Dodaj do ulubionych

Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama.....

25.03.14, 12:28
wiadomosci.onet.pl/prasa/wymazane-bolesne-milczenie-kosciola/fqhm3
"Wymazane. Bolesne milczenie Kościoła "

"Z jednej strony nadużycie władzy, przemoc i hipokryzja, z drugiej zastraszenie, ciężar grzechu i ogromny wstyd. Historie tysięcy młodych kobiet, uwięzionych w latach 50., 60. i 70. w irlandzkich pralniach sióstr magdalenek i przyklasztornych Domach Matki i Dziecka, to porażający i przerażający dowód na społeczne zakłamanie, obyczajowe tabu i zależności państwa od Kościoła. Nie da się go przemilczeć, ale też niełatwo o nim mówić. A nadal jest o czym...."

a co w PL ??? Ciiiszaaaa...
Cicho nawet o domu starców ,który arcyDzieńga ma budować na miejscu Szpitala Kolejowego...
Obserwuj wątek
    • em-biz Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... 25.03.14, 12:45

Czarne ku..stwo!!!
      • em-biz Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... 25.03.14, 12:47
        Doczytałem ten artykuł do końca i tak mnie zdenerwował, że sam sobie wpisałem komentarz!
        • Gość: Vlad.H. Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 25.03.14, 19:38
          niepotrzebnie sie irytujesz - przyjdzie taki czas ze wiekszosc zwyczajnie oleje ten twor zwany kosciolem... i ten czas nie jest taki odelgly - kosciol RK chelpi sie tym ze jest ponadczasowy a ja mowie jego koniec jest bliski...
          • Gość: Antychryst To zabrzmi paradoksalnie... IP: *.ias.bredband.telia.com 25.03.14, 20:08
            ale komunizm w Polsce przedluzyl upadek KK o 50 lat...
            To byl zloty okres w dziejach KK..
            Zadnych trudnych pytan...
            W miare bezbolesna "koegzystencja" z komunistami...
            rzesze wiernych ale bezmyslnych owieczek...
            Nowe koscioly od lat 70...
            Internet zniszczy "nauki chrystusowe"... ale zdrada magdalenkowa utrudni odzyskanie zagrabionego majatku..
            • Gość: Vlad.H. Re: To zabrzmi paradoksalnie... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 26.03.14, 00:24
              tu nie ma paradoksu - kosciol wpasowal sie w realia komuny i liczy ze ona sie przekreci pierwsza, za kosciolem jest ponad 2000 lat roznych zakretow i intryg - ja mowie ze najwiekszym wrogiem kosciola RK jest sam kosciol RK - jego funkcjonariusze pleni pychy i przeswiadczenia o bezkarnosci bo oni tu deale z samym bogiem robia...ba wydaja bogu polecenia...
              mnie te zydowskie gusla nie ruszaja ale zawsze sie smieje gdy slysze o tym ze kosciol RK ma prawoi uczestniczenia w dyskursie publicznym bo mamy demokracje, ja zas mowie ze kosciol RK bedac na wskros antydemokratyczny nie ma zadnego prawa do zabierania glosu w sprawach demokratycznego spoleczenstwa.
    • Gość: x Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... IP: *.opera-mini.net 25.03.14, 16:41
      Cała sutanna i habit do d.py....
    • zbysio45 Moze polikociarnia oraz przeciwnicy koscioła kato 26.03.14, 11:03
      zmienia swoja zdartą płyte ze stałymi nieuzasadnionymi pretansjami do naszego kosciola .Jest to juz nudne i jak wiadomo nie odnosi skutku bo coraz wiecej ludzi przychodzi do naszego koscioła bo wie ze tylko od niego moze otrzymac poboc i pocieszenie.
      Zajmijcie sie swoimi problemami i nie uszczesliwiaJCIE NA SIŁE KATOLKOW!!!
      • Gość: jojo Re: Moze polikociarnia oraz przeciwnicy koscioła IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.14, 16:37
        może do Twojego kościooła przychodzi coraz więcej osób, do katolickiego wręcz przeciwnie nad czym biskupi ubolewają. Poza tym polski katolicyzm jest obrzędowy. W kościele polskim mało Jezusa i jego słów.
      • Gość: Vlad.H. drogi zbysiu IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 26.03.14, 19:45
        nie bedziemy was uszczesliwac o ile wy przestancie uszczesliwac nas... dajcie nam byc nieszczesliwymi i skazanymi na wieczne potepienie... nie kazdego kreca te zydowskie gusla
      • zgr-edo zbysio45 to nie katolik, ale zwykły katolak 27.03.14, 08:15
        albo nawet kiecman. Zajmiemy się swoimi sprawami, jak watykańscy okupanci i9 ich kolaboranci
        nie będą nas na siłę uszczęśliwiać swoimi pomysłami i gmeraniem w naszych kieszeniach.
        Chcemy rozdziału państwa od instytucji kościelnych na wzór niemiecki.
    • Gość: . Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... IP: *.static.espol.com.pl 26.03.14, 12:57
      Napisz o tych co wytruli gazem 6 000 matek z dziećmi w Nabra i Szatila.

szalom.
      • Gość: Dyzio marzyciel Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... IP: *.ias.bredband.telia.com 26.03.14, 14:11
        To akurat zrobili syjonisci, wiec nie do konca wiem co miales na mysli wpisujac sie do watku o KK w Polsce?
    • 5th_element Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... 27.03.14, 08:55
      ja sie ciesze, ze coraz wiecej sie o tym trabi. I juz koscielny motloch nie moze zwalac wszystkiego na "gender", zydow, cyklistow i feminizm. Zlo toczace ta plugawa organizacje doiprowadzi do jej upadku w PL tak, jak doprowadzilo na Zachodzie. Z calego serca czarnym mendom tego zycze.
      • Gość: Cap kościelny Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... IP: *.opera-mini.net 27.03.14, 12:46
        5th_element"...zło toczące tą plugawą organizację doprowadzi do jej upadku w PL tak, jak na Zachodzie..."

Co i daj Boże -AMEN !!!
        • Gość: parazytolog Re: Koscielna hańba.. Kolejna czarna plama..... IP: *.ias.bredband.telia.com 27.03.14, 13:27
          ...Tylko ze proces gnilny toczy rowniez spoleczenstwo polskie, bo franca ta przeciez na tym spoleczenstwie pasozytuje...
    • zbysio45 znowu jakis nawidzony antyklerykał wypisuje bzdury 27.03.14, 18:47
      Lepiej zaiminj sie swoim towarzystwem sekciarzy i antyklerykałow zamiast stale pouczac ludzi wierzacych od pokolen w Polsce.
      • Gość: Cap kościelny Re: znowu jakis nawidzony antyklerykał wypisuje b IP: *.opera-mini.net 27.03.14, 18:52
        "nawidzony" , Bysiu45, to każdy Twój "pasterz"w czarnej lub kolorowej kiecy! :-)))
        • Gość: Straszny dwór... Kościelna hańba...Kolejna czarna plama... IP: *.static.espol.com.pl 27.03.14, 21:32
          wiadomosci.onet.pl/prasa/wymazane-bolesne-milczenie-kosciola/fqhm3

Ile jeszcze takich czarnych plam zasłonięte "świętą" czarną kiecą ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka