zaczepialski
13.05.04, 08:22
za Kurierem Szczecińskim
Nie wiem co mam o tym mysleć hehe :-)))
czy ktoś miał podobny przypadek
Dziwny przypadek radnego
Tajemnica "komórki" Kęsika
PRZEWODNICZĄCY Komisji Rozwoju i Promocji Rady Miasta Szczecina radny Piotr Kęsik używa komórki, która jest zarejestrowana na Agencję Reklamową Eurotrade. Radny nie wie, jak do tego mogło dojść. Właściciel agencji twierdzi, że zrezygnował z usług operatora, u którego komórka jest zarejestrowana i z której korzysta radny.
Piotr Kęsik jest w szczecińskiej Radzie Miasta radnym Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Jest także przewodniczącym komisji promocji i rozwoju, która zajmuje się m.in. reklamami na mieniu komunalnym i w pasie drogowym. Natomiast Agencja Reklamowa Eurotrade obecnie jest posiadaczem największej ilości nośników reklamy ruchomej i podświetlanej w regionie. Radny Kęsik używa telefonu komórkowego należącego do Idei. U operatora jest on zarejestrowany właśnie na... Eurotrade.
To niemożliwe. To jest coś nie do pomyślenia. Jestem załamany, jakbym dostał obuchem w łeb. Nie mam żadnego wyjaśnienia na ten temat twierdzi Kęsik.
Dodaje, że kupił telefon i używa go od grudnia ubiegłego roku.
Skorzystałem z tzw. opcji telefonu za złotówkę. Ale ja normalnie płacę rachunki jako Piotr Kęsik. Płacę za swoje rozmowy i to niemałe pieniądze dodaje radny.
Prezes Eurotrade twierdzi, że komórka używana przez Kęsika nie jest zarejestrowana na jego Ţrmę.
Myśmy w ogóle przeszli na Plusa. Nie mamy już Idei, zrezygnowaliśmy. Ja walczę w tej chwili z Centertelem, bo oni mi ciągle przysyłają rachunki. No, na chama mi to robią. My piszemy pisma, że to już u nas nie jest. Część rachunków zlikwidowaliśmy, ale trochę zostało. A ja mam wypowiedzenie umowy. Nie wiem co z nimi zrobić tłumaczy Łukasz Borowiecki, właściciel agencji.
Radny nie wypiera się znajomości z właścicielem agencji.
Znam pana Borowieckiego i Ţrmę Eurotrade mówi Kęsik.
Niektórzy twierdzą nawet, że to dobra znajomość.
Jego stosunek do Eurotrade można określić jako nadzwyczaj życzliwy. Podczas ostatnich wyborów do Rady Miasta Szczecina w kilku dzielnicach miasta jego tablice i banery reklamowe były prezentowane głównie na nośnikach reklamowych Eurotrade. Dziwny traf, ale to może być oczywiście przypadek stwierdził jeden ze szczecińskich radnych.