czatowniczka 21.05.04, 21:19 oby wszystko poszło ok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KN Re: W niedzielę referendum IP: 172.16.* / 217.153.79.* 21.05.04, 21:45 APEL: ludzie, idźcie wziąć udział w referendum i oczywiście zaznaczcie odpowiedź TAK! trzeba coś zmienić w naszym mieście aby było lepiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srac an pokomune! oblac smola tego glupka! IP: *.client.comcast.net 23.05.04, 20:53 oblac smola tego glupka jurczyka i gonic ulicami szczecina, niech ta menda polamie sobie nogi na torowisku na krzywoustego, na polmetrowych dziurach nieremontowanych od 50 lat. Ta glupia gnida powina skonczyc w pierdlu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: W niedzielę referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:45 Miejmy nadzieje, ze rozsadek wygra z lenistwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: W niedzielę referendum IP: *.gryfnet.szczecin.pl 21.05.04, 21:49 Napewno wszystko będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: W niedzielę referendum IP: *.gryfnet.szczecin.pl 21.05.04, 21:50 pytanie tylko dla kogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: W niedzielę referendum IP: *.ksiazat.v.pl 21.05.04, 22:03 no właśnie, jestem pewny że wygram wraz z większością mieszkańców to wasze oszukańcze, prywatne referendum. a wy wylądujecie na śmietniku historii, kanciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Marian - Bez wyzwisk proszę 22.05.04, 11:48 > Gość portalu: Marian Pażdzioch napisał(a): > no właśnie, jestem pewny że wygram wraz z większością mieszkańców to wasze > oszukańcze, prywatne referendum. a wy wylądujecie na śmietniku historii, > kanciarze. Umawialimy sie, że bez wyzwisk. Dlatego proszę bez "kanciarzy". Popieram to referendum i z radościa lub żalem uznam kazdy wynik. Kazdy wynik WAŻNEGO referendum. Daj przykład i z podniesionym czolem, z usmiechem na twarzy idź na referendum mówiac "popieram Mariana Jurczyka". To bedzie godne szacunku. Jeżeli wiekszość powie "NIE" - Marian Jurczyk powinien zostac to pokłonie sie nad ta decyzją i wcale nie bede czuł się wyrzucony na śmietnik historii. Jeżeli ten sam wynik osiagniety zostanie "nogami" czyli zwolennicy Mariana Jurczyka beda sie bali spojrzeć prawdzie w oczy to trudno mi to bedzie uznać za sukces którejkolwiek ze stron. Jedyne czego bedzie mi żal to moich dzieci, które mam nadzieje opuszczą miasto, którym tak sie zawsze szczycił ich ojciec. Ci którzy chcą aby najwieksze po Berlinie miasto w tym rejonie zostało zamienione na targowiska pełne blaszanych budek moga oczywiście pozostać i chełpić sie tym, ze bezczynnościa umożliwili takie rozwiązanie. Tym samym bedzie to kolejne zwycięstwo zza grobu Gomułki i jemu podobnych, dla których Szczecin tak naprawdę był zbednym balastem i kłopotliwym prezentem po II wojnie światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Marian - Bez wyzwisk proszę 22.05.04, 12:03 wodni.k napisał: > Ci którzy chcą aby najwieksze po Berlinie miasto w tym rejonie zostało > zamienione na targowiska pełne blaszanych budek moga oczywiście pozostać i > chełpić sie tym, ze bezczynnościa umożliwili takie rozwiązanie. > Tym samym bedzie to kolejne zwycięstwo zza grobu Gomułki i jemu podobnych, dla > których Szczecin tak naprawdę był zbednym balastem i kłopotliwym prezentem po > II wojnie światowej. > dobrze gada, dać mu wódki ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: Marian - Bez wyzwisk proszę 22.05.04, 12:06 > ergie napisał: > dobrze gada, dać mu wódki ;-))))) Ergie to juz też przetrenowalismy:-))))))) Wybory w PRL-u to był zakaz sprzedaży alkoholu, ale przezorne ludziska zaopatrywali sie wczesniej. Oj zaopatrywali sie. Nawiasem mowiac nie cierpie wodki. Gdybys powiedzial o dobrym winie to czemu nie. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
candyandsax Czy kiedyś przestaniemy wciagać shit? 22.05.04, 22:13 5-6 VII 1945 władze miejskie zostały oficjalnie przekazane stronie polskiej. Nikt nam łaski nie zrobił. Chociaz moze..? Polska w wyniku II wojny światowej poniosła straty, za które NALEŻAŁO się jej ogromne odszkodowanie.I tak zostaliśmy potraktowani jak niechciane po urodzeniu dziecko. Wielka Trójka z litości przydzieliła nam skrawek ziem na zachodzie, po tym jak skroiła nas na wschodzie. Ku zadowoleniu ZSRR. a MY? cieszyliśmy sie jak dzieci, ze chociaż tyle dostaliśmy: `SZCZECIN JEST POLSKI!`, `NIECH ŻYJE RZECZPOSPOLITA POLSKA I POLSKI SZCZECIN!` i co nam zostało z tej radości? każdy tylko chce jak najszybciej stad uciec, do innego miasta. w najblizszych latach wyjedzie stąd ok. 20tys. młodych ludzi. dlaczego? Powody migracji są różne. Ale każdy za obecny stan wini władzę jej niekompetencje, brak inicjatywy, działanie w kierunku własnych interesów, łapówkarstwo... A Jurczyka świadomie Państwo wybrali- przecież idac do urny , zdawaliście sobie sprawę z przeszłosci przyszłego prezydenta-komunisty. Czyż nie? Macie co chcieliście;-) więc o co Wam chodzi z tym referendum? powiedzmy, ze prezydent Jurczyk zostanie odwołany ze swojego stanowiska. I co dalej? Tak sie rozgladam, rozglądam, ale w szczecinie naprawde nie ma odpowiedniej osoby, ktora mogłaby piastować ten urzad. Bo tak naprawde w Szczecinie nie ma już inteligencji, wszyscy powyjeżdżali, bądz dopiero wyjadą. każdy stad ucieka, a nikt nie podniesie rękawicy i nie weźmie sprawy w swoje ręce, by Szczecin choć troszkę nadgonił inne Polskie miasta. Najprostrzy przykład. Jak obezwładniająca jest fala śmiechu uderzajaca po odwiedzeniu szczecińskiego serwisu samorządowego. W raporcie o stanie miasta z 2002 mozemy z dumą popatrzeć jak wypadamy na tle `wszyskich duzych` miast:Gdańsk, Bydgoszcz, Lublin..A gdzie Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź. Ktoś miał odwage by w tle pojawiły się Katowice i Poznań. Co nam przyniesie referendum i kolejny prezydent? Kiedy przestaniemy się oszukiwać i realnie weźmiemy się do działania? Czy wkońcu przestaniemy z taką łatwościa wciągać shit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: Marian - Bez wyzwisk ? IP: *.ksiazat.v.pl 22.05.04, 23:51 masz dziwną wrazliwość na obelgi wodni.k. pod adresem pazdziocha tyle wyzwisk, obelg. znosi to cierpliwie, ciebie ubodło słowo kanciarz, choć nie dotyczyło bezpośrednio ciebie. przypomina mi to próbę zawarcia umowy,zagłoby z bochunem przd pojedynkiem tego ostatniego z wołodyjowskim. jutro pewnie moja racja, i w pewnym sensie moje zwycięstwo, zobaczysz ile wyzwisk pojawi się pod moim adresem, czy twoja wrażliwośc będzie także urażona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRUST Re: W niedzielę referendum IP: *.espol.com.pl 21.05.04, 22:07 A z tego wszystkiego najbardziej podobają mi się żółto czerwone "cipki". Pełno ich na latarniach. Sie napatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bikol Re: W niedzielę referendum IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 21.05.04, 22:22 Kto może niech idzie w niedzielę głosować !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: W niedzielę referendum IP: *.ksiazat.v.pl 21.05.04, 22:27 a kto niemoże? to niech oleje ten mało śmieszny kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: W niedzielę referendum IP: *.fnet.pl 21.05.04, 23:32 co będzie, to zawsze może być lepiej - później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: W niedzielę referendum IP: 83.168.96.* 22.05.04, 00:39 od "nic nierobienia" nikomu sie jeszcze nie poprawilo !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: W niedzielę referendum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.05.04, 00:47 pazdzioszek? jestes tu? to zamilcz za szesc przyjdziesz dziekowac i lape lizac a teraz NIE PRZESZKADZAJ czyli spieprzaj, DZIADU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: W niedzielę referendum IP: *.ksiazat.v.pl 22.05.04, 01:27 jestem tym jedynym, pewnym, wygranym, i nie zamilczę mimi, nie proś się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: W niedzielę referendum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.05.04, 02:42 nie dosc, ze przeszkadzasz, to jeszcze mylisz pojecia czyli prosby z rozkazami wiec powtarzam, ze za kilka lat bedziesz na kolankach dziekowac, ze magazyna wywalilismy, za kilka lat, jak Szczecin bedzie kwitl i w pelni korzystal ze wszystkich dobrodziejstw a teraz nie przeszkadzaj, mozesz zrobic AZ TYLE dla miasta, ktore lubisz i o ktore dbasz, jak deklarujesz oooo, przy okazji, tu NAJMNIEJ chodzi o twoja wygrana czyli znow mylisz pojecia, straszlinie mylacy jestes tu chodzi o MIASTO i te pare ludzikow, co chca dobrze POJALES ???? nie licze na odpowiedz, wiecej nie chce twej odpowiedzi, bo nie moze ona byc madra ZAMILCZ, bo takie na dzis sa rozkazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: W niedzielę referendum IP: *.ksiazat.v.pl 22.05.04, 08:41 nie prowokuj mnie do zwierzeń d..ku! jutro wieczorem dostaniesz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupi Re: Odpowiadam Paździochowi Marianowi IP: 213.199.206.* 22.05.04, 09:00 Jurczyka mogą popierać tylko ludzie, którym na własnej przyszłości zupełnie nie zależy. O jakimkolwiek planowaniu z jego strony mowy być nie może - inteligencji nie dostaje. Porównaj Szczecin z Wrocławiem, to przekonasz się które z miast rozwija się lepiej, a startowaliśmy z tych samych pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boczek Re: Paździoch to agitator Jurczyka IP: 213.199.206.* 22.05.04, 09:10 Jurczyka trzeba usunąć, bo na stanowisku prezydenta powinien być człowiek myślący (i to samodzielnie), a obecny prezydent takich walorów nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupi Re:Serdecznie agituję za udziałem w referendum IP: 213.199.206.* 22.05.04, 08:49 Wszyscy myślący Szczecinianie powinni wziąć udział w jutrzejszym referendum, by odwołać Jurczyka człowieka mało rozgarniętego, którym manipulują różnej maści biznesmeni-kombinatorzy. Na tych interesach nasze miasto straciło już miliony, a co gorsza traci szanse na odbicie się od dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Paździochów jest dużo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 09:36 Jurczyk jest odbiciem dużej części społeczeństwa naszego miasta. Tej ciemnogrodzkiej. To dzięki niemu, ale też i dzięki nim nasze miasto tak dołuje z czego sie my smucimy, a cieszą się miasta konkurujące ze Szczecinem. Demokracja jak widać ma swoje minusy. Paździochy, półgłówki, gangsterzy itd. mają taki sam głos, jak normalni ludzie. Może się jednak powiedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Paździochów jest dużo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 10:13 Jeszcze coś. Zdjęcie Paździochów www.fds.px.pl/download/mis.jpg2 Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Paździochów jest dużo 22.05.04, 16:29 www.fds.px.pl/download/mis2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Paździochów jest dużo 22.05.04, 16:30 Gość portalu: Sceptyk napisał(a): > Jurczyk jest odbiciem dużej części społeczeństwa naszego miasta. > Tej ciemnogrodzkiej. To dzięki niemu, ale też i dzięki nim nasze > miasto tak dołuje z czego sie my smucimy, a cieszą się miasta > konkurujące ze Szczecinem. Dokładnie tak samo myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Głosujmy TAK - za owołaniem... IP: *.2.espol.com.pl 22.05.04, 13:33 myslę, ze wszystko zalezy od nas na pewno ci, którym zalezy na Szczecinie pójdą na referendum i zagłosują na TAK za odwołaniem czyli na NIE dla Jurczyka no bardo nam przykro, nie ma innej szansy dla NASZEGO KOCHANEGO MIASTA SZCZECINA, panie prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
tampico Re: W niedzielę referendum 22.05.04, 23:03 Ja idę, aby odwołać nieudolnego, bez wykształcenia, bez jakichkolwiek predyspozycji do zarządzania Szczecinem, ze stanowiska Prez. Miasta p. Mariana Jurczyka. Zdzisław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: W niedzielę referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:14 mimo że mam 15 lat i wiek może wydawać się niepoważny to i tak uważam się za szczeninanke. czuję się w jakiś spospób odopowiedzialna, ale przede wszystkim przywiązana do Szczecina. boję się, że to miasto spadnie w poziemie Polski dlatego sama zbierałam podpisy w referendum a teraz wysyłam do urn swoich rodziców i wszystkich ich znajomych. więc jeśli jesteś za tym, aby Szczecin miał wciąż wyczuwalny puls to idz jutro i wybierz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: W niedzielę referendum IP: *.fnet.pl 22.05.04, 23:19 przyszłość miasta jest świetlista skoro ma takie dzieci (bez urazy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tol Re: W niedzielę referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:20 Patrycjo, jesteś bardzo dzielna. W tym mieście dzielne są przede wszystkim kobiety. Może dzięki nim uda się pozrywać te złodziejskie układy, jakie rządzą Szczecinem. Nie daj się zniechęcić, bo w ten sposób dasz satysfakcję tym, którzy w tym tkwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O zgrozo... Re: W niedzielę referendum IP: *.tnt38.bos2.da.uu.net 22.05.04, 23:30 Lepiej wzieli byscie sie za baronow - a nie za prawych ldzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
zebra345 Re: W niedzielę referendum 23.05.04, 00:02 Mam w nosie to referendum. Nigdzie nie idę. Mimo,że Szczecin uwielbiam a Mariana nie. Za to ci co stoją już w blokach do startu są sto razy gorsi. Może nie tacy głupi jak M.J ,ale za to interesiki mają już w oczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: W niedzielę referendum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.04, 00:32 zebra, nie basz glupia nikt nie jest gorszy niz jurczyk wywalic, odwolac, wyprowadzic, zapomniec nieudacznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janus Do referendum pójdzie niestety najwyżej 17,7% IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 01:38 A szkoda. Jest to wina tych którzy, poza słusznym pomysłem odwołana Jurczyka nie przedstawili jasnej wizji, konkretnego i czytelnego programu, co będzie po Jurczyku. Nie nagłośnili tego programu, nie porwali za nim ludzi. Twierdzenie, że gdy nie będzie niekompetentnego Jurczyka, to już choćby z tego powodu będzie lepiej, Szczecinian nie przekonuje. Zrobiłem prywatną sondę, zapytałem o to tak z 200 osób. Zdecydowana większość powiedziała: to za mało, to chęć przejęcia władzy dla samej władzy a nie dla dobra Szczecina. Gdzie program? gdzie zdecydowany Lider? gdzie zdecydowana grupa ludzi koło tego lidera? To co się dzieje przypomina li tylko pospolite ruszenie, słusznie zebrane, ale to chaos, to szkolna wycieczka skrzyknięta nagle w niedzielę rano. A gdzie pojadą, i kto będzie im przewodził to mówią, że ustalą po spotkaniu - o ile w ogóle będzie wystarczająco dużo chętnych na tę wycieczkę. Wracając do referendum. Szkoda, że przez ten brak wyrazistości, cały słuszny zamysł z pewnością padnie. W ten sposób będzie tylko gorzej. Bo Jurczyk dopiero teraz narobi głupstw. W robotniczym rejonie mojej komisji na pytanie czy pójdzie Pan/Pani na referendum prawie wszyscy albo machali ręką, albo chcieli nawet bić po pysku. Oczywiście sam idę na referendum, parę osób dało mi się z trudem namówić, ale niestety czarno widzę wynik. Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
candyandsax Re: Do referendum pójdzie niestety najwyżej 17,7% 23.05.04, 11:37 Mamy tu doczynienia z `efektem stada`. to tak jak na przejściu dla pieszych: zamyślimy się, kątem oka zobaczymy, ze kilka osób przechodzi i odruchowo idziemy za nimi, w ostatniej chwili spostrzegając czerwone światło. I z referendum tak samo, pewna grupa osób rzuciła hasło-trzeba by odwołać Jurczyka! i niektórzy zupełnie bez zastanowienia pobiegi składać podpisy. I dziś mamy referendum. co zorbić? postawć krzyżyk na TAK czy NIE? każdy widzi jak jest. Prezydent Jurczyk na prezydenta się nie nadaje- blokuje zachodnich inwestorów, a za zrywane umowy my podatnicy musimy płacić odszkodowania, na wysokie stanowiska urzednicze powołuje osoby z bliskiego otoczenia buisnesmenów(wiceprezydent ds.gospodarczych) , tak na prawde nie obchodzą go sprawy miasta, nie współpracuje z radnymi, działa we własnych interesach... Pamiętacie państwo-31 XII została odwołany sylwester na JAsnych Błoniach. Powody każdy pamięta:zagrozenie atakami terrorystycznymi. Tym samym Szczecin miał otrzymać w późniejszym czasie zastrzyk finansowy na rozwój miasta. W pół miesiaca później została zakupiona nowa `limuzyna` dla prezydenta... czy to nie zabawny zbieg okoliczności? powody za odwołaniem Jurczyka dwoją sie i troją..mozna je mnożyć bez ograniczeń.. bardzo mi sie nie podoba obecna sytuacja miasta, ale to wszystko jest źle zorganizowane. w 100% zgadzam się z panem Janusem;za referendum powinna iść jednocześnie kampania ewentualnych kandydatów. Ale tak ja pisałam juz wczesniej- nie mamy odpowiedniego człowieka, który godnie piastowałby ten urząd. i niezależnie od tego czy prezydent Jurczyk zostanie odwołany czy też nie, sytuacja w Szczecinie tak szybko nie ulegnie poprawie. MOze jedynie wprowadzimy do kalendarza imprez szczecińskich nowy obyczaj:referendum, wybory, prezydent, niezadowolenie ludzi, referendum, wybory, nowy prezydent.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: W niedzielę referendum IP: *.pomorzany.v.pl 23.05.04, 13:04 nietety nie pójdzie ok ( obym się mylił)poniweaż: 1. gazeta zamiast przedstawiać argumenty,wszczęła wojnę z "Misiem i skrytożercami", i niestety zrobila dużo niedobrego , poniważ w oczach wielu osób "miś" nadal pozostaje autorytetem i symbolem, 2. PO i PiS zamiast robić sobie jaja z "misia", powinni się zająć przekonwaniem tych, których powinno się przekonać ( skolwin i inne podobne dzielnice) pozdrawiam ja swoje zrobiłem (tzn pogoniłem misia) bogdan Odpowiedz Link Zgłoś