klapouchywi 28.04.11, 22:17 Oddaje krew regularnie co dwa miesiące ale na pewno nie pójdę do PCK w tych dniach. Jeszcze tego brakuje żeby jakiś klecha wtrącał się w moje oddawanie krwi i dorabiał do tego swoją ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rew Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 22:34 To samo. Regularnie oddaje i nie życzę sobie by "cwaniak" podpinał się pod moje krwiodawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.szczecin.mm.pl 28.04.11, 22:36 to masz duzo czasu, ja pracuje i ile razy chcialem odac krew po poludniu to bramkarz mnie gonil do domu, kiedys bylem 12, 45 i tez mi sie nie udalo bo juz nikogo nie bylo, gdyby 2 x w tygodniu robili dyzury po 2 godziny krwi by im nie brakowalo, nie kazdy ma czas do poludnia a krew bym oddal bo mam rzadka B RH- Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 06:04 Ale wiesz, że po oddaniu krwi przysługuje Ci dzień wolny? Ja także pracuje, chodzę zawsze z samego rana a później do pracy, w sumie jakby się zastanowić to nigdy nie wykorzystałem jeszcze tego dnia wolnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilbaraczczlowiekzyjacy Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 07:56 klapouchyw jaki klecha jaki klecha ten człowiek to jest KSIĄDZ A NIE ŻADEN KLECHA SZACUNKU TROCHĘ CO ? Jeżeli coś ci się nie podoba to nie komentuj. W Sz-n ożywia się polska młodzież przez takie akcje jeżeli byś trochę pomyślał oni bronią życia. Z Obrońcami Życia<ze mną>nie wygrasz i z księżmi po twoim zachowaniu widać że nie masz ani szacunku do ludzi ani kultury. Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:30 > Jeżeli coś ci się nie podoba to nie komentuj. O widzę, że cenzura Ci się marzy. > Z Obrońcami Życia<ze mną>nie wygrasz i z księżmi A kto powiedział, że mam zamiar walczyć z wami i resztą czarnej mafii. Niech kościół z pomocą byłych SB-ków dalej zagarnia majątki, wtrąca się do polityki i dzieli naród. Jeszcze parę takich akcji KK i ludzie sami przejrzą na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilbaraczczlowiekzyjacy Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:33 nie nazywaj ich tak bo oni nie są czarną mafią Odpowiedz Link Zgłoś
milseog czy to miasto ocipiało? 28.04.11, 23:09 mieszkam (niestety) poza Szczecinem, ale codziennie tu zagladam, żeby wiedzieć co w moim mieście słychać i codziennie widzę tekst o najjaśniejszej beatyfikacji, pasjach za publiczne pieniądze i tym podobnych "ile nas jedzie do rzymu". czy Gazeta oszalała? czy w Szczecinie nie ma poważniejszych tematów? sprawa druga i skandaliczna to podczepianie pod szczytną ideę krwiodawstwa JPII i symboli narodowych. jak czytam takie rzeczy i widzę jak te symbole są zawłaszczane, robi mi się niedobrze. zamiast opatrzyć to komentarzem redakcji, ta wydaje się... wniebowzięta "cudowną" akcją społeczną. to żenujące. a czytałem, że redaktor naczelny miał już dość Smoleńska, pomników, etc. ech, pusty i krótkotrwały zryw zdrowego rozsądku.. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusonly Re: czy to miasto ocipiało? 28.04.11, 23:20 właśnie obrona ŻYCIA to bardzo poważny temat i nikt się pod nic nie podczepia, nikt niczego nie zawłaszcza, co za idiotyczne komentarze i trochę szacunku do ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 kto ocipiał ? 28.04.11, 23:38 ,,zawłaszczanie symboli narodowych " człowieku czy z tobą wszystko jest porządku. Czy Polak nie ma prawa do symboli narodowych, Polak który jest patriotą i chce swój patriotyzm wyrazić przez krwiodawstwo. A jeżeli sięgniesz do encykliki Jana Pawła II Evangelium Vitae, i przeczytasz ją ze zrozumieniem to zobaczysz jaki jest związek JPII z krwiodawstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: czy to miasto ocipiało? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.11, 04:02 Milseog, bardzo łatwo jest szafować w internetowych komentarzach zwrotami w stylu "zawłaszczanie", "żenujące", "miasto ocipiało" bez konkretnych argumentów, prawda? Kiedy media są przez kilka dni zdominowane przez inne tematy począwszy od Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy skończywszy na kolejnej kwestii, że poseł X powiedział Y, a Z skomentował to w sposób M i wyszło z tego N, to jest w porządku, a kiedy katolicy, czy wręcz dany kapłan też zrobi coś większego i dobrego, i wspomni się o tym kilka razy to już jest źle? No chyba że konsekwentnie wkurza Cię, gdy mówi się o jakimkolwiek temacie więcej, niż raz, lub dwa. W takim jednak przypadku próbuj - zostań dziennikarzem i wtedy może to zmienisz. P.S. I nie życzę Ci, żebyś kiedykolwiek musiał się przekonywać o tym, jak ważna jest promocja idei krwiodawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: czy to miasto ocipiało? IP: 109.69.89.* 29.04.11, 07:35 Nie rozumiem twojej postawy względem tej akcji. Nikt nie jest zmuszany do oddawania krwi na rzecz ratowania życia nie tylko "krwiobiorcy", ale w tym dniu również dzieci nienarodzonych. Nie jesteś zmuszany do uczestnictwa w życiu Kościoła i organizacji szerzących nasze poczucie patriotyzmu. Jednak należy pamiętać, że Polska jest krajem z przewagą wyznawców wiary katolickiej, więc taka tematyka jest nieunikniona w mediach. Ja popieram Marsz dla życia i działalność Ks. Tomasza a Tobie nikt nie każe brać w niej udziału, więc nie pisz komentarzy, o tym jak to jesteś atakowany treściami o tematyce religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog a g... prawda!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 10:43 odpowiadam g... prawda! :) odpowiadam po przeczytaniu wielu postow - moglem nie zapamietac adwersarzy w kolejnosci. wybaczcie. 1. zycie doswiadczylo mnie w zwiazku z tematem i szacunku mi nie brakuje. 2. to, ze Polska jest krajem "przewaznie" katolickim niczego tu nie zmienia. i czy oby jest? 3. laczenie takiej akcji z dziecmi nienarodzonymi i symbolami narodowymi jest dla mnie tyle smieszne ile zenujace. sorry, taki stopien wrazliwosci. 4. zgoda, kazdy ma prawo wymachiwac flaga. na zdrowie! 5. co do samego "pieknego i najwiekszego" marszu dla zycia w Szczecinie, to dla mnie nie jest akurat powod do dumy. dla mnie uczestnicza w nim ludzie, ktorzy nie sa tolerancyjni wobec odmiennych postaw. chca, zeby reszta myslala i postepowala jak oni. to chore. 6. zgoda, mam juz dosc ksiezy wszedzie, mam dosc wszechobecnej religii, mam dosc JPII na telebimach, mam dosc 21.37, spiewania piesni do nieba itd. nie chce, zeby oplacano ten jarmark z publicznych pieniedzy. zebyscie sie chociaz zbierali na jego urodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
turkusonly Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 28.04.11, 23:15 Dzięki Bogu,że są ludzie,którzy organizują takie akcje,że leży im na sercu wartość życia i jego obrona. A bronić można na różne sposoby.Marsz dla Życia,krew dla życia to ciekawe,piękne i wielkie inicjatywy. Jestem dumna,że w Szczecinie odbywa się co roku największy Marsz, ale pięknie będzie wówczas,kiedy w większości miast Polski będą organizowane takie duże inicjatywy. Piękne dni przed nami, Marsz w obronie nienarodzonych, beatyfikacja naszego Jana Pawła II... oby z tego zrodziło się wielkie dobro.. Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 06:14 Taaa wielki marsz, obrona życia... Czyli wtrącanie się facetów w sukienkach w życie i zdrowie innych ludzi. Nieważne, że poród grozi śmiercią kobiety, nieważne, że płód jest uszkodzony i nawet jeżeli przeżyje poród to będzie nieświadomy, będzie wymagał od kobiety codziennej opieki przez do końca jej życia. Zmuśmy kobietę żeby musiała urodzić bo takie jest nasze widzimisię, a to czy przeżyje i jak sobie później poradzi to już nie nasza sprawa. Rzeczywiście, piękne ideały i warte WIELKIEGO marszu. Walczmy z tymi kilkoma legalnymi aborcjami rocznie ale przymykajmy oczy na setki tysięcy tych nielegalnych, bo przecież ksiądz zabronił mówić o antykoncepcji, prawda? Uczmy dzieci o bocianach, zabrońmy in-vitro, bo tak chce facet w sukience który ma najmniej do powiedzenie w tych sprawach. Nic nie wkurza mnie tak jak hipokryzja przedstawicieli KK. A jak widać po twoim wpisie są i tacy którzy ich bezmyślnie popierają w imię "pięknego marszu", a pochodnie już macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juma Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 12:08 Do Kłapouchywi: mam wrażenie, że powtarzasz tylko slogany zasłyszane w mediach, sam nie włączasz do tego własnego myslenia... Np. "poród grozi smiercią kobiety" - hmmm: całe nasze zycie grozi nam śmiercią, możemy wyjść z domu i akurat spadnie na nas dachówka i juz smierć. Możemy zostać w domu - i tez zginąć z jakiegoś powodu. Agrument dziwny... Poza tym - więcej szacunku! "Płód będzie uszkodzony"? Nie płód tylko dziecko - nie uszkodzony tylko chory. A ponadto - czy wiesz, że często zdarza się, że lekarze oceniają, że nienarodzone dziecko jest poważnie chore, a przy porodzie okazuje sie, że jest w 100% zdrowe? "przymykamy oczy na serki tysięcy tych nielegalnych[aborcji]" - ha! czy da się to policzyć? Statystyki są nie tylko niewiarygodne co zzawsze zawyżane przez środowiska proaborcyjne! Gdyby dało się zidentyfikować nielegalne aborcje, to osoby w nich uczestniczące (lekarz, kobieta itd.) zostałyby pociągnięte do odpowiedzialności karnej. A nie są. Zatem - nielegalne aborcje pewnie są, ale ile - nie da się na to pytanie odpowiedzieć. Moim zdaniem - niekoniecznie tak wiele jak się podaje. Jesli chodzi o "mówienie o antykoncepcji" i liczbę ciąż u nastolatek, liczbę "prawdopodobnych" aborcji itp to zależność jest dodatnia! Wystarczy przyjrzeć się statystykom w tych krajach, gdzie funkcjonuje tzw. edukacja seksualna. Należy się cieszyć, że u nas jest to na lepszym poziomie! "Mówienie o antykoncepcji" na ogół skutkuje własnie wzrostem nieodpowiedzialnych zachowań, a stąd więcej chorób wenerycznych, więcej ciąż u nieletnich itp. Nadal brak szacunku - ksiądz to ksiądz, nie inaczej. Czy możesz mi wytłumaczyć gdzie widzisz "hipokryzję przedstawicieli KK"? Według mnie to kolejny slogan, który powtarzasz, a nie ma on żadnych za sobą wiarygodnych treści. Pozdrawiam i życzę większego rzetelengo wgłebienia się w problem, zanim będziesz się dalej wypowiadał(a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUT Poczucie winy IP: 81.219.59.* 29.04.11, 16:16 "Nieważne, że poród grozi śmiercią kobiety, nieważne, że płód jest uszkodzony i nawet jeżeli przeżyje poród to będzie nieświadomy, będzie wymagał od kobiety codziennej opieki przez do końca jej życia. Zmuśmy kobietę żeby musiała urodzić bo takie jest nasze widzimisię, a to czy przeżyje i jak sobie później poradzi to już nie nasza sprawa"- Twoje słowa. Myślisz, że łatwiej będzie żyć tej matce ze świadomością tego co zrobiła ??? Nie masz pojęcia o czym piszesz... Poczucie winy może być większe niż ciężar wychowania niepełnosprawnego dziecka. Zabija psychicznie... I tak mamy dwa zabójstwa - nienarodzonego i siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 motywacja czy ideologia 29.04.11, 01:06 klapouchywi napisał: > Oddaje krew regularnie co dwa miesiące ale na pewno nie pójdę do PCK w tych dni > ach. Jeszcze tego brakuje żeby jakiś klecha wtrącał się w moje oddawanie krwi i > dorabiał do tego swoją ideologię. A ty to jaką masz motywację - osiem czekolad Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: motywacja czy ideologia 29.04.11, 06:15 Oddałbyś raz w życiu krew to nie pisałbyś bzdur o czekoladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 Do kogo ta gatka 29.04.11, 07:14 Człowieku, oddaję krew od ponad 20 lat i może dlatego wiem co to znaczy - sprawa warta biało czerwonej flagi. Oddając krew nie tylko czuje się jak patriota, ale wtedy wiem że nim jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Do kogo ta gatka 29.04.11, 07:38 I po 20 latach uważasz, że ktoś może iść oddawać krew dla czekolady? Ja krew oddaje od pięciu czy sześciu lat, namówiłem też kilku znajomych ale nie uznaje tego za patriotyczny wyczyn, raczej za coś co robię dla innych ludzi. Dla ludzi, nie dla państwa czy flagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linda Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.11, 02:33 Ależ nikt nie chce się "podpinać: pod Twoje oddawanie krwi- Ksiądz w ten sposób nakłania do tego nowych ludzi :-) Nikt Ciebie do niczego nie zmusza, do niczego co robisz nie jest dorabiana ideologia. Pokój z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 06:18 A może jednak chodzi o przekaz "Oddajesz krew = popierasz tzw obrońców życia"? I żeby nie było, tak samo żenujące byłoby gdyby pojawił się tam polityk dowolnej partii, nie tylko kościelnej. Odpowiedz Link Zgłoś
asikpro Inicjatywy promujące wartości ważne dla człowieka. 29.04.11, 06:57 Mało takich wiadomości, zbyt mało, ale każda cieszy. W czasach, gdy obserwuje się upadek człowieka, degrengoladę życia społecznego, zamachy na życie poczęte i rodzinę, że wymienię tylko te przejawy, z przyjemnością obserwuję każdy, nawet najmniejszy, gest przypominający o tych najistotniejszych dla człowieka sprawach, jak m.in. życie, prawda, autorytety. Oby więcej takich inicjatyw! Odpowiedz Link Zgłoś
robertrert Co do wtracania 29.04.11, 07:09 Człowieku nikt ci nie będzie na siłę wpychał flagi, nie chcesz to nie, bierzesz czekoladki i to wszystko. ja tam jestem patriota także, a może przede wszystko poprzez moje krwiodawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Co do wtracania 29.04.11, 07:44 Co jest z wami i tą czekoladą? :) Ja zamiast niej wolę wiedzę, że moja krew lub leki z niej zrobione pomogą ratować czyjeś zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
anneettaatt Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 07:51 Uważam, że akcja promowana przez ks. Kancelarczyka jest dobra, słuszna i nie godzi ani w niczyje uczucia, ani nie pomniejsza wagi tych krwiodawców, którzy bez namawiania i tak oddają swoją krew. A podkreślanie postawy ofiarności, pamięci o wielkim człowieku, jakim był Jan Paweł II ( był wielki nie tylko dla ludzi wierzących, ale dla wszystkich, którzy nie są ignorantami), patriotyzmu jest po prostu dobre. Nie rozumiem głosów forumowiczów, którzy wypowiadają się tak agresywnie. Przeciwko czemu się buntujecie? Przeciwko patriotyzmowi, przeciwko szacunkowi dla człowieka, którego pamięta cały świat?! Jeśli jesteście honorowymi krwodawcami, to wiecie, że wciąż brakuje krwi. Krwi, która być może kiedyś będzie i Wam potrzebna. Każda akcja jest więc słuszna, jeśli dzięki niej przybędzie ofiarodawców. Jestem za marszem, flagami i uczczeniem Jana Pawła II! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-g Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 07:54 Świetna inicjatywa! Flaga symbolizuje naszą odwagę i pomoc, którą niesiemy poprzez oddanie krwi. Miejmy nadzieję, że w tym roku weźmie udział w Marszu jeszcze więcej osób! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: 81.219.59.* 29.04.11, 08:05 To może nie oddawaj tej krwi więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:12 O mnie się nie martw. A zamiast bawić się w wielkie i piękne marsze lepiej zorganizuj np. zbiórkę dla dzieciaków z domu dziecka albo przejdź się pomóc w hospicjum. Wtedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilbaraczczlowiekzyjacy Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 08:11 Fajna akcja i Marsz Dla Życia też wlicza się do LICZNIEJSZYCH IMPREZ, MANIFESTACJI LUB PO PROSTU MARSZU ILE ROK TEMU BYŁO LUDZI W SZCZECIE NA MARSZU od 8 do 10 tyś. ludzi i gdzie te media wszystkie, powiedzie mi gdzie były w tym czasie te media który tak wszystko komentują że tu i tam że na paradzie gejuchów było 50 osób w Szczecinie na pl.Lotników i dlaczego wiedzą o tym wszyscy szczecinianie. A jak był Marsz Dla Życia i było 9 tyś osób powiedzmy to w mieście nie wiedzieli że jest taka akcja i że był taki marsz. Wszystkie Media które są i komentują nie chcą zaliczyć takiego wydarzenia bo ta gazeta jest opłacana przez SLD i inne partie które są za Pedałami i Aborcją. Jeżeli teraz to czytasz to sobie przypomnij jaka jest 3 prawda polaka: Polak Polakowi Bratem! jeżeli myślisz że jesteś Patriotą i jesteś za Aborcją już ci to mówię że NIE JESTEŚ PATRIOTĄ BO PATRIOTA NIGDY BY NIE ZABIŁ SWOJEGO BRATA !!! Niewinnego człowieka nie można skazać na śmierć bo to obłuda i nie szanowanie życia. Dziecko które jest w łonie matki nie jest niczemu winne i powinniśmy mu dać Żyć. Bo Życie jest Najważniejsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:20 Szkoda tylko, że życie i zdrowie matki to już macie gdzieś, co? Przecież to taki żywy inkubator tylko, co ona kogo obchodzi. A kto przeciw wam ten żyd i pedał, no i jeszcze mason i cyklista z sld :) Dlaczego tak żarliwie nie walczycie o edukację seksualną dla młodzieży? O refundację środków antykoncepcyjnych? Lepiej później wytykać palcami nastolatki w ciąży niż nauczyć je co to gumka, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilbaraczczlowiekzyjacy Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:27 powiem ci teraz tak mam 17 lat i powiem tak chodzę do gimnazjum kończę je i tak mam te zajęcia ale co ja na tych lekcjach mam pomyślmy ?? hmm. Gówno z masłem które jesz na śniadanie. > Szkoda tylko, że życie i zdrowie matki to już macie gdzieś, co? Przecież to tak a po co jest Caritas Polska a po co jest Poradnia Rodzinna które są przy parafiach a po co jest dom samotnej matki A o seksie to ja mam na biologii. Ta Edukacja mi jest nie potrzebna tak jak Muzyka, Informatyka, Technika, Plastyka i WF. Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:37 Na pewno Caritas czy poradnia parafialnej pomoże kobiecie która umrze podczas porodu jak już zabronicie aborcji ze względów medycznych. Bo gdybyś nie zauważył to nigdzie nie napisałem, że popieram aborcję na życzenie. No ale do tego trzeba umieć czytać a jak widać kiepsko z tym u naszych gimnazjalistów, może więcej j. polskiego zamiast plastyki? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilbaraczczlowiekzyjacy Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:44 Słuchaj jezeli by urodziła tak matka przed urodzeniem dziecka matka jest informowana przez lekarzy czy chce dziecka czy chce dalej żyć bez dziecka to ona na pewno jak umarła wybrała życie dziecka może tak chciał Bóg. Caritas i Poradnia Rodzinna pomaga ludziom którzy nie mają pomocy materialnej i psychologiczne. Dano ci Życie to i przekaż dalej innym życie żeby oni też przeżyli coś w życiu coś innego a nie śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:51 Sorry, ale tego się zwyczajnie nie da czytać. Nie uczą już w gimnazjach co to przecinek? I dlaczego piszesz o wyborze skoro głównym celem tzw. obrońców życia jest odebranie go niezależnie od okoliczności? Nawet w tej chwili zbierane są podpisy pod całkowitym zakazem aborcji, nawet koniecznej ze względów medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juma Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 12:25 Masz jakiś fix punkt z tymi środkami antykoncepcyjnymi i z prezerwatywą. Myslisz, że to jest lekarstwo na wszystko? Środki antykoncepcyjne lekarstwami nie są i mam nadzieję, że nie będą refundowane z publicznych pieniędzy. Dlaczego ci, którzy są im przeciwni są zmuszani do przyjęcia odmiennego zdania i jeszcze dokładania do tego swich pieniędzy? Środki antykoncepcyjne mają wiele skutków ubocznych, a ich promowanie bagatelizuje tę sprawę. Dlaczego potem społeczeństwo ma dokładać do zdrowia kobiet, które nie chciały wcześniej uzywać swego rozumu? Prezerwatywy - przyczyniają się także do wzrostu aktywności seksualnej, a co za tym idzie do rozprzestrzeniania sie chorób wenerycznych! Tak! Przed chrobami chronić tylko z pewnym prawdopodobieństwem, a przy "wielu próbach" zwiększa się prawdopodobieństwo, że przed chorobami wenerycznymi jednak nie uchronią (pomijam kwestię średnicy porów w prezerwatywie w porównaniu do średnicy zarazków chorobotwórczych, bo to oddzielny szeroki temat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzeczyk86 Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 29.04.11, 08:17 Ja też oddaje krew i jeśli mogła bym oddać w tym wyznaczonym czasie to poszłabym ale niestety już byłam teraz mogę za trzy miesiące. Nie obrażaj innych nie jakiś klecha chce się wtrącać tylko chce pomóc całej akcji nie dorabia żadnej ideologi jak nie chcesz oddawać w tym czasie to po co się w ogóle odzywasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Każde działanie jest dobre.... IP: 81.219.59.* 29.04.11, 08:28 KAŻDE DZIAŁANIE JEST DOBRE, JEŚLI PROWADZI DO OCHRONY ŻYCIA I ZDROWIA. Pozdrawiam ks.Kancelarczyka i całym sercem podziwiam za jego trud, siłę i poświecenie dla tego co robi i jakim jest człowiekiem. Aborcja to straszny czyn, to morderstwo ! Na tych najmniejszych i bezbronnych ale również jest to czyn wymierzony w nas same, w kobiety. W nasze serca i dusze, w nasze matczyne uczucia... To nie prawda, że masz prawo do takiego wyboru. To kłamstwo i oszustwo bo nigdy się z tego nie podniesiesz ! Dlatego życzę Ks. Tomaszowi i wszystkim kobietom naszego kraju aby ten MARSZ zapamiętały na całe życie i pamiętały o jego przesłaniu. Bo " ŻYCIE JEST WARTOŚCIĄ NAJWIĘKSZĄ". PS. Krwiodawco jeden z drugim ( przepraszam TYCH, którzy znają wartość życia i tego co robią ) - myślisz, że oddawanie krwi wystarczy aby zabić sumienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gooha Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m 29.04.11, 08:21 Ja też oddaję krew regularnie - i tak sobie pomyślałam, że każda akcja która ma na celu upowszechnienie krwiodawstwa jest szczytna. A według mnie pomysł z flagą przedni - będę miała co wywiesić na 3 maja....generalnie jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 29.04.11, 08:45 Zastanów się nad tym co piszesz kolego/koleżanko... Nie rozumiesz, że to jest w ramach Marszu dla Życia? Za te nienarodzone dzieci? Co z Ciebie za człowiek bez serca ... Nikt Ci nie każe oddawać krwi , będzie Nas tyle osób że jeden taki CZUBEK jak Ty nie przeszkodzi nam w tej akcji ;] Także daruj sobie puste komentarze . Odpowiedz Link Zgłoś
ppd_i_ur_gryf Nie lepiej zrobić nowe życie.... 29.04.11, 09:09 Lepiej zrobić nowe życie, następnie wychować i wykształcić przez min. 18 a może 20 lat. Takie puste piep...nie pierduł o obronie życia poczętego jest nic nie warte. Tak więc Panie i Panowie do dzieła a przyrost naturalny będzie dodatni. Odpowiedz Link Zgłoś
tomtadsebbor Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 09:11 Pozdrawiam Wszystkich! Super akcja! Księże Tomaszu TAK TRZYMAJ !!! TAK DLA ŻYCIA !!! TAK DLA WIELKIEGO POLAKA JANA PAWŁA II !!! TAK DLA MARSZU DLA ŻYCIA !!! :))) Dobrego dnia życzę Wszystkim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacan888 Szacunek! 29.04.11, 09:21 Świetna sprawa. Oczywiście, jak każdy cenny pomysł, można ją opluć i wyszydzić. Jednak obiektywnie nie da się o tym przedsięwzięciu powiedzieć niczego złego. Walka o życie - na wielu frontach - godna jest najwyższego szacunku i wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ppd_i_ur_gryf Nowe święto państwowe? 29.04.11, 09:21 "Ks. Kancelarczyk wyjaśnia: - Nasi przodkowie oddawali krew za ojczyznę na polach bitew, my możemy pomóc innym, oddając krew w takiej formie. Flagi to manifestacja patriotyzmu naturalna w tych dniach: 1 maja jest uroczystość beatyfikacji papieża Jana Pawła II, 2 maja Święto Flagi, a potem Święto Konstytucji 3 Maja." 1 Maja to Święto Pracy i jak na razie nic się nie zmieniło. Reszta wymienionych swiąt się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
annaelff Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 09:28 Wspaniała inicjatywa. Każde z tych działań dla życia: oddanie krwi, marsz dla życia, a nawet szycie polskich flag, stało się działaniem jednoczącym Polaków. Oby ogarnęło sobą jak najwięcej osób. Oponentom życzę szerszego spojrzenia na problem ochrony każdego życia. Tego zagrożonego eutanazją też. Bo nawet jeśli dane im było się narodzić, to nie wiadomo co ich spotka na starość. Życie starców zależy od "młodzieży chowania". Odpowiedz Link Zgłoś
happygoluckyy Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 09:32 Super sprawa. Cieszy mnie, że coraz więcej się robi w obronie życia. Samo oddawanie krwi to forma pomocy. Świetnie czytać, że coś się dzieje dobrego z młodzieżą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
annaelff Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 09:36 Bardzo szkoda, że nie udało się połączyć akcji krwiodawstwa z akcją poszukiwania dawców szpiku. Sporo młodych osób czeka na ratunek, a to naprawdę sprawa życia i śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i m IP: *.play-internet.pl 29.04.11, 10:01 Oddaję krew od wielu lat, ale JPII nie jest dla mnie żadnym autorytetem, jestem za dopuszczalnością aborcji, jestem ateistą.... Nie mam ochoty przywdziewać krwiodawstwu barw narodowych, wiązać go z praktykami i przekonaniami religijnymi dlatego rozumiem tych, którzy z kościołem katolickim i księżami oraz ideologami katolickimi nie chcą mieć nic wspólnego i nie śpieszno im w tych dniach do RCKIK-u... Można w końcu dla "świętego spokoju" (sic!) pójść innego dnia... Jeśli ktoś chce dostać flagę lub wymienić poglądy niech sobie idzie.... Mi ani flaga, ani wymiana poglądów nie jest potrzebna.... Odpowiedz Link Zgłoś
danpoc Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 10:19 Brawo dla Szczecina. Do tych co nie mogą tego jakoś załapać - krew ma wielką wartość, podobnie jak ludzkie życie - chyba proste. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-54 Flagi dla krwiodawców. Przed beatyfikacją i mar... 29.04.11, 10:23 Super inicjatywa! Gratulacje dla POMYSŁODAWCY. Ale najważniejsza jest odpowiedź ludzi. To budzi nadzieje, ze w tym naszym zwariowanym współczesnym świecie mogą być realizowane sprawy dodające skrzydeł, dające nadzieje i podnoszące człowieka do GÓRY!!! POPIERAM i proszę o jeszcze - czyli za rok!!!! Gratulacje również dla Gazet Wyborczej - jakaś metamorfoza pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś