Dodaj do ulubionych

Marines ze Szczecina ćwiczyli w Międzyzdrojach

IP: *.chello.pl 30.08.04, 21:46
"Zimna woda nieprzyjemnie obmywa od tyłu ciało" - po prostu poezja koszarowa -
pogratulować autorowi pióra i niebanalnych obserwacji! A może zagadka dla
forumowiczów: Co jeszcze może obmywać od tyłu woda?
Obserwuj wątek
    • Gość: 12b Re: Marines ze Szczecina ćwiczyli w Międzyzdrojac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:18
      Jako, ze spotkalem sie juz ze zdjeciami z waszych rekonstrukcji (na stronie
      www, ktora jakos ostatnio przestala istniec) watpie, ze wogole wchodziliscie do
      wody... wasze zdjecia charakteryzuja sie tym, ze nigdy nie "brudzicie sobie
      raczek" tzn - typowe pozerstwo i zero autentycznosci... zakladacie na siebie
      mundury i sprzet, ktory wyglada jak prosto od krawca... A jesli chodzi o
      sprowadzanie sprzetu z USA - nie wypatrzylem w waszej galerii zadnego sprzetu,
      ktory by nie byl normalnie dostepny w co drugim sklepie militarnym w polsce...
      No ale moze lubicie przeplacac i sprowadzac sami to co jest u nas dostepne ;)
    • Gość: Harry Porter Re: Marines ze Szczecina ćwiczyli w Międzyzdrojac IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 31.08.04, 21:25
      no chlopaki z tym sprzetem to lekka przesada,bo dzis chyba nikt nie sprowadza ze stanow gdyz sie nei oplaca,czyli jezeli naprade to robicie to mi was szkoda,bo te same rzeczy mozna miec wiele taniej na miejscu;P kiedys bywalem czesto na waszej stronie ale od jakiegos czasu nie istnieje chyba bo jak sie tam wchodzi to odsyla do jakiejs jednostki strzeleckiej...co do waszych rekonstrukcji to po miescie chodza plotki ze jestescie najwiekszymi sciemniaczami w polsce bo nawet do lasu jezdzicie samochodami i w "gajerkach"...co to za radosc przebrac sie w lesie i zrobic fotke trzeba najpierw sie dostac do lasu pozadnie zmeczyc a wtedy fotki wychodza naprawde realistycznie...a co do kontaktow z kombatantami to przesadziliscie...wy nawet nie znacie zadnego poborowego ze szczecina a co dopiero kombatanta amerykanskiego...hehe a do waszych znajomych zolnierzy ze stanow to jest to jak dla mnie raczej propagandowa informacja mijajaca sie z praawda... gdybyscie znali zolnierzy z 24meu to pewnie na waszej stronie podawalibyscie obecny sklad dowodztwa jednostki a nie jakies stare, nieaktualnie informacjie... moze to i lepiej ze nie ma juz tej strony
    • Gość: st chor - 12 D.Zme Re: Marines ze Szczecina ćwiczyli w Międzyzdrojac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:00
      Jesteście żałośni, czy Wasza grupa jest wogóle legalna?
      Proponuje aby zamiast robić desant na plaże - poćwiczyliście szturmowanie
      jednego z publicznych kibli. Jakim prawem nazywacie siebie MARINSAMI.. ciekawe
      czy macie wogóle pojęcie o tych jednostkach. Na takich jak Wy mowi sie "lepiej
      ubrani niż utalentowani" albo "wiecej sprzetu niz talentu". Poza tym jestem
      ciekawy czy Wasza grupa jest legalna... mam nadzieje, ze nikt Was nie bierze za
      wojsko bo zepsulibyscie jego dobre imie i skompromitowali. Moim zdaniem Agencja
      Bezpieczeństwa Wewnętrznego powinna dokładnie przyjrzeć się Waszej grupie bo
      śmierdzi mi to tandetą, ściemą i przestępczością... a na noszenie umundurowania
      USA musicie mieć zgodę władzy lokalnej zgodnie z ustawą o oznakach i
      mundurach... Zastanowcie sie chlopaki co robicie... bo to jest ŻAŁOSNE
    • Gość: Maxcinka Re: Marines ze Szczecina ćwiczyli w Międzyzdrojac IP: *.miechow.com / *.miechow.com 31.08.04, 22:51
      hihi...przepraszam, rozbawił mnie troche juz sam tytuł :) Mówiąc szczerze jak
      przeczytałam to po raz pierwszy nie do końca wiedziałam co sobie o tym
      myśleć...żart jakiś czy co? A teraz to mi sie wydaje, że to nie dokońca
      legalne, no ale na tym sie dobrze nie znam. Wiem jedno, biegać z bronia w ręku
      po plaży w Międzyzdrojach w dzisiejszych czasach to chyba nienajlepszy pomysł
      panowie - co? Hehe ale poza tym wszystkim to gratuluje poczucia humoru,
      historyja na prawde fajna :)

Pozdrawiam!... i zycze mniej szalonych pomysłów na przyszłość... :)
      • Gość: glock19 Wiecie co macie z amerkanów.ich narodową mitomanie IP: 213.199.218.* 01.09.04, 00:31
        Mitomania jest domeną amerykanów....ale widze ze wam tesh sie wbiła do tyc główek....czemu nie nosicie muduru polskich jednostek? bo jestescie pozerami co pojadą samochodem do lasu popstrykają kilka ustawianych fotek i to wszytko...szkoda gadać.:/
        • Gość: 600volt Re: Wiecie co macie z amerkanów.ich narodową mito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 02:08
          czemu nie polskie? to proste! bo nie sa tak ladne i modne jak amerykanskie...
          pewnie nawieszaja sobie po pokojach tych swoich zdjec i potem opowadaja jakimi
          to sa amerykanskimi komandosami... i jakie ciezkie szkolenia przechodza... i ze
          nasz GROM to przy nich cieniasy... ehhh zalosne
          • Gość: komandos Re: Wiecie co macie z amerkanów.ich narodową mito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 09:15
            Krótko? - tragedia Bidżisów. To jakaś banda zboczków. Uwaga na nich ludzie! ;-)
            • Gość: 007 Re: Wiecie co macie z amerkanów.ich narodową mito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:00
              Zboczków? Myślisz, że podnieca ich paradowanie w amerykańskich mundurach i
              krzyczenie do siebie rozkazów po angielsku? Jeśli tak to faktycznie lepiej na
              takich uważać....
              • Gość: melosmiacz Re: Wiecie co macie z amerkanów.ich narodową mito IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 01.09.04, 10:16
                dobrze ze mnie nie bylo na tej plazy jak sie tam "masturbowali",czy jak kto woli lechtali swoje ja...bo albo bym walnal najwiekszego ROTFL'a w zyciu albo dla picu zadzwonil bym po policje i ciekawe co by powiedzieli...chociaz moze lepiej dzwonic po wojsko ze okupanci ida z morza,chlopaki polecam okolice gdanska to tez tak historycznie by bylo i rekonstrukcja na jaka skale tylko pozbierajcie kartony zeby szlezwika zbudowac;)nie lubie pozerow;( moze kiedys spotkamy sie w jakims lesie to porobimy wam zdjecia...takie realistyczne;)
                • Gość: przychylny Re: Wiecie co macie z amerkanów.ich narodową mito IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 01.09.04, 14:08
                  a ja ich tam popieram, robia fajna robote tylko szkoda ze sa takimi burakami ze wstydza sie przejsc w mundurze przez miasto czy nawet wlasa dzielnice i nie potrafia sie bawic ja ciency jak polsilwer...chcialbym cos pozytywnego napisac o was ale sie nei da..
                  • Gość: diriz@o2.pl sami prawdziwi komandosi sie wypowiedzieli muaha IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 01.09.04, 22:32
                    a co wy wszyscy lole , mozecie wiedziec o tych ludziach? co wczesniej robili i
                    czym sie zajmuja? na tych zdjeciach wyszli cieniutko, tak jak cieniutki jest ten
                    artykulik, ale prosze zglaszac swoje adresy, odwazne na forum lamuchy, to
                    podesle prawdziwe fotki rekonstrukcji. diriz@o2.pl
    • Gość: diriz@o2.pl prawdziwi komandosi sie wypowiedzieli muahahha IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 01.09.04, 22:33
      a co wy wszyscy lole , mozecie wiedziec o tych ludziach? co wczesniej robili i
      czym sie zajmuja? na tych zdjeciach wyszli cieniutko, tak jak cieniutki jest ten
      artykulik, ale prosze zglaszac swoje adresy, odwazne na forum lamuchy, to
      podesle prawdziwe fotki rekonstrukcji. diriz@o2.pl
      • Gość: Okocim Re: prawdziwi komandosi sie wypowiedzieli muahahh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:22
        Przeczytałam uważnie artykuł i mam ogólny obraz tej Waszej grupy (myślę, że to
        co robiliście kiedyś i czym się zajmujecie dziś nie ma znaczenia). Zawsze można
        odrzucać krytykę mówiąc, że zdjęcia nie wyszły, a artykuł przypadkiem się nie
        udał i jest kiepściutki. Pojawia się jednak pytanie: po co sami publikujecie
        takie kiepskie materiały, które ponoć obrażają Waszą grupę? W końcu ktoś
        napisał ten artykuł po obejrzeniu Waszych "ćwiczeń"! A gdy zaprasza się prasę,
        to stara się pokazać z jak najlepszej strony. Zastanawiam się więc co
        wyprawiacie gdy nie ma w pobliżu reporterów? Chętnie bym zobaczyła Wasze
        zdjęcia, o których trochę już było w opiniach innych napisane i sama bym
        stwierdziła czy sie udały czy też nie. Pomysł z podawaniem obcym maila średnio
        mi się jednak podoba(narazie nie jestem przekonana przynajmniej) dlatego proszę
        o podanie jakiegoś adresu WWW gdzie mogłabym je obejrzeć. Pozdrowienia
        • Gość: edek Re: prawdziwi komandosi sie wypowiedzieli muahahh IP: *.fnet.pl / 213.155.172.* 02.09.04, 10:23
          z tego co wiem ich strona przestela juz istniec...a jak sie wpisuje ich adres to odsyla na inna,tak wiec nie wiem czy zobaczysz gdzies te zdjecia...albo moze byly tak niemrawe ze chlopaki postanowili usunac;)
    • Gość: mavr rekonstrukcja IP: *.pl / *.atrax.pl 03.09.04, 19:33
      Poproszony przez szanownych kolegow dam satysfakcje "komandosom" dzialajacym
      jak widze tylko w internecie i odpowiem na powyzszy zalosny stek bzdur, przy
      czym postaram sie aby wypowiedz byla wyczerpujaca i dostosowana do poziomu
      wiekszosci postow.
      Pan 12b raczyl zauwazyc jakoby nie wchodzilismy do wody- moge polecic wizyte u
      okulisty lub zakup lupy. Ze uzywamy sprzetu nowego- owszem taki tez sie zdaza a
      czyż nie jest to normalna sytuacja? Wszak sprzet dostarczany do jednostek jest
      na poczatku nowy :)) sprawa kolejna jakiej galerii? jesli chodzi o fotografie w
      artykule sprzet jest z poczatku lat 90-tych bo tego okresu dotyczyla
      rekonstrukcja, proste prawda? i co dobry czlowieku mozesz wiedziec na temat
      jak "brudzimy sobie rece"- mozesz sie tylko domyslac a wyobraznie jak widac
      masz bujna.
      Drogi panie Harry Potter prosze o informacje gdzie moge zakupic kompletny
      zestaw MOLLE II taniej niz w stanach (tzn. za mniej niz 500$) bede wdzieczny za
      informacje. naprawde. :) (Wtedy swoj zwroce wytworcy) Informuje ze pomiescie
      chodza tez plotki jakoby osoba o nicku Harry Potter wspołżyla z wlasna matką-
      ile w tym prawdy nie oceniam. I prosze mnie nie uswiadamiac co to znaczy
      satysfakcjonujace zmeczenie bo podejzewam ze z racji wieku doznawalem go juz
      wtedy gdy pan biegal z grzechotka. Szczegolnie polecam spacery z podstawa od
      mozdzierza 82mm- robia dobrze bna kregoslup. Co do naszych kontaktow z
      czlonkami USMC to nie bardzo wiem z jakiego powodu raczy pan podwazac
      wierygodnosc zawartych informacji? polska zazdrosc? Co do skladu sztabu (bo tak
      teraz nazywa sie dawna grupa dow) MEU informacje sa aktualne za wyjatkiem
      kapelana i szefow s2 oraz s4.
      Panie chorąży zapraszam do przedstawienia sie, ja chetnie poinformuje gen.
      Samarcewa jakich to mamy bojowych podoficerów w naszej Dywizji, tropicieli
      internetowej prawdy. Informuje pana ze konstytucja RP gwarantuje każdemu
      obywatelowi prawo do stowarzyszania sie tak w grupach formalnych jak i nie
      formalnych. my nazywamy siebie GRUPA REKONSTRUKCJI Marines a nie Marines. my
      tylko odtwazamy ich dzialania. za zgoda i wiedza atachatu wojskowego ambasady
      USA dodam na marginesie. a znaczenie slowa rekonstrukcja polecam sprawdzic
      slowniku bo jak widac nie do konca je pan zrozumial. zreszta pojecie
      rekonstrukcja historyczna jest pojeciem dosc nowym wiec moze stad niewiedza.
      ustawe o ochronie znakow sil zbrojnych RP znamy z tym ze umundurowanie USA jak
      pan pewnie sie domysla jej nie podlega. I dalej ABW, Policja, SG wie o
      istnieniu grupy i podejmowanych dzialaniach, zapewniam pana. I jedno mocne
      slowo do pana: nie ucz mnie miernoto co zanczy nosic mundur Sił Zbrojnych RP z
      godnoscia i honorem. Mozesz powiedziec wszystko na moj temat ale jesli
      twierdzisz ze moje postepowanie przynosi hanbe mundurowi ktory nosze i
      sztandarowi ktorego przysiegalem bronic to spotkanie nasze bedzie nieuniknione.
      Maxcinka- nie robi sie rekonstrukcji w miejscach publicznych bez zgody wladz
      lokalnych i organow pozadkowych. sprawa jest oczywista i nie podlega dyskusji.
      glock19- poza tym ze ty takze nie rozumiesz co znaczy rekonstrukcja historyczna
      to informuje ze nosimy mundury polskich jednostek- tzn ci ktozy maja do tego
      prawo w ramach cwiczen rezerwy lub obowiazkow sluzbowych.
      panie 600volt czy posiada pan wiarygodne informacje na temat czlonkow grupy
      omawiajacych jakiekolwiek szkolenie porownywalne ze szkolenie GROM-u? zapweniam
      pana ze takie fakty nie maja miejsca.
      Panie komandos na jakiej podstawie stwierdza pan u nas dewiacje sekdualne? :)
      ja chetnie poslucham seksuologa z wieloletnim doswiadczeniem.
      melosmiacz podaj tylko czas spotkania -zapraszam
      Panie przychylny czy oznaka nie bycia cienkim jak polsilver jest paradowanie w
      mundurze obcej armii w swoim miejscu zamieszkania? ciekawy punkt widzenia.
      Pani okocim no niestety brakuje nam kogos na eteaie (spolecznym) rzecznika
      prasowego :)) zreszta nie jestesmy nastawieni na kreowanie naszego wizerunku,
      dziennikarz napisal to co widzial bez upiekszen.aktualnego adresu www nie
      posiadamy.
      Panie edek jak wyzej chwilowo nie posiadamy webmastera.
      Reasumujac wygodnie sie siedzi i wypisuje bzdury o ludziach ktorych sie nie zna
      i na oczy nie widzialo. Konfabuluje na temat kim jestesmy i co robimy wypisujac
      stek bzdur. Nie bede tutaj dochodzil przyczyn takiego postepowania, moglbym
      cos napisac niedowartosciowaniu i innych ale po co? Zreszta post ten pisze
      wylacznie na prosbe moich kolegow i kolezanek. Z niesmakiem dodam. Ponieważ co
      panstwo reprezentujecie? gdzie sa wasze zdjecia z rekonstrukcji czy slużby w
      armii? chcecie sie porownywac? krytykowac? zaprezentujcie najpierw swoje
      osiagniecia , zainteresowania. wtedy bedziemy mogli podyskutowac o metodzie
      realizacji hobby.
      Ale prosze, zacznijcie panstwo od odszukania definicji REKONSTRUKCJI
      HISTORYCZNEJ. wtedy gdy wszyscy zrozumieja o czym dyskutujemy, bo co daje sie
      zauważyc pisza panstwo w wiekszosci o sprawach o ktorych nie maja zielonego
      pojecia, ze posluże sie kolokwializmem.
      Jezeli kogos obrazilem, ktos chcialby wyladowac swoje zyciowe frustracje w
      formie bezposredniej prosze o informacje- jestem do dyspozycji :)
      lesiulo@poczta.onet.pl
      pozdrawiam
      • Gość: diriz@o2.pl Re: rekonstrukcja IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 03.09.04, 20:04
        aha, i o jeszcze jednym mavr nie napisal - don't f*** with the mech infantry,
        queen of the battle ;)
      • Gość: komandos Re: rekonstrukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:40
        Dla mnie to lipa totalna, nie lubie USA i Busza a marines to banda pedziów,
        która zwycieża tylko w miażdżącej przewadze liczebnej i dzięki nowoczesnej
        technice, choć i tak nie zawsze - patrz Wietnam. Na tle dokonań armii
        europejskich, również polskiej ich niejednokrotnie brawurowych i
        spektakularnych zwycięstw marines wypada cieniutko, dlatego wasze hobby mnie
        śmieszy, ale różne ludzie mają hobby.
      • popieram24meu Re: rekonstrukcja popieram 06.09.04, 11:20
        wiele ciekawych informacji mozna tu przeczytac!
        jak widac najbardziej charakterystyczne sa "typowo polskie" hasla!
        sam nic nie robie i nie potrafie! - to bede krytykował innych dla zasady!
        najbardziej ciekawe sa wypowiedzi podajacych sie za "wojskowych"
        osoby te "salbiutko" znaja prawo! a ich interpratacja - przepisow jest ponizej
        poziomu krytyki prawniczej!!!
        pojecie "rekonstrukcja historyczna" to dla wielu "krytykow" magiczne pojecie -
        marv na racje - braki w edukacji szanowni panstwo widac jak na dloni!
        trudno!
        jesli ktos o tym nie wie to ostanio mielismy 60 rocznice powstania
        warszawskiego!
        i coz, kto przeprowadzil rekonstrukcje historyczna!tego wydarzenia
        ??
        i tu niespodzianka!!!
        obywatele USA pochodzenia polskiego!!!!oraz amerykanie!
        tak tak! odbyla sie ona za ocenem, o czy poinformowala polska telewizja!
        wielu za was o tym nawet nie wie!!!!!!!
        i nikt sie z "wielkich polskich patriotow" chyba nie obrazil!!!
        i chyba nalezy byc zadowolonym z tego powodu, ze znajduja sie osoby, ktore
        przedstawiaja historie polski!!! poswiecaja swoj wolnych czas !
        a dzilalnosc szczecinskiej grupy rekonstrukcji historycznej przybliza historie
        sil zbrojhnych usa!
        coz tu moge dodac!
        mam zagadke!
        - kto i gdzie przeprowadził rekonstrukcje bitwy pod monte cassino w 50 rocznice
        tego wydarzenia kilka lat temu?
        czekam na odpowiedzi?
        mala podpowiedz nie bylo to w europie!
        !!
        gratulacje dla pasjonatow ze szczecina, ktorzy poswiecaja swoj wolny czas dla
        przedstawiania rekonstrukcji historycznych
        tak trzymac inie przejmowac sie "glupimy"ocenami"

krytyka tylko konstruktywna!
        pozdrawiam

ps. czekam na odpowiedzi! kto i gdzie?
        popieram24meu@gazeta.pl
        • Gość: inny Re: rekonstrukcja popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:35
          a to ciekawe... popierasz ekipe ze szczecina a ja po tonie tego listu wnioskuje
          ze albo jestes jej aktywnie dzialajacym czlonkiem albo co najwyzej kims z
          rodziny ;) no ale coz... przynajmniej koledzy wyszli juz z morza i zasiedli
          przed komputerami aby troche obronic swoja ekipa... nawiaze jeszcze do
          wypowiedzi pana mavr - piszesz duzo o przysiegach jakie skladales, o tym jak to
          nosisz z duma mundur i mozdzierze... ja jednak wnioskuje po tym ze masz za soba
          co najwzyezj zasadnicza sluzbe w jakiejs jednostce gdzie trenuje sie desant z
          bwp bez bwp albo co bardziej prawdopodobne skonczyles jakies "ciezkie"
          szkolenie np w ramach hobby czy tez szkoly (czesto podziwiam w naszym pieknym
          miescie komandosow rodem z WSMki). No ale to tylko moja opinia i moge nie miec
          racji. z drugiej strony dziwnie ze oburzasz sie gdy ktos nazwal was MARINES...
          wlasnie taki byl tytul artykulu: "MARINES ZE SZCZECINA...". zeby bylo jasne...
          ja popieram wasza incjatywe, odwiedzalem tez kilkakrotnie przed ok rokiem wasza
          strone www (adresu niestety nie pamietam). wiec nie rozumiem czemu piszecie ze
          nie macie strony? wstydzicie sie jej? uwazam ze mozna bylo na niej znalezc
          wiele ciekawych informacji i dowiedziec sie conieco o was - moze gdyby ludzie
          sie zapoznali z jej zawartoscia nie pisali by takich oszczerstw.
          pozdrawiam
      • Gość: Harry Porter Re: rekonstrukcja IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 08.09.04, 13:22
        sranie po scianie bo nawet czytac nie umiesz a uwazasz sie za takiego starego i skad wiesz co ja robilem jak bylem maly i kedy to bylo...watpie zebys biegal po pesie wczesniej wiele ode mnie o ile jest to mozliwe...a jak lubisz dzwigac stojaki od mozdziezy to twoja brocha;) a wracajac do twojego czyatnia to podpisalem sie harry porter a nie tak jak ty to napisales harry potter...jakbys nie wiedzial porter- jest to rodac ciemnego mocnego piwa...slepoto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka