Dodaj do ulubionych

Stary student(ka) - NIE IDZIE

IP: *.com / 212.211.136.* 19.05.04, 09:34
Myślę że to forum absolutnie nie odzwierciedla jasnych przedreferendalnych
preferencji forumowiczów. Jak na razie to tylko ja, tutaj określiłem się
wyraźnie. "NIE IDĘ" na żadne referendum, w tym czasie jadę sobie na rybki.
Powód jest prosty, nie widzę żadnego sensownego kontrkandydata - prócz tego
bojkot referendum to też forma demokracji. Śmieszą mnie, te pełne patosu
bełkoty o "obowiązku obywatelskim". Wiem że Jurczyk w tym czasie będzie...
podlewał pomidorki na działce?. Czy jest jeszcze choć jedna osoba na tym
forum - która też NIE IDZIE?
PS: Wypraszam sobie wyzwiska od ... już nie wiem czego.
Obserwuj wątek
    • dyrgosia Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 09:40
      O przepraszam ja też się jasno określiłam i od razu eseldówka. Na tym forum
      albo jest się za, albo czerwony, jasne zasady.
      • blackexit Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 10:06
        dyrgosia napisała:

> O przepraszam ja też się jasno określiłam i od razu eseldówka. Na tym forum
        > albo jest się za, albo czerwony, jasne zasady.

rozumiem z ety tez nie idziesz? a umiesz podac powody? tez masz dzialeczke?
        pozdrawiam blackexit
        • dyrgosia Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 10:10
          Tyle razy już pisałam, że nie chce mi się powtarzać. Przecież większość na tym
          forum ( Ty też ) wiedzą lepiej.
          • blackexit Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 10:42
            dyrgosia napisała:

> Tyle razy już pisałam, że nie chce mi się powtarzać. Przecież większość na
            tym
            > forum ( Ty też ) wiedzą lepiej.

czy ja kiedys powiedzialme ze wiem lepeij jedyny argument jaki od ciebie
            uslyszalem to ze nie znany jest nastepca i to ci przeszkadza. z tego dla mnie
            plynie wniosek ze nie pojdzies zna zadne juz wybory bo w nich wszystkich
            nastepca jest nieznany a raz wybrany znany jurczyk powinien rzadzic dozywotnio
            a pozniej z malzoleum. pozdrawiam blackexit
            • Gość: XYZ Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: 212.14.0.* 19.05.04, 10:52
              Zapominasz rrado, że idąc do wyborów (nie referendów) masz do wyboru znanych
              kandydatów. Wybierasz zatem kogo chcesz. W tym referendum nawołujecie do
              głosowania przeciw Magazynierowi nie dając żadnej nadziei. Deć Lubińskiej i
              Zaremby nadzieją nazwać nie można. I jak tu jść (choć korci).
              • blackexit Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 21:42
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Zapominasz rrado, że idąc do wyborów (nie referendów) masz do wyboru znanych
                > kandydatów.

ciezko chyba wybierac wsrod kandydatow nieznanych.

>Wybierasz zatem kogo chcesz.

dokladnie tak.

W tym referendum nawołujecie do
                > głosowania przeciw Magazynierowi nie dając żadnej nadziei.

nadzieja jest zasadnicza na zmiane negatywnego biegu spraw w szczecinie poprzez
                odwolanie najbardziej nieudolnego prezydenta w europie o ile nie na swiecie.
                wiec referendum to glosowanie nad tym czy jurczyj dobrze spelnia swoaj funkcje
                wybory odbywaja sie dopiero po tym. pozdrawiam blackexit
                • Gość: zorro Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: 62.233.217.* 19.05.04, 21:57
                  ty czarny wychodku naćpałeś się czgoś niedobrego że takie brednie wypisujesz to
                  może zgłoś się za eksperta do soski !
            • dyrgosia Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 10:53
              blackexit napisał:

>
              > czy ja kiedys powiedzialme ze wiem lepeij jedyny argument jaki od ciebie
              > uslyszalem to ze nie znany jest nastepca i to ci przeszkadza. z tego dla mnie
              > plynie wniosek ze nie pojdzies zna zadne juz wybory bo w nich wszystkich
              > nastepca jest nieznany a raz wybrany znany jurczyk powinien rzadzic
              dozywotnio
              > a pozniej z malzoleum. pozdrawiam blackexit
              >

Jak zwykle upraszczasz,moim zdaniem po prostu najpierw należy przedstawić
              alternatywę. Wiesz kiedyś pracowałam w państwowej firmie i mieliśmy okropnego
              dyrektora, po prostu koszmar. Załoga sie zmobilizowała i udało się go odwołać.
              Po nim przyszła babka, to był dopiero koszmar i na dodatek nie wypadało sie
              skarżyć, bo sami chcieliśmy.
              Od tej pory wyznaję zasadę: chwal szefa swego, bo możesz mieć gorszego...
              • blackexit Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 21:47
                dyrgosia napisała:

> Jak zwykle upraszczasz,moim zdaniem po prostu najpierw należy przedstawić
                > alternatywę.

powtarzasz to ciagle bez sensu. postaraj sie zrozumiec ze referendum to
                glosowanie nad tym czy jurczyk jest dobrym prezydentem nad tym jak oceniasz
                jego dzialania. dopiero potem moga byc wybory i alternatywy wedle uznania
                twojego.

Wiesz kiedyś pracowałam w państwowej firmie i mieliśmy okropnego
                > dyrektora, po prostu koszmar. Załoga sie zmobilizowała i udało się go
                odwołać.
                > Po nim przyszła babka, to był dopiero koszmar i na dodatek nie wypadało sie
                > skarżyć, bo sami chcieliśmy.
                > Od tej pory wyznaję zasadę: chwal szefa swego, bo możesz mieć gorszego...

bezsensowny fatalizm zalozenia ze moze byc tylko horzej nawet ja urodzony
                pesymista nie podzielam. w tym wypadu szefa wybierasz sobie sama nie wiem czy
                ty juz raz jurczyka wybralas ale gorzej w tym wypadku jzu byc nie moze.
                pozdrawiam blackexit
    • enancjo Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 09:44
      .. szkoda .. Twoj wybor .. i logika / uzasadnienie ..
      .. ale ja np. nie pisze czy pojde czy nie ( choc to
      raczej jasne ) i jak bede glosowal, gdyz nie musze sie
      usprawiedliwiac w swojej decyzji ... sry za przytyk,
      ale tak Twoj post odczytalem ...
      Enancjo
      Ps : .. swoja droga popoludniu na Insku tez beda
      probowal zlapac jakas pierwsza w tym roczku rybenke ...
      • Gość: XYZ Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: 212.14.0.* 19.05.04, 09:47
        To w ińskim jeziorze są jeszcze rybki? Gdzie można kupic pozwolenie?
        • enancjo Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 10:29
          .. pozwolenie mozna dostac w Insku .. baza rybacka lub np
          w wiekszych sklepach wedkarskich w Szczecinie ...
          Enancjo
      • dyrgosia Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 09:52
        na Wełtyniu też rybki biorą.
        Ja się nie usprawiedliwiam, czekałam aż mnie ktoś przekona, argumentami a nie
        wyzwiskami.
    • Gość: XYZ Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: 212.14.0.* 19.05.04, 10:10
      A dostał kto list od Lubińskiej???? Ja tak. Ręce opadły.
      • Gość: Meg Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: 62.233.173.* 20.05.04, 12:45
        list dostalam, byl w mojej skrzynce.
        fakt, sporo frazesow, proba grania na uczuciach, ale moim zdaniem apel o udzial
        w referendum ma sens
    • Gość: pieszy Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: *.fnet.pl 19.05.04, 10:39
      pieszo dla siebie, z nadzieją w szczeciniańską wolność u. do referendum będę
      szedł
    • Gość: lednerg Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 19.05.04, 10:59
      ja również nie widzę żadnego kontr kadydata, ale mimo to będę brała udział w
      referendum... dlaczego? Gdyż osoby, ktore sa u władzy muszą wiedzieć, że jeśli
      nie popieramy ich postanowień, decyzji itp. to możemy odwołać. Więc robię to
      dla "przykładu" aby inni wiedzieli, że w cale nie jesteśmy biernym
      społeczeństwem
      • dyrgosia Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 11:47
        To jestem w stanie zrozumieć, bardziej niż opowieści o obowiązku obywatelskim i
        odpowiedzialności. Na wybory napewno pójdę.
        • Gość: Cichy Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: *.myslowice.artcom.pl / *.pl 19.05.04, 12:48
          A ja nie ide... bo boje sie rachunku za nieudane referendum. Ktos za to musi
          zaplacic...
    • ciotka_matylda Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE 19.05.04, 17:34
      A ja pojde.
      • Gość: zorro Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: 62.233.217.* 19.05.04, 21:53
        idziesz głosować będziesz żałować!
        Ja też idę na rybki!
        • Gość: Stary student(ka) Re: Stary student(ka) - NIE IDZIE IP: *.com / 212.211.136.* 20.05.04, 09:33
          Byłem i jestem niezłomnym i wiernym zwolennikiem Mariana Jurczyka. Nawet
          nawoływałem do bojkotu referendum. Jednak pod wrażeniem zamieszania wokół
          terenów lotniska w Dąbiu zaczynam mieć PEWNE wątpliwości. Dlaczego? Nikt na tym
          forum nie zwrócił uwagi na znamienny fakt. Pomyślałem sobie, a poszukam na
          Googlach fraz "Joerg Duske" i "Deutsch Africa". Są zachwalanie przez...Czesnego
          jako wiarygodni inwestorzy. I co? Ani słychu ani widu na Googlach. Tacy znani a
          największa wyszukiwarka na świecie nie wie o nich nic. Nawet o sobie samym
          (mało znanej osobie - zero przy takim Deutsch Africa) znalazłem na googlach
          kilka odnośników. Coś mi tu śmierdzi. Mam propozycję dla wszystkich, którzy
          będą mieli możliwość zadania pytań Czesnemu - by takie pytanie zadali. Jeszcze
          raz: skoro wybudowali takie wielkie centrum w Kapsztadzie - to dlaczego Google
          nic nie może znaleźć? Czy czasami ta firma to nie firma krzak. I żeby nie
          powtórzył się trick z "zadatkiem" na zakup tych terenów. Wtedy jako pierwszy
          będę "moralnie" rozgrzeszał, nawet, jeśli ktoś wykonana wyrok śmierci i na
          Jurczyku i na Czesnym! A może to jest tak jak ze mną - otrzymuję wiele ofert
          transferu "lewych" milionów dolarów z Afryki Południowej. I też z Kapsztadu.
          Zazwyczaj propozycje są następujące. 70% dla "inwestora", 20% dla
          załatwiającego i 10% jako koszty operacyjne. A cały pic scamersów polega na
          próbie wyłudzenia jak najwięcej w ramach tych 10%. Też mam zaproszenia do
          Kapsztadu od wielu scamersów, telefony, faxy. Patrz: 419eater.com/
          Jeżeli Czesny, a pośredni Jurczyk dał się wpuścić w takie maliny - to
          rzeczywiście są głupcami nad głupce. Nawet nie wiecie jakich sztuczek używają
          scamersi by uwiarygodnić się. Certyfikaty, pieczątki... Co prawda na referendum
          nie idę ale będę się bacznie przyglądał. Bo może rzeczywiście ten "dziwny,
          wielki kapitał" zechce inwestować w Szczecinie. Pecunia non olet....
          • enancjo Re: .. to badz FAIR i pojdz zaglosuj ZA !!! 20.05.04, 09:44
            .. bo wiesz jaki skutek ma Twoje NIE IDZIE ...

.. a taka anegdotka ... apropos NIEZLOMNOSCI ...
            .. byla twierdza nie do zdobycia i wsrod oblegajacych
            zolnierzy chodzili NIEZLOMNI agitatorzy namawiajac
            do wiekszego wysilku w ataku na twierdze ... no i ????
            .. niektorzy nawet uwierzyli ... ze ja zdobeda ...
            Enancjo

.. FREKWENCJA .. to magiczne slowo !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka