Dodaj do ulubionych

Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Michniku

03.02.13, 21:30
Rozmawialem sobie dzisiaj w gronie kolegow gdy nagle jeden z nich przywolal nazwisko Michnika/Szechtera juz nawet nie wiem w jakim kontekscie. Drugi z rozmowcow uzyl sformulowania "ten Żyd".No i zaczelo sie coraz glosniejsze argumentowanie czy to Żyd czy Polak.Ja przysluchiwalem sie tylko tej rozmowie bo dla mnie Michnik jest Polakiem no moze tylko innego wyznania religijnego.Najwaniejszym argumentem Żydowskosci Michnika bylo w/g tego kolegi to ze Michnik ma pokretne rozumowanie wszystkiego co nie jest po jego mysli.Ze to niby takie Żydowskie jest bardzo.Duzo tez mowiono o rodzinie Szechterow o ich antypolskosci o niszczeniu patriotow a nawet o tajemnych zakamuflowanych wojazach Michnika do Moskwy.A jak wy sadzicie?

To napisalem ja estonski policjant ktoremu pewien Polak ze Szczecina
zaproponowal 1000$ za mozliwosc patrolowania ulic Tallina w dniach
przeniesienia na cmentarz "Brazowego Zolnierza"
;-))
Obserwuj wątek
    • zed.1 Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich 03.02.13, 21:38
      Sądzę, że nic mnie to nie interesuje.
      • Gość: . Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 02:10
        Pier.dolenie o Szopenie.
        1. Adam Michnik nigdy nie nosił nazwiska Szechter.
        2. Nie jest osoba wyznania mojżeszowego, ponieważ jest niewierzący.
        3. Obserwując tok myślenia Antka Policmajstra i setki pozostałych sejmowych wdów smoleńskich chorujących na Zespół Maciorewicza trzeba by uznać, że oni są Żydami do n-tej potęgi, tak mają pokręcone w głowach...
        • Gość: Jahve Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich IP: *.ias.bredband.telia.com 04.02.13, 22:25
          policjant wcale nie twierdzil ze Michnik jest zydem, a Żydem. Lapiesz roznice?
          I nie mow ze Michnik jest niewierzacy..
          • Gość: . Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 00:31
            > policjant wcale nie twierdzil ze Michnik jest zydem, a Żydem.

"Ja przysluchiwalem sie tylko tej rozmowie bo dla mnie Michnik jest Polakiem no moze tylko innego wyznania religijnego"

'Wyznania religijnego', a nie 'narodowości' - łapiesz różnicę?

> I nie mow ze Michnik jest niewierzacy..

Nie muszę - sam Michnik to mówi...

"W co wierzy ten, kto nie wierzy? Tak brzmiał temat dyskusji, jaka toczyła się w roku 2001 na łamach kwartalnika Życie Duchowe. W czterech numerach pisma opublikowano interesujące wypowiedzi autorów różnych profesji. Znależli się tam m.in.: filozof - Jan Woleński (jego obszerne teksty stanowią oś całej debaty); socjolodzy - Hanna Świda-Ziemba, Zygmunt Bauman, Ireneusz Krzemiński; prawnik - Ewa Łętowska; pisarz - Stanisław Lem; redaktor naczelny Gazety Wyborczej - Adam Michnik; publicyści - Adam Szostkiewicz i Bronisław Wildstein; psychoterapeuci - Anna Dodziuk i Wojciech Eichelberger"
            lubimyczytac.pl/ksiazka/85648/co-nas-laczy-dialog-z-niewierzacymi
          • Gość: Wisła rodzinna Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 19:06
            Nie załapałeś, że policjant ten napisał Żydowski? Przymiotnik z dużej litery? Takiś skrupulatny a nie widzisz, że z niego Polak jak z koziej doopy trąba skoro popełnia takie błędy w pisowni naszego języka ojczystego.
        • Gość: estonskipolicjant Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich IP: *.nitka.net.pl 06.02.13, 18:04

Kilka lat temu w TVP widzialem w jednym z programow reportarzowo/publicystycznych Adama Michnika uchwyconego kamera tuz przy Zamku Krolewskim w W-wie w jakims takim dziwnym stroju.I nie wiem do dnia dzisiejszego czy to byl "tałes" czy tez inna czesc stroju.Zapamietalem natomiast histeryczny wrzeszczacy jakliwy glos Michnika zawierajacy grozby jakby .... nie kreccie tego nie filmujcie mnie nie nagrywajcie.I nie wiem dlaczego Michnik tak sie zachowywal no i dlaczego sie tak rozpaczliwie oganial od ekipy TVP.Jesli szedl do Boznicy ubrany w tales to chyba nie powinien sie tego wstydzic
          Mysle ze w archiwum TVP znajduje sie ten material.

;-))
          • Gość: Łolaboga Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 19:10
            Też mi sensacja. Ciągle w naszej tv pokazują ludzi ubranych w religijne, rytualne stroje. To samo widzę w tv satelitarnej na programach arabskich.
      • Gość: zed1 w lustrze Re: Ten Żyd.Tak powiedzial w czasie rozmow o Mich IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 01:33
        ty zawsze na posterunku. Ile dostajesz za post bo ja 20gr?
        • Gość: poeta pamięta 60 lat temu... IP: *.ias.bredband.telia.com 25.02.13, 11:36
          "Lewicowi" zbrodniarze spod znaku sierpa i młota i gwiazdy dawida, zamordowały Gen. Fieldorfa.
          • Gość: Eneduerabe Re: W imię bożków i złota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 19:16
            Prawda. Historia świata pełna takich dowodów działania zbrodniarzy. O stopniu zezwierzęcenia ludzi świadczą wojny, morderstwa, wysyłki ludzi na Syberię, czy w Średniowieczu dzieci na Wyprawy Krzyżowe, na pewną śmierć. Mordercy, oszczercy i złodzieje byli od zawsze. Niektórych nawet wyświęcano.
    • andreas.007 Losy ludzkie... 04.02.13, 03:57
      Oglądałem taki reportaż o wnuku komendanta obozu
      koncentracyjnego w Oswiecimiu Rudolfa Höß.
      Przyjechał do tego obozu zobaczyć jak mieszkał jego dziadek,
      jako komendant obozu, a nawet spotkał sie z młodymi Zydami,
      ktorych dziadkowie wlasnie tu zginęli lub przeżyli.... cudem.
      Nie mógł uwierzyć, ze dziadek miał dom za płotem którego była
      fabryka, gdzie zabijano i palono ludzi... gdzie było czuć swąd spalenizny...
      Zapytano go czy czuje sie winny... rozplakal sie i przyznał,
      ze nie miał na to wpływu, ale czuje na sobie odpowiedzialność...

To bylo dla niego wielkie przeżycie i czuł strach...
      bal sie, ale chciał to zobaczyć i spotkać tych ludzi.

Losy ludzi sa pokrecone... ale musimy oceniać ludzi
      po tym kim sa, co w życiu zrobili... choć zapewne
      skads przyszlismy i zostaliśmy ukształtowani...

Czy jednak wnuk Rudolfa Höß mógłby byc taki sam jak jego dziadek?
      Widziałem jak szczerze płakał i nie mógł zrozumieć
      zycia jakie prowadził jego dziadek, wreszcie stanął przed
      młodymi Zydami z Jerozolimy powiedział kim jest...
      odpowiadał na ich pytania, a w końcu przeprosił i można powiedzieć,
      ze moze nie tyle uzyskał rozgrzeszenie, bo to nie była jego wina,
      lecz ci młodzi ludzie byli zdolni podać sobie rece, uścisnąc sie
      wyrażając nadzieje, ze to sie juz nigdy nie powtórzy...

Potrafili uścisnąc sie, mimo tego ze pamiętali gdzie sa,
      co spotkało tu członków ich rodziny... ale przecież wiemy,
      ze to nie powstrzymuje innych od czynienia zła innym,
      a nawet zabijania innych w imię... żądzy władzy...

Moze nie o to chodziło autorowi tego wątku, ale tak jakoś
      naszło mnie pytanie czy mozemy odpowiadać za to co zrobili,
      czy kim byli nasi przodkowie?

A z drugiej strony czy można o tym zapomnieć?

W sumie to mnie to nie interesuje...
      • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.02.13, 19:49
        > Moze nie o to chodziło autorowi tego wątku, ale tak jakoś
        > naszło mnie pytanie czy mozemy odpowiadać za to co zrobili,
        > czy kim byli nasi przodkowie?

Oczywiscie ze nie o ile nie akceptujemy, nie pochwalamy lub nie przyzwalamy na to co robili nasi rodzice czy bliscy - uzywaja analogi - czy rodzina mordercy moze odpowiadac za jego czyny? a co jesli rodzina mordercy mowi ze morderca jest niewinny bo ofiary go prowokowaly i ogolnie to takie kochane dziecko wiec to nie jego wina.

> A z drugiej strony czy można o tym zapomnieć?
        > W sumie to mnie to nie interesuje...

A to juz twoj problem.
        • andreas.007 Re: Losy ludzkie... 04.02.13, 21:04
          Akurat zdaje sie jego syn jako jedyny czuje sie winny,
          jeździ po Niemczech i o tym mowi, by sie to nie powtórzyło...
          Choć inne dzieci komendanta były przekonane, ze Oświęcim
          to fikcja i nie jest to prawda...
          • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 04.02.13, 23:13
            no i? jak sie to ma do Adama M.?
            • andreas.007 Re: Losy ludzkie... 05.02.13, 00:02
              Problem autora wątku dotyczył tego kim byli i co robili rodzice Adama M.
              Wspomniałem o wnuku komendanta obozu w Oswiecimiu,
              gdyż to pytanie można odnieść także do niego.
              Czy ten wnuk jest winny?
              • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.02.13, 19:21
                coz - autor zestawil jedynie dwie postawy - z jednej strony kogos kto czuje sie winny temu co uczynil ktos z jego rodiny mimo ze on sam nie mial na to wplywu z osoba ktora bagatelizuje i generalnie aprobuje to co uczynili czlonkowie jego rodziny.
                • Gość: wesz wszechpolska Re: Losy ludzkie... IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.13, 13:40
                  Co to znaczy "generalnie aprobuje", stary kłamczuchu? Wskaż dowód takiej aprobaty.
                  • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 25.02.13, 21:51
                    :

Adam Michnik tlumaczy ze Stefan Michnik popelnial przestepstwa omamiony idea i zostal wykorzystany (jego mlodziencza naiwnosc) - z drugiej strony GW rowniez w wypowiedziach Adama Michnika nie wybacza bledow mlodosci nazistom czy generalnie przedstawicielom skrajnej prawicy (mimo ze tez zostali uwiedzeni mlodosci jakas tam idea).
                    Zestawiajoc ogolnie te dwie postawy znajdujace potwierdzenie w wielu roznych wypowiedziach mozna twierdzic ze generalnie aprobuje "bledy i wypaczenia okresu mlodzienczego" przedstawicieli (niekoniecznie mlodych) lewej strony.

Oczywiscie mozesz udawac ze Adam Michnik ma co innego na mysli jednak szereg wypowiedzi Adama Michnika nie pozostawia tu zbyt szerokiej swobody interpretacyjnej.
                    • Gość: do Władzi Re: Losy ludzkie... IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.13, 10:22
                      Cała twoja wypowiedź jest właśnie przykładem "szerokiej swobody interpretacyjnej". Nie podajesz żadnych przykładów wypowiedzi Michnika mających jakoby wybielać brata, ale formułujesz daleko idące wnioski. Używasz nic nie znaczących formuł w rodzaju "wiele różnych wypowiedzi" by stawiać tezę, która pasuje do twoich poglądów i osobistych antypatii. Nie lubisz Michnika, więc będziesz go próbował nurzać w gó...e. Brak dowodów w niczym nie przeszkadza - to dość typowe dla mentalności narodowca. Chociaż jaki ty jesteś narodowiec, jak spie...łeś z kochanej Ojczyzny :)

A z drugiej strony - masz ciągoty faszystowskie, a nie jesteś już młody. Może nad tym powinieneś się zastanowić?
                      • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 26.02.13, 21:28
                        > Cała twoja wypowiedź jest właśnie przykładem "szerokiej swobody interpretacyjne
                        > j". Nie podajesz żadnych przykładów wypowiedzi Michnika mających jakoby wybiela
                        > ć brata, ale formułujesz daleko idące wnioski.

Choc jestes smierdzacym leniem ktory probuje histerycznie zakrzyczec fakty to jednak wkleje stosowna wypowiedz Adama M. liczac na to ze moze inni lizna troche faktow z zycia ojca polskiej demokracji koncesjonowanej:

"Kiedy zapadały najgorsze wyroki, Stefan był dwudziestoparoletnim człowiekiem, który niewiele rozumiał z tego, co się działo. Naturalnie to go nie usprawiedliwia, ale nie uzasadnia też aż takiego eksponowania jego roli w stalinowskich zbrodniach sądowych.

* Opis: o swoim bracie, Stefanie, sędzim, który orzekał w procesach podziemia antykomunistycznego.
                        * Źródło: Między Panem a Plebanem"

To samo mozna napisac o wielu funkcjonariuszach aparatu III Rzeszy - oni tez mordowali tworzac stosy dokumentow...

Tu wiecej cytatow tworcy demokracji koncesjonowanej.
                        pl.wikiquote.org/wiki/Adam_Michnik
                        > A z drugiej strony - masz ciągoty faszystowskie, a nie jesteś już młody. Może n
                        > ad tym powinieneś się zastanowić?

Nie rozumiem - w jakis sposob z faktu ze mowie o tym ze panstwo w ktorym kat smieje sie ofierze w twarz to zle panstwo uczyniles ciagoty faszystowskie - moze to kwestia wychowania, tego co widziales w swoim rodzinnym domu? Nie wiem i raczej nie licze ze mi to wytlumaczysz.
                        • Gość: prawy niedoVlad Re: Losy ludzkie... IP: *.ip.maverick.com.pl 26.02.13, 22:43
                          Ty coś masz ku... z głową? Adam Michnik jest katem? Może weź rozbieg i pie...ij w ścianę, to otrzeźwiejesz!

W cytacie który wkleiłeś widzę słowa "Naturalnie to go nie usprawiedliwia", i właściwie to wystarczy by potrzaskać o kant dupy twój argument. Ale ponieważ jesteś zaślepionym nienawiścią debilem, poświęcę jeszcze chwilę i wyjaśnię powód eksponowania sprawy Stefana Michnika przez narodowców - bo może ktoś jeszcze to czyta. Otóż prawdziwą przyczyną jest chęć zniszczenia samego Michnika przez takie antysemickie ku... jak ty. Szukacie tylko sposobu, a jak go nie ma to sami stworzycie dowody. I tyle bolszewiku!

A co do wychowania, a zwłaszcza wychowania patriotycznego: rodzice ci radzili, żebyś spie...ł z Ojczyzny czy nie słuchałeś rodziców?
                          • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 26.02.13, 23:55
                            > Ty coś masz ku... z głową? Adam Michnik jest katem? Może weź rozbieg i pie...ij
                            > w ścianę, to otrzeźwiejesz!

No coz - widac czytac umiesz punkt dla ciebie - rozumiec juz nie musisz - Michnik bylby z ciebie dumny.

> W cytacie który wkleiłeś widzę słowa "Naturalnie to go nie usprawiedliwia", i w
                            > łaściwie to wystarczy by potrzaskać o kant dupy twój argument. Ale ponieważ jes
                            > teś zaślepionym nienawiścią debilem, poświęcę jeszcze chwilę i wyjaśnię powód e
                            > ksponowania sprawy Stefana Michnika przez narodowców - bo może ktoś jeszcze to
                            > czyta. Otóż prawdziwą przyczyną jest chęć zniszczenia samego Michnika przez tak
                            > ie antysemickie ku... jak ty. Szukacie tylko sposobu, a jak go nie ma to sami s
                            > tworzycie dowody. I tyle bolszewiku!

Hahaha, oczywicie nic go nie usprawiedliwia poza tym ze to byly bledy mlodosci - nie mozna byc tylko troche zlym a poza tym dobrym, zabil kilka osob ale tak bardzo kochal zwierzeta - opiekowal sie choryi kotkami itp itd...

Niszczyc Michnika? Michnik juz sie zniszczyl ty semicka ku...... (uzywam okreslen w zakresie twojej percepcji)
                            Michnik zniszczyl sie kiedy zaczal koncesjonowac demokracje - decydowac za narod co wolno narodowi a czego nie wolno, Michnik zniszczyl sie kiedy zaczal wybaczac w imieniu narodu oprawcom, Michnik w koncu zniszczyl sie w momencie gdy okreslil Kiszczaka czlowiekiem honoru...

Krzycz glosniej, tup noga - moze jakis frajer sie nabierze na te histerie - i osmieszaj sie dalej uzywajac pojec ktorych nie rozumiesz salonowy intelektualisto na cudzy koszt

> A co do wychowania, a zwłaszcza wychowania patriotycznego: rodzice ci radzili,
                            > żebyś spie...ł z Ojczyzny czy nie słuchałeś rodziców?

Niepotrzebnie zabierasz sie za analize czegos co przekracza twoje mozliwosci intelektualne.
                            • Gość: żydogejokomuch Re: Losy ludzkie... IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.13, 09:42
                              Ty to masz smutne życie - musisz szczekać na Adama M., a jednocześnie jesteś dobrowolnym więźniem jego portalu, podbijasz czytelnictwo, żresz tu wszystko co dają, jak leci, komentujesz, gorączkujesz, nawet nie na temat. Jesteś nawierniejszym, najzagorzalszym czytelnikiem "Gazety Wyborczej". Czy to nie zabawne? :)

A więc nabijasz kieszeń ludziom których nienawidzisz. Jest to bardzo zabawne, ale cóż - drogi endeckich paranoików są czasem bardzo kręte...

Nie bronię Stefana Michnika, bo moim zdaniem powinien odpowiadać za swoje zbrodnie. Ustalam jedynie fakty z wypowiedzi Adama, na które się powołujesz. Gdy Stefan M. zaczął wydawać wyroki, miał 22 lata - nie był więc młody? To kto jest młody? Może ty jesteś młody?

I co jeszcze tak cię oburza? Że powiedział o tym czego chce naród? A jak Kaczyński na okrągło trajkocze w bzdety w imieniu Narodu to już ci nie przeszkadza? Albo jak łyse cymbały na swoich manifestacjach rzucają kamieniami w imieniu Narodu, nie masz z tym problemu? Ciekawe.

To jest z dupy argument. Za mnie nikt nie decydował, a też jestem "naród". I wolę słuchać Michnika niż Kaczora i kiboli. Ty mi tego nie zabronisz, chociaż chciałbyś jak każdy bolszewik zdecydować za mnie co dobre. Władzia, ty nawet smartfony byś zwalczał w imię idei, więc o czym my mówimy :)

Nie masz nic przeciwko Michnikowi, poza tym że go nienawidzisz, a nienawidzisz głównie dlatego że jest Żydem - taka prawda. Chciałbyś mu skoczyć do szyi, ale możesz tylko szarpać mu nogawki. Zupoełnie jak Ziemkiewicz :)

Dowodzeniem że broni brata już się skompromitowałeś. Co dalej wymyślisz?
                              • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.02.13, 20:26
                                > Ty to masz smutne życie - musisz szczekać na Adama M., a jednocześnie jesteś do
                                > browolnym więźniem jego portalu, podbijasz czytelnictwo, żresz tu wszystko co d
                                > ają, jak leci, komentujesz, gorączkujesz, nawet nie na temat. Jesteś nawierniej
                                > szym, najzagorzalszym czytelnikiem "Gazety Wyborczej". Czy to nie zabawne? :)

Znow pudlo, pomijam juz ze konfabulujesz na temat tego co musze, obnazasz przede wszystkim swoja niewiedze na temat tego jak dziala cala komercyjna strona "czytelnictwa" GW.
                                Ja naprawde nie wdze sensu tlumaczyc ci dlaczego nie masz racji i jak konfiguruje sie bezpieczna przegladarke.

> A więc nabijasz kieszeń ludziom których nienawidzisz. Jest to bardzo zabawne, a
                                > le cóż - drogi endeckich paranoików są czasem bardzo kręte...

blad - jak wyzej

> Nie bronię Stefana Michnika, bo moim zdaniem powinien odpowiadać za swoje zbrod
                                > nie. Ustalam jedynie fakty z wypowiedzi Adama, na które się powołujesz. Gdy Ste
                                > fan M. zaczął wydawać wyroki, miał 22 lata - nie był więc młody? To kto jest mł
                                > ody? Może ty jesteś młody?

A jakie znaczenie ma wiek? Co za roznica ze zabija 17 latek czy 22 latek? Ze jeden zabija mlotkiem a drugi podpisem czy sfabrykowanymi dowodami?

> I co jeszcze tak cię oburza? Że powiedział o tym czego chce naród? A jak Kaczyń
                                > ski na okrągło trajkocze w bzdety w imieniu Narodu to już ci nie przeszkadza? A
                                > lbo jak łyse cymbały na swoich manifestacjach rzucają kamieniami w imieniu Naro
                                > du, nie masz z tym problemu? Ciekawe.

? tzn ? A czego chce narod? jakies badania opinie publicznej ? oczywiscie bez wczesniejszego urabiania i po rzetelnym przedstawieniu faktow?
                                Ja juz wiele razy mowilem ze Kaczynski to nie jest moja bajka, ze nie po drodze mi z bogojczyznianymi nardowcami - popracuj nad argumentacja

> To jest z dupy argument. Za mnie nikt nie decydował, a też jestem "naród". I wo
                                > lę słuchać Michnika niż Kaczora i kiboli. Ty mi tego nie zabronisz, chociaż chc
                                > iałbyś jak każdy bolszewik zdecydować za mnie co dobre. Władzia, ty nawet smart
                                > fony byś zwalczał w imię idei, więc o czym my mówimy :)

A sluchaj ale prywatnie tylko nie dorabiaj do tego zadnej dodatkowej ideologi badz zdrow - myli ci sie decydowanie - ja nie chce zakazac wypowiadania sie roznym stronom - wprost przeciwnie uwazam ze gneralnie wszyscy powinni miec prawo wypowiadania - nie dziele ludzi na tych co moga mowic i tych co nie moga. To przeciwko czemu wystepuje to demokracja koncesjonowana gdzie kreuje sie Adama Michnika na tego ktory wyjety jest ponad prawa i demokracje i ktory decyduje o tym co jest demokratyczne i to co demokratyczne nie jest.

> Nie masz nic przeciwko Michnikowi, poza tym że go nienawidzisz, a nienawidzisz
                                > głównie dlatego że jest Żydem - taka prawda. Chciałbyś mu skoczyć do szyi, ale
                                > możesz tylko szarpać mu nogawki. Zupoełnie jak Ziemkiewicz :)

Centralnie wisi mi ze Michnik jest Zydem - to nie jest problem dla mnie za to jest to problem dla Michnika i tyle temacie.

> Dowodzeniem że broni brata już się skompromitowałeś. Co dalej wymyślisz?

No coz nie wiem skad twoj wniosek ze nie broni skoro broni ale generalnie naprawde wisi mi co ty o tym myslisz - pozytecznych idiotow w Polsce nie brakuje i nie jestes wyjatkiem - wiem bo sam kiedys bylem pozytecznym idiota ale mi przeszlo.
                                • Gość: żydogejokomuch Re: Losy ludzkie... IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.13, 11:21
                                  I co, twoich komentarzy też nikt nie widzi? Ha ha, co za idiota, tradycyjna ucieczka w "konfigurację przeglądarki", zamiast przyznania się: "Tak, siedzę bez przerwy u Michnika, jestem tu prawie na etacie, robię za stałego komentatora - i od pigułek wczesnoporonnych, i od elektrowni atomowych. Czasem robię za trolla. Nienawidzę "Wyborczej", ale nie potrafię się od niej uwolnić. Nienawidzę Michnika, ale... nikt nie wybiera sobie paranoi. Tak, jestem paranoikiem."

Nie stać cię na takie wyznanie Władzia czy dalej będziesz czarował konfiguracją przeglądarki?

> A jakie znaczenie ma wiek? Co za roznica ze zabija 17 latek czy 22 latek? Ze je
                                  > den zabija mlotkiem a drugi podpisem czy sfabrykowanymi dowodami?

A to ciekawe akurat, bo ty też zabijasz, eliminujesz wroga - słowem, oskarżeniami nie znajdującymi pokrycia w faktach, więc w pewnym sensie też fabrykujesz dowody. I wiek nie może być okolicznością łagodzącą dla ciebie, boś stary koń. Więc kim jesteś endecki cynglu?

> Ja juz wiele razy mowilem ze Kaczynski to nie jest moja bajka, ze nie po drodze
                                  > mi z bogojczyznianymi nardowcami

A z nie-bogoojczyźnianymi? Tylko z ojczyźnianymi - to już ci po drodze? Ty się możesz zarzekać że ci nie po drodze z Kaczyńskimi, a gadasz to samo co oni, różnica taka że plackiem nie leżysz w kościele. Reszta - jak w rodzinie :)

To prz
                                  > eciwko czemu wystepuje to demokracja koncesjonowana gdzie kreuje sie Adama Mich
                                  > nika na tego ktory wyjety jest ponad prawa i demokracje i ktory decyduje o tym
                                  > co jest demokratyczne i to co demokratyczne nie jest.

I oto mamy kolejny dowód twojej paranoi. Ja myślę że Michnik nie tylko mówi co jest demokratyczne. On zmusza wolnomyślicieli do siedzenia na forum jedynie słusznej GW!

Ha ha, co za cep sowiecki :))))

- pozytecznych idiotow w Polsce nie brakuje i n
                                  > ie jestes wyjatkiem - wiem bo sam kiedys bylem pozytecznym idiota ale mi przesz
                                  > lo.

Świadczy to tylko o tym, że jesteś zmienny w poglądach. Mógłbym cię nazwać chorągiewką, albo i bardziej złośliwie, ale cię oszczędzę, bo uważam że paranoików należy żałować a nie dręczyć.

Ale jest Władzia i dla ciebie pewne pocieszenie. Na starość może ci się znowu odkręcić, przeżyjesz kolejne oświecenie i zobaczysz jakim bagnem jest endecja.

I wtedy wrócisz na łono Adama :)
                                  • Gość: gość Vlad! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.13, 11:48
                                    Osraj tego pojeba! Nie ma co z debilem się użerać!
                                    • Gość: żydogejokomuch Re: Vlad! IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.13, 11:50
                                      Goń się małpo!
                                    • pzpo Re: Vlad! 28.02.13, 12:32
                                      Słusznie, po co dyskutować ze świrem? Vlad, zostaw go.
                                      • Gość: żydogejokomuch Re: Vlad! IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.13, 12:36
                                        Polska Zjednoczona Prawo i Sprawiedliwość
                                        • Gość: żydogejokomuch Re: Vlad! IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.13, 12:40
                                          I nie pchać się tak, bo ciepłego moczu nie wystarczy!
                                          • Gość: na posterunku Re: Vlad! IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 13:19
                                            Ile ci płacą za post bo mnie 20gr
                                            • Gość: żydogejokomuch Re: Vlad! IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.13, 13:46
                                              To słabo prawica płaci! Mi całą złotówę daje Michnik, oczywiście Stefan :)
                                  • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.02.13, 20:37
                                    nudny jestes i zwyczajnie nie widze sensu prowadzenia tej dyskusji
                                    • Gość: żydogejokomuch Re: Losy ludzkie... IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.13, 08:57
                                      A ty nierozgarnięty, ale że zmieniasz poglądy jak rękawiczki - jest nadzieja że na starość zmądrzejesz!
                                      • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.03.13, 20:02
                                        www.uwazamrze.pl/artykul/979129.html

welterusten
            • Gość: do bohatera... Re: Losy ludzkie... IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.13, 10:04
              Na marginesie warto wspomnieć o bohaterskiej postawie rodziców Władka H. w czasach komuny - wprawdzie nie siedzieli za działalność opozycyjną, ale wyrażali swój opór pracując leniwie żeby system upadł. I upadł!

Z kolei dziadkowie Vladyslava mieli epizody konspiracyjne podczas drugiej wojny - dziadek np. mówił babci pod kołdrą, że "tych ruskich jak psów nienawidzi, to już Niemce lepsze".

H. to naprawdę zasłużona, bohaterska rodzina! I dlatego właśnie jej potomek, chodząca doskonałość Vlad H. wersja 2.0 ma prawo do woli gmyzować w życiorysach ojców, dziadków i pradziadków, by winami za ich grzechy obarczać tych, których nie lubi.

Bolszewicka gnida - to wszystko czym jesteś Władek.
              • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.02.13, 19:25
                Skoro tak wygladaja dzieje twojej rodziny to generalnie przykre...

> Bolszewicka gnida - to wszystko czym jesteś Władek.

O, tak mowisz na swojego ojca?

Napisz cos jeszcze o swoich rodzicach...
              • Gość: Gra losowa Re: Losy ludzkie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 19:20
                Bingo!!!
          • Gość: eSka Re: Losy ludzkie... IP: 212.2.126.* 05.02.13, 00:16
            Wypowiedzi i mowa ciała Pana Adama Michnika są w moim odbiorze nadal nieodgadnioną tajemnicą osobowości. Mówił z trudem zrozumienia słów i niepopularnej w PRL logiki.

Może wnuk nie odziedziczył cech charakteru dziadka i dlatego zachowuje się jak w opisie ?
            > jako jedyny czuje sie winny, jeździ po Niemczech i o tym mowi, by sie to nie powtórzyło...

Pozostałe z dzieci komendanta najprawdopodobniej nie interesowały się historią rodziny
            i pośrednio swojego narodu. Tego nie nauczy żadna szkoła to siedzi w naturze od urodzenia.

> Choć inne dzieci komendanta były przekonane, ze Oświęcim to fikcja i nie jest to prawda...
            • Gość: Kafel z Worlin Re: Losy ludzkie; żyd, nie żyd co to ma za znaczenie? IP: *.pool.mediaWays.net 05.02.13, 10:24
              Kogo to jeszcze interesuje.

"Ty u góry" jesteś z Izraelskiego wywiadu i sprawdzasz nastawienia anty żydowskie w Polskim
              społeczeństwie?
              Metody to są wasze.
              • Gość: estonskipolicjant Re: Losy ludzkie; żyd, nie żyd co to ma za znacze IP: *.nitka.net.pl 24.02.13, 21:20
                Andrzej Kolakowski

fragment wiersza .........

W ubeckich piwnicach przestrzelone czaszki,
                To śpiący rycerze majora Łupaszki.
                Wieczna chwała zmarłym, hańba ich mordercom,
                Tętno Polski bije w przestrzelonych sercach.

zdaje sie ze brat Adama Michnika/Schechtera Stefan tez tak karal Polskich Patriotow

;-))
                • tadeusz.4 Re: Losy ludzkie; żyd, nie żyd co to ma za znacze 25.02.13, 12:11
                  zdaje sie ze brat Adama Michnika/Schechtera Stefan tez tak karal Polskich Patri
                  > otow

I co z tego? Chcesz mu teraz przestrzelić czaszkę z powodu brata? Nb. Adam Michnik nigdy nie nosił nazwiska Szechter (nie: Schechter).
                  • Gość: wesz wszechpolska Re: Losy ludzkie; żyd, nie żyd co to ma za znacze IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.13, 13:38
                    Niestety, polska prawica ma standardy rodem z Korei Północnej: za winę człowieka odpowiada jego rodzina, do kilku pokoleń. Urządza się nagonkę i szczuje tropionego do usranej śmierci, a co bardziej znanych i znienawidzonych - nawet dłużej.

Ci co czepiają się Michnika to współcześni bolszewicy. Przejmują metody tropienia zdrajców i wrogiego elementu, a następnie eliminowania ich oraz "zatrutego ziarna" - całej rodziny. Niektórzy domagają się fizycznej eliminacji.

Warto też dodać, że "swoim" życiorysów się nie prześwietla. Ani własnego. Tak samo robili bolszewicy - gorliwością w tropieniu wrogów rewolucji odwracali uwagę od siebie.
                    • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie; żyd, nie żyd co to ma za znacze IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 25.02.13, 22:06
                      wisi mi to jak bedziesz nazywal tych ktorzy uwazaja ze to jest zle ze ochrania sie katow i mordercow i to w sytuacji gdy ich ofiary nie maja nawet grobu:

www.pch24.pl/tak-nienawidzi-komunista--polscy-bohaterowie-pochowani-w-mundurach-wehrmachtu,4803,i.html
                      A proby zaprzeczania temu ze ojciec Michnika byl zdrajca uwazam za nawet zabawne...
                      • Gość: do Władzi Re: Losy ludzkie; żyd, nie żyd co to ma za znacze IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.13, 10:31
                        I po co znowu manipulujesz, zabrakło argumentów? Nie pisałem nic o ojcu Michnika. Próbujesz obarczać Adama Michnika winami członków jego familii, a ja ci mówię że to jest standard bolszewicki, albo jak wolisz - z Korei Płn.

Wklejanie linków o zbrodniach komunistów ci nie pomoże, bo Adam Michnik tych ludzi w mundury niemieckie nie przebierał.

Tak samo ciebie na razie nikt nie oskarża za ewentualne zbrodnie nacjonalistów. Gdyby do takich zbrodni kiedyś doszło, czego nie można wykluczyć, zgadzasz się na bycie pociągniętym do odpowiedzialności za pochwalanie zbrodniczej ideologii?
                        • Gość: Vlad.H. Re: Losy ludzkie; żyd, nie żyd co to ma za znacze IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 26.02.13, 21:40
                          > I po co znowu manipulujesz, zabrakło argumentów? Nie pisałem nic o ojcu Michnik
                          > a. Próbujesz obarczać Adama Michnika winami członków jego familii, a ja ci mówi
                          > ę że to jest standard bolszewicki, albo jak wolisz - z Korei Płn.

? No coz - na raze to ty manipulujesz nawert nie probujac ukryc tego ze nie masz zadnych argumentow - jedyne co potrafisz to rzucac okreslenia typu faszyzm, bolszewizm liczac ze to wystarczy by zakonczyc dyskusje .
                          Nie dziwi mnie to bo ta strategia stosowana jest w Polsce przez wielu zwolennikow demokracji koncesjonowanej.

Adam Michnik SAM broni czlonkow wlasnej famili procesujac sie ze wszystkim wokol.

> Wklejanie linków o zbrodniach komunistów ci nie pomoże, bo Adam Michnik tych lu
                          > dzi w mundury niemieckie nie przebierał.

Adam Michnik spowodowal ze wielu z tych ktorzy to robili nie zostalo ukaranych, wielu z nich wyemigrowalo i uniknelo odpowiedzialnosci zaslaniajac sie polskim zydozerstwem i antysemityzmem - Adam Michnik bagatelizuje zbrodnie stalinowskich oprawcow i jednoczesnie nie bagatelizuje zbrodni popelnianych przez zwolennikow zbrojnej prawicy.
                          Uksztaltowana i prowadzona przez Adama Michnika GW bezlitosnie tepi prawicowe odchylenia - nie wykazuje takiej gorliwosci w tropieniu oprawcow komunistycznych - Adam Michnik okreslil Kiszczaka czlowiekiem honoru majac wiedze ze w czasie kiedy Kiszczak sprawowal pelna kontrole nad SB w Polsce zastalo zamordowanych ponad 130 opozycjonistwo...

> Tak samo ciebie na razie nikt nie oskarża za ewentualne zbrodnie nacjonalistów.
                          > Gdyby do takich zbrodni kiedyś doszło, czego nie można wykluczyć, zgadzasz się
                          > na bycie pociągniętym do odpowiedzialności za pochwalanie zbrodniczej ideologi
                          > i?

A oskarzaj sobie mnie o zbrodnie nazistowskie tylko zauwaz nigdzie nie pochwalem nazizmu i zawsze pisze o tym ze socjalizm narodowy jest czescia tego samego medalu co komunizm.
                          • Gość: zielony raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.ias.bredband.telia.com 26.02.13, 21:47
                            szechteriada.org/wp/
                            • Gość: prawy niedoVlad Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.ip.maverick.com.pl 26.02.13, 23:02
                              Na pomoc przyszedłeś koledze fiucino? Masz Stefana u siebie, możesz go gnębić zamiast czekać aż zrobią to za ciebie Szwedzi.

Władzia, przeciwko Adamowi Michnikowi masz tylko to, że nazwał Kiszczaka "człowiekiem honoru". Niewiele, musisz przyznać.
                              A jeszcze to co masz, warto opatrzyć komentarzem. Zadałeś sobie pytanie dlaczego go tak nazwał? W jakim kontekście padła ta wypowiedź? Czy wystarcza ci to co napisałeś? Raczej ta druga opcja, więc dopiszę.
                              Cytat:
                              Czy gen. Kiszczak jest dla pana człowiekiem honoru? – AM: Tak. Jest człowiekiem honoru. Gen. Kiszczak dotrzymał wszystkich zobowiązań, jakie podjął przy Okrągłym Stole. To były najważniejsze dni w jego życiu. Szef bezpieki negocjował ze swoimi więźniami.

A więc honor Kiszczaka polega na tym, że w czasach negocjacji przy Okrągłym Stole dotrzymał słowa i na przykład nie pozamykał opozycjonistów w więzieniach - choć mógł. Dzięki temu obeszło się w Polsce bez rozlewu krwi, dokonano bezkrwawej zmiany systemu, z czego ja osobiście jestem zadowolony. To była najważniejsza rola Kiszczaka i w niej zachował się tak jak należy. Choć pewnie nie musiał. Natomiast nie przekreśla to komunistycznych zbrodni, i takowych Adam Michnik nigdy nie bronił.

Władzia - manipulacja to twoje drugie imię. Endecki krętacz - nic nowego pod słońcem...
                              • Gość: Vlad.H. Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.02.13, 00:16
                                > Władzia, przeciwko Adamowi Michnikowi masz tylko to, że nazwał Kiszczaka "człow
                                > iekiem honoru". Niewiele, musisz przyznać.
                                > A jeszcze to co masz, warto opatrzyć komentarzem. Zadałeś sobie pytanie dlaczeg
                                > o go tak nazwał? W jakim kontekście padła ta wypowiedź? Czy wystarcza ci to co
                                > napisałeś? Raczej ta druga opcja, więc dopiszę.
                                > Cytat:
                                > Czy gen. Kiszczak jest dla pana człowiekiem honoru? – AM: Tak. Jest człow
                                > iekiem honoru. Gen. Kiszczak dotrzymał wszystkich zobowiązań, jakie podjął przy
                                > Okrągłym Stole. To były najważniejsze dni w jego życiu. Szef bezpieki negocjow
                                > ał ze swoimi więźniami.

Z tymi wiezniami tez negocjowal?

pl.wikipedia.org/wiki/Ofiary_stanu_wojennego_w_Polsce_1981-1983
                                A pokaz mi podstawe tego ze Adam Michnik wypowiada sie w imieniu ludzi z tej listy?
                                POKAZ MI PODSTAWE TWIERDZENIA ZE ADAM MICHNIK REPREZENTUJE SRODOWISKA OPOZYCYJNE ja nie iwdze by przy okraglym stole negocjowala opozycja z wladza - uklad okraglostolowy negocjowany byl przez pewna grupe osob - tak jedni jak i drudzy po 1989 roku skorzystali na transformacji a kompletnie zmarginalizowano tych ktorzy znalezli sie na tej liscie ktora wkleilem.
                                Jeszcze raz pytam z czego ty i Adam Michnik wywodza prawo do przedstawiania siebie jako reprezentantow calego naodu?

Podobnie jak z gruba kreska w dupie mam tlumaczenia po fakcie i naiwne doarabianie pokretnych tlumaczen w stylu przed wojna stalismy nad przepascia a po wojnie zrobilsmy powazny krok naprzod - interesuja mnie fakty ktore nie pokrywaja sie z deklaracjami Adama Michnika i establishmentu pookraglostolowego.
                                Ty i Adam Michnik mowia ze mozna ukladac sie ze zbrodniarzami ja uwazam ze nie mozna i tyle.

> A więc honor Kiszczaka polega na tym, że w czasach negocjacji przy Okrągłym Sto
                                > le dotrzymał słowa i na przykład nie pozamykał opozycjonistów w więzieniach - c
                                > hoć mógł. Dzięki temu obeszło się w Polsce bez rozlewu krwi, dokonano bezkrwawe
                                > j zmiany systemu, z czego ja osobiście jestem zadowolony. To była najważniejsza
                                > rola Kiszczaka i w niej zachował się tak jak należy. Choć pewnie nie musiał. N
                                > atomiast nie przekreśla to komunistycznych zbrodni, i takowych Adam Michnik nig
                                > dy nie bronił.

Co jest klamstwem bo zbrodnie SB nie ustawaly nawet po okraglym stole - duza czesc zbrodni na poczatku lat 90 ma zwiazek z zacieraniem sladow po aferach finansowych w ktorych uczestniczyly rozne sluzby komunistyczne.

Czym jak nie obrona komunistow bylo zablokowanie lustracji ktora ujawnilaby rzeczywisty obraz degeneracji spoleczenstwa? Adam Michnik polozyl na szali swoj autorytet i swoja erudycja przekonal znaczna czesc sceny politycznej ze Polacy nie dorosli by poznac prawde o swoich elitach.

> Władzia - manipulacja to twoje drugie imię. Endecki krętacz - nic nowego pod sł
                                > ońcem...
                                Uczylem sie manipulacji i kretaczenia od Michnika.

wielka-solidarnosc.pl/?p=2974
                                • Gość: żydogejokomuch Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.13, 09:51
                                  Oczekiwanie ode mnie że pokażę dowody na to że Adam Michnik nie maczał rąk w zbrodniach komunistycznych jest dowodem twojej aberracji. Domagasz się dowodów na niewinność (bolszewicka metoda), do tego kwestionujesz jego opozycyjność. Oczywiście sam tego nie wymyśliłeś, zasysasz te trucizny od skrajnej prawicy...

Tu nie ma z czym dyskutować, bo ja napiszę że siedział w więzieniu, a ty że to było bezpłatne sanatorium. Jesteś zero-jedynkowy: jak nie zginął, to pewnie miał coś na sumieniu. Szkoda mojego czasu na prostowanie poglądów starego dziada.

A swoją drogą: kto twoim zdaniem powinien był negocjować przy Okrągłym Stole? Może ty ze swarożycem? Chyba jeszcze byliście wtedy w Polsce? :)
                                  • Gość: Vlad.H. Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.02.13, 21:01
                                    > Oczekiwanie ode mnie że pokażę dowody na to że Adam Michnik nie maczał rąk w zb
                                    > rodniach komunistycznych jest dowodem twojej aberracji. Domagasz się dowodów na
                                    > niewinność (bolszewicka metoda), do tego kwestionujesz jego opozycyjność. Oczy
                                    > wiście sam tego nie wymyśliłeś, zasysasz te trucizny od skrajnej prawicy...

Ja nie mowie ze Michnik maczal rece w zbrodniach komunistycznych - ja mowie ze swoja postawa, uzywajac swojego autorytetu spowodowal iz oprawcy i zbrodniarze mogli poczuc sie bezkarni bo dla Michnika wazniesjze bylo dotrzymanie ukladu ze zbrodniarzami niz budowanie niepodleglego i demokratycznego kraju tyle w temacie. Domagam sie jedynie tego by jesli Adam Michnik chce wybacac mordercom to by robil tro wylacznie w swoim imieniu a nie imieniu calego narodu, domagam sie by ukarac zbrodniarzy ktorzy lamali prawo nawet komunistycznej PRL.

> Tu nie ma z czym dyskutować, bo ja napiszę że siedział w więzieniu, a ty że to
                                    > było bezpłatne sanatorium. Jesteś zero-jedynkowy: jak nie zginął, to pewnie mia
                                    > ł coś na sumieniu. Szkoda mojego czasu na prostowanie poglądów starego dziada.

Ja nie neguje faktu ze siedzial w wiezieniu ale pamietam francuski film z wiezienia w ktorym siedzial Mchnik - mial do dspozycji w celi maszyne do pisania, na polkach ksiazki miedzy innymi takze paryska "kulture" ktora byla wtedy na indeksie. I tak to wazne jak Michnik przebywal wiezieniu bo to Michnik uzywa swojego wiezenia - tego ile lat siedzial by uwiarygadniac swoj autorytet - to nie ja uzywam wiezienia jako argumentu rozstrzygjacego komu wolno wiecej - co z tymi co w wiezieniu nie siedzieli bo nie mili szansy - skonczyli zatluczeni butami i palkami umierajac gdzies w jakims ciemnym zaulku...

> A swoją drogą: kto twoim zdaniem powinien był negocjować przy Okrągłym Stole? M
                                    > oże ty ze swarożycem? Chyba jeszcze byliście wtedy w Polsce? :)

Jako odpowiedz dedykuje ci twoj autorytet www.youtube.com/watch?v=ouxKrFyL8UI
                                    • Gość: żydogejokomuch Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.13, 11:38
                                      Domagam sie jedynie tego by jesli Adam Michnik chce wybacac mordercom to by
                                      > robil tro wylacznie w swoim imieniu a nie imieniu calego narodu

Kolejna manipulacja. Nie przypominam sobie żeby Michnik kiedykolwiek bronił zbrodniarzy komunistycznych. Z cytatem na temat Stefana M. już się rozprawiliśmy, więc jeżeli łaska - poproszę o stosowne źródło. Konkretny cytat o obronie morderców z czasów stalinowskich.

Ty mylisz dogadanie się z komunistami przy Okrągłym Stole z jakimś mitycznym, wytworzonym chyba tylko w waszych nienawistnych prawicowych łbach, chronieniem zbrodniarzy. Czym innym jest Okrągły Stół i podział władzy zmierzający w konsekwencji do upadku komunizmu (bardzo dobre posunięcie naszej opozycji - tak właśnie należało to rozegrać), a czym innym odpowiedzialność za stalinowskie zbrodnie. Michnik nie jest od tego żeby łapać morderców, od tego jest państwo polskie, i Michnik obecnie nie ma tu wiele do gadania.

Zdaje się że był wniosek o ekstradycję Stefana Michnika? Nie wydali go Szwedzi, tak samo jak Brytyjczycy odmówili prawa do sądzenia Wiolińskiej. Czy Adam M. w tej sprawie zabierał głos? Zgodnie z twoimi oskarżeniami powinien ich bronić wobec opinii publicznej. Ale nie bronił. Więc znowu kłamiesz.

> enia w ktorym siedzial Mchnik - mial do dspozycji w celi maszyne do pisania,

No, tak jak mówiłem - to był hotel SPA :)

> Jako odpowiedz dedykuje ci twoj autorytet rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=ouxKrFyL8UI

Sympatyczny filmik, dzięki. Pokazuje to co ogólnie wiadomo: że Michnik jest inteligentnym facetem z poczuciem humoru. To całkiem inaczej niż smutasy (smutne kutasy) z prawicy - mało inteligentni, i nie potrafią się śmiać.
                                      • Gość: Vlad.H. Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 28.02.13, 20:35
                                        skoro czytasz i nie rozumiesz tego co pisze to nie ma sensu poswiecac ci wiecej uwagi - jesli chcesz te dyskusje prowadzic to prosze bys najpierw udowdnil ze oprocz czytania potrafisz tez rozumiec to co przeczytales (nie musisz sie ze mna zgadzac - wystarczy ze nie bedziesz manipulowal moimi wypowiedziami)

a na razie szkoda mi na ciebie czasu
                                        • Gość: żydogejokomuch Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.13, 08:58
                                          Tak wygląda twoja bezradność?
                                          • Gość: Vlad.H. Re: raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.03.13, 20:00
                                            Po prostu wole polupac w BF3 niz tracic czas z kims twojej proweniencji.
    • Gość: Polka z Polaków Re: Ukrywanie korzeni lub orientacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 18:56
      Sądzę, że jesteś Żyd i starasz się to ukryć wkazując na innych, o których zresztą wiadomo, że Żydami są, bo się tego nie wypierają. Chrystus też się nie wypierał, Najjaśniejsza Panienka tym bardziej. Tak jak ty czynią też geje wstydzący się ujawnić z powodu głębokiej wiary religijnej rodziny. Gdyby się wydało, spaliłaby się ze wstydu i zostałby taki gej sam jeden goniąc za żywiołkami pomniejszego płazu. Sam sobie sterem żeglarzem, okrętem. A co do ciebie, to takie widzisz świata koło jak ten pantofelek albo stułbia morska. Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka