Dodaj do ulubionych

Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobili...

09.12.12, 14:35
Gdzie te piaskarki? O12.00 wyjechałem z Warszewa, przez Centrum do reala na Słonecznym. Potem Castorama i jazda do Dąbia. I co? Wszystko zajęło mi 2 godziny i nie widziałem żadnej piaskarki. Kpina !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 14:43
      Ja tez nie widzialam piaskarki
    • zly_podatnik Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 15:09
      Synu! Powinieneś się pomodlić w kościele i na świętej ziemi! Tej ziemi! A nie wypatrywać piaskarek!
      Zresztą skoro jedziesz z Warszewa to po co piaskarka?Chroni Cię moc relikwi:)
      A tak na serio:
      Nam nie trzeba bundeswery, nam wystarczy minus cztery:)
      • Gość: szabla Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 15:10
        A co to bundeswera ? Bo ja znam tylko Bundeswehr.
        • Gość: zawieja Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 15:16
          redaktor Łukasz bujnął się tylko wokół GW by zdjęcia zrobić. Oto zasięg redakcji ;)
          Ludzie prześlijcie jakieś zdjęcia z zasypanego miasta do GW będę coś mieli bo inaczej zmarzną
        • Gość: zynik Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.12, 18:05
          Gość portalu: szabla napisał(a):

> A co to bundeswera ? Bo ja znam tylko Bundeswehr.

a co to sa niemcy? bo ja znam tylko deutschland
      • Gość: lm1978 Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: 213.155.191.* 09.12.12, 17:09
        A co ma do tego Warszewo? Nie mieszkam tam, tylko wracałem z pracy. Pozdro Panie "zły podatnik"
        • zly_podatnik Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 18:11
          To miało być takie ironiczne...że zamiast piaskarkę albo dwie będzie kościół i relikwia..na szczęście...na drogę.
          Z drugiej strony, to dobrze kombinuje prezio...z jednego rozbitego auta jest więcej zysku niż z takiej piaskarki, która jest wiecznym kosztem.
    • ewapiano Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobili... 09.12.12, 16:22
      Jak mogą być drogi odśnieżone jak ciągle sypie. Pomyślcie trochę zanim coś napiszecie..... Jak przestanie padać służby drogowe mają 4 h żeby na głównych ulicach odśnieżyć. A skoro na drogach są korki bo większość ludzi jeszcze na letnich oponach jeździ to też i piaskarki stoją w korku, jak dojadą na koniec ulicy to już na początku ulicy nasypało. Może pójdziecie odśnieżać przed blokiem i zobaczymy czy odśnieżycie w czasie takiej śnieżycy??? Trochę pomyślcie zanim napiszecie coś na drogowców. A boczne ulice nie są objęte odśnieżaniem bo urząd miasta nie przeznaczył na nie pieniedzy... mapka odśnieżanych ulic jest...
      • Gość: Qurfa Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 16:41
        Nie bójta wójta . Pomarańczowy sfeterek juz w pełnej mobilizacji
        • Gość: gość Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.12, 17:59
          Gość portalu: Qurfa napisał(a):

> Nie bójta wójta . Pomarańczowy sfeterek juz w pełnej mobilizacji

A takiego! Wziął urlop!
      • Gość: zynik Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.12, 18:08
        ewapiano napisał(a):
        skoro na drogach są korki bo większość ludzi jeszcze na letnich
        > oponach jeździ

jezdze na drogich zimowych i tez sie slizgam w sniegu do polowy kola. ludzie myslac z maja zimowki i asr przeleca nad sniegiem - za duzo tvn turbo za malo doswiadczenia
    • puz.on Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobili... 09.12.12, 16:39
      Tak czy siak,sypie czy nie sypie jeszcze nigdy nie odśnieżono nic na czas,w związku z tym nie ma o co bić piany,tak już jest tak musi być,jadąc za pługiem dojechałem pod sam dom,taki traf czego wszystkim forumowiczom życzę
      • agathen_76 Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 17:09
        o 10 widziałam pług i piaskarkę na Kanale Parnickim. Po 12 na Wyszyńskiego i chwilę później kolejną na Mieszka I i dalej w stronę pomorzan....
        • puz.on Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 17:23
          Mogłaś pstryknąć fotę że coś dzieje się na mieście
          • agathen_76 Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 10.12.12, 01:49
            ciężko było pstrykać :)) a zatrzymywanie i wychodzenie z auta nie uśmiechało mi się w taki mróz...
      • Gość: wiii Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 18:18
        a kiedy jest ten czas? przed moim blokiem kilka razy juz sprzataczka odsniezala i nadal jest snieg na chodniku. Kiedy ma byc ten czs by odsniezyla by go tam nie bylo? Juz czas bys cos z wlasnym rozumem zrobil, ojj juz czas
    • Gość: wel Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 17:29
      Sami niedzielni kierowcy wyjechali? Ja dzis od rana z dzieckiem po miesci jeżdżę i nie mam żadnych problemów. Piaskarek widziałem kilka, ale skoro sypie całyu dzien to kiedy chcecie zobaczyć czarne jezdnie? Jak zwykle zaspali kierowcy z letnimi oponami lub fatalni kierowcy którzy powinni udać się na kurs jazdy po śniegu. Ludzie nie ma lodu na jezdni, tylko śnieg. Dzis jechałem za gostkiem, który jechał po Krasińskiego 10 km\h, pytam po co facet jedziesz samochodem skoro możesz prawie tym samym tempem chodzić.
      • Gość: stasiu pomarańczowy sfeterek robił wczoraj w Lidlu zapasy IP: *.globalconnect.pl 09.12.12, 17:40
        czarno widze najblizsze dni i godziny ;)
        • maxikasek Re: pomarańczowy sfeterek robił wczoraj w Lidlu z 09.12.12, 18:24
          Ja tam sie cieszę, że śnieg spadł. POłowa kierowców zostawi auta na parkingach już do wiosny- więc znów w Szczecinie będzie się jeździło spokojnie. MOże wolniej i większy problem z miejscami parkingowymi (bo jak już sierota się zatrzyma, to nie ważne że zajął dwa miesjca- koń stanął i koniec jazdy), ale i większa uprzejmość tych co zostaną na drogach ;-)
      • puz.on Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 17:43
        A ja lubię na letnich laczkach po śniegu,z tego tytułu dziś wyjechałem na miasto pojeździć gdyż galerie mnie nie kręcą a jakoś trzeba się rozerwać
        • exman Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 17:57
          ja też dzisiaj na letnich ale młody nic nie zajarzył, spał jak zabity :)
      • zly_podatnik Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 18:08
        Uwielbiam takich kierowców...albo tych z dumnym emblematem "TDI". Miszczowie szybkości, Wolni i oszczędni.
        Kto nie umie, nie ma po co nie powinien wyjeżdżać.
        • Gość: zynik Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.12, 18:15
          zly_podatnik napisał:
          albo tych z dumnym emblematem "TDI"

ci z dumnym emblematem tdi sie wlasnie nie slizgaja bo maja moment z dolu i ruszaja bez boksowania spokojnie. problem mialo dzis frajerstwo w starych tylnonapedowkach przyzwyczajonych by krecic wysoko. taki miszcz jak mowisz blokowal podupadla beemka dwa pasy przyjaciol zolnierza bo "halsowal" od swiatel do swiatel.
    • medrzec_syfonu Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. Mobi 09.12.12, 19:21
      Kpina? Skandal! U mnie ścieżka rowerowa całkiem nieodśnieżona! Żądam quada albo i dwóch!
    • mariaczczi1 piaskarki znajdziecie tu: 09.12.12, 19:47
      autoline.com.pl/s/maszyny-komunalne-piaskarka--c14tk2336.html
    • puz.on Śnieg sypie bez przerwy. Kierowcy: To jakaś mas... 09.12.12, 19:50
      Natomiast wczoraj na S3 była kicha,wracając z Ahlbecku gdzie zaopatrywałem się w świąteczne alkohole i czekoladę,aż do Przybiernowa długie połacie żywego lodu,jadąc ponad 100km/h było naprawdę niebezpiecznie,rzucało nawet na prostych odcinkach ale te widoki ośnieżonych lasów
      • rozkoszny_bobasek Cała nadzieja w .. 09.12.12, 20:22
        Panu prezydencie!
        żeby tylko założył pomarańczowy kubraczek.
        • przyjaciel.krolika Re: Cała nadzieja w .. 10.12.12, 00:08
          Płonna nadzieja - pomarańczowy sweterek oddał był niegdyś na orkiestrę owsiaka.
    • s.skrzypczak Zima zaatakowała, śnieg zasypał Szczecin. Kiero... 09.12.12, 20:48
      Piaskarki jeżdżą co chwilę. Po prostu sypie cały czas, to jak ma nie być ślisko! Ludzie pomyślcie trochę. Od południa non stop pada, jest mróz, przecież podczas mrozu śnieg nie stopnieje. Jeździć ostrożnie, jak Wam się spieszy to wyjedźcie wcześniej i po problemie.
      • Gość: turysta Re: Zima zaatakowała, śnieg zasypał Szczecin. Kie IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 21:43
        wg niektorych pseudokierowcow śnieg na ulicach Szczecina powinien być odśniezony zanim jeszcze zacznie padac.. nauczcie sie jezdzic fajtłapy.. pewnie ze nie powinno sie jedzic 70kmh bo mozna zrobic sobie i innym kuku i zimowki niewiele tu pomoga.. ale jak sie jedzie 40-50 na prostej i na lukach max. 20, to problemu nie ma.. takie warunki powinny byc zawsze - przynajmniej byloby mniej wypadkow przez miszczow dlugiej prostej..
        • Gość: zynik Re: Zima zaatakowała, śnieg zasypał Szczecin. Kie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.12, 22:24
          Gość portalu: turysta napisał(a):
          takie warunki powinny byc zawsze - przynajmniej byloby mniej wypadkow
          > przez miszczow dlugiej prostej..

zgadzam sie ani jednego rowerzysty na drodze - to tez obnizy statystyki wypadkow
          • agathen_76 Re: Zima zaatakowała, śnieg zasypał Szczecin. Kie 10.12.12, 01:51
            zdziwiłbyś się - ja dzieisiaj jednego widziałam jak po śniegu pedałował :)))
    • andreas.007 Nie ma wyjścia, trzeba zrobic podwyżkę, bo śnieg! 10.12.12, 00:12
      Nie ma wyjścia, trzeba zrobic podwyżkę, bo pada śnieg!
      Jeszcze troche popada i zapewne zarząd miasta oraz radni PiS
      beda musieli, bo przecież nie chcom - zrobic nam podwyżki jakieś...
      a moze nawet wprowadzić podatek pogodowy!
    • Gość: maruda Re: Śnieg sypie coraz bardziej, mocno wieje. IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.12.12, 07:39
      a gdzie opony zimowe do autobusów i ciężarówek?????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka