Dodaj do ulubionych

Wieczorek - ten to ma jaja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:51
Kolejne afery, kolejne podejrzenia, kolejne zarzuty.
Ileż to już razy? Ile umorzonych spraw? Wszystkie dotyczą "korzyści
majątkowych". A Pani Wieczorkowa-Tropicielka Krzywd i Afer w TVP3 - milczy
jak zaklęta i zrzyma się na jakieś dziury w jezdniach.

Naprawdę trzeba mieć jaja z żeliwa, żeby po tym wszytskim żądąć czegokolwiek
jeszcze od kogoś. Trzeba mieć jaja jak kamienie, żeby po tym wszyskim
wylądawać jako prezes Enei i ciągle napalać się na kasę pod stołem.
Trzeba mieć jaja z granitu, żeby wszystkiemu z usmiechem zaprzeczać i z
niewinną miną kontynuować karierę.

Pod lupę wziąłbym też sąsiada zza ściany bliźniaka w którym mieszka
Wieczorek, własciciela firmy ZAPOL, i zbadałbym gdzie Enea wydaje setki
tysięcy złotych na druki, marketing, reklamę i wszystko inne.
No, jak Wam sie wydaje - gdzie?
Obserwuj wątek
    • anamar Re: Wieczorek - ten to ma jaja 24.06.04, 13:21
      Gość portalu: Olej napisał(a)
      >
      > Pod lupę wziąłbym też sąsiada zza ściany bliźniaka w którym mieszka
      > Wieczorek, własciciela firmy ZAPOL, i zbadałbym gdzie Enea wydaje setki
      > tysięcy złotych na druki, marketing, reklamę i wszystko inne.
      > No, jak Wam sie wydaje -
      gdzie?..........................................................................
      nie tylko enea.miasto już od lat preferuje zapol.zlecenia są dzielone na
      mniejsze części,więc idą bez przetargu,lub jeśli jest przetarg,to warunki są
      tak sformułowane,że i tak wygrywa zapol(np.bilety sop).trzeba jednak
      przyznać,że w zamian p.sobczyk drukuje bez ociągania materiały wyborcze.ciekawy
      niezwykle jest też dalszy los wypłacanych za usługi poligraficzne i reklamowe
      honorariów...
      • Gość: Olej Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:40
        Przecież to temat na pierwsze strony gazet.
        A tu cisza, panie, jak makiem zasiał.
        • anamar Re: Wieczorek - ten to ma jaja 24.06.04, 13:50
          przy okazji,"sąsiadów" jest więcej,np.jasiu dużyński
          • Gość: Olej Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:58
            Ach so
            Powoli mi się to układa w całość.

Dopóki nie ma obywatelskiego, prawnego, społecznego mechanizmu tępienia kolesiów
            dopóty Polska zaściankiem będzie.
          • Gość: Bożena Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:43
            Jasiu Dłużyński jest sąsiadem Państwa Wieczorków we wsi Binowo
          • wierny Re: Wieczorek - ten to ma jaja 26.06.04, 12:38
            jest ich znacznie wiecej...tylko nie wszyscy mieszkaja koło siebie :-)
      • Gość: XYZ Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: 212.14.0.* 25.06.04, 11:06
        Te materiały wyborcze Miro drukuje bez szemrania wszystkim. Możesz zapytac
        kandydatów z PO gdzie drukowali materiały. Podobał mi się zwłaszcza baner
        jednego z młodszych kandydatów z PO:))
        • Gość: Ana Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 11:37
          stary zwyczaj się w tobie odezwał,xyz.sprawdziłam.po-wcy drukowali
          w "totemie".i zapłacili...
          • Gość: XYZ Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: 212.14.0.* 25.06.04, 12:30
            To źle sprawdzałaś....
            • Gość: Ana Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 15:49
              nieprawda.sprawdziłam u zródła.znowu bronisz przegranej sprawy.historia
              związków sobczykowych jest powszechnie znana,a twierdzenie,że słońce wschodzi
              na zachodzie nie ma sensu.żeby przekonać się kto z kim trzyma,wystarczy
              otworzyć zapolowskie piśmidło,lub przejrzeć historię zamówień.nie wygłupiaj
              się,proszę...
              • wierny Re: Wieczorek - ten to ma jaja 25.06.04, 17:24
                prawda lezy podejzewam po srodku... PO drukowalo poprostu i tu i tu :-)
    • Gość: andreas sąsiedzi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 18:20
      Ale przynajmniej Ci sąsiedzi, że tak powiem są posąsiedzku, ale nie sa gupi. A
      Prezydent na ogródkach nie ma ciekawych sąsiadów podejrzewam... bo wybory robi
      nie najlepsze. Ja tam miedzy tymi dwoma wolę już mądrego...
      • dyrgosia Re: sąsiedzi 24.06.04, 20:38
        Gdybyście wiedzieli kto jest moim sąsiadem pęklibyście z zazdrości, co ta
        Binowo ja mieszkam na Pogodnie..
        • Gość: Ana Re: sąsiedzi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 11:01
          dyrgosiu,jeśli robisz z nim biznesy,takie jak opisywani "sąsiedzi"to nie pękam
          z zazdrości...
    • Gość: andreas Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 12:24
      Ja powiem tak. Ja mam prywatna firmę i z sąsiadami, kolegami łatwiej jest mi
      wynegocjować dogodne warunki, czy też czasami nawet jakis barter. Zawsze się
      dogadam, wezmę na drinka czy ostatecznie się rozpłaczę. Tak więc w mojej
      działalności, że tak powiem znani mi dają korzystniejsze warunki i jest lepszy
      biznes. Natomiast rzeczywiście jak ktos jest tylkko zarządcą i wybiera kolega a
      warunki są najgorsze to już sprawa tego zarządu, rady nadzorczej czy kto tam
      rządzi czy jest właścicielem. Najgorzej jak to państwowe, wtedy wali się i
      mnie... a to juz boli...
      • Gość: Olej Re: Wieczorek - ten to ma jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:28
        Dokładnie tak jak mówisz.
        Tutaj biznes robią ci, którzy w życiu palcem nie kiwnęli. Dzieki nim własnie
        mamy rozpieprzony wolny rynek, dyletantów przy korycie i sfrustrowaną młodzież,
        która obserwuje to wszystko i ma ochotę spier...alać, zamiast wziąć się do
        roboty.
        • Gość: WOY Sfrustrowany to ty gościu jesteś. Nie dyga ci już? IP: 212.14.63.* 25.06.04, 13:44
          • Gość: Olej Dyga, ale nie na ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:54
            Sfrustrowany - tak.
            Jakiej innej reakcji się spodziewasz? Oklasków dla złodziei?
    • Gość: mamoniowa Re: Wieczorek - ten to ma wąsa :-) IP: 212.244.77.* 25.06.04, 14:31
      i nosa do kontrowersyjnych interesow he he
    • Gość: Paprykarz Paprykarze do ROBOTY!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.72.196.* 25.06.04, 14:59
      Jedni narzekają drudzy działają!
      Nie ma co stękać tylko trzeba się zabierać do roboty!
      Ostatecznie i tak lepszy wygra!
      Szczecin to miasto nieudaczników….
      Dziurawe drogi, kiepskie uczelnie, obdarte budynki i bandyckie dzielnice…
      Tak blisko Europy a taki syf!!!
      Cała Polska nie może wyjść ze zdziwienia…
      Więc zamiast wieszać psy na kimś proponuje brać się do pracy.
      Jeśli jedna firma sobie radzi to inne też mogą!
      • Gość: Olej Mylisz pojęcia Paprykarzu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:07
        Jeśli seryjne, nachalne i bezczelne złodziejstwo nazywasz "radzeniem sobie", to
        gratuluję. Komu coś ostatnio "poradziłeś"? Lusterko z samochodu, a może
        przetarg publiczny? Własnie przez złodziei w białych rekawiczkach mamy w
        Szczecinie SYF !!! Jest mało miejsca na normalne, rynkowe firmy.
        Wiesz co ty tak naprawdę napisałeś? Napisałeś:

" Jedni narzekają, drudzy kradną
        Nie ma co stękać tylko trzeba kraść
        Ostatecznie i tak lepszy wygra"
        • Gość: Paprykarz Prawda kłuje w oczy nas wszystkich IP: *.dop.szczecin.pl 25.06.04, 15:20
          Przyjdzie dzień, że trafi kosa na kamień! Wszędzie tak jest, że ktoś gdzieś nie
          postępuje zgodnie z prawem... Jeśli ktoś kradnie mercedesy to oznacza że ja nie
          mogę mieć tego samochodu? (bo i mnie go ukradną?) Od wyszukiwania złodzieji jest
          Policja nasza dzielna... My musimy sobie radzić... Masz firmę - działaj! 25 km
          masz granicę i tysiące firm niemieckich z europejskimi numerami NIP, płacą w Euro!
          Każdy może się wykazać....
          Wszystko zależy od mentalności mieszkańców! Wytykacie tylko błędy, nic własnej
          inicjatywy! Przykładem może być referendum ws Jurczyka! Gdzie byłeś kolego?
          Gdzie było 400 tys mieszjkańców? Ani go nie odwołali ani nie poparli! Dalej
          kiszka szczecińska trwa! I tak będzie zawsze... Chyba że ktoś weźmie to wszystko
          i chwyci za twarz!!!
          • Gość: Olej Majaczysz - a więc po kolei ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:43
            Widzisz - właśnie mijają długie latka, a ten dzień nie przychodzi - Darek i
            kolesie ciągle na stołkach
            Policja? Nie rozśmieszaj mnie. Ewentualnie sami zaj--ą Twojego mesia.
            Akurat próbuję sprzedawać Niemczech - to wcale nie jest Kalifornia i Niemcy
            wcale tak chętnie nie płacą. Poczytaj sobie o sytuacji w niemieckiej
            gospodarce, dodaj kłopoty z językiem, mentalnością, opinią o Polakach, dziwnym
            prawodawstwem i wiele innych przeszkód. Łatwiej zajmować się własnym
            podwórkiem. Było nie było Polakiem jestem. Mam do tego prawo.
            A tu gnój, panie, po pachy.

Na referendum, kolego, poszedłem raniutko z rodziną i całą niedzielę
            esemesowałem przypomnienia do znajomych, a osobą, która chwyci to za mordę na
            pewno nie bedzie żaden z omiawanych kolesiów u władzy. Nie będzie takiego
            kogoś - chłopaki nie dopuszczą do tego.
    • Gość: andreas korupcja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 17:40
      Bo to tak trochę jest, że na ten przykład ja nie wyobrazam sobie robienia
      interesów bez jakiegos drobnego prezenciku. No, nie wyobrażam. I jest to dla -
      co bardzo przykre i jest mi wstyd - wręcz nie mozliwe. Ja to nazywam prezencik,
      a w pewnym momencie to juz może być niezła łapówa. Ja daje bo chce, bo myślę,
      uważam że powinienem, a niektórzy wręcz się domagaja takiej daniny. Ot, taka to
      historia Polski ze Wschodu. Może to ulega, ulegnie zmianie... może...
      Ale teraz tez łażą tacy łysi załatwiacze i załatwiaja jak cos trzeba...
      Korupcja, korupcja...
      Jak jakis wazny czy mniej wazny ze straży granicznej w Głosie mówi do
      przywożącego auto, że nie powinien go puścić bo złomu nie wolno do Polski
      wwozić, ale... przepisy nie sa dopracowane i ON tym razem go puści (bo stoi
      obok dziennikarz) ale żeby pamietał. To znaczy że normalnie ON decyduje co
      dobre a co złe, i ON jest wazny, a więc z NIM trzeba negocjować. I to
      drukują... To ja przepraszam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka