Dodaj do ulubionych

Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płacić.

IP: 83.168.96.* 04.06.04, 09:47
Rozmowa z Antonim Ptakiem właścicielem Pogoni Szczecin
Sam tego nie pociągnę

WYDAWAŁOBY się, że z powodu wywalczenia awansu do pierwszej ligi drużyny
Pogoni najbardziej szczęśliwą osobą powinien być jej właściciel Antoni Ptak.
To on przyjechał do naszego miasta 11 miesięcy temu i zadeklarował, że chce
Ţnansować szczeciński zespół. Dziś może czuć się zwycięzcą, ale wcale tego
nie widać.
Jest dopiero dzień po awansie, a mi się nie bardzo chce o piłce nożnej
rozmawiać mówi wyraźnie przybity Antoni Ptak. Czytając czwartkową prasę,
można dojść do wniosku, że najwięcej szczecińscy kibice powinni zawdzięczać
zachodniopomorskim działaczom, których wkład w awans jest taki, że otrzymują
darmowe bilety na mecze. Włożyłem w klub duże pieniądze około 8 milionów
złotych, już dziś zastanawiam się, jak pozyskać następne, rozmawiamy z
piłkarzami, których chcielibyśmy pozyskać, wkładam w ten klub z moim synem
Dawidem wiele trudu, ale nie widzę zbyt dużego poparcia dla naszych działań.
Przecież cały piłkarski Szczecin docenia to, co zrobił pan dla klubu i miasta?
Pierwsza liga to nowe wyzwania. Pracować nad jego wizerunkiem powinni
wszyscy. Od prawie roku spotykam się w prasie z atakami. Ja nie przyjechałem
tu, by coś dostać. Ja chcę dać. Nie będę jednak tego robił na siłę. Skoro
jeden z drugim uważają, że zależy mi tylko na jakichś terenach albo
kamienicach, to jest w błędzie. Szybko może się o tym przekonać, bo może mnie
tu nie być już jutro.
Przecież Rada Miasta przyznała panu grunty pod inwestycję na terenach w
Podjuchach?
Ale potem okazało się, że nie można tam niczego zrobić, bo nie ma zjazdu z
autostrady. Tak jest w Szczecinie wszędzie. Nie ma żadnego terenu, który
natychmiast nadawałby się do zagospodarowania. Trzeba czekać, czekać i
czekać. Żaden poważny inwestor nie przyjedzie do Szczecina, jeżeli ma czekać
w nieskończoność.
W pierwszej lidze koszty utrzymania klubu będą wyższe. Czy jest pan na to
przygotowany?
A czy miasto jest przygotowane na to, by mieć zespół na europejskie puchary?
Czy posiada stadion, na którym będzie mogła rozgrywać mecze Pogoń? Po co mamy
grać w pucharach, skoro UEFA nie zezwoli na grę w Szczecinie? Przyszłość
klubu zależy nie tylko ode mnie. Ja oczywiście będę na ten klub łożył, bo to
jest moja pasja. Jak tu przyjechałem, to jedyną perspektywą Szczecina była
gra w czwartej lidze, a teraz jest pierwsza. Cieszą się tylko kibice, ale
władze nie kwapią się z żadnymi inicjatywami pomocy.
Przecież miasto nie może przeznaczać pieniędzy na działalność prywatnego
klubu piłkarskiego?
Miasto ma wiele możliwości. W Gdyni przeznacza się miesięcznie na Arkę 100
tys. zł, podobnie jest w Poznaniu w przypadku Lecha. Również Górnik Polkowice
żyje głównie z dotacji miejskich. Doskonale wiem, że w Szczecinie jest wiele
ważnych spraw, ale Pogoń to dziś wizytówka tego miasta, całego regionu. Nie
można udawać, że funkcjonować będzie sama. Ja gwarantuję utrzymanie na
odpowiednim poziomie, ale wymagam choćby zainteresowania i życzliwości.
Przecież miasto daje w użytkowanie obiekt.
Oczywiście, doceniamy to. Chciałem tylko zapytać, kto Ţnansował wymianę
krzesełek na sektorze
VIP-ów, kto zamontował trybunę krytą? Wiem, że jest to budowla tymczasowa,
ale to wszystko sŢnansowała spółka. Nawet przy okazji meczu Polska Grecja
spółka zanotowała straty. A przecież to my włożyliśmy ogrom pracy w
organizację meczu. A splendor spada na gospodarza, czyli miasto.
Czy obecny zespół zostanie wzmocniony?
Czynię takie przymiarki, ale na dziś mocno zastanawiam się nad swoją
przyszłością w Szczecinie.

Obserwuj wątek
    • blackexit Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 10:30
      przykro sie zrobilo panu antoniemu. juz dawnoi powinien miec tereny dookola
      stadionu a tu nic. pilka go przestala interesowac mysle ze juz za rok o panu
      ptaku nik pamietac nie bedzie i przyfrunie nowy uzdrowiciel zakochany w pogoni
      do czasu przyzeczenia ziemi pod hipermarket. pozdrawiam blackexit
      • blackexit Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 10:31
        wypadalo by jescze zapytac co z ta sniezna gorka. juz wszystko bylo ladne i
        piekne ziemia lezy stoku narciarskiego nie widac. pozdrawiam blackexit
        • Gość: Ekspans Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.96.* 04.06.04, 11:14
          Odpowiedź na to dlaczego nic nie będzie z planowanych inwestycji w Podjuchach
          jest oczywista ! Nie tylko ta ale i inne czekać będzie taki sam los.A Ty dawał
          byś kasę ze swojej kieszeni nie dostając w zamian nic? proszę bardzo
          odpowiedz.
          Przecież Rada Miasta przyznała panu grunty pod inwestycję na terenach w
          Podjuchach?
          Ale potem okazało się, że nie można tam niczego zrobić, bo nie ma zjazdu z
          autostrady. Tak jest w Szczecinie wszędzie. Nie ma żadnego terenu, który
          natychmiast nadawałby się do zagospodarowania. Trzeba czekać, czekać i czekać.
          Żaden poważny inwestor nie przyjedzie do Szczecina, jeżeli ma czekać w
          nieskończoność.
          • anamar Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 11:36
            co to znaczy"potem kazało się,że nie ma zjazdu z autostrady"????to chyba było
            już wiadomo"przedtem"?
            • Gość: Ekspans Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.96.* 04.06.04, 11:48
              Wiadomo było przedtem ale, tylko naiwni myślą że te bariery da się w miarę
              szybko pokonać. Musi być do tego przyzwolenie i dobra wola a tej jak zwykle
              brak. W Szczecinie wszystkie inwestycje spotkał ten sam los bo, zawsze coś
              stało na przeszkodzie, działeczki,lotnisko,kabel,budy blaszane,zmiana planu
              zagospodarowania przestrzennego,protesty mieszkańców,pani konserwator
              zabytkóww,baba blokująca inwestycję Auchan,Jurczyk itd itd. Mamy jasną
              odpowiedź dlaczego Szczecin przegrywa z innymi miastami bo, tacy tu mieszkają
              ludzie i nic się nie zmieni !
              • Gość: XYZ Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 212.14.0.* 04.06.04, 12:04
                O tak! W Szczecinie Wojownicy NIMBA sa wyjątkowo skuteczni i krzykliwi.
                Akurat "Śniezna Górka" zdechła bo Warsiawka nie chciała pozwolic na wybudowanie
                zjazdu... w zgodnie z typowym warsiawskiem myśleniem: "i tak ten Stettin
                Niemiaszki odbiorą, to po co marnowac śmal"
                • piotr33k2 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 12:49
                  ptakowi oprócz terenów w podjuchach dołożyć jeszce ze sto baniek aby mógł tam
                  postawic swoje budy ,co ja mówię sto ,dwięscie baniek !i oczywiście wybudowac
                  ten zjazd z autostrady .
                  • blackexit Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 14:03
                    piotr33k2 napisał:

> ptakowi oprócz terenów w podjuchach dołożyć jeszce ze sto baniek aby mógł tam
                    > postawic swoje budy ,co ja mówię sto ,dwięscie baniek !i oczywiście wybudowac
                    > ten zjazd z autostrady .

no i pomoc mu przeprowadzic handlarzy z lodzi i stadionu warszawskiego.
                    pozdrawiam blackexit
          • blackexit Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 14:02
            Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Odpowiedź na to dlaczego nic nie będzie z planowanych inwestycji w
            Podjuchach
            > jest oczywista ! Nie tylko ta ale i inne czekać będzie taki sam los.A Ty
            dawał
            > byś kasę ze swojej kieszeni nie dostając w zamian nic? proszę bardzo
            > odpowiedz.

prosze bardzo odpowiadam. jesli moim celem byloby prowaedzenie klubu
            pilkarskiego to staralbym sie zrobic z tego biznes a nie przykrywke do
            pozyskiwania terenow w danym miescie. w ten spsosob mozna palac miloscia do
            calej "pierwszeju" ligii w polsce. no chyba ze przyjalbym taka droge jak
            kolejni wlasicielee pogonii: kocham was tylko potrzebuje podjuchy, wszystko
            dookola stadionu, mts i dabie. wszystko bez przetargu za male pieniadze. nie
            wime jaka to jest filozofia zrobic zjazd z autostrady to nie sa wielkie koszty.
            w miedzyczasie mozna przeciez juz dlubac na tym ogromnym terenie. ja panu
            ptakowi jak najlepiej zycze i zdaje sobie tez sprawe z beznadziei
            szczecinskiej - miasta gdzie jesli cos moze sie nie udac to sie nie uda.
            pozdrawiam blackexit
            • Gość: XYZ Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 212.14.0.* 04.06.04, 14:27
              Zjazd z autostrady to nie kwestia pieniążków, tylko woli wladz centralnych. Tej
              nie ma i z inwestycji nici.
              • blackexit Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 14:37
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Zjazd z autostrady to nie kwestia pieniążków, tylko woli wladz centralnych.
                Tej
                >
                > nie ma i z inwestycji nici.

nic o tym nie slyszalem a co to komu przeszkadza zrobic zjazd z autostrady?
                zdaje sie decyduje o tym min infrastruktury poprzez gddkia. nie wiem tez jak to
                mozliwe ze czerwony rzad w czerwonym szczecinie blokuje inwestycje czerwonym z
                lodzi. to nie do pomyslenia. pozdrawiam blackexit
                • Gość: XYZ Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 212.14.0.* 04.06.04, 14:42
                  Ty z kazdej sprawy musisz robic manifest polityczny? Nie ma zgody i po
                  frytkach.
                  • Gość: Sylwia Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 15:02
                    Przecież było o poczatku wiadomo ,że Ptakowi nie o piłkę chodzi. Zobaczcie co
                    się dzieje z "jego" poprzednimi klubami. Kompletna klapa.
                  • piotr33k2 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 15:02
                    zgoda może byc i pewnie by była tylko z budzetu nikt nie zapłaci i o to tu
                    chodzi ,kto ma płacić ,ptak nie chce ,budzet centralny nie chce ,chyba
                    że ...miasto .
                    • piotr33k2 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 15:06
                      ja tam zreszta się cieszę że na skraju puszczy nie powstaną jakieś idiotyczne
                      bazarowe budy bo to skrajna nieodpowiedzialność ekologiczna ,tak jagby w
                      szczecinie i okolicy nie było innych zaniedbanych i opuszczonych przez boga i
                      ludzi miejsc.
                      • Gość: XYZ Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 212.14.0.* 04.06.04, 15:10
                        Właśnie. Najlepsze są chaszcze, które ktos dla żartu nazwał lotniskiem;)
                    • blackexit Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 15:47
                      piotr33k2 napisał:

> zgoda może byc i pewnie by była tylko z budzetu nikt nie zapłaci i o to tu
                      > chodzi ,kto ma płacić ,ptak nie chce ,budzet centralny nie chce ,chyba
                      > że ...miasto .

moim zdaniem z tego co wiem a interesuje sie tym bardzo zasadnicze i ogormne
                      koszty rozpoczynajacej sie wlasnie modernizacji autostrady opokrywa ue. poza
                      tym juak mowie przy takiej inwwestycji jaka planuje pan ptak to chyba budowa
                      100 m zjazdu nie jest problemem. pozdrawiam blackexit
                      • piotr33k2 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 15:53
                        tak czy siak to tym bardziej potwierdza naszą tezę że tak naprawdę ptak znalazł
                        sobie niezłą wymówkę bo przecież musiałby zacząć budować tą budę a co gorsza
                        jeszcze te obiekty rekracyjne ! a skąd kasa! chyba ze tak jak powiedziałem
                        miasto dołozy mu jescze 200 milionów! to może wtedy ewentualnie przy dobrych
                        checiach zrobiłby łaske.
                  • blackexit Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 15:46
                    Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Ty z kazdej sprawy musisz robic manifest polityczny? Nie ma zgody i po
                    > frytkach.

no ale chyba jakies przyczyny to ma. czy nie ma? pozdrawima blackexit
                    • Gość: pieszy Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: *.fnet.pl 04.06.04, 19:27
                      czy ptaki płaczą, czy dziobią?

(ponoć jest taka tv, która daje coś około 16 000 000 zł dla pierwszoligowców -
                      ale może to plotka)
                • Gość: Ekspans Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.96.* 04.06.04, 22:27
                  Teraz czeka się na zmianę rządu a obecne ministerstwo pozostawia decyzję nowemu
                  ministrowi.
                  • Gość: ekspans Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.96.* 04.06.04, 22:35
                    Podobnie zaczyna się dziać tak jak było poprzednio. Begdas przejmując Pogoń
                    doprowadził ją do wicemistrzostwa i dostał kopniaka od miasta, teraz Ptak
                    wyprowadził Pogoń do pierwszej ligi i mu się przeszkadza, zwykła zazdrość !
                    Przez tę zawiść czeka podobny scenariusz, Pogoń z powrotem upadnie dzięki tym
                    co tylko przeszkadzają.
                    • piotr33k2 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 23:16
                      a czy ty wogóle czytasz co sie tu pisze ekspans?chyba nie.
                      • Gość: ekspans Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.96.* 04.06.04, 23:26
                        Czytam, czytam i wiem że chodzi Ci o pozwolenie na wybudowanie dojazdu z
                        autostrady że nie leży w gestii Szczecina tak to prawda. Ja tylko chce pokazać
                        że klimat koło jakiejkolwiek osoby jaka zechce inwestować w tym mięście jest
                        zły i przy tym panuje chaos i zamieszanie, widać chociarzby po wypowiedziach tu
                        zamieszczanych. We wszystkich widzicie tylko złodzieja i cwaniaka.
                        • piotr33k2 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 23:33
                          nie we wszystkich nie prawda ,tylko nie nasza wina że jak na razie to najwięcej
                          tu sie pcha właśnie cwaniaków ,a ty nie bądż naiwny jakptak bedzi enaprawdę
                          chciał to wybuduje te swoje targowisko, problem w tym że on moze i chce ale nie
                          za swoje pieniądze ,dał pare groszy na pogoń a teraz oczekuje że dostanie nie
                          dosyć ziemie za darmo to jeszcze mu miasto bedzię fundować inwestycje!.
                          • Gość: Ekspans Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.96.* 04.06.04, 23:42
                            Nie znam dokładnie tych zakulisowych rozmów i jestem przeciwny by na tak
                            malowniczym terenie na pięknych wzniesieniach widocznych nawet z Przecławia
                            stawiać market i wstrętne bazary ! to zepsuje całkowicie panoramę. Ptak
                            powinien otrzymać inny teren np: w północnych dzielnicach miasta, tam nie ma
                            ani jednego marketu.
                            • piotr33k2 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 04.06.04, 23:47
                              no widzisz jak chcesz to możesz właściwie i racjonalnie to interpretować (te
                              biadolenia ptaka) .
                              • Gość: ekspans Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.96.* 05.06.04, 00:10
                                Tak właśnie tylko u nas nie mają pomysłów a tylko jest amatorszczyzna zawsze
                                inwestorom proponuje się coś z czym będą tylko kłopoty.
    • Gość: Cros1 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 15:59
      Czy te ptaszysko szuka naiwnych.Miałem okazje przyjrzeć się dokladnie jak
      wyglada sprzedarz gruntów miejskich w NY.Ogólnie biorąc ty proponujesz cene
      miasto podejnuje decyzje.Jeśli zakupisz to nikogo nie obchodzi,czy są
      podjazdy,rozjazdy i inne duperele.Nie kupujesz przecież kota w worku.Twoja
      broszka co z tym fantem zrobisz.Morzesz wybudować po środku tego terenu nawet
      sracz.Nikogo to nie interesuje.To kupujący powinien wkalkulować koszty
      inwestycji w całokształcie.Natomiast pan Ptak liczy na drapane i naiwność
      polskich podatnikow.Zasdy proponowane przez pana Ptaka są korupcjogenne,ponieważ
      po odejćiu od władzy radnych wiadomo ze bedą udziałowcami tej inwestycji.
      Układy proponowane przez pana ptaka aż się proszą aby nie ominać takiej
      gratki kosztem podatnika.
    • Gość: krust Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: 83.168.104.* 05.06.04, 16:28
      Za wyjątkiem Ekspansa wszystkie wypowiedzi są typowo Polskie, a więc zawiść,
      zazdrośc, itp. Negując wsio w czambuł trzeba zaproponować coś w zamian. A tu
      słychać tylko nie, nie ,nie damy i już ! Bo lepiej jak rosną chaszcze, pokrzywy
      niż oddać to komuś nawet za darmo. Takie jest twoje myślenie Piotrze33. Bo
      gdyby Tobie dawali to pewnie.... byś się zastanowił. Pomyślcie oponenci co
      miał na myśli twórca powiedzenia " jak Kali kraść krowa to dobra, ale jak
      Kalemu to niedobra ". Mniej zawiści, więcej mowy. Pozdrawiam.
      • Gość: pieszy Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: *.fnet.pl 05.06.04, 16:35
        może lepiej niech ta krowa zje te pokrzywy i chaszcze, to się ją sprzeda?

(i będzie można dokupic drugą krowę, a Kalemu brzuch urośnie z dobrobytu)
      • Gość: Cros1 Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 17:17
        Oryginalny masz spsób rozumowania zasad ekonomi.Jak kupujesz towar w sklepie
        cz gdziekolwiek to tez dają za darmo lub połowe ceny w stosunku do faktycznej
        ceny.Najwyżej możesz zostać poczestowany tanim cukierkiem lub soczkiem albo
        kawą miernej jakosci przy większym zakupie.Pan Jurczyk ze swoją ekipą robi
        odwrotnie. Najlepiej oddać za darmo,zaiponować 8 melonami niby na działalność
        klubu.Dla takiego faceta 8 mil.złotych ten wydatek to jak splunąć.Gra warta
        swieczki,bo anóż sie uda wytrzepać kase 50 melonów.Czy myślisz,że on osobiscie
        ma tyle kasy aby swoje wymaginowane wizje Szczecina zrealizować ?.Za tym
        przedsięwziem stoją odpowiedni ludzie,którzy po odejćiu od władzy bedą czerpać
        z tego korupcjonnego procederu profity.Osobiście nie mam nic przeciwko temu
        jak uczciwą pracą a nie cwaniactwem kosztem podatników dorabia się durzych
        pieniędzy a nawqet fortuny.Wiedz o tym,że w Ameryce i nie tylko jeśli się ma
        smykałke i nieprzeciętne zdolności do robienia trafnych inwestycji trzeba na
        zrobienie pieniędzy minimum 2 pokoleń.U nas byle dresiarz dorobił się dużej
        kasy w przeciagu 15 lat.Co tu mówić o zazdrości.Tu trzeba mówić o wszechmogącej
        korupcji nie tylko w ptakowym przypadku .Typowo polska mentalność wójta,pana i
        plebana.
    • Gość: kibic Wykurzmy Ptaszysko ze Szczecina!! IP: 83.25.22.* 05.06.04, 16:44
      Nie dosyć że gościu dostał klub Pogoń, którym mógł zarządzać jak chciał to
      jeszcze stawia nam warunki i rości pretensje że dziennikarze nie tacy, że ziemi
      jakiejś nie dostał. Niech spieprza spowrotem do Poznania! Wolę żeby MKS był w
      czwartej lidze, współfinansowany przez mieszkańców Szczecina niż ciągle fochy
      Pana Ptaka. Musimy mieć trochę godności i zrezygnować z tego "spadochroniarza"!
      • Gość: Stary student(ka) Sprzedajmy się drogo!! IP: 151.8.104.* 05.06.04, 18:19
        Przede wszystkim Ptak nie dostał Pogoni, tylko wszedł w ten interes. Dzięki mu
        za to, niech wykaże swoje zdolności menadżerskie, jego sprawa. Zaryzykował –
        wyjdzie mu interes albo nie wjdzie, też jego sprawa. Nawet niech go wspomagają:
        Pan Prezydent i Rada Miasta. Przecież Pogoń to nasza „duma”. Jednak Pan Jurczyk
        powinien wiedzieć że nie powinien nic ponadto obiecywać. Jeśli okaże się że
        były lub będą jakieś zakulisowe manewry by przejąć tereny okołoautostradowe w
        trybie bezprzetargowym – wtedy Pan Jurczyk straci cały szacunek większości
        szczecinian (i mój). Nie sądzę by był aż tak naiwny. Jest tu miejsce także dla
        Rady Miasta na przypilnowanie tych spraw. Nie rozumiem więc biadolenia na tym
        forum, że Pan Prezydent może “oddać Ptakowi te tereny”. Jałowa dyskusja - a czy
        to jego? A niech miasto we własnym zakresie załatwi zezwolenie z centrali na
        zjazd z autostrady. Potem niech obieca że NIE BĘDZIE stawiało żadnych
        przeszkód w realizacji własnych projektów przez inwestora i po prostu niech
        wystawi “NA PRZETARG NIEOGRANICZONY W CZASIE”. Z opcją płatności z góry. Cena?
        Jak za tereny w centrum. Jeśli nie znajdzie się inwestor dzisiaj, to niech za 5
        lat. Jeśli w końcu znajdzie się jeden lub kilku inwestorów skłonnych zapłacić
        kilkaset milionów złotych, to inwestorzy znajdą też pieniądze na realizacje
        własnych pomysłów. Sumując jeśli Pan Prezydent powie szczecinianim: tak ja
        razem z Radą Miasta sprzedaliśmy ten teren za miliard złotych – wtedy każdy z
        nas przyklaśnie. Mądrość Prezydenta będzie mądrością Rady, nawet jeśli Ptak
        skuli skrzydła.
        Amen

• Gość: observer Re: Sprzedajmy się drogo!! IP: 83.25.11.* 05.06.04, 22:52
          problem zptakiem polega na tym , ze on chciał zrobić szybki interes w
          szczecinie nie przewidział lokalnych zależnosci i ma dziś problem. On Sam nie
          jest tak zasobny w kase jak sie jawi, nie włozył w klu i drużynę 8 mln zł
          tylko ok. 2 mln a te wyciagnał z biletów i reklam. CZYLI BILANS JEST NA
          ZERO,ok ma sukces sportowy i to powinno go cieszyć i radować bo według jeegoi
          słów to cel nadrzędny jego działań. Czas układu z jurczykiem i roszkowskim
          skończy sie lada chwila czas ucieka a biznesu "życia " ciagle nie może zrobić.
          Nie docenił "lokalnych" sił a te mu nbie pozwolą zarobić kasy na szczecinie.
          Niech wraca do Tuszyna i niech tam kręci ten swój lewy "bezpodatkowy"
          biznes.
          • Gość: Ekspans Re: Sprzedajmy się drogo!! IP: 83.168.96.* 07.06.04, 04:00
            No właśnie .... niech wszyscy wracają, niech wszyscy, spieprzają, a niech i
            miasto płaci odszkodowania za wprowadzenie inwestorów w ślepą uliczkę z winy
            miasta, takie myślenie jest w tym chorym mieście. Wszyscy inwestorzy jacy się
            pojawili w tym mieście ale, to wszyscy są żli tylko jakoś w innych miastach
            byli wiarygodni ! Jeśli dalej będzie wygrywać myślenie tego typu w tym mieście
            to gwarantuję Wam jeszcze trochę a gospodarczo przegoni nas Kobylanka jeszcze
            przypomnę Wam moje słowa za dwa czy trzy lata .
            • Gość: bili Re: Sprzedajmy się drogo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 07:48
              A jakich to dobrych prawdziwych inwestorów przegoniliśmy? Samsung, Wirpool,
              Dewoo czy może jeszcze jakichś znanych? A może ty mówisz o spekulantach
              gruntami? No to nazwij rzecz po imieniu. I nikt nikogo nie wyrzucał tylko
              specjalnie doprowadzano dla zerwania umowy, aby zdobyć kasę. Jestem przekonany
              że nasz ptaszek razem z turkiem specjalnie doprowadzili do zerwania umowy żeby
              po pierwsze wyciągnąć 30 baniek kasy a po drugie atrakcyjne grunty. Wszystko do
              podziału.
              • Gość: Ekspans Re: Sprzedajmy się drogo!! IP: 83.168.96.* 07.06.04, 11:02
                Widzę że masz słabą pamięć to Ci przypomnę jakich,
                Praktiker,Obi,Klif,Kaufland,Auchan i Leroy Marlin na lotnisku w Dąbiu,Ikea
                osiem lat robi do tego chorego miasta a wszędzie jest w znaczących
                miastach,Chelverton prowadził 5 lat rozmowy i się wycofał bo cały czas
                podnoszono poprzeczkę i zmieniano umowy,Simensa,Hayden Groop - kapitał
                holenderski z pl Solidarności,Multikino jakie miało powstać na ul Wojska
                Polskiego a nie mogło powstać dzięki pani konserwator,Beddasa - w Warszawie
                postawił dwa gigantyczne obiekty i tam był jakoś wiarygodny,The Outlet Company
                wybudują się pod Szczecinem bo w tym mieście nie dostali terenu, Carrefour
                chciał rozbudować sie o dalszą część targowiska o nowe centrum rozrywki a
                kupcom zbudować na terenie obecnego Turzyn hurt budynek w stanie surowym
                nawiązującym stylem do sąsiadującego ale za miesiąc miały byc wybory to
                Rujnowicz przeliczał głosy i tak mu to na dobre nie wyszło. Wszystkie te
                inwestycje jakie miały być w tym mieście kiedyś liczono na miliard dolarów tak
                podawała prasa Mało Ci Pozdrawiam
                • Gość: Basia Re: Sprzedajmy się drogo!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 13:43
                  Mylisz inwestorów z firmami developerskimi, które chcą postawić kolejny obiekt
                  aby zachodni koncern handlowy miał gdzie umieścić kolejny hipermarket. Chyba
                  nie o takich inwestorów chodzi?
                  • Gość: Ekspans Re: Sprzedajmy się drogo!! IP: 83.168.96.* 07.06.04, 21:10
                    Droga Basiu nie mylę z firmami Developerskimi tam była tylko jedna
                    wymieniona.Ci wszyscy jakich tu podałem są w Poznaniu i Wrocławiu i nie tylko
                    tam mogli sie ulokować tylko nie w Szczecinie i nie dziwie sie bo mamy takie
                    Basie.
    • masaladosa Re: Jeszcze trochę ! a Ptakowi trzeba będzie płac 07.06.04, 23:09
      strasznie wspolczuje panu ptakowi-wladowal on bowiem 8 milionow w klub a tu
      zlosliwi dziennikarze sie czepiaja kibice przeskakuja przez ogrodzenie a miasto
      nie chce dawac kamienic i budowac autostrad dojazdowych-ogolnie mowiac lipa-i
      nawet wiceprezydent czesny-choc jak najbardziej swoj-jakos nie pomaga-strasznie
      to przykre i rozumiem rozgoryczenie i frustracje bo przeciez moglo byc tak
      pieknie-okolice autostrady z wszystkimi zjazdami prowadzacymi na targowisko-
      stuletnia kamienica w samym centrum na palac dla prezesa klubu i jeszcze na
      deser remoncik stadionu na koszt miasta-ja nie jestem specjalista od
      zarzadzania klubami pilkarskimi ale czy prezes realu ma jakies grunty w
      madrycie bo prowadzi klub? a czy premier tajlandii za zainwestowane
      kilkadziesit milionow funtow dostanie od wladz liverpoolu zabytkowy budynek w
      centrum miasta? jak to wyglada w miejscach gdzie prowadzenie klubu nie jest
      postrzegane jako akt wyjatkowego patriotyzmu lokalnego-z wyjatkiem moze
      barcelony-a po prostu interes polegajacy m in na znalezieniu sponsorow i
      odpowiednich decyzjach kadrowych...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka