za 50 latr to też będzie zabytek. A tak włąsciwie to paru dziennikarzy powinno
      polatać za graficiarzami którzy notorycznie niszczą zabytkowe elewacje kamienic
      (proponuję wspólną akcję ze strażą miejską) a nie takie chodzenie na łatwiznę.
    • absztyfikant jakie to szczecinskie, az plakac sie chce 28.04.04, 11:48
      Bardzo sie ciesze, ze "Gazecie" rzeczywiscie nie jest wszystko jedno i pietnuje
      to dziadostwo i talatajstwo. Fakt jest jednak faktem, ze tumiwisizm w
      Szczecinie ma sie dobrze. Ostatnio widzialem wybazgrane sprejami Waly
      Chrobrego. Daje slowo, ze gdybym zlapal jednego z drugim przy dewastacji, to na
      policji by sie nie skonczylo, a na sadzie grodzkim conajmniej.
      • Gość: poinformowany jakie to szczecinskie, az plakac sie chce IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 22:55
        ....Mamy zgodę Szczecińskiego Towarzystwa Remontowego do STR-u?...
        ale SCR nie ma już umowy oraz prawa do tego terenu. Prawda jest taka, że
        zawarta z UM umowa była sprzeczna z prawem. Teraz za władanie terenem bez zgody
        zarządcy - ZDiTM-u, Pan Prezes SCR ma naliczone kary. Od kiedy się dowiedział,
        że najemcy są zainteresowani zawieraniem umów z ZDiTM.SCR rozpoczoł prasowe
        walenie w UM i ZDiTM. Każdy z nas napewno walczył by o deptak jak Prezes SCR,
        który płacił za ul. Bogusława 1000 zł. + VAT. SKANDAL.
    • Gość: kaka Re: KABARET IP: 212.160.190.* 28.04.04, 11:54
      hehe chyba się tematytka wyczerpała pismakom z wyborczej; no tak w polityce
      nuda ...., a tak nawiasem cyz ktoś może zachował ten asfalt z drogi co był
      przed renowacją ???? bo to może tez być zabytek hihi. wielka mi rzecz zabytkowa
      płyta chodnikowa - ... jak zabytkowa to do muzeum z nią a nie na DEPTAK.
      • Gość: mamoniowa Re: KABARET IP: 212.244.77.* 28.04.04, 12:31
        Tak jest, zabytki do muzeum, Syjonisci do Syjonu!!!!!!
        • swantevit Re: KABARET 28.04.04, 13:24
          Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> Tak jest, zabytki do muzeum, Syjonisci do Syjonu!!!!!!
          '''''''''''''''''''
          A Swarozyc do Swarozyna?! Nie, nigdy w zyciu!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12217&w=12107044
      • Gość: sonar Re: KABARET IP: 80.50.28.* 29.04.04, 06:34
        Tepiscie jak olowek obywatelu Kaka. Wprawdzie o Szczecinie mowi sie "wies z
        tramwajami", ale - jak widac - tobie marzy sie gumno, a nie jakies
        tam "tretuary".
        Sledzac niektore wypowiedzi dochodze do wniosku, ze ta wiejskosc Szczecina tak
        zupelnie znikad sie nie wziela...
    • Gość: mamoniowa Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.244.77.* 28.04.04, 11:57
      Aha, czyli zabytkowe kamienice tez powinny sie znalezc w muzeum hehehe?
      • Gość: XL Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.160.190.* 28.04.04, 12:05
        no pewnie ze powinny sie znaleźć bo przeciez jeszcze ktoś mogłby chcieć sobie
        obraz na ścianie powiesić a do tego trzeba zrobić DZIURĘ:(( niestety a właśnie
        a co z dziurami w zabytkowych elewacja po tablicach informacyjnych np w
        urzędzie wojewódzkim czy miejskim przeciez tam ich jest od cholery
    • Gość: suka Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.160.190.* 28.04.04, 11:58
      WCZORAJ WIDZIAŁEM JAK PIES NASRAŁ NA ZABYTKOWY DEPTAK ALE NIKT Z WYBORCZEJ O
      TYM NIE NAPISAŁ :((( I ZE STRAŻY MIEJSKIEJ TEŻ NIKT GO NIE GONIŁ
      • ja_aska Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława 28.04.04, 12:21
        Dewastacja dobra wspólnego przez debila - tematem z sezonu ogórkowego!
        Czyli jak ćwikła istnieje na forum GW. Gratulacje.
        • Gość: obiadek Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: *.iba.ub.uni / *.ub.uni-duisburg.de 28.04.04, 12:44
          czy w szczecinie chcac cos zrobic, zawsze trafia sie na zazdrosnych palantow,
          ktorzy przyczepia sie do kogos, kto ma troche inicjatywy? zrobil dziury w
          chodniku,ktory przez dziesieciolecia lezal rozwalony, aby jego klientom nie
          lecialo nic na glowe - to chyba dobrze. W koncu nie zaoral ciagnikiem calego
          placu Boguslawa. W Europie juz od dawna wierca dziury w chodnikach, ale za to
          naprawiaja drogi:)
          • ja_aska Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława 28.04.04, 13:21
            Może dawniej leżał rozwalony ale obecnie za kupę miejskich pieniędzy jest
            ułożony, naprawiony i zakonserowany. Nie wiedziałam, że w Europie pozwala się
            rozwalać zabytkowe rzeczy. Jakaś nowalijka się powiła.,
            • Gość: mamoniowa Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.244.77.* 28.04.04, 13:31
              Coz, kolega nie sprecyzowal czesci Europy :-)Ale podejrzewam, ze bynajmniej nie
              mial na mysli tej zachodniej....
            • Gość: XL Re: ja aska IP: 212.160.190.* 28.04.04, 13:38
              no nie wiem czy z naszych pieniędzy ??? bo z tego co pamiętam w 98r. depkak
              powstał za pieniądze amerykanów którzy prowadzili renowację
              kwartałów "norweskich" natomiast dalsze remonty kamienic to jest zdaje się
              inwestycja miejska
              • ja_aska Re: ja aska 28.04.04, 14:24
                Deptak? Od kiedy amerykańce robili? przecież jeden rożek mieli.
                • Gość: XL Re: ja aska IP: 212.160.190.* 28.04.04, 14:32
                  ale za nim ten rożek zrobili musieli najpierw zrobić całą ulicę wraz z
                  fontanną, latarniami studzienkami i jeszcze doprowadzić prąd z Turzyna na swój
                  koszt (na całą dzielnicę). To akurat wiem bo pracowałem wtedy przy budowie
                  deptaka.
                  • ja_aska Re: ja aska 28.04.04, 14:53
                    I świetnie. Nie zqapomonaj, że dostali za darmochę kamienicę i to nie jedną.
                    Poza tym jakie to wytłumaczenie, że jak ktoś inny zrobił to ćwikła może
                    rozwalić?
                    • Gość: XL Re: ja aska IP: 212.160.190.* 28.04.04, 15:21
                      Reasumując, nikt nie powinien przyczyniać się do dewastacji żadnych miejsc nie
                      tylko zabytkowych i z tym się całkowicie zgadzam ale nikt również nie określił
                      nigdzie w czym można wiercić a w czym nie, bo wydaje mi sie że zrobienie 4
                      otworów w elewacji zabytkowej kamienicy w celu montażu tabliczki informacyjnej
                      jest jeszcze większą dewastacją niż kilka otworów w płycie chodnikowej. A
                      wracając do twojego stwierdzenia że amerykanie dostali kamienice za darmo to
                      niestety muszę to sprostować gdyż w zamian wybudowali lokale zastępcze
                      niedaleko Łukasińskiego a mieszkania prywatne były wykupywane i to po cenach o
                      wiele większych od średniej na rynku w tamtym czasie
                      • ja_aska xl 28.04.04, 15:25
                        Dobrzy amerykanie, dobry radecki, dobre dziury, dobra dewastacja, dobre
                        łatanie, dobry klej. Zła gazeta bo się czepia.
                        • Gość: XL Re: xl IP: 212.160.190.* 28.04.04, 15:43
                          Przedewszystkim dobra renowacja, że wogóle ktoś się kiedyś jej podjął bo jak
                          pamiętam było wcześniej wiele prób nieudanych i do tej pory byśmy jeździli po
                          ulicy bogusława a nie chodzili po deptaku (zresztą podobnej do dzisiejszej
                          łokietka). A gazeta po prostu głupia bo wyolbrzymia rzeczy mało istotne, jakoś
                          nikt nie napisał wcześniej o tym że jak parę miesięcy temy zarząd nad deptakiem
                          przejął ZDiTM to po deptaku spacerowało się wśród śmieci i odchodów psów a na
                          interwencje nikt nie reagował. Wydaje mi się że ogródek letni jest o wiele
                          bardziej estetyczny niż zalegająca psia kupa na środku deptaka
    • Gość: josh radecki na prezydenta!!!!!!! IP: *.pomorzany.v.pl 28.04.04, 15:13
      przeciez tacy idioci tylko w polityce "robia", a w naszym miescie szczegolnie...
      • Gość: gizza Re: radecki na prezydenta!!!!!!! IP: 212.160.190.* 28.04.04, 15:55
        DZIENNIKARZE !!!! DOBILI JUZ RYWINA TERAZ DOBIJĄ RADECKIEGO HEHE
    • Gość: painkiller Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.160.190.* 28.04.04, 16:19
      hehe "zarząd dróg nic nie wie o dziurach w deptaku" - a skąd on ma wiedzieć jak
      on nic nie wie o dziurach na drogach, ciekawe czy skieruje straż miejską do
      szukania sprawców dziur w asfalcie.
    • Gość: polityk Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.160.190.* 28.04.04, 16:36
      a ja słyszałem o takich co robią jeszcze większe dziury w budżecie i chodzą
      bezkarnie, także nie czepiajcie się restauratorów bo dziury to nasza narodowa
      specjalność. Taka dziura ustanowiona przez rządzących działa jak ustawa i
      reszta społeczeństwa się dostosowuje mamy później dziury w budżecie, w drogach,
      w kieszeni, w zębach i w skarpetkach; nie rozumiem dlaczego nie mamy mieć dziur
      w deptaku przecież to normalne
    • Gość: ??? Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława IP: 212.160.190.* 28.04.04, 16:52
      ??? powiedzcie mi bo czegoś z tego artykułu nie rozumiem ??? bo jak to Szczecin
      eksportował węgiel, skąd??? gdzie była kopalnia ??? na pogodnie czy na
      gumieńcach??? nic nie rozumiem no i jeszcze ten balast z płyt chodnikowych to
      już chyba przesada. Coś ta Pani jakieś bajki pisze chyba a poza tym, czy
      dziennikarz powołując się na jakiś fakt może pisać słowa "prawdopodobnie"
      i "najprawdopodobniej" ??? jak się czegoś nie wie to się nie pisze
      • hsps Re: Zniszczone chodniki na deptaku Bogusława 29.04.04, 09:41
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> ??? powiedzcie mi bo czegoś z tego artykułu nie rozumiem ??? bo jak to
        Szczecin
        >
        > eksportował węgiel, skąd??? gdzie była kopalnia ??? na pogodnie czy na
        > gumieńcach??? nic nie rozumiem no i jeszcze ten balast z płyt chodnikowych to
        > już chyba przesada.

Z węglem to jest wg. mnie skrót myślowy - eksport węgla z południa przez port
        szczeciński, to jest ci chyba znane. Balast nie był z płyt chodnikowych tylko
        do zrobienia płyt wykorzystano bloki służące za balast w ramach
        zagospodarowania "odpadów".
        W tych dwóch punktach nie widzę problemu.
      • Gość: muniek XL IP: *.espol.com.pl 29.04.04, 14:31
        Drogi XL vel kaka vel suka vel gizza vel painkiller vel polityk vel ???

Dlaczego tak często zmieniasz nicki?
        Czyżbyś do obrony swoich racji musiał udawać kilka osób? Może lepiej
        argumentami, co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka