Dodaj do ulubionych

Pogoń chce całą "górkę" z inkasa

IP: 62.233.223.* 11.10.04, 23:09
Najpierw głosowanie, a potem myślenie ...
ciekawy sposób rządzenia miastem.
Czy tak jest ze wszystkim...?
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas hop na forum IP: 62.233.223.* 11.10.04, 23:14
    • Gość: Viktor Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 08:19
      Najwyższy czas zamknąc sprawę. Nie możemy oczekiwać,że jeden czlowiek będzie
      bez końca utrzymywal naszą drużynę.Albo POGON będzie otrzymywala określoną
      kwotę z inkasa, albo za reklamę na koszulkach .Może należy pomyśleć o
      wykupieniu przez miasto udzialów w spólce. I wreszcie miasto oraz Pan Ptak
      muszą stworzyć mechanizmy zapewniające dlugotrwale finansowanie drużyny .
      Czas nagli !!! Jeżeli będziemy udawali,że nic to nas nie obchodzi lub bez końca
      dyskutowali, to POGOŃ znowu popadnie w tarapaty !!!
      • Gość: szczecinianin Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:50
        Waszą druzynę powinniście sobie finansować wyłącznie Wy, wyłącznie z Waszych
        pieniędzy - bilety , reklama, sponsorzy ...

A my będziemy finansować sobie naszą druzynę ( niekoniecznie pilkarską, moze
        inna dyscyplina np. motocros )

Dlaczego wszyscy mieszkańcy Szczecina mają placić akurat na druzynę
        pilkarską ???

Przecież to prywatny klub.

• Gość: Też Szczecinianin I co z tego IP: 212.14.11.* 12.10.04, 11:00
          to sobie finansujcie motocrosss, my większość mieszkańców Szczecina wolimy Pogoń
          i piłkę, także płaciumy podatkli w tym mieście jest na wiele tysięcy i chcemy te
          pieniądze wydawać tak a nie inaczej. Ja też nigdy nie skorzystałem z usług
          przykładowo szpitala miejskiego a z budżetu miasta poszło na to około 20 mln
          złotych. I co żyjemy w demokracji - to wszystko , więc argument że ja nie chcę
          aby z moich pieniędzy finansować to czy tamto... jest po prostu śmieszny
          • Gość: i ja też Re: I co z tego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 12:20
            I jeszcze finansujcie sobie swoje dzieci w szkołach i bilety komunikacji
            miejskiej bo dlaczego maja być finansowane z mojej kasy. Ani ja nie mam dzieci
            ani nie jeżdżę tramwaje.
            • blackexit Re: I co z tego 12.10.04, 12:34
              Gość portalu: i ja też napisał(a):

> I jeszcze finansujcie sobie swoje dzieci w szkołach i bilety komunikacji
              > miejskiej bo dlaczego maja być finansowane z mojej kasy.

bo sa miejskie. miasto nie finansuje np przewoznikow prywatnych busami a
              mogloby ghdyby jakis pan dorobil do tego odpowiednia ideiologie.
              pozdrawiam black
              • Gość: i ja też Re: I co z tego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 12:47
                Ale piłka nożna jest nasza. I Pogoń jest nasza wspólna. Wszystkich mieszkańców
                Szczecina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
                • blackexit Re: I co z tego 12.10.04, 22:17
                  Gość portalu: i ja też napisał(a):

> Ale piłka nożna jest nasza. I Pogoń jest nasza wspólna. Wszystkich
                  mieszkańców
                  > Szczecina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

nie trzeba krzyczec. nie jest ani moja ani twoja. nawet jesli ciebie ona
                  intersuje bo zainteresowanie to co innego niz posiadanie. pozdrawiam black
            • Gość: Rumun z Sierakowa Re: I co z tego IP: 83.168.75.* 12.10.04, 12:35
              A ja nie chcę by miasto finansowało oczyszczalnie wysypisk śmieci.
          • blackexit Re: I co z tego 12.10.04, 12:33
            Gość portalu: Też Szczecinianin napisał(a):

> to sobie finansujcie motocrosss, my większość mieszkańców Szczecina wolimy
            Pogo
            > ń
            > i piłkę, także płaciumy podatkli w tym mieście jest na wiele tysięcy i chcemy
            t
            > e
            > pieniądze wydawać tak a nie inaczej.

nie ma czegos takiego jak my chcemy. to musi byc zgodne z prawem i zdrowym
            rozsadkiem.

Ja też nigdy nie skorzystałem z usług
            > przykładowo szpitala miejskiego a z budżetu miasta poszło na to około 20 mln
            > złotych.

szpital jest w calosci miejski a nie prywatny. utrzymywany jest wbrew logice i
            wbrew ogromnej niefgospodarniosci tam niestety.
            pozdrawiam black
      • blackexit Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa 12.10.04, 12:31
        Gość portalu: Viktor napisał(a):

> Najwyższy czas zamknąc sprawę. Nie możemy oczekiwać,że jeden czlowiek będzie
        > bez końca utrzymywal naszą drużynę.

ta druzyna nie jest nasza ona jest w calosci wlasnoscia pana ptaka. i od niego
        zalezy czy che ja utrzymywac czy nie przyjechal prezentujac sie jako wspanialy
        buiznesmen czlowiek interesu jesli nie zna sie na tym co robi to juz jego
        problem.
        Może należy pomyśleć o
        > wykupieniu przez miasto udzialów w spólce.

absolutnie nie? po co kolejny raz pchac sie w klopoty? miasto ne jjest od
        utrzymywania profesjonalnych klubow sportowych.

I wreszcie miasto oraz Pan Ptak
        > muszą stworzyć mechanizmy zapewniające dlugotrwale finansowanie drużyny .

pan ptak powiedzmy.
        pozdrawiam black
        • Gość: Baba Re: Miasto w SSA IP: 213.155.169.* 12.10.04, 14:01
          Miasto nie może być udziałowcem w dowolnych spółkach. Ustawa o gospodarce
          komunalnej wyraźnie określa, w jakich spółkach gmina może mieć udziały. I
          niestety, albo wręcz przeciwnie, taką spółką nie jest Sportowa Spółka Akcyjna
          MKS POGOŃ-Szczecin.
          Kibicom nawołującym na tym forum do objęcia przez Miasto udziałów w tej spółce
          proponuję zapoznać się z przepisami zawartymi właśnie w ustawie o gospodarce
          komunalnej .
          A co do wydatkowania środków publicznych, to kwestie te reguluje ustawa o
          finansach publicznych . A czy pieniądze mają iść na taki cel czy na inny nie
          decydują bezpośrednio podatnicy ( aż chciałoby się westchnać czasem - a
          szkoda!).

Baba - w nastroju nieco jesiennym
        • Gość: rzeźnik Oj Bleki! IP: 62.29.137.* 12.10.04, 14:27
          Ty to jesteś uparciuch. Cały czas o tym że Pogoń jest Ptaka. A ja znowu muszę
          tłumaczyć. Ptak jest głównym właścicielem SSA MKS Pogoń. To fakt. Ale dlaczego
          nigdy nie bierzesz pod uwagę że prawa do logo, nazwy, barw, tradycji posiada
          Stowarzyszenie MKS Pogoń. A w tym przypadku właśnie to jest najważniejsze.
          Czy kotokolwiek w Londynie zastanawia się po co ruski kupuje klub i skąd ma
          kasę? Nie. Dla kibiców najważniejsze jest to że wystepują cały czas pod nazwą
          Chelsea.
          Tak samo u nas. To Pogoń nie Ptak jest dla kibiców świętością. Właścicielem
          klubu może być sam diabeł i pieniądze dostawać z kosmosu.
          • Gość: TAM-TAM Re: Oj Bleki! IP: *.lara.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:38
            To czy Stowarzyszenie faktycznie ma dalej prawo do nazwy,godła i herbu to
            najlepiej jakby dziennikarze sprawdzili.Stowarzyszenie bylo dosc powaznie
            zadłuzone (tez baaaardzo ciekawa sprawa,ze to tak cicho sie o tym nagle
            zrobilo :)) i zdaje sie ze teraz nie wypozyczylo a ODSPRZEDAŁO (!!!) wszystkie
            swoje prawa. Ale jak, pisze - najlepiej jakby to dziennikarze ustalili :)
          • blackexit Re: Oj Bleki! 12.10.04, 22:21
            Gość portalu: rzeźnik napisał(a):

> Ty to jesteś uparciuch. Cały czas o tym że Pogoń jest Ptaka. A ja znowu muszę
            > tłumaczyć. Ptak jest głównym właścicielem SSA MKS Pogoń. To fakt.

a no wlansie to chyba nie jest zle ze o tym przypominam.

Ale dlaczego
            > nigdy nie bierzesz pod uwagę że prawa do logo, nazwy, barw, tradycji posiada
            > Stowarzyszenie MKS Pogoń.

sugerujesz z epowinnio placi miastu za uzywanie jego symboli?

> w tym przypadku właśnie to jest najważniejsze.

co symbole czy to ze trzeba za nie placic? najwazniejsza jest tu kasa i tylko
            to.

> Czy kotokolwiek w Londynie zastanawia się po co ruski kupuje klub i skąd ma
            > kasę? Nie.

a szkoda. zreszta niech pan ptak sobie kupuje i ja nie bede pytal skad ma kase
            ale jesli radni lobndynu rzuca 1 mln funtow na konto ruskiemu to ja od razu
            zaczne pytac ile z tego wroci do radnych. to koncepcja rodem z ciemnych
            mafijnych krajow wschodu.

>To Pogoń nie Ptak jest dla kibiców świętością.

wspolczuje ludziom dla ktorych jakas firma chocnby nawet 11 facecikow byla
            swietoscia. nie rozumiem tego ale moge przyajc ze tak jest i niech sobie ja
            swieca nie wrzucjac w to publicznej kasy.

Właścicielem
            > klubu może być sam diabeł i pieniądze dostawać z kosmosu.

z kosmosu moze z kasy mioasta nie!. pozdrawiam black
    • korfi Pomysł sam w sobie niezły 12.10.04, 16:54
      Co by nie mówić o słabych stronach nieźle to ktoś wymyślił. Skoro miasto ma z
      tego mieć mniej więcej tyle ile dotychczas to jaki problem w tym, że reszta
      trafi nie do jakichś anonimowych kieszonek a na Pogoń? Pomysł uważam za krok we
      właściwym kierunku. Pozostają wątpliwości prawne (do rozwiązania) i problemy
      ze "słabych stron" (również do dogadania). Nie wiem tylko po co po raz kolejny
      roztrząsać w tym wątku swoje zdania co do ogólnego zamysłu finansowania Pogoni
      skoro wszyscy (chyba) już je wielokrotnie wyrażali w innych wątkach? Jedno jest
      oczywiste: uchwała RM i umowa muszą być zgodne z prawem i na ten temat nie ma
      co sie więcej zołądkować. Tak nawiasem mówiąc, to gdyby nie sprawa Pogoni to
      Blecki chyba by umarł z nudów przez ostatni miesiąc :). Ale on tego nie doceni
      oczywiście. Pozdrawiam.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • blackexit Re: Pomysł sam w sobie niezły 12.10.04, 22:23
        korfi napisał:

> Co by nie mówić o słabych stronach nieźle to ktoś wymyślił. Skoro miasto ma z
        > tego mieć mniej więcej tyle ile dotychczas to jaki problem w tym, że reszta
        > trafi nie do jakichś anonimowych kieszonek a na Pogoń?

bo reszta jest tak samo miasta jak i ta pierwsza czesc. nie o to chodzi zeby
        zabezpieczyc pieniadze przed rozkradzeniem podarowujac je panu ptakowi.

Tak nawiasem mówiąc, to gdyby nie sprawa Pogoni to
        > Blecki chyba by umarł z nudów przez ostatni miesiąc :). Ale on tego nie
        doceni oczywiście.

doceniam troske i o malo nie umarlem przez ta cala pogon i przekret z sesji 27
        wrzesnia. pozdrawiam black
    • Gość: ghfh Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa IP: *.gryfnet.szczecin.pl 12.10.04, 20:19
      a może jeszcze powinniśmy się opodatkować na rzecz Pogoni? co? najlepiej, żeby
      wszyscy mieszkańcy mieszkający na drodze przemarszów kibiców Pogoni płacili
      podwójny podatek, przyda się m.in. na bieżące remonty demolek organizowanych
      przez "kochanych kibiców"

Ludzie - albo stać Was na na piłkę, albo jej nie ma! Więc niech jej tu nie
      będzie! Każdy ćwok jest w stanie utrzymać drużynę jak dostanie kilka hektarów w
      mieście na inwestycje za darmo! Po co nam taki korupcjogenny układ? Niech radni
      albo zdecydują o finansowaniu z budżetu drużyny za normalną cząstek dochodów
      miasta, albo niech sobie sam się znajdzie sponsor a nie pasożyt na majątku
      mieszkańców miasta.
    • Gość: andreas a ja na to motylek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 20:42
      ...nie o Pogoni chciałem tym razem pogadac, ale o sposobie działania naszych
      profesjonalistów z zarządu miasta i radnych...
      ale proszę zerknijcie www.motylekmagdzies.glt.pl/
      • Gość: pieszy Re: a ja na to motylek IP: *.fnet.pl 12.10.04, 23:41
        motylek,

musiałeś rozszyfrować życie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka