absztyfikant 03.05.04, 16:07 www.jarekwierczuk.com.pl/ Jaroslaw Wierczuk otworzy liste SO w naszym okregu. Kolejny po platformianym Holowczycu rajdowiec na listach do PE. Zenada... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert_c Re: Jarosław Wierczuk - lider listy Samoobrony 05.05.04, 09:20 ciekawa ta jego najciekawsza ksiazka:) tylko jeszcze bardziej jest ciekawe czy przeczytal ja z tak zwanym zrozumieniem, bo ja jestem przekonany, ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Jarosław Wierczuk - lider listy Samoobrony 05.05.04, 09:32 albert_c napisał: > ciekawa ta jego najciekawsza ksiazka:) tylko jeszcze bardziej jest ciekawe czy > przeczytal ja z tak zwanym zrozumieniem, bo ja jestem przekonany, ze nie. rzeczywiscie dobre. rok 1984 orwella to jego ulubiona ksiazka. moze on chce zeby byl taki :porzadek" jak tam skoro sie do samoobrony zapisal. swoja droge chyab rzeczywiscie tak to jest z tymi kandydatami ze kto da wiecej ten ma wyzsze miejsce na liscie. co to jest kombucha jeszcze bym sie zapytal. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ale dzieciak :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:03 Znam go z dzieciństwa, chodziłem z nim do szkoły. Rozgranięty to on nigdy nie był ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki koleś Re: ale dzieciak :-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:10 Ty,absztyfikant!Nie badz taki madry! Wysmiewac sie potrafisz,cawaniaku jeden. Pochwal sie nam wszystkim,co ty robisz na codzien,panie Kuratorze.A moze sie wstydzisz,i lepiej dalej ukrywac sie pod nickiem i wszystkich zaczepiac w kolo????Niech ja cie spotkam na ulicy........ Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ale dzieciak :-))) 12.06.04, 14:13 Misiaku, problem kandydatow SO polega na tym, ze sa mega-niekompetentni. Ponadto nie chce, by deputowani z Samejbrony stali sie kanwa dla juz nie tylko polskich, ale takze europejskich programow satyrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:16 Czepiasz się bez sensu i nieobiektywnie jak zwykle. A kim był wcześniej i co takiego zrobił przed karierą polityczną np : 1. SLD - P. Kęsik 2. PO - P. Zaręba 3. NRS - B. Trzos 4. Od Nowa - W. Hawryszuk Czy też centralnie Leszek Miller, czy Marek Słomski, czy Stefan Niesiołowski zanim wsiedli do politycznych limuzyn itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki koleś Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:24 Absztyfikant,jakies dowody na to,ze chlopak bedzie mega-niekompetentny???? Bardziej niz taki nie przymierzajac Swiecicki albo Liberadzki???Czy ci tak intuicja podpowiada?A moze cyganka wywrozyla? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze 12.06.04, 14:31 A moze ma jakies doswiadczenie europejskie o ktorym zapomnial napisac na stronie ? Czy moze sobie podac reke jak rowny z rownym z Rosatim (SdPl), Geremkiem (UW), Saryuszem-Wolskim (PO), Libickim (PiS) ? PE to nie jest szkolka niedzielna dla lepperowskich pretorian. W Szczecinie jest wystarczajaca ilosc kompetentnych kandydatow. Lepper musi odejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze 12.06.04, 16:06 to widac jak na talerzu że ten chłopczyk chce sie ustawić tylko w życiu a ma zero wiedzy na ten temat ,kompetencji i wogóle w samoobronie jest tylko dla kariery osobistej i materialnej ,to żenujące i ponizej krytyki wszelkiej jest!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki koleś Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 16:20 Orly z Unii Wolnosci,sa wyksztalceni i co z tego wynika?Skoro sa tacy dobrzy,to moze niech probuje cos dobrego u nas w kraju zrobic,a nie marnowac swoj talent na jakies Bruksele.Fakt,w UW nikt nie robil kariery dla wlasnych profitow.A historia z Piskorskim,to dawna historia i juz nie prawda,co?Zreszta ludzie od Leppera i on sam,pieniadze juz maja-wszyscy wiedza,ze to partia milionerow.Taki argument raczej odpada.A na talerzu,to ja co innego widze niz Wierczuka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze 12.06.04, 17:03 jezeli piskorski zrobił karierę materialną to w po. a nie uw. i przy okazji zrobił też wiele dobrego dla warszawy ,chociarz ja nie twierdzę że to świetlany przykład i nie zamierzam za piskorskiego umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dULEK Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 11:10 Mała POprawka. Piskorski był prezydentem Warszawy z układu UW-SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klop Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze IP: 62.233.173.* 13.06.04, 12:24 Piskorski najpierw byl prezydentem z ukladu AWS UW, a dopiero potem UW SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dULEK Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 15:28 To tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze 13.06.04, 09:19 Gość portalu: taki koleś napisał(a): > Absztyfikant,jakies dowody na to,ze chlopak bedzie mega-niekompetentny???? > Bardziej niz taki nie przymierzajac Swiecicki albo Liberadzki???Czy ci tak > intuicja podpowiada?A moze cyganka wywrozyla? no niestety rajdowiec-rolnik to nie to samo co byly prezydent stolicy i minister. nie lubie liberadzkiego ale bywal w onz i w parlamencie europejskim wczesniej swiecicki tez jest w tych kregach doswiadczony obaj znaja jezyki obce kandydaci SO nie znaja nawet polskiego. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dULEK Re: Czepiasz się jak zwykle panie Kuratorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 11:14 To smutne co powiem ale nie widzę większej różnicy między facetem z SO a pierwszym miejscem i następnymi z SLD. Róznica może polegać na tym że facet z SO zapłacił za miejsce na liście z własnej kasy a facet z SLD zapłacił za miejsce z kasy którą zdobył dzięki SLD. Piszę - zdobył - bo określenie zarobił, obraziłoby tych którzy zarabiają. Na szczęście na listach jest parę osób z autorytetem które swoja pozycję zawdzięczają samym sobie a nie układom partyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janus 14,6% - taka będzie frekwencja! - o ile nie mniej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:32 Jestem pewien, że w dzisiejszych wyborach frekwencja wyniesie max. 14,6% (+/- 2%), a więc będzie mniejsza niż w Jurczykowym referendum, było wtedy 18,9%, prognozowałem 17,7 (+/- 2%). Proszę zauważyć, praktycznie nikt nie chce się "w temacie" wyborów do PE wypowiadać. Nie ma nawet stałych forumowiczów. Czyżby nikt nie widział sensu oddania głosu? A może "nie głosowanie" to też "głosowanie"?. Będzie jak przy referendum mającym odwołać Jurczyka: skoro nie wie się, kto Go zastąpi, to w tej "zabawie" nie chce się brać udziału i siedzi się w domu. Nie chce się potem za siebie wstydzić. Za co wstydzić? Ano za to, że przy tej ordynacji do PE (której zasad wyłaniania "wybranych" praktycznie nikt nie zna), nawet większa liczba głosów, oddana na X-a, czy Y-ka, wcale nie gwarantuje wygranej tych osób. Natomiast dużo głosów oddanych na nich, to większa frekwencja, a większa frekwencja może spowodować, że wygra mimo mniejszej liczby otrzymanych głosów zupełnie inna osoba, i to z listy partii konkurencyjnej. A powinno być prosto: W każdym z 13 okręgów ustalona liczba mandatów, proporcjonalnie do liczby mieszkańców: 1-5, Jedna lista ułożona alfabetycznie: Imię, Nazwisko, i jeżeli z partii to nazwa partii. I wybrani zostają Ci, co uzyskają najwięcej głosów. Proste i jasne. Jak do Senatu. Informacja dla moderatora: dziś prezydent Kwaśniewski wypowiadał się co do frekwencji, podobnie jak i ja w powyższym tekście. I ani On, ani ja nie złamaliśmy obowiązującej ciszy wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: 14,6% - taka będzie frekwencja! - o ile nie m 13.06.04, 17:31 Gość portalu: Janus napisał(a): > > Proszę zauważyć, praktycznie nikt nie chce się "w temacie" wyborów do PE > wypowiadać. Nie ma nawet stałych forumowiczów. Czyżby nikt nie widział sensu > oddania głosu? A może "nie głosowanie" to też "głosowanie"?. nie iwme cyz naleze do grona stalych forumowiczow ale wypowiadalem sie wielokrotnie w sprawie wyborow do pe. a dzis proponuje zaczekac do 22 i pojawia sie pierwsze komentarze. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: 14,6% - taka będzie frekwencja! - o ile nie m 13.06.04, 17:51 niektórzy z tą ciszą wyborczą na forum chcą bardziej papiescy od papieża ,przypominam że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: 14,6% - taka będzie frekwencja! - o ile nie m 13.06.04, 18:58 piotr33k2 napisał: > niektórzy z tą ciszą wyborczą na forum chcą bardziej papiescy od > papieża ,przypominam że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. np kto? pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś