Dodaj do ulubionych

Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 ty...

03.01.13, 15:21
dodajmy, że kamienica jest dużo atrakcyjniejsza niż ten koszmarny łącznik
Obserwuj wątek
    • zapom Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 ty... 03.01.13, 15:22
      dodajmy, że kamienica jest dużo atrakcyjniejsza niż ten koszmarny łącznik. brawo dla gazety - patologię w przetargach trzeba tepić. już wiem, że jesteśmy ostatnim w wyścigu ślimaków w Polsce - reagujmy !
      • Gość: bravo Pieniądz robi pieniądz. Co w tym dziwnego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 16:05
        Za rok kupi Urząd Miejski po 1,2K PLN/m2 a za dwa lata Zamek KP po 500 pln/m2. Na koniec przejmie Trasę Zamkową w ramach darowizny i postawi na niej szlaban z kasą. Miasto powinno mu czym prędzej, już teraz oddać cały swój majątek, póki w ogóle ten Pan coś płaci... Przecież kryzys idzie.
      • Gość: Andrzej Grodecki Ossolineum IP: *.globalconnect.pl 03.01.13, 16:10
        Biegłego, który wyceniał księgarnię Ossolineum sąd skazał za poświadczenie nieprawdy, czyli za fałszerstwo. Biegły oczywiście wielokrotnie "wyceniał" nieruchomości dla Edwarda Golemy. Okazało się, że operatu szacunkowego w ogóle nie było, nie istniała żadna wycena, a mimo to notariusz sporządziła akt notarialny. Nie było oczywiście przetargu, nie było zgody organu nadrzędnego, itp, niczego, a Golema i tak to kupił. Mało tego, sam sobie wycenił lokal. A ABW i CBA nie widzą do tej pory w tym nic dziwnego, więc nie sadzę, że i tym razem coś znajdą. Ale może na sejmowej Komisji Sprawiedliwości da się coś wskórać, ponieważ posłowie Solidarnej Polski nie odpuszczą tego tematu i nie są do kupienia. Byłem z tym u m.in posła PO Litwińskiego i posłanki Kochan, posła PiS Dobrzyńskiego, ale oni jak ABW i CBA nic w tym dziwnego nie widzą. Naturalnie Prokuratura Generalna już się włączyła z sprawę, więc może wreszcie coś znajdą, a jak znajdą, to pewnie mnie znajdą na dnie Odry. Wtedy będzie wiadomo kto za tym stoi. W tym mieście musi się skończyć przewałka z lokalami. Jest polityczne przyzwolenie na takie działania i bezkarność. Poprosiłem o wydanie mi przez Prokuraturę Generalną zaświadczenia, że nieruchomości Skarbu Państwa lub gmin można kupować bez żadnej procedury, tak jak to się stało z Ossolineum. Dlaczego tylko Golema może tak kupować? Więc albo unieważnią tą transakcję, albo muszą mi wydać taki kwit, a wtedy kupię sobie Wawel lub Zamek Książąt, o ile nie kupił ich już Golema, będę drugim w Polsce, który będzie mógł tak robić. A tych, którzy są poszkodowani takimi działaniami, proszę się zgłaszać, mam w swojej teczce już kilka takich dziwnych przypadków, Solidarna Polska będzie je szeroko nagłaśniać, nie pozwólmy na szaber, może tak było w 1945 roku, ale teraz mamy 2013 rok i niby działające prawo. Chcą znowu, aby to przyschnęło, skazanemu biegłemu niedługo skończy się zawieszenie, więc śmiało pójdą do przodu. Ale w tej sprawie może pomóc nacisk społeczny, więc piszcie do prokuratur i policji, opisujcie takie dziwne przypadki, bo ich jest coraz więcej, może wtedy się przestraszą. I bojkotujcie lokale Golemów, te budy z amerykańskimi kanapkami, Wały, Pod Kogutem, nie wynajmujcie powierzchni w kamienicy na Niepodległości, ani w jego hotelach, ani nie korzystajcie z Colosseum, ani z placu Orła. Gratulacje dla prezydenta Krzystka za np. tytuł Mecenasa Kultury dla Golemy i udawanie, że nic się nie stało. To nie jest Mecenas ale Grabarz Kultury, Ossolineum padło pól roku, a jego upadek zaczął się właśnie w Szczecinie, o tym trzeba pisać i mówić, skoro media unikają tych tematów, nie dajmy się zastraszyć, bo biegli Golemy wycenią wasze mieszkania i lokale i kupi je sobie za ile będzie chciał, bo tak oni wyceniają, bez procedur, i wylądujecie na bruku, jak ja, wyeksmitowany w majestacie prawa, bo w sprawach cywilnych Golema posługiwał się sfałszowanym operatem jako wiarygodnym dokumentem, dla tego człowieka Bogiem jest pieniądz, Złoty Cielec, reszta to śmieci, zawiadomiłem prokuraturę o zorganizowanej grupie która wyłudza lokale, ale jak przy Amber Gold nic nie widzą, ciekawe, sprawa czeka w kolejce do oceny sądu, a jak nie to Pani Poseł Beta Kempa zrobi trochę porządku w tym mieście, zawstydzając resztę posłów, których wybrali szczecinianie. Czy Państwu nie jest wstyd za tych ludzi? bo mnie bardzo, żenada, za forsę zrobią wszystko. Jeśli chcemy aby nasze dzieci tutaj zostały, podnieście głowy, bo inaczej nie będziecie mieli dachu nad nią, w majestacie prawa Golema kupi co będzie chciał i za ile będzie chciał, jak Ossolineum, może mnie pozwie za ten tekst, wtedy zapraszam na rozprawę, wszak jest NIESZEMRANYM BIZNESMENEM, takie cuda to tylko w Szczecinie i Mecenasem Kultury, piszcie do prezydenta aby odebrał mu ten zaszczyt, bo na moje pisma dostałe odpowiedź, że są do tego procedury. Lance Armstrong stracił tytuły za Tour de France, złotym medalistom olimpijskim zabiera się medale, ale Golema jest i będzie Mecenasem Kultury sławiącym dobre imię miasta, ale będzie dotąd, dopóki nie zmienimy radnych, posłów i prezydenta, a to zależy od nas. Uczciwych obywateli zapraszam do wspierania Solidarnej Polski, jedyna partia, która chce coś zmienić w tym kraju i mieście. Efekty nadejdą, proszę wierzyć, nie wierzcie w kłamstwa PO, PiS i SLD, że walczą z korupcją, a prawo obowiązuje. Prawo działa wtedy, kiedy chcą tego politycy, w Amber Gold przez 3 lata nic się nie działo, a potem w 3 dni załatwiono wszystko, to przykład na apolityczność tzw. wymiaru sprawiedliwości. Dziękuję wszystkim za fajne wpisy w grudniowym artykule, myślę, że może uda się nam zatopić Golemę i jego interesy, których by nie było gdyby nie parasol ochronny ze strony polityków. I będę powtarzał jak mantrę: Ossolineum Golema kupił bezprawnie, mam to napisane w wyroku na biegłego, tyle, że prokuratura nie chce wnieść pozwu do sądu o unieważnienie tej transakcji. Póki co nie chce, ale w razie czego został mi jeszcze międzynarodowy trybunał. Może tam ich jeszcze nie nikt nie przekupił? Pozdrawiam forumowiczów i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, aby był dla Szczecinian NOWYM, bo tak żyć jak w starym to lepiej przenieść się na Cmentarz, póki jeszcze są tam miejsca i nie wykupił ich Golema. Andrzej Grodecki
        • Gość: psychiatra Re: Ossolineum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.13, 21:28
          Weź pigułkę, załóż kapcie, przeczytaj coś o misiach na dobranoc i do łóżka. Nie zaśmiecaj forum swoimi prywatnymi urojeniami.
          • Gość: Gość Re: Ossolineum IP: *.spnt.pl 04.01.13, 12:56
            Fakty mówią same za siebie...Człowiek ewidentnie wie co mówi i zapewniam zdecydowana większość utożsamia się z jego słowami
          • zimny-lech jesteś psychiatrą Golemów...??? 04.01.13, 13:01

• Gość: Grodecki kot Grodecki dostal kota IP: *.115.broadband.iol.cz 03.01.13, 21:42
          Przeciez nie kto inny jak ty grodecki zamknoles ksiegarnie i przerobiles na banki nie udalo ci sie zrobic ossolineum wiec piszczysz jak stukniety. Poloz sie polez troszke moze ci przejdzie psycholku barania lãko
          • Gość: obserwator1 Re: Grodecki dostal kota IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 22:48
            Witam, trafne spostrzeżenie albowiem Pan Andrzej Grodecki widac że opowiada totalne bzdury/ frustrat/ bo to co mówi nic nie trzyma sie kupi , przecierz przegrał jak prasa podkreślała 7 / słownie/ siedem wyroków włącznie ( co myslę jest warte szczegółowego podkreślenia) z Najwyższą Instancją / czyżby Golema miał ze wszystkimi Sądami kontakty? - hahaha - myslę że o takich kontaktach by np. Kulczyk marzył :)/ to chba jakieś szaleństwo i zaburzenia psychiczne Pana Grodeckiego, tak mi sie skromnie wydaje.
            Pozdrawiam wszystkich internautów ( oczywiście poza Panem Grodeckim).
        • Gość: D Re: Ossolineum IP: *.spnt.pl 04.01.13, 12:54
          W zupełności popieram i przyłączam się do akcji.
        • Gość: obserwator1 Re: Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 22:55
          Panie Grodecki widać , że opowiada totalne bzdury/ jak totalny frustrat/ bo to co Pan mówi nic nie trzyma sie kupy , przecierz Pan przegrał jak prasa podkreślała 7 / słownie/ siedem wyroków włącznie ( co myslę jest warte szczegółowego podkreślenia) z Najwyższą Instancją / czyżby Golema miał ze wszystkimi Sądami kontakty? - hahaha - myslę że o takich kontaktach by np. Kulczyk marzył :)/ to chba jakieś szaleństwo i zaburzenia psychiczne Pana Grodeckiego, tak mi sie skromnie wydaje. Proponuję przesledzić artykuły Funia / Andrzej Grodecki/ co pozwoli na jego ocenę prawdopodobnego upośledzenia / nie wiem jakiego ale myśle że wiekszość wie /. pozdrawiam wszystkich internautów :) którym życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, za wyjatkiem oczywiście Pana Grodeckiego :)
        • Gość: obserwator1 Re: Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 23:12
          Panie Grodecki widać , że opowiada totalne bzdury/ jak totalny frustrat/ bo to co Pan mówi nic nie trzyma sie kupy , przecierz Pan przegrał jak prasa podkreślała 7 / słownie/ siedem wyroków włącznie ( co myslę jest warte szczegółowego podkreślenia) z Najwyższą Instancją / czyżby Golema miał ze wszystkimi Sądami kontakty? - hahaha - myslę że o takich kontaktach by np. Kulczyk marzył :)/ to chba jakieś szaleństwo i zaburzenia psychiczne Pana Grodeckiego, tak mi sie skromnie wydaje. Proponuję przesledzić artykuły Funia / Andrzej Grodecki/ co pozwoli na jego ocenę prawdopodobnego upośledzenia / nie wiem jakiego ale myśle że wiekszość wie /. pozdrawiam wszystkich internautów :) którym życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, za wyjatkiem oczywiście Pana Grodeckiego :)
    • leroy_brown To jest bardzo dobra cena. 03.01.13, 15:31
      Cena bardzo dobra, wyjątkowo dobra. No bo dla porównania jakiś czas temu powszechnie do dzisiaj szanowany były wojewoda Z AWS spylił powszechnie szanowanemu obywatelowi znanemu w mediach jako Arkadiusz G. dużo lepsze nieruchomości w cenie coś jeden złoty polski i to nawet nie za metr.
      Ceny najlepszych nieruchomości poszły w górę. Brawo panie Gajda, pan jesteś bardzo dobry menadżer.
    • zapom Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 ty... 03.01.13, 16:24
      dlaczego Szczecin rozwija się najwolniej w Polsce ? - bo politycy, kler i mafia tworzą w tym miejscu jedną wielką rodzinę. ale może coś się ruszy, przybywa odważnych ludzi, to miasto jeszcze nie stracone...
    • blogfiles Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 ty... 03.01.13, 16:57
      W przyrodzie nic nie ginie - ciecińscy emeryci "zwracający bonifikaty" złożyli się na bonifikatę dla "mecenasa kultury".
    • ok-cham Grube niedoszacowanie vs grube przeszacowanie... 03.01.13, 17:04
      Obie te wyceny nie są wiarygodne, bo obie są tylko podkładkami spreparowanymi na konkretne zamówienie.
    • evusia123 Mafijna Polska i ..Szczecin. 03.01.13, 17:15
      Czytam i wierzyc sie nie chce.....,takie duze miasto Szczecin,tyle madrych ludzi i ......no wlasnie jakis kretyn katolicki pewnie,prymitywny pacholek i z szerokimi plecamyyyy ojca, konia ,brata...
      robi wlasnie takie interesy.......,
      jak to mozliwe.....,ale wierze,ze przyjdzie czas na wzor rewolucji Francuskiej i kto nie zdazy...zawisnie ot,tak po prostu...bo inaczej ze zgnilizna spoleczna sie nie da.Juz niektore instytucje w Europie ostrzegaja,ze gniewny mlody lud...sie buntuje.....i o tym nalezy wciaz pamietac.
      Krzystkow,pistkow....i pingwinow w pierwszej kolejnosci za szmaty i won.....ze wspolnego podworka..to nalezy jako pierwsze uczynic.Stad ta cofka rozwojowa miasta i regionu.
    • andreas.007 Brakuje mi informacji... 03.01.13, 18:03
      Skoro sprzedaje ta kamienice komornik, to można sadzić,
      ze były jakieś długi i trzeba by sprawdzić czy nie jest hipoteka
      obciążona jakimś zadluzeniem... zazwyczaj bowiem najpierw
      obciąża sie hipoteke i dopiero potem sprzedaje komornik,
      gdy egzekucja nie daje efektów!
    • Gość: asiaspodlasia Re: Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 20:04
      Dobra ale...cena na ten łącznik jest absurdalnie wysoka. Nikt tego nie kupił za żądaną cenę i nie kupi, bo co to -to jest ten łącznik? Ile tam by potrzeba obrotu w tym łączniku aby zarobić/spłacić tenże łącznik. Na nic się ten łącznik nie nadaje, tylko na jakieś biznesowe trelemolele.
      To rzekłszy....Golema kupił tanio.
      Tylko nie mówcie, że ten Łącznik tyle wart jest. Bzdura.
      • zed.1 Re: Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 03.01.13, 21:18
        Sprzedaz zaczyna sie od tego by dostac jak najsiecej, nie jak najmniej. Niol sie uparl by dostac jak najmniej i do tego najwidoczniej sie kierowal. I tyle dostal.

Lacznik moze nie jest wart 6.6k za m2, ale z pewnoscia jest wart duzo wiecej niz to ile za m2 wzial niol.
    • serenita123 wyceny dokonywał.... 03.01.13, 21:50
      równie biegły spec, jak ten co "tym czasem" napisał osobno :))
    • puz.on Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 ty... 03.01.13, 22:15
      Kamienica jest dość ładna,proponuję nazwę:Palermo House skoro istnieje Dakota House w NYC gdzie zastrzelono Lennona
      • exman Re: Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 04.01.13, 08:00
        puz.on napisał(a):

> Kamienica jest dość ładna,proponuję nazwę:Palermo House skoro istnieje Dakota H
        > ouse w NYC gdzie zastrzelono Lennona

puz.on, przepraszam, ty coś sugerujesz ...... ?
        • puz.on Re: Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 04.01.13, 08:35
          Skądże,jestem zauroczony Sycylią,uważam że kamienice mogłyby mieć swoje nazwy,niedaleko znajduje się Odzieżowiec lub Pałac pod Globusem i wszyscy wiedzą o które budynki chodzi,czy też Kaskada,Galaxy,dwa Turzyny,kilkanaście Biedronek.
          • Gość: hors Re: Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 00:02
            To moze od razu "Horse Head". Tak plastycznie....
    • Gość: Dawid W kamienice trzeba zainwestowac IP: *.115.broadband.iol.cz 03.01.13, 22:16
      Do pani redaktor kovalevskiej zawsze mylalem ze jest pani obiektywnym dziennikarzem jednak podaje pani polprawdy lub nie pisze o faktach aby pani artykoly byly sensacyjne. Dla pani informacji kamienica banku pekao tez przy niepodleglosci tz czekoladka jest przeznaczona do sprzedazy byly juz przetargi i do niedawna nie bylo chetnych obecnie trwaja negocjacje z bankiem i cena sprzedazy wynosi lekko ponad 3 tys za 1m a stan techniczny jest dobry stopien zniszczenia jes o wiele mniejszy niz w kamienicy golemy gdzie sa drewniane stropy okna i instalacje wszystkie do wymiany nie mowiac o dociepleniu budynku i polzeniu nowej nawierzchni na zapleczu budynku. Zapomniala pani napisac ze przed przetargiem pan konsul zalatwil sobie zmiane umowy i zrezygnowal z polowy dzierzawionej powierzchni co w gruncie rzeczy spowodowalo ze do kamienicy trzeba doplacac 14 tys miesiecznie a z wynajeciem tej powierzchni beda powazne problemy a biorac pod uwage ze dwa nowe obiekty ikei stoja puste golema swoich bez remontu nigdy nie wynajmie. Jezeli golema tak tanio kupil inni nie zaryzykowali a moze warto zlozyc oferte golemie zeby sprzedal po kosztach watpie jednak aby byli chetni pozdrawiam dawid znajomy golemy
      • ok-cham Re: W kamienice trzeba zainwestowac 03.01.13, 23:11
        Bez wątpienia kamienica wymaga nakładów. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że niedaleki, goły plac po barze Extra, obarczony ruderą do wyburzenia i koniecznością postawienia nowego obiektu od podstaw, poszedł w powtórnym przetargu za cenę metra kwadratowego niewspółmiernie wyższą niż ta kamieniczka, transakcja NiOL cuchnie. Przykry zapach jest tym intensywniejszy, że zanim do wystawienia kamienicy na sprzedaż doszło, została ona sprytnie wyłuskana z majątku miasta do spółki, której nie była do niczego potrzebna, a co gorsza - stanowiła dla niej kosztowny w utrzymaniu balast. Ale jakże to uprościło procedurę przetargową i ograniczyło obowiązki informacyjne z nią związane! Do tego stopnia, że prezes NiOL mógł bez specjalnego skrępowania dogadywać się z wybranym oferentem jeszcze przed przetargiem i to w należącej doń knajpie. Przy okazji warto porównać wycenę tej kamienicy z apetytami NiOL w ofercie zbycia prawdziwej, kompletnej ruiny przy Łabędziej, a więc dość daleko od centrum.
        • zed.1 Re: W kamienice trzeba zainwestowac 03.01.13, 23:27
          o ile sie nie myle to jesli prezes przekazal kupcowi informacje niedostepne dla innych to nastapilo naruszenie procedur przetargowych i inni zainteresowani mogliby zaskarzyc sprzedaz i ja zablokowac. nawet ci co nie wystartowali, bo moga mowic, ze byli niedoinformowani.

wtedy co prawda golema pozwie za straty ale tez to zajmie czas i niekoniecznie zakonczy sie sukcesem.
      • Gość: obserwator1 Re: W kamienice trzeba zainwestowac IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 22:46
        Witam, bardzo słuszna obiektywna ocena, jesli jest tak, że teraz pół kamienicy stoi pustej tzn. że trzeba do niej dopłacać , zatem myślę, że jesli sie zgłosi ktos kto chce odkupic po kosztach , to bez oproblemu sie dogada z Golemą, tylko trzeba sobie zadać pytanie, skoro nie było wiecej chętnych czy ktoś teraz się zgłosi? A propos, Pan Andrzej Grodecki widac że opowiada totalne bzdury/ frustrat/ bo to co mówi nic nie trzyma sie kupi , przecierz przegrał jak prasa podkreślała 7 / słownie/ siedem wyroków włącznie ( co myslę jest warte szczegółowego podkreślenia) z Najwyższą Instancją / czyżby Golema miał ze wszystkimi Sądami kontakty? - hahaha - myslę że o takich kontaktach by np. Kulczyk marzył :)/ to chba jakieś szaleństwo i zaburzenia psychiczne Pana Grodeckiego, tak mi sie skromnie wydaje.
    • podymuj Ja nie chodzę do jego lokali to skąd ma kasę ?? 03.01.13, 22:30
      Pewnie wy chodzicie i wspieracie go finansowo, a teraz narzekacie, że robi jakieś dziwne interesy w mieście.
      • Gość: Ja Re: Ja nie chodzę do jego lokali to skąd ma kasę IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 00:04
        Dziwnyś. Wiesz, co to pralnia? Nawet jak nikt z nas nie przyjdzie, to te lokale i tak będą miały bardzo wysoką rentowność...
      • Gość: Fz Re: Ja nie chodzę do jego lokali to skąd ma kasę IP: *.ptr.magnet.ie 04.01.13, 00:24
        Dokładnie - nie karmić trola to zdechnie;)
      • makuzy Re: Ja nie chodzę do jego lokali to skąd ma kasę 04.01.13, 14:08
        Ok, lecz niestety mało kto wie, które to lokale omijać.
    • kre.c1k Wytłumaczcie mi, k...wa, jak to jest... 03.01.13, 23:37
      Wytłumaczcie mi, k...wa, jak to jest, że szary obywatel kupuje mieszkanie w wielkiej płycie po 5000zł/m^2, a byznesmen całą kamienicę na najdroższej ulicy miasta za połowę tego?
      • Gość: Fz Re: Wytłumaczcie mi, k...wa, jak to jest... IP: *.ptr.magnet.ie 04.01.13, 00:28
        Już Ci tłumacze - DUŻY dyma małego i to się jeszcze długo nie zmieni w tym kraju pełnym "chorych ludzi"
      • Gość: . Re: Wytłumaczcie mi, k...wa, jak to jest... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 01:38
        kre.c1k napisał:

> Wytłumaczcie mi, k...wa, jak to jest, że szary obywatel kupuje mieszkanie w wie
        > lkiej płycie po 5000zł/m^2, a byznesmen całą kamienicę na najdroższej ulicy mia
        > sta za połowę tego?

To przecież proste - "byznesmen" kupił większą ilość metrów niż tylko jedno mieszkanie, więc, w ramach sprzedaży hurtowej, obniżono mu cenę. To przecież podstawy ciecińskiej ekunomii, której przedstawiciel wypowiadał się wczoraj w artykule (jako jeden z odpowiedzialnych za los tego miasta, bo od lat kolejne ekipy biorą go na doradcę albo fundują mu honorarium za opracowanie planu strategicznego, cokolwiek to znaczy)...
    • tertium-non-datur Kościół czy osoba prywatna, jaka różnica? 03.01.13, 23:56
      Jak się rozdaje na prawo i lewo za darmo majątek miejski kościołowi katolickiemu, to czemu za nieco większą opłatą nie rozdawać go komu innemu? To niby teraz miasto straciło, a jak oddawało za darmo szpital i ziemię dla kościoła, to miasto strat nie poniosło? Czy to było zgodne, czy niezgodne z prawem to nieistotne. Istotne, że jednym uprzywilejowanym się oddaje coś za darmo, a inni "czując się pokrzywdzeni i potraktowani niesprawiedliwie" muszą uciekać się do działania na granicy prawa lub wręcz oszustw.

W obu przypadkach przyczyna (dostać od miasta jak najwięcej za darmo) i skutek (osiągnięty cel) jest mniej więcej ten sam. Niceo inna jest tylko do tego celu droga. Nie zmienia to jednak faktu, że do urzeczywistnienia się każdego z tych przypadków miasto nie powinno było nigdy dopuścić!
    • mariaczczi1 Ul.Niepodległości zamieniamy na ul Pawła G. ? 04.01.13, 01:44
      Pomnik w mieście facetowi się należy skoro Szczecin do niego należy.
      • Gość: Cini mini Forsa z kamienicy poszła na nagrody dla urzędników IP: *.globalconnect.pl 04.01.13, 09:10
        Wyjaśniło się, na co poszła forsa ze sprzedaży z kamienicy na Niepodległości, ochłapy otrzymane od Golemy urzędnicy właśnie przejedli, dostali sowite nagrody, ale nie martwcie się, miasto ma jeszcze trochę nieruchomości, więc na nagrody jeszcze długo starczy, chyba że odetniemy ich od żłoba.

• Gość: Gość Re: Forsa z kamienicy poszła na nagrody dla urzęd IP: *.spnt.pl 04.01.13, 13:15
          a wszystkiemu winny oddany przyjaciel Golemy....prezydent Krzystek....gratuluję Szczecinianom wyboru...ogwagi i tym samym głupoty...Nieodpowiedni człowiek na nieodpowiednim stanowisku!
    • starszy-65 Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 ty... 04.01.13, 16:20
      Ciekawe czy ten rzeczoznawca (czyt. przestępca) poniesie jakąkolwiek karę za ewidentne niedocenienie kamienicy? i kiedy to się wydarzy.
      • Gość: komWid. 2,4 jaja bycze - 4,0 to podstawa IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 16:57
        Podstawowa stawka za lokale użytkowe wacha się w okolicy 4.000PLN za metr kwadratowy i to jest podstawowa norma i każdy o tym wie . Czyli ja też chce kupić lokal użytkowy przykładowo 70 metrów kw za 168.00 PLN w centrum znajdżcie mi taki lokal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Mieszkalne są 2 razy drożej .Meliny do remontu w suterenie może są po 2,5 tysi z kiblem na klatce.
    • Gość: obserwator1 Re: Gminna kamienica dla Golemy wyceniona na 2,4 IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 23:14
      Widać , że Pan Grodecki opowiada totalne bzdury/ jak totalny frustrat/ bo to co ten Pan mówi nic nie trzyma sie kupy , przecierz ten Pan przegrał jak prasa podkreślała 7 / słownie/ siedem wyroków włącznie ( co myslę jest warte szczegółowego podkreślenia) z Najwyższą Instancją / czyżby Golema miał ze wszystkimi Sądami kontakty? - hahaha - myslę że o takich kontaktach by np. Kulczyk marzył :)/ to chba jakieś szaleństwo i zaburzenia psychiczne Pana Grodeckiego, tak mi sie skromnie wydaje. Proponuję przesledzić artykuły Funia / Andrzej Grodecki/ co pozwoli na jego ocenę prawdopodobnego upośledzenia / nie wiem jakiego ale myśle że wiekszość wie /. pozdrawiam wszystkich internautów :) którym życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, za wyjatkiem oczywiście Pana Grodeckiego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka