Dodaj do ulubionych

Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyjaciół

19.04.13, 20:53
W maju skończę 30 lat, od listopada ubiegłego roku przeżywam piekło. Straciłam pracę, szef zatrudnił swoją serdeczną przyjaciółeczkę na moje miejsce (która teraz szuka mieszkanka dla siebie i córki i rozwija swoją firmę tu uwaga sprzatającą), niestety razem z pracą praktycznie straciłam też swoich znajomych. Pomimo dobrych kwalifikacji od miesięcy nie mogę nic konkretnego znaleźć (niestety brak znajomości robi swoje), czeka mnie wyjazd do pracy zagranicą. Jakby tego było mało, nie jestem w żadnym związku, poza ukochanym bratem nie mam bliskiej osoby w Szczecinie. Ostatnio nie mogę funkcjonować bez środków antydepresyjnych, nie śpię po nocach. Czy są w tym mieście równie samotne osoby w wieku 30+ które chciałyby wyjść w sobotę czy niedzielę do kina, kawiarni czy po prostu na spacer? Piszcie proszę to umówimy się na jakieś spotkanie, bo ja na serio zaczynam tu wariować.
marta_260553@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: [*][*][*] Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 22:33
      na tym forum, zwłaszcza na tym forum, przyjaznej duszy nie znajdziesz...
      tutaj co najwyżej z niecierpliwością czekać będą na Twój nekrolog...
      • Gość: Emigrant Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj IP: *.ias.bredband.telia.com 20.04.13, 23:23
        Gó... prawda! Na tym forum jest cała masa fajnych ludzi, tylko trzeba ich wyłuskać..
        • exman Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj 21.04.13, 06:41
          Marta, dasz radę.
    • Gość: ajpitoajpi12 Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 07:58
      Marta jeśli interesują Ciebie przechadzki po lesie. Codziennie ok 11 na końcowym na Głębokim można spotkać grupki do których można -za ich zgodą- dolączyć. Ale są to ludzie starsi od Ciebie.
      • Gość: Vlad.H. Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 21.04.13, 10:53
        jej potrzebny dobry lekarz ktory nie bedzie idiota i nie bedzie zapisywal antydepresantow z byle powodu...
    • Gość: Artur Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.13, 16:12
      Marta, wiem o przeżywasz. Straciłem pracę w podobnych okolicznościach 1.5 roku temu. Jestem w podobnej sytuacji. To, co mogę doradzić /po moim dlugim bezrobociu/ to brac prce jaka kolwiek - oczywiscie w miare możliwości. Siedzenie w domu rozleniwia do tego stopnia ze nie chce sie potem nic, o chęciach do zycia nie wspomnę.
    • Gość: pawel Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj IP: *.opera-mini.net 19.10.13, 17:31
      hej Marta chetnie sie spotkam z toba jesli jeszcze chcesz z kims porozmawiac_pawel moj nr 782 296 416! dzwon w dzien i w nocy
    • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Witaj Marto ! IP: *.static.espol.com.pl 22.10.13, 10:43
      jestem za stary na spotkania z Tobą, ale chciałbym Ci pomóc. W życiu moim , długim przeszedłem dużo wstrzasów i ciągle kocham żyć!:-) Oto moje podpowiedzi:
      1. Podreperuj finanse .
      Przeczytaj fragment bloga mego przyjaciela z Danii oraz filmik z prezentacji MTW Start filmiku potrzebuje 3 sek. cierpliwości).www.badassbutton.com/15a6676a7005463fbbf2a65efac951cb
      Następnie zarejestruj sie na :www.grupamtw.com/home (ogladaj filmiki , nabywaj wiedzy .Zaprenumeruj Tygodnik MTW).
      To dopiero w PL rusza i są rózne problemy ale TO już działa. I ja to odczułem w portfelu :-) .
      2. Popraw samopoczucie
      Zajrzyj na stronkę: zenforest.wordpress.com/
      ewentualnie:www.vismaya-maitreya.pl/
      lub:www.huna.net.pl
      3. Nie stroń od ludzi ! Ludzie rodzą się pełni miłosci i przyjażni . Zmieniają nas trudy życia , żli nauczyciele i jeszcze gorsi "przewodnicy duchowi" .
      Usmiechaj się ! Doładowuj swój akumulator .Ściągnij bezpłatnie z internetu film "Sekret" lub kup książkę "Sekret" aut. Rhonda Byrne (w MPiK w Galaxy).
      Pozdrawiam
      • Gość: Meduza Re: Witaj Marto ! IP: *.globalconnect.pl 22.10.13, 21:22
        Dobre rady są jak rycyna. Dużo łatwiej podawać je komuś niż samemu pić. Najważniejsze, tio wyciągnąć Martę z domu. Musiała ostro się poparzyć na znajomkach, skoro woli kontakt z zupełnie obcymi ludźmi. Mam nadzieję, że jej smutek jest przejściowy i że niedługo będzie się z tego sama śmiała w dobrym towarzystwie.
    • aysy.1 Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj 23.10.13, 06:25
      marta836 napisał(a):

> W maju skończę 30 lat, od listopada ubiegłego roku przeżywam piekło. Straciłam
      > pracę, szef zatrudnił swoją serdeczną przyjaciółeczkę na moje miejsce (która te
      > raz szuka mieszkanka dla siebie i córki i rozwija swoją firmę tu uwaga sprzataj
      > ącą), niestety razem z pracą praktycznie straciłam też swoich znajomych. Pomimo
      > dobrych kwalifikacji od miesięcy nie mogę nic konkretnego znaleźć (niestety br
      > ak znajomości robi swoje), czeka mnie wyjazd do pracy zagranicą. Jakby tego był
      > o mało, nie jestem w żadnym związku, poza ukochanym bratem nie mam bliskiej oso
      > by w Szczecinie. Ostatnio nie mogę funkcjonować bez środków antydepresyjnych, n
      > ie śpię po nocach. Czy są w tym mieście równie samotne osoby w wieku 30+ które
      > chciałyby wyjść w sobotę czy niedzielę do kina, kawiarni czy po prostu na space
      > r? Piszcie proszę to umówimy się na jakieś spotkanie, bo ja na serio zaczynam t
      > u wariować.
      > marta_260553@wp.pl
      marto. przede wszystkim odstaw antydepresanty. koniecznie zapisz się na coś np: na język włoski, niemiecki, studia cokolwiek. tam stwórz swoje nowe środowisko. bądź też aktywna w nowym środowisku. nie czekaj aż ktoś ci zaproponuje herbatę czy kawę ale sama zaproponuj np dla całej grupy. pojawią się "klasówki" można z kimś się pouczyć a ...np nauka języka przyda ci się w życiu. walcz ! wygrasz! to tylko przejściowe.
      • sandra_mama Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj 23.10.13, 17:15
        > marta836 napisał(a):
        >
        > > W maju skończę 30 lat, od listopada ubiegłego roku przeżywam piekło. Stra
        > ciłam
        > > pracę, szef zatrudnił swoją serdeczną przyjaciółeczkę na moje miejsce (kt

Marto już kilka miesiecy minęło od Twojego wpisu, czy coś się zmieniło? Mam nadzieję, że na plus. Nie warto się podłamywać i dążyć do tego czego pragniemy, ważne są zainteresowania, popadanie w nałogi nie wróży niczego dobrego... Weź się za siebie (jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś) i poszukaj właściwej drogi.
        • Gość: marta836 Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 20:04
          Chciałam podziękować Wam wszystkim za Wasze wpisy. Pracy do tej pory nie znalazłam, ale psychicznie czuję się lepiej, leczenie farmakologiczne wspomagane terapią (jakimś cudem znalazłam darmową) jednak robi swoje. Jeżeli do grudnia nie znajdę nic zgodnego z kwalifikacjami, pójdę do fizycznej pracy. Na razie nadrabiam zaległości w czytaniu, czasem chodzę do kina albo na kawę z nowo poznaną koleżanką. Nie stać mnie na dokształcanie i kolejne kursy językowe. Żyję teraz z dnia na dzień i tylko liczę na to że zły los z czasem się odwróci. W końcu jest takie przysłowie, że nadzieja umiera ostatnia...
          P.S. Znajomych nie mam prawie żadnych nie dlatego że nie chcą mnie znać, tylko większa ich częsć niestety opuściła Szczecin. Ci którzy zostali mają w większości rodziny i żyją wlasnymi sprawami, ja to rozumiem.
          • zuzia912 Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj 16.11.14, 22:05
            cześć Marta :-).
            Przeczytałam Twój wpis ijeśli nadal szukasz fajnych, wartościowych ludzi celem zaprzyjaźnienia się, szczerze się polecam:-). mój mail: turpizmfreuda@op.pl
            Sciskam Cię, Zuźka 33 lata ze Szczecina:-).
            • teodor_jeske_choinski_1 Re: Brakuje mi sił i chęci do życia. Szukam przyj 16.11.14, 22:23
              Dzisiaj łatwiej znaleźć żonę/męża, niż przyjaciela..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka