Dodaj do ulubionych

ortodonta dzieciecy

15.02.12, 23:58
Poszukuje dla corki ortodonty na NFZ, na terenie Szczecina.
Obserwuj wątek
    • eve020282 Re: ortodonta dzieciecy 19.02.12, 02:09
      nikt nie chodzi z dziecmi do ortodonty????
      zalozylam tu kilka tematow, i biedniejszego forum jak w Szczecinie nie widzialam, empatia i zero jakiejklowiek odpowiedzi, lepiej popisac o dupie marynie i chorej polityce.
      • malgosiek2 Re: ortodonta dzieciecy 19.02.12, 11:16
        Owszem ja chodzę, ale prywatnie, a Ty chcesz na NFZ.
        A ja nie mam pojęcia kto przyjmuje na NFZ.
        Wolałam iść prywatnie niż czekać na aparat dla dziecka ok.2 lat idąc na NFZ :/
        • eve020282 Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 10:10
          z corka na aparat czekalysmy 2mce (na NFZ), nie widze potrzeby przeplacac skoro mojemu dziecku nalezy sie bezplatne leczenie zabkow.. co innego jak przy wizycie u dentysty, wowczas wole zaplacic za plombe anizeli mialaby miec amalgamat:/
      • Gość: doda Re: ortodonta dzieciecy IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 18:44
        eve020282 napisała:
        zero jakiejklowiek odpowiedzi,

Zadałaś jakiekolwiek pytanie?
    • malgosiek2 Re: ortodonta dzieciecy 19.02.12, 11:20
      Ps. A nie możesz zadzwonić do NFZ i się dowiedzieć?
      Proszę ze strony NFZ
      www.nfz-szczecin.pl/stomatologia_specjalistyczna.htm
      Niestety jak pisałam nie znam nikogo zaufanego na NFZ :(
      • eve020282 Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 10:04
        Chcialam zeby ktos polecil ortodonte, a w NFZ coz mi powiedza?? podzwonilam po ZOZach i znalazlam na Powstancow Wlkp. termin mam na koniec maja dopiero, wiec moze sprobuje na P. Skargi jeszcze i Wojska Polskiego.
        • malgosiek2 Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 10:06
          Ale na stornie, którą podałam jest wykaz ortodontów.
          • eve020282 Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 10:11
            owszem, ale wolalam zeby ktos polecil badz odradzil ortodonte.
        • malgosiek2 Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 10:24
          eve020282 napisała:

>podzwonilam po ZOZach i znalazlam na Powstancow Wlkp. termin mam na koniec maja dopiero, wiec moze sprobuje na P. Skargi jeszcze i Wojska Polskiego.

A ja nie widzę zaś potrzeby czekania na wizytę kilka m-cy
          Owszem koszta duże, nie ukrywam, ale i komfort zdecydowanie lepszy.
          Zdarza się, ze na wizytę idę w ten sam dzień co zadzwonię.
          • eve020282 Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 10:37
            dzwonilam do MSWiA. wizyta 20 marca :D cudnie. corka nosi aparat ruchomy, wiec musi uplynac troche czasu by zrobilo sie miejsce na pzoostale zabki, zatem czas oczekiwania jest wlasciwie spozytkowany:)
    • Gość: Ja Re: ortodonta dzieciecy IP: *.xdsl.centertel.pl 19.02.12, 21:35
      Gabinet Ortodontyczny Ortos, Szczecin, Al. Wojska Polskiego 34/3. Ja chodzę tam z moją córką. Polecam - bardzo fajna pani ortodontka.
      • Gość: . Re: ortodonta dzieciecy IP: *.play-internet.pl 19.02.12, 22:38
        Mnie też się podoba;-)
    • dorotakatarzyna Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 00:53
      Ja też chodzę prywatnie na Wojska Polskiego - dr Gońda-Sprogis, polecam.
      Państwowo większość znajomych chodzi gdzieś na Pocztową. Niektórzy do szpitala MSWiA na Piotra Skargi - małe kolejki.
    • anula7708 Re: ortodonta dzieciecy 20.02.12, 10:46
      Polecam dr Irminę Balcerzak, przyjmuje na ul. Kopernika, Inka-Dent. Sami wylądowaliśmy tam po usłyszeniu samych superlatyw od mam. Dobre podejście do dzieci (leczą tam dzieci upośledzone umysłowo więc o czymś to świadczy). Pierwsza wizyta prywatnie, żeby długo nie czekać; każda kolejna na NFZ, termin między wizytami w zależności od konieczności kontroli - 2-3 miesiące. Aparat ortodontyczny kupiliśmy nie na NFZ, żeby szybciej zacząć leczenie i szybciej skończyć. Jesteśmy już ponad rok pod opieką lekarki i jak dobrze pójdzie niedługo kończymy:)
      • Gość: mama Re: ortodonta dzieciecy IP: *.play-internet.pl 20.02.12, 18:07
        jest jeszcze na Ostrawickiej, za lecznicą, na rogu, w domu, po schodkach do góry. Córka ma stamtąd aparat zdejmowany ale od znajomych słyszałam, że to bez sensu. Dziecko zapomina, nie lubi nakładać, bo potem w buzi boli a za krzywymi jedynkami i dwójkami nie ma miejsca, bo zęby mleczne jeszcze siedzą sobie całkiem mocno. Czy w wieku 9 lat można założyć aparat stały? I czy aparaty stałe jako najbardziej komfortowe w noszeniu nie są w ogóle refundowane??
        • dorotakatarzyna Re: ortodonta dzieciecy 21.02.12, 00:06
          Moja córka ma 9 lat, aparat ruchomy nosi od półtora roku. Nie zapomina, nie marudzi, nic jej nie boli. Ale może to zależy od wady - ma zgryz otwarty. Nie wiem, czy stałe są refundowane - ogólnie leczenie ortodontyczne chyba do 12 lat przysługuje. Prywatnie aparat stały kosztuje podobno 2800, chyba że jest to kontynuacja leczenia aparatem ruchomym, wtedy taniej.
        • Gość: ola Re: ortodonta dzieciecy IP: *.158.217.11.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.12.13, 09:43
          ja tam byłam ale tylko raz, bo zraziłam się więc może i dobrze tam leczą. Ale chciałabym jednak BARDZO OSTRZEC przed kupowaniem czegokolwiek w Fabryce Uśmiechu. Kupiłam tam bowiem trainer za 250 zł. Droga rzecz, ale jako inwestycja w dziecko nie pożałowałam (choć byłam w ramach NFZ, na kasie nie śpię). Wszystkie zakupy jakie się da robię na allegro bo wiadomo, że tam jest najtaniej, ale zostałam parokrotnie wprowadzona w błąd przez przyjmującą nas panią dr: 1. poinformowano mnie, że jeśli bym się zdecydowała to kupić, to na kolejnej wizycie dobiorą rozmiar córce - jak potem się dowiedziałam, nie ma żadnego dobierania rozmiarów! A ja nie chciałam ryzykować doboru złego rozmiaru na własną rękę i wyrządzenia szkody dziecku. Poza tym zrywać się kolejny raz z pracy i dziecko ze szkoły brać tylko po dobranie rozmiaru - stąd szybka decyzja o kupnie. W przypadku tego produktu nie ma żadnych rozmiarów - jest trainer na I etap, z miękkiego tworzywa, i następnie po jakimś czasie kupuje się twardszy. 2. Pani powiedziała, że niestety ten gumowy aparacik nie jest refundowany przez NFZ, ale u nich mogę kupić za 250 - "my na tym nie zarabiamy, 10 zł -tyle co koszty przesyłki"- tak dokładnie powiedziała ta pani. A na allegro dokładnie ten sam produkt - producent, opakowanie, dziewczynka na rysunku ... - jest za 150, przesyłka gratis.
          • Gość: gorzatka Re: ortodonta dzieciecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.13, 00:33
            Sam szef ortodoncji Pum w Szczecinie przyjmuje na NFZ na św. Marcina nazywa się Krzysztof Woźniak. Namiary trzeba wziąć z googla bo nie pamietam ale taki specjalista na NFZ to cud.
    • Gość: Katia14 Re: ortodonta dzieciecy IP: *.internet.lantech.com.pl 17.08.18, 09:25
      Polecam dr Lubińską! Świetne podejście do pacjenta i fachowa pomoc :) Tutaj znajdzie Pani dane kontaktowe zdrowieszczecin.pl/dr-n-med-katarzyna-lubinska-szczecin/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka