zapatero222 23.05.11, 21:36 Kto tu z kogo robi durnia? Istotą sprawy jest stopień wykorzystania funduszy, a nie obieg pieniądza unijnego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marlen Wieczorek byl jest i bedzie nieukiem to komuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 00:18 jak widze tego wieprza to mi sie rzygac chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Wieczorek byl jest i bedzie nieukiem to komuc IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.11, 11:32 czepiasz się Wieczorka, ale czy w tym przypadku nie ma racji. Skoro jest tak dobrze, jak twierdzi marszałek województwa, to czemu mieszkańcy miasta i województwa mają zupełnie inne odczucia. PS. komentowanie przez pryzmat osoby, która coś powiedziała, a nie z ocena czy miała rację, to szczyt głupoty. Pewnie, gdyby np. Wieczorek powiedział ci w czasie nawałnicy, że deszcz pada, to olałbyś tą informację, "bo to Wieczorek" powiedział, a ty go nienawidzisz. Czy to rozsądne???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Wieczorek byl jest i bedzie nieukiem to komuch IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 17:08 Poziom wiarygodności Wieczorka już dawno osiągnął wiarygodność MJW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madry Wieczorek mysl jak Zapatero - to bezmozg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 00:19 bagno komunistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Wieczorek wyrafinowany cwaniak -komunista-wont! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 00:20 tepak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 03:26 Libeardzki jedynką z SLD. A było to tak: 21.05.11, 08:43 gryfitek napisał: Dariusz Wieczorek: Boguś – wicie rozumicie – matka partia wzywa! Boguś Liberadzki: Na rozkaz! Co powiedzieć? komu dowalić? DW: Nie nie! Dzisiaj nie walimy. Dzisiaj strategicznie podumamy! BL: ????? Strategicznie? DW: No tak! No bo widzisz Boguś, problem mamy. Problem egzystencjalno- impresjonistyczny BL: Ty mi tutaj Daruś nie wyjeżdżaj Heglem czy innym Renuarem, tylko tłumacz prosto jak chłop krowie, o co kaman? DW: Jest tak. Grzesiek nasz wódz miał pociągnąć nas na Wiejską. Tyle, że ta psiajucha Arłukowicz (tfu tfu po trzykroć tfu) w konfrontację z Grzesiem naszym wodzem idzie. Od liderów jedynkę dostał i jak nic dwa albo i trzy razy Grzesia zdubluje. A jeszcze nam głosów zabierze. Co to to nie! Na to pozwolić nie możemy. Nie będzie nam psiakrwia w konfuzję Grzesia wpędzać. Niehonorowo w tyłek sromotnie dostać od agenta. I my tego Bartka z innej mańki załatwimy. Wymóżdżyliśmy, że Grzesiek z Warszawy wystartuje. A my tutaj inną lokomotywą pojedziemy. Problem tylko, że innych nie mamy. W parowozowni jeno nam się zdechłe drezynki ostały. Co robić? Co robić? Może ty Boguś byś …. No ….. jakby ci tu…… no rozchodzi się, żebyś do Sejmu startował. BL: Darek…. Ciebie chyba pogrzało. Ja? Do Sejmu?? Przeciez ja w Brukseli…… Eeeee coś Ci się …… DW: Boguś! Mówię przecież, że matka partia…. BL: Ty mi tu Darek frazesem nie wyjeżdżaj. DW: Boguś. Boguniu. Nadziejo nasza ostatnia! Wybawco! Bardzo ciem prosimy. Bądź nam jedynką. BL: No ale… tak hipotetycznie…. Gdybym… to co z moją brukselską posadką? Grosik ładny. Żal. Kredytów trochę mam. Po eurosalonach swoje buty wycieram. Kto za mnie wejdzie? DW: No ja to już tam Cebie godnie zastąpię. Wprawdzie byłem na trzecim miejscu i scheda po Tobie należy się jakiejś Jolce z Lubuskiego, ale to już mi zostaw, jak ją przekonać. A i matka partia grosza na krajowym podwórku ci nie poskąpi. Może wicemarszałek. Może minister w rządzie z liderami. Może inna bajeczna posadka. Partia wie, jak osłodzić niedostatek. No to jak? BL: No …. Dobra…. Może…. Ale powiedz Darek… Czy ty sobie w tej Brukseli poradzisz? Tam język trzeba znać. No i w ogóle tam prawią takie rzeczy, że czasami w moje profesorskiej łepetynie się gmatwa. DW: Sopoko….. poradzę sobie…. Phiii. Nie z takimi….. Mam tylko pytanko… immunitecik będzie mi się należał? - Nad Wieczorkiem wisi perspektywa przegranej w procesie karnym. Nic dziwnego, że wszelkimi sposobami próbuje uciekać. Nieważne czy w brukselkę czy do Warszawki, byle dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 wieczorek ma racje ....ale (!) 24.05.11, 07:06 przesuniecie tych pieniedzy do tych funduszy poreczeniowych jest po prostu wyprowadzeniem tych srodkow poza bezposrednia kontrole publiczna. stara indianska sztuczka tych biurw co to nie potrafia zarobic samodzielnie wlasna glowa lub rekoma a willa i auto im :) sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 24.05.11, 07:39 Czy Wieczorek zwrócił miastu miliony jakie miasto musiało zapłacić za jego decyzje? Nie, w nagrodę pasie się na posadce w enei. Wstydu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 24.05.11, 12:23 Te miliony powinien zwrócić Sochański, który w ostatnich dniach urzędowania zamienił zaliczkę na zadatek. W ten sposób zadbał o interesy prywatnej spółki, a nie miasta, którego był prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 24.05.11, 13:49 obaj panowie, zarowno ten co zamienil zaliczke na zadatek, jak i ten co mimo wpisanego zadatku wypowiedzial umowe, powinni to zaplacic. a ty xy jak zwykle po linii kolesiowskopartyjnej. to odpowiedz na pytanie : jakim trzeba byc ....... aby zerwac umowe gdzie jest wpisany zadatek. smaczki pt dlaczego pomijam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.11, 23:31 no cóż, czasami nie opłaca się trwać przy umowie, bo jej realizacja może przynieść jeszcze większe szkody niz zapłata zadatku. PS. artykuł o czym innym niz większość komentarzy. Czy Wieczorek jest w tym wszystkim istotny? moim zdaniem chodzi o finanse którymi dysponuje Sejmik Wojewódzki, a tu wyraźnie widać bryndzę mentalna dysponentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: confort Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 05:26 >no cóż, czasami nie opłaca się trwać przy umowie, bo jej realizacja może przynieść jeszcze >większe szkody niz zapłata zadatku. Taka swoboda w decyzji jest możliwa ale gdyby decydował prywatny o swoim prywatnym majątku a nie jak w tym przypadku o publicznym majątku. Przyjmując takie założenie każdy władca tego miasta mógłby to miasto pod pretekstem własnej wizji czynic niesamowite szkody, o nieuczciwościach nie będe pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 09:01 wybacz, ale jeśli umowa jest wybitnie niekorzystna, to pomimo konieczności zwrotu pewnych kwot, warto ją zerwać. Jak doczytałem w innym komentarzu, udało się sprzedać ten teren innemu nabywcy za dużo większą sumę, czyli generalnie, to zerwanie umowy było słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 25.05.11, 08:53 > obaj panowie, zarowno ten co zamienil zaliczke na zadatek, jak i ten co mimo w > pisanego zadatku wypowiedzial umowe, powinni to zaplacic. Powinien zapłacić ten pierwszy, który doskonale wiedział, że nowa władza nie zamierza realizować niekorzystnej dla Miasta umowy. a ty xy jak zwykle po > linii kolesiowskopartyjnej. Rozumiem, że Sąd który orzekł, że Zarząd Miasta działał w interesie Miasta, też po linii kolesiowskiej? Ja myślę, że ty po linii nitrasowej bleblasz tak sobie. jakim trzeba byc ....... > aby zerwac umowe gdzie jest wpisany zadatek. Jakim trzeba być.... by nie rozumieć, że mimo konieczności zwrotu zadatku razy 2, Miasto uzyskało z ponownej sprzedaży nieruchomości kwotę wyższą od poprzedniej łącznie z zadatkiem. Tak ustalił Sąd. smaczki pt dlaczego pomijam. Smaczki, dlaczego Sochański zmienił zaliczkę na zadatek, maż zamiar tez pominąć? Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 25.05.11, 10:33 xyz-xyz napisał: nie traktuj mnie wedlug twoich kryteriow czyli , ze sochanskiemu czy nitrasowi odpuszcze a wieczorkowi to juz nie. nie jestem tak skundlony jak ty i wielu tu innych pisarzykow partyjnych. sa na tym forum ludzie , ktorzy nie maja partyjnego bielma na oku jak w przypadku masz ty. co do sadu to kazdy pelnomocnk firmy, instytucji dziala w jej interesie ale to cos zupelnie innego znaczy. oczywiscie wieczorek nie powinien tej umowy zrywac a dyskutowanie o tym jest dyskusja o tym czy 2+2 to .... . Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 25.05.11, 10:33 xyz-xyz napisał: nie traktuj mnie wedlug twoich kryteriow czyli , ze sochanskiemu czy nitrasowi odpuszcze a wieczorkowi to juz nie. nie jestem tak skundlony jak ty i wielu tu innych pisarzykow partyjnych. sa na tym forum ludzie , ktorzy nie maja partyjnego bielma na oku jak w przypadku masz ty. co do sadu to kazdy pelnomocnk firmy, instytucji dziala w jej interesie ale to cos zupelnie innego znaczy. oczywiscie wieczorek nie powinien tej umowy zrywac a dyskutowanie o tym jest dyskusja o tym czy 2+2 to .... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 23:07 kov 2007-07-05 napisała: Wysoki wyrok dla byłego prezydenta Szczecina Mariana Jurczyka oraz byłego wiceprezydenta Dariusza Wieczorka za zerwanie umowy z niemiecką firmą Euroinvest Saller. Solidarnie mają oddać miastu 5 mln zł, które jako odszkodowanie w wyniku ich złej decyzji zapłaciła gmina. W czwartek w szczecińskim Sądzie Rejonowym zapadł wyrok w głośnej sprawie związanej z zerwaniem przez Zarząd Miasta Mariana Jurczyka umowy na sprzedaż ziemi niemieckiej firmie Euroinvest Saller pod koniec 1998 r. Skazani Marian Jurczyk i Dariusz Wieczorek mają wpłacić do miejskiej kasy po 2,5 mln zł w ciągu czterech lat. Sąd skazał ich też na dwa lata więzienia w zawieszeniu na pięć lat. Dodatkowo przez cztery lata mają zakaz pełnienia stanowisk związanych z gospodarowaniem mieniem w jednostkach samorządowych i państwowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 17:11 A Wieczorek nie zadbał o interes prywatnej spółki? Straty jakie miasto poniosło przez szkodliwe decyzje Wieczorka zostały udowodnione w sądzie. Niestety nic z tego nie wynika. On jest tu ponad prawem :( Komuna wróciła! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 25.05.11, 08:57 Straty jakie miasto poniosło przez szkodliwe decyzje Wieczorka zostały udowodni > one w sądzie. Mylisz się. Sąd ustalił, że Zarząd działał w interesie Miasta, a ponowna sprzedaż przyniosła zysk, który pokrył zwrot zadatku. Odpowiedz Link Zgłoś
whitee Re: Geblewicz wysyła Wieczorka na korepetycje 25.05.11, 09:33 xyz-xyz napisał: > Straty jakie miasto poniosło przez szkodliwe decyzje Wieczorka zostały udowodni > > one w sądzie. > > > Mylisz się. Sąd ustalił, że Zarząd działał w interesie Miasta, a ponowna sprzed > aż przyniosła zysk, który pokrył zwrot zadatku. Bądź iksiku bardziej precyzyjny. Narazie jeden sąd powiedział, że Wieczorek jest winny a drugi powiedział że jest niewinny. Prawomocnego wyroku nie ma do dzisiaj. Sprawa trwa dalej. W takiej sytuacji dążenie Wieczorka do uzyskania immunitetu jest co najmniej dwuznaczne. Ma się rozumieć, że do wyroku prawomocnego w tej sprawie nikt nie jest winny. Twoje przypisywanie winy Sochańskiemu (nikt mu nic nie zarzuca, żadnych wyroków) stawia cie na równi z bezcukrowym, zedem czy innym xxtojem. Przy okazji, powiedz, czy sprawa Invest Sallers jest jedyną sprawą sądową, w którą Wieczorek jest wplątany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotowany Spoko loko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 23:59 Zobaczycie jak przed wyborami peole zaczną rozdawać dotacje i inne dofinanse! Założymy się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro13 Re: Spoko loko! IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 01:33 A co w tym złego?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: confort Re: Spoko loko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 05:27 Gość portalu: Jaro13 napisał(a): > A co w tym złego?! Naprawde nie wiesz co złego jest w "rozdawaniu dotacji przed wyborami" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Spoko loko! IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 09:03 on po prostu lubi "kiełbasę wyborczą" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1984 Re: Spoko loko! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.11, 13:53 Myslenie takimi kategoriami sugeruje doswiadczenia wlasne. A sugerowanie istnienia planu korupcji politycznej powinno zaprowadzic cie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś