Dodaj do ulubionych

Jeszcze o policji

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.03.02, 19:01
Gdzies zginal temat o policji.Czyzby panowie policjanci czuli sie obrazeni tym
co mowia i pisza obywatele na ich temat a przede wszystkim co mysla. Aja wolam
pewnym glosem to Wy jestescie dla nas a nie odwrotnie. Przypomne
spoleczenstwu to co napisal ktos" Policja broni mnie przed bandytami ale kto
obroni mnie przed policja".
Obserwuj wątek
    • Gość: anf Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 00:51
      Gość portalu: Szuir napisał(a):

> Gdzies zginal temat o policji.Czyzby panowie policjanci czuli sie obrazeni tym
      > co mowia i pisza obywatele na ich temat a przede wszystkim co mysla. Aja wolam
      > pewnym glosem to Wy jestescie dla nas a nie odwrotnie. Przypomne
      > spoleczenstwu to co napisal ktos" Policja broni mnie przed bandytami ale kto
      > obroni mnie przed policja".

• Gość: anf. Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 00:57
      Dla czego nie widac policji w naszm miescie co do licha oni robia ze ich nie
      ma. A jak sa to sa aroganccy i chamscy czy ktos moze mi odpowiedziec dla czego
      bedac za granica widze u policjantow usmiech i zyczliwosc. Powinno sie szkolic
      naszch policmajstrow w tym kierunku.
      • Gość: Tomek Re: Jeszcze o policji IP: *.ncr.com 14.03.02, 08:22
        Właśnie - dlaczego? Przecież teoretycznie nasi policjanci są szkoleni podobnie
        do tych w innych krajach? Może dlatego, że są odbiciem społeczeństwa - a tu
        chamstwa i bezinteresownej złośliwości też nie brakuje? Co myślicie? :))
    • Gość: dt Pytanko IP: 213.158.195.* 14.03.02, 09:18
      trudne:
      Im bliżej wiosny, tym więcej pijanych dzieci w ulubionych
      przez nich miejscach spotkań.
      Można byłoby powiedzieć: nastolatków, wtedy jednak
      stwierdzenie wydaje się słabsze, no bo kto nie był
      nastolatkiem i nie pamięta swojego pierwszego
      papierosa, piwa czy pierwszej wódki.
      Kto w Szczecinie zajmuje sie problemem pijanych dzieci?
      Miejsca zdarzeń: obrzeża dzielnic i miasta.
      W ostatnią sobotę widziałem naprawdę bulwersujące
      zdarzenia: zataczające się i przewracające się
      dziewczyny, usiłujące bronić się przed nachalnymi
      zalotami ich pijanych rówiesników. Można się tylko
      domyślać jak takie zabawy mogą się kończyć.
      Najgorsze, że byli wśród nich pełnoletni. Prawdopodobnie
      to oni kupowali alkohol.
      Czy jest ktoś, kto formalnie zobowiązany jest do
      zajęcia tym problemem ?
      Czy usłyszymy biadolenie dopiero wtedy, gdy stanie się
      nieszczeście ???
      Nie piszcie proszę, że to prywatna sprawa rodziców tych
      dzieci.
      Najgorsze co może być, to bezkarny, niehamowany wpływ
      zła, zepsutych już ludzi.

• Gość: Tanto Re: Pytanko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 10:27
        ...a kiedys bylo tak dobrze. Milicjant mogl wieczorem wylegitymowac malotata, powiedziec mu ze ma isc do domu i ten grzecznie szedl. A jak cos do wladzy burknal, to bylo palowanie, rodzice musieli odbierac kochane dziecko z komisariatu i mocno swiecili oczami, a popowrocie do domu bylo "pasowanie". Milicjant budzil respekt.
        Teraz mamy demokracje, a Policja moze malolatom pogrozic paluszkiem i grzecznie poprosic zeby poszli sobie do domu. No jak ktos jest ewidentnie zalany to odwiezc na izbe, dbajac zeby nie potargac pacjenta za bardzo, bo zostana posadzeni o brutalnosc :-(
        Jakis czas temu, policjant mial pecha i w trakcie interwencji zabil malolata, o malo go nie zlinczowano. Czy bedac policjantem po takim incydencie ryzykowalibyscie utrate pracy, wolnosci itd. tylko po to zeby uspokoic kilku malolatow?
        Chcielismy demokracji to ja mamy... :-(
        • jottka Re: Pytanko 14.03.02, 10:29
          Gość portalu: Tanto napisał(a):

> Teraz mamy demokracje, a Policja moze malolatom pogrozic paluszkiem i grzecznie
          > poprosic zeby poszli sobie do domu. No jak ktos jest ewidentnie zalany to odwi
          > ezc na izbe, dbajac zeby nie potargac pacjenta za bardzo, bo zostana posadzeni
          > o brutalnosc :-(
          > Jakis czas temu, policjant mial pecha i w trakcie interwencji zabil malolata, o
          > malo go nie zlinczowano. Czy bedac policjantem po takim incydencie ryzykowalib
          > yscie utrate pracy, wolnosci itd. tylko po to zeby uspokoic kilku malolatow?
          > Chcielismy demokracji to ja mamy... :-(

Tanto, Ty oprzytomnij nieco - demokracja polega m.in. na tym, że każdy obywatel
          zobowiązany jest do myślenia i odpowiedzialności za swoje czyny. Zarówno cywil,
          jak i policjant. Ten drugi zwłaszcza, bo reprezentuje władze państwowe.
          • Gość: Tanto Re: Pytanko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 13:20
            > Tanto, Ty oprzytomnij nieco - demokracja polega m.in. na tym, że każdy obywatel
            > zobowiązany jest do myślenia i odpowiedzialności za swoje czyny. Zarówno cywil,
            > jak i policjant. Ten drugi zwłaszcza, bo reprezentuje władze państwowe.

Zgadzam sie z tym stwierdzeniem i smiem twierdzic, ze myslacy, odpowiedzialny obywatel nie ma stycznosci z policja (chyba ze mija ich na ulicy), a i policjanci pewnie cieszyli by sie z tego, ze mamy myslace, odpowiedzialne spoleczenstwo. Prawda jednak jest taka, ze wiekszosc naszego spoleczenstwa nie dorosla do demokracji i np. kradna "wszyscy" od zuli do politykow.
        • Gość: Zagłoba Re: Pytanko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 11:22

> ...a kiedys bylo tak dobrze. Milicjant mogl wieczorem wylegitymowac malotata, p
          > owiedziec mu ze ma isc do domu i ten grzecznie szedl. A jak cos do wladzy burkn
          > al, to bylo palowanie,
          Pewnie.Niech powrócą wspaniałe czasy,kiedy milicjant mógł zrobić wszystko, a
          pałka była gumowym przdłużeniem konstytucji.Brawo,brawo. Bardzo ładnie kidy się o
          tym mówi i Ciebie to nie dotyczy.
          • Gość: Tanto Re: Pytanko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 13:54
            Gość portalu: Zagłoba napisał(a):

> Pewnie.Niech powrócą wspaniałe czasy,kiedy milicjant mógł zrobić wszystko, a
            > pałka była gumowym przdłużeniem konstytucji.

Dla jasnosci sytuacji - nie tesknie za dawnymi czasami. Oczekuje jednak skutecznosci Policji w walce z przestepcami, ze szczegolnym naciskiem na obcietych na jeza malolatow w dresach, ktorym wydaje sie, ze sa wielkimi nietykalnymi gangsterami :-P Czy wiesz, ze 12-latek ktory np. kradnie radja w samochodach po zlapaniu dostaje za kare "nadzor kuratora", po kilkunastu takich "wyrokach" moze, ale nie musi, wyladowac w poprawczaku. A w miedzyczasie moze napluc w twarz policjantowi, ktory nie moze nawet kiwnac palcem. Tak, w skrocie, wygladalo to jakies 5 lat temu, kiedy moja zona pracowala jeszcze w Wydziale Rodzinnym Sadu, watpie czy dzis wyglada to lepiej.

> Brawo,brawo. Bardzo ładnie kidy się
            > o tym mówi i Ciebie to nie dotyczy.

A pomyslales dlaczego to mnie nie dotyczy? Moze dlatego, ze nie demoluje automatow telefonicznych, nie kradne samochodow, no i nie oddaje "plynow" w bramach...
            • Gość: Zagłoba Re: Pytanko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 14:42
              Twoją wypowiwdź zrozumiałem jako pochwałę pałowania każdego kto odburknie
              policjantowi(bo tak napisałeś).Jeżeli jednak chodzi o dresiarzy i złodziei,
              oczywiście popieram zaostrzenie kar dla nich i zwiększenie kompetencji policji
              w tych sprawach.Jednak nie można z tym walczyć zakazem poruszania się wieczorem
              po ulicach młodych ludzi.W takim razie, idąc takim tokiem rozumowania, receptą
              na nocnych złodziei jest wprowadzenie godziny policyjnej.Nie ma przechodniów,
              każdego można zatrzymać-nie ma złodziei.
              • Gość: Tanto Re: Pytanko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 16:38
                Powoli dochodzimy do tego, ze myslimy podobnie :-)
                Nie pragne zakazu poruszania sie po ulicach, dobrze pamietam jakie "przygody" mialem w latach 80-tych z powodu noszenia dlugich wlosow (przetrwaly do dzis). Jezeli mlodziez (podkreslam - mlodziez - a nie dzieci) idzie sobie grzecznie, to nie ma problemu, jesli jednak grupka pijanych wyrostkow o godz. 1 czy 2 drze pyski wracajac z pabu - to jak mi sie wydaje trzeba ich uciszyc. I uciszenie powinno byc na tyle skuteczne, zeby nastepnym razem zachowywali sie kulturalnie.
                Wiem, ze milicja kultury nie uczyla, ale miala to czego policji brakuje - budzila respekt, wlasnie dla tego ze duzo mogla i ludzie sie tego bali.
                Podobno Nowy Jork stal sie o wiele bezpieczniejszym miastem, moze nasze wladze powinny spytac ich jak to sie robi?
                ...no tak, ale to trzeba by wstac z fotelika i troche sie pomeczyc ;-)
            • Gość: Skuter Re: Pytanko IP: 192.168.0.* 15.03.02, 11:41

>
              > Dla jasnosci sytuacji - nie tesknie za dawnymi czasami. Oczekuje jednak skutecz
              > nosci Policji w walce z przestepcami, ze szczegolnym naciskiem na obcietych na
              > jeza malolatow w dresach, ktorym wydaje sie, ze sa wielkimi nietykalnymi gangst
              > erami :-P Czy wiesz, ze 12-latek ktory np. kradnie radja w samochodach po zlap
              > aniu dostaje za kare "nadzor kuratora",

tylko, ze to nie jest kwestia dzialan policji, to nie policjant decyduje o tym,
              ze bandzior zamiast wyladowac w celi dostaje nadzor prokuratora, to nie policjant
              wymysla "znikoma szkodliwosc czynu" itd.
              prestensje nalezy miec do parlamentarzystow, ktorzy zamiast sie "humanitarnie"
              cackac z bandytami powinni zdecydowac o zaostrzeniu KK i wybudowaniu paru wiezien.
        • Gość: ZetKa Re: Pytanko IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 19.03.02, 14:46
          > Teraz mamy demokracje, a Policja moze malolatom pogrozic paluszkiem i grzecznie
          > poprosic zeby poszli sobie do domu. No jak ktos jest ewidentnie zalany to odwi
          > ezc na izbe, dbajac zeby nie potargac pacjenta za bardzo, bo zostana posadzeni
          > o brutalnosc :-(
          po pierwsze, jesli jest nieletni i nawet troche napity, to od razu mozna
          zhaltowac, gdyz nielegalnie pil alkohol.
          Jesli sie awanturuje, i jest tylko troche nawet podpity - wytrzezwialka jak nic,
          o ile bedzie im sie chcialo...
          Za awanturowanie sie/zaklocanie porzadku wogole mozna zhaltowac...
          Po n-te: jesli im sie policja bedzie tak codziennie pojawic, jesli sie pojawia w
          akrtotekach - to w ktoryms momencie przestana...

• Gość: Szuir Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 09:53
      Teraz przy tym kolosalnym bezrobociu policja moze dokonac najlepszego wyboru
      nawych kadr o zdrowym i normalnym podejsciu do spoleczenstwa,ale ztegto co
      slysze to tylko nazekaja jak to im biedaczkom ciezko sie pracuje. Do roboty
      panowie policmajstry.
    • Gość: XYZ Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 21:55
      Tyle mowi sie o policji a rozwiazanie jest proste najlepiej piszacy zostaje na
      komendzie a reszta na ulice. Skutek natychmiastowy. I jeszcze jedno skoro
      kaZDY SPOKOJNY OBYWATEL WIE GDZIE w jego dzilnicy przebywaja huligani elemen
      kryminogenny oraz innego rodzaju zule dlaczego nasza "intelygentna" policjaa
      tego nie wie.Gdzie sa ci dzielnicowi i co darmozjdy robia za nasze pieniadze.
      • Gość: ZetKa Re: Jeszcze o policji IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 19.03.02, 14:48
        > komendzie a reszta na ulice. Skutek natychmiastowy. I jeszcze jedno skoro
        > kaZDY SPOKOJNY OBYWATEL WIE GDZIE w jego dzilnicy przebywaja huligani elemen
        > kryminogenny oraz innego rodzaju zule dlaczego nasza "intelygentna" policjaa
        > tego nie wie.
        moze dlatego, ze to wymagajace spoleczenstwo nie raczy ruszyc dupy i zadzwonic na
        policje poinformowac?
    • Gość: Akowiec Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.03.02, 23:23
      Rozgonic ich wszstkich do diabla, zabrac odznaki i inne zabawki i stworzyc w
      to miejsce prawdziwa Polska policje jak se nie daja rady.
      • Gość: Tomik Re: Jeszcze o policji IP: *.ncr.com 15.03.02, 07:58
        Co konkretnie masz na myśli pisząc o prawdziwej polskiej policji? :))
    • Gość: Akowiec Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 09:45
      Odpowiadam.Polska policja to ludzie tam pracujacy. Mottem ich pracy jest " B

og, Honor, Ojczyzna. Niestety ci pracujacy obecnie daja swoim postepowaniem
      zupelnie inny wyglad i ocene w oczach spoleczenstwa. Czy oni wiedza co to jest
      honor , bijac niewinnch ludzi ,oblewajac ich rozpuszczalnikiem , czy biorac
      w "lape". To tylko ostatnie wiadomosci z mediow. Ojczyzna dla nich to oni sami
      a Bog to ktos bardzo daleki. To mialem na mysli aby sworzyc prawdziwa Polska
      policje . Pracujaca uczciwie reprezentujaca nas obywayeli, bo co by nie pisac
      to oni sa wizytowka naszego panstwa , jaka policja takie spoleczenstwo.
      • Gość: Tanto Re: Jeszcze o policji IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 10:29
        Gość portalu: Akowiec napisał(a):
        >jaka policja takie spoleczenstwo.

A moze jednak: jakie spoleczenstwo taka policja.
        Watpie czy wyrzucenie obecnie pracujacych w policji i zastapienie ich nowymi ludzmi zmienilo by sytuacje. Juz raz tak bylo, kiedy "szlachetni" dzialacze Solidarnosci dorwali sie do wladzy, szybko zapomnieli czym kierowali sie walczac z komuna.
        Mocno plujesz na policjantow, ale czy kiedykolwiek spytales ktoregos z nich jak naprawde wyglada jego praca, uczestniczyles kiedys w interwencji na melinie. Nie mowie ze wszyscy w policji sa dobrzy, bo tak nie jest, ale wkurza mnie jak ktos mowi, ze wszyscy policjanci sa niekompetentni.

"Prawdziwa Polska Policja" - nie wiem dlaczego, ale kojazy mi sie to z "polska dla prawdziwych polakow" i koniecznie poprawnych ideowo
        • Gość: Tomik Re: Jeszcze o policji IP: *.ncr.com 15.03.02, 11:18
          Też jakoś tak mi się kojarzyło - dlatego zapytałem. Myślę, że skuteczniejsze
          niż Bóg-Honor-Ojczyzna byłoby: profesjonalizm i racjonalne wynagrodzenia.
          Policja z dodatkiem jakiejkolwiek ideologii zaczyna dryfować w stronę...
          milicji. A tego, jak rozumiem nikt z nas nie chce:))
          • Gość: Glos!!!! Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 18:58
            Obserwuje tak ta polemike i zastanawiam sie kto probuje zepchnac ja na tory
            polityczne. Ludzie rozmawiajmy o naszej policji o jej dobrych i zlych
            stronach.A ze dzieje sie zle to podpowiedzmy im co zrobic aby bylo lepiej.
            Wyrzucic gamoni gburow niekompetentnych leni nierobow zlodzieji i inne
            policyjne plewy.Nauczyc ich kultury pomoc w zdobyciu zaufania i niech beda
            zdecydowani w postepowaniu z huliganeria , zulia, przestepcami i innm
            elementem zla . Natomiast z obywatelami niech beda po prostu normalni niech
            nie stwarzaja bariery my/wladza/ i oni. Ja mam jak najgorsze kontakty z obecna
            policja pomimo tego ,ze staralem sie byc milym i zyczliwy w stosunku do
            nich.Zawsze traktowany jestem jako potencjalny wrog i bron Boze nie wolno mi w
            kontakcie z policjantem nawiazac normalnej rozmowy nawt wtedy gdy jade z
            dzicmi na rowerze a PAN POLICJANT sprawdza mi karte rowerowa.Dla tego zawsze
            bede wytykal nieprawidlowosci dopuki sie to nie zmieni.Z kim bym nie rozmawial
            czy ksiedzem po koledzi czy sklepowa w sklepie to kazdy z nich mowi po co oni
            sa,skoro tak naprawde bronimy sie sami przed bandytami i przed nimi.
            • Gość: REKIN Re: Jeszcze o policji IP: *.vx.pl 15.03.02, 21:12
              W polskiej policji przeważnie pracują sami idioci, chamy i tym podobny element
              (przynajmniej ci na ulicy).
              Zawsze i wszędzie policja je.... będzie !
              POGOŃ FANS
              • Gość: Druh Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 23:37
                Dzieki popieram cchociarz kibice tez maja troche za skora. Pamietam jednak
                prowokacyjne zachowanie policji na meczu kilka kolejek wstecz gdy pobili
                dziewczyne oj bla zadyma.
                • Gość: Akowiec Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.03.02, 08:36
                  Do Polski przjechal z dalekiej ameryki super policjat udzielac im rad jak maja
                  postepowac aby miec poparcie spoleczenstwa i byc bardzej skutecznym. To
                  wszystko o czy my na tym forum dyskutujemy zostalo tam poruszone. Nasuwa sie
                  pytanie czy w naszej policji pracuja sami debile ktorzy wola sprowadzac z
                  ameryki doradce niz sluchac glosu wlasnego spoleczenstwa.
                  • Gość: akowiec Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.03.02, 18:40
                    ciekaw jestem co oni o tym mysla czy na tych swoich policyjnych komputerach
                    czytaja strony im poswiecone
                    • Gość: Wodnik Re: Jeszcze o policji IP: 212.14.18.* 20.03.02, 09:06
                      Policja ma komputery i korzysta z nich. Czytam co nasze społeczeństwo ma do
                      powiedzenia. Konkretne uwagi i zarzuty są przekazywane odpowiednim osobom,
                      które zajmujął się ich wyjaśnianiem. Czekam na takie uwagi i propozycje.
                      • Gość: Akowiec Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.03.02, 09:36
                        No nareszcie!!! Dzieki wielkie .Nic wiecej z tego co zostalo na tym forum
                        poruszone nie mam do powiedzenia.Zyczyl bym sobie aby policjant ten
                        przslowiowy strorz prawa, ladu i porzadku byl obecny w mojej dzielnicy tak
                        abym mogl mu sie uklonic albo on mi czuc sie bezpieczniej mie4szkam w centrum
                        miasta.Wydaje mi sie ze po przez taki normalny ludzki kontak policjant
                        obywatel wyizolowalo by sie przestepcow .Gdyby te kontakty byly czestrze nie
                        bylo by podejrzenia ze jest sie "kapusiem" i skarrzypyta. A tak gdy policjanta
                        widzi sie raz w roku i nie daj Boze o cos sie on nas zapyta to ludzie mysla
                        sobie no to kapus trzeba go zniszczyc.
                        • Gość: Tomik Re: Jeszcze o policji IP: *.ncr.com 20.03.02, 09:47
                          Witamy Pana Komisarza z serca w naszym skromnym gronie:))) A tak serio - to
                          faktycznie czasem dość trudno doprosić się pomocy. Przykład: Osów, zbieg
                          ul.Kluka i Kaczeńców. Od 2000 roku (od tego czasu tam mieszkamy) latem
                          przestaje tam złota młodzież, trochę pije, trochę ćpa, tłucze szkło. Dwa razy
                          udało mi się spotkać patrol w radiowozie - dwa razy poprosiłem o zwrócenie
                          uwago na to miejsce (pewnie wiele nie trzeba - wylegitymować, spisać).
                          Niestety - ani razu przez te 3 sezony nikt nie zrobił tych prostych rzeczy -
                          mimo solennych obietnic. Pracuję w Warszawce i znam Pewnego Ważnego Policjanta
                          ze Szczecina, który też tu pracuje. Tylko czy faktycznie sięganie do tego typu
                          znajomości jest konieczne? Może tak normalnie? :))))
                          • Gość: Wodnik Re: Jeszcze o policji IP: 212.14.18.* 20.03.02, 09:57
                            Na takie właśnie sygnały oczekuję. Ta informacja również zostanie przekazana
                            zainteresowanej osobie.
                            • Gość: dt Do Wodnika: IP: 213.158.195.* 20.03.02, 10:55
                              Miejsce zagrożenia zjawiskami patologicznymi:
                              Klucz, ul.Bielańska, górka naprzeciw wieży stacji bazowej.
                              Dzieci-7,8 klasa w weekendowe wieczory ostro tam
                              popijają w towarzystwie dorosłych ("sponsorów"???).
                      • Gość: pakuz Re: Jeszcze o policji IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 10:20
                        Gość portalu: Wodnik napisał(a):

> Policja ma komputery i korzysta z nich. Czytam co nasze społeczeństwo ma do
                        > powiedzenia. Konkretne uwagi i zarzuty są przekazywane odpowiednim osobom,
                        > które zajmujął się ich wyjaśnianiem. Czekam na takie uwagi i propozycje.

ooooo!!! bardzo sie ciesze z wizyty policjanta na forum
                        mam od razu pare uwag/pytan:
                        czy nie uwaza pan ,ze bierna policja to to samo co jej brak???
                        przyklad niesmiertelny - dni morza
                        bandy nieletnich z kuflami piwa w rekach - czy nie trzeba byloby ich zgarnac
                        chocby do czasu przybycia rodzicow ????
                        podpici mlodziency rzucajacy miesem na prawo i lewo a obok stoi patrol policji
                        i nie reaguje ????? - przeciez to zaklocanie porzadku!
                        przeciez nie trzeba od razu palowac jak w PRL-u , wystarczy REAKCJA !!!
                        wylegitymowanie, odwozka na komisariat , powiadomienie rodzicow i szkoly itd itd

ostatnio zatrzymal mnie patrol pieszy , bo zle zaparkowalem
                        w tym czasie w bramie obok kilku meneli zlopalo wino proste z gwinta i obrzucalo
                        przechodniow wyzwiskami - policjanci udawali , ze tego nie widza
                        zawsze lepiej przeciez dowalic kierowcy - bezpiecznie i bez klopotow

takie sytuacje dzieja sie codziennie
                        podstawowy problem to brak reakcji policji - to prowadzi do poczucia bezkarnosci
                        u meneli/rozpuszczonych malolatow
                        wiekszosc spoleczenstwa nie moze byc teroryzowana przez wszechobecne chamstwo !!
                        a paragrafy na to sa, trzeba tylko je egzekwowac
                        • Gość: XYZ Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.03.02, 17:23
                          Przejscie pomiedzy Piastow a Zolkiewskiego przy garazzch cala dobe okupowane
                          jest przez rozne "Typki"
                          • Gość: ZLY Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.03.02, 20:59
                            Ul. Bochaterow W-wy odcinek przy Cerfurze miejsce sklep monopolowy. 24 gogziny
                            na dobe pijaczkowie i zlodzeje bez skrepowania spozywajacy alkohol. Co nasza
                            policja zrobila aby temu zaradzic???!!!
            • Gość: Akowiec Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.04.02, 10:00
              Gość portalu: Glos!!!! napisał(a):

> Obserwuje tak ta polemike i zastanawiam sie kto probuje zepchnac ja na tory
              > polityczne. Ludzie rozmawiajmy o naszej policji o jej dobrych i zlych
              > stronach.A ze dzieje sie zle to podpowiedzmy im co zrobic aby bylo lepiej.
              > Wyrzucic gamoni gburow niekompetentnych leni nierobow zlodzieji i inne
              > policyjne plewy.Nauczyc ich kultury pomoc w zdobyciu zaufania i niech beda
              > zdecydowani w postepowaniu z huliganeria , zulia, przestepcami i innm
              > elementem zla . Natomiast z obywatelami niech beda po prostu normalni niech
              > nie stwarzaja bariery my/wladza/ i oni. Ja mam jak najgorsze kontakty z obecna
              > policja pomimo tego ,ze staralem sie byc milym i zyczliwy w stosunku do
              > nich.Zawsze traktowany jestem jako potencjalny wrog i bron Boze nie wolno mi w
              > kontakcie z policjantem nawiazac normalnej rozmowy nawt wtedy gdy jade z
              > dzicmi na rowerze a PAN POLICJANT sprawdza mi karte rowerowa.Dla tego zawsze
              > bede wytykal nieprawidlowosci dopuki sie to nie zmieni.Z kim bym nie rozmawial
              > czy ksiedzem po koledzi czy sklepowa w sklepie to kazdy z nich mowi po co oni
              > sa,skoro tak naprawde bronimy sie sami przed bandytami i przed nimi.
              Ta wypowiedz powuinna byc wydrukowana w mediach i wisiec w kazdym komisriacie
    • Gość: Dzuliani Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.03.02, 09:02
      Szanowny Panie komisarzu wybaczymy Panu wszystko ale na milosc Boska wescie
      sie do pracy.
      • Gość: Rubikon Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.03.02, 23:54
        Mala rada gdyby panowie policjanci chcieli jeszcze opuszczac swoje radiowozy
        aby wylegitymowac pijaczkow stjacych w bramie {Zolkiewskiego prz przejsciu
        miedzy garazami ok. godz.20} to mialo by sens.A tak zakonczylo sie na
        wzajemnej obserwacji i oddtechu ulgi ze strony jednych i chyba drugich. Nasuwa
        sie pytanie czy im dupy przyrosly do tych miekkich foteli passatow kupinych
        nota bene za piniadze spoleczenstwa.
    • Gość: Budzik Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.03.02, 09:42
      Dzien dobry milej pracy dla dobra obywateli naszego miasta zycza przyjaciele
      • Gość: Sympatia Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.03.02, 17:21
        Gosc o pseudonimie Zly pisze o sytuacji prz Caerfurze akurat tam przechodzilam
        to co tam sie dzieje oburza mnie i daje negatywny przyklad pracy naszej
        policji.Ja jako kobieta zrobila bym tam przedswiateczne porzadki.
        • Gość: Ludzie Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.03.02, 20:40
          My mieszkancy ul Boh-W-wy {od Krzywoustego do Sikorskiego } blagamy nasza
          policje o zrobienie porzadku przy sklepie monopolowym przeciez to cetrum
          miasta i przy tak wielkim sklepie do ktorego codziennie przychodzi tysiace
          ludzi. Jest to droga DO AKADEMIKOW o czym mysla studenci idac na zajecia. Co
          na to wszstko nasza policja
          • Gość: akowiec Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.03.02, 23:25
            godz 10 min30 miejsce Ul. Boh.W-wy przy sklepie monopolowym obok
            Caerfura .Osoby:policjsnci w radiowozie nr boczny 204 oraz przestepcy z
            alkoholem i papierosami.Akcja:przestepcy obserwuja radiowoz iwycofuja sie
            radiowoz przjezdza policjanci smieja sie i odjezdzaja. Przestepcy wracaja na
            miejsce.Koniec akcji.
            • Gość: Kobieta Re: Jeszcze o policji IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.03.02, 18:05
              Czy w lozku sa tak samo nieporadni.HI HI HI !!!
              • Gość: M CHCECIE DOBREJ POLICJI???? IP: *.starnet.pl 03.04.02, 11:44
                Takiej jak na zachodzie???
                to dajcie tyle kasy jak n a zachodzie,ludzie!! o czym wy w ogole gadacie!
                przeciez wszystko sie kreci wokol kasy tu nie ma co prowadzic dyskusji.
                Ciekaw jestem ile Policjant zarabia w Niemczech taki najprostszy kraweznik z
                radiowozu..
                • Gość: akowiec Re: CHCECIE DOBREJ POLICJI???? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.04.02, 20:29
                  Co panie marudo i placzku maja powiedzic nauczyciele,
                  lekarze ,pielegniarki,stoczniowcy, motorniczowie ,kolejarze,
                  piekarze ,listonosze ,sklepowe, hydraulicy, kioskarze itd.Oni zarabiaja mniej
                  niz Ty. Wykonuja swoja prace z godnoscia i poswieceniem .Jestes zdrowy masz co
                  jesc i jestes ubrany i prawdopodobnie jezdzisz samochodem. Wykaz sie dobra
                  praca a spoleczenstwo napewno Ciebie i twoich kolegow wynagrodzi finansowo
                  tez. A jak uwazasz ,ze Ciebie to przerasta to won z roboty znajda sie tacy
                  ktorzy byc moze lepiej niz Ty rozumieja POWOLANIE bycia policjantem.
                • Gość: Szwab Re: CHCECIE DOBREJ POLICJI???? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.04.02, 22:41
                  Zawsze kolego mozesz emigrowac i z Twoim doskonalym podejsciem do zycia podjac
                  prace w niemieckiej policji.
                  • Gość: aniol Re: CHCECIE DOBREJ POLICJI???? IP: 192.168.1.* 11.04.02, 09:02
                    odnosnie pod tematu odpowiadam: CHEMY!CHCEMY!CHCEMY!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka