Dodaj do ulubionych

Co ja dostane od ODnowy

21.10.04, 21:43
mieskzancy centrum, dostana pikne mieszknaia czesto ponad 100 m ja nie
mieskzam w centrum to co dostane? nie zebym byl szcegolnie zachlanny no ale
chyba tez mi sie cos nalezy. czy to tylko dla meneli promocja?
pozdrawiam black
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.comnet.krakow.pl 21.10.04, 21:45
      przecież masz wyjechać ze Szczecina
      • Gość: esteta Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:19
        dostaniesz piękny widok kamienic odrestaurowanych wkrótce przez wspólnoty
        mieszkaniowe
        • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 09:13
          Gość portalu: esteta napisał(a):

> dostaniesz piękny widok kamienic odrestaurowanych wkrótce przez wspólnoty
          > mieszkaniowe

no to jest cos wolalbym w sumie kaske ale dobre i to ale czy pewne? skoro ci
          ludzie nie wykupili doychczas mieszkan bo 10 proc wartosci bylo dla nic za duzo
          to skad wezma pieniadze na peikne zrobienie swojej kamienicy? pozdrawiam black
      • Gość: Marian Paździoch Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.ksiazat.v.pl 21.10.04, 23:33
        on nie wyjeżdża. przeprowadza się do centrum.
      • tuner Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 08:44
        nie pytaj co możesz dostać od studentki.pytaj,co ty możesz dać studentce
      • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 09:12
        Gość portalu: H56 napisał(a):

> przecież masz wyjechać ze Szczecina

zanim wyjade moglbym cos dostac czy to tylko darowizny dla tych co zostaja?
        bonus taki za trwanie na postrunku. pozdrawiam black
    • Gość: mamoniowa Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.ksiazat.v.pl 21.10.04, 22:22
      Na Twoim miejscu, co najwyzej liczylabym na szklane domy :-)
      • Gość: rozwódka Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:27
        Ty zawsze czegoś chcesz, zazdrośniku.
    • piotr33k2 Re: Co ja dostane od ODnowy 21.10.04, 22:48
      nowoczesny stadion z widowiskowo grającą druzyną na europejskim poziomie.
      • Gość: mamoniowa Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.ksiazat.v.pl 21.10.04, 22:51
        czyzby ODnowa miala zamiar przeforsowac teleportacje ??? :-)
        • Gość: Fugazi Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 23:10
          Dostaniesz kolejna bande fajansiarzy na kolejna kadencje, zebys mogl pisac na
          forum.
          Nie mysl ze bedzie lekko.
          • Gość: mamoniowa fange w nos IP: *.ksiazat.v.pl 21.10.04, 23:35
      • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 09:15
        piotr33k2 napisał:

> nowoczesny stadion z widowiskowo grającą druzyną na europejskim poziomie.

od odnowy? chyba musieli by dac sroce caly budzet szczecina i znalezc go gdzies
        pozniej w cieplych krajach. pozdrawiam black
    • enancjo Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 08:21
      .. chipa, czyli kosc .. od .. O dno WY ..
      Enancjo
      • ja_aska Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 08:39
        brygadę remontową.
        • Gość: mamoniowa Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 212.244.77.* 22.10.04, 08:45
          i jeszcze plastikowe okna :-)
    • Gość: $$$$$$$$ Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 22.10.04, 16:52
      wiadomo bylo ze przeciwnicy na forum sprzedaniu lokali komunalnych najemcom to
      Ci którzy owego przydzialu nie posiadaja i dupe zal sciska ze ktos moze wykupic
      lokal za 10 % wartosci a jeden z drugim gniezdzi sie z rodzinką w 40 mkw lub
      tez splaca kredyt z 20 lat na m1 i nie chodzi tu wcale o fakt iz wspólnoty nie
      będą mialy za co zrobic remontu tylko o ZAWISC
      • Gość: :) Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 18:20
        a co w tym dziwnego? odpowiedz mi czym sie roznia te osoby oprocz tego ze jeden
        z nich mieszka iles tam juz lat w mieszkaniu bedacym wlasnoscia gminy czyli
        jakby nie patrzec moim, twoim, jego ...
      • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 23.10.04, 09:22
        Gość portalu: $$$$$$$$ napisał(a):

> wiadomo bylo ze przeciwnicy na forum sprzedaniu lokali komunalnych najemcom
        to Ci którzy owego przydzialu nie posiadaja i dupe zal sciska ze ktos moze
        wykupic lokal za 10 % wartosci a jeden z drugim gniezdzi sie z rodzinką w 40
        mkw lub
        > tez splaca kredyt z 20 lat na m1

no trafiles w sedno. ujales lakonicznie ze komus cos sciska ale chodzi mniej
        wiecej o to samo mianowice ze ja zeby kupic mieszknai emusze wziac kredyt na 20
        lat i 120 m placic pewnie cos ok 1000 zl miesiecznie ty mozesz miec je za 1 tys
        juz w calosci. sprawiedliwe to to jest? zebym chociaz dostal autobus ktorym
        jezdze tak za jakies 2 tys. to moze by,m sie zgodezil. to jest nierowne
        traktowanie .jestes najemca uzytkujes zje tylko miasto pozbawia sie wilekiego
        dochodu w ten sposob. niech zrobia przetarg wystartuuje na rownych zasadach ja
        i ty i zobaczymy kto wygra. reszta jest populizmem partyki odkonca.
        pozdrawiam black
        • Gość: $$$$$$$$ Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 24.10.04, 16:32
          mnie tylko chodzi o to zeby kazdy kto ma przydzial mOgl wykupic swoje
          mieszkanie oczywiscie wszyscy przy takim samym procencie nie zgodze sie tylko z
          tym ze sa przeciwnicy tego wykupu poniewaz ludzie wpakowali tam swoje pieniadze
          kafle ogrzewanie gazowe itp itp itp a teraz taki scr czt tbs mowi nie bo to
          nasze dostalismu od gminy
          • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 25.10.04, 08:34
            Gość portalu: $$$$$$$$ napisał(a):

> mnie tylko chodzi o to zeby kazdy kto ma przydzial mOgl wykupic swoje
            > mieszkanie oczywiscie wszyscy przy takim samym procencie nie zgodze sie tylko
            z tym ze sa przeciwnicy tego wykupu poniewaz ludzie wpakowali tam swoje
            pieniadze kafle ogrzewanie gazowe itp itp itp a teraz taki scr czt tbs mowi nie
            bo to nasze dostalismu od gminy

wpakowali piniadze i chyba sami z tego korzystali. jesli ma byc rownosc ze
            wszystkimi mieszkancami kamienic do dlaczego juz nie ma byc rownosci ze
            wszystkimi mieszkancami miasta>? pozdrawiam black
            • Gość: $$$$$$$ Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 25.10.04, 19:04
              tzn? co masz na mysli? chcesz dostac lokal mieszkalny do wykupu za 10%
              wartosci? to dotyczy tylko osób którzy maja przydzial komunalny i sa
              zameldowani min 10 lat chyba ze gmina pozwoli na wykup wczesniej a moze np
              mojej kolezance pozwolono po roku czasu wszystko zalezy od wewnetrznych
              rozporzadzen gminy postaraj sie o lokal komunalny wsadz kupe szmalu na remont w
              srodku tzn zrób ogrzewanie polóz tynki kafle itp itp itp a bedziez wiedzial
              dlaczego ludzie chca wykupic swoje m a ja jeszcze wymienialam na swój koszt
              rury bo na ich koszt czekalabym zrok nie wspomne o oknach za które nie oddano
              mi centa takze nie dziw sie innym ja ich doskonale rozumiem a zapomnialam o
              klatce schodowej na to tez nie mieli na szcze scie lokatorzy zrobili sami
              • modima Re: Co ja dostane od ODnowy 25.10.04, 19:33
                A ja sie zgadzam z tym, że to rozdawanie jest niesprawiedliwe. Nigdy nic od
                nikogo nie dostałam. Nie mam mieszkania, a o dostaniu czegoś od gminy nie ma co
                marzyć. Niestety nie znam nikogo, kto podejmuje takie decyzje. Mieszkam z mężem
                i dzieckiem u ciotki, ale nie wiem, jak długo jeszcze to może potrwać. Chyba
                niebawem znajdziemy się pod mostem. A menele ze Śląskiej itp. będą nagrodzeni.
                Pasożyty żyją z zapomóg,więc dostaną jeszcze. Zwolennicy rozdawnictwa
                rozejrzyjcie się wokół i zauważcie wszędobylską patologię. POza tym 80%
                właścicieli mieszkań komunalnych nie zrobiła w nich nic, tylko je rujnują, bo
                kogo było stać na remont, ten już dawno swoje mieszkanie wykupił i nie
                potrzebował takich złodziejskich zniżek.
                A tak w ogóle, to ja byłabym szczęśliwa, gdyby ktos sprzedał mi mieszkanie za
                50% wartości. Te 2,5% to paranoja.
                • Gość: ania Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 26.10.04, 14:01
                  to bardzo dziwne moi sasiedzi z dziecmi dostali mieszkanie komunalne ale to
                  trzeba pracowac a nie siedziec jeczec i zazdroscic innym
                  • Gość: Fugazi Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 15:29
                    Wlasnie Modima weź się do roboty i narób dzieci.
                    Ma Ci obrotna Ania mówić jak się to sie załatwia?
                    Jej sasiadka widać posłuchała, zrobila i mieszkanie dostala.
                    Do roboty! I nie jęczeć. :)))
                    • Gość: ania Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 27.10.04, 16:54
                      obrotna ania nie ma dzieci dlatego jest obrotna;-]
                      • Gość: Fugazi Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:56
                        Za to ma ksiegowego i adwokata co to licza za nia.
                        Moze cos z tego bedzie?
                        Pozdrawiam
                        Fugazi
                        • Gość: ania Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 27.10.04, 17:02
                          juz jest; co w przypadku fugaziego nigdy nie bedzie no bo jak tu sie czegos
                          dorobic robiac takie bledy ortograficzne lepiej zazdroscic komus a samemu robic
                          BYKI w zeszycie
                          • Gość: Fugazi Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:09
                            Naprawdę gratólóję.
                            I potomka i mieszkanka.
                            Bedzię jak znalaz na nową droge rzycia.
                            Byleby umiał(a) liczyć lepiej od mamusi i pisać ode mnie.
                            Posdrafiam
                            Fugazi
              • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 26.10.04, 14:53
                Gość portalu: $$$$$$$ napisał(a):

>postaraj sie o lokal komunalny

co znaczy postaraj sie? normalnie ludzi emiszkania kupuja za ok 100 tys zl.

>wsadz kupe szmalu na remont w srodku tzn zrób ogrzewanie polóz tynki kafle itp
                itp itp a bedziez wiedzial

rozdawnicto zdaje sie nei bedzie mialo zwiazku z tym co w srodku mieszkania sie
                znajduje.
                pozdrawiam black
    • babciny_bambosz nie pytaj co OD NOWA moze zrobic dla ciebie 22.10.04, 16:55
      pytaj co ty mozesz zrobic dla OD NOWY i sloneczka Szczecina pani Teresy!
      • Gość: Marian Paździoch Re: nie pytaj co OD NOWA moze zrobic dla ciebie IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 19:24
        cała polityka radnych miasta powinna kierować się przedewszystkim dobrem jego
        mieszkańców a nie dobrem rady.
        oddać mieszkania wg. projektu p. lubińskiej. lub podobnych.
        oddać! puki jeszcze jest co oddać.
        mp.
        • Gość: Fugazi Re: nie pytaj co OD NOWA moze zrobic dla ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 19:37
          Jak jesteś taki chętny to oddaj się sam.
          Gminy w to nie mieszaj.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • Gość: ania Re: nie pytaj co OD NOWA moze zrobic dla ciebie IP: 217.153.6.* 25.10.04, 19:10
            pan fugazi wlasciciel gminy
    • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 21:23
      dostaniesz
      uczciwość
      przyzwoitość
      rzeczowość
      niezależność
      pracowitość
      wiedzę
      doświadczenie
      a przede wszystkim wzięcie pod uwagę przy podejmowaniu decyzji dobro mieszkańców
      • Gość: pieszy Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.fnet.pl 22.10.04, 22:18
        osobiście od gminy chcę święty spokój!
        • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 22:25
          ale pytanie nie dotyczyło gminy
          zresztą co to jest gmina
          i na czym ma polegać ten święty spokój
          to demagogia
          bo gmina
          województwo
          kraj
          ma wpływ w każdej chwili na twoje życie
          w każdej sekundzie
          czy chcesz tego czy nie
          w przeciwnym wypadku taki system nazywa się anarchią
          • Gość: belfer Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:38
            coraz trudniejsza ta twoja poezja, studencie - ledwo chwytam. Ciut mniej
            alegorii.
          • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 22:43
            to nie alegoria
            to czysty realizm
            gmian województwo kraj to
            woda w kranie
            lekarz
            policjant
            droga po której jedziesz
            prąd który włączasz
            to wszystko jest uporządkowane i podporządkowane
            a na końcu jesteś ty
            jako odbiorca
            • Gość: pieszy Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.fnet.pl 22.10.04, 22:55
              anarchia? - słodko brzmi
              • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy 22.10.04, 23:06
                nie myl z arachidem
                właśnie zeżarłem paczkę kamyczków arachidowych ale nie anarchicznych
                aczkolwiek były odrobinę archaiczne
                leżały w szafce od roku
                ale czego się zeżre jak człowieka głód przyciśnie
      • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 23.10.04, 09:18
        student1 napisał:

> dostaniesz
        > uczciwość
        > przyzwoitość
        > rzeczowość
        > niezależność
        > pracowitość
        > wiedzę
        > doświadczenie
        > a przede wszystkim wzięcie pod uwagę przy podejmowaniu decyzji dobro
        mieszkańców

o podoba mi sie. to bardzo prosze wziac pod uwage moj glos mieszkanca szcecina
        i skonczyc z rzdawnictwem. poza tym te wszystkie uczciwosci to sa rzeczy
        niematrerialne. jedni dostana 120 m mieskzanie a ja mam jakas hipotetyczna
        uczciwosc? ja jej nie potrzebuje ja ja mam. dostane tez mowi pani doswiadczenie
        i wiedze to pewnie by mi sie przydalo ale jak ma wygladac przekazanie? ksiazki
        jakies czy plyty? pozdrawiam black
        • andrzej_lepper Re: Co ja dostane od ODnowy 26.10.04, 16:16
          Najwazniejsze zeby odszedl Balcerowicz.
        • piotr33k2 Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 17:12
          mozna sie spierac co do tego 2,5 procenta ale oni dostaną to co juz mają od
          trzydziestu, czterdziestu lat czy pięćdziesięciu lat i co im sie po prostu
          należy,twoi rodzice też pewno dostali jakieś mieszkanie spóldzielcze które
          wtedy prawie nic nie kosztowało a moze jakis domek poniemiecki na który
          załatwili sobie już ksiegę wieczystą ? przecież tu nie chodzi o to ze ktoś
          teraz dostanie mieszkanie komunalne i zaraz je za grosze wykupi, to muszą byc
          jakieś kyteria najmowania tego mieszkania ,co najmniej od dwudziestu lat tak mi
          sie przynajmniej wydaje i to by było logiczne i t o by była jakaś forma
          uwłaszczenia i sprawiedliwości , bo ja niektórzy mieli szczeście pracować w
          instytucjach które po sprywatyzowaniu dawały swoim pracownikom dziesiątk jak
          nie setki tysięcy złotych a niektórzy nie mieli tego szczęścia a jeszcze
          zostali zwolnieni bez odpraw to dlaczego nawet mieszkań nie mogą dostać które i
          tak zasiedlają od pokoleń?
          • piotr33k2 Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 17:15
            przepraszam za błędy wszelakie bo szybko pisałem bez sprawdzania.
            • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 19:57
              piotr33k2 napisał:

> przepraszam za błędy wszelakie bo szybko pisałem bez sprawdzania.

wies zkogo jak kogo mnie przepraszac za bledy nie musisz. generalnie ja uwazam
              ze kazdy wlasciciel jest lepszy niz zaden czyt. miasto czy panstwo. ale
              wlasciciel wlascicielowi nierowny gdyby sprzedawano cala kamienice latwiej
              bylobny o remont i wszystkie sprawy teraz pijaki wykupia to za 2 tys zl i dalej
              bedzie sie wszystko sypalo. przypominam ze dotychczas istnieje mozliwosc wykupu
              za 10 proc i cio co z niej nie skorzystali zapewne nie maja kasy na jakikolwiek
              remont juz po kupieniu tego. dlaczego nie mozna zrobic podbnej akcji z
              mieskznacami mieszkan spoldzielczych? jesli na jednym mieskzniau miasto traci
              ok 90 tys zl. to na calosci straci jakies gigantyczne miliony. 90 mln zl na
              kazdym tysiacu mieszkan dokladnie. pozdrawiam black
              • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 20:04
                miasto nie straci bo jeżeli ci ludzie nie będą mieli możliwości kupić za 2 i
                pół procenta to nie kupią wcale
                a mieszkań nie kupią pijaki tylko normali biedni często ludzie którzy
                regularnie płacą czynsz
                bo jest to podstawowy warunek możliwości kupna mieszkania
                • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 20:18
                  student1 napisał:

> miasto nie straci bo jeżeli ci ludzie nie będą mieli możliwości kupić za 2 i
                  > pół procenta to nie kupią wcale

to kupi kto inny za rynkowa cene. najlepiej w takich wypadkach sprzedawac cala
                  kamienice.

> a mieszkań nie kupią pijaki tylko normali biedni często ludzie którzy
                  > regularnie płacą czynsz
                  > bo jest to podstawowy warunek możliwości kupna mieszkania

a co z normalnymi biednymi ludzmi mieszkajacymi gdzie indziej niz w
                  mieskznaiach komunalnych? i co z ludzmi nie biednymi ktorym to daje genialana
                  mozliwwosc zarobienia od 100 do 200 tys zl. w kilka minut. pozdrawiam black
                  • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 20:25
                    zasada psa ogrodnika
                    sam nie zeżre i komuś nie da
                    a czy inni ludzie przez kilkadziesiąt lat utrzymywali te mieszkania
                    przecież jeżeli jest już uchwała o 10 proc a miałaby być o 2 i pół to chodzi
                    tylko o powszechna prywatyzację a nie ograniczoną
                    miasto nie powinno żyć z prywatyzacji tylko z podatków od dochodów mieszkańców
                    im bogatsi mieszkańcy tym bogatsze miasto
                    miasto nie jest bogate swoim majątkiem tylko majątkiem swoich mieszkańców
                    im mniej publicznego tym gospodarniej i sprawiedliwiej
                    • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 20:32
                      student1 napisał:

> zasada psa ogrodnika
                      > sam nie zeżre i komuś nie da
                      > a czy inni ludzie przez kilkadziesiąt lat utrzymywali te mieszkania

mowa o spoldzielczych? oczywiscie. zreszta watpliwe jest to utryzmywanie.
                      czynsze byly tam jakims ulamkim czynszu placonego w spoldzielniach io
                      wynajmowaniu na wolnym rynku nie wsopomne. ktos placil jakies 100 zl za 100 m
                      mieskzanie teraz posiadzie je na wlasnosc za 2 tys zl. troszke to jest chore.
                      wszelkie remonty i koszty ponosilo miasto. ono jest slabym wlascicielem dlatego
                      to wyglada jak wyglada. prywatyzacja jest konieczna ale czy taka?

> przecież jeżeli jest już uchwała o 10 proc a miałaby być o 2 i pół to chodzi
                      > tylko o powszechna prywatyzację a nie ograniczoną

o ile prywatyzacja dla wybranych moze byc powszechna.

> miasto nie powinno żyć z prywatyzacji tylko z podatków od dochodów mieszkańców
                      > im bogatsi mieszkańcy tym bogatsze miasto

jesli mioasto cos posiada i che sie tego pozbyc to powinno zrobic to jak
                      najtaniej. identycznie myslac mozna oddac miejskie grunty za 3 zl. bo miasto
                      zdnaiem niektorych zyje z podatkow mieskznaicow z tego co mi sie wydaje to
                      aisto nie dostaje dochodow z pit.

> im mniej publicznego tym gospodarniej i sprawiedliwiej

tu zgoda. pozdrawiam black
                      • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 26.10.04, 20:47
                        > jesli mioasto cos posiada i che sie tego pozbyc to powinno zrobic to jak
                        najtaniej. identycznie myslac mozna oddac miejskie grunty za 3 zl. bo miasto
                        zdnaiem niektorych zyje z podatkow mieskznaicow z tego co mi sie wydaje to
                        aisto nie dostaje dochodow z pit.

masz rację
                        jeżeli ktoś użytkuje jakiś grunt z budynkami i iwestuje w te budynki od
                        kilkudziesięciu lat to powinien mieć prawo wykupu za 1 zł

a co do dochodów z podatków to muszę cię uświadomić
                        w budżecie Szczecinana rok 2004
                        udział w PIT 196 688 555
                        udział w CIT 10 500 000
                        dużo jeszce musisz się nauczyć zanim zaczniesz dyskutować na poważnie o
                        sprawach samorządowych
                        masz okazję do zdobywania wiedzy
                        służę informacją

• blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 27.10.04, 16:46
                          student1 napisał:

>>
                          > a co do dochodów z podatków to muszę cię uświadomić
                          > w budżecie Szczecinana rok 2004
                          > udział w PIT 196 688 555
                          > udział w CIT 10 500 000

ale nie jest to chyba rozliczne lokalnie w sensie od ludzikow ktorzy tu zyja
                          ale ogolna dotacja z budzetu. prawda?
                          pozdrawiam black
                          • student1 Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 27.10.04, 21:10
                            kompromitujesz się
                            znowu brak elementarnej wiedzy o finansowaniu samorządów
                            nie myl pojęcia dotacje czy subwencje z pojęciem udziału w podatkach
                            udział gmin w podatku PIT za rok 2004 wyniesie 37 i 78 setnych procent
                            obecnie jest to udział w wysokości 27 i sześć dziesiątych
                            czyli z całości odporowadzonego podatku dochodowego od szczecinian wraca do
                            miasta podany wyżej udział
                            mobilizuje to władze do tworzenia warunków do bogacenia się mieszkańców i
                            zatrzymania najlepiej zarabiających w swojej gminie
                            to znaczy powinno mobilizować
                            bo w przypadku naszego Mariana on nie wie o co chodzi
                            jemu się wydaje że pieniądze w kasie po prostu są
                            tak jak małemu dziecku wydaje się że mleko jest z kartonu
                      • Gość: prezydent + rada Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:28
                        Black, masz całe Błonia za 9,50 zł. I odwal się od nas.
                        • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy-blecki 27.10.04, 16:45
                          Gość portalu: prezydent + rada napisał(a):

> Black, masz całe Błonia za 9,50 zł. I odwal się od nas.

dziekuje nie chce. ten bunkier co teraz marek pol postawil w okolicy tez za 9
                          zl poszedl? pozdrawiam black
                    • Gość: kibic Re: Co ja dostane od ODnowy-student1 IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.10.04, 00:55
                      student1 napisał: miasto nie powinno żyć z prywatyzacji tylko z podatków od
                      dochodów mieszkańców
                      im bogatsi mieszkańcy tym bogatsze miasto
                      miasto nie jest bogate swoim majątkiem tylko majątkiem swoich mieszkańców
                      im mniej publicznego tym gospodarniej i sprawiedliwiej

NO I TU SIĘ Z TOBĄ WRESZCIE student1 ZGADZAM !
        • Gość: Jasiek Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 195.205.248.* 27.10.04, 15:55
          Blackus- od OdNowy dostaniesz najwyżej fisia
          • blackexit Re: Co ja dostane od ODnowy 27.10.04, 16:48
            Gość portalu: Jasiek napisał(a):

> Blackus- od OdNowy dostaniesz najwyżej fisia

co to jest fis? zwierzatko jakies?
            pozdrawiam black
            • Gość: renata Nie wiesz co to fiś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:31
              zapytaj ani - kameleona, ona wszystko wie. nawet jak załatwić mieszkanie
              komunalne od stbs mając dom na głębokim. a jak nie wie to ma księgowego i
              adwokata - oni za nią wiedzą
              • Gość: ania Re: Nie wiesz co to fiś... IP: 217.153.6.* 28.10.04, 15:42
                bynajmiej bo z kad moze to wiedziec PLEPS moze wiedziec o której godzinie ma
                tramwaj
                • Gość: Fugazi Re: Nie wiesz co to fiś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 15:45
                  I znowu ten PLEPS.
                  Pisze się PLEBS od plebejskiego np. tłumu.
                  Aniu co z Tobą?

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • Gość: ania Re: Nie wiesz co to fiś... IP: 217.153.6.* 30.10.04, 13:59
                    ty lepiej sprawdz swoje wypociny napisalam juz dlaczego tak napisalam a nie
                    inaczej
            • Gość: bzdziągwa Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:58
              fiś to takie samo zwirzątko jak świr. a jak nie wiesz co to świr to zapytaj ani.
              • Gość: ania Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 28.10.04, 15:52
                przynajmiej ania cos ma a nie podburza innych i nie obgryza paznokci po nocach
                ze jej sie w zyciu nie udalo nawet wykupic mieszkania bo inni wykupili a ja nie
                dlatego ania jest kameleonem i swirem i wogółe wszystkim najgorszym .........
                • Gość: bussinessmaan Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:09
                  ania nie przejmójsie. Te pendraki z zazdrości ci pżygadujom. Ja mam powazny
                  Interes i Takich glizd nie sluchan , jak masz chate na parteże ja mam szmalto
                  moze cós to wykożystac Pomys moj. 100 m. kwadrat. by starczylo. no to co robimy
                  interes?
                  • Gość: Fugazi Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:13
                    Te businescośtam. Ania należy do mnie. Ja byłem pierwszy.
                    Mój interes ważniejszy czem Twój.

Pozdrawiam
                    Fugazi
                  • Gość: bussinnessmaann Re: Co ja dostane od ODnowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:13
                    SORY za blond. to sie pisze pszez RZ przygadujom.siema
                • Gość: Jasiek Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 195.205.248.* 28.10.04, 16:25
                  Aniu - napewno ten mój tekst z "fisiem" w roli głównej nie Ciebie miał dotknąć.
                  To była moja reakcja na teksty niejakiego (niejakiej?) blackexit. Zresztą
                  cholera wie z kim pisze, komu pisze, kto jest kim? Wiem jedno - nie bede się
                  angażował w to forum. Nie warto. Czesc!!!!
                  • Gość: ania Re: Co ja dostane od ODnowy IP: 217.153.6.* 30.10.04, 14:01
                    wiem ,ok ja tez co pisalam ,nie mialam na mysli CIEBIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka