Dodaj do ulubionych

Tajemniczy tunel koło wiaduktu na Niemierzyńskiej?

02.04.11, 10:30
Około 300 m od wiaduktu, na wysokości seminarium, w nasypie znaleźliśmy betonową konstrukcję częściowo zasypaną ziemią, a przede wszystkim - górą śmieci
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Po latach, archeolodzy badajacy dzieje Pomorza Zachodniego, gdy gora smieci zamieni sie w "warstwe kulturowa", latwo rozpoznaja tu okres panowania zbolszewizowanego katolika..
Tak trzymac!
Obserwuj wątek
    • 1przeciwnik_glupoty pytania... 02.04.11, 13:12
      Dlaczego dopiero teraz pojawiła się możliwość komentowania artykułu?

Dlaczego dziennikarz nie podał kiedy i na jak długo zablokowany zostanie ponownie ruch pod torowiskiem?

Dlaczego inwestor na czas montażu nowego wiaduktu nie zagwarantuje pieszym przejścia po nieczynnym torowisku?
    • kvakva Tajemniczy tunel koło wiaduktu na Niemierzyńskiej? 02.04.11, 13:19
      Tam na 99,9% jest przejście, przechodziłem tamtędy w latach '70. Z tego co pamiętam przejście ma ściany z cegieł. Wystarczy popytać co starszych działkowiczów z tamtych okolic. W owym czasie zamiast plac Seminarium zajmowała giełda samochodowa.
      • 1przeciwnik_glupoty Re: Tajemniczy tunel koło wiaduktu na Niemierzyńs 02.04.11, 13:21
        A przed giełdą był parking.
      • Gość: czeźwy też tamtędy chadzałem IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 17:39
        jakoś na początku '80 musieli to zablokować, jeszcze zanim czarna mafia się tam zainstalowała
        • Gość: czeźwy Re: też tamtędy chadzałem IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 19:20
          tunel był, o ile dobrze pamiętam, na osi alejki biegnącej przez ogródki działkowe na ukos od skrzyżowania Arkońskiej z Bułgarską (tam przy poniemieckim słupie ogłoszeniowym), a wychodziło się mniej więcej naprzeciw budynku AR
          na zdjęciu widać jak przebiega ta alejka
          • mistermis Re: też tamtędy chadzałem 02.04.11, 23:39
            Tak dokładnie!. Tunel jest i właśnie tą alejką "ogródkową" można było do niego dojść i wyjść na teren parkingu gdzie obecnie jest seminarium. Po wybudowaniu seminarium został on trochę zasypany. Udrożnienie go nie stanowiłoby większego kłopotu. Natomiast konstrukcja na zdjęciu to prawdopodobnie fundamenty dawnej nastawni dla Łękna, które kiedyś posiadało boczne tory. Jeden dochodził aż do burzonego właśnie wiaduktu.
            • 1przeciwnik_glupoty Re: też tamtędy chadzałem 02.04.11, 23:56
              Tunelu nie może być, bo jeden dziennikarz go nie zobaczył! A przkręcone do biurek dziennikarskie dupska z jachimowej GW nie mylą się nigdy! Np. Jachim nie pomylił się jak polecał wyborcom Krzystka... tylko przemilaczał 200 tys. na mieszkanko wyprowadzone z budżetu miasta.
          • Gość: grzes-s-is-me Re: też tamtędy chadzałem IP: 77.72.100.* 04.04.11, 09:36
            Ten tunel tam musi być. Chadzałem tam do czasu likwidacji parkingu i rozpoczecia budowy Seminarium. Ceglana konstrukcja łatwa do odszukania bo jek wspominałes jest na przedłuzeniu alejki działkowej. Został zamkniety bo wychodził na tyły budynków Seminarium ale nie wierzę, że został zniszczony.
    • adams96 Re: Tajemniczy tunel koło wiaduktu na Niemierzyńs 02.04.11, 20:52
      Panie swarozyc zmien TĄ OGRANĄ przez Pana plyte na temat KATOLIKOW bo Ja oraz inni Polacy nie czepiaja sie innych wyznan oraz ATEISTOW.
    • lojalista zmarnowany talent... 03.04.11, 00:10
      co wy tam wiecie... pan akr, naczelny amator szczecińskiej gazety, pisze przecież, że "przejścia [...] nie ma"... dokonał wszak wizji lokalnej i stwierdził, że istnienie tunelu się "nie potwierdziło"... z pewnością też samowolnie pobrał próbki z miejsca oględzin i po ich analizie stwierdził, że "to oznacza, że przy następnym zamknięciu wiaduktu pieszym pozostanie długie obejście przez Różankę."... czytać nie umiecie? że też go nie zatrudnią na jakimś lepszym stanowisku, bo jako dziennikarz wyraźnie widać, że marnują mu się talenta...
      • mistermis Re: zmarnowany talent... 03.04.11, 09:47
        Ha ha to prawda bo nie ma w miejscu gdzie dokonał wizji;). Te ruiny posterunku/nastawni są ze 100 m od wiaduktu a gdyby przejść naprawdę te 300 m dalej w stronę Łękna to i tunel by się znalazł tylko tam już jest płot więc był koniec wizji - lokalnej zresztą;). Proponuję wyprawę poprawkową;). A tak poważnie to przydałoby się ten tunel udrożnić tylko kto puści ludzi przez swój teren?. Ani kościół ani działkowscy nie będą się palili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka