Dodaj do ulubionych

Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-(

08.03.12, 00:09
Czy w Polsce jest tak beznadziejna opieka medyczna ?
Mam chora mamę , ma 65 lat jest po usunięciu całkowitej krtani i po częściowym usunięciu gardła , jest po radioterapi a obecnie po drugiej chemii .Wyniki ma dobre
Od dwóch dni w okolicy szyi zrobiła się dziura , martwe gnijące śmierdzące ciało , udałem się do kolegi który jest lekarzem poinformował mnie bym z mama pojechał na izbę przyjęć do szpitala na unii lubelskiej , co też tak uczyniłem . Dzisiaj był ostry dyżur .
Lekarz dyżurny zobaczył gnijące ciało nie oczyścił je włożył do powstałej dziury gazik ,założył rurkę ...
i co dalej poszedł do dyżurki pielęgniarek porozmawiał , przychodzi i mówi nie ma miejsca , można w domu podać mamie antybiotyk ,odpowiedziałem że nie znam się na tyle by oczyścić mamie ranę i codziennie trzy razy dziennie na początku robić opatrunki (nie jestem lekarzem , a dodam iż mama jest w trakcie chemioterapi która osłabia organizm )i jest bardzo słaba , wiec jak nie ma miejsca nie chce mamy zostawić ze stanem zapalnym na oddziala ,zabieram mamusię i wychodzę ze szpitala .Rozumie że jest to choroba nie uleczalna , wszystko rozumie ale w tym wszystkim chodzi o to by zmniejszyć cierpienie i ból pacjentowi , zaleczyć przez pewien czas w leczeniu szpitalnym potem można w warunkach domowych zmieniać i leczyć dalej mamę .Po zaciągnięciu opinii prawnej wróciłem do szpitala po wypis z odmowy przyjęcia mamy na odział , lekarz się przestraszył i poinformował mnie iż nie dałem mu dalej zbadać mamy i zostawić w szpitalu , na wypisie napisał : Chora neguje gorączkę i dreszcze (nie zmierzono mamie ) Zalecono antybiotyk (Forcid 2x 1 do gastrostomii mama nie przyjmuje przez jamę ustną niczego )I TERAZ KŁAMSTWO NA KŁAMSTWIE co jest napisane . Podczas rozmowy z chora i jej synem o ewentualnych możliwościach uzyskania efektu terapeutycznego w leczeniu ambulatoryjnym syn pacjentki zabrał matkę ze szpitala przed zakończeniem rozmowy !!!! Absurd i kłamstwo - wiozę mamusię do szpitala bo nie daje rady z gnijącym ciałem i martwicą stanem zapalnym lekarz odsyła nas z kwitkiem do domu a na wypisie pisze syn Pacjentki zabrał matkę , Jestem za słaby psychicznie nie mam siły dalej żyć w tych oszustwach i matactwach , jestem zwykłym szarym obywatelem płacącym podatki i myślałem ze należy się pomoc wszystkim obywatelom , jednak są lepsi i gorsi , dodam iż lekarz poinformował mnie iż prawie nie ma możliwości iż wygoi się ta przetoka czy rana , ja wypełniając swoje zawodowe zadania jak wiem że jest szansa 5 % nie odstawie na bok klienta , tu jednak jest inaczej , pomocy osoba niemówiąca też nie wezwie bo w pogotowiu nie maja odpowiedniego sprzętu , każą wysyłać chorej osobie faks .Pytam jak tu żyć jak nie można liczyć na odpowiednią opiekę medyczną . Może jest ktoś z dobrym sercem kto nas przyjmie zbada i zastosuje odpowiednie dalsze leczenie , proszę o pomoc .
Obserwuj wątek
    • Gość: szary obywatel Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 08:03
      Współczujemy Panu. My natomiast przeszliśmy gehennę i zetknęliśmy się z kłamstwem przez dwa lata zadaną przez urzędników UM w Szczecinie-Wzdy.Gosp. Nieruchomościami. Zabrali nam zdrowie i zniszczyli finansowo. Tylko dlatego ze jesteśmy obywatelami drugiej kategorii.
      • Gość: L:A Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.globalconnect.pl 08.03.12, 09:00
        Nie pozostaje nic innego jak nosić ze sobą urządzenie nagrywające - w celu dokumentacji rzeczywistych wydarzeń.
        Wtedy lekarz czy urzędnik nie będzie taki cwany.
        • Gość: p Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.globalconnect.pl 08.03.12, 09:09
          u mnie "prawdopodobnie" urzędnicy wydawali wsteczne decyzje ;), żadnych szans udowodnienia

kilka set zł w plecy i nigdy więcej interesów z UM
    • 5th_element Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( 08.03.12, 09:23
      strasznie Ci wspolczuje. Bezsilnosc rozwala. A nie masz moze jakiejs bliskiej osoby/znajomego, co rozniesie tego podlego lekarzyne ? Niby tak pisze a sama kiedys na jednego lapiducha skarzylam i nic z tego nie wyszlo. Ta cala Izba Lekarska to farsa. Nagrywac kazda rozmowe z łapiduchami niestety....
    • Gość: twarda wazelina Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 10:09
      Witamy w klubie. Mnie i moją rodzinę też nic nie ominęło z bólu, tragedii, braku pomocy .
      Kto w takich okolicznościach jak walka o ciężko chorą, bliską osobę myśli, o jakimś nagrywaniu?
      Po prostu wierzymy w to co nam wmówili nam mediach, na ulotkach wyborczych, w expoze premiera, Pani minister, teraz Marszałek ( oby żyła wiecznie), najlepszego w 8marca, składają szczęśliwi pacjenci. Horrendalne kolejki do specjalistów to dowód ,że są popularni.
      Komercjalizacja szpitali, to nie to samo co prywatyzacja, jak orzekł sąd.
      Tylko zderzenie z życiem boleśnie to weryfikuje
      Mnie jest lżej, bo nie głosowałem na nich.
      • Gość: Antoni Wacyk Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.ias.bredband.telia.com 08.03.12, 10:18
        Katolicki niewolnik postkomunistyczny urządza państwo.
    • Gość: gw Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.agora.pl 08.03.12, 12:18
      norbi2012 proszę o kontakt monika adamowska z gazety tel.91 481 83
      • Gość: gw Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.agora.pl 08.03.12, 12:20
        norbi2012 proszę o kontakt monika adamowska z gazety tel. 91 481 83 90
    • Gość: Vlad.H. siekiera fiskars IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 08.03.12, 20:35
      www.youtube.com/watch?gl=US&v=Upub2XYswy0
      polecam - mozna rozwiazac wiele roznych problemow
    • Gość: gosc Re: Nie mam siły dalej tak żyć :-( :-( IP: *.play-internet.pl 10.03.12, 08:25
      ,,,,,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka