rzepka 27.10.11, 11:09 Genialny artykul, fajnie ze z rejestracjami, moze ktos sie za to wezmie... Ale czuje w kosciach ze skonczy sie tylko na artykule tylko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.xdsl.centertel.pl 27.10.11, 11:33 Zdjęcie nr 10. Tuz obok w odległości może 10-15 metrów jest kamera miejskiego monitoringu ale jak widać po zdjęciach nie wiadomo po co tam stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 11:41 Bez przesady. Zdjęcia 9-12 ok. (zwłaszcza parkowanie przed pasami), ale reszta.... Przepisy naruszone, ale zczy zaparkowane w ten sposób samochody utrudniają ruch, lub stwarzają niebezpieczeństwo... Miasta nie są przystosowane do obecnego natężenia ruchu i czasami trzeba sie jednak wcisnąć.... Większe głupoty ludzie na drodze wyprawiają.... Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 12:08 No to po co są przepisy? Tu więcej ciekawych sposobów parkowania w Szczecinie; www.swietekrowy.pl/galeria,1,Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.internet.szczecin.pl 27.10.11, 20:05 może służby miejskie zaczną od miejskich autobusów. Mogę wskazać parę miejsc, gdzie przystanki zlokalizowane są w miejscach w których jest ZAKAZ ZATRZYMYWANIA. A to na kilka metrów przed przejściami dla pieszych, a to na ulicy z podwójną linią ciągłą i jednym pasem ruchu. I nikt się tym nie przejmuje. Dlatego stawanie samochodów w miejscu zakazanym jest niewielkim wykroczeniem w porównaniu do źle usytuowanych przystanków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majzik Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.ptr.magnet.ie 28.10.11, 02:31 a co ma piernik do wiatraka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . palancie - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 11:19 Palancie - filozofie, parkuj tak w Niemczech. Tam, jak pudelek w cyrku przed treserem, tak ty tam chodzisz przed porządkowymi. To charakterystyczne dla polskich chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: palancie - 29.10.11, 11:24 Typowe - jak ktoś zwraca słusznie uwagę, to nie można powiedzieć mu nic innego jak obelgę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 27.10.11, 11:34 Prawda jest taka, że gdyby nie pobłażanie służb odpowiedzialnych za egzekwowanie prawa, to taka samochodowa dzicz bardzo szybko by się ucywilizowała. Dlaczego w Niemczech nie ma zastawionych chodników? Ano dlatego, że wystarczy jeden telefon od parkingowego (niekoniecznie od przechodnia) i delikwent, który nie potrafi odróżnić chodnika od jezdni, odbiera swoje autko z parkingu za miastem i biednieje o kilkaset euro. A u nas? Można sobie dzwonić, i dzwonić... i może ktoś przyjedzie za godzinę albo dwie. A przejeżdżający patrol SM niczego sam z siebie nie zauważy. Dlaczego w Polsce nie można zacząć w końcu egzekwować prawa? Bo samochodowa dzicz jest agresywna? Bo nie będzie głosować na kolejne władze miejskie? Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: 80.92.139.* 27.10.11, 11:46 Wszystko fajnie, alee .... . Pokaz mi miejskie parkingi gdzie mozna zaparkowac, np. chcialbym zaparkowac w rejonie placu Szarych Szeregow, gdzie mam najblizszy parking? Kolo Galaxy? Pod Estakada? Uwazam ze UM zamiast ograniczac miejsca parkingowe np poprzez parkowanie rownolegle, gdzi w miejscu 1 samochodu moglyby stac dwa - patrz zdjecie Rayskiego. Samochod rownolegly i ten na chodniku zostawiaja miejsce na osoby z dwoma wozkami dzieciecymi. W Niemczech, owszem jest porzadek, ale w centrum Berlina jest kilka pietrowych parkingow, gdzie postoj kosztuje tyle co na ulicy, albo nawet jest tanszy. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 12:11 A czemu uwazasz, że masz prawo wpychać się autem do centrum miasta? Jak nie ma warunkow, to nie jade. Nie ma gdzie parkowac - nie parkuje. Parkuje zle - dostaje mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: 80.92.139.* 27.10.11, 12:18 Widzisz nie wszyscy mieszkaja w miescie, niektorzy musz do niego dojezdzac. Jaka jest komunikacja chyba nie musze tlumaczyc. To nie zachod, gdzie sa parkingi na wjazdach do miasta, i dalej metrem, ktore kursuje (w szczycie) co minute i mozna latwo dojechac. Wiem, ze niektorym wszystko przeszkadza, tym co nie maja samochodu - samochody, tym co mieszkaja w centrum - tramwaje, czy glosne autobusy itd. Jednak rozwijamy sie i trzba zyc. Jak pisalem w centrum Berlina nie ma problemu ze znalezieniem parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 12:41 Gość portalu: Emil napisał(a): > Widzisz nie wszyscy mieszkaja w miescie, niektorzy musz do niego dojezdzac. Jak > a jest komunikacja chyba nie musze tlumaczyc. To nie zachod, gdzie sa parkingi > na wjazdach do miasta, i dalej metrem, ktore kursuje (w szczycie) co minute i > mozna latwo dojechac. Tak się składa, że nie mieszkam w Szczecinie. Codziennie dojeżdżam pociągiem, w wyjątkowych sytuacjach samochodem. Wiem gdzie są problemy z miejscami i wtedy parkuję gdzieś dalej - nie na pasach, nie na trawniku czy chodniku. Tam, gdzie wolno. Jak nie ma miejsca, to się przejdę. Trudno, to duże miasto. > Wiem, ze niektorym wszystko przeszkadza, tym co nie maja samochodu - samochody, > tym co mieszkaja w centrum - tramwaje, czy glosne autobusy itd. Jednak rozwija > my sie i trzba zyc. Mam samochód. Nie przeszkadza mi to, że ktoś jedzie czy parkuje. Przeszkadza mi kiedy parkuje tam, gdzie nie wolno! Bo się spieszy, bo nie ma miejsca, bo nie wie, bo daleko. Codziennie widzę cwaniaków na moim osiedlu, co wiozą dupę pod samą klatkę, zastawią wejście, chodnik byle tylko być jak najbliżej. Nieważne, że kilkanaście metrów dalej jest wolne miejsce. O nie, ja parkuję pod samymi drzwiami! Właśnie do tej grupy należysz, na siłę się usprawiedliwiasz. Jak ktoś kiedyś ci coś ukradnie, to może to skwitować "przecież to nie było Panu do niczego potrzebne". To logiczne wg tego, co piszesz. > Jak pisalem w centrum Berlina nie ma problemu ze znalezieniem parkingu. Przeprowadź się tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: 80.92.139.* 27.10.11, 13:18 > > Jak pisalem w centrum Berlina nie ma problemu ze znalezieniem parkingu. > > Przeprowadź się tam. > Jak myslisz, dlaczego nie mam polskich liter? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismatolek Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.11, 20:10 Ciekawe w jakim ty centrum mieszkasz?Weissensee czy Pankow?Centrum to Potsdamer Platz.Ile jest tam parkingow i ile kosztuje godzina parkowania w tamtej okolicy?Slyszales moze?W centrum Berlina,tam gdzie wolno parkowac w nocy, o godz 7:00 pojawiaja sie "laweciarze",policja i ludkowie z BVG czyli po polsku ZKM i spisuja i wywoza.Jesli kogos stac na placenie mandatow za zle parkowanie to moze sie liczyc z "idiotentestem"czyli rozmowa z psychiatra.To jasne.Jesli ktos nie rozumie ze zakaz jest zakazem to znaczy ze cos z jego lebkiem jest nie tak i nie moze miec prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majzik Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.ptr.magnet.ie 28.10.11, 02:37 bo nie umiesz przestawic klawiatury Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 29.10.11, 11:26 > > > Jak pisalem w centrum Berlina nie ma problemu ze znalezieniem parki > ngu. > > > > Przeprowadź się tam. > > > Jak myslisz, dlaczego nie mam polskich liter? Nie umiesz sobie zainstalować? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agii Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 12:21 haha a czym wjechać, może metrem?... jasne, lepiej zostawić swój samochód za który płaci się milion składek na parkingu pod Szczecinem i zapłacić extra za telepanie się 3 autobusami i dwoma tramwajami by odwiedzić centrum... no i problem rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
pijak.i.zlodziej Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 13:45 Gość portalu: Agii napisał(a): > haha a czym wjechać, może metrem?... jasne, lepiej zostawić swój samochód za k > tóry płaci się milion składek To nie plac. Placisz dla siebie idioto a nie dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 18:33 pijak.i.zlodziej napisała: > To nie plac. Placisz dla siebie idioto a nie dla miasta. No nie wiem. Taka scenka: zaparkowałem na oznaczonym miejscu i poszedłem do automatu zapłacić haracz miastu, za to że żyję w katolicyzmie i ośmielam się posiadać samochód. Była kolejka, pani nie radziła sobie z guzikami. Czekam. W tym czasie dziadyga wystawił mi mandat za parkowanie bez biletu. Po minucie lecę do niego z biletem. Dziadygę nic nie obchodzi - mandat wystawiony. Niech tylko chrześcijańskie miasto Szczecin upomni się o ten mandat a rozpętam piekło. Niczego tak nie znoszę jak polskiej "urzędniczości". Dla złagodzenia zdania o Polsce dodam, że Szczecin jest jednym z głupszych miast. Niemieckie miasto, w całości zasiedlone przez niepiśmienny, ciemny ludek ze wschodu. To wyjaśnia wiele. I to widać w Szczecinie. Ludek ciągle źle się czuje w obcych murach, nie szanuje ich, nie dba o nie, nie rozumie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.internet.szczecin.pl 27.10.11, 20:12 wiesz po co płacimy podatki? Aby miasto rozwiązywało problemy swoich mieszkańców a nie utrudniało im życia. Psim obowiązkiem jest zapewnienie jego mieszkańcom NORMALNEGO funkcjonowania. Jeśli pan Krzystek i kolesie tego nie potrafią zrobić, to nikt ich nie trzyma. Ale Krzystek walczył o prezydenturę nie dla mieszkanców Szczecina tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 00:42 miasto nie jest od tego, by zagwarantowac kazdemu, kto tylko bedzie mial taki kaprys, miejsce parkingowe.. miasto powinno jedynie umozliwic sprawny transport, a transport to nie tylko samochod.. masz problem z parkowaniem, a potrzebujesz leniwie przewiezc swe cztery litery - zamow taksowke... jakos 20 lat temu nie bylo korkow i problemow z parkowaniem, a ludzi bylo podobnie duzo.. nagle teraz kazdy potrzebuje 10m2 wolnej przestrzeni do podrozowania? myslisz ze posiadanie samochodu daje ci jakies dodatkowe przywileje? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 18:22 switonemsi napisał: > A czemu uwazasz, że masz prawo wpychać się autem do centrum miasta? > > Jak nie ma warunkow, to nie jade. Nie ma gdzie parkowac - nie parkuje. Parkuje > zle - dostaje mandat. Masz rację. Nie tylko nie ma warunków do parkowania, nie ma też warunków do życia i coraz więcej Polaków wybiera mniej głupie kraje. Dziwne, że w tychże krajach mam prawo jechać do miasta, mimo wielekroć większego ruchu. I znajduję parkingi bez większego problemu. Tylko w Polsce nie, bo parkingów ...nie ma. Są za to kościoły. Tysiące. I tysiące ich przybywa. Widać jakie są priorytety. Widać jak nędzna infrastruktura jest w naszym kraju. Mamy kilka razy mniej samochodów niż Niemcy, jest nas dwa razy mniej a problem o wiele większy. Polnische Wirtschaft pełną, sarmacką gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 19:42 Mam prawo wpychać się autem do centrum bo żadne prawo tego mi nie zabrania. I tutaj dyskusja w zasadzie się kończy. Trudności z parkowaniem wynikają tylko i wyłącznie z tego powodu że samochodów jest coraz więcej a miejsc parnikowych coraz mniej. I w ogóle nie powstają nowe. Na zachodzie w miastach 50 tyś mieszkańców są często 3 lub 4 wielopiętrowe parkingowe gdzie koszty parkowania są zbliżone do tych na ulicy. W Szczecinie, gdzie mieszka prawie 400 tyś ludzi nie ma ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
misio1980 Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 28.10.11, 14:03 Na zachodzie do poruszania się po centrum służy komunikacja publiczna. W Szczecinie do tej genialnej konkluzji póki co nikt nie doszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
pijak.i.zlodziej Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 13:43 Gość portalu: Emil napisał(a): > Wszystko fajnie, alee .... . Pokaz mi miejskie parkingi gdzie mozna zaparkowac, > np. chcialbym zaparkowac w rejonie placu Szarych Szeregow, gdzie mam najblizsz > y parking? Kolo Galaxy? Pod Estakada? Logika idioty. To ze kupiles sobie 10 letniego szrota nie zobowiazuje miasta do budowy parkingow dla ciebie. Wiec albo zasuwasz kilometr piechota do samochodu albo wybierasz komunikacje m. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 18:26 pijak.i.zlodziej napisała: > Logika idioty. To ze kupiles sobie 10 letniego szrota nie zobowiazuje miasta do > budowy parkingow dla ciebie. > > Wiec albo zasuwasz kilometr piechota do samochodu albo wybierasz komunikacje m. Jakoś nie wszędzie twoja logika działa. To, że kupa idiotów wierzy w zabobony i jezusiki, jakoś dziwnie zobowiązuje nasze państwo do skarmiania naszymi pieniędzmi kleru, darowywania działek pod kościoły, finansowania ich budowy, wykładania ciężkiego szmalu na indoktrynację w szkołach. Coś ci jednak, chamusiu, logika nawaliła, nie Emilowi. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 12:10 Kiedyś zadzwoniłem na policję, że ktoś mi zablokował wyjazd spod domu. Policjant 'a długo pan już czeka?'. Po kilku minutach rozmowy stwierdziłem, że to nie ma sensu, więc się rozłączyłem i ominąłem to auto przejeżdżając kawałek po chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 19:38 Jak ktoś staje przed twoim wjazdem to się wzywa prywatną lawetę na koszt zastawiającego. Taki z Ciebie cwaniak i mądrala a na tak proste rozwiązanie nie wpadłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 29.10.11, 11:27 Gość portalu: srutututu napisał(a): > Jak ktoś staje przed twoim wjazdem to się wzywa prywatną lawetę na koszt zastaw > iającego. Taki z Ciebie cwaniak i mądrala a na tak proste rozwiązanie nie wpadł > eś? Taki ze mnie cwaniak widzisz, ale nie wożę ze sobą książki telefonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 11:35 Bydło z furmanek przesiadło się na samochody i takie są efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 11:45 oto głos katolika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:16 Gość portalu: Janina napisał(a): > oto głos katolika A kto ci blondynko powiedział że jestem katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 18:28 Gość portalu: gość napisał(a): > Gość portalu: Janina napisał(a): > > > oto głos katolika > > A kto ci blondynko powiedział że jestem katolikiem? Dedukcja. Używane słownictwo, liturgiczny ton wypowiedzi, wbudowana złośliwość - wszystko to są cechy przeciętnego katolika. Trafiła, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 19:29 Ja bym powiedział że to głos typowego buraka, którego ojciec jeździł właśnie furmanką z gnojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 11:50 Faktycznie, świetny pomysł! Od jakiegoś czasu zastanawiałam z jakich powodów toleruje się tę "wschodnią" modę na szowinizm: im większy, droższy, tym bardziej uprzywilejowany i bezkarny! Pytam, gdzie jest Straż Miejska i jej kiepski budżet, gdzie Policja, jej funkcjonariusze dbający o prawo i porządek każdego uczestnika życia społecznego, gdzie urzędnicy i kulejący budżet miejski, "lekką ręką" naprawiający szkody powstałe na skutek niezrozumiałego poczucia bezkarności, wyższości? Gwarantuję, że po trzech mandatach 500PLN przyjdzie refleksja nad tym, czy opłaca się spacer i 1500PLN w kieszeni, czy parkowanie u wrót. A nasza społeczna solidarność wobec oznak bezprawia? Wobec wykluczania pieszych, rowerzystów, wózków dziedzięcych, niepełnosprawnych... Wszyscy ponosimy konsekwencje... Społeczne... Finansowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 22:47 Nie mogę pojąć, dlaczego straż. policja itp. nie reperują swoich budżetów egzekwując przestrzeganie prawa: parkowanie, przestrzeganie ciszy nocnej, itp. uciążliwości dla normalnych mieszkańców. Chyba tylko dlatego, że następuje tu sprzeczność interesów- jak ukażę "obcegoa", to musiałbym też ukarać "swojego", a tego zrobić nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
biesczad1 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 27.10.11, 11:55 Parkują jak Jarosław Psikutas - ten bez "s"... Odpowiedz Link Zgłoś
lili.1 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 27.10.11, 12:03 wysokie progi albo słupki przy krawężnikach to norma np. we Wrocławiu, dlaczego nie można tego zrobić w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 27.10.11, 12:06 Na www.swietekrowy.pl jest całkiem sporo zdjęć ze Szczecina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pique Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 12:08 Szkoda ze nie zrobili zdjecia z tym typem ktory czarna laguna jezdzi notorycznie pod prad po monte cassino na odcinku od jagiellonskiej do placu odrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 12:57 Faktycznie, jest taki. Kiedyś mrugałem mu światłami to zjechał na bok, machnął ręką i pojechał dalej pod prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
bgluch 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 27.10.11, 12:31 Nieuchronność kary w Niemczech to jedno, chociaż nie występuje wszędzie, na co dzień pracuje w Greifswaldzie i tutaj w centrum stawianie auta pod zakazem jest częstą praktyką. Natomiast druga strona medalu jest taka, że tutaj jest zdecydowanie łatwiej zaparkować. W Centrum Greifswaldu (miasto około 50k mieszkańców) sa 3 wielopoziomowe parkingi (ktore i tak bywaja pelne) u nas sie zmniejsza liczbe miejsc parkingowych bo przeszkadzaja pieszym i rowerzystom, co jak najbardziej rozumiem, natomiast miasto nie daje ZADNEJ alternatywy. W wielu miejscach poprostu czesto nie ma innego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 12:43 > W wielu miejscach > po prostu czesto nie ma innego wyboru. ZAWSZE jest wybór. Sytuacja wyjątkowa to zagrożenie życia. Nie spóźnienie do pracy, do banku, po dziecko czy do sklepu. Kierowcy, zresztą nie tylko, zachowują się tak jakby byli boskimi pomazańcami - bo ja się spieszę, bo na chwilę. Rozumiem, ludzie są leniwi. Ale czemu tak głupio się tłumaczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 19:37 Nie podniecaj się tak bo ci żyłka pęknie. Chcesz zapie...ć na piechotę to proszę bardzo, inni nie mają tyle czasu co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 29.10.11, 11:27 To go znajdź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.internet.szczecin.pl 27.10.11, 23:18 > ZAWSZE jest wybór. a wiesz głąbie co to jest rozwój cywilizacyjny? Dlaczego używasz internetu, skoro jego przesyłanie wpływa negatywnie na otoczenie. Samochód jest postępe wobec furmanki. Tylko nieudolność i korupcja władz miasta powoduje, że miasto nie jest dostosowane do ilości samochodów posiadanych przez jego mieszkańców. Mogę ci pokazać szerego inwestycji, gdzie pomimo zapisów prawa miejscowego inwestor nie wybudował odpowiedniej liczby miejsc parkongowych. Wolał zapłacić urzędnikowi niż budować miejsca parkingowe. To jest jedyne racjonalne wytłumaczenie, bo inne są już tłumaczeniami idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudu Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 27.10.11, 20:17 Chamstwo kierowców to jedno, ale nie to jest największym problemem. Kłopot w tym, że w Szczecinie faktycznie powoli już nie ma gdzie parkować w ścisłym centrum. Władze miasta od wielu lat ciągną grubą kasę za parkowanie przy dziurawych chodnikach, zupełnie olewając obowiązek zadbania o nowe miejsca parkingowe. Krzystek pewnie liczy na to, że za niego ten problem rozwiążą kolejne centra handlowe? Głosujcie dalej na takich "polityków" gamonie... Odpowiedz Link Zgłoś
kre.c1k Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 13:22 Najlepsze jest ostatnie zdjęcie - na światłach stoi straż miejska, która przed chwilą przejechała obok tego auta! I co?? I, jak zwykle, nic! Może oni po prostu nie znają przepisów i nie wiedzą, gdzie można parkować, a gdzie nie i dla bezpieczeństwa nie wlepiają mandatu nikomu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as ciekawe czy kary się posypią? IP: 80.50.142.* 27.10.11, 13:26 a tego malucha to powinni sprawdzić od razu czy ma przegląd i ubezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
pijak.i.zlodziej 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 27.10.11, 13:53 W moich okolicach ciezko bylo przedostac sie chodnikiem. Buractwo z okolicznych biurowcow po prostu urzadzalo sobie parking na kazdym chodniku. Zeby stanal jednymi kolami, co to to nie. On po prostu stanal sobie CALY na chodniku - ty do wyboru masz albo trawnik albo jezdnie. Albo up... buty i spodnie (zwlaszcza jak pada) albo ryzykujesz popoludnie na masce. Na szczescie sa takie rzeczy jak KARNE NAKLEJKI. I to dziala jak wirus. Jeden zaczal i zalapali inni. Kilka dni ktos (mysle ze bylo to kilka osob bo naklejki byly bardzo rozne) podzialalo i okazuje sie ze mozna zachowac dyscypline parkowania.... Popieram to goraco choc sam jestem kierowca z dlugim stazem kilometrowym i godzinnym. Mowicie straz miejska ? Dzwonilismy nie raz. Najlepszy czas przyjazdu??? 4h39 minut. W innych przypadkach bylo to 6-7 godzin kiedy delikwent juz dawno odjechal. Panstwo prawa nie sprawdza sie i czasami inicjatywa jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.kongsberg-simrad.no 27.10.11, 14:02 Zdjęcie nr 8 to akurat kretinizm odpowiedzialnych za organizację ruchu. Najpierw zakaz postoju, a potem, pół metra za, znak parking i strefa parkowania. Który znak jest ważniejszy? Ja wiem, ze mozna zacząć dyskusję o tym, ze zakaz postoju odwołuje osobny znak lub skrzyżowanie, a nie znak parking, ale niech to będzie uporządkowane, a nie tak jak na tym zdjęciu. Ja tam się nie dziwię parkującym, mają znak upoważniający do tego. A przystanek autobusowy powiien być oznaczony znakami poziomymi, nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
blogfiles 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 27.10.11, 13:59 Co za bydło! Odpowiedz Link Zgłoś
stojacywbramie Kalekie społeczeństwo... 27.10.11, 14:05 bez swoich 4 kółek już nie potrafi funkcjonować, mam samochód stoi w garażu korzystam z niego jak wyjeżdżam za miasto po mieście chodzę( mam 2 nogi) ewentualnie jeżdżę tramwajem. No ale do takiego poziomu trzeba dojrzeć to jest wyższy poziom wtajemniczenia, póki co niedostepny dla większości. Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 27.10.11, 14:59 Czesc fotografii przedstawia faktycznie kierowcow skrajnie laniwych badz skrajnie bezczelnych. Niestety wielokrotnie pokazuje tez glupote wladz miejskich ktore nie dbaja o tworzenie nowych miejsc parkingowych a ilosc juz istniejacych zmniejszaja np przez zmiane organizacji sposobu parkowania na rownolegly do chodnika z prostopadlego badz na ukos. Ilosc samochodow wzrosla w ostatnich latach kilkukrotnie a miejsc parkingowych zgaduje ze sie za wiele nie zmienila. Nic dziwnego, ze ludzie czasami szukaja "sposobu" na zaparkowanie. Nie kazdy moze poruszac sie komunikacja miejska. Sa ludzie zmuszeni do parkowania w centrum (bo tam mieszkaja czy pracuja). Podobnie jak poprzednicy napisze - miasto powinno zadbac o odpowiednia ilosc miejsc parkingowych a potem jak najbardziej karac "cwaniakow". Mieszkalem w Szczecinie wiele lat i mialem "przyjemnosc" po nim sie poruszac samochodem - koszmar pod wzgledem inzynierii miejskiej - wiele rozwiazan wrecz idiotycznych. PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni 27.10.11, 15:26 No parking - no business . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 09:14 Niestety wielokrotnie pokazuje tez glupote wladz miejskich ktor > e nie dbaja o tworzenie nowych miejsc parkingowych a ilosc juz istniejacych zmn > iejszaja np przez zmiane organizacji sposobu parkowania na rownolegly do chodni > ka z prostopadlego badz na ukos. Ilosc samochodow wzrosla w ostatnich latach ki > lkukrotnie a miejsc parkingowych zgaduje ze sie za wiele nie zmienila. przyzwyczajaj sie.. wykopywanie miejsc parkingowych to celowa polityka. tak robiono np. w kopenhadze i tez budzilo to poczatkowy sprzeciw ale teraz ludzie sa zadowoleni bo maja wiecej przestrzeni..wiesz..kwestia dojrzalosci spoleczenstwa.. w japonii jak nie wskazesz, ze masz miejsce na samochod, to go nie mozesz kupic.. niby czemu mialbys miec takie miejsce za darmo? plac za przestrzen ktora zajmuejsz.. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Niech gryzipiorki z "Folksztyme" 27.10.11, 15:43 napisza ile parkingow i parkingowcow zbudowala gmina Szczecin w ciagu ostatnich 20 lat.. Owszem, chamstwo, bezwzglednosc, glupota kierowcow nie ulega kwestii, ale gdzies te samochody musza stac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: IP: 79.175.250.* 27.10.11, 17:54 kasa lezy, stoi na ulicy. Gdyby tak zaczeli to egzekwowac jak egzekwuja sciaganie kar za strefe platnego parkowanie w formie tytułow wykonawczych to moze cos by sie zmieniło w tej kwestii. PS Brakuje tylko zdjeć z Podzamcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Niech gryzipiorki z "Folksztyme" IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.10.11, 20:46 nie musza - to problem posiadacza pojazdu a nie rzadu - oczywiscie mozna byloby wprowadzic system japonski w ktorym zanim kupi sie samochod trzeba wykazac sie posiadaniem miejsca parkingowego ale nie jestem pewien czy takie rozwiazanie by sie sprawdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 tymczasem poświęcona krzystkowa straż miejska 27.10.11, 17:42 tymczasem straż miejska złapała 3 gimnazjalistów na paleniu papierosów i staruszkę helenę , która w recydywie, ponownie wyprowadziła jamnika reksia bez kagańca (ale na smyczy) na spacer. czysta słowiańszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: tymczasem poświęcona krzystkowa straż miejska 27.10.11, 20:08 aysy.1 napisał: czysta słowiańszczyzna. ----------------------------------- a ty co; "Rycerz zasuszonego napletka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Sranie w banie. IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 19:22 Jakby było gdzie parkować to by wszyscy parkowali tak jak się to powinno robić. A że nie ma gdzie parkować to ludzie parkują gdzie się da. To chyba proste i logiczne? Co do trudności parkowania równoległego to akurat na Piłsudskiego gdzie jest duży ruch parkować równolegle to blokowanie całego prawego pasa (z tego względu że równolegle parkuje się najczęściej od tyłu) który i tak jest wystarczająco zapchany, poza tym parkowanie skośne jest bardziej ekonomiczne (więcej aut zmieści się na tej samej przestrzeni) - w tym przypadku po prostu kierowcy parkują tam tak jak powinno się to robić w takim miejscu, może to informacja dla miasta by w końcu zrewidować co niektóre znaki dotyczące parkowania i zmienić gdzieniegdzie sposób parkowania w centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismatolek Re: Sranie w banie. IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.11, 20:17 Brak miejsca do parkowania zmusza kierowcow do blokowania calego chodnika? To mozesz idiocie powiedziec lecz i on ci nie uwierzy.Samochody powinny parkowac taka jak np w Niemczech wylacznia na parkingach i jezdni.Wezsze jezdnie spowolnia ruch i bedzie bezpieczniej.W Berlinie np samochody parkuja ukosnie do chodnika pomimo ze jest tak wasko na tyle ze dwa samochody nie moga sie ominac.Jeden musi sie schowac aby inny mogl przejechac.I nikomu nie przyjdzie do glowy wjezdzac na chodnik.Chyba ze zezwala na to specjalnie ustawiony znak drogowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Sranie w banie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 06:32 pistomatolek - i dlatego Niemcy to kretyni, którzy bez rozkazu nie potrafią nic wykonać samodzielnie. Takie typowe lemingostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Sranie w banie. IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 00:51 odezwal sie potomek niepismiennego chlopa..typowo polaczkowate podejscie - nazywac kretynami kogos, kto dba o porzadek..dzieki temu, ze w niemczech masz ordnung, masz przynajmniej takie drogi, ktorych w polsce nie zbudujesz nigdy, chyba ze niemcy zaczna znowu zarzadzac.. kombinatorstwo, lapowkarstwo, okradanie z materialow drogowych.. w polszy nigdy nie bedzie lepiej, majac takie spoleczenstwo, ktore chce sie tylko nachapac, a na sasiada patrzy wilkiem.. to ja juz wole byc lemingiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. dokladnie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.10.11, 20:41 np jak mi sie chce bzykac to ide do twojej dziewczyny, zony czy corki i se ja bzykne bo mam taka potrzebe a nie mam gdzie... wez sie stuknij w ten glupi leb - jak bezdomny nie ma mieszkania to moze wejsc sobie do twojego domu? jesli tak to podaj adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Vlad H. Re: dokladnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 06:42 srutututu też płaci podatki na te nędzne drogi i też chcę normalnie korzystać z samochodu, a nie stawiać tam, gdzie akurat sznowna władzuchna przewidziała miejsce parkingowe. Parkowanie równoległe w naszym mieście np. na Piłsudskiego uważam za przejaw skrajnej głupoty, raz, że dłużej zajmuje (a weź się wewlecz w lukę to minuta minie), to jeszcze jest mniej miejsca do parkowania. poza tym, jeśli ktoś zasłonił widoczność, to wystarczy, by pieszy nie wp... się na jezdnię jak na dywan w chacie i będzie wszystko w porządku... Niech lepiej dziennikarz Wybiórczej da rady, albo kasę na nowoczesne parkingi dla kierowców, sprywatyzuje drogi i oswobodzi kierowców z podatków. I nikt nie będzie sie czuł w ten czas pokrzywdzony czy marginalizowany. Póki co trzeba parkować gdzie się da i jeśli się ma samochód to nim jeździć, bo jazda zabytkami XIX wiecznymi typu tramwaje to strata czasu (Swing jedzie z kosmiczną prędkością dorożki - max. 40 km/h), energii (weź sie dopałętaj w mrozie na przystanek i stój pół godziny przesiadając się trzy razy) i zdrowia (prychające menele itp.), autobusy jeżdżą jak im się podoba, a taksówki drogie jak sku...syn, bo istnieją jakieś koncesję, akcyza na paliwo idąca do złodzieji w W-wie i inne pierdoły... Odpowiedz Link Zgłoś
misio1980 Re: dokladnie 28.10.11, 13:59 W 5 milionowej metropolii tuż za miedzą nikomu do głowy nie przyszło żeby narzekać na parkowanie równoległe, a u nas święte krowy narzekają, że na chodniku i przejściu dla pieszych stawać nie mogą. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: dokladnie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.10.11, 20:34 bo nie potrafia parkowac tylem no ale... mazgaic sie potrafia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. placisz podatki na drogi IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.10.11, 20:33 a nie na parkingi to po pierwsze, po drugie nigdzie nie ma obowiazku korzystania z samochodow (placisz podatek drogowy w benzynie, OC podatkiem nie jest) - poza tym - zalozmy ze miast sie ciebie poslucha, wybuduje parking w okolicach Glebokiego, inny kolo dworca Gumience i jeszcze inny na prawobrzezu - zostawisz tam samochod? - po miescie nie masz sredniej predkosci wiekszej niz 40kmph - jesli tak jest to lamiesz przepisy. Pieszy ma prawo przejsc tak jak ty masz prawo przejechac pieszy parkingu nie potrzebuje chociaz placi podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. No i co? No i jajco! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.10.11, 20:37 po co ten artykul? przeciez ani policja ani straz miejska nie reaguja i maja to w dupie - miasto zamiast stworzyc kosztowny parking i podpisac umowe z kilkoma laweciarzami zeby wywozil samochody woli usawiac przyglupow ze strazy meisjkiej na rogatkach by lapali na radarze tych co jada za szybko - to zadanie policji ale miasto woli wyreczac policje zamiast zajac sie wlasnym syfem - doba na parkingu to 430zl - samo odwiezienie samochodu to maks 100zl - wychodzi ze na kazdym wywiezionym samochodzie miasto mailoby 300zl zysku ale... ale tak to juz jest z debilami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: No i co? No i jajco! IP: *.internet.szczecin.pl 27.10.11, 23:30 miasto Szczecin co roku wydaje wiele milionów złotych na "fachowców" od zagospodarowania przestrzennego miasta ( coś koło 50 osób) i od kilkudziesięciu lat nie może wypracować spójnej polityki komunikacyjnej. A pod koniec XIX wieku planowaniem rozwoju Szczecina zajmowao się parę razy mniej ludzi i nie mieli np. komputerów, i ówczesne planowanie było znacznie lepsze od obecnego. Wówczas miasto budowane było z jakąś wizją, natomiast dziś najważniejszą wizją jest interes urzędnika. Gdyby te miliony wydawane na tych urzędników wydane zostały na budowę parkingów, to nie mielibyśmy problemów z parkowaniem samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: No i co? No i jajco! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.10.11, 20:35 ale co ci po parkingu na rogatkach miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh 12 zdjęcie najlepsze! Obojętność Straży Wiejskiej IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 01:07 ich obojętność mnie przeraża :D powinny być wyciągnięte konsekwencje!! ale co tam szwab stoi przecież jak to mają się dogadać? trzeba języki znać ohh straszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: 12 zdjęcie najlepsze! Obojętność Straży Wiejs IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.10.11, 20:36 ten szwab to Polak co mieszka w BDR i tnie koszty kupujac najmniejszy samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
ekur 12 złych kierowców. Bezczelni i niebezpieczni [... 28.10.11, 08:36 Rozmawiałem kiedyś z jednym ze strażników miejskich, który opowiedział mi jak szybko pokazano mu w pracy jak ma pracować. Otóż jak się tylko przyjął do pracy chciał pracować wg przedstawionego mu zakresu czynności lecz w zderzeniu z rzeczywistością okazało się to niemożliwe. Ukarał kilku tych bezczelnych i niebezpiecznych kierowców i za to szybko znalazł się na dywaniku u szefa i musiał się mocno tłumaczyć dlaczego ukarał prominentów. Dlatego tak było jest i będzie dokąd będą tego rodzaju "święte krowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Najpierw ujarzmić prominenckie (??)bydło przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 11:22 Urzędem Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska parkingi! budować parkingowce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 21:40 budować, durniów z sm, um, rm likwidować do cywila. Miasto dla ludzi, a nie dla urżedniczych zabaw. Miasto musi być do zycia, a z roku na rok jest w nim coraz nędzniej. Pieniądze z nagród za nic przeznaczać na budowę garażowców! Zero budynków bez garazy. Zero piwnic w nowych budynkach. A durniów ze sm na bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: parkingi! budować parkingowce. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 29.10.11, 14:03 kolo twojego domu kielbasko? chcesz miec parkingowca kolo okien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Właśnie tak rodzi się i umacnia chamstwo IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.11, 10:14 polskich kierowców. Najpierw trochę źle zaparkuje, nie zostanie ukarany. Później na drodze tak szaleje (czując się bezkarnym), że trup ściele się gęsto. Niech taki bydlaczek zaparkuje źle w Niemczech, w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Czemu się tak denerwujecie? 29.10.11, 11:31 Nawet tutaj słusznie napiętnowani ludzie łamiący prawo rzucają się w konwulsjach, że to palanty ich krytykują, bo oni nie mają czasu i muszą parkować tam, gdzie nie wolno. Zdarza mi się zwrócić czasem uwagę takim cwaniakom. Coraz rzadziej, bo widzę, że to zwykłe półgłówki. Albo odwracają głowę, albo nawrzeszczą, że jak im śmiem uwagę zwracać. Ostatnio jak zwróciłem kulturalnie uwagę, że tu nie wolno parkować (chodnik w strefie zamieszkania) pan odkrzyczał mi, że "przecież masz metr, o co ci chodzi!" a następnie, dogonił mnie autem, zatrzymał się i zaczął się pluć, że jestem chamem, palantem i ciekawe czy sprzątam po swoim psie (sprzątam). Widać czujecie się winni (ten pan na przykład), skoro tak bardzo musiał się bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. No bo tak juz jest IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 29.10.11, 14:05 gdyby mogl wjechac na klatke to wjechalby i zaprkowal ale na wycieraczce u sasiada... ten typ mentalnosci, taki sam jest krzystek, buce z strazy miejskiej - zwykle zastraszone kundle z podwinietymi ogonami... Odpowiedz Link Zgłoś