Dodaj do ulubionych

Po naszej interwencji

IP: *.proxy.aol.com 29.04.04, 18:37
Teraz musi ktos stac i pilnowac , czy na pewno z taka predkoscia jada.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 22:07
      Jasne, walczcie o ograniczenie do 30 km/h. W końcu to mało istotna droga. To
      nic, że prowadzi do najważniejszego w województwie przejścia granicznego.
      Zróbcie z tego strefę zamieszkaną, będzie można jeździć 20 na godzinę. Może
      jeszcze kilka progów spowalniających by się przydało.
      • Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 23:43
        Mac, wyluzuj ;-) Chyba nie chciałbyś, by w miejscu, w którym mieszkasz, było
        ograniczenie do 90km/h?
        • Gość: Zojka Re: Po naszej interwencji IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 00:54
          Juz wiadomo , ze Mac bedzie jezdzil 90 km/h.I po co bylo ograniczac predkosc?
          • Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 01:14
            Jak znam życie, 95% kierowców ;-/

• Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:35
            Może w końcu zabiorą głupkowi prawo jazdy!!!!!
        • Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:36
          Owszem, nie chciałbym mieszkać na żadnym z tych osiedli, ale nie dlatego, że
          obowiązuje (obowiązywało) tam ograniczenie do 90. Jak ktoś się decyduje
          mieszkać przy drodze o dużym natężeniu ruchu, to musi się liczyć z pewnymi
          niedogodnościami i niebezpieczeństwami. Zresztą ktoś to już napisał w innym
          poście i nie będę po nim powtarzał. Zastanawia mnie tylko jedno - z relacji z
          ostatniego wypadku (z udziałem rowerzysty) wynika, że nieostrożnie wyjechał na
          drogę w miejscu, gdzie widoczność była ograniczona. Więc może są prostsze
          sposoby na poprawę bezpieczeństwa na tym odcinku? Może znak STOP w tym miejscu
          na drodze osiedlowej, może jakieś lustro poprawiające widoczność? Najprościej
          ograniczyć prędkość, ale to jest tylko złudne rozwiązanie. Nie powiedziałem, że
          będę tam jeździł 90, bo już teraz zwykle jeżdżę tam wolniej, ale ta 50-tka, o
          którą "będą walczyć", jest już śmieszna. Mieszkam w centrum miasta przy ulicy,
          którą przebiega droga nr 10. TIRy do Lubieszyna, piesi, rowerzyści, normalny
          ruch miejski. I tam obowiązuje ograniczenie takie, jak w całym mieście, czyli
          60. Więc jak - wąską ulicą w centrum miasta 60, a na szerokiej drodze do
          Przecławia 50? To już zakrawa na absurd.
          • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:42
            Relacja reportrów nie do końca jest prawdziwa.Rowerzysta wszedł na przejście
            dla pieszych,przed przejściem zatrzymała się ciężarówka,a taki głupek jak ty
            zignorował podwójną linię ciągłą i wyprzedził ten samochód jednocześnie
            zmiatając z przejścia prawidłowo idącego pieszego.Zabity miał 27 lat, na
            rowerze,który prowadził siedział jego siedmioletni syn....Czy opisać ci
            szczegółowo jak duża była plama krwi na jezdni????
            • Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:56
              Jeśli to prawda, to Wyborcza wpadła. Jeśli redaktorzy mają choć trochę honoru,
              powinni napisać sprostowanie. Życia, to niestety, już nie przywróci ;-(
      • Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 01:18
        Tak jeszcze a propos. Zdaje się, że do granicy w Kołbaskowie prowadzi również
        autostrada. Czyli jest jakaś alternatywa szybkiego dojazdu dla kierowców. Nie
        jest aż tak źle ;-D
      • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:34
        Brak odpowiedzialności cechuje głupców.Nic dodać nic ująć.Dlaczego na
        Małopolskiej pod KWP nie palisz gum?
      • ranger10 Re: Po naszej interwencji 30.04.04, 19:50
        Niestety większość polskich kierowców to chamy i bezmózgi. Ciekawe panie "mac"
        ile razy piesi musieli przez Ciebie uciekać z pasów? A jeżeli wyśmiewasz
        ograniczenia na tej drodze, to proponuję Ci przejść na którymkolwiek z DOBRZE
        oznakowanych przejść dla pieszych na drugą stronę (w godzinach szczytu).
        Jeszcze mi się nie zdarzyło aby któryś z kierowców zatrzymał się przed
        przejściem. Poza tym jeszcze kilka moich obserwacji z tego odcinka drogi: 1)
        wyprzedzanie na "trzeciego", 2)Pobijanie rekordów prędkości, 3)Jazda po poboczu
        drogi (dla niezorientowanych to ta część poza grubą ciągłą lub grubą przerywaną
        linią). Na koniec dodam, że sam jestem kierowcą i krew mnie zalewa jak na to
        wszystko patrzę.
        • Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 20:37
          NIGDY nikt przede mną nie ucieka. Jestem po prostu przeciwny PRZESADZIE w
          ograniczaniu prędkości, a nie ograniczeniom w ogóle. Widocznie nie trafiłeś na
          mnie, kiedy przechodziłeś przez te pasy, bo ja bym się na pewno zatrzymał.
    • Gość: Tomek Re: Po naszej interwencji IP: 217.153.79.* 30.04.04, 10:46
      Tak jest najłatwiej. Wybudować osiedle a potem się domagać ograniczenia
      predkości. A może tak przy autostradzie wybudować i ograniczyć potem predkość
      do 50km/h. Czy stawiając to osiedle nikt nie widział co to jest za droga i z
      jaka predkością się tam jeździ? A może rozwiazaniem powinno być wybudowanie
      kładki dla pieszych i bezkolizyjngo skrzyżowania. Za drogo?? Łatwiej jest
      postawić znaki?? Które jeszcze główne drogi dojazdowe do Szczecina zamierza się
      w ten sposób korkować. Prosze sobie stawiać osiedla gdzie tam gdzie nie ma
      takich dróg jeśli nie stać potem ich administratorów na wybudowanie
      odpowiedniej i bezpiecznej infrastruktury. Nie tedy droga, to nie o takie
      interwencje nam wszystkim chodzi. Nikt nikogo nie przymuszał do wprowadzania
      się do osiedla wybudowanego przy drodze krajowej na której obowiazuje 90 km/h.
      A może teraz inni maja wybudować specjalną obwodnicę omijajacą to osiedle??
      Tylko czy następni niemyślący bedą chcieli wybudować przy niej kolejne domki.
      Ręce opadają...
    • Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 15:07
      Popieram wprowadzić wszędzie 10km/h to dopiero będzie bezpiecznie.
      Czy jak ktoś zginie na autostradzie to też ograniczy się szybkość?
      Czy jak jakiś idiota przejedzie pieszego z szybkością 10km/h to będziemy
      musieli ciągać samochody na szelkach,a przed nami będzie musiał iść ktoś z
      lampą i trąbką żeby ostrzegać innych?
      • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:47
        A nie łaska przestrzegać przepisy? Jak jesteś takim bohaterem to wsiądź na
        rower i przejedź się tą drogą-będziesz pierwszym który będzie za ograniczeniem
        prędkości. A tak na marginesie ,o jakich autostradach piszesz?
        • Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 16:10
          A kto ci powiedział że nie przestrzegam przepisów?
          Jestem tylko przeciwny durnym ograniczeniom.
          O jakich autostradach?-o takich przy których stoi znak " AUTOSTRADA", i
          uprzedzając twoje pytanie gdzie są te autostrady to ci powiem żebyś wybrał się
          gdzieś za swój grajdołek to zobaczysz jak można jeżdzić szybko, bezpiecznie i
          dotego zgodnie z przepisami.

PS.Jeżdże od 22lat bez wypadku i mandatu ,kiedyś motocyklami od dość dawna
          samochodem.
          • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:44
            Chyba jesteś święty.Mnie nie przekonujesz.Osobiście nikomu nie ubliżam z powodu
            miejsca zamieszkania,bo czy będę mieszkał w Berlinie, Warszawie czy N.Y. moje
            zasady są proste: prawo jest po to aby go przestrzegać. Jeśli dla ciebie
            ograniczenie prędkości to głupota,oceniłeś sam siebie.
            • Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 17:50
              Czytaj dokładnie co pisze .
              • Gość: dziuwa Re: Po naszej interwencji IP: *.iscnet.pl 30.04.04, 18:02
                Napisałem że jestem przeciwko" durnym " ograniczenią, a nie przeciw
                ograniczenią.[Po co robić piękne drogi [Taczaka]i wprowadzać ograniczenie do
                50.]

ps. rowerzyści mi absolutnie nie przeszkadzają jeżeli nie jadą jedn koło
                drugiego po całym pasie.
                Zobacz Wojska Polskiego, droga dla rowerów -rowerzyści na jezdni a samochody
                parkują na ścieżce rowerowej i tu ma policja i straż miejska pole do popisu.
                A gdzie napisałem że nieprzestrzegam ograniczeń?
    • Gość: Sz-n Re: Po naszej interwencji IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 15:23
      ciekawe ktory komisariat wystawi tam patrol ruchu drogowego bo KMP szczecin
      tego nie obsluguje tak samo jak autostrady
      • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:51
        Odpowiada za to KP w Mierzynie z komendantem Targońskim na czele.Jeśli brakuje
        mu ludzi i środków niech się zwróci o pomoc właśnie doKM w Szczecinie.Ja jako
        mieszkaniec osiedla apeluję o to. Panie Targoński do roboty!!!!!!!!!!!!!!1
        • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:00
          Panie Targoński przepraszam. Miałem na myśli pana Trędowicza.
    • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:30
      Nadinspektor Targoński proponuje 50km/h. Szanowny Panie - weźcie się do roboty,
      bo jak pisałem po pierwszym artykule- ani znak ,ani fotoradar nie zatrzyma
      pirata drogowego, których nawet na tym forum kilku się wypowiada. Najciekawsze
      jest to ,że policja drogowa z KMP w Szczecinie zna problem tej drogi - a Pan
      jako bezpośrednio odpowiedzialny za ten rejon to olewa.Daje to wiele do
      myślenia.
      • Gość: Tomasz Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:03
        Panie Targoński przepraszam.Miałem na myśli pana Trędowicza.Treść bez zmian.
        • Gość: mac Re: Po naszej interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 18:33
          Człowieku, czytaj ze zrozumieniem, co tu inni piszą. Gdzie w moich
          wypowiedziach przeczytałeś o paleniu gumy, albo o wyprzedzaniu na pasach?
          • Gość: Tomi Re: Po naszej interwencji IP: *.nitka.net.pl 30.04.04, 21:01
            Co wy ludziska mówicie, o tym że zboże rośnie a żaba jest zielona. Ludziska
            zróbmy paśntwo milicyjne i SB-ckie 100% jest zamieszanych każdy będzie
            sprzedawał mandaty i będzie qool. KMP to nic innego jak Kombinat Marnotrawienia
            Pieniędzy a Trędowicz sam się musi z tym bujać. A może tak paru palantów
            położyć i byłby spokój. Myślę że jakby nie znalazł się aluminiowy to jakiś
            leżący grubasek zawsze by się znalazł. W ogóle przesiądźmuy się na rowery i
            deskorolki. Nie twierdzę że gościu na trzeciego to mądrala - bo zjeb z niego i
            tępak ale mam nadzieję że z jego auta tylko kuferek został i kichę mu ktoś
            przepłukał - stolcową w rzeczy samej.
            • Gość: SHP Re: Po naszej interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:29
              > W ogóle przesiądźmuy się na rowery i
              > deskorolki.

U zachodnich sąsiadów to rzecz raczej często spotykana. Nic nowego nie
              odkryłeś ;-)
            • Gość: ~~~~~~~~~~~~~ Re: Po naszej interwencji IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 22:44
              Jesli ludziom brakuje zdrowego rozsadku i wyobrazni , to moze panstwo milicyjne
              ( lub policyjne) jest wskazane.A poza tym demokracja nie polega na tym , ze
              kazdy wszystko moze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka