Gość: andreas IP: 62.233.223.* 11.10.04, 23:09 Najpierw głosowanie, a potem myślenie ... ciekawy sposób rządzenia miastem. Czy tak jest ze wszystkim...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Viktor Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 08:19 Najwyższy czas zamknąc sprawę. Nie możemy oczekiwać,że jeden czlowiek będzie bez końca utrzymywal naszą drużynę.Albo POGON będzie otrzymywala określoną kwotę z inkasa, albo za reklamę na koszulkach .Może należy pomyśleć o wykupieniu przez miasto udzialów w spólce. I wreszcie miasto oraz Pan Ptak muszą stworzyć mechanizmy zapewniające dlugotrwale finansowanie drużyny . Czas nagli !!! Jeżeli będziemy udawali,że nic to nas nie obchodzi lub bez końca dyskutowali, to POGOŃ znowu popadnie w tarapaty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:50 Waszą druzynę powinniście sobie finansować wyłącznie Wy, wyłącznie z Waszych pieniędzy - bilety , reklama, sponsorzy ... A my będziemy finansować sobie naszą druzynę ( niekoniecznie pilkarską, moze inna dyscyplina np. motocros ) Dlaczego wszyscy mieszkańcy Szczecina mają placić akurat na druzynę pilkarską ??? Przecież to prywatny klub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Szczecinianin I co z tego IP: 212.14.11.* 12.10.04, 11:00 to sobie finansujcie motocrosss, my większość mieszkańców Szczecina wolimy Pogoń i piłkę, także płaciumy podatkli w tym mieście jest na wiele tysięcy i chcemy te pieniądze wydawać tak a nie inaczej. Ja też nigdy nie skorzystałem z usług przykładowo szpitala miejskiego a z budżetu miasta poszło na to około 20 mln złotych. I co żyjemy w demokracji - to wszystko , więc argument że ja nie chcę aby z moich pieniędzy finansować to czy tamto... jest po prostu śmieszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja też Re: I co z tego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 12:20 I jeszcze finansujcie sobie swoje dzieci w szkołach i bilety komunikacji miejskiej bo dlaczego maja być finansowane z mojej kasy. Ani ja nie mam dzieci ani nie jeżdżę tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: I co z tego 12.10.04, 12:34 Gość portalu: i ja też napisał(a): > I jeszcze finansujcie sobie swoje dzieci w szkołach i bilety komunikacji > miejskiej bo dlaczego maja być finansowane z mojej kasy. bo sa miejskie. miasto nie finansuje np przewoznikow prywatnych busami a mogloby ghdyby jakis pan dorobil do tego odpowiednia ideiologie. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja też Re: I co z tego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 12:47 Ale piłka nożna jest nasza. I Pogoń jest nasza wspólna. Wszystkich mieszkańców Szczecina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: I co z tego 12.10.04, 22:17 Gość portalu: i ja też napisał(a): > Ale piłka nożna jest nasza. I Pogoń jest nasza wspólna. Wszystkich mieszkańców > Szczecina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 nie trzeba krzyczec. nie jest ani moja ani twoja. nawet jesli ciebie ona intersuje bo zainteresowanie to co innego niz posiadanie. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumun z Sierakowa Re: I co z tego IP: 83.168.75.* 12.10.04, 12:35 A ja nie chcę by miasto finansowało oczyszczalnie wysypisk śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: I co z tego 12.10.04, 12:33 Gość portalu: Też Szczecinianin napisał(a): > to sobie finansujcie motocrosss, my większość mieszkańców Szczecina wolimy Pogo > ń > i piłkę, także płaciumy podatkli w tym mieście jest na wiele tysięcy i chcemy t > e > pieniądze wydawać tak a nie inaczej. nie ma czegos takiego jak my chcemy. to musi byc zgodne z prawem i zdrowym rozsadkiem. Ja też nigdy nie skorzystałem z usług > przykładowo szpitala miejskiego a z budżetu miasta poszło na to około 20 mln > złotych. szpital jest w calosci miejski a nie prywatny. utrzymywany jest wbrew logice i wbrew ogromnej niefgospodarniosci tam niestety. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa 12.10.04, 12:31 Gość portalu: Viktor napisał(a): > Najwyższy czas zamknąc sprawę. Nie możemy oczekiwać,że jeden czlowiek będzie > bez końca utrzymywal naszą drużynę. ta druzyna nie jest nasza ona jest w calosci wlasnoscia pana ptaka. i od niego zalezy czy che ja utrzymywac czy nie przyjechal prezentujac sie jako wspanialy buiznesmen czlowiek interesu jesli nie zna sie na tym co robi to juz jego problem. Może należy pomyśleć o > wykupieniu przez miasto udzialów w spólce. absolutnie nie? po co kolejny raz pchac sie w klopoty? miasto ne jjest od utrzymywania profesjonalnych klubow sportowych. I wreszcie miasto oraz Pan Ptak > muszą stworzyć mechanizmy zapewniające dlugotrwale finansowanie drużyny . pan ptak powiedzmy. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Miasto w SSA IP: 213.155.169.* 12.10.04, 14:01 Miasto nie może być udziałowcem w dowolnych spółkach. Ustawa o gospodarce komunalnej wyraźnie określa, w jakich spółkach gmina może mieć udziały. I niestety, albo wręcz przeciwnie, taką spółką nie jest Sportowa Spółka Akcyjna MKS POGOŃ-Szczecin. Kibicom nawołującym na tym forum do objęcia przez Miasto udziałów w tej spółce proponuję zapoznać się z przepisami zawartymi właśnie w ustawie o gospodarce komunalnej . A co do wydatkowania środków publicznych, to kwestie te reguluje ustawa o finansach publicznych . A czy pieniądze mają iść na taki cel czy na inny nie decydują bezpośrednio podatnicy ( aż chciałoby się westchnać czasem - a szkoda!). Baba - w nastroju nieco jesiennym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Oj Bleki! IP: 62.29.137.* 12.10.04, 14:27 Ty to jesteś uparciuch. Cały czas o tym że Pogoń jest Ptaka. A ja znowu muszę tłumaczyć. Ptak jest głównym właścicielem SSA MKS Pogoń. To fakt. Ale dlaczego nigdy nie bierzesz pod uwagę że prawa do logo, nazwy, barw, tradycji posiada Stowarzyszenie MKS Pogoń. A w tym przypadku właśnie to jest najważniejsze. Czy kotokolwiek w Londynie zastanawia się po co ruski kupuje klub i skąd ma kasę? Nie. Dla kibiców najważniejsze jest to że wystepują cały czas pod nazwą Chelsea. Tak samo u nas. To Pogoń nie Ptak jest dla kibiców świętością. Właścicielem klubu może być sam diabeł i pieniądze dostawać z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAM-TAM Re: Oj Bleki! IP: *.lara.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:38 To czy Stowarzyszenie faktycznie ma dalej prawo do nazwy,godła i herbu to najlepiej jakby dziennikarze sprawdzili.Stowarzyszenie bylo dosc powaznie zadłuzone (tez baaaardzo ciekawa sprawa,ze to tak cicho sie o tym nagle zrobilo :)) i zdaje sie ze teraz nie wypozyczylo a ODSPRZEDAŁO (!!!) wszystkie swoje prawa. Ale jak, pisze - najlepiej jakby to dziennikarze ustalili :) Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Oj Bleki! 12.10.04, 22:21 Gość portalu: rzeźnik napisał(a): > Ty to jesteś uparciuch. Cały czas o tym że Pogoń jest Ptaka. A ja znowu muszę > tłumaczyć. Ptak jest głównym właścicielem SSA MKS Pogoń. To fakt. a no wlansie to chyba nie jest zle ze o tym przypominam. Ale dlaczego > nigdy nie bierzesz pod uwagę że prawa do logo, nazwy, barw, tradycji posiada > Stowarzyszenie MKS Pogoń. sugerujesz z epowinnio placi miastu za uzywanie jego symboli? > w tym przypadku właśnie to jest najważniejsze. co symbole czy to ze trzeba za nie placic? najwazniejsza jest tu kasa i tylko to. > Czy kotokolwiek w Londynie zastanawia się po co ruski kupuje klub i skąd ma > kasę? Nie. a szkoda. zreszta niech pan ptak sobie kupuje i ja nie bede pytal skad ma kase ale jesli radni lobndynu rzuca 1 mln funtow na konto ruskiemu to ja od razu zaczne pytac ile z tego wroci do radnych. to koncepcja rodem z ciemnych mafijnych krajow wschodu. >To Pogoń nie Ptak jest dla kibiców świętością. wspolczuje ludziom dla ktorych jakas firma chocnby nawet 11 facecikow byla swietoscia. nie rozumiem tego ale moge przyajc ze tak jest i niech sobie ja swieca nie wrzucjac w to publicznej kasy. Właścicielem > klubu może być sam diabeł i pieniądze dostawać z kosmosu. z kosmosu moze z kasy mioasta nie!. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pomysł sam w sobie niezły 12.10.04, 16:54 Co by nie mówić o słabych stronach nieźle to ktoś wymyślił. Skoro miasto ma z tego mieć mniej więcej tyle ile dotychczas to jaki problem w tym, że reszta trafi nie do jakichś anonimowych kieszonek a na Pogoń? Pomysł uważam za krok we właściwym kierunku. Pozostają wątpliwości prawne (do rozwiązania) i problemy ze "słabych stron" (również do dogadania). Nie wiem tylko po co po raz kolejny roztrząsać w tym wątku swoje zdania co do ogólnego zamysłu finansowania Pogoni skoro wszyscy (chyba) już je wielokrotnie wyrażali w innych wątkach? Jedno jest oczywiste: uchwała RM i umowa muszą być zgodne z prawem i na ten temat nie ma co sie więcej zołądkować. Tak nawiasem mówiąc, to gdyby nie sprawa Pogoni to Blecki chyba by umarł z nudów przez ostatni miesiąc :). Ale on tego nie doceni oczywiście. Pozdrawiam. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Pomysł sam w sobie niezły 12.10.04, 22:23 korfi napisał: > Co by nie mówić o słabych stronach nieźle to ktoś wymyślił. Skoro miasto ma z > tego mieć mniej więcej tyle ile dotychczas to jaki problem w tym, że reszta > trafi nie do jakichś anonimowych kieszonek a na Pogoń? bo reszta jest tak samo miasta jak i ta pierwsza czesc. nie o to chodzi zeby zabezpieczyc pieniadze przed rozkradzeniem podarowujac je panu ptakowi. Tak nawiasem mówiąc, to gdyby nie sprawa Pogoni to > Blecki chyba by umarł z nudów przez ostatni miesiąc :). Ale on tego nie doceni oczywiście. doceniam troske i o malo nie umarlem przez ta cala pogon i przekret z sesji 27 wrzesnia. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghfh Re: Pogoń chce całą "górkę" z inkasa IP: *.gryfnet.szczecin.pl 12.10.04, 20:19 a może jeszcze powinniśmy się opodatkować na rzecz Pogoni? co? najlepiej, żeby wszyscy mieszkańcy mieszkający na drodze przemarszów kibiców Pogoni płacili podwójny podatek, przyda się m.in. na bieżące remonty demolek organizowanych przez "kochanych kibiców" Ludzie - albo stać Was na na piłkę, albo jej nie ma! Więc niech jej tu nie będzie! Każdy ćwok jest w stanie utrzymać drużynę jak dostanie kilka hektarów w mieście na inwestycje za darmo! Po co nam taki korupcjogenny układ? Niech radni albo zdecydują o finansowaniu z budżetu drużyny za normalną cząstek dochodów miasta, albo niech sobie sam się znajdzie sponsor a nie pasożyt na majątku mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a ja na to motylek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 20:42 ...nie o Pogoni chciałem tym razem pogadac, ale o sposobie działania naszych profesjonalistów z zarządu miasta i radnych... ale proszę zerknijcie www.motylekmagdzies.glt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: a ja na to motylek IP: *.fnet.pl 12.10.04, 23:41 motylek, musiałeś rozszyfrować życie! Odpowiedz Link Zgłoś