Dodaj do ulubionych

Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańcom

23.04.11, 12:33
Normalne, że pyli przy takiej technice rozbiórki. Szanowni mieszkańcy pobliskich blokowisk mogli się zgodzić na wyburzenie metodą detonacji to by pyliło ale przez jedne dzień.

Swoją droga ciekawie wyglądają samochody zaparkowane w pobliżu Danki - jak na wojnie w Afganistanie ;)

Dziwie się, że właściciele jeszcze ich nie przestawili... może dlatego, że Danka od strony Al. Wyzwolenie wygląda jak nieruszona i ''trudno'' ocenić czy coś tam się dzieje ;D

Korzystając z okazji życzę Wam Wesołego Alleluja i mam nadzieje, że w Szczecinie nie znajdzie się szopka w obudowie TU-154 M ;)
Obserwuj wątek
    • rozkoszny_bobasek Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańcom 23.04.11, 12:37
      Przez ta "Danke",dostalem kaszelku.
      • annajustyna Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco 24.04.11, 16:02
        Konczyles SP 41? Jesli tak, to pozdrawiam serdecznie! ;)
    • Gość: Off Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 14:00
      Co za durnie, ja pie.... Jakiś czas temu jakieś stare babska narzekały, że nie chcą detonacji, bo to naruszy konstrukcję bloków (co za pie...nie), albo że im się wojna przypomina (czas na śmierć?), teraz kolejne dziadostwo narzeka, że im pyli. Te, ale ludzie w tym mieście to są naprawdę pie...ięci na głowę.

A to dopiero początek, bo potem jeszcze ze dwa lata budowy i naku...ania po nocach.
      • Gość: kiełbaska Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 14:07
        Gość portalu: Off napisał(a):

> Co za durnie, ja pie.... Jakiś czas temu jakieś stare babska narzekały, że nie
        > chcą detonacji, bo to naruszy konstrukcję bloków (co za pie...nie), albo że im
        > się wojna przypomina (czas na śmierć?), teraz kolejne dziadostwo narzeka, że im
        > pyli. Te, ale ludzie w tym mieście to są naprawdę pie...ięci na głowę.
        >

Offu, każdy ma prawo wyzywać kogo chce, więc i ty masz prawo. I nikt nie ma prawa odmawiac go komukolwiek, nawet ty.
        Wesołego karpika!
        • exman Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco 23.04.11, 14:32
          Dana pyli raz, brzozy co roku !
          • Gość: jemiołka Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 23.04.11, 17:34
            Z pisaniem o brzozie to bym uważał hahaha ;D
    • maxymus1 Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańcom 23.04.11, 20:55
      wystarczył jeden wybuch! Bum! Jeden kurz. No ale oprotestowano, jak zwykle w tym bajzlu.
      No to se sprzątajcie co godzina.
    • Gość: koti Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 08:36
      Jestem okolicznym mieszkańcem. Mi nic nie pyli. Cieszę się, że to wyburzane brzydactwo znika z powierzchni Szczecina.
    • Gość: Anatol Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 12:08
      JW Construction powinien zapłacić za mycie samochodów itd..
      Jeśli chce wyburzać to niech zrobi to tak, by innym się nie uprzykrzać.

Jak śpicie w nocy i wam sąsiad libację na piętrze urządza to przewracacie się na drugi bok, czy idziecie kazać mu się uciszyć ? Większość dzwoni po policję, a przecież mogliby dać się ludziom pobawić.

W Szczecinie ludzie nie obyte to i nie wiedzą jak takiego dewelopera co im uprzykrza ponad miarę codzienność po kieszeni pociągnąć.
      • Gość: 123 Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 13:02
        a jak Ty byś chciał żeby przy wyburzaniu kurzu nie było? to jest plac budowy człowieku, więc licz się z tym że czysto nie będzie. Jeśli liczyłeś, że na samochodzie kurz Ci się nie osadzi i twierdzisz ze ktoś ma Ci za myjnie oddać to jesteś naiwny i śmieszny.
        • exman Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco 24.04.11, 18:56
          Jeszcze dojdą do tego żądania zapłaty za mycie okien i wizyty u psychologa.
          • Gość: Zarejestruj się Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 24.04.11, 19:32
            ...chyba u psychiatry ;-) ale to będzie darmowy kurs w jedną stronę :D
            • Gość: OffP Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.szczecin.mm.pl 24.04.11, 23:19
              Powinniście na kolanach dziękować, że na tej wiosce ktoś jeszcze chce coś wybudować.
              • Gość: Anatol Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 06:59
                JW Construction to nie firma użyteczności publicznej a deweloper nastawiony na zysk.
                Dziękować to może Pan Wojciechowski za to, że może postawić budynek na którym zarobi kilkadziesiąt milionów. Niestety w Szczecinie ludzie w marazmie żyją zbyt długo i nie znają wartości ani ziemi, ani swojej.
                Może wielu z was niezauważa, ale Szczecin to cały czas prawie 400 tysięczne miasto z kilkoma uczelniami wyższymi z dużym portem i siecią dróg, która łączy nas z Europą i która rozbudowuje się na wschód i południe.
                To, że miasto rozbudowuje się obecnie to nie zasługa Krzystka ale wina Jurczyka bo uczynił oblicze miasta niechętnym dla inwestorów.
                • Gość: Che Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 16:59
                  > To, że miasto rozbudowuje się obecnie to nie zasługa Krzystka ale wina Jurczyka
                  > bo uczynił oblicze miasta niechętnym dla inwestorów.

Jasne, jasne. Nie zasługa Krzystka, tylko ludzi którzy go wybrali
          • prestidigitator70 Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco 25.04.11, 00:42
            Hmmm, ale jak by się zastanowić głębiej ... to wcale takie żądania nie są idiotyczne. Jeżeli ktoś pobrudził ...to niech posprząta ... zarówno tą ulicę jak i samochody i zabrudzone szyby. Dlaczego ktoś ma się narobić podwójnie bo obok ktoś robi inwestycję i bałagani na około ...
        • Gość: Anatol Re: Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 06:49
          a czy to mój plac budowy?
          Są techniki wyburzania, gdzie kurzu nie ma. Niejeden budynek w centrach dużych miast znikał, a ludzie nawet tego nie wiedzieli.

Nie można czynić innym życia uciążliwym tylko dla tego, że się chce coś zrobić.
    • 1przeciwnik_glupoty Jakub Ziętka to idiota? 25.04.11, 00:39
      Zamiast zadać pytanie, czy polewają budowe i sfotografować, jak kłamią w żywe oczy... pisze pierdołowaty tekst a miernota dziennikarska Jachim to puszcza...
      • Gość: Raczej ty Raczej ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.11, 12:40
        Znów okazuje się iż z czytaniem u ciebie bardzo słabo:

"- Kilka dni przed rozpoczęciem robót rozpoczęliśmy polewanie budynku wodą - wyjaśnia Mariusz Skałkowski, pełnomocnik firmy Korab. - Był dobrze nasiąknięty, ale zdążył wyschnąć. Teraz ruiny są w szczątkowym stanie. Nie da się ich znowu polewać, bo pracownicy nie mają już możliwości wejścia na górę."

Słonko świeci, idź lepiej na spacer frustracie.
        • 1przeciwnik_glupoty Re: Raczej ty 25.04.11, 13:31
          Łykanie bzdur przez dziennikarza to jakiś standard? Bo polewa się przy takich pracach non-stop. Do tego nie trzeba być inżynierem. Wystarczy minimum wiedzy. Można np. poprosić straż pożarną o zlanie budynku wodą i zapłacić im jak za usługę, jak się nie ma własnego sprzętu. Teksty o "nasiąkniętym budynku są dla naiwnych dziennikarzy...

Niech dziennikarz douczy się jak np. rozbiera się azbestowe budynki... tam jest instrukcja, że polewać trzeba cały czas. Dana azbestu nie ma, ale pisanie głupot powinno być karane niepłaceniem za tekst - połowa artykułów w GW byłaby wtedy drukowana przez niedouków bezpłatnie.
          • yamato.1 Re: Raczej ty 25.04.11, 15:38
            Cokolwiek robisz, marnujesz się! Powinieneś zostać dziennikarzem, bo ZAWSZE wiesz najlepiej -wręcz doskonale! - jak powinien wyglądać KAŻDY tekst, na KAŻDY temat. Problem w tym, że zaraz by cię wylano za prymitywne obelgi, bez którychjednego zdania sklecić nie potrafisz. Ciekaw jestem, czy w życiu prywatnym też na okrągło mówisz ludziom że ten jest durniem i miernotą, a tamten niedoukiem? Pewnie nie, bo tchórze potrafią robic tak jedynie wtedy, gdy są anonimowi (tak jak ty w necie, anonimowy tchórzu). A w życiu dostałbyś parę razy w nos i od razu byś nabrał ogłady.
            Ja tam jadąc raz od placu Rodła widziałem, jak w trakcie wyburzania robotnik polewał wszystko sporym wężem. Ty byś pewnie rozebrał ten budynek zupełnie bezpyłowo, odcinajac żelbeton kawałek po kawalku cążkami do paznokci...
            • 1przeciwnik_glupoty Re: Raczej ty 25.04.11, 16:44
              Logiki w Twoim bełkocie za grosz. Zapytałem dziennikarza, dlaczego nie spytał o to, że pyli, skoro mieszkańcy tak twierdzą a inwestor twierdzi inaczej. I dlaczego dał sobie wciskać kit. Dziennikarz twierdzi, że nie można polewać a wcześniej polano. Ty twierdzisz, że polewano w trakcie wyburzania (dobrze, że na łep nie spadła cegłówka) a ja twierdzę, że obaj GŁUPOTY pieprzycie.

Żeby to zrobić zgodnie z technologią "namaczanie" jest fikcją... bo beton praktycznie nie nasiąka, zresztą nikt nie marnowałby dziesiątek litrów wody i nie obciążał konstrukcji, więc dziennikarz dał się znów zrobić w bambuko. Polewać trzeba w trakcie i tylko tak to działa. A żeby było bezpiecznie nie może tego robić robociaż pod 5 piętrowym budynkiem! Bo mu na łeb może spaść w każdej chwili jakiś luźny element.

Więc dziennikarza zbajerowano, a Ty głąbie zamiast się pieścić wyzwiskami powinieneś zadzwonić do PIP i zgłosić wykonywanie prac w sposób zagrażający bezpieczeństwu... ale to wymaga minimum myślenia!
              • Gość: misiu rysiu Re: Raczej ty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.11, 21:46
                Przepiera i Matejski dyrektorzy z miejskiej ochrony środowiska tej co p.p. Krzystek nadzoruje zrobia kontrolę i wyjdzie super dla burzących , tak jak kontrole asfaltowni eurosmrodu eurovi na Pieszej -kłamstwa aż głowa boli gdzie oni mają mieszkańców
              • yamato.1 Re: Raczej ty 26.04.11, 07:56
                Zmień nicka z "przeciwnika głupoty" na "szerzyciela chamstwa". Pod kamieniami którego bagna lęgną się takie obrzydliwe chamy, jak TY??? Na religii nie nauczyli grzeczności i kultury nawet wobec oponentów? Mama i tata kindersztuby też poskąpili? W realu też, gdy się z kimś nie zgadzasz od razu zaczynasz go wyzywać? Jeśli tak, to małe pytanko: ile razy dostałeś za to (słusznie!) po pysku?
              • yamato.1 Re: Raczej ty 26.04.11, 08:00
                Dodatkowo: Powtarzam: WIDZIAŁEM NA WŁASNE OCZY polewanie z węża (z dołu) w czasie rozbiórki. Nie twierdziłem, że tak było/jest cały czas, bo nie wiem. Napisałem jedynie że JA WIDZIAŁEM POLEWANIE , PRZEJEŻDŻAJĄC OBOK. A o mój "łep" (!!!) nie martw się, jak widzę z twojej ortografii, dbali o niego lepsi nauczyciele, niż twoi o twój "łep"...
              • yamato.1 Re: Raczej ty 26.04.11, 08:06
                I jeszcze raz: "zamiast się pieścić wyzwiskami powinieneś zadzwonić do PIP i zgłosić wykonywanie prac w sposób zagrażający bezpieczeństwu... ale to wymaga minimum myślenia!". MYŚLENIA TO BRAK TOBIE!!! Dlaczego to niby JA miałbym zgłaszać do do PIP? Nie moje małpy, nie mój cyrk. A ponadto akurat JA widziałem polewanie gruzów!
                A TY zgłosiłeś to do PIP? Jako oburzony powinieneś to chyba zrobić, ale podobno to wymaga "minimum myślenia"? No i widać akurat tego ci zabrakło, "szerzycielu chamstwa".
                • 1przeciwnik_glupoty Kup sobie gumową elektrodę i pospawaj kalosz 26.04.11, 10:12
                  Trzeba było stanąć, koło tego polewającego, może by Ci coś wpadło do pustego łba. Bo póki co wiatr lata między uszami, skoro nie rozumiesz, że przy kilkukondygnacyjnym, częściowo zburzonym budynku nie powinno być żadnego robotnika na przy gruzie w bezpośrednim sąsiedztwie budynku.

Kup sobie gumową elektrodę i pospawaj kalosz.
                  • yamato.1 Re: Kup sobie gumową elektrodę i pospawaj kalosz 26.04.11, 10:47
                    Ech, ty szerzycielu chamstwa: widzę że znasz się na WSZYSTKIM. Wiesz nawet, w jakiej odległości od burzonego budynku może stać facet z wężem!!! Rzuciłeś mnie na kolana znajomością nawet tak bardzo szczegółowych przepisów BHP! Normalnie jesteś alfa i omega. Musiałeś stać tuż przy Bogu, gdy ten rozdawał mądrość (szkoda tylko, że w pakiecie nie było znajomości ortografii). Dla odmiany do kolejki w której Bóg rozdawał kulturę osobistą, to już niestety się, biedaku, nie dopchałeś...
                    • 1przeciwnik_glupoty Re: Kup sobie gumową elektrodę i pospawaj kalosz 26.04.11, 13:39
                      Ble, ble, ble... widać, że nie miałeś przysposobienia obronnego, bobyś wiedział w jakiej odległości od budynku ma być zapasowe wyjście ze schronu pod budynkiem. Podobnie jest przy wyburzaniu. No cóż kiedyś trzeba się czegoś było nauczyć na maturę. Nie mówiąc o myśleniu. I tak sobie myślę, że chłop z sikawką ma za mały zasięg, żeby mu z chyba 7 kondygnacyjnego budynku na łep nie spadła betonowa belka.

Pozostaje Ci tylko ponarzekać na język, bezmyślny ciołku.
                      • yamato.1 Re: Kup sobie gumową elektrodę i pospawaj kalosz 26.04.11, 15:18
                        Na "łep"? Nie wiedziałem, że mam (nie)przyjemność z analfabetą. A PO zaliczyłem - być może - jeszcze przed twoimi narodzinami...
                        • 1przeciwnik_glupoty Re: Kup sobie gumową elektrodę i pospawaj kalosz 26.04.11, 15:21
                          Widać wiedza w zakutym łbie się nie utrzymała. A może Ty też tak maturę zaliczałeś jak PO?
                          • yamato.1 Re: Kup sobie gumową elektrodę i pospawaj kalosz 26.04.11, 15:39
                            I ty - osoba pisząca "łep" mówi, że wiedza MNIE się nie trzyma? HA HA HA HA!!!
    • gazetka.wyborcza Dana pyli i przeszkadza okolicznym mieszkańcom 19.05.11, 15:38
      Po pyliło po brudziło trochę... ale za to macie teraz więcej światełka w swoich domostwach... do czasu :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka