Dodaj do ulubionych

Bylem na Aleji Kwiatowej

05.10.12, 12:28
Nie ma zadnej, rozsadnej, zrozumialej w tym swiecie mozliwosci, ze budowa chodnika majacego 100m z "pawilonem" mogla kosztowac 8mln zl.

Nie wiem tez dlaczego tzw strumyczki (ktore juz od poczatku byly totalna glupota) sa w rzeczywistoscia rowami na liscie i nie dzialaja. Obecnie sa zapchane, za kilka miesiecy nie bedzie ich z powodu mrozu. W cieple miesiace jakikolwiek przeplyw wody bedzie ledwie widoczny bo przy glebokosci 1cm ma to sens taki jak wpatrywanie sie w kaluze.

Nie wiem tez dlaczego pawilon wymaga calodobowej ochrony. Nie wiem podobnie jaka role ma miec to miejsce ledwo nadajace sie do postawienia w nim stolika.

Jesli trzeba sztandardu niegospodarnosci to wlasnie to jest to miejsce.

Moja teoria jest taka, ze wycena na przetarg jak i sama budowa byla jakas smierdzaca sprawa a trwanie samej budowy wynikalo jedynie i wylacznie z tego, ze trzeba bylo usprawiedliwic te 8mln w czasie. A i to spie...lono.
Obserwuj wątek
    • andreas.007 Re: Bylem na Aleji Kwiatowej 05.10.12, 12:38
      Bardzo przepraszam, bardzo... ale w zwiazku z moja nieobecnoscia
      wydaje sie, że Zed przejął role malkontenta... ;)

Juz trwa ustalanie jego danych.
      ;)
      • Gość: gość Re: Bylem na Aleji Kwiatowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.12, 12:43
        andreas.007 napisał:

> Bardzo przepraszam, bardzo... ale w zwiazku z moja nieobecnoscia
        > wydaje sie, że Zed przejął role malkontenta... ;)
        >
        > Juz trwa ustalanie jego danych.
        > ;)

Dane sa znane, ale swój swojemu krzywdy nie zrobi. Taka kłótnia w rodzinie.
      • zed.1 Re: Bylem na Aleji Kwiatowej 05.10.12, 13:18
        bo narzekac trzeba z konkretnego powodu, a nie dla zasady.
        • andreas.007 Re: Bylem na Aleji Kwiatowej 05.10.12, 13:46
          Doprecyzujmy. Jak Ty krytykujesz, to jest konkretny powód...
          bo jak inni to malkontenctwo!
          ;)
          • Gość: gajowy Re: Bylem na Aleji Kwiatowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 20:31
            był taki zast. prezydenta benek chohulski
            • Gość: . Re: Bylem na Aleji Kwiatowej IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.12, 20:54
              I nawet pisał na forum
              forum.gazeta.pl/forum/w,70,104920434,104920434,Wiceprezydent_Chochulski_pisal_na_forum.html
          • aysy.1 Re: Bylem na Aleji Kwiatowej 05.10.12, 20:56
            daj spokój dzieciakowi :) dojrzewa.
            odstawili go od koryta to krytykuje.
    • Gość: gość Re: Bylem na Aleji Kwiatowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.12, 12:39
      A teraz napisz że to nie wina Krzystka...
      • Gość: kmicic Re: Bylem na Aleji Kwiatowej IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.12, 12:57
        Gość portalu: gość napisał(a):

> A teraz napisz że to nie wina Krzystka...

Jak to - nie wiesz? Winien jest Duklanowski, Dzięga, Jacyna-Witt, Litwiński, Wijas, większość forumowiczów!
      • zed.1 Re: Bylem na Aleji Kwiatowej 05.10.12, 13:16
        To jest wina krzystka, nawet jak nie pojawia sie na otwarciu.
        • Gość: gość Re: Bylem na Aleji Kwiatowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.12, 13:24
          zed.1 napisał:

> To jest wina krzystka, nawet jak nie pojawia sie na otwarciu.

Nie pojawił się na otwarciu tylko ze strachu że zostanie wygwizdany. Cwany to on jest. Wysłał swoje najsłabsze ogniwo z zarządu, co to powiedział "Zrealizowaliśmy unikalną w skali świata koncepcję architektoniczną".
          Rację chłopina ma, takiego bubla można było tylko w Ciecinie spłodzić.
    • Gość: gość Czuję się oszukany!­ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.12, 13:09
      zamani napisał(a):
      > Rozebrać trzeba to badziewie i zbudować na nowo (z funkcją zegara
      > świetlnego na dni chmurne i w nocy - tak jak to zapowiadano - o ile się nie my
      > lę)

No właśnie! Coś się nie zgadza!!!

www.szczecin.eu/baltic_neopolis/aktualnosci/16711-aleja_kwiatowa_nowe_oblicze.html
      Podświetlany zegar, strużki wody wzdłuż alei, szklany pawilon, podświetlane kostki i dużo zieleni - to elementy nowego oblicza Alei Kwiatowej. Ruszył przetarg na zagospodarowanie tego fragmentu Złotego Szlaku.
      Od strony Bramy Królewskiej aleja rozpoczynać się będzie zegarem słonecznym, po którym będzie można spacerować. W pochmurne dni i wieczorem zegar będzie podświetlany elektronicznie.

www.szczecin.eu/sites/default/files/images/aleja_kwiatowa.jpg
      www.szczecin.eu/sites/default/files/images/aleja_kwiatowa_2.jpg
      www.szczecin.eu/sites/default/files/images/aleja_kwiatowa_3.jpg

­
    • serenita123 moja pro-PO-zycja racjonalizatorska 05.10.12, 13:39
      a może zamiast POzorować prace, modernizacje, prze/od-budowy itp. POzoranckie działania

PO prostu dawać w łapę temu, komu się chce dać?

byłoby prościej i uczciwiej!

a i wstyd dla Szczecina i szczecinian mniejszy...

• zed.1 Re: moja pro-PO-zycja racjonalizatorska 05.10.12, 13:55
        a co ma PO wspolnego z tym tematem?
      • andreas.007 Re: moja pro-PO-zycja racjonalizatorska 05.10.12, 13:57
        Kolega stwierdził, ze w tym kraju, zeby ktos mógł wziąc w łape milion,
        to urzad musi wypieprzyc na misia 50 mln... i tego najbardziej szkoda.
    • Gość: twarda wazelina Re: Bylem na Aleji betonowej IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.12, 14:34
      Nie używaj tej nazwy Al. Kwiatowa Zed!
      Jest grupa ludzi co prawda bardzo mała, ale bardzo zadowolona z tej ciekawej koncepcji.
      13muz już zapowiada koncerty w (Akwearium) i projekty na alei ."Czy jest bezpiecznie" w ramach jakiegoś Baltic czegoś tam, czyli otwarcie nowej knajpy pod muzami .
      Do kolorystyki zagra nam S_IN City Tribe.
      No jest zajebiście po prostu, mam ndzieję ,że pomysłodawca i ten kto zatwierdził szeroki całościowy projekt i wypłatę ( jak on się nazywa?) będzie na otwarciu telefacku.
      Gorąco zapraszam rodzinę fyfka niech odpocznie na tych grilowych żerdziach do siedzenia.
      A architektowi tych ławeczek, życzę żeby zdechł na takiej ławce, ale długo i powoli.

• Gość: kmicic Re: Bylem na Aleji betonowej IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.12, 16:11
        > 13muz już zapowiada koncerty w (Akwearium)

Biorąc pod uwagę popularność sztuki uprawianej przez 13 Muz, to jest to idealne miejsce - zmieści się tam grający solista. Koncert Jednego Wykonawcy (za to bez publiczności).

i projekty na alei ."Czy jest bezpie
        > cznie"

Czy to znaczy, że wystąpi tam pan doktor Szell, który będzie leczył ząbek na hasło "Is it safe?":
        www.youtube.com/watch?v=kzw1_2b-I7A&feature=player_detailpage#t=75s

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka