zaczepialski 13.07.04, 19:46 obok religii w szkołach powinni zapytać również o aborcję, prostytucję, związki homoseksualne klasyczne tematy zastępcze w dobie nędznych aferalnych rządów SLD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niereligijna Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:05 Kiedy działacze SLD-owskiej młodzieżówki zrobią ranking : Czy Napieralski ma oddać 100 tys które wyłudził z Urzędu Wojewódzkiego za NiC nie robienie, czy ma je przekazać jako darowiznę na PARTIę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek L. Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:43 Droga "niereligijna" może z łaski swojej przybliżysz nam jakieś dowody tego wyłudzenia o jakim piszesz.Przedstaw argumenty to podyskutujemy bo jak narazie rzuciłaś bezpodstawne oskarżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Szczecińska Opinia Publiczna 13.07.04, 22:48 wyłudzenie w sensie moralnym oczywiście ,przypominam równnież że to są pieniądze publiczne a nie z jakiejś prywatnej firmy która moze sobie robic co chce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek L. Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:52 Przybliż mi to wyłudzenie w sensie moralnym bo nie rozumiem Twojego toku myślenia.Chyba że boisz się podać więcej szczegułów... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Szczecińska Opinia Publiczna 13.07.04, 22:56 nic nie robił ,całkiem lewy etat ,nigdy go nie było w pracy jednym słowem pic na wode fotomontarz, a wszystko to bo ciebie kocham (moja ty oligarchio partyjna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 212.244.77.* 14.07.04, 08:25 "Chyba że boisz się podać więcej szczegułów..." SZCZEGÓŁÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 212.244.77.* 14.07.04, 08:22 W ogole media sa pelne bezpodstawnych zarzutow stawianych czlonkom SLD !!! Spisek reakcjonistow przeciwko jedynej i slusznej wladzy. Nie wiem kim trzeba byc, aby tak uwazac. Idiota, tchorzem, ameba, zombi, a moze robocopem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 213.155.191.* 14.07.04, 10:36 Wykazałem kilka takich bezpodstawnych zarzutów stawianych przez Wybiórczą. Kim trzeba być żeby nie przyjmować tego do wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:35 Kim trzeba byc??? Niepotrzebne skreslic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:54 Jak mozna dołączyć do Federacji Młodych Socjaldemokratów???Chciałbym się zapisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek L. Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 23:12 Drogi Piotrze z całym szacunkiem do Ciebie ale czy masz na to jakikolwiek dowód???? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 00:16 czy ty gazet nie czytasz?nikt łącznie z wojewodą nie potrafili powiedzieć co konkretnie ani kiedy napieralski doradził ani kiedy i gdzie go mozna zastac w pracy ,pojawiał sie raz albo dwa w tygodniu na chwilę i znikał jak kamfora ,czysta fikcja i tyle .jak gazety i media to opisały to wojewoda od razu zrezygnował z jego "usług" czyli tym samym potwierdził ten absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 213.155.191.* 14.07.04, 10:47 Absolutna bzdura. To co napisałeś o natychmiastowej rezygnacji, to zwykłe kłamstwo. Napieralski zrezygnował z etatu, gdy został posłem. Jak każdy doradca nie siedział za biurkiem 8 godzin bo to nie urzędnik. Doradzanie to prowadzenie rozmów. Na przykład podczas wizyt w Warszawie, a nawet w mieszkanku u pana Wojewody. Można doradzać nawet na rybach. Ale jak się jest z SLD, to zawistnicy znajdą zawsze powód do pyszczenia. Może zapytasz pana Kaczyńskiego z PiS czy jego doradcy siedzą 8 godzin w pracy? Czy kaczych doradców obowiązują inne standardy..? "Moralne"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana nie bój się,to nie boli.... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 12:08 gadał dziad do obrazu,a obraz mu ani razu...czy naprawdę nie jesteś w stanie wyobrazić sobie innej argumentacji niż"a kaczyński to..."spróbuj kiedyś.jak się postarasz,to wiem,że potrafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nie bój się,to nie boli.... IP: 213.155.191.* 14.07.04, 12:42 Juz łumim, juz łumim: A SLD to... twoja szkoła dziekuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa mantra IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:13 Ta formulka z Kaczynskimi, to chyba jakas mantra he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: mantra IP: 213.155.191.* 14.07.04, 12:45 To nie mantra to dowód na waszą prawostronna ślepotę. Prawicowi prominenci maja doradców i to wam w niczym nie przeszkadza. Kiedy lewicowcy ich maja, to jest to dla was zamach na państwo... Ot i całe wytłumaczenie. No ale wy tych wiadomości nie przyswajacie, tak jak kłamstw Wybiórczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: mantra IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:49 Ale ja tylko chcialam sie dowiedzuec czy to nie jest jakas mantra, poniewaz zauwazylam, ze bardzo czesto powtarzasz te formulke z Kaczynskimi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: mantra IP: 213.155.191.* 14.07.04, 13:16 Jakoś go tak nie lubię. Taki Prawy i Sprawiedliwy i organizacje przestępczego mierżą i delegalizować chce... a może by się tak sam zdelegalizował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: mantra IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:51 ciekawe czy porucznik Borewicz komus doradza hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa etatowiec IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:19 Jestem zawistnikiem, nie lubie SLD i dlatego jeszcze raz napisze o jednym takim (wcale nie ukradl ksiezyca)z mojej firmy, zatrudnionym w pelnym wymiarze godzin, jako urzednik, nie jako doradca dyrektora, ktorego nawet jak bys byl Harrym Potterem nie zmaterializujesz. No,ale tego ducha mozna zastac w innych firmach, w ktorych pracuje. Wiem wiem, takiego tytana pracy powinno sie stawiac za przyklad !!! Bo to pewnie jakas zakamuflowana forma walki z bezrobociem, ktora prowadzi SLD he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: etatowiec IP: 213.155.191.* 14.07.04, 12:51 Zatem firma państwowa, ta w której pracujesz, bo w prywatnej to sobie mogą zatrudnić szamana. Czyżby ten "twój" doradca tez komuch? Bo przecież tylko SLD tak "walczy z bezrobociem. Rozumiem, że ten co księżyc jednak ukradł tez z SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: etatowiec IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:59 Prosze powtornie przeczytac to co napisalam, poniewaz pozwoliles sobie na zbyt swobodna interpretacje. Tak powstaje plotka, jak w piosence "prawda z ust do ust jest calkiem inna...itd. " Tak, pracuje w panstwowej firmie, w ktorej stanowisko dyrektora ( o tym juz kkiedys wspomnailam) jest uzaleznione od rzadzacej partii. POprzedni prawicowy tez byl be, ale przynajmniej zatrudnil ludzi do pracy, a teraz jest masa figurantow jak ten, ktorego podalam za przyklad. Nie wiem dlaczego go rozmnozyles. Pewnie to ta mantra he he he. Aha, duch nie jest doradca i nie ukradl ksiezyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: etatowiec IP: 213.155.191.* 14.07.04, 13:14 Więc błagaj ane o wybaczenie za marnowanie pieniędzy podatnika poprzez korzystanie z państwowego serwera i robienie tego w godzinach pracy opłacanych przez tegoż podatnika... I ciekawi mnie konkurs na twoje stanowisko ;) Wybacz zblekusiowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa nagla zmiana tematu IP: 212.244.77.* 14.07.04, 13:21 Ale nie rozumiem dlaczego zmieniasz temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nagla zmiana tematu IP: 213.155.191.* 14.07.04, 13:37 A dlaczego ty to zrobiłaś? Ja się wypowiedziałem w tym temacie wielokrotnie. Piętnujecie SLD za to za co swoich politycznych pobratymców bez trudu rozgrzeszacie. A moje pytanie nawiązuje do tematu. Zarzucasz Napieralskiemu, że w wyniku nepotyzmu dostał pracę, a może sama z konkursu jesteś? Czy może to poprzedni "be" do pracy przyjął po politycznym układzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: nagla zmiana tematu IP: 212.244.77.* 14.07.04, 14:15 Nie tweirdze, ze mam pamiec doskonala, ale nie przypominam sobie, abym cos pisala o Napieralskim. Nie bardzo tez wiem kogo rozgrzeszalam. Bardzo zaluje, ze nie mam znajomosci w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nagla zmiana tematu IP: 213.155.191.* 14.07.04, 14:28 Co nie oznacza, że nie masz znajomości w innych partiach, co jak mniemam pozwoliło ci znaleźć pracę w instytucji publicznej... nie zaprzeczyłaś układowemu załatwieniu pracy... Co do Napieralskiego to istotnie jego nazwiska nie użyłaś, choć wątek dotyczył doradców szeroko rozumianych. Zatem o niego pośrednio chodziło. A rozgrzeszyłaś Kaczora, który też doradców pozatrudniał. Rozgrzeszyłaś przykładem z twoje pracy, obrazującym SLDowski model walki z bezrobociem, przechodząc nad PiSuarowyą metoda walki, która jak mniemam miał miejsce i w twoim przypadku, choć o doradzanie cię nie posądzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: nagla zmiana tematu IP: 212.244.77.* 14.07.04, 14:38 Ha ha ha, nie zaprzeczylam czyli mam robote po protekcji. Jakie to oczywiste. Bystrzak z ciebie. Zazdroszcze takiej prostoty rozumowania. Niestety musze cie rozczarowac, ale zatrudnil mnie SLDOwski dyrektor.... TY masz chyba jakas obsesje z tym PiSEm. Ja prosze o komentarz do konkretnej sytuacji a ty z uporem maniaka o Kaczynskich. Gwizdze na nich ,bedzie tzreba i o nich pogawedze. A swoja droga co robisz na forum klamliwej gazety?? "Brak sukcesow moga oslodzic porazki wrogow" Aleksander Kumor, czyz nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nagla zmiana tematu IP: 213.155.191.* 14.07.04, 14:51 > Ha ha ha, nie zaprzeczylam czyli mam robote po protekcji. Jakie to oczywiste. > Bystrzak z ciebie. Zazdroszcze takiej prostoty rozumowania. To wasza metoda. Z SLD, znaczy złodziej. Niestety musze cie rozczarowac, ale zatrudnil mnie SLDOwski dyrektor.... Tak bez znajomości? To zaprzecza wszystkim teoriom o nepotyzmie w SLD... TY masz chyba jakas obsesje z tym PiSEm. Tak mam. Boje sie ich jak nazistów... Ja prosze o komentarz do konkretnej sytuacji a ty z uporem maniaka o > Kaczynskich Może zaczne pisac dużymi literami. ZATRUDNIANIE DORADCÓW NAZWAŁAŚ SLDowskim SPOSOBEM NA BEZROBOCIE, WIĘC WSKZAŁEM, ŻE NIE TYLKO SLDowskim. A swoja droga co robisz na forum klamliwej gazety?? Walczę z wiatrakami. > "Brak sukcesow moga oslodzic porazki wrogow" Aleksander Kumor, czyz nie???? "Rzucajcie błotem, zawsze coś zostanie" Goebels. Czyz nie pasuje do Wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: nagla zmiana tematu IP: 212.244.77.* 14.07.04, 15:02 Walczysz z wiatrakami, czyli od razu sam siebie skazales na porazke. Coz za wyzwanie!!! Co ja z toba mam he he he. Tym razem nie odstepujesz slowa >doradca<. Przeczytaj prosze dokladnie to co napisalam, nie tworz plotek. Ale moze lepeij sama jeszcze raz napisze, poniewaz zdaje sie to by byla kolejna nieudana proba. Zmiana faktow!!!!!!Opisany przeze mnie facet nie jest zadnym doradca ( a ty zdaje sie zaplatales sie w zwiazku z Napieralskim, o ktorym, jak sam zauwazyles nie wspominalam). Widze,ze i mnie czeka walka z wiatrakiem Wyobraz sobie, ze zalapalam sie bez znajomosci. No i starajac sie zachowac obiektywizm, majac porownanie pryncypalow, moge stwierdzic, ze takiego kumoterstwa jak teraz to nie bylo, poprzedni czerwony dyrektor byl kompetentnym fachowcem,ale tez zostal "zdjety", poniewaz przyszla era AWS.Solidaruch tez od razu zatrudnil swoich,ale przynajmniej do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nagla zmiana tematu IP: 213.155.191.* 14.07.04, 15:12 Niestety to lewicowa przypadłość:) Niech ci będzie, zastąpmy doradców synekurami i będzie Ok. Ja ci wierzę, zwłaszcza, że zatrudnił cię czerwony dyrektor. Tylko czy bleki ci uwierzy? ;) Rozumiem, ze obecny czerwony dyrektor zatrudnił wszystkich dla idei. Tych swoich. A ja ci powiem , ze w mojej firmie jest odwrotnie. Był czerwony i skład był stały przez kilka lat. Obecny czarny, wymienił 80 proc. składu. A wynalazki są nieziemskie... (co niektóre). Stąd mierżą mnie te zarzuty o kumoterstwie SLD, bo na ogół mam do czynienia z TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: nagla zmiana tematu IP: 212.244.77.* 14.07.04, 15:20 Niestety taki przywilej dowodzacego, ze lubi sie obstawiac swoimi. Wymienia ekipe, czesto pozbywajac sie dobrych fachowcow, dla samej idei. Pisze o kumoterstwie SLD w mojej firmie, to sa fakty i nic na to nie poradze. Wcale nie zamierzam zaprzeczac temu co opisales o swoim miejscu pracy. Dla mnie nie ma znaczenia czy ktos jest komuchem, solidaruchem, nazista z LPRu czu kosynierem z Samoobrony, afery dotycza wszystkich opcji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: nagla zmiana tematu IP: 212.244.77.* 14.07.04, 14:19 Ale ani razu sie nie wypowiedziales na temat , ktory poddalam, tylko starannie unikasz komentarza. Wiec jeszcze raz, czy uwazasz, ze to fair zatrudniac takiego ducha na etacie??? Faceta, ktory zamaist siedziec w biurze przez 8 godzin, udziela sie w innych firmach??? Dodam, ze inny, ktorego tez pewnie krzywdze, w godzinach pracy przyjmuje swoich studentow. Czyzby to byla ta slynna eseldowska rzetelnosc??? Przekonaj mnie o tym,ale nie tym, ze Kaczynski....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nagla zmiana tematu IP: 213.155.191.* 14.07.04, 14:35 Nie wiem kim ty jesteś z zawodu, ale mnie nie razi taka forma zatrudnienia. Ja jestem prawnikiem i większość moich znajomych jest tak zatrudnianych, a to z tej racji że firm nie stać na trzymanie ich 8 godzin przy biurku. A co do przyjmowania studentów, to zwrócę uwagę iż jest to ponadpartyjna rzetelność, która z resztą też nie bardzo mnie razi. Ludzi rozlicza się za efekty ich pracy a nie siedzenie za biurkiem. Gdyby tak było, oboje już nie pracowalibyśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: nagla zmiana tematu IP: 212.244.77.* 14.07.04, 15:05 Z pewnoscia ponadpartyjna rzetelnoscia jest korzystanie przez tych studentow z firmowego sprzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nagla zmiana tematu IP: 213.155.191.* 14.07.04, 15:13 Niestety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FMSka Odpowiedź dla Ciekawskiego IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 13:39 hej, zapraszamy na ul. Garnacarską 5 (za tawerną cutty sark na al. Boh. W-wy, wchodzisz w uliczkę i jesteś). Tam się wszystkiego dowiesz. Zapraszamy!!!!!!! Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 80.51.242.* 14.07.04, 00:56 Szczecińska Opinia Publiczna - SOP. Do niedawna - Strefa Ograniczonego Postoju. Co teraz ogranicza? I kto śmie nazywać młodzieżówkę SLD szczecińską opinią publiczną? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
petrycy Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 08:15 Przykro mi, że autorka tego artykułu nie zachowała odpowiedniego dystansu i choć odrobiny obiektywności. Temat jest trudny. Według mnie przedstawiony tendencyjnie.Argumentów za jedną opcją jest wiecej (wyprowadzenie religii ze szkół) niż za drugą. Mało jest rozsądnych zdań, które wyrażałyby chęć pozostawienia lekcji religii w szkołach. Po tym artykule nie wiem czy problemem jest sama lekcja religii czy jej sposób przeprowadzania. Żyjemy w czasach, które wyyagają wiedzy na tematy związane z religią, nie tylko katolicką, wyrzucenie takiej lekcji z grafiku zajęć byłoby według mnie pochopne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 08:24 po pierwsze nie jest to żaden temat zastępczy sld a akcja młodzieżówki, która spotyka się z krytyką nawet w łonie partii a młodzieżówka ta istnieje od stycznia tego roku po drugie lekcje religii w szkołach wydaje mi się sensownie zastapić można np językiem obcym po trzecie nie podoba mi sie iż księża, którzy nie mogą narzekać na brak pieniędzy dostają je jeszcze od państwa a prawdziwi nauczyciele nie maja na utrzymanie rodzin po czwarte przygotowanie prowadzących religię pozostawia wiele do życzenia a po piate jest to jawna dyskryminacja osób niewierzących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 212.244.77.* 14.07.04, 08:36 Nie badz smieszny, ze nauczyciele nie maja z czego rodzin utrzymac. Wiekszosc z nich jest zatrudniona na co najmniej poltora etatu, plus dodatki za wychowawstwo, plus nagrody od dyrektora. Maja mozliwosci szybkiego awansu, pod warunkiem, ze komus na tym zalezy. Podawanie za argument pensji stazysty jest smieszne. Nie zapominaj o dwoch miesiacach platnych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 08:40 może przesadziłem jakoś koniec z końcem wiążą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.pl / *.smsnet.pl 14.07.04, 09:57 Jestem tegoroczna absolwentka liceum.Mialam religie w liceum i bardzo chetnie na nia chodzilam!!Mialam swietnego ksiedza, ktory nie tylko rozmawial z nami o Bogu ale takze o wielu przyziemnych sprawach.Wydaje mi sie, ze religia powinna zostac w szkole.Skad dzieci beda wiedzialy o Bogu, skoro nawet nie wiedza co to jest Kosciol. Skad beda wiedzialy, ze zabijanie czy kradziez jest zle (??) Religia nie moze byc usunieta ze szkoly, no chyba ze katechetka lub ksiadz prowadzacy są nawiedzeni i rozmawiaja tylko o Bogu. A jezeli ktores z dzieci nie slucha, to mowia, ze pojdzie do piekla.Taka jest moja opinia! Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 10:04 Gość portalu: Ania napisał(a): > Skad beda wiedzialy, ze zabijanie czy kradziez jest zle (??) To tego się nie wie bez pomocy księdza ???? A kim są twoi rodzice ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 62.29.137.* 14.07.04, 10:06 Rozumowanie godne absolwentki przedszkola! Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 10:11 Gość portalu: rzeźnik napisał(a): > Rozumowanie godne absolwentki przedszkola! Najwyraźniej ksiądz osiągnął "sukces". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 62.29.137.* 14.07.04, 10:46 I pomyśleć, że takich "licealistek" są tysiące! Brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 10:50 Gość portalu: rzeźnik napisał(a): > I pomyśleć, że takich "licealistek" są tysiące! Brrrr! Lepiej nei myśleć, aż strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 212.244.77.* 14.07.04, 10:53 A ilu jest takich Swiatkiewiczow....... Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 11:26 Gość portalu: mamoniowa napisał(a): > A ilu jest takich Swiatkiewiczow....... ???? Swiatkiewicz ??? mogę proszę definicję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:24 Odsylam do mediow. Tam znajdziesz baaardzo rozbudowana definicje. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 12:29 Gość portalu: mamoniowa napisał(a): > Odsylam do mediow. Tam znajdziesz baaardzo rozbudowana definicje. Definicję zrozumiałem, natomiast związku przyczynowo-skutkowego w twojej wypowiedzi nie za bardzo, czyżby metoda XYZ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 212.244.77.* 14.07.04, 10:26 A jakie ty masz IQ ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 10:12 ja nie jestem za zakazem nauki religii ale niech ona odbywa się w salkach katechetycznych jak rodzic będzie chciał to pośle dziecko a nie w szkołech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa deratyzacja IP: 212.244.77.* 14.07.04, 10:29 Lepiej by zebrali podpisy pod wnioskiem o deratyzacje we wlasnych strukturach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: deratyzacja IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 10:41 czy mogła byś rozwinąć tą myśl bo zabardzo nie rozumiem masz kogoś na myśli bo obrażać jest łatwo ale jakoś to uzasadnić to już nie umiemy co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: deratyzacja IP: 212.244.77.* 14.07.04, 10:52 A kogo ja obrazilam???Wskaz mi prosze!!!Jesli sie z tym utozsamiasz kolego, to juz twoj problem. Oryginalna skladnia tak poza ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: deratyzacja IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 10:55 deratyzacji nie przeprowadza się raczej wśród ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: deratyzacja IP: 212.244.77.* 14.07.04, 10:59 Nie zartuj sobie ze mnie!!! POwaznie ???? A tak powaznie....tu sie z toba zgodze. No to chyba juz wiesz co mialam na mysli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: deratyzacja IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 11:02 rozumiem że myślisz że młodym działaczom niezbędny jest ten zabieg i to uważam właśnie za obraźliwe bo są to ludzie którzy z komuny nic prawie nie pamiętaja i angażują się z powodu swych poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: deratyzacja IP: 212.244.77.* 14.07.04, 11:26 Nie kolego, zle mnie zrozumiales. Powtorze zatem, mam nadzieje, ze tym razem w bardziej dla ciebie przystepny sposob. Eseldowska mlodziez (niech ich pan Bog, Marks, Engels, Tryglaw czy inni bogowie w zdrowiu zachowaja) powinna raczej zainteresowac sie zgnilizna, robactwem, ktore toczy starszych kolegow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: deratyzacja IP: 213.155.191.* 14.07.04, 11:48 Od tego jest Wybiórcza, która twórczo rozwija dokonania starszych kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: deratyzacja IP: 212.244.77.* 14.07.04, 11:59 No jasne, uwziela sie na tych, ktorzy sa wzorem uczciwosci i praworzadnosci. Gdy porucznik Borewicz jechal , przepraszam za slowo uwalony, pod prad jednokierunkowo ulica, to pewnie nie jemu sie pomylily kierunki, ale policji, ktora go namierzyla, a przede wszystkim przedstawicielom mediow, ktore osmielilyie to przekazac, krzywdzac niewinnego (czyt. poniewaz posla Sld) czlowieka. Widze,ze deratyzacja to syzyfowa praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: deratyzacja IP: 213.155.191.* 14.07.04, 13:32 Jakos na pierwszych stronach nie widac informacji o nawalonych posłach z prawej strony. A że uwzięła sie to fakt. Nie poszedł biznesik z Polsatem, to się Adaś wyżywa. A o tym panu słyszałas? Obiektywna Wybiórcza raczej się o tym nie rozpisywała. "O uchylenie poselskiego przywileju wystąpiła prokuratura w stosunku do posła AWS Szymona Niemca, lekarza, który uciekł z miejsca wypadku. W 1999 roku w okolicach Brzozowa potrącił on samochodem 12-letniego chłopca. Tuż po zdarzeniu wysiadł ze swego auta i zaczął rozmowę z ojcem chłopca. Gdy jednak usłyszał sygnał karetki oraz radiowozu, wsiadł do samochodu i odjechał. W prokuraturze stawił się po kilku dniach - badanie jego krwi na zawartość alkoholu było bezcelowe". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: deratyzacja IP: 212.244.77.* 14.07.04, 14:12 Ale chyba nie myslisz, ze to ja decyduje o tym co sie pojawia na lamach prasy?? W takich wypadkach dla mnie nie ma znaczenia, z ktorej opcji jest posel, w przeciwienstwie do ciebie. Ty slepo bronisz kazdego kto ma zwiazek z SLD jako argumenty mamroczac mantry, a Kaczynski.....itd. Mam nadzieje, ze poslowi Niemcowi uchylono immunitet. Mam rozumiec , ze ten naganny incydent sprzed pieciu lat jest twoim komentarzem do porucznika Borewicza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: deratyzacja IP: 213.155.191.* 14.07.04, 14:18 Zarzucasz mi kacze mantry a sam pointujesz wątek w ten sposób: Mam rozumieć , że ten naganny incydent sprzed pięciu lat jest twoim komentarzem > > do porucznika Borewicza??? A ja "ślepo broniąc" porucznika Borewicza napiszę tak: Mam rozumieć , ze ten naganny incydent sprzed dwóch lat jest twoim wyznacznikiem > postrzegania rzeczywistości??? Inna rzecz, że moja "ślepa obrona" w kilku wypadkach okazała się uzasadniona. Zatem trudno nazwać ją ślepą... I na koniec: owszem decydujesz o tym co się pojawia na łamach prasy... nie kupując kłamliwych gazet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: deratyzacja IP: 212.244.77.* 14.07.04, 14:29 Jestes blondnem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: deratyzacja IP: 213.155.191.* 14.07.04, 14:37 Nie, jestem łysy, jak twierdzi bleki:) A co lubisz blondynów? Czy usiłujesz mnie obrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 213.155.191.* 14.07.04, 10:33 Poczytaj dzisiejsze gazety. Ten "temat zastępczy" wywołał duże zainteresowanie społeczeństwa. No ale cóż Czarna Struktura i jej janczarzy, jak zawsze wiedzą lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
meg2222 Re: Szczecińska Opinia Publiczna 14.07.04, 11:06 osobiscie zawsze uwazalam, ze wprowadzenie lekcji religii do szkol to bezsens zalapalam sie sama na taki uklad i mam prownanie - jak wygladaly lekcje religii w kosciele a jak w szkole do kosciola przychodzili ci, ktorym naprawde na tym zalezalo, natomiast w szkole zostalo to sprowadzone do kolejnej lekcji w planie i efektem bylo to, ze ludzie ktorzy nie byli tak naprawde zainteresowani przeszkadzali tym, ktorzy chcieli cos z tych lekcji wyniesc - a sprawa oceny z religii na swiadectwie to juz totalna pomylka (nie wiem czy nadal to obowiazuje) skoro katolicy maja mozliwosc lekcji religii w szkole, to czemu nie ma takich lekcji dla co prawda mniejszych, ale istniejacych grup wyznawcow prawoslawia, judaizmu, muzulman i jeszcze innych grup wyznaniowych i religii? a co z lekcjami etyki dla osob niewierzacych - gdy chodzilam do szkoly to mialy byc takie formy dla osob, ktore na religie nie chodza, a musza miec przeciez jakos to "okienko" w planie zagospodarowane? juz za moich czasow szkolnych byla to fikcja, czy tak jest nadal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: 195.116.25.* 14.07.04, 12:19 Nikt nikogo nie zmusza do uczęszczania na religię. Uważam, że religia w szkole uczy właśnie tolerancji dla innych światpoglądów, a to, że większość ludzi jest katolikami, a nie nie np. wyznawcami np."mistycznej kabały" jest skutkiem nauki religii w szkole. A młodzież, która zbiera w tej sprawie teraz podpisy chce się załapać w przyszłości na intratne stołeczki polityczne, a podstawowe zasady moralne zapewne ma gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa wolne stolki IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:26 No wiesz, zwolnilo sie pare taboretow,np. Lapinski, Nauman, Dlugosz, wobec tego nic dziwnego, ze zaczal sie ten swoisty wyscig szczurow (znowu deratyzacja he he he). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś bal bla bla IP: *.devs.futuro.pl 14.07.04, 13:09 no i daliście się złapac juz nie jest problemem że reforma zdrowi stoi w miejscu, plan Hauznera lezy, 70 % ludzi zyje z przyzwyczajenia, dług publiczny się zwiększa (zresztą ten widoczny i ten nie nazwany długiem), coraz więcej ludzi bez pracy, coraz mniej inwestycji w polsce, coraz więcej upadających małych i srednich przedsiebiorców (duzi zawsze się wykucą jak na przykład PKP lub Stocznia), rosnące ceny i rosnaca inflacja, emigracja ludzi z wyzszym wykształceniem (za to my płacimy inni kozystają), korupcja sądów oraz coraz nisza jakość ustanawianego prawa. teraz mamy inny problem - CZY RELIGIA POWINNA BYĆ W SZKOŁACH??? brawo teraz jest najważniejszy czas na tą romowę puźniej zalegalizujmy narkotyki wróci aborcja a my pozdychamy z głodu zastanawiając się czy pic wolno piwo pod chmórka czy nie pozdrawiam ps. ludzie gadają ba gadka nic nie kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Oj Piotrusiu! Dzieciaczku! IP: 62.29.137.* 14.07.04, 13:22 Zawsze jest dobry czas na rozwiązywanie problemów! Zwłaszcza jeśli jest ich wiele. > ps. ludzie gadają ba gadka nic nie kosztuje A ty to pewnie dużo robisz! >puźniej zalegalizujmy narkotyki Lepiej PÓŹNIEJ niż wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Oj rzexnik! jeszcze większy Dzieciaczku! IP: *.devs.futuro.pl 14.07.04, 16:06 hej żeźnik duzo problemów jest to fak wiec zacznijmy od religi w szkołach przeciez to najważniejsze!!!!!!! bo przez religie w szkolach może dojść do jeszcze większego ubustwa i bezrobocia!!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
student_wzieu Dosyc kompromitacji !!! 14.07.04, 13:38 Ciekawe czemu przeszkadza im religia . Ateiści ! moze od razu znieśmy wszystkie zakazy moralne ? ŁApuwkarstwo chyba państwo z sld zalegalizowali by pierwsze.No ale moze kiedys ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dosyc kompromitacji !!! IP: 213.155.191.* 14.07.04, 13:58 Student czego? Seminarium? No tak etat biedakowi zlikwidują zanim się za państwową kasę wykształci i za państwowe pieniążki będzie dzieci indoktrynował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Dosyc kompromitacji !!! IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 14:43 jacie jaki ty jesteś madry powinninneś na wiecach LPR-u przemawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedrona Re: Szczecińska Opinia Publiczna IP: *.pl / *.pl 16.07.04, 18:32 A może usuniemy FMS ze Szczecina. Albo bawicie sie w polityke albo sie nia zajmujecie. To co robicie to kpina. Religia jest w szkolach nieobowiazkowa jak nie chcecie to nie posylajcie na nia swoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia33 Re: Szczecińska Opinia Publiczna 17.07.04, 18:37 Gość portalu: Biedrona napisał(a): > A może usuniemy FMS ze Szczecina. Albo bawicie sie w polityke albo sie nia > zajmujecie. To co robicie to kpina. Religia jest w szkolach nieobowiazkowa jak > nie chcecie to nie posylajcie na nia swoich dzieci. Zgadzam się w pełni z Twoją opinią. FSM robi to , bo widocznie nie widzi nic vwazniejszego. Jeśli jest religia, to niech już zostanie ( choć byłam przeciwna jej wprowadzaniu). Rolą rodziców jest uczenie tolerancji i szacunku dla innych wyznań.Sld mogloby przestać mącić w narodzie, wystarczy, że "zabrali" się za Służbę Zdrowia. Kasy Chorych zaczynały już dobrze funkcjonowac, to Komuchy wzięły się za stworzenie centralnego organu NFZ , który jest szpirą. Odpowiedz Link Zgłoś