przyjaciel.krolika 29.02.12, 09:17 Ludzie , dajcie sobie spokój z pisaniem listów otwartych. PK i tak tego nie czyta i ma to w doopie. Ale pamiętajcie o tym następnym razem przy urnie wyborczej. Tylko tyle możecie jako Naród. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jjustyna Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwarty] 29.02.12, 09:26 w świetle wielu listów i protestów wyslanych przez rodziców obawiam się, że zamiast rzetelnej pisemnej odpowiedzi w tej sprawie, po raz kolejny zostanie zorganizowane "spotkanie", na którym nic nie zostanie wyjaśnione, a urząd uzna że udzielił "wyczerpujących" odpowiedzi. Piszcie do rzecznika praw dziecka i ZNP. Może jakieś media krajowe zechcą zainteresować się tą sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar 29.02.12, 09:28 Na wiekszosc tych pytan przeciez juz wielokrotnie padly odpowiedzi. Ktos albo je ignoruje albo ma problem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.globalconnect.pl 29.02.12, 09:31 zed.1 napisał: > Na wiekszosc tych pytan przeciez juz wielokrotnie padly odpowiedzi. Ktos albo j > e ignoruje albo ma problem ze zrozumieniem. rodzić ma prawo pytać, a wybrana przez nas "władza" ma OBOWIĄZEK odpowiadać, bo to my ich zatrudniliśmy i my im płacimy!!!!!!!!!!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 10:14 Pokaż w którym miejscu padały konkretne odpowiedzi. KONKRETNE, a nie odpowiedzi takie jak dają nasze władze. Konkretem dla mnie będzie np. kwota 121,25 PLN podana za co, kiedy, ile i skąd się weźmie. Jeszcze jedna rzecz, niech jakiś inteligent z UM wyjaśni mi na piśmie w jaki sposób oświata może generować zyski i straty. I nie chcę takiej odpowiedzi od Ciebie, bo Ty na ten temat pojęcia nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 11:03 brawo!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasia Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.globalconnect.pl 29.02.12, 10:52 słuchaj żadna konkretna odpowiedź nie została udzielona na nasze pytania!! nie znasz problemu to sie nie wypowiadaj bezsensownie Odpowiedz Link Zgłoś
mossowski Frustraci!!!! 29.02.12, 09:34 W każdej potyczce wygrywa ten kto zachowuje spokój. Niestety frustratów nikt nie słucha. Zaczynacie swój list słowami: "Nigdy bowiem nie wiadomo, czy nasze pismo nie zaginie w czyimś przepastnym biurku". Po co teksty o tym, że czyjeś biurko jest przepastne. Niestety troąca to od razu PISowską tandetą. Jak chcecie zwrócić uwagę szerszego grona to podajcie argumenty. Zaprezentujcie własny model systemu przedszkolnego. Wasz koronny argument sprowadza się to tego, że wasze przedszkole ma być i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Frustraci!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 06:05 W obecnej sytuacji przyznawanie się, że jest się zwolennikiem partii "nie PIS", to obciach. Tylko ciemnota głosowała na obecnie miłościwie nam panujących i mam to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymbał katolicki Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.ias.bredband.telia.com 29.02.12, 09:39 Ale pamiętajcie o tym następnym razem przy urnie wyborczej. Tylko tyle możecie jako Naród. Niestety. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mozna zrobic duzo wiecej, ale trzeba chciec i potrafic, a argument ze "nastepnym razem za 4 lat" jest infantylny, bo faktycznie zaklada jakis fatalizm i czekanie na zbawiciela. do roboty tepa tluszczo i wykorzystywac wszystkie srodki jakie daje wam demokracja, a szczegolnie zaangazowanie wlasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 10:04 > do roboty tepa tluszczo i wykorzystywac wszystkie srodki jakie daje wam demokra > cja, a szczegolnie zaangazowanie wlasne. Np. referendum odwołujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: 212.14.63.* 29.02.12, 11:04 A czy mylisz że my rodzice nic nie robimy????? Pisma to jedno, bo pismo UM wymaga naszej reakcji. Piszemy, dzwonimy gdzie się da. Szukamy prawnych metod zablokowania, pomocy prawników i innych instytucji. Jak trzeba będzie to zorganizujemy pikietę i zaprosimy media ogólnopolskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: udo Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 11:13 Gość portalu: rodzic napisał(a): > Jak trzeba będzie to zorganizujemy pikietę i zaprosimy media ogólnopolskie :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 10:08 Dzisiaj mogę Bogu dziękować, że moja córka nie dostała się do żadnego szczecińskiego przedszkola w 2011 r. Co prawda żona płakała po nocach, ale tylko na tym skorzystaliśmy. Mieszkam w Szczecinie a pracuję w Policach i tam bez problemu moja córka dostała się do wspaniałego przedszkola. Tym sposobem omijają mnie wsztystkie problemy, jakie stwarza nam nasza nieudolna władza. Życzę wszystkim rodzicom wytrwałości w walce o dobro naszych pociech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 10:17 Fajnie masz. Tylko widzisz, nie na tym rzecz polega, aby jeździć po kilkadziesiąt kilometrów w jedną stronę, żeby umieścić dziecko w sąsiadującej gminie, która nie ma problemów takich jak Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
pluton30 Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar 29.02.12, 11:35 w policach też zaczynaja sie problemy w związku z tym , że prawie żaden z rodziców nie pośle 6 latków do szkoły, to w przedszkolach nie zwolniły się miejsca dla 3 latków. Rzesza rodziców 3 latków zaczyna sie buntować. Są opcje : że zostaną przyjęte te dzieci, których oboje rodzice pracują, albo zacznie sie polowanie na czarownice - tzn : szukanie, które dzieci nie są zameldowane w policach i zajmują miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Budynek na zdjęciu IP: *.ias.bredband.telia.com 29.02.12, 12:26 czarny, brudny z zielonym liszajem na dachu i ogrodzony, to jakieś mini-więzienie, czy budynek został opuszczony parę lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Budynek na zdjęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 13:32 zapraszam do środka ... jest czysto przyjemnie ... a to że jest ogrodzony, nie widzę w tym problemu, zwłaszcza że za budynkiem znajduję się ogromny teren zieleni ( czego nie widać na zdjęciu) plac zabaw przystosowany dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madrala Re: Budynek na zdjęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 13:57 No niestety, tak właśnie Gmina dba o swoje przedszkola :) Ale za to fontanna przed pleciugą urocza, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Budynek na zdjęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 15:11 Urocza i jaka efektowna ;) Na byle co ... pieniądze są, tylko nie na to co potrzeba ... Powinni wiedzieć, że te "maluchy" w przyszłości będą pracować na ich emerytury.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama PP 35 Re: Budynek na zdjęciu IP: *.szczecin.mm.pl 01.03.12, 18:12 Jestem mamą dziecka uczęszczającego do tego przedszkola i naprawdę jestem zdegustowana tą uwagą. "Nie wszystko złoto co się świeci"- dzieci mają wspaniałe warunki, oddane panie nauczycielki a co roku przeprowadzane sa remonty. Starsze dziecko było w pięknym budynku i co z tego?? Fatalne stosunki między kadrą a dyrekcją fatalnie wpływały na dzieci i rodziców. Zabawki i dekoracje nie wiadomo ile lat juz były w użytku... no ale budynek z piękną elewacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama2 Re: Budynek na zdjęciu IP: *.kalisz.mm.pl 01.03.12, 18:28 Tu się podpisuję.Moja córka opuściła mury tego budynku dwa lata temu.To co na zewnątrz nie ma nic wspólnego z tym co wewnątrz.Piękne przestronne sale, nowe okna teraz piękne nowe schody(nie widziałam,ale słyszałam) Wszystko czyste,zadbane. Ludzie w tej placówce dwoją się i troją ,żeby wszystko było jak należy. Najlepsze były zawsze festyny,w dużym pięknym ogrodzie,gdzie zresztą sami rodzice z personelem malowali elementy placu zabaw. Więc nie pisz jak nie widziałeś(łaś). Odpowiedz Link Zgłoś
fordysta Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwarty] 29.02.12, 16:21 Teraz protestujecie ? A po co głosowaliście na PO i Tuska ? Przeciez było wiadomo, że będzie rządził dla swoich krezusów - a nie dla społeczeństwa ? Było wiadomo, że Tusk Polaków nienawidzi. Było wiadomo, że wszelkie pieniądze tylko dla niego i swoich - przecież wziął 500 miliardów zł pożyczki i tylko swoich obdzielił ! Trzeba było nie tylko patrzeć na obłudną gębę i wytrzeszcz oczu. Trzeba było myśleć - i punktować ! Odpowiedz Link Zgłoś
geminkaw Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar 29.02.12, 18:39 Za tymi super pomysłami głosowali radni z PIS i SLD.To im należy się podziękowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hu Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.szczecin.mm.pl 29.02.12, 18:58 nitras to z jakiej jest korporacji? on namawiał radnych aby głosowali dla krzystka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.internet.szczecin.pl 29.02.12, 18:42 To nie PO głosowało, ale "prorodzinny" Pis i SLD. Zanim wypowiesz się na forum sprawdź głosowania na stronie urzędu miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hu Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.szczecin.mm.pl 29.02.12, 19:00 to jest sfora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hu Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.szczecin.mm.pl 29.02.12, 22:04 jest propozycja o zwołanie referendum w sprawie odwołania prezydenta miasta Szczecin. Kto ZA? www.facebook.com/events/106771022755154/ JA TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.globalconnect.pl 29.02.12, 22:53 Gość portalu: hu napisał(a): > jest propozycja o zwołanie referendum w sprawie odwołania prezydenta miasta Szc > zecin. > Kto ZA? > rel="nofollow">www.facebook.com/events/106771022755154/ > JA TAK! chcę to zobaczyć to odwołanie... ale w szczecinie niestety niedasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipcio Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.tarniny.pl 01.03.12, 00:41 Oczywiscie trzeba odewołac Krzystka , tego szeryfa bez wyobrażni i tą radę miasta , tego sedziego pokoju bez kuchni za co za całokształt na oswiatę pięniędzy niet ,a na Eurovię za ścieżkę rowerową dodarkowo Pana Kasę znaleziono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.teleton.pl 01.03.12, 07:51 Za to, że im wiecej robi inwestycji tym więcej jest bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 11:22 Gość portalu: c napisał(a): > Za to, że im wiecej robi inwestycji tym więcej jest bezrobotnych. BINGO!!! Wg niejakiego zed.1 oraz wg idola jego mokrych snów, fyftka, jest to rozwój poprzez zniszczenie: im mniej zakładów pracy (a w ostatnich 5 latach za rządów tej ekipy padło 10 największych przedsiębiorstw poza uczelniami i Urzędem Miasta), tym lepiej. Dla kogo?! Teraz jeszcze zlikwiduje się szkoły i przedszkola, na bruk pójdą ludzie z oświaty (ci przynajmniej nie umieją ani strajkować, ani demonstrować, więc to jak bunt w domu starców - wystarczy przymknąć okna i nikt nie usłyszy tego szeptu), do spółki ze stoczniowcami, portowcami, robolami z Polmo, Polmosu, Odry, Dany, a wkrótce dołączą jeszcze goście z lotniska w Goleniowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania S. Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 01.03.12, 12:58 Ja mam tylko pytanie - jaka macie alternatywę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 14:22 Ano taką, żeby było jak jest. Niech sobie radzą w inny sposób, a nie kosztem naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania S. Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 01.03.12, 12:56 Zaraz, ale to PIS głosuje za restrukturyzacją. Więc chyba dobrze, ze głosowaliśmy na PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalamburzysta "Bracia, zdrada! IP: *.ias.bredband.telia.com 01.03.12, 11:27 jesteśmy w dupie"! - wykrzyknęły plemniki napotykając ciemną, smolistą masę przed sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek.7 List otwarty IP: *.kalisz.mm.pl 01.03.12, 18:19 A może tak powrót do tematu.Bo już bzdury piszecie.Ani to śmieszne,ani zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek.7 Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.kalisz.mm.pl 01.03.12, 18:41 A ty masz dzieci w wieku przedszkolnym? Trzeba coś robić ,może za tymi rodzicami ruszą się następni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum tylko referendum IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 18:55 inni rodzice dla swoich dzieci już działają malbork.naszemiasto.pl/artykul/1237999,starogard-gd-zebrano-4-858-podpisow-ws-referendum-edmund,id,t.html bytom.naszemiasto.pl/artykul/1279239,bytom-listy-w-sprawie-referendum-za-odwolaniem-prezydenta,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum Re: tylko referendum IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 19:00 www.sosnowiec.info.pl/informacje/sosnowiec/referendum-ws-restrukturyzacji-oswiaty,1,4,20775 ostroda.wm.pl/92305,Sprawa-quotpiatkiquot-skonczy-sie-referendum.html Działajmy dla dobra naszych dzieci. One mają tylko NAS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrupka Re: Prezydencie! zostaliśmy oszukani! [list otwar IP: *.szczecin.mm.pl 06.03.12, 17:02 Zajrzyjcie tutaj drodzy rodzice! Dzialac zawsze warto! forum.gazeta.pl/forum/w,70,133993928,133993928,likwidacja_przedszkoli_protest_rodzicow.html Odpowiedz Link Zgłoś