Dodaj do ulubionych

Nowy projekt "Stop aborcji"

04.10.16, 16:37
Myślę, że warto przyjrzeć się w pełni oryginałowi projektu ustawy "Stop aborcji", który jasno mówi w Art. 2, ust.5, § 3. "Nie popełnia przestępstwa określonego w § 1 i § 2 lekarz, jeżeli uszkodzenie ciała lub rozstrój zdrowia dziecka poczętego są następstwem działań leczniczych, koniecznych dla uchylenia niebezpieczeństwa grożącego zdrowiu lub życiu matki dziecka poczętego albo dziecka poczętego". Błędem jest, jeśli zarzucacie Państwo autorom projektu, iż projekt nie pozwala na dokonywanie aborcji w przypadku zagrożenia życia matki :)

Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Nowy projekt "Stop aborcji" 04.10.16, 18:25
      A ja mam ciekawszą propozycję:
      Odpier.........ć się od tematu aborcji!
      O tym decydować powinna kobieta bo to ona ponosi wszelkie konsekwencje dalszego wychowywania lub traumy związanej z ewentualnym pozbyciem się przyszłego potomka.
      A nie, aby jakiś palant p.t. ksiądz, - decydował o tym czy urodzić czy może nie.
      Albo typ typu prezes który nie ma konta w banku, nie ma prawa jazdy, nie ma rodziny a więc nie ma pojęcia o problemach z wychowywaniem dzieci ............nawet ponoć z zawiązaniem sznurówek też ma kłopoty.... i taki ktoś chce decydować, co ma kobieta zrobić w przypadku niechcianej ciąży.
      Na drzewo baranie łby.........!
      Dyzio.
      • Gość: s.kretyna Wyskrobać PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.16, 16:48

Do końca roku.
        • dyziek_o Re: Wyskrobać PO 12.10.16, 10:20
          Wszystkich trza tam wyskrobać.
          Włącznie, a może przede wszystkim episkopat który, - nie wiem na jakiej podstawie rości sobie pretensje do decydowania co ma zrobić moja zona z niechcianą ciążą.........!
          Na drzewo!
          Dyzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka