Dodaj do ulubionych

Nowy bar w Szczecinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 02:02
Husokebap ... sam człon nazwy "kebap" wskazuje na to iż faktycznie będzie to
coś czego w Szczecinie nie ma i strasznie brakuje,...

Jeśli się chce zrobić coś nowego to nie nadaje się temu nazwy która
jednoznacznie kojarzy sie z tym wszystkim co już jest i to w ogromnej ilosci
i to pod tymi samymi nazwami. Kebabów czy Kebapów mamy tu aż nadmiar czy
naprawde właścicielom zabrakło inwencji twórczej do nazwania tego w
jakikolwiek inny sposób?

Wszędzie mamy kuchnie turecką( blee ), włoską, polską - może jeśli chcą
zrobić coś odmiennego zainteresowaliby się wspaniałą kuchnią indyjską? czeską
(słowacką) ? rosyjską? japońską( sushi barów w szczecinie niezbyt wiele
aktualnie a wymagałoby to tylko odrobiny reklamy i rozsądnych cen ) z których
to kuchni czerpiąc też da sie zrobić "fastfooda"

Świat kuchni nie kończy się na kebapach(kebabach)/pizzy/spaghetti/pierogach
ehhh brak smacznego "szybkiego" i taniego jedzenia w szczecinie - no może
oprócz niezawodnego "turysty" ale tam tylko kuchnia polska ( nie narzekam na
nią - przepadam, ale przydałoby się większe zróżnicowanie )
Obserwuj wątek
    • Gość: Akira Nowy bar w Szczecinie IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 25.09.04, 07:34
      Takie inicjatywy jak opisana nazywam 'kamikaze'. Inwestorzy bez najmniejszego
      sensu i realnego biznesplanu otwieraja nowy sklep spozywczy lub 'kebapbar',
      wydaja kupe szmalu na remont od podstwa (chociaz wielokrotnie nie ma takiej
      koniecznosci) i radosnie ;) zamykaja interes po kilku miesiacach. Przykladem
      moze bys sklep przy ul. Budziszynskiej (bodajze 36), ktorego najemca zmienia sie
      srednio raz w roku lub lokal stoi pusty. Przypuszczam, ze podobnie bedzie z tym
      barem w miejscu Orientalnej. Lokale z podobnym asortymentem sa zaraz obok - na
      Jagiellonskiej i przy al. Wojska Polskiego, obydwa rowniez niedawno powstale.
      Ale coz, zycze powodzenia!
    • Gość: dd Re: Nowy bar w Szczecinie IP: 62.233.223.* 25.09.04, 14:08
      > Wszędzie mamy kuchnie turecką( blee ), włoską, polską - może jeśli chcą
      > zrobić coś odmiennego zainteresowaliby się wspaniałą kuchnią indyjską? czeską
      > (słowacką) ? rosyjską? japońską( sushi barów w szczecinie niezbyt wiele
      > aktualnie a wymagałoby to tylko odrobiny reklamy i rozsądnych cen ) z których
      > to kuchni czerpiąc też da sie zrobić "fastfooda"

Na Mazowieckiej tuż obok Pl. Lotników powstaje knajpka z kuchnią Libańską.
      Prowadzić ja będą rodowici Libańczycy więc jedzonko powinno być dobre, chyba. a
      na samym pl. Lotników miedzy Telepunktem a sklepem Społem, powstaje koklejna
      knajpka najsłynniejszego restauratora w Szczecinie.
    • Gość: Maria Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:45
      Dlaczego nie?Może być to coś nowego.Nie mamy w Szczecinie jeszcze prawdziwych
      barów typu fastfood gdzie mogą być podawane dania różnych kuchni.Nam Polakom
      brakuje fantazji.Chciałabym przyjść z rodziną do jednego lokalu gdzie każdy
      wybierze coś dla siebie zamiast krążyć po kilku lokalach gdzie też nie jest
      tanio.Gratuluję pomysłu i odwagi w realizacji.Myślę że wielu ludzi skorzysta z
      oferowanych kuchni zwłaszcza ,że będzie na każdą kieszeń.Życzę powodzenia w
      realizacji napewno zostanę konsumentką jeżeli będzie smacznie i niedrogo.
      • Gość: IWONA Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:01
        Nie wiem co za dureń twierdzi że w Szczecinie jest dużo fastfoodów z
        prawdziwego zdażenia.Tym samym nie ma wcale japońskich restauracji.Ja osobiście
        ciesze się że może będzie coś nowego i taniego gdzie będzie można wybrać coś
        dla siebie.Popieram opinie Marji i nie życze szybkiej plajty jak inni zawistni
        ludzie,przeciwnie życze powodzenia
        • Gość: pieszy Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.fnet.pl 25.09.04, 17:05
          zastanawiam się dlaczego każdy chce być oryginalny w jakiś dziwny sposób

to czego w szczecinie brakuje to niegdysiejszych barów extra czy dzisiejszego
          turysty

(najoryginalniejsze jest tzw. zwykłe jedzenie ale jedzenie, nie schabowy z
          żagielkiem a ziemniaki zawsze jakoś tam czymś zniesmaczone do tego rachunek na
          czerpanym papierze)
          • balbinia Re: Nowy bar w Szczecinie 25.09.04, 20:05
            Niedlugo zostanie otwarty na ulicy slaskiej bar Amar. To weganski bar, ceny
            podobno kilka zlotych za potrawe a dania na pewno nie beda typowe i nudne.
            Osobiscie uwielbiam ryze, sosy, samosy, pakory, zapiekane warzywka w panierce,
            cale bogactwo smakow i aromatow - na pewno jak bar bedzie otwarty, bede tam
            stalym bywalcem :))

Aha, regularnie bywam tez w restauracji bombay obok galerii centrum. Pyszne
            jedzonko indyjskie.
            • Gość: srac i jesc od...ic sie od schabowego IP: *.client.comcast.net 26.09.04, 03:11
              jestescie pojebani, polska kuchnia jest wspaniala, dlaczego chcecie wpierdalac
              suszi? jedz palancie do japoni i nawpierdalasz sie ryzu, bo oni nie jedza
              schabowych. jestescie kutasami, nie wiecie co dobre. jadac do paryza ja chce
              wpierdalac bagietki, to wloch pizze i makaron, w niemczech ich pieprzone wursty
              i piwo a w polsce kurwa POLSKIE jedzenie!!!!!!!!!!
    • Gość: pLAY Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.04, 20:32
      a dobrego Sushi Bar - jak nie ma tak nie ma ....same golomy, golumy i tym
      podobne gulczasy
      • Gość: ewa Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.ssn.pl / 62.233.172.* 27.09.04, 08:25
        knajpa japońska z sushi jest (z właściwie dopiero będzie, bo 'wkrótce
        otwarcie') słownie: jedna. zresztą w sąsiedztwie orientalnej.
        a pomysł na różnorodny fastfood mi się podoba, sama często z rodziną jadam w
        takich misjcach, i wierzcie mi, jest problem ze zjedzeniem dobrego, SZYBKIEGO
        obiadu (ile można wsuwać mak kwaka?), chlubnym wyjątkiem jest Qrnik.
        tylko litości, co za nazwa! sugerowałabym coś co ma szansę przyjąć się w języku
        potocznym.
        powodzenia
    • Gość: pLAY Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.04, 20:34
      Shit,spaliłem temat, tylko czekać aż ta mafia otworzy Sushi Bar, oni wszak
      lubia japońskia tradycję, uśśśśśśśś
    • Gość: bar55 Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 21:57
      Od barów z łapami precz !
      • Gość: lujek Re: Nowy bar w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 07:50
        Powiem więcej: Precz z wywalonymi jęzorami, cieknącą śliną i wybałuszonymi
        oczami od wszystkich barów! Wolność dla barów! Niech żyje anarchia i wojna
        atomowa!;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka