Dodaj do ulubionych

Szczecin ma oficera rowerowego

06.07.11, 14:47
Ha ha - tak myślałem, że będzie to Loga. No to prze.je.bane - "oficerem" zrobili ekstremistę zamiast kogoś, kto będzie umiał myśleć i będzie widział interesy różnych użytkowników dróg.
Nie na darmo shp80 pruł się w każdym wątku na forum :D
Obserwuj wątek
    • przyjaciel.krolika Szczecin ma oficera rowerowego 06.07.11, 15:29
      Ekstremistą z tej paczki jest Prezes. :)
      • zed.1 8 miesięcy 06.07.11, 20:48
        Tylko osiem miesięcy to zajęło alo w końcu jest. Zobaczymy teraz jak to stanowisko się sprawdzi w praktyce.
        • zed.1 Re: 8 miesięcy 06.07.11, 20:52
          Przy okazji nadaje temu wątkiem tytuł "tematu z najwieksza ilością debilnych komentarzy" bo juz w kilkadziesiąt minut przebił wszystkie pozostałe ostatniego czasu.
          • zed.1 Re: 8 miesięcy 06.07.11, 20:58
            "Temu wątku".
    • Gość: etatysta Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 15:38
      Wiwat pedałowy Szczecin!
    • Gość: 100KM Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 16:12
      emen-is-me napisał:

> Ha ha - tak myślałem, że będzie to Loga. No to prze.je.bane - "oficerem" zrobil
      > i ekstremistę zamiast kogoś, kto będzie umiał myśleć i będzie widział interesy
      > różnych użytkowników dróg.
      > Nie na darmo shp80 pruł się w każdym wątku na forum :D

Jest jeden dobry aspekt tego wyboru: teraz jako urzędnik nie będzxie mógł nas tu na forum wyzywać od blachosmrodziarzy :)
      • Gość: chester Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.2.28.78.cable.sta.petrus.com.pl 12.07.11, 07:04
        No to ktoś inny będzie... blachosmrodziarzu! ]:->
    • Gość: Tadeusz38 Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 06.07.11, 16:33
      To teraz wiemy, po co naprawdę istnieje stowarzyszenie Rowerowy Szczecin. Ścieżki rowerowe i tyleż medialnie głośne co nieskoordynowane utrudnienia dla kierowców pt. kontrapasy może przy okazji, ale za to lokal od miasta jest, a teraz jeszcze etacik w samorządzie. Zapewne niedługo się ta struktura rozrośnie do rangi zespołu, może wydziału albo biura. A te - wiadomo, muszą mieć kierownika, zastępcę, sekretarkę...
      • Gość: Sz. Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 16:51
        Na każdy wyjazd powinien ruszać się rowerem.Zwłaszcza za granicę...Swoją drogą-czy tylko ja dostrzegam debilizm,kretynizm i idiotyzm powoływania "oficera rowerowego"?Szczerze mówiąc,ze zdjęcia wieje socjalizmem w stylu Tuskaszenki i inteligencją na poziomie Brudzińskiego i Pańki.
        • Gość: ubi Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 16:55
          Gość portalu: Sz. napisał(a):
          > Szczerze mówiąc,ze zdjęcia wieje socjalizmem w stylu Tuskaszenki i int
          > eligencją na poziomie Brudzińskiego i Pańki.

Na temat inteligencji oficera dowiesz się czytając posty shp80.
          • Gość: biker Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.11, 19:41
            A blachosmrodziarzom żal?
            • Gość: gość Drugie dno... IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 19:55
              Co za yebnięty pomysł!
              Co to qrwa jest?
              Rowerowy oficer?!!!

Chore to do oporu... UM nie ma no co pieniędzy wydawać tylko na kolejne qrwa chore etaty??? Ten cały rowerzysta do niczego nie jest potrzebny...

Drugie dno..
              Jak śpiewają ostatnio wiewiórki, stworzenie kontrpasów to tylko zagrywka by zrobić na Rayskiego deptak, pewnie też i na Śląskiej...

Drugie dno ma tez swoje inne drugie dno.. ale lepiej o tym nie pisać.
            • emen-is-me Re: Szczecin ma oficera rowerowego 06.07.11, 20:02
              Gość portalu: biker napisał(a):
              > A blachosmrodziarzom żal?

Masz zapewne na myśli burasku, użytkowników samochodów?

Tak, żal - tego, że orędownikiem częstokroć słusznych interesów rowerzystów uczyniono człowieka, któremu lepiej wychodzi antagonizowanie ludzi, niż godzenie ich interesów.

Z zainteresowaniem czekam, aż odezwie się tu, na forum. Oczywiście zalogowany, pod swoim nickiem. Jak ktoś słusznie zauważył - teraz raczej nie będzie mógł się posługiwać ulubionym określeniem "blachosmrodziarze".

Swoją drogą ciekawe, czy gremium dokonujące wyboru, miało świadomość charakteru i rozmiaru jego działalności na forum? Może ktoś powinien się tym zainteresować? Nie wiem, kim byli kontrkandydaci na to stanowisko, ale np. wypowiedzi Bartka S. oceniam jako w miarę rozsądne.
              • Gość: gość Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 20:17
                emen-is-me napisał:

> Tak, żal - tego, że orędownikiem częstokroć słusznych interesów rowerzystów ucz
                > yniono człowieka, któremu lepiej wychodzi antagonizowanie ludzi, niż godzenie i
                > ch interesów.

Tiaaa na zdjęciu kolo wygląda podejrzanie.. pewnie będzie nieźle moncił i antagonizował.. a poza tym władza, wodo sodowa pełnym ciśnieniem w muzg no i się będzie działo.. co za chore miasto!

PS. Mam pytanie.. a ile to nas będzie co miesiąc kosztowało? Ile pieniędzy naszych pochłonie ten "niezbędny" urzędnik???
    • m.moskwa Szczecin ma oficera rowerowego 06.07.11, 17:00
      Czytałem kiedyś taka dobra książkę "a lasy wiecznie śpiewają" czytając te wpisy na forum przychodzi mi do głowy inny tytuł - "a hieny wiecznie szczekają".
      • Gość: Sz. Niby tak ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 17:17
        A co mają robić "hieny" widząc,że kolejne pieniądze wywalane są w błoto?Klaskać?Czekamy teraz na oficera wrotkowego,oficera hulajnogowego,oficera od trójkołowców oraz oficera od rolek i deskorolki.A potem poprosimy o oficera od szczudeł.
        • Gość: Off Re: Niby tak ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 17:39
          Za to oficer od forumowego bezmóżdża miałby pełne ręce roboty.
          • emen-is-me Re: Niby tak ale... 06.07.11, 18:03
            Gość portalu: Off napisał(a):

> Za to oficer od forumowego bezmóżdża miałby pełne ręce roboty.

To prawda - shp80 udziela się tu dość intensywnie.
            • shp80 Re: Niby tak ale... 07.07.11, 22:27
              A i owszem.. Udzielałem się. I udzielę się raz jeszcze, choć nie wiem, czy nie ostatni raz, bo nie chce mi się już odpowiadać na stek wyzwisk..
              Po pierwsze: zobacz, w jak wielu postach używałem obraźliwego języka w stosunku do innych, a jak wiele razy używano go w stosunku do mnie. Teraz jeszcze anonimy mają przewagę, choć, jak ktoś chciał, to mógł mnie skojarzyć już dawno..
              Po drugie: wielokrotnie podkreślałem, że nie jestem radykałem, który walczy z "blachosmrodziarzami", bo sam nim bywam, czyt. poruszam się samochodem. Jeśli kogoś to określenie dotyka, to sorry..Strasznie poważny musi być.. Poza tym rowerzyści też są wyzywani od pedalarzy..
              Po trzecie: do konkursu startowałem wiedząc, że będę musiał zrezygnować z obecnej pracy zawodowej. Poza tym w konkursie mógł brać udział każdy, kto miał na to chęć..
              • Gość: PawelA Re: Niby tak ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 07:37
                Choć czasami zdarza mi się jeździć rowerem, zdania najczęściej mamy rozbieżne ;-).
                Życzę szczęścia i powodzenia i nie patrz na zawistnych, szkoda czasu i nerwów.

A jak napisałeś startować mógł każdy, ale jakoś zabrakło odwagi i chęci, ale na opluwanie zawsze i odwaga i chęci się znajdą ;-).
              • Gość: Sz. Re: Niby tak ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 12:17
                Niespecjalnie interesują mnie swary pomiędzy rowerzystami.Powtórzę swoją opinię:stanowisko "oficera rowerowego" jest zbędne a pieniądze wydawane na Twoje uposażenie są wywalane w błoto.Innymi słowy-Ty jesteś przykładem tworzenia zbędnych etatów.Twoja praca-podobnie jak praca większość urzędasów-jet przykładem dobrej,solidnie wykonanej a nikomu niepotrzebnej roboty.I Tyle w tym temacie.A że źle Ci z oczu patrzy i pod sklepem mało kto zechciałby dorzucić Ci się do piwka-to już inna sprawa.
                • Gość: czy-telniczka Re: Niby tak ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:09
                  > Niespecjalnie interesują mnie swary pomiędzy rowerzystami.
                  > Powtórzę swoją opinię:stanowisko "oficera rowerowego" jest zbędne a pieniądze
                  > wydawane na Twoje uposażenie są wywalane w błoto.

Moje podpowiedzi dot. zmiany projektowania pewnej ścieżki rowerowej kierowane do urzędnika, który uznał za zasadne zmiany zakończyły się
                  decyzją koalicji rządzonej RM i spełnieniem obietnicy radnego wobec wyborców.
                  Ścieżka wybudowana okazała się drogą zamknięta przez inwestycje GDDiA
                  która niby słuchała urzędnika, ale temat zrobiła po swojemu wg istniejących, sprzed kilkunastu lat planów - bo czas naglił i pieniądze nie uciekały.
                  Nie zazdroszczę trudnej roli - podziwiam za wytrwałość.
                  Forum nadal polecam - to czasem bywa kubeł zimnej wody dla wszystkich UM

jako

Innymi słowy-
                  > Twoja praca-podobnie jak praca większość urzędasów-jet przykładem dobre
                  > j,solidnie wykonanej a nikomu niepotrzebnej roboty.I Tyle w tym temacie.
                  • Gość: czy-telniczka Re: Niby tak ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:19
                    > Twoja praca-podobnie jak praca większość urzędasów-jet przykładem dobre
                    > j,solidnie wykonanej a nikomu niepotrzebnej roboty.

Praca "oficera" jest bardzo pomocna dla nowego odtworzenia przestrzeni.
                    Może być również inicjatywą zastosowania "praktycznych podpowiedzi"
                    dla prewencji, stylu poprawnych zachowań "kontrowersyjnych rowerzystów.
                • shp80 Re: Niby tak ale... 09.07.11, 09:09
                  > A że źl
                  > e Ci z oczu patrzy i pod sklepem mało kto zechciałby dorzucić Ci się do piwka-t
                  > o już inna sprawa.

Pokaż swoje foto sprzed kilku lat. Ocenimy, czy w ogóle powinieneś sięgać po alkohol.:)
    • muchotravek Szczecin ma oficera rowerowego 06.07.11, 19:50
      "Kandydat na oficera rowerowego musiał się wykazać dobrą znajomością przypisów kodeksu drogowego"

Lepiej, by redaktorzy GW wykazali się lepszą znajomością języka ojczystego...
    • andreas.007 A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy... 06.07.11, 20:04
      Przecież nie moze tak być, ze jest urzędnik od rowerowych tylko!
      To jawna dyskryminacja.
      Przepraszam, a oficer niepełnosprawnych!

Zdaje sie chyba urzędnik, który odpowiada za planowanie sieci dróg w mieście
      musi godzić interesy zarowno pieszych, rowerzystów i zmotoryziesnych,
      ale także niepełnosprawnych... czy teraz będzie każda grupa musiała mieć swojego oficera?
      • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 20:13
        Przepraszam, a oficer kobiet z wózkami, oficer starszych...

Uważam, ze to jest chore i świadczy o niekompetencji urzędnika,
        który zajmował sie organizacja ruchu drogowego...
        Zmotoryzowani, jako najwieksza grupa korzystających oraz piesi także powinni mieć oficera!
        • Gość: Vlad.H. Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 20:28
          obie wymienione grupy sa nadreprezentowane przez urzednikow - bijecie piane bo dostanie 1400zl na umowe zlecenie - bo ja wiem - na tych warunkach ktore proponowal Szczecin to zaden karierowicz by raczej na chleb nie zarobil - w tym kontekscie posada to raczej malo atrakcyjna, klopotliwa i wymagajaca "Silacza" - dla wiekszosci wypowidajacych sie w tym watku samochod stal sie obiektem kultu a drzewa i rowerzysci glownymi powodami wypadkow.
          • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 20:39
            Dlaczego sądzisz, ze piesi i zmotoryzowani są reprezentowani dostatecznie w urzędzie,
            a rowerzyści nie byli?

Przepraszam, a moze urzędnik, który odpowiada za układ drogowy w mieście
            jest właśnie rowerzysta - trzeba go zlustrowac pod tym względem.
            Wówczas rowerzyści byliby nadreprezentowani...

To jest po prostu głupie. Z porad Stowarzyszenia rowerzystów czy innego specjalisty
            zawsze urzad moze korzystać zlecajac stosowne zadanie.

Teraz jskis klub motoryzacyjny powinien zgłosić potrzebę oficera motoryzacyjnego!
            Na pewno zaś potrzebny jest oficer niepełnosprawnych!
            • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 20:42
              Znam kilku urzędników decydujących na urzędzie w sprawach inwestycji...
              stwierdzam, ze są to rowerzyści... maja rowery i czesto z rodzinami jeżdżą!
              Należy zlustrowac urzędników pod kątem rowerowym!
              • Gość: Vlad.H. Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 20:50
                probujac mnie osmieszyc osmeiszasz sie sam ukazujac smutny obraz o ktorym pisze od dawna - w twoim jako kierowcy i w twoim jako pieszego interesie jest by rower zostal wydzielony z obu rodzajow ruchu i tak gdzie to mozliwe wszystkie 3 rodzaje ruchu nie mieszaly sie
                • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 21:04
                  Nadinterpretujesz. Nie próbuje ośmieszyć Ciebie, lecz urzad.
                  Jest stosowny wydział, zatrudnia sie tam kompetentnych urzędników,
                  którym zleca sie zadania i powinni je realizować ku zadowoleniu wszystkich
                  uczestników w tym przypadku. ruchu drogowego.

Za chwile stowarzyszenie kierowców samochodów ciężarowych będzie domagać sie
                  powołania oficera tłumacząc, ze chodzi o interes innych uczestników ruchu
                  tak by zapewnić pełne bezpieczeństwo wszystkim!

Nie rozumiem czemu akurat sfera rowerowa niby nie jest reprezentowana
                  skoro cześć urzędników to rowerzyści, piesi, zmotoryzowani,
                  ale nie ma wsród nich kierowców ciężarówek i niepełnosprawnych!
                  • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 21:08
                    Moim zdaniem to votum nieufności wobec urzędnika,
                    który do tej pory podejmował decyzje w sferze układu dróg...
                    brak zaufania i stwierdzenie, ze rowerzyści są dyskryminowani przez niego.
                    Teraz czas na innych oficerów....
                    • andreas.007 Bzdura 06.07.11, 21:23
                      Spokojnie jednemu z wielu pracownikow stosownego wydziału urzędu
                      można było zlecić by brał pod uwagę interesy rowerzystów...
                      tak jak ci sami urzędnicy tegoż wydziału biorą pod uwagę mam nadzieje planując
                      interesy innych uczestników ruchu drogowego!
                      • swarozyc Re: Bzdura 06.07.11, 21:23
                        moze to celowa korupcja polityczna?
                      • Gość: Vlad.H. Re: Bzdura IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 21:32
                        NIEDASIE - Szczecin jest miastem ze SIE NIE DA...
                        zyjesz wystarczajaco dlugo by wiedziec ze nie da sie zadbac o czystosc, wyremontowac chodnikow, zalatwic probemu srajacych psow itd itd itd itd...
                        • andreas.007 Sugerujesz potrzebę powołania oficera psich kup 06.07.11, 21:51
                          Sugerujesz potrzebę powolania na urzędzie oficera psich kup...
                          a moze oficera od papierkow rzucanych ma ulice, oficera plac zabaw,
                          oficera parkowania...
                          • Gość: Vlad.H. Re: Sugerujesz potrzebę powołania oficera psich k IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 22:06
                            rozumiem twoj sarkazm ale nie czytasz ze uwazam ten pomysl za PR nie za sposob rozwiazywania rzeczywustych problemow - pal licho jak sie to stanowisko nazywa po prostu chcialbym sie mylic

i tak rozumiem twoj sarkazm - tez nie moge zrozumiemc dlaczego urzednicy nie potrafia wykonywac swoich obowiazkow i skad ten upor Krzystka by mimoto ich zatrudniac.
                            • andreas.007 Re: Sugerujesz potrzebę powołania oficera psich k 06.07.11, 22:15
                              Na problemy - OFICER!
                              Zapewne jest to połączenie działania pozyskujacego aktywna grupę,
                              a bardzo niezadowolona i stale krytykujaca...
                              sposób na problemy nie z rowerzystami, ale ze stowarzyszeniem rowerowym.
                              Przecież gdyby tak chcieć rozwiązywać problemy z jakimi powiedzmy
                              nie radzi sobie urzad, to na urzędzie trzeba by cały pułk oficerów.
                              Oficerów psich kup, chodników, śmieci, parkingów, inwestorów...
                              • Gość: Vlad.H. Re: Sugerujesz potrzebę powołania oficera psich k IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 22:49
                                mam zastrzenia co do funkcji ale jesli ktos mial objac te funkcje to wydaje sie ze shp jest najwasciwsza osoba choc mysle ze i on nie da rady na urzedniczy niedasizm
                    • Gość: Vlad.H. Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 21:30
                      to nie wotum zaufania ale jak mysle gest PR Krzystka. Obawiam sie ze nawet shp jako oficer rowerowy nie da rady urzedniczemu "niedasie"
                  • Gość: Vlad.H. Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 21:29
                    dobre pytanie - chcialbym by Szczecin byl przyjazny niepelnosprawnym zwlaszcza zepodobnie jak w wypadku rowerow nie wymaga to znaczacych nakladow finasowych a probleme jest raczej mentalnosc ludzi. Niepelnosprawny na wozku czy wozku elektrycznym ma dynamike ruchu zblizona do piszej i moze tez byc beneficjentem asfaltowych ciagow rowerowych
                  • 2krzypek Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 23:17
                    a czy sa niepelnosprawni kierowcy ciezarowek?!?!?!
                    • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 23:31
                      Jeżdżę autem, które zarejestrowane jest jako ciężarówka.
                      Zapewne wiec moze jeździć także osoba niepełnosprawna,
                      bo wiele aut z rożnych względów tak jest zarejestrowanych.
                      Natomiast czy są pracujacy niepełnosprawni kierowcy ciężarówek?
                      Zapewne są.
                      • Gość: gość Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 23:38
                        andreas.007 napisał:

> Natomiast czy są pracujacy niepełnosprawni kierowcy ciężarówek?
                        > Zapewne są.

Są, ale umysłowo.
                        www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110706/POWIAT11/395777502
            • Gość: Vlad.H. Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 20:48
              podaj dlugosc chodnikow i drog - zestaw to z dlugoscia drog rowerowych - stad moj wniosek o nadreprezentowaniu pieszych i kierowcow - i by bylo jasne, to porownanie nie ma antagonizowac ale jedynie ukazac ze w ujeciu statystycznym rower i infrastruktura rowerwa praktycznie nie istnieja.
              • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 21:13
                Równie dobrze noga poprosić byś podał ilośc chodników
                czy innych elementów architektury stworzonych z myślą o niepełnosprawnych...
                czy to już jest dostateczny argument dla oficera niepełnosprawnych?

Teraz przelicz tonaz aut ciężarowych i przesledz system dróg i ulic
                czy jest stworzony bezpieczny układ korzystania przez nich z dróg?
                Na pewno powołanie oficera aut dostawczych i ciężarowych znacznie poprawiloby
                bezpieczeństwo na ulicach miasta i usprawniloby ruch!

Nie uważasz?
                • Gość: Vlad.H. Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 21:27
                  nie uwazam - ruch pojazdow ciezarowych i dostawczych reguluja stosowne przepisy a charakter tego ruchu nie roznisie ncizym od charakteru ruchu osobowego - dynamika ruchu rowerowego odbeiga od dynamiki ruchu pieszego i ruchu samochodowego - to przeciez najczestszy powod narzekan tak kierowcow jak i pieszych.

Jesli o mnie prywatnie chodzi to uwazam ze koncepcje czy oficera rowerowego za PR Krzystka ale chcialbym sie mylic.
                  • andreas.007 Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. 06.07.11, 21:45
                    Nie masz racji. Samochody dostawcze i ciężarowe poruszają sie
                    zupełnię inaczej i nadto wypełniają inna funkcje.
                    Nie muszę chyba Tobie tłumaczyć, ze samochód dostawczy i ciężarowy
                    musi poruszać sie, ale nadto zatrzymywać sie w roznych miejscach,
                    z nie tylko na wyznaczonych by dostarczyć towar...
                    mógłbym przytaczać tu wiele różnic w charakterystyce korzystania z dróg i ulic,
                    a co za tym idzie bezpieczeństwa wszystkich uczestników ruchu.

Jednak przecież w stosownym wydziale da zapewne urzędnicy, którzy projektujac
                    biorą pod uwagę nie tylko interes rowerzystów, ale także innych uczestników ruchu.
                    Nie trzeba chyba teraz powoływać oficerów dla pozostałych grup...

Tak masz racje, to działanie propagandowe, a nadto wieczne uwagi
                    stowarzyszenia rowerzystów, którzy wytykali słabe miejsca, a media to propagowaly,
                    a teraz maja swojego urzędnika... jednak wymienieni przeze mnie inni
                    nie maja swoich oficerów, bo nie są tak aktywni medialnie!
                    Planując i projektujac stosowny urzędnik powinien brać pod uwagę interesy wszystkich,
                    nawet jeżeli nie jeździ autem dostawczym czy nie jest rowerzysta,
                    albo wręcz odwrotnie właśnie jest rowerzysta....
                    • Gość: Vlad.H. Re: A kiedy będzie oficer motoryzacyjny, pieszy.. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 22:09
                      dynamika ruch jest zblizona, konstrukcja rowniez, ogolne zalozenia tozsame

ja rozumiem twoj sarkazm, po prostu jesli Krzystek uwaza ze w ten sposob zaltwi sprawy ktorych dotad nie mogl zalatwic komptetny urzednik to niech bedzie i oficer rowerowy...

niestety smiem watpic i to jest jak mysle kolejne mydlenie oczu - obym sie mylil i zycze shp zeby udalo mu sie przelamac "niedasiezm" wsrod braci urzedniczej zwlaszcza ze urzednikiem nie bedzie (umowa zlecenie)
                      • andreas.007 Co do Tomka. 06.07.11, 22:27
                        Co do Tomka, to choć wielokrotnie z nim sie spieralem
                        na temat organizacji ruchu rowerowego - jestem zdania, ze zapewne wniesie
                        coś dobrego, a przynajmniej uda mu sie, czego jemu i sobie życzę,
                        doprowadzić do tego by drogi rowerowe robiono dobrze i z dobrych materiałów,
                        by jeżdżenie rowerem było bardziej komfortowe i bezpieczniejsze!
                        Choć już wyrazilem swoją opinie, ze to jest dublowanie kompetencji.

• Gość: Vlad.H. Re: Co do Tomka. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 22:50
                          to raczej kolejna z prob obejscia niekompetencji tych ktorzy kompeteteni byc powinno - ciekaw jaki bedzie nastepny ruch wladzy - za to za jakis czas Jachim napisze laurke i oficer rowerowy bedzie taka przykrywka na totalna niemoc
                        • shp80 Re: Co do Tomka. 07.07.11, 22:44
                          Mimo naszych forumowych starć, dzięki Andre za miłe słowa. :)
                          • andreas.007 Re: Co do Tomka. 07.07.11, 23:10
                            Powodzenia, ale możesz mu wierzyć...
                            z mojej strony żadnej taryfy ulgowej!
                            Życzę dobrze, ale... patrz mi na oczy... obserwuje Ciebie!
                            ;)

Przesiadam sie na rower! Kolega już to zrobił.
                            Odpowiadasz za nasze bezpieczeństwo!
                            :)
    • Gość: Vlad.H. Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 20:23
      wydaje sie ze wlasnie wybrana zostala najlepsza osoba - taka ktora bedzie potrafila widziec sytuacje zarowno z perspektywy samochodu jak i chodnika ale tez i roweru - po prostu nie akcpetujesz sytuacji w ktorej rower rowerzysta zaczynaja upominac sie o rownoprawne traktowanie - sytuacje w ktorej rowerzysta zaczyna byc wspoluzytkownikiem drogi postrzegasz jako cos nienormalnego...
      • emen-is-me Re: Szczecin ma oficera rowerowego 06.07.11, 20:30
        Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):
        > wydaje sie ze wlasnie wybrana zostala najlepsza osoba - taka ktora bedzie potra
        > fila widziec sytuacje zarowno z perspektywy samochodu

Jego dotychczasowe wypowiedzi na forum stanowczo temu przeczą.

> po prostu nie akcpetujesz sytuacji w ktorej rower rowerzysta zaczynaja upominac sie o rownoprawne traktowanie - sytuacje w ktorej rowerzysta zaczyna byc wspoluzytkownikiem drogi postrzegasz jako cos nienormalnego...

Wskaż, na jakiej podstawie doszedłeś do takiego wniosku. Nawet w tym wątku piszę, o słuszności wielu postulatów rowerzystów. Inaczej uznam, że uprawiasz po prostu demagogię. Nietrafną i z dupy wydłubaną, nie po raz pierwszy zresztą.
        • Gość: Vlad.H. Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 20:45
          > Jego dotychczasowe wypowiedzi na forum stanowczo temu przeczą.

mam odmienny poglad - czasem podziwiam go ze chce mu sie np z toba pod postacia przeciwnika glupoty prowadzic polemike gdzie w kolko jak nawiedzony mantrujesz o kubelku farby na 26 kwietnia zdajac sobie sprawe ze oznakowanie nielegalne czegokolwiek jest niebezpieczne tak pod wzgledem konskewencji prawnych jak i ewentyulnego tworzenia uludy czy pozorow bezpeicznestwa dla korzystjacych z tak oznakwoanego ciagu.

> Wskaż, na jakiej podstawie doszedłeś do takiego wniosku. Nawet w tym wątku pisz
          > ę, o słuszności wielu postulatów rowerzystów. Inaczej uznam, że uprawiasz po pr
          > ostu demagogię. Nietrafną i z dupy wydłubaną, nie po raz pierwszy zresztą.

wiele wpowiedzi chocby i w tym watku wskazuje ze zarzut pod jego adresem maja albo charakter personalny albo kompletnie oderwany wide kontrpasy ktore zdaniem kierowcow sa skrajnym zamachem na wolnosc korzystania z samochodu - nawet zamykanie drog pod ciagi piesze nie powoduje takie agresji jak wydzielanie z jezdni metra czy dwoch i zrobienie tam drogi dla rowerow - od razu pojawiaja sie wyzwiska, zale, oskarzenia - czesto niewybredne w formie...
          Pisze wiec na tej podstwie co widze, co moge rpzeczytac w samym watku - ten nieskrywany zal do pedalarzy, zawoalowane aluzje na temat preferencji seksualnych - jesli sie xyz pyta mnie kto powinien zbierac punkty za aktywnosc, za dzialnia na rzecz lokalnej spolecznosci to nie mamwatpliwosci ze sa to tacy ludzie jak shp a nie np Darek Wieczorek, Piotr Krzystek czy Jacek Piechota...

I na koniec - smiem watpic w sens inicjkatywy pod nazwa oficer orwerowy, uwazam ze to klasyczna zagrywka PR i moze to smeisznie zabrzmi mam nadziej ze shp zrezygnuje z tej funkcji jesli okaze sie to sciema na maksa i ze wszystk zostalo po staremu. by bylo jasne - nie oczekuje takiej deklaracji ze strony shp po prostu gdyby to na mnie trafilo to tak bym postapil - nie chcialbym firmowac blagi...
          • emen-is-me Re: Szczecin ma oficera rowerowego 06.07.11, 20:54

czasem podziwiam go ze chce mu sie np z toba pod postacia przeciwnika glupoty prowadzic polemike

Buhaha - na temat twego poziomu i intelektu mam wyrobione zdanie, więc w sumie nie powinienem być szczególnie zaskoczony, Sherlocku.
            Nick, którym się posługuję jest jedynym, jakiego używam. Forum czytywałem niegdyś często, ale rzadko się wypowiadałem - z braku czasu i z powodu aktywności rozmaitych kreatur na nim. Tym bardziej więc nie miałbym ochoty bawić się w schizofreniczne używanie kilku nicków.
            • Gość: Vlad.H. Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 20:59
              wisi mi co myslisz o mnie - zarzuty ktore formulujesz wobec shp maja charakter mocno personalny
      • Gość: gość Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 21:44

> wydaje sie ze wlasnie wybrana zostala najlepsza osoba - taka ktora bedzie potra
        > fila widziec sytuacje zarowno z perspektywy samochodu jak i chodnika ale tez i
        > roweru - po prostu nie akcpetujesz sytuacji w ktorej rower rowerzysta zaczynaj
        > a upominac sie o rownoprawne traktowanie - sytuacje w ktorej rowerzysta zaczyna
        > byc wspoluzytkownikiem drogi postrzegasz jako cos nienormalnego...

Tobie siem mocno popyerdoliło vlad.. widać, że za długo jesteś w holandi.. tu jest polska, szczecin i tutejsi rowerzyści, którzy przypominają hamstwo zajazdowe.. to nie koolturarni niderlandzi, którzy człeka nie zabiją rowerem a siem uśmiechają i som na luzie..

szczecinski rowerzysta to zazwyczaj pryszczaty cham. yebnie w ciebie i nawet nie przeprosi, a za to zwyzywa.. i nie ma znaczenia ile taki gestapowiec ma lat.

Jak ostanio budowano pawilon w alei fontan, to zasypano piachem cały chodnik dla pieszych.. z wózkiem z niemowlakiem musiałem pójść drugą stroną, gdzie jeżdża rowery, innej opcji nie było.. no i jechał taki hooy koło 60 widać że cyklista i wqrwiony z pyskiem do mnie... to jest takie chamskie towarzystwo rowerowe, które sam chętnie posłałbym do.. a hooy wie gdzie ale na pewno w żadne miłe miejsce. te faszystkowskie hooye na dwuch kułkach, mają w doopie przechodniów nawet tych z ograniczonymi możliwościami, jak ludzie z małymi dziecmi i z wozkami..
        faszyzm się szerzy w szczecinie na rowerach. więc nie broń tych debili bo to nie holandia to szczecin, tu rzadzi złodziej qrwa i mafia.. obojętnie czy na urzędzie czy na podwórku... tu nie ma standarduf cywilizacyjnych tylko dzicz. powoli zaczynam doceniac kulturę szczecinskich kierowców w porównaniu z chamskimi rowerzystami....
        • Gość: Vlad.H. Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 22:24
          > Tobie siem mocno popyerdoliło vlad.. widać, że za długo jesteś w holandi.. tu j
          > est polska, szczecin i tutejsi rowerzyści, którzy przypominają hamstwo zajazdow
          > e.. to nie koolturarni niderlandzi, którzy człeka nie zabiją rowerem a siem uśm
          > iechają i som na luzie..

to malo znasz NL mi jakis nacpany rowerzysta tlukl w dach mimo ze stalem obnok ciagu w stosownej odelglosci - moze dlatego ze byl nacpany a moze dlatego ze chcial zajac jezdnie - nie wiem, na szczescie zmeinilo sie swiatlo to poejchalem - juz mialem sie wypinac i wysiadac zeby chlasnac cwoka z otwartej

> szczecinski rowerzysta to zazwyczaj pryszczaty cham. yebnie w ciebie i nawet ni
          > e przeprosi, a za to zwyzywa.. i nie ma znaczenia ile taki gestapowiec ma lat.

ja taki nie jestem - wydzielic im poprawne ciagi i egzekwowac korzystanie z nich

> Jak ostanio budowano pawilon w alei fontan, to zasypano piachem cały chodnik dl
          > a pieszych.. z wózkiem z niemowlakiem musiałem pójść drugą stroną, gdzie jeżdża
          > rowery, innej opcji nie było.. no i jechał taki hooy koło 60 widać że cyklista
          > i wqrwiony z pyskiem do mnie... to jest takie chamskie towarzystwo rowerowe, k
          > tóre sam chętnie posłałbym do.. a hooy wie gdzie ale na pewno w żadne miłe miej
          > sce. te faszystkowskie hooye na dwuch kułkach, mają w doopie przechodniów nawet
          > tych z ograniczonymi możliwościami, jak ludzie z małymi dziecmi i z wozkami..
          > faszyzm się szerzy w szczecinie na rowerach. więc nie broń tych debili bo to ni
          > e holandia to szczecin, tu rzadzi złodziej qrwa i mafia.. obojętnie czy na urzę
          > dzie czy na podwórku... tu nie ma standarduf cywilizacyjnych tylko dzicz. powol
          > i zaczynam doceniac kulturę szczecinskich kierowców w porównaniu z chamskimi ro
          > werzystami....

spacerujac kiedys w Berlinie w ostatniej chwili zostalem sciagneity za kaptur pze starsza Niemke - ulamek pozniej smignal rowerysta ktory CELOWO jechal takatrasa bywe mnie wyglebic, po szoku i podziekowaniu starsaza pani wyjasnila mi ze nie wolno chodzic o ciagach rowerowych boczesto rowerzysci celowo wjezdzaja by zrobic sprawe o odszkodowanie, - bylo to tak w polowie lat 90 - o ile pamietam ulica to Kaiserin Augusta Allee - to byl jedyny rowerzysta na tej drodze... to tak by zderzyc twoje wyobrazenie o kulturze tu i tam - w NL wiem ze tez zdarzaja sie przypadki celowego wjezdzania w pieszych ktorzy korzystaja z drogi rowerowej jesli zdnaiem rowerzysty nie ustepuja m pierwszenstwa - to tym wiekszy problem ze w przeciwneistwie do polski czy Niemeic bardzo czesto nie ma tu chodnikow i sa tylko drogi rowerowe (i to bez dowzlonego ruchu pieszego) po prostu trzeba miec oczy dookola glowy.
          Pisalem juz ze chamstwu trzeba sie przecwistawic a takze wykazac maksimum wzajemnej zyczliwosci - stad nie pochwalam tego rowerzysty ktory ci zlorzeczyl ale pozwol ze opoeim ci inna historie - jechalem od strony Redy (strona salonu Opla) na Mieszka I - jechalem droga rowerow, obok ladny chodnik o identycznych warunkach (roznica wylacznie w kolorze) tuz przed poczatkiem podjazdu byla kobieta, mloda zwoskiem - mialem moze 25 - 30kmph (rozpedzalem sie zeby zaoszczedzic sily na podjezdzie) - mimo to zatrzymalem se kilka metrow za nia, wrocilem i zapytalem dlaczego jest na drodze dla rowerow skoro obok jest chodnik - powiedzialem ze tu se jezdzi dosc szybko i gdyby nop zerwala mi sie linka hamulca to moglbym miec klopoto z uniknieciem kolizji - czula i troskliwa matka odpowiedziala mi: SPIERDALAJ - jak widzisz zawsze mzona znalezc przyklad pokazujacy zla ceche.
    • swarozyc Skoro to oficer, to jak do niego sie zwracac? 06.07.11, 20:42
      poruczniku Kloss
      Panie pedale
      Rover-fuhrer
      • Gość: Vlad.H. Re: Skoro to oficer, to jak do niego sie zwracac? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 20:52
        o tym pisze kiedy uwazam ze to niewiarygodna instytucja i ze jest to zagranie pod publike - chcialbym sie mylic ale obserwujac jak wyglada urzedniczy trud "niedasie" to nie wroze wielu sukcesow oficerowi rowerowemu - i jeszcze raz napisze ze bardzo chcialbym sie mylic.
      • Gość: mm5 Re: Skoro to oficer, to jak do niego sie zwracac? IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 20:55
        Przepraszam, ale chronione prawem interesy osób niepełnosprawnych, o których tu kilkakrotnie wspomniano miałby m.in. reprezentować pełnomocnik ds równego statusu, o którego postuluje od dawna wiele środowisk. Równy status to szerokie pojęcie, dotyczy też spraw poruszania się czy komunikacji. Po drugie, absurdalne wydają mi się próby dyskredytowania konkretnej osoby wybranej (nie wnikam czy słusznie czy nie) na konkretne stanowisko na podstawie "aktywności na tym forum". Raz, skąd bez wątpliwości wiadomo kto wypowiada się pod danym nickiem, dwa skąd wiadomo że pod danym nickiem wypowiada się zawsze jedna i ta sama osoba?
        • Gość: Vlad.H. Re: Skoro to oficer, to jak do niego sie zwracac? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 06.07.11, 21:00
          kazda okazja jest dobra by dolozyc pedalarzom - zwlaszcza tym ktorzy probuja jednak cos zmeinic w systemie ogolnego "niedasie"
    • Gość: Viola Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.szczecin.mm.pl 07.07.11, 20:34
      Kolejny przydupas pana prezydenta? Dla córeczki byłego wojewody stworzono stanowisko ogrodnika miejskiego, pomimo tego, że miasto ma ZUK.
      • Gość: gość Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 21:22
        Gość portalu: Viola napisał(a):

> Kolejny przydupas pana prezydenta? Dla córeczki byłego wojewody stworzono stano
        > wisko ogrodnika miejskiego, pomimo tego, że miasto ma ZUK.

Eeeee to się nigdy nie skończy...
        Wystarczy wziąć słownik j. polskiego PWN i lecieć od a do zed...

I mamy wówczas:

1. miejski alfabet
        2. miejski bałwan
        3. miejski ciul
        4. miejski dupek
        5. miejski elewator
        6. miejski fujar
        7. miejskie g..o
        8. miejski h...y
        9. miejski idiota
        10. miejski jełop
        11. miejski kootas
        12. miejski luj
        13. miejski łotr
        14. miejski mafiozo
        15. miejski narcyz - to chyba już obsadzone dość licznie
        16. miejski obibok
        17. miejski palant
        18. miejski r...ysta
        19. miejski sookinsyn
        20. miejski totumfacki
        21. miejski udawacz
        22. miejski wałkoń
        23. mieski xyz
        24. miejski zed

Ile słów ma j. polski? Dużo! Dużo za dużo... a z każdego słowa UM jest w stanie zrobić stanowisko by dobić swoich niejasnych interesów nie wiadomo z kim.... to co powyżej to tylko przykłady nazw urzędników, każdy może sobie dopisać imię nazwisko etc. no i pensja jest. i o to chodzi o to chodzi i to się w tym poyebanym karju pis-dzielcuf NIGDY nie skończy.
        • zed.1 Re: Szczecin ma oficera rowerowego 09.07.11, 02:24
          ZapOmniales wspomnieć o miejskim gościu. A gość, sam wiesz, jak ryba, po trzech dniach brzydko pachnie. Tak wiec miejski zed mówi, ze czas w drogę gościu ;)
    • Gość: czy-telniczka Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 15:18
      Art, cyt:
      "Kandydat na oficera rowerowego musiał się wykazać dobrą znajomością
      przypisów kodeksu drogowego,"

TU małym testem / egzaminem stały się poznane od kilku m-cy wpisy na forum :)

"warunków technicznych dla infrastruktury rowerowej,"

TU nadal pomocą i wskazaniem może być opinia np. internautów z ...branży.

"przepisów o samorządzie terytorialnym",

TU polecam lekturę prawną RM, a połączoną z baczną obserwacją zachowań Rady.

"planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym oraz prawa budowlanego."

TU moim zdaniem jest to jeden z ważniejszych powodów dla tworzenia "zadania"
      i odpowiedzialność OFICERA dla ruchu w komunikacji drogowej miasta Szczecin.
      Oficer, brzmi poważnie - dla mnie nazwa funkcji niesie "militarnie" skojarzenia.

To, jak PILOT. który będąc na ziemi / gruncie świat z wysoka widzi, odbiera, ..itd.
      Osoby nie znam, ale Jego zaangażowanie podpowiada, że temat stał się ważnym. Typowy "urzędnik miejski" często nie chce należeć do ludzi o szerokich horyzontach dla odbierania i tworzenia nowego świata w komunikacji.
      Stała praca lub z powodu trwałego "zasiedzenia" za biurkiem maja swoje minusy.

Zasiedzenia nie polecam nowemu pracownikowi, a wiele siły argumentu/ów
      dla tworzenia, łączenia - wielu ważnych tematów jednocześnie.

Powodzenia życzę i zadowolonych współużytkowników z nowego tworzenia
      udanych rowerowych tras, łączników - o różnym charakterze dla użytkowania.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Szczecin ma oficera rowerowego 08.07.11, 15:45
      Tu nie chodzi o kompetencje czy załatwianie spraw.
      Po prostu termin "oficer rowerowy" jest modny. I tyle. Trzeba robić PR.
      • exman Re: Szczecin ma oficera rowerowego 08.07.11, 16:44
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Tu nie chodzi o kompetencje czy załatwianie spraw.
        > Po prostu termin "oficer rowerowy" jest modny. I tyle. Trzeba robić PR.

Chyba tak. Ale mundur mu się należy, nie ma ch ..ja :)
        • Gość: bełkot Re: Szczecin ma oficera rowerowego IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.11, 18:12
          "mało nas" stworzyć korpus oficerów od wszystkiego, pamiętajcie tylko o psich kupach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka