Gość: smutas IP: 213.77.101.* 01.07.04, 21:11 falszowanie dokumentacji medycznej jest nagminne dlatego sprawa powinna byc z pelna sila ciagnieta przez Prokurature. mam nadzieje,ze zlozono tez oddzielny wniosek do sAdu Lekarskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Lekarze oskarżeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 20:42 Zjawisko ma zupełnie inne podłoze-które oczywiście nie usprawiedliwia takiego działania i postepowania.Otóż jest to powiazane z ochroną i zwiększanie dotacji dla szpitala z Kas Chorych.Lekarze w ten sposób bronią miejsce pracy bronią szpital przed bankructwem-zapadłością.Mają swiadomość tego,że tylko w ten sposób-sprzeczny z prawem wymuszą na Kasach Chorych wieksze pieniądze bo bedzie to wynikało z czystej logiki prowadzenia szpitala.wcale więc nie dziwię się że tak postępują.Wydaje mi się,że przedstawiciele Kas Chorych winni stanąc przed obliczem Prokuratury-To Oni są winni takiego stanu to Oni okreslają stawki za usługi-które grzebią szpitale.W głowie się nie mieści aby w kraju demokratycznym gdzie Konstytucja gwarantuje dostęp do bezpłatnego leczenia- ludzie umierali bądź zmuszano ich do płacenia za swoje leczenie.Oczywiście Ci którzy o tym decydują mają sie dobrze,dla nich i ich rodzin klinki rządowe są dostępne-dostępne leki i fachowa pomoc.Nie ma jednak odważnych by takiego jednego i drugiego odesłać z kwitkiem lub umieścic w szpitalu na peryferiach niech doświadczy na własnym zdrowiu jak wygląda prawdziwe leczenie-bo Ci panowie zyją w innym świecie innej rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Lekarze oskarżeni 02.07.04, 20:51 to 'falszowanie dokumentacji'-co jeszcze nie zostalo dowiedzione przed sadem jest tu podyktowane absurdalnymi zasadami rozliczen miedzy szpitalami a nfz i wczesniej kasa chorych-w opisywanym przypadku odbylo sie bez szkody dla pacjentow i w ostatecznym rachunku dla szpitala swoja droga tekst kuriozalny z pierwszej czesci wynika jakby doszlo do jakiejs potwornej zbrodni by w drugiej okazalo sie ze chodzi w istocie o drobny przekret kolejny dziennikarski gniot w szczecinskiej gazecie... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Re: Lekarze oskarżeni IP: *.arkonskie.v.pl 02.07.04, 20:59 Każdy kto widział któryś ze szczecińskich szpitali wie, jak marne dostają pieniądze na utrzymanie. Wcale się nie dziwię takim praktykom, co nie znaczy, że je popieram. Prokuratura prokuraturą - wykonuje swoją robotę, ale zastanawia mnie tylko, kiedy Izba Lekarska zacznie robić porządki. Jakoś od ponad 6 miesięcy nie mogę się doczekać orzeczenia w prostej, jakby się wydawało sprawie... I nic mi nie wiadomo, żeby NIL przedłużał im ustawowy termin 3 miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś