Dodaj do ulubionych

będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamentu !!

IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 07:51
już nas zdążył ośmieszyć Wałęsa, Kamiński, Lepper/wyłączyli mu mikrofon/
swoimi religijnymi wystąpieniami, ale to co szykują katoliccy ortodoksi to
się w głowie nie mieści. Wiozą do Brukseli dwa krzyże które zamierzją
powiesić w sali obrad .Wszyscy wiedzą ,że zgodnie z przepisami symboli
religijnych umieszczać tam nie wolno, wszyscy oprócz idiotów z zacofanej
Polski.Ale obciach !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.bazapartner.pl 05.05.04, 08:44
      moze nas wyrzuca z tej unii?
      • Gość: !!! Re: ....UE!!! IP: *.nitka.net.pl 14.05.04, 14:53
        oby nas wyżucili z UE!!!!!!!!!!
    • herman.brunner Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 08:59
      oszolomstwo maksymalne!
    • blackexit Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 09:05
      nie ma co dramatyzowac ue widziala mase dziwnych rzeczy. walesa absolutnie nas
      nie osmieszyl to wielkie wyroznienie dla polski ze jego poprosili i mysle ze
      wypadl calkiem dobrze jak zawsze gdy ktos mu cos napisze nie sam gada z glowy.
      co do krzyza czemu mialby komus przeszkadzac? podobnie bylo w polsce tez byly
      awantury a wisi i jest luz. pozdrawiam blackexit
      • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 12:44
        mniem przeszkadza i to bardzo. W szkołach zamiast godła wiszą krzyże, a żyjemy
        w państwie ponoć świeckim. Ta Unia, przez tą zacofaną Polskę to się chyba
        rozleci.
        • piotr33k2 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 12:54
          w parlamencie europejskim ten numer z krzyżem nie przejdzie ,od tego są kaplice
          i inne miejsca kultu religijnego (nie tylko chrześcijanskiego) argumenty że u
          nas tez były krzyki ale powiesili ,wisi i juz, są śmieszne i idiotyczne (za
          przeproszeniem blacekexit).żeby tylko te prostackie osiłki nie chcieli blokować
          mównicy z okupacją włącznie!bo byłaby poruta na całą europę.
          • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 13:18
            zobaczysz Piotrze ,że buraki z Samoobrony i LPR-u będą to robić.Za chwilę wybory
            do Europarlamentu, można sobie zrobić w Polsce reklamę wśród ortodoksów ,jaki
            to się jest bohater w gębie.
          • blackexit Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 15:13
            piotr33k2 napisał:

> w parlamencie europejskim ten numer z krzyżem nie przejdzie ,od tego są
            kaplice
            >
            > i inne miejsca kultu religijnego (nie tylko chrześcijanskiego) argumenty że u
            > nas tez były krzyki ale powiesili ,wisi i juz, są śmieszne i idiotyczne (za
            > przeproszeniem blacekexit).

ok./ dla mnie jest tak: jak bedzie wissial krzyz to ok. jak nie bedzie wisial
            tez nie bede dramatyzowal. mam swoj.

żeby tylko te prostackie osiłki nie chcieli blokować
            >
            > mównicy z okupacją włącznie!bo byłaby poruta na całą europę.

europa nie jedno widzila nie zadzwi ich tez lepper to ze dla polski to wstyd to
            proszke prawda ale mozna to zrownowazyc wysylajac do PE sensownych ludzi
            majacych cos do powiedzenie merytorycznie. w ostatniej debacie o konstytucji
            przemawialo tylko 3 poslow z polski na kilkudziesieciu. pozdrawiam blackexit
            • piotr33k2 Re: blackexit 05.05.04, 15:26
              no i to jest słuszne podejście ,jak wiekszość by chciała to juz dawno by
              wisiał ,ale to raczej niemozliwe bo musieliby powiesić symbole i muzułumanów i
              zydów i jeszcze bóg wie kogo.co cesarskie cesarzowi co boskie bogu,wszystko
              musi mieć swoje miejsce i czas i musi być logiczny porządek, a że my u siebie
              nie potrafimy go zaprowadzić to nie znaczy że inni nie potrafią.
        • bikiniarz Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 18:18
          Gderasz jak stara baba na jarmarku. Idź pod budke z piwem tam zyskasz aprobate
        • Gość: Ana Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 10:06
          eee,z powodu 2 krzyży to się chyba nie rozleci...
      • Gość: XYZ Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: 212.14.0.* 05.05.04, 13:43
        Ja proponuje za miast krzyży powiesić na ścianie parlamentu UE Rokitę umarłego
        za Nicee:))))))))))))))))
    • skuter70 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 13:46
      ja bym powiesil transparent z napisem
      POGON MISZCZEM
      • Gość: XYZ Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: 212.14.0.* 05.05.04, 13:50
        Oj skuter, anamar będzie miała używanie:(
        • skuter70 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 13:55

> Oj skuter, anamar będzie miała używanie:(

nieh sobie urzywa na zdrowie
        • Gość: Ana kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,ten... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 10:09
          pisałam ci już kiedyś,xyz...brak poczucia humoru to twoja straszna wada...
          • Gość: XYZ Re: kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,t IP: 212.14.0.* 06.05.04, 10:13
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=12410763&a=12420187
            To jest moim zdaniem zabawne. Za to ty masz własnie poczucie humoru jak u
            Rokity. I do tego notorycznie kłamiesz.
            • anamar Re: kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,t 06.05.04, 11:24
              PO PROSTU XYZ,NIE ZROZUMIAŁEŚ ŻARTU SKUTERA...ALE MASZ RACJĘ.TO CHYBA NIE
              SPRAWA POCZUCIA HUMORU,LECZ INTELIGENCJI...
              • Gość: XYZ Re: kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,t IP: 212.14.0.* 06.05.04, 11:57
                A moze to, ty nie zrozumiałas żartu? (tego w sprawie urzywania, wszak napisał
                POGOŃ MISZCZEM, nie mistrzem, a ty zawsze się czepiasz ortografi, a moze tylko
                u mnie?)
                • Gość: XYZ wyjaśnienie dla any IP: 212.14.0.* 06.05.04, 11:59
                  A "urzywania" napisałem celowo, żebys przyczepiła się do ortografi. To dla
                  wyjaśnienia, bo pewnie większość to rozumie.
                • anamar Re: kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,t 06.05.04, 12:03
                  Gość portalu: XYZ napisał(a):

> A moze to, ty nie zrozumiałas żartu? (tego w sprawie urzywania, wszak napisał
                  > POGOŃ MISZCZEM, nie mistrzem, a ty zawsze się czepiasz ortografi, a moze
                  tylko
                  > u
                  mnie?)..........................................................................
                  ................................................................................
                  .DALEJ NIE ROZUMIESZ!NA TYM WŁAŚNIE POLEGAŁ ŻART,BOŻA KRÓWKO...MOŻE JUŻ NIE RÓB
                  Z SIEBIE DŁUŻEJ....
                  • Gość: XYZ Re: kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,t IP: 212.14.0.* 06.05.04, 12:05
                    Własnie na tym polegał mój żart, że zrosumiałem text skutera. Ty zaś
                    najwidoczniej mojego zartu (drobnej złośliwostki w stosunku do ciebie) nie
                    zrozumiałaś. Szkodo, mi sie podoba.
                    • anamar Re: kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,t 06.05.04, 12:26

> Własnie na tym polegał mój żart, że zrosumiałem text
                      skutera.........................................................................
                      ................................................................................
                      TAA,TYLKO UDAWAŁEŚ,ŻE GO NIE
                      ROZUMIESZ...

Ty zaś
                      > najwidoczniej mojego zartu (drobnej złośliwostki w stosunku do ciebie) nie
                      >
                      zrozumiałaś. ...................................................................
                      .TO TY
                      ŻARTOWAŁEŚ????

Szkodo, mi sie
                      podoba..........................................................................
                      CZY JEST TO UCZUCIE Z WZAJEMNOŚCIĄ?
                      • Gość: XYZ Re: kto się smuci,ten jest smutas;kto się kłóci,t IP: 212.14.0.* 06.05.04, 12:39
                        Spada ci "Styl i poziom". Albo sie starzejesz albo się wyekspoatowałaś.
                        Oszczędzaj się.
      • piotr33k2 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 13:50
        skuter70 napisał:

> ja bym powiesil transparent z napisem
        > POGON MISZCZEM
        dobre!
        • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 14:05
          to jest zarąbiste ! o,ho,ho
      • kazziu Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 23:08
        a moze transparent z haslem - "pocalujta w d...wójta"?
        • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 23:15
          lepiej im nie podpowiadaj
          • kazziu Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 23:19
            ok!
            mam pytanie... bywasz w "zwisie"
            • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 23:32
              to znaczy ?
            • Gość: H56 teraz załapałem ! nie IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 23:34
              • kazziu Re: teraz załapałem ! nie 07.05.04, 08:35
                witam i milego dnia H56
                • Gość: H56 dziękuję Kazziu ! IP: *.comnet.krakow.pl 07.05.04, 11:42
                  również życze miłego dzionka. Mam dzisiaj imprezkę na Pasterniku. Ale wcześniej
                  pójdę obejrzeć procesję homoli bo to coś nowego. Najgorzej ,że straszą ulewą.
                  Pozdrowionka !!!
    • Gość: Arizona Dream Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.teleton.pl 05.05.04, 14:49
      Na posłów do Parlamentu U.E. proponuję ; Frytkę , Beger , Lepera, Siemienasa ,
      Czarneckiego , Jurczyka , i cały ten kwiat ''inteligencji'' polskiej . Dajmy im
      patronki , wianki , krzyże , mech i paproć . To my jesteśmy wybrani , mamy
      Glempa i Częstochowę , biliśmy się w wielu wojnach - należy się . P.S. Wina też
      mamy przednie np. Arizonę .
      • piotr33k2 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 14:53
        już próbke lepper swoich mozliwości dał wczoraj czy dzisiaj .
      • Gość: XYZ Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: 212.14.0.* 05.05.04, 15:10
        Do tego szacownego grona należy dodać Krzysia Zarembę, któremu wstrętny Miller
        nie wynegocjował paszportu europejskiego.:)))))
        • albert_c Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 15:24

> Do tego szacownego grona należy dodać Krzysia Zarembę, któremu wstrętny
          Miller
          > nie wynegocjował paszportu europejskiego.:)))))

* no wiesz, KZ ma startowac na prezydenta tego naszego umeczonego zlymi rzadami
          grodu - taka laska (uaska) z jego strony:(
          • kazziu Re: KZ prezydentem... 07.05.04, 08:39
            fiu,fiu!
            szczecin stanie sie miastem niesamowitych karier...
            od sprzedawcy samochodow do prezydenta sredniej wielkosci miasta
            fiu,fiu...
    • Gość: mądry Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.ksiazat.v.pl 05.05.04, 21:38
      Drugim razem już Lepper zabierze ze sobą swój mikrofon i nagłosnienie.
      Nie będż już mu przerywać przemówienia
      A co do krzyży, to co im przeszkadzją? nie muszą na nie patrzeć.
      U nas wiszą i nikt z tego powodu nie choruje
      Brawo Andrzej!
      • piotr33k2 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 05.05.04, 22:31
        nie rozumiesz ?tu chodzi o zasady .
        • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 06.05.04, 00:10
          krzyże ofiarował poseł Tomczak z LPR-u
          • piotr33k2 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 06.05.04, 00:22
            napewno faktami dokonanymi i terrorem jak w polskim parlamencie nic nie
            zdziałają ,ewentualny wniosek musi byc być oficjalnie zgłoszony pod obrady i
            większoscią przegłosowany ,wtedy krzyże mogą zawisnąć w
            europarlamencie ,osobiście wątpię jednak aby do tego doszło bo to by było
            sprzeczne z ideą wolnosci światopoglądowej i religijnej którą wyznaje
            oficjalnie unia europejska .
            • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 06.05.04, 10:01
              może i dobrze,że ten obciach dzieje się na początku naszej obecności w UE, bo
              buractwo dowie się gdzie jego miejsce, a Polacy wybiorą do europarlamentu tylko
              tych ,za których nie trzeba będzie się wstydzić, i nikt im nie bedzie wyłączał
              mikrofonów.
              • ja_aska Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 06.05.04, 10:44
                Wiezrysz w cuda Heniu?
                • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 06.05.04, 11:39
                  w cuda nie, ale w poszanowanie europejskiego prawa oraz mądrość zachodnich
                  parlamentarzystów.
    • Gość: poeta pamięta potomek koniewa zahaczył o szczecin IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 11:09
      Masz rację potomku wielkiego wyzwoliciela Krakowa czyli marszałka koniewa.
      Symboli religijnych NIE NADA/to wjęzyku twojego przodka czerwonoarmisty!/
      Polacy to wyjątkowo zacofani, ciemnota tak jak przez pól wieku twierdzili ci co
      na bagnetach sowieckich wdrażali system wiecznej szczęśliwości nad wisłą.
      A bruksela to misto, symbolpostępu;pedofilia,narkotyki,zboczeńcy wszelkie j
      maści no i eutanazja
      • Gość: H56 wylazł krzyżak z Torunia ,oszołom rydzyjkowy IP: *.comnet.krakow.pl 06.05.04, 11:36
        przyjedź z Tadziem i Henią Jankowską na piątkową procesję , celebrować ją
        będzie Julek Petz. Pójdę obejrzeć was, homoli, bo te przemarsze katolickie są
        bardzo nudne. Poza tym niedzelna procesja czci zdrajcę biskupa, a to powinno być
        zakazane bo bedzie tak jak z Kuklińskim.
        • anamar Re: wylazł krzyżak z Torunia ,oszołom rydzyjkowy 06.05.04, 11:43
          A PROPOS PETZA,PRZYPOMNIAŁEŚ MI HENIU WIERSZYK:JEŚLI NUDZISZ SIĘ W DOMU I
          SWĘDZI CIĘ D....,WSKAKUJ W POCIĄG DO POZNANIA,DO ARCYBISKUPA!
          • Gość: H56 Nawet gdyby swędziała mnie d...a ,to żaden chłop j IP: *.comnet.krakow.pl 06.05.04, 12:38
            • przecinack ot i buractwo... 06.05.04, 15:57
              dziekuje ci heniu za nowoczesna i europejska wersje katolicyzmu,
              czyli dopieprzanie kosciolowi, papiezowi, wysmiewanie zasad moralnych,
              grzeczne usmiechy gdzie trzeba i prostacki jezyk na foru, gdzie
              nic ci nie grozi, a nawet czekaja zaszczyty i pochwaly od ludzi na
              podobnie banalnym poziomie wypowiedzi... a no jeszcze podziwianie
              chlopaczkow, ktorzy wsadzaja sobie czlonki w odbyt... wielu wrazen
              ci zycze, nie bedziesz musial ogladac klechow, a na dodatek mozesz
              miecpoczucieswojej europejskosci, ktore wieczorkiem zalejesz jeszcze
              alkoholem, smacznego :)

napisz cos ciekawego, ale najpierw sie zastanow i opanuj emocje,
              bedzie ciekawsze :)
              • Gość: gaudeamus igitur Henio to ma język typowy dla sołdatów koniewa IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 20:12
                to modelowy przypadek tych bezmyslnie wystukujących w klawiaturę;zionie do
                wszystkiego co tradycyjne, normalne, język typowy dla absolwentów szkółki
                urbano-owsiakowej, chce być dowcipny inaczej, ale wolna Polska to także dostęp
                niekrepujący do internetu dla takich potomków koniewa, język rosjan zawsze był
                wulgarno-plugawy i Henio jako hipotetyczny potomek "wyzwolicieli" dobrze sie
                czuje używając wulgaryzmów.
                • Gość: Aga Do "zbulwersowanych" IP: *.rgsa.pl 07.05.04, 11:51
                  Czytam sobie Waszych wypowiedzi i zal mi sie robi:(((((Pytam: czy nazywanie
                  kogos burakiem, bezmyślnym, tałatajstwem, absolwentem szkółki urbanowo-
                  owsiakowej czy potomkiem koniewa nie jest obrażaniem???? Owszem jest, a komu
                  sie wydaje, ze obrazac mozna tylko wulgaryzmami jest hipokryta.

NIe wymagajcie kultury od innych skoro sami jej nie macie!
                  pozdrawiam
                  • dexim Re: Do "zbulwersowanych" 07.05.04, 20:17
                    Zauważ jednak, że scenariusz często bywa taki: oszołomstwo/ciemnogród działa
                    nie ludzko, ale nie odwołuje się przy tym do wielkich ideii oświecenia - robi
                    to, co jest dla nich rzecza naturalną. Natomiast wykształcona warstwa
                    humanistyczna owszem, odwołuje się do ideii Oświecenia, ale czyni to samo, co
                    oszołomstwo. Swoje poglądy ubiera tylko w bardziej wyrafinowane słowa.
                    Wchodzi jeden lub taki drugi na forum i jedzie: Tadziu ma ryja, Janek z
                    Watykanu, ciemne klechy itp. To ma być postęp? To ma być tolerancja? Nie
                    cierpię buraków z Samoobrony, ale oni przynajmniej są autentyczni...
                • Gość: Bruno Wątpliwy MYJ TYŁEK - WIKARY CZEKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 21:34
    • Gość: łowsiak heniu powiesisz w domu"dzieło"'nieznalskiej,sie ma IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 23:30
    • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 07.05.04, 01:16
      nigdy takiego badziewia w domu bym nie powiesił. Nieznalska swoim wulgaryzmem
      chciała zwrócić na siebie uwagę i dzieki nawiedzonym ortodoksom katolickim
      zyskała sławę. Przecinack gdzie Ty wyczytałeś ,że ja fascynuje się homolami ?
      Nigdy nie zwracałem na nich większej uwagi, dopiero wielkie oburzenie ortodoksów
      zwróciło moja uwagę. Skoro jest demokracja to trzeba to uszanować, Procesja
      katoli,homoli,komuchów,ateuszy nie może być uzależniona od zgody jednej ze
      stron. Wszyscy powinni mieć jednakowe prawa. Ponieważ Katole maja największe
      przywileje bedę z nimi walczył na wszelkie sposoby dotąd, aż religia zostanie
      osobistą sprawą jej wyznawców, bez narzucania jej innym.
      • blackexit Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 07.05.04, 08:48
        Gość portalu: H56 napisał(a):

> Skoro jest demokracja to trzeba to uszanować, Procesja
        > katoli,homoli,komuchów,ateuszy nie może być uzależniona od zgody jednej ze
        > stron. Wszyscy powinni mieć jednakowe prawa.

heniu w imie czego jakbys mogl mnie oswiecic obrazasz katolikow nazywajac ich
        katolami? tej demokracji tolerancji i swobody ktorymi wycierasz sobie mordke co
        drugie zdanie? to bylo 1. 2. procesja moze byc tylko religijna homoseksualisci
        nie organizuja wiec procesji a jakis tam przemarsz. 3. do przemarszu nic nie
        mam jesli bedzie to wygladalo normalnie, czyli bez naruszen prawa ktore w
        polsce mowi m in o obrazie moralnosci, uczuc religijnych itd. jesli mialo by to
        przybrac taka forme jak w berlinie czyli parady prowokacji i nietolerancji
        wobec wszystkiego co normalne to nalezy rozpedzic cale to talatajstwo i nigdy
        wiecej nie wydac zgody. pozdrawiam blackexit
        • ja_aska Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 07.05.04, 10:20
          Czy dwóch całujądych się obraża czyjeś "uczucia religijne"?
          • swarozyc aska 07.05.04, 11:40
            ja_aska napisała:

> Czy dwóch całujądych się obraża czyjeś "uczucia religijne"?
            '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
            tak moje. jezeli ty calowalabys katolika a nie mnie....:-)
            • ja_aska Re: aska 07.05.04, 11:44
              Bez szans. Zawsze wiem kogo całuję. Konieczny referencje i cv. Oczywiście ty
              jesteś poza skalą.
              • swarozyc Re: aska 07.05.04, 11:47
                ja_aska napisała:
                Oczywiście ty jesteś poza skalą.
                '''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                Wacpanna jest dla mnie az nadto szczodra.
                Caluje raczki i piersiatka...:-)
                • ja_aska Re: aska 10.05.04, 11:26
                  Całuj, całuj
                  • herman.brunner Re: aska 11.05.04, 12:16
                    czy ja tez moglbym sie przylaczyc?
                    • ja_aska Re: aska 12.05.04, 13:52
                      Pewnie. Całkowity free style! :):):):)
          • kazziu Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 07.05.04, 15:19
            to zalezy jak sie caluja...
            a generalnie i w takim przypadku to dwoch calujacych sie - to chyba raczej jest
            ostra obraza uczuc estetycznych
            chlop z chlopem z jezyczkiem... ffffuuuuuuuuj!
            • ja_aska kazziu 10.05.04, 11:28
              Mnie to nie przeszkadza i nie obraża. Najwyżej nie patrz!
          • blackexit Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 11.05.04, 09:11
            ja_aska napisała:

> Czy dwóch całujądych się obraża czyjeś "uczucia religijne"?

nie. chyba ze ejden ubrany jest za ksiedza a drugi za zakonnice i sa obwieszeni
            symbolami religijnymi. jesly wygladaja normalnie to jedynie mi narusza poczycie
            estetyki inaczej mowiac napawa mnie obrzydzeniem ale jakos to moge przebolec.
            pozdrawiam blackexit
            • ja_aska Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 11.05.04, 11:36
              To czemu inni nie mogą? Takie ważne jest bycie agresywnym heterykiem?
              • blackexit Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 11.05.04, 11:47
                ja_aska napisała:

> To czemu inni nie mogą? Takie ważne jest bycie agresywnym heterykiem?

nie rozumiem. pozdrawiam blackexit
                • ja_aska Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 12.05.04, 13:51
                  Czemu inni nie mogą przyjąć do wiadomości i nie reagować.
                  • blackexit Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 12.05.04, 14:14
                    ja_aska napisała:

> Czemu inni nie mogą przyjąć do wiadomości i nie reagować.

ludzie sa rozni. pozdrawiam blackexit
                    • ja_aska Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 12.05.04, 14:45
                      zawsze poprawność polityczna made in usa mnie wnerwiała. teraz zaczynam powoli
                      dochodzić do wniosku, że wprowadzenie jej pod groźbą kar jest konieczne.
      • Gość: głucha teściowa heniu powieś nieznalską będziesz bezpruderyjny IP: *.torun.mm.pl 07.05.04, 10:24
        • Gość: H56 Re: heniu powieś nieznalską będziesz bezpruderyjn IP: *.comnet.krakow.pl 07.05.04, 11:26
          odpowiedziałem, ci cioto o godz. 1.16
          Bl.ex ! wyraz 'katole' jest powszechnie przyjety jako określenie ortodoksów
          katolickich, którzy bez jakichkolwiek hamulców obrażają epitetami osoby nie
          związane z tą religią. Nie można dalej pozwalać aby katolicy uwazali się za
          kastę ludzi uprzywilejowanych. Mylisz się przyjacielu jeżeli uważasz ,że
          procesja może być tylko religijna. Polecam, słowniki.onet.pl
          • blackexit Re: heniu powieś nieznalską będziesz bezpruderyjn 11.05.04, 09:14

> odpowiedziałem, ci cioto o godz. 1.16
            > Bl.ex ! wyraz 'katole' jest powszechnie przyjety jako określenie ortodoksów
            > katolickich,

moze jest przyjety w twoim domu normalnie taki wyraz nie istnieje mozeliwe ze
            jest uzwyanwy ja kis srodowiskach aptologcznych ale nie uprawnia to ciebie do
            stosowania go na forum szcegole w polaczeniu z wyrazami tolerancja poszanowanie
            itd.
            pozdrawiam blackexit
      • przecinack Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 07.05.04, 11:49
        > Wszyscy powinni mieć jednakowe prawa.

pieprzysz heniu, mowilem ci - zanim cos napisze lepiej pomysl chwile,
        albo napisz sobie na brudno, albo lepiej daj dziecku do sprawdzenia :)
        demokracja nie polega na tym, ze wszyscy maja rowne prawa, niektore tak,
        ale nie wszystkie... gdyby wszyscy mieli rowne prawa, to dlaczego nie mialoby
        byc w przyszlym tygodniu procesji mordercow, pedofili czy jakiejs sekty niebo
        na przyklad...

wybacz, ze posadzilem cie o fascynacje homolami... oczywiscie na ich procesje
        pojdziesz li tylko kierujac sie tolerancja i czynnikiem poznaczym :) acha, no i
        jeszcze wrogoscia do kosciola - to jasne :)

> Ponieważ Katole maja największe przywileje bedę z nimi
        > walczył na wszelkie sposoby dotąd, aż religia zostanie
        > osobistą sprawą jej wyznawców, bez narzucania jej innym.

tak tak, to mi przypomina wyklady z ateizmu z lat 70-tych,
        ten sam ton i argumenty jakies znane... skoro chcesz walki henio,
        to walczymy, skoro buractwa nie stac na dialog, ale jesli mozg
        ci jeszcze dziala, to wez pod uwage mozliwosc przegranej :)

religia - osobista sprawa wyznawcow... hmmm... no przeciez sam
        jestes w katolickiej rodzinie, dzieci wysylasz na religie...
        zreszta wspolczuje twojej rodzinie - znam troche mlodziezy z takich
        chorych rodzin, gdzie dzieci zyja w swoistej schizofrenii - z jednej strony
        ojciec wysylajacy je na religie dla swietego spokoju, z drugiej strony
        po chamsku i wulgarnie wyrazajacy sie o kosciele, a na dodatek popijajacy
        jeszcze wodeczke ze znajomym ksiedzem i udajacy, ze wszystko jest ok...
        wspolczuje twoim dzieciom, naprawde wspolczuje...

[do blexa]

> odpowiedziałem, ci cioto o godz. 1.16..... określenie ortodoksów
        katolickich, którzy bez jakichkolwiek hamulców obrażają epitetami osoby nie
        związane z tą religią.....

acha, czyli skoro tak sie wyrazasz, to dajesz takze innym mozliwosc
        mowienia do ciebie per cioto???? :) no to moze zaczne po procesji
        homisiow z udzialem henia :)

> Nie można dalej pozwalać aby katolicy uwazali się za
        kastę ludzi uprzywilejowanych.

przypominam katolu, ze tez jestes w kosciele, chociaz kiepsko to raczej
        wyglada...
        • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 07.05.04, 14:08
          przecinack ! oj przyjacielu teraz mnie z lekka zjeżyłeś, rozmawiamy chyba o
          ludziach którzy przestrzegają prawa. W stosunku do przestępców jest
          nietolerancyjny, ja wszystkich recydywistów oraz osoby z wyrokiem ponad 5 lat
          kierował bym do obozów koncentracyjnych i po wyeksploatowaniu fizycznym przy
          pracach na rzecz społeczeństwa które skrzywdzili, po prostu unicestwiał. Na
          procesję homoli idę z ciekawości jak zachowają się Ci co przestrzegaja zasad
          zawartych w katechiżmie ze szczególnym odniesieniem do Grzechów cudzych tak sie
          to chyba zwie.Nigdy nie pobierałem nauk ateistycznych i o takowych nie słyszałem
          No widzisz przecinaku jak Ci brakuje argumentów to przeciwników nazywasz
          burakami.Możliwość przegranej biorę pod uwage tylko jednej strony, tej złej.
          Ubliżasz mi uważając ,ze moja rodzina jest chora, ja dzieci nie posyłam na
          religie, tylko zgadzam sie aby uczestniczyły w lekcjach. Nie dyskutuje z nimi
          na te tematy, mają mamę,dziadków. Jednak nie zauważyłem aby z własnej nie
          przymuszonej woli chcieli uczestniczyc w tych religijnych szopkach. Twoje
          współczucie jest zbędne, dzieci świetnie sobie radzą w odróżnieniu zła od
          dobra. Określenie 'ciota ' nie było przeznaczone dla blexa co insynujesz.
          Czy uważasz nazwanie homoseksualistów podludziami przez prawdziwego katolika
          jest fer ? patrz temat na stronie gazety o marszu gejów ,pierwszy post. Powiem
          Ci przecinacku ,ze podczas oglądania parady homoseksualistów bedę w obstawie.
          Relacje przekażę obiektywne. Acha ! nie jestem członkiem Twego kościoła.
          • Gość: głucha teściowa h56 zabierz ze sobą " instalację "nieznalskiej IP: *.torun.mm.pl 07.05.04, 15:43
          • przecinack do super ochroniarza 10.05.04, 13:06

> przecinack ! oj przyjacielu

nie mow do mnie przyjacielu", bo mnie to poniza i upokarza,
            nie jestem twoim przyjacielem, ani nie zamierzam nim byc

> rozmawiamy chyba o ludziach którzy przestrzegają prawa.

zgadza sie, pozwolenia na przemarsz itepe mozna uzyskac
            dzisiaj w zasadzie bez wiekszych probemow, natomiast martwi mnie
            to, ze ograniczasz sie tylko do przestrzegania prawa, a zreszta
            to widac z twoich wypowiedzi, ze z wartosciami ludzkimi i generalnie
            kultura ogolna sa dosc spore klopoty

> pracach na rzecz społeczeństwa które skrzywdzili, po prostu unicestwiał.

no to jeszcze napisz, co bys zrobil z ksiezmi, biskupami i radiem maryja,
            czy skonczyliby tak samo? a co bys zrobil ze swoimi idolami z app racja?

> jak zachowają się Ci co przestrzegaja zasad zawartych w katechiżmie
            > ze szczególnym odniesieniem do Grzechów cudzych tak sie to chyba zwie

oooo, widze, ze religijne sprawy nieobce sa ci takze,
            zgadzam sie z toba - homiseksualisci to wielbiciele katechizmu koscielnego,
            mili panowie, do ktorych klechy maja jakies wonty wynikajace z ich kompleksow
            i braku poczucia demokracji? dobrze to ujalem, czy cos jeszcze dodasz?

> Ubliżasz mi uważając ,ze moja rodzina jest chora, ja dzieci nie posyłam na
            > religie, tylko zgadzam sie aby uczestniczyły w lekcjach.

gdzie napisalem, ze twoja rodzina jest chora? tylko i wylacznie wspolczuje
            twoim dzieciom i zonie bycia z toba w takiej rodzinie, zwlaszcza dzieciom...

> Nie dyskutuje z nimi na te tematy, mają mamę,dziadków.

no wlasnie - to jest bieda, gdy z tata mozna pogadac tylko na niektore
            tematy, gdy w obliczu innych zaczyna bluzgac... ale ksiedza przyjmuje z imna
            wodeczka i cala rewerencja... zdaje mi sie, ze to obluda, jak ty sadzisz???

> przymuszonej woli chcieli uczestniczyc w tych religijnych szopkach.

jakos chyba wczesniej wspomnialem o kulturze ogolnej? czy szopkami nazywasz
            takze obrzedy religijne innych wyznan? czy moze masz dla nich troche
            wiecej szacunku? jak sie domyslam - wiele lat sam brales udzial
            w tych "szopkach"...

> Określenie 'ciota ' nie było przeznaczone dla blexa co insynujesz.

ojejku, przepraszam, chyba rzeczywiscie sie zagapilem?
            a w takim razie dla kogo?????????

> podludziami przez prawdziwego katolika jest fer ?

dla mnie czlowiek ma swoja godnosc, nie przejdzie mi przez
            gardlo slowo "podludzie" wobec zadnego czlowieka, z homosiami
            wiele razy rozmawialem na argumenty, mile to byly rozmowy,
            kulturalni ludzie, szanujacy rozmowcow, ich postepowanie nie
            znajduje jednak u mnie akceptacji

> podczas oglądania parady homoseksualistów bedę w obstawie.

mam nadzieje, ze chociaz godnie sie prezentujesz jako ochroniaz,
            niewielu w tej branzy charakteryzuje sie chociaz cieniem myslenia
            i uzywania rozumu, wiec chociaz brzuch wypinaj do przodu :)

> Acha ! nie jestem członkiem Twego kościoła.

a byles kiedys?
            • ja_aska przecinak 10.05.04, 15:49
              nikt nie każe ci akceptować seksualności innych. Wystarczy przyjąć ją do
              wiadomości. Z religią jest to samo. Nie akceptuję ale przyjmuję, że dla innych
              jest to ważne.
              • blackexit Re: przecinak 11.05.04, 09:16
                ja_aska napisała:

> nikt nie każe ci akceptować seksualności innych. Wystarczy przyjąć ją do
                > wiadomości. Z religią jest to samo. Nie akceptuję ale przyjmuję, że dla
                innych
                > jest to ważne.

o bardzo ladne. pozdrawiam blackexit
                • agaa78 Re: przecinak 13.05.04, 14:04
                  blackexit napisał:

> ja_aska napisała:
                  >
                  > > nikt nie każe ci akceptować seksualności innych. Wystarczy przyjąć ją do
                  > > wiadomości. Z religią jest to samo. Nie akceptuję ale przyjmuję, że dla
                  > innych
                  > > jest to ważne.
                  >
                  > o bardzo ladne. pozdrawiam blackexit
                  >

Katolicy tez przyjac,ze sa ludzie dla ktorych krzyz niewiele znaczy...a nie
                  obrazac sie w kolko...
              • przecinack Re: przecinak 11.05.04, 09:22
                ja_aska napisała:

> nikt nie każe ci akceptować seksualności innych.

alez ja do seksualnosci nic nie mam, kazdy ja posiada i wyraza w swoim zyciu,
                natomias mam zastrzezenia do pewnych ﷯form﷯ jej okazywania czy wrazania,
                zwlaszcza, gdy sprzeciwiaja sie one kulturze i naturze

> Wystarczy przyjąć ją do wiadomości. Z religią jest to samo.
                > Nie akceptuję ale przyjmuję, że dla innych jest to ważne.

oczywiscie przyjmuje do wiadomosci to, ze ktos ma sklonnosci homoseksualne,
                takze to, ze sa one dla niego wazne, ale niech mi nie wciska, ze nie zgadzajac
                sie na epatowanie nimi, jestem homofobem, mam prawo miec inne zdanie na
                ten temat i mam prawo je wyrazac, poza tym pieknie brzmiace nazwy kolejnych
                organizacji "na rzecz kultury" to nic innego moim zdaniem, jak robienie ludziom
                wody z mozgu i tlumaczenie, ze wkladanie facetowi przez faceta czlonka
                do odbytnicy jest zupelnie normalnie, po to w koncu sa te czesci ciala...
                • ja_aska Re: przecinak 11.05.04, 11:30
                  Weź przestań. Nie jest również naturalne w przypadku różnych płci a niektórym
                  to sprawia to przyjemność i nie nam to oceniać. Dopóki nie robi się krzywdy
                  innym nie ma problemu. Zachowujesz się jak staruszki które na widok dwojga
                  młodych ludzi (różnych płci) całujących się namiętnie na ulicy mówią
                  kulturalnie na głos" fuj".
                  PS. Nikt ci nie karze klaskać ale nie musisz od razu agresywnie (ty w
                  cudzysłowiu) atakować. Na laski na koturnach nikt się nie rzuca a to ochydne.
                  • blackexit Re: przecinak 11.05.04, 11:43
                    ja_aska napisała:

> Na laski na koturnach nikt się nie rzuca a to ochydne.

ja sie rzucam agresaja slowna. co do homosoeskualistow oczywiscie jest to
                    dewiacja raczej nieszkodliwa dla jednostek i zdaje sie nieuleczalna.
                    pozdrawiam blackexit
                    • ja_aska Re: przecinak 11.05.04, 12:56
                      Właśnie, nieuleczalna. Więc egzorcyzmy niewskazane.
                      • blackexit Re: przecinak 11.05.04, 14:42
                        ja_aska napisała:

> Właśnie, nieuleczalna. Więc egzorcyzmy niewskazane.

mysalem ze egzorcyzmy sa tam wskazane gdzie medycyna nie pomaga.
                        pozdrawiam blackexit
                  • przecinack Re: przecinak 11.05.04, 12:56
                    ja_aska napisała:

> Dopóki nie robi się krzywdy innym nie ma problemu.

wiesz, takie podejscie spotykam dosc czesto... kryterium staje sie krzywda
                    drugiej osoby, a moim zdaniem jest to kryterium w wysokim stopniu
                    niewystarczajace, poniewaz krzywda jest terminem nieostrym i wlasciwie
                    dla kazdego moze znaczyc zupelnie cos innego... doskonalym przykladem
                    tego jest felietonkingi dunin w sobotnich wysokich obcasach, czesto sie
                    z nia nie zgadzam, ale to, co napisala, bardzo mi sie podoba

> Zachowujesz się jak staruszki które na widok dwojga

dziekuje :) bardzo mi milo :)
                    pozwol, ze nie bede opowiadal o tym, jak Ty sie zachowujesz,
                    bo pewnie nie byloby Ci milo, podobnie, jak mi nie jest milo
                    czytac Twoje slowa, jakos do tej pory czytalem Twoje posty
                    z przyjemnoscia... czy dajesz mi prawo pisania o tym,jak Ty
                    sie zachowujeszw moich oczach?

> Na laski na koturnach nikt się nie rzuca a to ochydne.

wczesniej napisalas cos o tym, aby nie oceniac...
                    a co teraz robisz? przeciez te laski nie krzywdza nikogo,
                    poza tym nikt Cie nie zmusza do patrzenia za te botki
                    itepe itede...
                    • Gość: H56 Re: przecinak, przyjacielu,kochajacych inaczej ! IP: *.comnet.krakow.pl 12.05.04, 00:08
                      a Twoi idole ? Petz, Jankowski, Pawłowicz, co o tych panach powiesz ?
                      • przecinack nasz dzielny ochroniarzu! 12.05.04, 11:23
                        o tych panach niewiele mam do powiedzenia, bo ich nie znam, albo nie szanuje,
                        poza tym nie jestem przyjacielem kochajacych inaczej... rozumiem, ze chciales
                        mi dopiec, wypiles troche wieczorem i wymysliles niezwykle blyskotliwy zwrot :)
                        skoro juz wszedles na takie wyzyny intelektualne, to przynajmniej pamietaj
                        o ortografii i wlasciwej pisowni nazwisk, ewentualnie sprawdz w gazecie, jak
                        sie pisze i nie blaznij sie...

i jeszcze czlowieku popracuj nad emocjami - pamietaj, gdy czlowiekowi koncza sie
                        argumenty w rozmowie, to zaczyna szydzic albo ponizac rozmowce... wiec jesli
                        nie masz nic do powiedzenia, to napisz cos o bzach pieknie pachnacych, uroczych
                        dziewczynach na ulicach, ciekawej wystawie czy ksiazce... chetnie poczytam :)
                        • ja_aska przecinak 12.05.04, 11:38
                          Przecież cię nie obraziłam, nie wyzwałam, nie szkalowałam.
                          Porównałąm tylko reakcje twoje na widok całujących się facetów do reakcji
                          starszych osób które są (też) zniesmaczone zachowaniem młodych ludzi na ulicy.
                          Krzywda jest względna - czyli samym mówieniem bądź pokazywaniem zachowań możemy
                          kogoś obrazić? Nie rozumiem.
                          • przecinack Re: przecinak 13.05.04, 14:51
                            > Krzywda jest względna - czyli samym mówieniem bądź pokazywaniem
                            > zachowań możemy kogoś obrazić? Nie rozumiem.

i to wlasnie mnie martwi...
                            jezeli uwazasz, ze krzywda jest wzgledna, to nawet mozna okrasc
                            kogos i twierdzic, ze w sumie nic takiego sie nie stalo (zobacz:
                            "niska szkodliwosc spoleczna" - tragiczne zjawisko w polskim prawie)

moim zdaniem zasady dobra i zla sa bezwzgledne, maja ostre granice,
                            i kazdy przyzwoicie wychowany czlowiek je po prostu zna i przestrzega,
                            a jesli je lamie, to o tympo prostu wie... jesli uwazasz, ze krzywda
                            jest wzgledna, to powiedz mi, prosze, jakie jest kryterium, ktorym kierujesz
                            sie uznajac cos za krzywde lub nie? co jest dla Ciebie indywidualnym
                            punktem odniesienia? bardzo mnie to interesuje...
                            • ja_aska Re: przecinak 13.05.04, 15:05
                              Nie ja tak uważam tylko taki wniosek wysnułam po twoim poprzednim wpisie. W
                              całości było to zapytanie do ciebie. ode mnie było tylko "nie rozumiem. Twoje
                              wpisy zabrzmiały mi jak podejście Kalego: jak mnie to źle a jak ja to dobrze.
                            • Gość: Aga Krzywda IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 07:51
                              A nie jest tak,ze czasami cos komus powiesz, a te osobe to urazi, a Ty nie
                              wiesz dlaczego?Co zrobiles zle?Co powiedziales?Albo ostatecznie nie rozumiesz
                              az takiej reakcji na Twoje slowa??? Nie zawsze jestesmy w stanie ocenic jak
                              druga osoba zareaguje na nasze slowa czy czyny. I moze to jest wzglednosc
                              krzywdy?
                              Pozdrawiam
                • agaa78 Re: przecinak 13.05.04, 14:06
                  """"wkladanie facetowi przez faceta czlonka
                  > do odbytnicy jest zupelnie normalnie, po to w koncu sa te czesci ciala...

ale homoseksualisci to tez dzieci boze-Bog stworzyl "nienormalnych" ludzi? moze
                  by tak przyjac,ze taka byla jego wola i miejsce dla nich powinno sie znalezc?
                  • przecinack normalnosc i okolice 13.05.04, 14:47
                    mysle, ze czlowiek jest po prostu czlowiekiem, natomiast o jego zachowaniach
                    mozna powiedziec, ze sa normalne lub od normy odstajace, jak pewnie zuwazylas
                    wypowiadalem sie o zachowaniach, nie o ludziach...

w spoleczenstwie jest miejsce dla ludzi o sklonnosciach homoseksualnych,
                    nigdy nie bylem za ich izolowaniem, raczej za szacunkiem i traktowaniem
                    tak jak innych, ale nie zgadzam sie na to, aby zachowania homoseksualne
                    traktowac jako zupelnie normalne, czyli zgodne z prawem naturalnym
                    • ja_aska Re: normalnosc i okolice 13.05.04, 15:06
                      Są zgodne z prawem naturalnym za to wdg niektórych nie są zgodne z prawem
                      boskim cokolwiek to znaczy.
                      • swarozyc Re: normalnosc i okolice 13.05.04, 15:48
                        to taki przecinaczy belkot
                        • Gość: H56 Re: przecinack ! ale Cię dziewczyny zamotały IP: *.comnet.krakow.pl 13.05.04, 16:35
                          sam nie wiesz czego chcesz ,chłopino.Satysfakcjonuje Cię tylko Twój tok
                          myślenia, przeciwników ,gdybyś mógł, wysłał byś na stos.
                          • przecinack panooooowie 13.05.04, 16:40
                            jak nie macie nic do powiedzenia w tym temacie, to spierdalac,
                            i nie zajmujcie miejsca na forum swoimi smetnymi wynurzeniami :)
                            • Gość: Aga Re: panooooowie IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 07:58
                              Chamow Ci u nas dostatek jak widze...Ty tez juz zdaje sie nie masz wiele do
                              powiedzenia..
                              • przecinack do-powiedzenia 15.05.04, 09:06
                                mialo byc tak: mowa jest srebrem, a milczenie zlotem... zwlaszcza, gdy sie nie
                                ma nic do powiedzenia, ale zrezygowalem z tego przy zalozeniu, ze do panow to
                                by jednak nie dotarlo

przepraszam, w kazdym razie postaram sie obywac sie juz bez wulgaryzmow :)
                      • przecinack Re: normalnosc i okolice 13.05.04, 16:41
                        w moim przekonaniu prawo naturalne i Boskie doskonale do siebie pasuja,
                        wrecz idealnie!
                        • Gość: H56 Re: normalnosc i okolice IP: *.comnet.krakow.pl 14.05.04, 00:23
                          na szczęście są to tylko Twoje przekonania.Wiesz przecinack, nie jestem świety,
                          ale takie wulgaryzmy mi są obce.Alleluja !
                          • przecinack Re: normalnosc i okolice 14.05.04, 00:30
                            hahahaaaa....
                            zlituj sie, heniu, teraz ze smiechu nie bede mogl zasnac...

• Gość: Aga przecinack IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 07:55
                      Norma to tez rzecz względna...w naszym kraju korupcja,nienawisc i cwaniactwo to
                      norma,ale nie uwazam,zeby byly normalne...

poza tym skoro KTOS,COS (Bog,natura itp...)chcial/o/a zeby homoseksualisci
                      istnieli to chyba oznacza, ze jest to zgodne z natura???
                      • ja_aska Re: przecinack 14.05.04, 10:17
                        natura i religia nigdy nie szły w parze. Przykładem są np zapłodnienia in
                        vitro.
                        • Gość: Aga Re: przecinack IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 10:35
                          """natura i religia nigdy nie szły w parze. Przykładem są np zapłodnienia in
                          > vitro.

oczywiscie,ze masz racje, ale ja podaje te argumenty,ktorymi wiekszosc ludzi w
                          naszym kraju sie posluguje.Wiec skoro religia i natura wg nich to to samo,to
                          zwiazki homoseksualne powinny byc przez nich calkowicie zaakceptowane.
                        • przecinack para 15.05.04, 09:14
                          dziwi mnie bardzo dosc nietypowy sposob myslenia - uzywasz
                          wyjatkowo kategorycznej formy wypowiedzi ("nigdy")
                          i jako potwierdzenie swojego pogladu podajesz jeden przyklad,
                          w ktorym religia i natura sa ze soba absolutnie zgodne -
                          zaplodnienie in vitro jest niegodziwoscia i manipulacja,
                          ktorej "koszta" (nie mowie o pieniadzach) sa niewspolmierne
                          do korzysci

poza tym bardzo trudno dyskutowac ze zdaniem "natura i religia
                          nigdy nie szły w parze", granica znaczeniowa tego zdania jest
                          rozmyta i moze byc ono jednoczesnie prawdziwe i falszywe,
                          dodam tylko, ze dziwi mnie w tej sytuacji uzyty kwantyfikator
                          "nigdy"... poniewaz podanie chocby jednego przykladu przeciwnego
                          sprawia, ze Twoje zdanie staje sie z gruntu nieprawdziwe, a takich
                          przykladow jest ohohohohooooo...
                          • Gość: Aga ??? IP: *.rgsa.pl 17.05.04, 07:47
                            """zaplodnienie in vitro jest niegodziwoscia i manipulacja,
                            ktorej "koszta" (nie mowie o pieniadzach) sa niewspolmierne
                            do korzysci

Uwazasz, ze mozliwosc noszenia przez kobiete dziecka jest kosztem???????i to
                            niewspolmiernym do korzysci??????"Typowo meski punkt widzenia..."
                            • przecinack Re: ??? 17.05.04, 10:13
                              czuje sie gleboko niezrozumiany...
                              chodzilo mi tylko o wzgledy medyczno - etyczne,
                              poniewaz przy tej metodzie powstaje wiele zarodkow,
                              z ktorych wybiera sie jeden i implantuje,
                              a gdy bedzie pewnosc, ze sie utrzyma i bedzie
                              rozwijac, to reszte wylewa sie do zlewu, a to budzi
                              we mnie zgroze...
                              • Gość: Aga Re: ??? IP: *.rgsa.pl 17.05.04, 11:03
                                Pewnie-jesli kilka komorek bedziemy nazywac czlowiekiem to masz racje-zgroze
                                moze budzic,ale mysle,ze nie tedy droga.
                                • przecinack Re: ??? 17.05.04, 12:19
                                  nie mam watpliwosci, ze to czlowiek, w koncu na poczatku istnienia takim
                                  wlasnie bylem i ciesze sie, ze mnie nie wylano do zlewu,
                                  poza tym juz dawno nie slyszalem wypowiedzi ludzi ze srodowiska medycznego,
                                  ktorzy twierdziliby, ze to tylko "kilka komorek" - taki poglad dzisiaj
                                  juz dyskwalifikuje i jest powodem do wstydu w swiecie medycyny
                                  • Gość: Aga Re: ??? IP: *.rgsa.pl 17.05.04, 15:16
                                    Ale ja naprawdę mówie o kilku komorkach!!!!!I wcale sie tego nie
                                    wstydze...gdyby to mial byc powod do wstydu w swiecie medycyny to zaplodnienie
                                    in vitro w ogole nie doszloby do skutku.Aborcji tez nikt by nie wykonywal...
                                    • przecinack Re: ??? 18.05.04, 00:06
                                      dla mnie wlasnie te kilka komorek jest absolutnie fascynujacych,
                                      przeciez po to jest medycyna prenatalna, aby chronic te "kilka
                                      komorek" i ich zycie - jedyne i niepowtarzalne, ludzkie!

w medycynie jest in vitro, aborcja, eutanazja, klonowanie
                                      i jeszcze sporo innych dziwnych zabiegow, ktore z etyka
                                      i szacunkiem dla czlowieka nie maja nic wspolnego, wtedy licza
                                      sie tylko korzysci...

zobacz, na starosc czlowiek tez marnieje i staje sie czesto
                                      tylko "kupa komorek" - rownie bezradnych jak na poczatku,
                                      czasami w strasznym stanie... czy to juz nie czlowiek?

czy ilosc komorek decyduje o czlowieczenstwie?
                                      • agaa78 Re: ??? 19.05.04, 14:27
                                        """"czy ilosc komorek decyduje o czlowieczenstwie

wybacz,ale komorki jajowej czlowiekiem nie nazwe...

poza tym jesli nie widzisz korzysci niematerialnych z zaplodnienia in vitro to
                                        chyba nie mamy o czym rozmawiac.

przeciez po to jest medycyna prenatalna, aby chronic te "kilka
                                        > komorek" i ich zycie - jedyne i niepowtarzalne, ludzkie!

Z tego co wiem kosciol jest przeciwny badaniom prenatalnym....co Ty na to?

a jesli chodzi o eutanazje to uwazam,ze jest jak najbardziej potrzebna.Tutaj
                                        argument stosowany przy aborcji (rodzice nie moga decydowac za dziecko) ma male
                                        zastosowanie, bo czesto calkowicie swiadomy czlowiek nie moze decydowac o swoim
                                        losie....
                      • swarozyc Agus 14.05.04, 10:43
                        Gość portalu: Aga napisał(a):
                        poza tym skoro KTOS,COS (Bog,natura itp...)chcial/o/a zeby homoseksualisci
                        > istnieli to chyba oznacza, ze jest to zgodne z natura???
                        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                        Jest taka metoda socjologiczna ktora nazywa sie funkcjonalizmem, ktora wychodzi
                        z zalozenia ze skoro cos jest(jakis fakt spoleczny)to spelnia jakas funkcje..
                        niestety, okazalo sie ze takie widzenie sprawy jest uproszczeniem...
                        • ja_aska Re: Agus 14.05.04, 11:49
                          Aga ja się z tobą zgadzam całkowicie. To była odpowiedź na wpis przecinaka:-)
                          • Gość: Aga Re: Agus IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 12:01
                            OK
                            • swarozyc Re: Agus 14.05.04, 12:08
                              hey dziewuszki! Piszcie do mnie, a nie do tasaka(topornego)...:-))
                        • Gość: Aga Re: Agus IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 12:19
                          Ty chyba tez troche upraszczasz pojecie funkcjonalizmu.Czy nie?
                          • swarozyc Re: Agus 14.05.04, 12:20
                            nie wiem...:-))
                            • swarozyc Re: Agus i Asia 14.05.04, 13:15
                              Co wy dziewczyny dzisiaj takie niedostepne?...
                              Macie czerwone dni w kalendarzyku?..:-)
                              W moim, dopiero jutro...
                              • ja_aska Re: Agus i Asia 14.05.04, 13:17
                                Nie niedostępne tylko zmęczone (przynajmnie ja). Do tego te ploty, insynuacje i
                                spiskowe teorie dziejów są dobijające. zero rozrywki.
                                • swarozyc Re: Agus i Asia 14.05.04, 13:19
                                  to po co sie szlajasz po meczacych watkach?
                                • dyrgosia Re: Agus i Asia 14.05.04, 13:28
                                  ja_aska napisała:

> zero rozrywki.

Przecież miała być wódeczka i co....
                              • Gość: Aga Re: Agus i Asia IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 13:25
                                Od razu niedostepne...
                                • swarozyc Re: Agus 14.05.04, 13:26
                                  Lubisz sie wstepnie dlugo piescic?...:-))
                                  • Gość: Aga Re: Agus IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 13:31
                                    No,no..nie pozwalaj sobie!
                                    • swarozyc Re: Agus 14.05.04, 13:35
                                      no co?! poszedlem tylko sciezka wskazana przez Ciebie...:-))
                                      • Gość: Aga Re: Agus IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 13:58
                                        Moze czasami trzeba przemyslec,zanim sie slepo pojdzie wskazana sciezka?;))))
                                        • swantevit Re: Agus 14.05.04, 14:01
                                          oddalem sie na pastwe instynktow...:-))
                                        • ja_aska swar 14.05.04, 14:03
                                          Swar bo ci zrobię prohibicję! Wszystkie musisz podrywać i bałamucić?
                                          • Gość: Aga Re: swar IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 14:04
                                            Do podrywania i bałamucenia to mu jeszcze daleko;)))
                                            • ja_aska Re: swar 14.05.04, 14:06
                                              Wyszedł z wprawy ale nadrabia ambicją:-)
                                            • swantevit Re: swar 14.05.04, 14:09
                                              Do podrywania i bałamucenia to mu jeszcze daleko;)))
                                              ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                                              a to sie znawca znalazl...(:-

Chcesz przed 16.00 lec u mych stop?:-)
                                              • Gość: Aga Re: swar IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 14:10
                                                Marzyć dobra rzecz;)
                                                • swantevit Re: swar 14.05.04, 14:20
                                                  Marzyć dobra rzecz;)
                                                  '''''''''''''''''''''''
                                                  Woda w zatoce puckiej jeszcze zimna?
                                                  bo cosik oziebla jestes...(:-
                                                  • Gość: Aga Re: swar IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 14:22
                                                    Czy ja mam jakis zwiazek z Zatoka Pucka???Cos Ci sie chyba pomylilo...
                                                  • swantevit Re: swar 14.05.04, 14:30

> Czy ja mam jakis zwiazek z Zatoka Pucka???Cos Ci sie chyba pomylilo...
                                                    '''''''''''''
                                                    mialo byc Gdanska, port polnocny...
                                                  • Gość: Aga Re: swar IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 14:32
                                                    No chyba,ze tak...
                                                  • swantevit Re: swar 14.05.04, 14:38
                                                    zamiast skupic sie na twoim ciele, musze dla ciebie odrozniac brudne wody
                                                    zatoki gdanskiej od jeszcze brudniejszych wod puckich...(:-
                                                    Nastolatka czy mezatka?:-)
                                                  • Gość: Aga Re: swar IP: *.rgsa.pl 14.05.04, 14:49
                                                    wiem,ze do 16 zostalo Ci malo czasu...czy to ma znaczenie?
                                                  • swantevit Aga 14.05.04, 15:03
                                                    no jasne! To kwestia wyboru taktyki
                                                  • agaa78 Re: swar 14.05.04, 15:05
                                                    Bedziesz musial slepo celowac w taktyke
                                        • ja_aska gosia 14.05.04, 14:03
                                          właśnie, miała być wódeczka!
                                          • dyrgosia Re: gosia 14.05.04, 14:06
                                            Ty tylko obiecujesz, a ja usycham...
                                            • dyrgosia aska 14.05.04, 14:09
                                              Bój się boga, piątek a Ty jeszcze w pracy......
                                              • ja_aska Gosia 14.05.04, 14:23
                                                Właśnie jestem tym faktem oburzona!
                                                Sama też schnę (usycham). Ratunku!
                                                • dyrgosia Aska 14.05.04, 14:25
                                                  Jutro z przyjemnością, dziś idę do Łysego...
                                                  • ja_aska Gosia 14.05.04, 14:36
                                                    Jakiego Łysego?
                                                    Jutro mam wolne! Wchodzę w to!
                                                  • dyrgosia Aska 14.05.04, 14:38
                                                    Nie znasz Łysego, wszyscy znają Łysego...
                                                    Gdzie i kiedy, też mam wolne, może Wały, albo plenerek...
                                                  • swantevit Re: Gosia 14.05.04, 14:39
                                                    ja_aska napisała:

> Jakiego Łysego?
                                                    > Jutro mam wolne! Wchodzę w to!
                                                    ''''''''''''''''''''''''''''''''''
                                                    Uwazaj bo jak lysy w "to" wejdzie to inaczej bedziesz spiewala, kwiatuszku..((:-
                                                  • dyrgosia Re: Gosia 14.05.04, 14:44
                                                    Zazdrośnik...
                                                    A może też ma ochotę na drineczka, przecież dziś piątek.....

"Wśród ludzi jest się także samotnym."
                                                  • swantevit Re: Gosia 14.05.04, 14:46
                                                    ten to ma ochote na wszystko co sprosne i szkodliwe dla zdrowia...:-))
                                                  • ja_aska Re: Gosia 14.05.04, 14:48
                                                    Nie wiem czy o tym samym Łysym mówimy.
                                                    Plenerek gdzie? Może knajpa? Jakaś speluna?
                                                  • dyrgosia Re: Gosia 14.05.04, 14:52
                                                    ja_aska napisała:

> Nie wiem czy o tym samym Łysym mówimy.
                                                    > Plenerek gdzie? Może knajpa? Jakaś speluna?

Spelunka byłaby git, dużo dymu, muzyczka, tego mi potrzeba...
                                                  • dyrgosia Re: Gosia 14.05.04, 14:49
                                                    To mamy coś wspólnego...zainteresowania...
                                                  • ja_aska Re: Gosia 14.05.04, 14:58
                                                    określiłabym to jako zamiłowania:-)
                                                  • dyrgosia Aska 14.05.04, 15:05
                                                    To króra spelunka i o której....
                                                  • ja_aska Re: Aska 14.05.04, 15:13
                                                    A co proponujesz? Ja o tej porze do myślenia niezbyt zdolna jestem:-)
                                                  • dyrgosia Re: Aska 14.05.04, 15:17
                                                    Ja to mało obyta jestem...
                                                    Nie znam takich dobrych spelunek..może "Piano"
                                                  • ja_aska Gosia 14.05.04, 15:20
                                                    a gdzie jest Piano?
                                                    jak się rozpoznamy? gazeta? kwiatek?
                                                  • dyrgosia Aska 14.05.04, 15:30

Na Piłsudzkiego

Może czerwona bluzeczka....
                                                  • dyrgosia Re: Aska 14.05.04, 15:41
                                                    No dobra może być czarna..
                                                  • albert_c Re: Aska 19.05.04, 14:32
                                                    dyrgosia napisała:

> Ja to mało obyta jestem...
                                                    > Nie znam takich dobrych spelunek..może "Piano"

* Gosiu, chyba dawno tam nie bylas:)))
                                                    i co zrobilyscie zakupy w zabce i na Waly, co?
    • Gość: zorro Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: 62.233.217.* 15.05.04, 13:28
      Apage satans! co za barachło na tym forum się produkuje czuję siarkę i
      ekstrementy
      • Gość: Aga Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.rgsa.pl 17.05.04, 07:51
        A czosnku nie czujesz?
    • bbombel Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 15.05.04, 17:52
      Mi sie wydaje ze to sluszna decyzja ze wzgledu jesli nie religijnego, do
      historycznego Europa zawsze byla zwiazana z chrzescijanstwem
      • dyrgosia Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 15.05.04, 21:11
        Proponuję również inne symbole z którymi Europa była związana zawsze.
        • ja_aska Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 17.05.04, 11:00
          Siemka historykom!
          • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 17.05.04, 12:23
            jak od zawsze? nakazami, mordami, narzucono Polsce chrześcijaństwo w 966 roku.
            Jego przyjęcie nie odbywało sie na zasadzie dobrowolności.
            • przecinack Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 17.05.04, 14:15
              heniu, uroczo piszesz nie na temat :) znowu emocje sie odezwaly?
              a moze pomyslunku troszeczke...
              • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 17.05.04, 15:35
                przecinack! dlaczego nie na temat ? to była odpowiedż na post bbombla. Emocje
                w tym temacie mną nie kierują, jestem na luziku.
                • przecinack Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 18.05.04, 00:09
                  no poczytaj tylko - tam jest o zwiazku europy z chrzescijanstwem,
                  a ty smecisz cos o silowym narzucaniu chrzescijanstwa slowianom,
                  jasne, ze tak bylo, bo takie byly wtedy obyczaje i mierzyc je
                  dzisiejsza miara jest smiesznoscia, a dzisiaj miec o to pretensje
                  to juz obciach na calego... czy takze za zle masz katolikom
                  w wandei, ze bronili sie przed dobrodziejstwami rewolucji francuskiej?
                  • Gość: H56 Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen IP: *.comnet.krakow.pl 18.05.04, 22:39
                    dzisiaj wyczytałem z postu jakiegoś nawiedzonego katolika,że św.inkwizycja
                    walczyła z komuną. Wiesz dam sobie chyba siana z tymi rozmówkami o katolikach.
                    Krzyży nie zawiesili, zwycieżył rozsadek.
                    • przecinack Re: będą wieszać krzyże w sali obrad Europarlamen 18.05.04, 22:57
                      czesto czuje niesmak czytajac zwierzenia nawiedzonych katolikow,
                      a juz nie rozumiem, co ma inkwizycja do komuny...

> Krzyży nie zawiesili, zwycieżył rozsadek.
                      ja tez sie z tego ciesze... moim zdaniem krzyz powinno sie wieszac
                      tam, gdzie nie bedzie mial charakteru symbolu ideologicznego,
                      a jedynie zwiazany z wiara chrzescijanska
                      • Gość: "Wolny" najmita Co Ci gwarantuje Bruksela Jewropejska? IP: *.ipt.aol.com 19.05.04, 02:20
                        Teraz przeczytac mozna na Forum dyskusje o wyborach. Czego, ludzie, checie brac sie za
                        "wybieranie". Czym wy sie podniecacie? "Wyborem" szansonistki, pielegniarza, kucharza do
                        "parlamentu"?

A nawet, gdyby ci sie przejeli rola i cos potrafili, to i tak bede musieli skonformizowac sie do terroru
                        dyktatury demokracji syjonistycznej, ktora nie jest Wasza.

Wolnosc nie jest Twoim uprawnienim. Wolnosc trzeba sobie wywalczyc, a potem kazdego dnia
                        utrzymywac ja nieustanna walka. Tak bylo od poczatku znanej nam historii ludzkosci. Chcecie
                        wynalezc kolo, czy odkryc Ameryke?

Wje....s sie gut. Madrosc zbiorowa zrobila wybor - UE. Dlaczego nie wybrales drugiego
                        Pilsudzkiego?

Co gwarantuja Tobie gryzipiorki brukselskie, poslugujace zydowskiemu rzadowi swiata Bilderberg
                        Group (czy w ogole wiesz co to?) i jego egzekutorowi - Trilateral Commission (Komisji
                        Trojstronnej)?

Jezeli masz nisko zarosniete czolo i umiesz tylko tyle, zeby sobie popsztykac na klawiaturze. . . o
                        Polsko zdemoralizowana rozleniwianiem przez pol wieku zydokomuny!

Co trzeci Polak zyje zagranica. Kto cos potrafil, mial inicjatywe emigrowal od tej indolencji
                        krecacej bat na siebie sama, co oddala zlodziejowi ziemie, na ktorej sie urodzila i w ktorej sa
                        groby jej ojcow.

1) Przejecie majatku narodowego wypracowanego rekami Polakow.

2) Eksterminacje dzieci z wadami fizycznymi i psychicznymi.

3) "Likwidacja" niezdolnych do pracy (placenia podatkow ).

4) Maksymalne podatki zubozajace i rugujace wielu Polakow na emigracje poza UE.

5) Zakaz demonstracji, strajkow i protestow egzekwowane europejskimi jednostkami "szybkiej
                        reakcji".

6) Likwidacja wolnosci slowa strukturalnym terrorem "politycznej poprawnosci", zamkniecie
                        nie-konformistycznych mediow, uwiezienie dysydentow.

7) Niewspolmiernie wysokie kary za dodatkowa produkcje i sprzedaz zywnosci, majace
                        doprowadzic do likwidacji indywidualnych gospodarstw rolnych.

8) Totalna elektroniczna kontrola rezimowo licencjonowanych producentow zywnosci, maszyn,
                        odziezy, energii itd. w celu wczesnego zapobiezenia buntom ludnosci szantazem wstrzymania
                        licencji.

9) Wysokie oplaty za korzystanie z drog publicznych, parkingow, rejestracji i ubezpieczen
                        pojazdow wplacane bezposrednio do kasy Brukseli Jewropejskiej.

10) Wyrugowanie polskiego urzedowym zargonem niemieckim, albo angielskim w zaleznosci od
                        landu guberni brukselskiej.

11) Podsluchy tele-komunikacyjne i internetowe.

12) Uwiezienie dysydentow i sympatykow opozycji.

13) Wysokie ceny lekarstw, protez i uslug medycznych itd w uprzednio
                        sprywatyzowanych klinikach.

14) Wysokie i obowiazkowe ubezpieczenia od wlascicieli i osob zatrudnionych w prywatnym
                        sektorze produkcyjnym i uslugowym.

15) Zmakalaturowanie polskich ustaw, dekretow i umow ustanowionych przez Sejm i Senat i
                        zastapienie ich prawem unijnym.

16) Likwidacja rzadu polskiego i zastapieniem go europejskimi regionalnymi komisarzami
                        "landow".

17) Likwidacja uzywalnosci kosciolow katolickich, ich zamiana na skrajna prywatnosc obrzedow i
                        utrudnienie manifestacji wyznawania katolicyzmu absurdalnymi nakazami, np. noszenia krzyza w
                        kieszeni.

18) Emigracja "za chlebem" milionow Polakow wyksztalconych i w wieku produkcyjnym.

19) Zabor wlasnosci prywatnej na Ziemiach Zachodnich, zwanych przez Cyrankiewicza "Ziemiami
                        Odzyskanymi", na tej podstawie, ze wraz z parcelacja ziemi i oddaniem w uzytkowanie
                        nieruchomosci nie wydano (na rozkaz Kaganowiczow) indywidualnych aktow wlasnosci.

20) "Redukcja" liczby ludnosci tubylczej do 12-15 milionow w kilkunastu latach.

21) Lawinowa imigracja nedzarzy-innowiercow z Orientu.

22) Osadnictwo Zydow, ktorzy obsadza kierownicze i wezlowe pozycje polityczne,
                        administracyjne itd, wypierajac Polakow do palestynczykowania im - najpozniej w przyszlym
                        pokoleniu., tj. okolo 2015-20 roku..

23) Przepadek roszczen Polakow o zwrot ich przestrzeni zyciowej utraconej na Kresach wskutek
                        przymusowego, najwiekszego w historii ludzkosci exodusu Kresowiakow przepedzonych na
                        wschodnie terytorium Niemiec.
                      • Gość: H56 do palnicka ! IP: *.comnet.krakow.pl 19.05.04, 11:08
                        większość na tym forum nie rozumiała ale ludzie sa tak właśnie otumanieni. Nie
                        mam nic przeciwko katolikom którzy swoją wiare w Boga, ograniczają do
                        przestrzegania dekalogu oraz praktycznie przekazują potrzebującym ,to czym mogą
                        się podzielić tzn. miłość, wiedzę, pomoc duchową i materialną. Kiedy krzyż
                        wyszedł poza miejsca kultu religijnego, kościół w Polsce zaczął toczyć rak
                        materializmu, przydałaby się jakaś terapia wstrząsowa. Inaczej, gdy Słońce
                        Europy zgaśnie,znaczenie kościoła w społeczeństwie polskim spadnie do poziomu
                        popularności koscioła protestanckiego.
                        • Gość: H56 Palnick ! przepraszam Cię,pos jest do przecinacka IP: *.comnet.krakow.pl 19.05.04, 11:12
                        • przecinack Re: do palnicka ! 19.05.04, 13:50
                          heniu, trzymaj sie lepiej swojego postanowienia, aby nie pisac
                          o katolikach, moze wtedy na inne tematy bedzie co poczytac

wizja katolicyzmu, ktora opisales jest obrazliwa nie tylko dla
                          niego, ale i dla jakiejkolwiek inne religii, poniewaz polega
                          na sprowadzeniu jej do zjawiska o charakterze moralnym, pocieszajacym
                          i opiekunczym... to marzenie komuchow, katolickich odpadow
                          i jeszcze paru innych ekip... no i zamknac swiadectwo do kosciola,
                          salki i kruchty, bo tak najlepiej wyjdzie na zdrowko...
                          mam nadzieje, ze kk pojdzie na jakosc, a nie na ilosc, czas juz
                          na to moim zdaniem! poza tym popularnosc nie jest kategoria
                          koscielna, lecz zupelnie z innej beczki...

a powiedz - byles kiedys milicjantem?
                          • Gość: H56 Re: do przecinacka ! IP: *.comnet.krakow.pl 19.05.04, 14:24
                            jak byłem w Solidarności to nie mogłem być milicjantem, od 83 mieszkam w
                            Krakowie z kilkuletnią przerwą na pobyt w Niemczech skąd wróciłem w końcówce 89
                            ustawa o Policji obowiązuje od 6 kwietnia 1990r.Zapewniam Cie ,że z czerwonymi
                            nie miałem żadnych powiązań. No chyba ,że zarzucisz mi zbałamucenie kilku córek
                            sekretarzy partii oraz dwóch sekretarek z komitetu w Szczecinie. Proponowano mi
                            nawet posadę kierowcy, ale wiązało się to z wstąpieniem w szeregi PZPR, niestety
                            oprócz podbojów miłosnych ,nic mnie praktycznie w tamtym okresie nie
                            interesowało.Musiałem to wszystko nadrabiać później, ale nie żałuję.
                            • albert_c Re: do Henia 19.05.04, 14:26
                              Heniul, Ty masz jeszcze sile i determinacje na ta dyskusje?
                              podaj mi swoj priv, wysle Ci maila.
                              • ja_aska Przecinak 20.05.04, 15:14
                                Czemu pisanie o wadach i problemach kościoła K (jako instytucji) jest obraźliwe
                                dla katolików? Dlaczego prawo boskie (związane z KK) jest wdg ciebie
                                równoznaczne z prawem naturalnym? Przecież KK nie uznaje teorii Darwina i nie
                                uznaje ewolucji jako całkowitego jak poszczególnego zjawiska , procesu? Czy
                                jajeczkowanie nie jest marnotrastwem? A tzw "nocne polucje"? A sex dla
                                przyjemności grzechem straszliwym?
                                • przecinack Re: Przecinak 20.05.04, 19:42
                                  ja_aska napisała:

> Czemu pisanie o wadach i problemach kościoła K (jako instytucji)
                                  > jest obraźliwe dla katolików?

wiem, ze w kk jeste wiele wad i problemow, pisanie o nich nie
                                  odbieram jako obrazliwe, natomiast mozna to robic w rozny sposob,
                                  min. z troska, zainteresowaniem i po chamsku, na to ostatnie sie
                                  nie zgadzam; rozumiem, ze nawiazujesz do wypowiedzi henia 56,
                                  przeczytaj moja odpowiedz raz i drugi, a zrozumiesz, o co mi chodzilo,
                                  moim zdaniem on sam nie pisal o wadach i problemach kk, ale zupelnie
                                  o czyms innym, dlaczego tego nie zauwazylas? nie wiem...

> Dlaczego prawo boskie (związane z KK) jest wdg ciebie
                                  > równoznaczne z prawem naturalnym?

prawo naturalne jets wspolne dla kazdego czlowieka, wierzacego
                                  lub nie, ja wywodze je od Boga, ktory mnie stworzyl, ty nie musisz
                                  miec takiego zdania, dla mnie prawo naturalne wynika z prawa
                                  Bozego, to akurat dla mnie jest oczywiscte, ty mozesz je wywodzic
                                  z innych zrodel, doskonale nadaje sie do tego ludzki rozum

> Przecież KK nie uznaje teorii Darwina i nie uznaje ewolucji
                                  > jako całkowitego jak poszczególnego zjawiska , procesu?

narazie to tylko teoria, poczekajmy az bedzie dowodem naukowym,
                                  takich teorii w nauce proponowano dosc sporo, po drugie wiara
                                  i nauka to odrebne dziedziny i kieruja sie innymi narzedziami
                                  poznawczymi, dlatego nie wchodza sobie w droge, co najwyzej
                                  moga sie wspierac w poszukiwaniu prawdy, nadmienie tylko,
                                  ze darwin byl czlowiekiem wierzacym, o czym zapewne wiesz

> Czy jajeczkowanie nie jest marnotrastwem?
                                  > A tzw "nocne polucje"?

nie pamietam, zeby kiedykolwiek kk czy inna religia
                                  mieszala sie ze swoimi prawdami wiary w te tematy...
                                  przeciez to kwestia natury, ktorej praw sami nie rozumiemy
                                  do konca, szczerze mowiac te pytania wzbudzily we mnie
                                  usmiech i dobry nastroj... :)

> A sex dla przyjemności grzechem straszliwym?

kk tak mowi? to chyba jestem heretykiem...
                                  • ja_aska Re: Przecinak 21.05.04, 09:54
                                    1. Dla kk sex dla przyjemności jest grzechem. a przy
                                    jednoczesnym "zabezpieczeniu" poważnym straszliwie.
                                    2. wadami kk nie jestem ani zainteresowana ani zatroskana. ni ziębi mnie to ni
                                    grzeje.
                                    3. teorie Darwina zostały udowodnione. np poznany ostatnio genom myszy czy też
                                    nasza .... kość ogonowa.. negowanie można porównać do negowania teorii
                                    Kopernika.
                                    4. To, że ktoś (Darwin) jest wierzący nie czyni go ani mądrzejszym ani
                                    głupszym.
                                    5. prawo naturalne jest ograniczane przez prawo boski - już samo nieu7znawanie
                                    seksualności człowieka jest tu przykładem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka