Gość: ale IP: 212.180.161.* 27.11.04, 05:14 magazynier na rektora!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H56 Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u IP: *.comnet.krakow.pl 27.11.04, 07:58 Oj,to będzie musiał powstać nowy wydział teologiczny, he, he, teolog-ekolog-dr medycyny tradycyjnej /szaman,egzorcysta,lekarz dusz/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 09:48 swietnie to PAM wypuszczac juz bedzie dyplomowanych weterynarzy bo lekarzami nazwac ich nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
grandet kanibalistyk 27.11.04, 12:11 zastanow sie, co piszesz.szkoda, ze nie znasz lekarzy z innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk Re: kanibalistyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:27 znam nawet z innych krajow i wlasnie modle sie by ta miernota "awansowala" wyjazdem na zachod (wroca po 14 dniach chyba ze zmienia obyczaje) a w ich miejsce przyjda "ruskie" ktore choc pierwsze dwa lata moze choc uczciwie przepracuja. absolwenci ak.med w polsce nastawieni sa tylko i wylacznie na lapowki a nie na leczenie. jak jestes jednym z nich to nie zabieraj glosu w imie choro pojetej solidarnosci zawodowej, ja niestety mialem i mam do czynienia z ich niekompetencja i wrecz chamstwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareck Re: kanibalistyk IP: *.pam.szczecin.pl 27.11.04, 14:20 Bez komentarza. Powodzenia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt wazny MIERNOTA IP: *.LANx.pl / *.LANx.pl 27.11.04, 17:43 Wiesz, jak czytam to co napisales, to mi sie wlosy na glowie jeza... Nie wiem co studiujesz, ekonomie, geografie, turystyke... A moze jestes absolwentem IKF- u, bo gdybys mial choc odrobine pojecia o tym jak wygladaja studia medyczne i ile jest na nich pracy, to chyba bys sie ugryzl w jezyk. Bo obawiam sie, ze jedynym przejawem chamstwa na tej stronie jest twoja wypowiedz. Nie uwazam, ze wszyscy lekarze sa zyczliwi, ale imi wiecej bedzie takich osob jak ty, tym mniejsze skrupuly beda mieli lekarze w braniu lapowek... Ja nigdy nie wezme, ale dla ciebie... Hmm kto wie, czy nie zrobilbym wyjatku. A co do polaczenia... To chyba jakis koszmar. Kto sie bedzie leczyl u lekarza z dyplomem AR. Ja bym do takiego nie poszedl, wiec kto pojdzie? To chyba kolejna okazja, zeby rzucic przyszlym lekarzom klode pod nogi. A tak, zeby nie mieli za latwo z LEPem:) Fuzja jest dobra tylko dla studentow AR, bo polskich lekarzy i tak beda chcieli za granica. Aha, co do lekarzy z importu... Nich nawet beda swietnymi fachowcami, ale co sie dogadasz z nimi to juz Twoje. Przez dwa lata o ktorych wspomniales radze sie powaznie zastanowic czy zrozumie co ci dokladnie dolega albo co ma wyciac. A jak ci sie tak bardzo podobaja rosyjscy lekarze, to moze w ogole przeniesiesz sie na wschod.... Tam bedziesz ich mial pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk Re: MIERNOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:40 no widzisz zaczynasz mowic jak pan/i doktor. to ile wezmiesz na poczatek odemnie? moze 5tys co pewien znany lekarz w pewnym znanym szpitalu w szczecinie za operacje czy jestes "pampersem" i tylko 2tys? podziekuj kolegom i kolezankom po fachu za takie opinie. nie mam studiow jestem chamem po zawodowce wiec spij spokojnie, jestes lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk Re: MIERNOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:52 przepraszam panie nikt wazny jeszcze jedno - zapomnialem no ale mi wolno jak sam stwierdziles intelektem nie blyszcze. takie pytanko - jak ty widzisz sie za granica (lub twoi ludzie po fachu) w sprawach jezykowych? z tego co zauwazylem studenci PAM jezykiem obcym nie wladaja na przykladzie wlasnej przebytej choroby ktora rozpoznano w stanach (zalozmy ze rozdrabnialem tam azbest abys mial satysfakcje). osobiscie musialem tlumaczyc wypis ze szpitala (sic!) odwiedzajacym mnie jak muchy studentom na obchodach bo te biedne sierotki choc checi (jeszcze) mialy to wiedzy braklo. wynika z tego ze jednak "ruskie" nie przyjda (choc byly w korwicie i wiedzialy co i jak usuwac) bo najpierw wy wyjechac musicie a to bedzie z wymienionych powodow przez ciebie (vide wschodnie nacje w poscie wyzej) szalenie utrudnione. aha jesli chodzi o technike to polskie uczelnie sa w XIXw (nie mylic z XXI!!). dostelem przy wypisie w Seattle zdjecia RTG z przebiegu operacji i z opisem kazdej czynnosci (taki wrecz komiks). na koncu dodano zdjecie finalne. w polsce NIKT nie rozumial nawet jak to trzymac gdzie gora gdzie dol. odrazu zrobiono mi fotke nasza stara dobra maszynka z lat 50-tych i wtedy jasnosc nastala... az do drugiej operacji w polsce gdzie mi ja spieprzono. z tego co wiem gdyby to stalo (choroba) mi sie w kraju juz bym nie zyl, wiec prosze cie troche skromnosci bo tych waszych tekstow o wyzszosci polskiej medycyny to juz nawet u arabow nie chca sluchac. dziekuje za chwile uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek z usa Re: MIERNOTA TO TY JESTES IP: 155.37.231.* 29.11.04, 18:28 to ty nie widziales jeszcze prawdziwych baboli jakie robia amerykanscy lekarze a takowych w polsce nie widziale ( pomimo ze jestem po pamie ) zachwyciles sie komiksem z ktorego i tak nic nie rozumiesz a mentalnie to ty jestes nadal w komunie znam takich co to wdaje im sie ze w polsce nalezy im sie a poza krajem nawet jak musza zaplacic to jest wporzadku a tak wlasciwie porownaj sobie place Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gene Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 14:10 totalna glupota zamiast stworzyc jeden silny osrodek akademicki w szczecinie powstanie kolejny slaby i nic nie znaczacy twor Odpowiedz Link Zgłoś
dutchman Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u 27.11.04, 14:16 Krzyzowka PAM + AR = akademia dla weterynarzy ?? ;) dutchman Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u 27.11.04, 14:28 Akademia Rolnicza nie ma kierunku kształcącego weterynarzy, ale są cztery wydziały z pełnymi prawami akademickimi. W Pomorskiej Akademii Medycznej mamy trzy wydziały, ale tylko dwa mają pełne prawa akademickie. W związku z tym PAM ciągle był na hipotetycznej liście akademii medycznych przeznaczonych do likwidacji. Po przyłączeniu akademii budgoskiej do uniwersytetu w Toruniu nasze szanse na utratę miejsc pracy wzrosły. Utworzenie Uniwersytetu spowoduje powstanie uczelni zatrudniającej ponad 200 samodzielnych pracowników nauki i o dużym potencjale badawczym. Dzięi temu wzrosnie ranga uczelni, kóre będą mogły nazywać się uniwersytetem a nie akademią, która to nazwa zarezerwowana jest (zgodnie z projektem Ustawy o Szkolnictwie wyższym) dla pośledniejszych uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granulat Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u IP: *.bronet.pl / 62.233.218.* 28.11.04, 00:03 dziekuje za informacje na poziomie. co do powyzszych wpisow to nie bede komentowal, powiem jedynie tyle, ze nie rozumiem po co ludzie traca tyle czasu na wypisywanie bzdur na necie?!?!?! zastanawialem sie juz nad tym i nadal nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Połączyć wszystkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 03:09 Wszystkie szczecinskie uczelnie panstwowe powinny sie polaczyc i stworzyc jeden, bardzo silny osrodek. Wtedy miasto przyciagneloby wiecej studentow oraz kadry i weszloby w koncu do rankingow uniwersyteckich. mamy kilka uczelni rozstrzelonych po roznych katach nie wiadomo po co, nie majacych szans na konkurowanie z osrodkami w innych duzych miastach. czas to zmienic i stworzyc silny uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u 28.11.04, 06:52 polaczenie wymuszone jest przede wszystkim zapisami nowej ustawy o szkolnictwie wyzszym zgodnie z ktorymi pam stracilby prawa akademickie poniewaz nie zatrudnia 60 profesorow i zdaje sie ze musialby nawet nazywac sie wtedy szkola wyzsza ale nawet pomijajac powyzsze wystarczy porownac obie uczelnie pod wzgledem liczby studentow wydzialow z pelnymi prawami i samodzielnej kadry naukowej aby zobaczyc ze to pam na tym polaczeniu zdecydowanie zyskuje ja jestem ciekawy jak bedzie wygladal statut nowej uczelni i jak rozwiazane zostan sprawy finansow-pam np wnosi mniej a jest kosztowny i jak z kwestia osobistych ambicji profesorow przede wszystkim z pamu czy np staniowisko rektora bedzie obsadzane na zasadzie rotacji? czy tez wzmocniona zostanie rola prorektorow ktorzy de facto beda mieli rektorskie prerogatywy? w tych ambicjach wlasnie upatruje najwiekszych przeszkod na drodze do tego sensownego skadinad ruchu... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Podziekują AR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 10:29 PAM najdłuższa szkoła pomaturalna świata podziękuje AR w ten sposób, że niedługo jeszcze wyjdzie na to, że oni wam łaskę zrobili a wy wcale nie uratowaliście ich "cennych" dyplomów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENTKA AR Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u IP: *.asternet.pl 29.11.04, 17:00 A ja nie chce zadnego univ tym bardziej z PAMem!!!!przyszlam na akademie rolinicza i taki dyplom chciala bym dostac,jakos to ze bym skonczyla uinv mnie nie satysfakcjonuje,choc AR nie ma za duzo kasy przpadajacej na 1 studenta to jak pam sie z nami polaczy to wszysko pojdzie na nich bo medycyna jest drozsza...pozatym czy kozystali bysmy my z ich paracowni a oni z naszych?? wkoncu to nasze labolatoria sa a nie ich....ja tam sie nie zgadzam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Konsolidacja PAM-u i AR-u i seminarium IP: 155.37.231.* 29.11.04, 18:30 bo przeciez jest blisko AR Odpowiedz Link Zgłoś