Dodaj do ulubionych

Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolszewika!

13.09.12, 17:22
A moze zajelibysmy sie wazniejszymi sprawami dla miasta, np. przeniesieniem radnego z miejskich spolek i rady miasta na bezrobocie?

Przy okazji mozecie dalej oceniac radnego i jego cudowne i genialne pomysly pod tym linkiem forum.gazeta.pl/forum/w,70,138748878,138748878,Duklanowski.html zapraszam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.12, 18:20
      zed.1 napisał:

> A moze zajelibysmy sie wazniejszymi sprawami dla miasta, np. przeniesieniem rad
      > nego z miejskich spolek i rady miasta na bezrobocie?

Zed po raz pierwszy chyba napisałeś coś sensownego na tym forum.
      • Gość: spree Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.205.107.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 18:41
        Z dedykacja dla obu duklanowskich

TU WSZYSTKO CHORE

Tu wszystko chore, tu wszystko głupie,
        Zewsząd odory czuć tylko trupie,
        Spróchniałe drzewca, przegniłe belki,
        Dawno stąd zniknął rozsądek wszelki.

Tu co dzień goni aferę granda,
        Jedna się z drugą naparza banda,
        Kocioł garnkowi wytyka błędy,
        Jakieś uwagi ma ćwok do mendy.

Zbawcy, mesjasze, pijane głąby
        I zaczadzone kasiorą trąby,
        Prostaki zwykłe i postrzelone,
        Głupki normalne i nieskończone.

Dziś już nie wierzy tu nikt nikomu!
        Ale jesteśmy w swym własnym domu,
        Gdzie wszędzie kpina i popelina!
        I nic nie zmienisz. To taka gmina!
    • Gość: jonatan Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.szczecin.mm.pl 13.09.12, 18:25
      Coraz bardziej się zastanawiam, dlaczego i po co Szczecinianie wybrali tego pana do rady Miasta. Pan Marek Duklanowski, to bardzo kontrowersyjna postać i moim zdaniem Szczecinowi tylko wstyd przynosi :(
      • Gość: Abelard Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.szczecin.mm.pl 13.09.12, 19:39
        mnie najbardziej boli i niepokoi to jakie szkody przynosi samemu Kaczynskiemu.
        Szkody poprzez politykę oświatową i przedszkolną, głosowania pod koalicje z SLD i Krzystka i inne
        W mieście tak bardzo pokrzywdzonemu przez SLD a później PO - nie ma alternatywy.
        Po prostu szkoda.
        • zed.1 Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze 13.09.12, 21:20
          jakie szkody? to po prostu pokazanie prawdziwego charakteru pisowca. jak wiadomo prawdziwy charakter pisowca ukazuje sie gdy jest u wladzy. wiec teraz macie pokazowke jak to dziala, ale i tak zaglosujecie na nich znowu bo to prawdziwi polacy, a niektorzy wola prawdziwych polakow nawet jak ich dymaja.
          • Gość: . Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 22:59
            Parteigenosse Marek D. zastępuje w obecnej kadencji Rady Miasta swojego kolegę, niejakiego Karuta w roli Stadtnarra, czyli miejskiego błazna. W każdym mieście musiał być kiedyś trefniś - to i w Ciecinie... A że Marek D. (jak i niejaki Karut) jest wielbicielem historii, więc chlubnie kontynuuje tradycję - tradycję bezkarnego pajacowania za pieniądze podatników na dworze miejscowego feudała (tu: Piotra I Łotra)...
            • zed.1 Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze 14.09.12, 02:48
              duzo w tym racji. jednak blazen zazwyczaj nie mial wladzy, a tutaj jest to osoba przy wladzy, w koalicji rzadzacej, i to z wplywem na sprawy miejskie, wtykajaca palce w co sie da i to ze smutnymi skutkami. na dodatek ma kolegow a ci zamiast sie smiac potakuja i popieraja.

i to jest bolesny problem naszego miasta.
      • Gość: znajomy Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.tktelekom.pl 21.10.13, 21:37
        no jak to po co go wybrali ?? w naszym kraju to chyba normalka... polityka prorodzinna... jest miejsce dla starego duklanowskiego przy korytku to i dla młodego się znajdzie.. a co ??
    • Gość: wupper Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.205.71.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 18:27
      Proponuje "GOŃ Z RADNEGO KAZDEGO DUKLANOWSKIEGO. "
      Duklanowscy zrobili swoim dzialaniem wielka szkode miastu. Niejaki LESZEK DUKLANOWSKI pierwszy podnosił łape za oddaniem szpitala miejskiego sekcie psychomanipulacyjnej . Nazwisko Duklanowski dziwnie kojarzy mi sie ze smieciami -
      Koło pomnika przy Nehringa przechodze czesto. Zgineli tam zdobywcy Szczecina. Uczczono ich pamieć. Za kilka dni Amerykanie beda szukac miejsc wiecznego spoczynku swoich lotnikow w rejonie Szczecina i Polic. I co baranie duklanowski tez widzisz w tym cos złego. ?Amerykanie wiedzieli o zbrodni katynskeij/ Chyba cymbale nie byłes w wojsku i ojczyzna z takich jak ty nic nie ma ,a szcecinianie moga na twoj widok tylko reagowac torsjami.
      • Gość: dziki Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 18:55
        Czy wy tego Duklanowskiego typujecie na prezydenta Szczecina, czy dostanie jedynkę do UE
        Od rana do wieczora Duklanowski, proponuje wyborczej sie opamietać.
    • lehoo Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolszewika! 13.09.12, 18:55
      Radny Marek Duklanowski niech weźmie pod uwagę, ze gdyby nie ci upamiętnieni pomnikiem żołnierze i ich wysiłek, to mógłby co najwyżej pucować posadzkę w pomieszczeniu obrad Rady.
    • Gość: tetate Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 18:59
      A mnie się ten facio nie podoba a więc: Goń ze Szczecina Duklanowskiego goń goń goń!!!
    • Gość: eSka Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: 212.2.126.* 13.09.12, 22:09
      cyt :
      Komentarz
      "Niewielki pomnik przy ul. Nehringa to dziś po prostu jedno ze świadectw skomplikowanej historii Szczecina. Zamiast go likwidować, nadajmy mu odpowiedni kontekst, stawiając obok tablicę informacyjną wyjaśniającą znaczenie umieszczonych na pomniku symboli i przypominającą,
      co robili tu żołnierze radzieccy."

Myśl dla info jako uzupełnienia lub aktualizacji - podzielam
      Pomnik oryginał, zadbany i w dobrym stanie - to jest historia faktu, która swyn obrazem przemawia.

• themaxmaster Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolszewika! 14.09.12, 00:14
      Trzy pytania:

1. Pracą poza Rada Miasta radnego Duklanowskiego jest finansowana z pieniędzy prywatnych czy Miasta?

2. Praca poza Rada Miasta ojca radne Duklanowskiego finansowana jest z pieniędzy prywatnych czy publicznych?

3. Kampania na posła radnego Duklanowskiego była realizowana zgodnie z przepisami prawa?
    • taglinda przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolta 14.09.12, 00:18
      przeciwko pomnikom Lecha Kaczyńskiego.....

ehhh, marzenie ...
      • Gość: Sz. Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.88-199-144.vspace.pl 14.09.12, 07:27
        A jakież to pomniki Lecha Kaczyńskiego psują Tobie widoki?Poza tym-Adolf Hitler ma większe zasługi dla regionu niż komunistyczna swołocz a jednak jego pomniki się nie ostały...
        • evergreen111 Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt 14.09.12, 09:00
          Oczywiście, że Adolfek ma wielkie zasługi dla regionu, dla przykładu:
          - ponad połowa budynków w Szczecinie zniszczona w wyniku nalotów (nie byłoby tych nalotów, gdyby Adolfek nie rozpoczął wojny)
          - ośrodek w Penemunde: V1 oraz V2 i tysiące ludzi przez nie zabitych
          - ośrodek w Penemunde: tysiące zamęczonych na śmierć pracą robotników przymusowych
          Można dalej wymieniać zasługi Adolfa dla rejonu, ale - skoro, jak widać, nie znasz historii - to i tak nadal będziesz swoje powtarzał.
          • Gość: Sz. Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.88-199-144.vspace.pl 14.09.12, 09:47
            Widzisz-ja bym rzucił okiem na infrastrukturę drogową...i tutaj jakoś jest kiepsko,prawda?
            Oczywiście-komuniści po wojnie (i nie tylko) nie mają na sumieniu ani jednej ofiary,prawda?
            • Gość: Sz. jak Szabes Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.ip.maverick.com.pl 14.09.12, 18:46
              No proszę, gimnazjalista "hitlerek" w swoim żywiole. Bardzo kochasz wuja Adolfa, co?
              • Gość: Sz. Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.88-199-144.vspace.pl 15.09.12, 08:33
                Nie bardziej niż Helena Wolińska czy Szlomo Morel,że o Stefanie Michniku nie wspomnę...
                • Gość: Sz. jak Szabes Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.ip.maverick.com.pl 15.09.12, 10:35
                  Wszyscy wymienieni wymordowali po 5,5 miliona obywateli polskich w czasie II wojny, debilu?
                  • Gość: Sz. Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.88-199-144.vspace.pl 15.09.12, 11:17
                    Zdenerwowałeś się starozakonny?Komentujemy poczynania Duklanowskiego a Ty mi przypisujesz sympatie do Adolfa.Komuchy wybiły więcej niż Adolf....Niestety dla Ciebie...
                    • Gość: Sz. jak Szabes Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.ip.maverick.com.pl 16.09.12, 10:20
                      Ja ci nie przypisuję sympatii do Adolfa, ty jesteś mały polskim hitlerkiem.
                      Przypomnij synu bohaterów jak twoi starzy i dziadkowie walczyli z tą straszną komuną? I jak to się stało że przeżyli PRL, nie zostali w latach 70. czy 80. rozstrzelani przez siejących terror komunistów :)
                      Co do mnie, mogę być starozakonnym, gejem, a nawet komunistą - chętnie! Byle trzymać się daleko od takich indywiduów jak ty, zakłamana stadionowa lampucero.
                      • Gość: Sz. Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.88-199-144.vspace.pl 16.09.12, 10:39
                        Mam nadzieję,że będziesz konsekwentny-chociaż uczciwy pedał czy żyd to ewenement......
                        • Gość: Sz. jak Szabes Re: przeczytałem tytuł i pomyślałem, że to rewolt IP: *.ip.maverick.com.pl 18.09.12, 17:47
                          A uczciwy Polak? :)
    • marceli_zg Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolszewika! 14.09.12, 07:53
      Marku "Bóg i Ojczyzna" Duklanowski, może byś tak zaczął sprzątanie od SIEBIE?? Bo Twoje plakaty wyborcze to musiałem we własnym zakresie usuwać. Gdyby nie to, że przy okazji pociągnąłem wtedy z Ciebie łacha, to bym Ci sprawę wytoczył. Ty nasz miłośniku "wrażliwości na piękno majestatu przyrody".

Cytaty pochodzą ze strony M.Duklanowskiego.
    • Gość: emeryt Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 08:59
      duklanowscy po prostu jątrzą. Ta rodzina już tak ma!
    • szczeciniak01 Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolszewika! 14.09.12, 09:08
      Panie Radny może swoją energię skierowałby Pan na istotne sprawy dla miasta. Niech Pan przyjrzy się miejskim inwestycjom, które zostały spartolone. Czy ma ma na tyle odwagi żeby dociekać dlaczego nie ma kar umownych dla nierzetelnych wykonawców i kto działa na szkodę naszego miasta...zaangażować się w pozyskaniu nowych miejsc dla szczecinian. PIS obiecywał zakupy grupowe energii, paliwa itd. dla miasta i jej mieszkańców, żeby było taniej i co...skończyło się na zmianie logo na taborze MZK i przenosin pomników...czy tylko Pana na to stac???? wstyd Panie Duklanowski juniorze!!!
      • Gość: - Magistrat szykuje gigantyczne zamówienie IP: *.centertel.pl 14.09.12, 09:32
        www.radioszczecin.pl/index.php?idp=1&idx=91089
        Blisko 200 żłobków, przedszkoli, szkół i innych szczecińskich instytucji kupi razem prąd. Będzie to pierwszy tak duży przetarg w historii gminy. Wszystko w celu oszczędności.
        Do tej poru Zarząd Budynków i Lokali Komunalnych, Ośrodek Pomocy Rodzinie, domy kombatanta czy biblioteki zaopatrywały się w energię osobno.

Urzędnicy szacują, że dzięki wspólnemu zamówieniu w samorządowej kasie zostanie 15 proc. tego, ile zwykle w ciągu roku magistrat wydaje na prąd. Gmina nie podaje dokładnych kwot. Tłumaczy, że chodzi o dobro przetargu.

Podobną taktykę stosuje urząd marszałkowski. W zeszłym roku w skali województwa zaoszczędził setki tysięcy złotych.

W magistracie o grupowych zakupach energii mówiło się od dawna. Radni pisali na ten temat wiele zapytań. Przygotowania trwały długo, ale w końcu się udało. Przetarg ruszy za kilka dni.
        • Gość: . Re: Magistrat szykuje gigantyczne zamówienie IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 11:13
          > Urzędnicy szacują, że dzięki wspólnemu zamówieniu w samorządowej kasie zostani
          > e 15 proc. tego, ile zwykle w ciągu roku magistrat wydaje na prąd.

Świetnie - będzie z czego wypłacić premie urzędnikom za gospodarność. Na pewno te pieniążki się nie zmarnują...
    • mouse_m Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolszewika! 14.09.12, 09:39
      Rosjanie pogonili hitlerowców do samego Berlina, płacąc za to daninę w hektolitrach przelanej krwi i dziesiątkach tysięcy mogił rozsianych po całej Polsce. Miedzy innymi po to by pan Duklanowski mógł mieszkać w Szczecinie i prowadzić swoją działalność polityczna oraz na masówkach wrzeszczeć - wróciła tu Polska, chociaż de facto jej tu nie było do 1945 r. Było natomiast samodzielne państwo i to przez cale pół millenium.
      Symbole poległego radzieckiego żołnierza, na ogół młodego prostego człowieka, ledwo dorosłego - owa gwiazda, sierp i młot, to symbole bardzo bliskie tym poległym żołnierzom, to znaki ich sztandarów, ich godła narodowego, państwa, którego wszak już nie ma. Symbole dla których przelewał krew o oddawał życie.
      Niszczenie pomników postawionych ku ich pamięci - jest dowodem prymitywnego barbarzyństwa, odreagowania narodowych kompleksów na żałobnym epitafium. Jest też objawem braku tzw. kompetencji kulturowych u posła PiS, ale to już mnie zupełnie nie dziwi.
      PiS w politycznym działaniu publicznym jawi się w wielu przypadkach jako formacja agresywna, prymitywna i mało kulturalna.
      • Gość: Sz. Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.88-199-144.vspace.pl 14.09.12, 09:48
        Czy młodym Niemcom,nie zawsze dobrowolnie walczącym,też będziemy stawiać pomniki?
        • Gość: parówa redaktor akj : zostawmy sierpa i młota? IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 10:00
          Redaktor akj twierdzi że radny Duklanowski "walczy o prawdę historyczną". Nic bardziej mylnego, przecież realny sierp i młot jest prawdą historyczną.
          Redaktor nie rozumie radnego ani innych , którzy twierdzą że w przestrzeni publicznej nie ma miejsca dla symboli bezprawia , nienawiści i mordów, a takimi symbolami są zarówno sierp , młot gwiazda jak i swastyka nazistowskich Niemiec.
          Czasami wydaje się że Sedina czy sowieckie symbole zastępują brak własnych pomysłów na zagospodarowanie przestrzeni Szczecina różnymi symbolami czy też pomnikami.
          Sedina już była, czy Polaków nie stać na coś tak porywającego że przybywający tu Niemcy i inni turyści będą chcieli na tle takiego pomnika się fotografować? z takim pomnikiem wysyłać pocztówki?
          Miarą kreatywności symbolicznej Polaków mają być tzw kurczaki czyli 3 orły gdzie z upodobaniem zbierają się postPZPRowcy 1 Maja? Albo tzw Anioł Wolności który chyba zaspokaja potrzebę i głód sztuki tylko u Mariana J.?
          Chociaż to i tak postęp od malowania kotwic na czarno i ustawiania na cokolikach albo złomu z Maciejewicza na wjeździe do centrum miasta.

• mouse_m Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze 14.09.12, 10:33
          Pani/Panie Sz. - nie będziemy stawiać pomników młodym żołnierzom wojsk hitlerowskich, ale żołnierze ci mają swoje cmentarze na polskiej ziemi, których bezcześcić nie należy.
          Nie należy porównywać żołnierza radzieckiego II wojny światowej z żołnierzem hitlerowskich wojsk. Za to należy pamiętać, kto tu był agresorem.
          Ku pamięci - II wojnę światową rozpętał Hitler, a nie Stalin.
          • Gość: Sz. Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.88-199-144.vspace.pl 14.09.12, 11:39
            Wiesz-liznąłem nieco historii ale "pamiętać,kto był agresorem" też będę...
            • Gość: Sz. jak Szabes Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.ip.maverick.com.pl 14.09.12, 18:50
              No, wiemy że przeczytałeś transparenty na 5-osobowym pochodzie ONR, ale transparent napisany przez twojego kolegę to nie to samo co książka.
              A propos, ile godzin historii w tygodniu masz w gimnazjum?
              • Gość: Sz. Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.88-199-144.vspace.pl 15.09.12, 08:35
                Gimnazjum?Nie mierz wszystkich swoją miarą...
                • Gość: Sz. jak Szabes Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.ip.maverick.com.pl 15.09.12, 10:46
                  Nie ma się czego wstydzić hitlerek, średnia wieku wśród zamawiających pięć piw jest podobna, tylko poseł Pięta góruje nad wami wiekiem (i finezją intelektualną...).
                  Gorzej by było gdybym zaczął mierzyć twoją miarą. Mocno zawęziłby mi się horyzont, wszędzie widziałbym spisek Żydów, duch Simona Mola i Biedronia za każdym rogiem.
                  A może zamiast podbijać czytelnictwo Michnikowi powinieneś zacząć pisać swoje prywatne gimnazjalne "Mein Kampf"? Zastanawiałeś się nad tym? Pomyśl jaki lans wśród kolegów!
                  • Gość: Sz. Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.88-199-144.vspace.pl 15.09.12, 11:18
                    Ty wszędzie czujesz faszystów....
                    • Gość: Sz. jak Szabes Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.ip.maverick.com.pl 16.09.12, 10:22
                      Nic na temat spisku Żydów? Dawaj śmiało hitlerek, czekamy z utęsknieniem :)
                      • Gość: Tęczowy Wojtek Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.szczecin.mm.pl 16.09.12, 12:48
                        Och ty mój obrońco, dzielny młocie na durniów jak ja się za tobą stęskniłem. Jesteś zawsze taki dzielny. Twardy i wyprężony niczym milicyjna pałka.

Jestem trochę zazdrosny, że zaczepiasz wszystkich chłopaków na lewo i prawo ale wybaczam, monogamia u nas homoseksualistów jest niespotykana a przecież i tak u normalnych facetów nie masz szans więc zaraz znowu wrócisz do mnie pod kołderkę.
                        • Gość: Sz. jak Szabes Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.ip.maverick.com.pl 18.09.12, 17:48
                          Nie na sprawy, wypinaj doopala, będziesz miał o czym opowiadać chłopakom pod zegarem :)
                      • Gość: Sz. Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.88-199-144.vspace.pl 16.09.12, 13:45
                        Nie-kwestia żydowska zostanie rozwiązana gdy Jego Ekscelencja Ahmedineżad się zdenerwuje...
                        • Gość: Sz. jak Szabes Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.ip.maverick.com.pl 18.09.12, 17:49
                          A propos: to prawda że ulubionym żarciem polskich patriotów są tureckie kebaby?
                          • Gość: Tęczowy Wojtek Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.szczecin.mm.pl 18.09.12, 18:08
                            Ach Ty mój dzielny supermenie. Jestem z Ciebie taki dumny, tak dzielnie wojujesz na forum za naszą wspólną gejowską dumę! Pamiętaj tylko koteczku mój, żeby ładnie się wysławiać - nie pisze się żarcie tylko jedzonko albo frykaski.

Czekam na Ciebie pod kołderką...
                            • Gość: Sz. jak Szabes Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.ip.maverick.com.pl 19.09.12, 00:22
                              No już mówiłeś że czekasz pod kołderką, ile razy będziesz powtarzał?
                              Możesz przy okazji przyprowadzić kolegów. I naprawdę nie musisz się podszywać pod "Tęczowego Wojtka". Jesteś zdaje się ten słynny "szef firmy", a naprawdę kibol-patriota z Twardowskiego...
                              • Gość: Tęczowy Wojtek Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.szczecin.mm.pl 19.09.12, 07:18
                                Oj jaki Ty niewyżyty jesteś... Cały wieczór wspólnego baraszkowania a Tobie jeszcze mało i musisz w internecie sobie potem posiedzieć.
                                • Gość: Sz. jak Szabes Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: *.ip.maverick.com.pl 19.09.12, 09:12
                                  No widzisz, mi zawsze mało. To co panie kibol-podszywacz, namówiłeś kolegów od szala na wspólne igraszki?
    • stary.telewizor "Nie o take Polske nam chodziło" 14.09.12, 10:37
      Niemcy nie ruszają pomników ku czci czerwonoarmistów, nie zasłaniają ich, nie skuwają żadnych cyrlic. Stoją one nadal tak, jak je postawiono, często na dużych
      • Gość: stary.telewizor Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 11:50
        Dodam jeszcze, że Niemcom też ZSRR zgotował "Katyń" - czerwonoarmiści zgwałcili, a często przy tym zamęczyli na śmierć, miliony Niemek, z tego urodziło się około 2 miliony bękartów ( tak to wówczas nazywano ), kilkaset tysięcy Niemców przetrzymywano w łagrach i obozach pracy, kilkadziesiąt tysięcy zamęczono na śmierć, aż do 1956 roku. Mają powody, aby pluć na pomniki wystawione na ich ziemiach ku chwale sowieckich żołnierzy, ale nie plują!
        • Gość: Sz. Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.88-199-144.vspace.pl 14.09.12, 12:44
          Widzisz-bo Niemcom po wojnie wbito do głów,że "Shoah to największa zbrodnia w historii i oni wszyscy za nią odpowiadają".I jeśli ktoś myślał inaczej,to był (podobnie jak dziś u nas) faszystą,hitlerowcem itd.Niemcy zapłaciły komu trzeba haracz (przedsiębiorstwo Holocaust działa prężnie) i teraz mamy nazistów zamiast Niemców i "polskie obozy koncentracyjne"....Poza tym-nie zapominaj,że Niemcy współpracują na partnerskich zasadach z kacapami a my jesteśmy pod butem Puti...oczywiście-otwieramy (który już raz?) "nowy rozdział"....Moim zdaniem-ruskie zasługują na takie samo traktowanie jak "naziści"...
          • Gość: Sz. jak Szabes Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.ip.maverick.com.pl 14.09.12, 18:56
            Bo Niemcy powinni głośno powtarzać, że wymordowanie Żydów wymyślili sami Żydzi, którzy postanowili się samounicestwić i jeszcze na tym samounicestwieniu zarobić, jak to Żydzi - samo zło.
            To chciałeś powiedzieć żałosny cymbale?
            • Gość: Sz. Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.88-199-144.vspace.pl 15.09.12, 09:36
              Przeczytaj ze zrozumieniem filosemicka lampucero.Niemcy wywołali wojnę i oni za nią odpowiadają a nie żadni "naziści".Przedsiębiorstwo Holocaust działa-czy Tobie się to podoba czy nie.I w końcu-Niemcy Żydów raczej nie mordowali podczas wojny.Skupili się na żydach-dostrzegasz różnicę czy nie?
              • Gość: Sz. jak Szabes Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.ip.maverick.com.pl 15.09.12, 11:16
                Czy za twoje kretyńskie poglądy odpowiada Polska w liczbie 38,5 mln obywateli, czy odpowiadasz za nie ty i twój związek partnerski zwany ONR? Otóż oświadczam, że w przypadku przejęcia władzy przez skrajną prawicę i wywołanie konfliktu zbrojnego np. z Rosją nadstawiać głowy ni innej części ciała za was nie zamierzam. Ani brać na siebie "narodowej winy" za wasze późniejsze zbrodnie. Sami sobie walczcie za ojczyznę, oddawajcie życie na ołtarzu itp. bzdety. ty możesz posłużyć za mięso armatnie, zdaje się do tego tylko się nadajesz.
                A co do przedsiębiorstwa Holocaust: czy za rzezią Warszawy w '44 stoi "Przedsiębiorstwo Powstanie Warszawskie"? Może W-a miała być unicestwiona dla interesu kilku Polaków, którzy dogadali się w zaciszu gabinetów? A może to Żydzi spowodowali powstanie, by zemścić się na Polakach? Na to chyba jeszcze prawica nie wpadła? Podejmij wątek, możesz być pierwszy i zostaniesz felietonistą, jak Staruch!
                Kiedy zaczniesz myśleć samodzielnie stadionowa lampucero?
                • Gość: Sz. Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.88-199-144.vspace.pl 15.09.12, 11:31
                  Poziom inwektyw oraz lokowanie mnie w gimnazjum świadczy o tym,że najpewniej jesteś licealistą zafascynowany "równością i braterstwem" pomiędzy ludźmi...Otóż-Niemcy napadli na Polskę w 39 r.Niemcy-nie "naziści".Również oni zbudowali obozy koncentracyjne i są to niemieckie nazistowskie obozy.A nie "polskie obozy śmierci".Żydzi zagazowani w tych obozach to byli Polacy wyznania mojżeszowego a nie Żydzi.Ci siedzą w Izraelu.Lepiej to wiedzieć.I teraz-majątek zagazowanych żydów czy też zamordowanych w inny sposób,jeżeli nie zostawili oni spadkobierców przechodził i przechodzi na rzecz Skarbu Państwa.Niezależnie od wyznania zmarłego.Żydowskie organizacje (głównie żydzi z ameryki) uważają,że "majątek ten powinien zostać przekazany ich organizacjom".Czy Powstańcy również tak robią?I to jest właśnie sedno.Zaczynasz zjadać swój ogon politycznie poprawny hipokryto.Kończą dyskusję.
                  • Gość: Sz. jak Szabes Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.ip.maverick.com.pl 18.09.12, 17:56
                    No tak, jak zawsze Żydzi niszczą Polskę, aktualnie z torbami puszczają, obywateli duszą. Amber Gold też Żydzi zakładali, doszliście już do tego na prawicy? W komisji majątkowej rozdającej ziemię kościołowi też siedzieli Żydzi, i za podwyżki cen jaboli które żłopiesz z kolegami pod blokiem też odpowiadają starozakonni. Bo przecież nie Polacy...
                    • Gość: Berele Żółtko Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 18:28
                      Gość portalu: Sz. jak Szabes napisał(a):

> No tak, jak zawsze Żydzi niszczą Polskę, aktualnie z torbami puszczają, obywate
                      > li duszą.

Nie wiesz wszystkiego, syjonistyczni podżegacze pracują też w elektrowni, wodociągach i hurtowniach spożywczych. To przez nich prąd jest tak drogi, woda zatruta pejsanem izraelitu, a jedzenie tylko koszerne.
                      Oni są wszędzie, chyba nie rozglądasz się za dobrze – wszedzie tu widać pejsy, jarmułki i słychać hebrajski. A my biali niewolnicy pracujemy na dobrobyt Jerozolimy i Tel Awiwu, że o Hajfie nie wspomnę. Słyszałem też o wypadkach ludożerstwa, kiedy to Żydzi na wyspie puckiej zjedli białego niewolnika, oczywiście polskiego – wyobraź sobie że z czosnkiem. Co gorsza wszędzie za granicą jest to samo.
                      Mój dobry pan Josełe Polakensmakoszbaum mówi, że najlepsze dopiero przed narodem wybranym. Gdyby nie broniący prawdziwej najpolskowszej polskości rycerze tacy jak Antoni Macierewicz, którzy co rusz odkrywają, ze Polska to pole nieustannej bitwy wywiadów, spisków i eksperymentów takich jak np. hel w smoleńskim powietrzu, to już dawno żydzi by z polaków robili konserwy.
                      To że miliony polskich niewolników tyją od kilku lat potwornie to syjonistyczny spisek, mający na celu wyhodowanie wysokogatunkowych ras mięsnych rasy polskiej. Potem będą się nami zajadać nad Jordanem, aż im się będą pejsy trzęsły. Putin i Merkel tez ostrza żeby na polską ludzinę, mieso zdrowe, smaczne, dobrze nasiąknięte alkoholem, cos jak baranina.
                      ako biały polski niewolnik piszę rzecz jasna dla Mossadu i Masonów – płaci mi europejska centrala światowego ruchu syjonistycznego.
                      • Gość: Sz. jak Szabes Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.ip.maverick.com.pl 19.09.12, 00:30
                        Dobry wpis, chyba kończy wątek rasistowskich durniów, dziękuję :)
      • Gość: nowy telewizor Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 13:56
        Czy stary telewizor wie, oprócz tego że D. jątrzy, że owi uświadomieni i wyzwoleni Niemcy nie zgodzili się na tablicę w ich dużym mieście upamiętniającą polskich robotników przymusowych którzy zginęli w trakcie bombardowania przez aliantów??
        I jak to się ma to do szacunku, co??? I zbijania kapitałów.

Nie o take Polske nami chodziło!
        • Gość: Vlad.H. Re: "Nie o take Polske nam chodziło" IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 14.09.12, 21:26
          Duklanowski to len i obibok, jakkolwiek zgadzam sie z ze pomnik ptrzeba przeniesc tam gdzie groby cerwonoamristow to uwazam ze sa wazniejsze sprawy do zalatwienia i wyraznie mowie - Duklanowski przestan zajmowac sie pie...mi i zacznij w koncu pracowac smeirdzacy leniu!

Co do Niemcow, moze oni czuja sie winni a moze maja w tym interes - nie wiem i gowno mnie to obchodzi - to problem Niemcow - w Polsce nie musimy sie czuc winni bo nikogo nie napadalismy, nikogo nie probowalismy wymazac z historii. Warto pamietac ze rzad federalny Niemiec dotuje organizacje neonazistowskie, podtrzymuje prawne tradycje III Rzeszy i jest wrogo nastawiony do Polski i Polakow.
    • Gość: obywatel Re: Radny Marek Duklanowski: Goń z pomnika bolsze IP: 212.14.63.* 14.09.12, 11:00
      Parafrazując słowa p. Duklanowskiego i nawiązując do konfliktu o ziemie na Warszewie

- Nie kłócę się z historią chrześcijaństwa i jej znaczeniem dla katolików. Mogę modlić się wszędzie, bo wiara jest moją prywatną sprawą, problemem są jednak rosnące jak grzyby po deszczu kaplice i głoszone z ambon słowa pogardy dla ludzi o odmiennych poglądach.
      [goń z "pomnika" katolika]

Wg wiary chrześcijańskiej, nie trzeba się wkupić poprzez stawianie różnej maści pomników (kościołów, kaplic, itp.) by otrzymać zbawienie i życie wieczne.

Co do przedmiotowego pomnika, należy zapytać mieszkańców czy im ten pomnik przeszkadza, a nie narzucać wszystkim swoją wolę. Jeśli p. Duklanowski ma ochotę to niech za własne pieniądze pomnik przeniesie a lukę po nim wypełni np. stawiając kolejny, byle był to pomnik o charakterze neutralnym zarówno światopoglądowo jak i politycznie.
      • Gość: wieckonsul kąsul kąsa Duklanowskiego :)) IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 13:57
        Ciekawe że kąsul powiedział że nie będzie się wypowiadał :)
    • adamszem Towarzyszu zed.1 15.09.12, 21:13
      Jakim prawem moskiewski sługusie zabierasz głos w sprawach polskich?
      • Gość: Mieszkaniec Re: Towarzyszu zed.1 IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 11:06
        panie dulkanowski , moze zajmie się pan bardziej przyziemnymi sprawami, np pracą dla bezrobotnych, fakt może ten problem pana nie dotyczy, ale nie kazdy ma "tatusia" !!!!!!!!
    • Gość: SromotnikBezwstydn Podpisuję się oburącz... IP: *.static.espol.com.pl 16.09.12, 11:11
      ""Nie o take Polske nam chodziło"
      Autor: stary.telewizor 14.09.12, 10:37
      Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz
      Niemcy nie ruszają pomników ku czci czerwonoarmistów, nie zasłaniają ich, nie skuwają żadnych cyrlic. Stoją one nadal tak, jak je postawiono, często na dużych
      • Gość: Mieszkaniec Re: Podpisuję się oburącz... IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 11:18
        Niestety on tego nie widzi, duklanowski dobrą "posadkę" i kasę dzięki układom ma!!!! Czy był konkurs na posadę? Czy wystarczył "tatuś"???????????????????
        • Gość: Mieszkaniec Re: Podpisuję się oburącz... IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 09:47
          Co jeszcze wymyśli ten "radny" za nasze podatki ????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka