naarbin 09.05.11, 09:13 Czy ktoś zna dokładną lokację, gdzie ww. pożar miał miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Seba Re: Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 09:29 Szczęśliwie samo zgasło, ale może by ktoś wyposażył PSP w stosowny sprzęt to operowania w warunkach rozlewiskowych ? Jest tego trochę w naszym rejonie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] 09.05.11, 09:40 A po co? Z całym szacunkiem, ale straż nie ma nieograniczonym funduszy- żeby gasić nieużytki, których pożar nikomu (poza zwierzętami) nie zagrażał. I ryzykowac z tego powodu życie strażaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polska sie pali... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 09:52 swarozyc napisał: > ale krzyz stoi niewzruszony.. O to to! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Polska sie pali... 09.05.11, 10:21 Symbolika tego zdjecia jest przerazajaca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajpitoajpi12 Re: Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 10:12 Zimą można było sprzedać. Ewentualny nabywca byłby zadowolony jako, że szuka trzciny w całym województwie, a miasto mialoby niezły grosz. A tak możemy sobie o ptakach w czasie lęgów poklikać... Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.tuchalowa Re: Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] 09.05.11, 12:38 Nikomu nic sie snie stalo.....tia, bo kto bedzie zalowal ptasich gniazd !!! Slusznie GW odtrabila triumf !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 balans bieli 09.05.11, 12:39 a ja polecam autorowi tych zdjęć poczytać o ostrości, balansie bieli i zależności ISO i czasom naświetleń..... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.pliszczynski1 Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] 09.05.11, 14:17 Faktycznie, "tylko" zwierzęta spłonęły żywcem. Najprawdopodobniej człowiek spowodował pożar i człowiek nie pomógł zwierzętom. Typowe. A wydźwięk artykułu mi się nie podoba. Przypominam ludziom z Gazety, ze zwierzęta nie są rzeczami tylko istotami czującymi i cierpiącymi. Więc może by bardziej po ludzku spojrzeć na ich los. Nie że nic się nie stało. Ucierpiała Przyroda a to bardzo dużo!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minijack Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] 09.05.11, 19:08 Pływałem tam dzisiaj kajakiem. Ciągle czuć spaleniznę. Ciekaw jestem kto to podpalił (O_o) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] 10.05.11, 22:09 jak to kto ? ,ktoś na kajaku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble bzdury, dym walił już ok. 16 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 23:34 . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Nocny pożar na Międzyodrzu [zdjęcia] 12.05.11, 14:07 To już 3 pożar trzcinowisk w ciąga tygodnia, na południe od autostrady, po prawej stronie, też widać wypaloną roślinność, co jest widoczne od strony wody. Ponadto bardzo duży kawałek wypalony jest też przy kanale łącznikowym między Żeglicą a Kanałem Drzewnym, bezpośrednio za przesmykiem za autostradą. Czyżby ktoś specjalnie wypalał? Odpowiedz Link Zgłoś