Dodaj do ulubionych

Proces Mat Trade kontra Szczecin

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 19:33
Ej cos mi sie widzi ze cienkich mamy adwokatow w magistracie - przeciez leszek
gondorowicz nie lozyl na klub wiec w czym problem, trzeba udowodnic ze tak
bylo a z tym nie powinno byc problemow zwazywszy na zaleglosci wobec ZUS
chociazby!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ekspans Re: Proces Mat Trade kontra Szczecin IP: *.espol.com.pl 19.08.04, 22:33
      a jak mieli długo łożyć tak bez końca jak miasto sie nie wywiązywało z umowy !
      Pisałem tu nie raz na ten temat kiedy miasto nie dotrzymywało umowy z Begdasem,
      cały czas te same problemy jest pewne że miasto będzie płacić odszkodowanie. To
      nie pierwsza i nie ostatnia przegrana miasta. Wszyscy którzy podejmowali
      decyzję zerwania umów z inwestorami powinni być pociągnięci do
      odpowiedzialności ale w tym kraju nikt za nic nie odpowiada i dlatego mamy co
      mamy.
      • Gość: piotruś Re: Proces Mat Trade kontra Szczecin IP: *.devs.futuro.pl 20.08.04, 09:31
        fuck!!

mi się tam zdaje że to gra na czas! aby płacić w przyszłym roku bo w tym budzet
        się położy!!

pozdrawiam
        • albert_c Re: Proces Mat Trade kontra Szczecin 20.08.04, 11:18
          ciekawostka jest wystawianie ze strony miasta do prowadzenia tego procesu mec
          mikolajczyka ktory pozlozyl m.in. sprawe z odszkodowaniem dla niemcow:(
          jakby nie mozna bylo siegnac po kancelarie spoza miasta, ktore bylyby wolne od
          wszelkich naciskow, a pracowaly za % 'uratowanej' sumy...
          • Gość: Ekspans Re: Proces Mat Trade kontra Szczecin IP: *.espol.com.pl 20.08.04, 13:24
            Miasto zapłaci adwokatom 150 tys zł za prowadzenie sprawy, więc taka sumka im
            się przyda i dlaczego by mieli Mariana wyprowadzać z błędu, że miasto ma sprawe
            przegraną ? Mikołajczyk dobrze wie, że miasto przegra ale dlaczego ma nie
            zarobić i nie utwierdzać naiwnego Mariana w przekonaniu o wygranej miasta. Do
            tego wszystkiego, z tytułu ustawowych odsetek, ewentualna suma do zapłacenia
            przyrasta około 7 tys zł dziennie. Kto będzie ponosił odpowiedzialność w
            przypadku przegranejmiasta za rosnące straty ?
            • albert_c Re: Proces Mat Trade kontra Szczecin 20.08.04, 13:53
              Ekspans, no wiadomo ze nie poniesie adwokat...a kto to sie przekoanmy, na pewno
              nie przejdzie ta sprawa bez echa (no mam nadzieje)...
              • Gość: Ekspans Re: Proces Mat Trade kontra Szczecin IP: *.espol.com.pl 20.08.04, 14:09
                Drogi albercie_c czy nie widzisz, że jak dotąd w tym kraju nikt nie ponosi
                odpowiedzialności za popełnione zawinione czyny ? takie mamy złe prawo niestety
                i niewydolne sądy ani chęci do ścigania.
                • albert_c Re: Proces Mat Trade kontra Szczecin 20.08.04, 14:50
                  widze, ale naiwnosc czasem bierze we mnie gore...i wierze ze w koncu jednak
                  ktos beknie, no niektorzy bekaja - zalezy jak wieje, wiadomo dzis szeczin z
                  wiatrem w zagle i raje doczesne, ale moze sie zmieni kirunek wiatru i ktos o
                  kims sobie przypomni.
                  irytuje mnie tylko to jak sie zachowuje nasz wspanialy mecenas od przegrywanych
                  spraw pan dziekan izby adwokackiej...swoja droga niefart mamy do adwokatow, bo
                  jak widac po przykaldzie sochanksiego grajac po drugiej stronie gral
                  efektywniej...
    • Gość: andreas jesteście w błędzie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 16:29
      dokładnie tak, jesteście w błędzie. Patrzcie na aferę Bondy ze zbożem juz 7
      osób poniosło odpowiedzialność. Przyznali sie bes rozprawy i zostali ukarani.
      Sprawiedliwość jest! Dostali grzywny po 300 zł. Tak samo będzie i z Panem W.
      Niech se nie myslą, że ujdzie im płazem. Nasza, szczecińska sprawiedliwość jest
      i czuwa i działa. Też dostana grzywny po 300 zł. Nieuczciwośc nie popłaca...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka