xyz-xyz 29.11.04, 13:02 Ostatnio w radiach RMF FM i Zetce pojawiły się reklamy opłacane przez TVP pod światłym kierownictwem Prezesa Dworaka. Wszystko jest więc jasne. Był to zwykły skok na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MYCHA Re: Jak Platfusy będa rządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:06 Iksik! Widzę że ześ sobie wziął do serca expose Grzesia i wyruszyłeś na bój. Radzę - najpierw sprawdzaj Ty te swoje "rewelacje", bo coś tam wiesz, ale jak zwykle - nie do końca. Jak w przypadku z "Pomeranią". Radzę Ci - najpierw sprawdź akta kupna-sprzedaży czy też dzierżaw pomieszczeń przy Garncarskiej, tych użytkowanych przez SLD - a potem wyskakuj jak Filip z konopi. W telewizorni masz Matlaka, który jakoś z Dworniakiem się nie żre. W każdym razie są żywi i gardeł przegryzionych nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Uderz w stól... 29.11.04, 14:19 > Iksik! Widzę że ześ sobie wziął do serca expose Grzesia i wyruszyłeś na bój Boje na forum toczyłem na długo przed Grzeskowym expose. > Radzę - najpierw sprawdzaj Ty te swoje "rewelacje", bo coś tam wiesz, ale jak > zwykle - nie do końca. Jak w przypadku z "Pomeranią". Oczywiście Mycha za raz udowodni, że księgarnie opyliło SLD. Radzę Ci - najpierw > sprawdź akta kupna-sprzedaży czy też dzierżaw pomieszczeń przy Garncarskiej, > tych użytkowanych przez SLD - a potem wyskakuj jak Filip z konopi. ?????? Nie sa to ani umowy kupna sprzedży, ani dzierżawy. Są to umowy najmu. Wielka dziennikarka Mycha nie widzi różnicy. Cóż zapewne tak pisuje jak rozumuje. I co mają umowy najmu lokali na Gasrncarskiej do faktu zlecania reklam przez Publiczną Telewizję w prywtnych stacjach radiowych? Zwykłe "a u was niegrów bijut" Tyle że zupełnie bezsensowne. W > telewizorni masz Matlaka, który jakoś z Dworniakiem się nie żre. W każdym razie > > są żywi i gardeł przegryzionych nie mają. Nie zaleznie od tego Dworak pompuje bubliczny szmalczyk w prywatne stacje radiowe odpowiednio powiązane. Wiesz z kim... Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Jak Platfusy będa rządzić 29.11.04, 14:18 Czy Byłbyś Uprzejmy uzasadnić swą karkołomną tezę? Fundamentalizm, jeśli jest udawany wygląda gorzej od autentycznego oszołomstwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 29.11.04, 14:28 Cóż tu uzasadniać? Na RMFce i Zetce reklamowane sa filmy puszczane w publicznej jedynce. Nie za darmo. Tak się twoi koledzy partyjni opłacajom mediom za przychylność. Obrona marnej sprawy jest zdaje się bliższa fundamentalizowi i udawanemu wyglądowi krytyka świństewek u konkurencji, zatem bliższa oszołomstwu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Jak Platfusy będa rządzić 29.11.04, 14:39 Będę interweniował, aby część zleceń była kierowana też do Trybuny i Nie ;) Cóżeś się tak Wściekł. Myślałem, że forum to miejsce wymiany opinii, rozmowy, a nie jedynie "powierzchnia rekalmowa" na której wiesza się "partyjne banery". Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 29.11.04, 14:47 > Będę interweniował, aby część zleceń była kierowana też do Trybuny i Nie ;) Wystarczy, że zainterweniujesz, by twoi koledzy nie szastali publicznymi pieniędzmi. Jakoś dziwnie nie widzisz w tym nic nagannego? Cóż gdyby Kwiatkowski istotnie dawał płatne ogłoszenia w Trybunie czy NIE, mielbyśmy kolejna komisję śledczą. Ale co wolno Wojewodzie... Cóżeś się tak Wściekł. Ciśnienie nie podniosło mi się nawet o mikrobar.:) Myślałem, że forum to miejsce wymiany opinii, rozmowy, a > > nie jedynie "powierzchnia rekalmowa" na której wiesza się "partyjne banery". Tez tak myślałem, do czasu, gdy nie zaczęto tu wieszac banery twojej partii i nawoływać do delegalizacji twojej konkurencji:)) Cóż co wolno Wojewodzie..., czy "SLD wolno mniej niz PO"? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak Platfusy będa rządzić 02.12.04, 17:00 XYZecie, ale zes sie 'zapalil' w tym watku:) i to juz na poaczatku, no ale bede brnal dalej w dol...mimo iz Twoja teza wydaje sie z mocna naciagana i wyjatkowo nietrafiona, no ale nie zawsze sie trafia jak by sie chcialo:) ...a tak swoja droga widzialem w Warszawie na oczy wlasne sklepik, w ktorym byly pokale z Kozlem...no ale sklepik byl zamkniety:( ...ale pokal nie zajac...mam nadzieje ze zostanie dla nas zakupiony... ...a tak swoja droga to w ogole ostatnio jestes wyjatkowo 'zapalony';-0 Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 08:21 Cóż albecie nieopatrznie zajrzałem w telewizor i zobaczyłem Wassermana w akcji. To było traumatyczne przeżycie.;) Co do pokalu z Koziołkeim, to mnie podkręciłeś:))))) A co do wątku. Pozwól albercie, że posłużę się przykładem. Gdyby to Kwiatkowski zlecał reklamy rozgłośniom związanym z Czarzastym, byłby to wątek trafiony? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 09:31 xyz-xyz napisał: > Cóż albecie nieopatrznie zajrzałem w telewizor i zobaczyłem Wassermana w akcji. > > To było traumatyczne przeżycie.;) * ta, podzielam ta opinie. w ogole ta komisja jest wyjatkowo traumatyczna, bez zbytnich wyjatkow... > Co do pokalu z Koziołkeim, to mnie podkręciłeś:))))) * :) > A co do wątku. Pozwól albercie, że posłużę się przykładem. Gdyby to Kwiatkowski zlecał reklamy rozgłośniom związanym z Czarzastym, byłby to wątek trafiony? * no wtedy na pewno;-) a tak na powaznie...to wg mnie takze nie...bo co to znaczy zwiazanym z Czarzastym? a muzom czy cos takiego...? ...no i w jakim sensie TVP czy tez Dworak jest zwiazany z RMF, ZET czy tez Trojka w ktorej takze leca reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 10:57 > * ta, podzielam ta opinie. w ogole ta komisja jest wyjatkowo traumatyczna, bez > zbytnich wyjatkow... Co powiesz o Celińskim? a tak na powaznie...to wg mnie takze nie...bo co to znaczy zwiazanym z > Czarzastym? a muzom czy cos takiego...? > > ...no i w jakim sensie TVP czy tez Dworak jest zwiazany z RMF, ZET czy tez > Trojka w ktorej takze leca reklamy? Trójka albercie, to rozgłośnia publiczna związana z TVP, więć sprawa jest oczywista. Co do Zetki i RMF istnieje pewna zależność. Otóż właścicele tych stacji baaartdzo pomogli w przejęciu władzy nad TVP przez PO. To jest albercie niezaprzeczalne. Oczywiście związek między tym faktem, a emisją płatnych reklam, jest teoretyczny. Ja żadnych dowodów na kumoterstwo nie mam. Ale nigdy wcześniej TVP nie reklamowała się w prywatnych mediach. Zaczęła po przejęciu władzy przez PO i odsunięciu Pacławskiego. A kto albercie miał "patronat medialny" nad sprawą Pacławskiego i mandatem Orłowskiego (zawisko mogłem przekręcić bo nie pamiętam, a nie chce mi się szukać),zartudnionego w TVP członka Rady Nadzorczej? Nie widzisz tu żadnych "zbiegów okoliczności"? SLD za drobniejsze sprawy obrywało. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 11:17 xyz-xyz napisał: > > * ta, podzielam ta opinie. w ogole ta komisja jest wyjatkowo traumatyczna > , > bez > > zbytnich wyjatkow... > > Co powiesz o Celińskim? * to wlasnie ten wyjatek...nie zawsze wg mnie, ale wyjatek... ...reszta to albo idioci, albo prawni dyletanci...albo polityczni lowcy...albo klamcy...albo ci ktorzy lamia prawo... > Trójka albercie, to rozgłośnia publiczna związana z TVP, więć sprawa jest > oczywista. * ok. Co do Zetki i RMF istnieje pewna zależność. Otóż właścicele tych > stacji baaartdzo pomogli w przejęciu władzy nad TVP przez PO. To jest albercie niezaprzeczalne. * no nie wiem czy jest czy nie jest niezaprzeczalne. wiem ze poglady wlascicela rmf sa jednoznzaczne i na pewno nie jest to szacunek do sld. co do zet to nie wiem jak to w rzeczywistosci wyglada, ale na pewno sld nie jest partia z ich bajki. Oczywiście związek między tym faktem, a emisją płatnych > reklam, jest teoretyczny. Ja żadnych dowodów na kumoterstwo nie mam. Ale nigdy > wcześniej TVP nie reklamowała się w prywatnych mediach. * ani na bilbordach,a teraz czyni to bardzo intensywnie. ja takze nie mam dodowdo za ani przeciw Twojej tezie czy tez domyslom. jedna rzecz to siac watpliwosci, a druga to kogos oskarzac... Zaczęła po przejęciu > władzy przez PO i odsunięciu Pacławskiego. A kto albercie miał "patronat > medialny" nad sprawą Pacławskiego i mandatem Orłowskiego (zawisko mogłem > przekręcić bo nie pamiętam, a nie chce mi się szukać),zartudnionego w TVP > członka Rady Nadzorczej? Nie widzisz tu żadnych "zbiegów okoliczności"? SLD za drobniejsze sprawy obrywało. * no wiec dla mnie zatrudnienie czlonka rady nadzorczej to absolutny skandal, ktory obciaza Dworaka. ...ale jeszcze wieksza wpadka bylo zatrudnienie na stanowisku pierwszego kadrowego bylego czlonka sluzb specjalnych:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: do xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:37 Jest bardzo prawdopodobne, że te reklamy to nie są reklamy płatne z kasy TVP. Pomiędzy mediami istnieją jeszcze umowy o wzajemnym reklamowaniu się. Znaczy to, że np : ZETka reklamuje programy TVP, a TVP ZETki. W takim przypadku nikt nikomu nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: do xyz 29.11.04, 15:42 Czyli mamy skok na kasę. TVP nie potrzebuje reklamy w Radio Zet. Jest to dojenie kasy a`la Stella Maris. TVP rekalmuje Zetkę za friko (normalnie kosztowałby to gruby szmal), w zamian Zetka puszcza nikomu nie potrzebna reklamę... Czyli srutu tu tu pierdzidrutu. Gdyby to Kwiatkowski zrobił, NIK rozniołaby go na strzępy. Ale że kasę puszczają apolityczni członkowie Platformy Obywatelskiej, to problemu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: do xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:51 Z jakiś powodów, nie wiem do końca jakich, ale wyczuwam to, że nie jesteś dzisiaj do rozmowy. Przyczyn może być wiele. Konferencja Wojewódzka ? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: do xyz 29.11.04, 16:06 > Z jakiś powodów, nie wiem do końca jakich, ale wyczuwam to, że nie jesteś > dzisiaj do rozmowy Dlaczego tak sądzisz? Bo pokazałem jak działają Platfusy, które mają gębunie pełne troski o publiczne środki? Przyczyn może być wiele. > Konferencja Wojewódzka ? Pudło. Nie byłem na Zjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: do xyz 29.11.04, 16:09 a towarzysz Anatol Syrenicz byl ?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: do xyz 29.11.04, 16:12 Skoro mnie tam nie było, to skąd mam wiedzieć czy był tam Syrenicz? Duch święty miał mi to objawić?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: do xyz 29.11.04, 16:31 Nie. Za to opiłem udany skok na kasę w TVP, jaki zrobili chłapoaki paltfusiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Jak Platfusy będa rządzić IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 16:21 Jak platfusy będą rządzić-zobaczymy.Jedno jest pewne.Rządów gorszych niz sldowskie już mieć nie będziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 29.11.04, 16:29 Taaa właśnie to udowadniaja chłopaki platfusiaki. Teraz TVP potem całe Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Jak Platfusy będa rządzić IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 16:35 powtarzam:większych oszustów,złodziei i zwyczajnych głupów niż za Leszka Millera już w Polsce nie będzie.To fizycznie niemożliwe.A innym trzeba po prostu patrzeć na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 29.11.04, 16:38 ak to sobie tłumacz. "Nie ważne, że kradną, ważne że SLD gorsze". Platfuski jeszcze władzy nie wzięły, a juz kradną. Czerwoni choć do przejęcia władzy poczekali;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Jak Platfusy będa rządzić IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.04, 23:30 Czerwoni choć do przejęcia władzy > poczekali;)))) Czerwoni tacy jak ty to kradli ponad 40 lat i to było według ciebie OK. XYZ jesteś zepsutym do cna czerwonym burakiem. I nie argumentuj tu że jak wy kradliście to było git a teraz inni kradną bo może i kradną ale nie na taka skalę jak wy kiedyś a nawet teraz. Zobacz jakie są afery tylko z twoimi kolegami w tle !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 30.11.04, 08:31 > Czerwoni tacy jak ty to kradli ponad 40 lat i to było według ciebie OK No co jest bełkot? A gdzie twoje "A SLD to..?" Lew niech nie pirdzieli, xyz ma 30 lat. Więc cos się matematycznie nie zgadza;) XYZ > jesteś zepsutym do cna czerwonym burakiem. Wole bys czerwonym burakiem niż czarnym matołem, co z gełbą pełną frazesów o uczciwości, robi skok na państwową kasę. I nie argumentuj tu że jak wy > kradliście to było git a teraz inni kradną bo może i Gdzieś ty ten argument wyczytał Seneko? bo może i kradną ale nie na taka > skalę jak wy kiedyś a nawet teraz. Super teoria. My możemy kraśc bo czerwoni kradli na większą skalę:))))) No co jest blekot? Dowal mu: "A SLD to..." Zobacz jakie są afery tylko z twoimi > kolegami w tle !!!!!!!!!!!!! Widzę. Wszyscy co przekręcali, albo mają zarzuty albo siedzą. Twoi koledzy ordynarnie doją szmal i nic. Cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Jak Platfusy będa rządzić IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 12:12 Czy xyz jest naprawdę idiotą,czy tylko udaje?Jeśli udaje,to oscara mu! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 30.11.04, 14:12 Liczba i ważkość twoich argumentów polemicznych wprost zwaliła mnie z nóg. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 09:41 xyz-xyz napisał: > Taaa właśnie to udowadniaja chłopaki platfusiaki. Teraz TVP potem całe Państwo. > * dwie uwagi XYZecie: 1. czy sprawia Tobie klopot to aby napisac po prostu PO? ja tam sie jakos nauczylem pisac po prostu SLD, a nie jakies eufemizmy. ...tak zwracam uwage, bo wg mnie jezeli w wypowiedzi uzywasz eufemizmu powszechnie uwazanego za obrazliwy to tym samym od poczatku stawiasz sie w swietle nieobiektywnej i nacechowanej napie..nka polityczna wypowiedzi... 2. czy Ty tak szczerze przejmujesz sie tym jak bedzie wygladac Polska o wyborach? wiesz, bo jakos tak w szczerosc tych intencji powatpiewam:) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 10:26 1. Uroczyście slubuję uzywać eifemmizmów jedynie w odpowiedzi na eufemizmy:) 2. Nawet nie wiesz jak bardzo się tym przejmuję. A w świetle zapowiedzi polityków PO i PiS, jeszcze bardziej się tym przejmuję, a sprawa TVP to jakby preludium. (widzsz? Bez eufemizmów). Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 10:43 xyz-xyz napisał: > 1. Uroczyście slubuję uzywać eifemmizmów jedynie w odpowiedzi na eufemizmy:) * uroczyscie slubuje, ze bede trzymal za slowo:-) > > 2. Nawet nie wiesz jak bardzo się tym przejmuję. A w świetle zapowiedzi > polityków PO i PiS, jeszcze bardziej się tym przejmuję, a sprawa TVP to jakby > preludium. (widzsz? Bez eufemizmów). * no nie wiem. ...ale to przejecie czy nie nazbyt pozno Cie naszlo?;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 11:02 no nie wiem. > ...ale to przejecie czy nie nazbyt pozno Cie naszlo?;) Jak dotychczas nikt nie zapowiadał "przewrotów majowych":) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 11:25 xyz-xyz napisał: > no nie wiem. > > ...ale to przejecie czy nie nazbyt pozno Cie naszlo?;) > > > Jak dotychczas nikt nie zapowiadał "przewrotów majowych":) * ale np ktos zapowiadal uczciwe panstwo...a wyszlo jak wyszlo... ...mnie chodzi o to ze hasla pozostaja zawyczaj haslami...a i tak o wizerunku i notowanaich zdecyduja rzeczwiste dzialania... ...jedni poplyneli na radykalizacji przedwyborczej...a kolejny moim zdaniem jezeli ta radykalizacja bedzie postepowac dopiero poplyna...bo po prostu tak glupich hasel nie da sie zrealizowac w anszym kraju... tyle Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 11:47 > * ale np ktos zapowiadal uczciwe panstwo...a wyszlo jak wyszlo... Państo albercie uczciwe jest. Np: (wybaczysz mi ten eufemizm?:) )złe komuchy wprowadziły zasadę odpowiedzialności organów skarbowych za swoje decyzję. Czyż to nie piękne? A że kilku cwaniaków okazało się mniej uczciwych niz zapowiadali, to nie znaczy, że Państwo jest nieuczciwe i formacja jest nieuczciwa. Jak widzisz na przykładzie TVP w PO, też nie same świętoszki, a nawet jeszcze władzy nie mają. Co będzie jak ją dostaną? O to się martwię. > ...mnie chodzi o to ze hasla pozostaja zawyczaj haslami...a i tak o wizerunku i > > notowanaich zdecyduja rzeczwiste dzialania... I to było moim celem albercie, gdy zakładałem ten wątek. PO ma piekne hasła, a nawet jeszcze władzy nie dostawszy, hasło sobie a życie sobie. Więc może z tym gromieniem SLD, PO powinno troszeczkę przyhamować, bo sami jakby tacy nienajczystsi:)))) ...jedni poplyneli na radykalizacji przedwyborczej...a kolejny moim zdaniem > jezeli ta radykalizacja bedzie postepowac dopiero poplyna...bo po prostu tak > glupich hasel nie da sie zrealizowac w anszym kraju... > > tyle Nalezy zalecić wszystkim picie Koziołków. Będzie w Kraju pełen ekumenizm. Cóż nic do tego tekstu dodać nie mogę:) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Jak Platfusy będa rządzić 03.12.04, 11:53 xyz-xyz napisał: > > * ale np ktos zapowiadal uczciwe panstwo...a wyszlo jak wyszlo... > > Państo albercie uczciwe jest. Np: (wybaczysz mi ten eufemizm?:) )złe komuchy > wprowadziły zasadę odpowiedzialności organów skarbowych za swoje decyzję. Czyż > to nie piękne? > A że kilku cwaniaków okazało się mniej uczciwych niz zapowiadali, to nie > znaczy, że Państwo jest nieuczciwe i formacja jest nieuczciwa. Jak widzisz na > przykładzie TVP w PO, też nie same świętoszki, a nawet jeszcze władzy nie mają. > > Co będzie jak ją dostaną? O to się martwię. * troche sie nie zrozumielismy...ja wiem ze mimo wszytsko nasze pasntwo jest uczciwe...nawet bardziej niz ci ktorzy to zapowiadali (no nie bede podawal przykladow bo nie o to tu chodzi)...i wiem ze nie cala oraganizacja i tak dalej i tym podobnie... ...miales uzywac eufemiznow tylko w odp na eufemizm:) > > > > ...mnie chodzi o to ze hasla pozostaja zawyczaj haslami...a i tak o wizer > unku > i > > > > notowanaich zdecyduja rzeczwiste dzialania... > > I to było moim celem albercie, gdy zakładałem ten wątek. PO ma piekne hasła, a > nawet jeszcze władzy nie dostawszy, hasło sobie a życie sobie. Więc może z tym > gromieniem SLD, PO powinno troszeczkę przyhamować, bo sami jakby tacy > nienajczystsi:)))) * no tu sie widac zrozumielismy... > > > ...jedni poplyneli na radykalizacji przedwyborczej...a kolejny moim zdaniem > > jezeli ta radykalizacja bedzie postepowac dopiero poplyna...bo po prostu > tak > > glupich hasel nie da sie zrealizowac w anszym kraju... > > > > tyle > > Nalezy zalecić wszystkim picie Koziołków. Będzie w Kraju pełen ekumenizm. Cóż > nic do tego tekstu dodać nie mogę:) * tak:) ...pijmy Koziolki:)))))) na potege!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit z kajetu komuszka 29.11.04, 18:38 xyz-xyz napisał: > Ostatnio w radiach RMF FM i Zetce pojawiły się reklamy opłacane przez TVP oj ty maly niedobry komuszku. dlugo sie zastanawialem o co ci chodzi dopiero jak przeczytalem innych to zrozumialem. nie reklamy oplacane przez tvp co sugeruje ze oplacaja reklame rokity albo kaczynskiego ale reklamy tv oplacene przez ta tv. ciezko tez przyporzadkowac obie dyskoteki radiowe do polityki. chociaz sldowcom z tak wyprana mozgownica trudno to sobie wyobrazic ze jakies media moga nie nalezec do parti politycznej i po prostu puszcac lupanke od rana do nocy ku uciesze nastolatkow i co bardziej tepych czlnonkow mojej ulubionej i najabrdziej uczciwej partii z najbardziej sexowna jakubowska na swiecie. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 29.11.04, 20:40 > oj ty maly niedobry komuszku. dlugo sie zastanawialem o co ci chodzi dopiero > jak przeczytalem innych to zrozumialem. Bez tych innych w życiu byś nie zrozumiał? Chyle czoła za samokrytykę. nie reklamy oplacane przez tvp co > sugeruje ze oplacaja reklame rokity albo kaczynskiego ale reklamy tv oplacene > przez ta tv. ciezko tez przyporzadkowac obie dyskoteki radiowe do polityki. Cóż może kiedy sprawdzisz, kto jest właścicelem tych stacji radiowych, może coś zrozumiesz. Choć wątpię bo inni nic nie napiszą:) chociaz sldowcom z tak wyprana mozgownica trudno to sobie wyobrazic ze jakies > media moga nie nalezec do parti politycznej i po prostu puszcac lupanke od rana > > do nocy ku uciesze nastolatkow i co bardziej tepych czlnonkow mojej ulubionej i > > najabrdziej uczciwej partii z najbardziej sexowna jakubowska na swiecie. > pozdrawiam black Cóż ten chamski post wskauje, że blekot zagłusza oczywisty fakt: Spółka Skarbu Państwa zleca reklamy prywatnym stacjom radiowym. Gdyby to Kwiatkowski zrobił blekot stworzyłby juz 729 wątków o zdelegalizowanie SLD. A że robi to apolityczny członek Platformy Obywatelskiej, to nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: z kajetu komuszka IP: *.atlsfl.adelphia.net 30.11.04, 02:12 XYZ, na Zjezdzie nie byles , zatem nie nalezysz do uprzywilejowanych to po kiego grzyba sie tak szarpiesz ? I tak obecni SLD-owcy na swieczniku cie nie zauwaza a jeli nawet , to i tak pojda w odstawke , co nawet ktos tak zacietrzewiony jak ty musi przewidywac. Daj sobie odpoczynek, sprobuj sie zorientowac w racjach innych - moze jednak maja cos sensownego do powiedzenia. Przeciez sam rozumiesz ze w naszym kraju nie ma lewicy w znaczeniu miedzynarodowym. To co sie powszechnie nazywa lewica nawet z wygladu nie przypomina partii socjal-demokratycznej. Wyglada na to ze masz ogromny zapal, poczucie solidarnosci, chec odegrania roli w spoleczenstwie, wiec dlaczego zamiast prowadzic jalowe boje na forum nie wezmiesz sie za jakies pozyteczne dzialanie. Jest wiele mozliwosci spozytkowania energii i zapalu z lepszym skutkiem. I prosze potraktuj moj post jako dobra rade a nie zlosliwosc. pozdrawiam Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 08:45 > XYZ, na Zjezdzie nie byles , zatem nie nalezysz do uprzywilejowanych to po > kiego grzyba sie tak szarpiesz ? I tak obecni SLD-owcy na swieczniku cie nie > zauwaza a jeli nawet , to i tak pojda w odstawke , co nawet ktos tak > zacietrzewiony jak ty musi przewidywac. Moja broszka na co się zacietrzewiam. :) Daj sobie odpoczynek, sprobuj sie zorientowac w racjach innych - moze jednak > maja cos sensownego do powiedzenia Tak mają. "Zdelegalizować SLD" "Szarpniemu demokracji cugle" "Trzeba skończyć z trójpodziałem władzy". Ci inni mający wiecznie pełne buzie zarzutów pod adresem Sojuszu nie mają nic na przeciw, że ich pupilkowie pompuja pańswową kasę. I co oni mja do powiedzenia? "Pajac". Przeciez sam rozumiesz ze w naszym kraju > nie ma lewicy w znaczeniu miedzynarodowym. Hmmm. Zadziwiajće, że ci z prawa zawsze wszystko wiedzą najlepiej. Nawet to co myślę i rozumiem. Wiesz Hanko, tego się własnie obawiam. Wielkiego Brata, któryy wszystko wie najlepiej. To co sie powszechnie nazywa lewica > nawet z wygladu nie przypomina partii socjal-demokratycznej. Hmmmm... o ile się orientuje Sojusz Lewicy Demokratycznej jest członkiem Międzynarodówki Socjalistycznej, więc coś w SLD jednal lewicowego jest. No ale przeciez prawica wie wszystko lepiej. > Wyglada na to ze masz ogromny zapal, poczucie solidarnosci, chec odegrania roli > > w spoleczenstwie, wiec dlaczego zamiast prowadzic jalowe boje na forum nie > wezmiesz sie za jakies pozyteczne dzialanie. Jest wiele mozliwosci spozytkowani > a > energii i zapalu z lepszym skutkiem. O to się nie martw. A boje na forum nie są wcale tak jałowe jak myślisz. To że robię tu za Advocati Diaboli, pozwala tobie przeczytać stnowisko inne niż nienawistny bełkot blekota. A to już coś. prosze potraktuj moj post jako dobra > rade a nie zlosliwosc. Każdą radę biorę sobie do serca. Twoja też:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: z kajetu komuszka IP: 217.153.6.* 30.11.04, 10:51 ..czy w tym wątku xyz-xyz (d.XYZ-dlaczego z pionu poszło w bok?) chodzi o Dworaka tvp? Czy chodzi o racje,poglady własne,swiatopoglądy i ich wymianę z innymi? na pewno nie. Też nie chodzi że 'jestem advocati diaboli' bo lubię. Advokatusem diaboli mozna być w sytuacji 'broniąc - oskarżam' nie odwrotnie /nawet wbrew faktom ale dla ujawnienia prawdy/ jak to czynisz xyz- cie. W prezentacji jednak swojej 'lewicowej prawdy' widać wyraźnie wzmożoną aktywność jeśli nie agresję. A byłeś już bardziej wyważony, choć mimo często braku argumentów, zawsze jednoznaczny a teksty logicznie poukładane / nie cenzuruje to mój odbiór/. Co się stać mogło? Kierujac się troską o jakość wypowiedzi przecież prawnika chcę przynajmniej sobie tą zmianę wytłumaczyć: - jak mawiali starzy komuniści; jak nie masz racji pluj na wszystkich, zmieniaj tematy na zasadzie "a w ameryce negrów biją", argumentuj zmyślonymi faktami lub fakty interpretuj tak jak ci wygodnie. Nawet jeśli udowodnią ci nieprawdę, sianie zamętu, kłamstwa zawsze coś z tego plucia pozostanie. Im głośniej,agresywniej będziesz się wypowiadał więcej ludzie zapamiętają. I nie bój się nic ci nikt nie zrobi 'póki my rządzimy'. Tak to widzę xyz-cie w twoim wątku. Dlaczego taka zmiana ? /tu można sobie rozważać róznie/- a dyć dlatego że chcesz się pokazać bo nowe rozdanie a do tej pory u swoich partyjnych przyjaciół miałeś 'przechlapane'. Jest szansa na sanację xyz-ta we właściwym kieruku i zaufane towarzystwo(jeszcze bardziej na lewo i w pierszym szeregu walki z kościołem ; może nawet wykolegować H56). Czy mu tego życzyć? oby ta sanacja nie okazała się chwilowa - kazdy kreuje własne miejsce na Ziemi. Było by mnie żal nawet xyz-ta boć to "szczery chłop' pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 11:27 > ..czy w tym wątku xyz-xyz (d.XYZ-dlaczego z pionu poszło w bok?) chodzi o > Dworaka tvp? W rzeczy samej. W prezentacji jednak swojej 'lewicowej prawdy' widać wyraźnie wzmożoną > aktywność jeśli nie agresję. A byłeś już bardziej wyważony, choć mimo często > braku argumentów, zawsze jednoznaczny a teksty logicznie poukładane / nie > cenzuruje to mój odbiór/. Nie przypominam sobie bym pisał coś bez argumentacji, ale niech ci będzie. Co się stać mogło? Kierujac się troską o jakość wypowiedzi przecież prawnika > chcę przynajmniej sobie tą zmianę wytłumaczyć: > - jak mawiali starzy komuniści; jak nie masz racji pluj na wszystkich, zmieniaj > > tematy na zasadzie "a w ameryce negrów biją", argumentuj zmyślonymi faktami lub > > fakty interpretuj tak jak ci wygodnie. > Nawet jeśli udowodnią ci nieprawdę, sianie zamętu, kłamstwa zawsze coś z tego > plucia pozostanie. Im głośniej,agresywniej będziesz się wypowiadał więcej > ludzie zapamiętają. I nie bój się nic ci nikt nie zrobi 'póki my rządzimy'. To bardzo ciekawy sposób na spostponowanie interlokutora suwaku. Ani słowem nie odniosłeś się do niewątpliwego faktu zlecania, w moej ocenie nieuzasadnionej, reklamy stacjom radiowym związanym z dwoma wielkimi koncernami medialnymu. Zupełnie przypadkeim z tymi koncernami, które walnie przyczyniły się do objęcia przez pana Dworaka funkcji prezesa TVP. Zaserwowałeś zaś pakiet pomówień bez wskazania, jakiez to kłamstwa i zamęt sieję. Zatem jeżeli juz ktokolwiek stosuje opisaną przez ciebie formę dezinformacji, to właśnie ty suwaku. Ja swój wywód uargumentowałem w dość konkretny sposób, ty zaś oblałeś mnie wiadrem pomyj, bez słowa o meritum. Dlaczego taka zmiana ? /tu można sobie rozważać róznie/- a dyć dlatego że > chcesz się pokazać bo nowe rozdanie a do tej pory u swoich partyjnych > przyjaciół miałeś 'przechlapane'. Jest szansa na sanację xyz-ta we właściwym > kieruku i zaufane towarzystwo(jeszcze bardziej na lewo i w pierszym szeregu > walki z kościołem ; może nawet wykolegować H56). Widzisz suwak, to dalszy ciąg pomyj a`la starzy komuniści. Owa zamiana z prostego powodu. Tobie bliscy politycy, tak już pewni swego, zaczęli siorbać kasę nie przestając gardłować na konkurencję. Daja po prostu argumenty do kopniaków. I ja z wielką radością tych kopniaków będę udzielał. Czym zapewne będę prowokował twoje emocjonalne wystapienia. Może masz rację, że nastąpiło pewne przesilenie. Prąca do wałdzy prawica zaczyna odrzucać łaszki reformatorów i zaczynają wystawać krzywiutkie gąbki AWSiaków. > Czy mu tego życzyć? oby ta sanacja nie okazała się chwilowa - kazdy kreuje > własne miejsce na Ziemi. O zapewniam, że chwilowa nie będzie. Słodki zapach mamony już odbiera rozumki "reformatorom". Tak jak odebrał niektórym moim kolegom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: z kajetu komuszka IP: 217.153.6.* 30.11.04, 11:57 ..piękny tekst dlatego 'no comment'. ..tylko dlaczego potwierdzasz tezy które zawarłem w swoim poście! konkretnie i precyzyjnie z typowym dla siebie wysublimowanym intelektem?. dzięki i pozdrawiam ps. temat mojego postu nie dotyczy tv dworaka i 'platfusów'i nie ma nic wspólnego z dezawuowaniem osoby. jakiejkolwiek / nie znam tematu i nie kwestionuję jego istnienia/ .. przepraszam że nie zostałem zrozumiany ale chciałem poddać 'intelektualnej wiwisekcji' wyraźną zmiane prezentacji przez XYZ-ta. Dla mnie jest to bardziej interesujące niż temat bo za J.W Goethe: "nie sadź nikogo dopóki nie znajdziesz się na jego miejscu" w kompilacji z własną maxymą "poznawaj samego siebie, odrzuć to czym nie jesteś". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: z kajetu komuszka IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 12:16 Pomyłka, Hanko.Xyz już w odstawkę poszedł.Teraz usiłuje zasłużyć, by go chcieli z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 14:24 Oczywiście Pola vel tuner wie co xyz chce, jak cała prawica i jej klakierzy widzą co myślą inni:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 16:08 xyz-xyz napisał: > Oczywiście Pola vel tuner wie co xyz chce, jak cała prawica i jej klakierzy > widzą co myślą inni:)))) O,przepraszam,żadne'vel".Mnie do swych komuszych konszachtów, XYZ nie mieszaj.Jesteś tak ograniczonym typem,że nawet dyskutować z tobą nie ma sensu.A swoją drogą, to cieszę się, że to ktoś taki jak ty właśnie jest komuszym klakierem. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 16:50 O,przepraszam,żadne'vel". Z całą pewnością vel. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=17330650&a=17414310 Kłamczucha. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 10:17 xyz-xyz napisał: > > Bez tych innych w życiu byś nie zrozumiał? ciezko by bylo nie moja wina ze ciezko ci wyrazic mysli. > > Cóż ten chamski post wskauje, że blekot zagłusza oczywisty fakt: Spółka Skarbu > Państwa zleca reklamy prywatnym stacjom radiowym. a komu ma zlecac? w panstwowym radio tez sie reklamowala. rekalmuje sie tez na bilbordach ktore zapewniam cie nie sa panstwowe nad czym mozecie wspolnie razem na egzekutywie sobie ubolewac. Gdyby to Kwiatkowski zrobił > blekot stworzyłby juz 729 wątków o zdelegalizowanie SLD. nie opowiadalem sie nigdy za delegacja sld chcociaz uwazam ja za pasozytujaca na panstwie sitwe kolesi. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 10:43 > > Bez tych innych w życiu byś nie zrozumiał? > > ciezko by bylo nie moja wina ze ciezko ci wyrazic mysli. Ci inni dzięki którym zrozumiałeś, większych problemów nie mieli:) a komu ma zlecac? w panstwowym radio tez sie reklamowala. rekalmuje sie tez na > bilbordach ktore zapewniam cie nie sa panstwowe nad czym mozecie wspolnie razem Hmmmmm. Może wcale? Nie wydaje mi się, że TVP potrzebuje umieszczać w Radio Zet reklamę, że o jakiejś godzinie będzie na Jedynce film z Bondem leciał. Ale dla blekota nie ma problemu, bo to nie SLD i nie w Trybunie umieszcza rekalamy za publiczne pieniądze. To Platforma Obywatelska zleca reklamy stacjom związanym z ITI i Agorą. Dla blekota jest to słuszne i zbawienne. Nic w tym złego. Powodzenia w budowaniu IV Rzeczypospolitej:) > nie opowiadalem sie nigdy za delegacja sld chcociaz uwazam ja za pasozytujaca > na panstwie sitwe kolesi. Zaś Platforma Obywatelska, jak pokazuje Dworak, to partiia ludzi uczciwych, dla których najważniejsze jest dbałość o fundusze... koncernów medialnych. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 10:54 xyz-xyz napisał: > Hmmmmm. Może wcale? Nie wydaje mi się, że TVP potrzebuje umieszczać w Radio Zet reklamę, że o jakiejś godzinie będzie na Jedynce film z Bondem leciał. moim zdaniem nalezy zakazac puszcania reklam w tvp i zostawic tylko jeden kanal misyjny reszte sprzedac. wtedy nie beda musieli byc sie o reklamodawcow i nie ebdzie reklam w twojej ukochanej zetce. Ale dla > blekota nie ma problemu, bo to nie SLD i nie w Trybunie umieszcza rekalamy za > publiczne pieniądze. To Platforma Obywatelska zleca reklamy stacjom związanym z > > ITI i Agorą. Dla blekota jest to słuszne i zbawienne. Nic w tym złego. > Powodzenia w budowaniu IV Rzeczypospolitej:) nie przypuszcam zeby kierowali sie tym do kogo to nalezy. to najsilniejsze dwie stacje z najwiekszym doratciem . dla iti czy agory to zadna kasa. > > > nie opowiadalem sie nigdy za delegacja sld chcociaz uwazam ja za pasozytu > jaca > > na panstwie sitwe kolesi. > > Zaś Platforma Obywatelska, jak pokazuje Dworak, to partiia ludzi uczciwych, dla których najważniejsze jest dbałość o fundusze... koncernów medialnych. Brawo. odpowiedzial bym w twoim stylu : a sld to... albo a pokaz mi gdzie tu jest przestepstwo, ale nie odpowiem nie uwazam rekamy skomercjalizowanej tvp w 2 najwiekszych i dyskotekowych nie politycznych radiach w kraju za nic szczegolnie zdroznego. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 11:36 > nie przypuszcam zeby kierowali sie tym do kogo to nalezy. to najsilniejsze dwie > > stacje z najwiekszym doratciem . dla iti czy agory to zadna kasa. Ja zaś jestem tego pewien:))) A pecunia non olet. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 12:54 xyz - nienawidze sld ale do Ciebie zawsze miałam wiele symapatii...a tu prosze zawiodłam się na tyle że mszę coś napisać. To zupełnie naturalne że tv reklamuje swoje tzw hity. A że robi to w radio to tylko efekt pewnej przemyślanej strategii. Sądząc jednak po Twojej reakcji już tak macie umysłu przeżarte korupcją, że w głowie się wam nie mieści ze można coś kupić nie robiąc z tego łapówki politycznej lub nie mając nadziei na załatwienie innych spraw. Twoje wypowiedzi traktuję jak prowokację do dyskusji..wydajesz się być a śledzę to forum doś długo, w miarę myślącym człowiekm, więc daruj sobie takie proste teksty Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: z kajetu komuszka 30.11.04, 15:03 > xyz - nienawidze sld ale do Ciebie zawsze miałam wiele symapatii... Miło mi:) a tu prosze > zawiodłam się na tyle że mszę coś napisać. Przykro mi, że Panią zawiodłem, ale cóż. Poglądy... To zupełnie naturalne że tv > reklamuje swoje tzw hity. A że robi to w radio to tylko efekt pewnej > przemyślanej strategii. Sądząc jednak po Twojej reakcji już tak macie umysłu > przeżarte korupcją, że w głowie się wam nie mieści ze można coś kupić nie > robiąc z tego łapówki politycznej lub nie mając nadziei na załatwienie innych > spraw. Niestety Pani aniko, ten rodzaj domniemania nieuczciwych zamiarów, wprowadziła w naszym życiu właśnie Wybiórcza. Tworząc GTW i inne twory. Zatem wyjaśnię dlaczego mam takie brzydkie skojarzenia w tym temacie. Otóż gływnym rozgrywającym w sprawie Rywina była spółka Agora wspomagana przez ITI. Nie będę się w dawał w szczegóły, ale głównym efektem działalności owych spółek było przejęcie przez pana Dworaka prezesury w TVP. Dodać warto, iż nawet po szczęśliwym zegnaniu bezpartyjnego Kwiatkowskiwgo i ustanowieniu w jego miejsce apolitycznego członka Platformy Obywatelskiej (oczywiście w celu odpolitycznienia TVP), Agora, poprzez swój organ prasowy Wybiórczą, a także ITI porzez TVN, medialnie rozmazywała każdą próbę utrzymania w TVP niejakiego Pacławskiego. Po wywaleniu Pacławskiego, dziwnym trafem, bardzo szybko, powstał "efekt pewnej przemyślanej strategii", akurat w Radio Zet (Agora) i RMF FM (ITI), choć jak ciekawie to ujął blekot, te rozgłośnie to dyskoteki dla średniowymagającej publiki, która raczej nie ogląda klasyki kina. Zatem w mojej przeżartej korupcją łepetynie zrodził się szalony pomysł, że pan Dworak spłaca pewne długi. Reklamami oraz stanowiskami dla pewnych osób dawniej zatrudnionych w wyżej wymienionych spółkach. wydajesz się być a śledzę > > to forum doś długo, w miarę myślącym człowiekm, więc daruj sobie takie proste > teksty Mam nadzieję, że ów tekst był mniej prosty niż te poprzednie.:) Równie serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: z kajetu komuszka 01.12.04, 08:22 Myślę jednak, że mimo wszystko doszukujesz się dziury w całym. Zapewne uważasz że wszystkie afery, aresztowania, są zmową prywtnych mediów i prowadzeniem przez nich kampanii przed wyborczej. Czasem warto chyba ciut wyluzować Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski ale aferę znalazłeś XYZ - może TO skomentujesz :-) 30.11.04, 14:50 "B. SLD-owcy: kampania Jakubowskiej z przekrętów "Zawsze najważniejszy jest dla mnie interes SLD - tak Aleksandra Jakubowska argumentowała swoją decyzję o rezygnacji z funkcji wiceszefowej Sojuszu" Oskarżeni o korupcję byli opolscy SLD-owcy oraz urzędnicy zeznają, że na kampanię posłanki Aleksandry Jakubowskiej szły pieniądze z przekrętów. - Próbują mnie w coś wmanipulować - kwituje Jakubowska Najbardziej Jakubowską obciąża była szefowa Estrady Opolskiej Violetta L. Twierdzi, że fałszowała faktury m.in. dla Stanisławy Chudzikiewicz, obecnie dyrektor opolskiego PZU (wcześniej szefowała firmie ubezpieczeniowej Heros w Opolu). - Mówiła mi, że potrzebuje pieniędzy dla Oli. Że musi jej pomagać w prowadzeniu biura i w kampaniach, bo ta pomogła jej córce i zięciowi w znalezieniu pracy. Zresztą to dzięki Jakubowskiej Chudzikiewicz została szefową PZU - zeznała Violetta L. Szefowa Estrady zawyżała więc faktury na organizowane dla Herosa - i później dla PZU - imprezy kulturalne albo wypisywała do faktur jakieś imprezy fikcyjne. - Ja dostawałam z tego 20-30 proc. - opowiedziała śledczym Violetta L. Według świadków w ten sposób z Herosa, a potem z PZU miało wypłynąć co najmniej kilkaset tysięcy złotych. - Chudzikiewicz nie tylko dawała na kampanię Jakubowskiej, ale fundowała też obiadki, gdy ta przyjeżdżała do Opola - zeznał były SLD-owski prezydent i wojewoda Leszek Pogan. Jakubowska pojawiła się w Opolu pierwszy raz w 1997 r., by wzmocnić listę kandydatów do Sejmu, której lider Jerzy Szteliga dopiero co przyznał się do współpracy z tajnymi służbami PRL. Została posłanką i odtąd - co wynika z wielu zeznań - związała się nie tylko z miastem, ale także z jego notablami. Poparła Pogana jako kandydata na wojewodę, i to wbrew opolskiemu baronowi. Obecnie Pogan oskarżony jest w aferze ratuszowej o branie łapówek - w sumie 1,6 mln zł. Teraz Jakubowska niechętnie przyznaje się do związków z byłymi SLD-owcami z Opola. Politycy też obciążają Oskarżeni o korupcję SLD-wcy potwierdzają powiązania Jakubowskiej z PZU. - Kiedy myślałem o stanowisku szefa PZU w Opolu, Jerzy Szteliga [b. szef SLD na Opolszczyźnie - red.] powiedział, że to działka Jakubowskiej - wyznał prokuraturze Remigiusz Promny, były naczelnik wydziału przetargów w opolskim ratuszu, były członek rady krajowej SLD [też miał brać łapówki]. Z kolei b. marszałek województwa Ewa Olszewska [również oskarżona o korupcję] opowiedziała, że w październiku 2002 r. Jakubowska i Szteliga wymogli na niej, by zatrudniła córkę Chudzikiewicz na intratnym stanowisku przedstawiciela województwa w Brukseli. Szteliga zaprzecza: - Kłamstwa. Próbują mnie w coś wmieszać. Sama szefowa opolskiego PZU Stanisława Chudzikiewicz ucina: - Nie słyszałam o tych zeznaniach i nie chcę z nikim na ten temat rozmawiać. Jakubowską mieli też wspierać finansowo niektórzy z opolskich restauratorów. Były SLD-owski wiceprezydent Piotr Kumiec [i on oskarżony jest o korupcję] opowiedział prokuraturze, że Jakubowska poprosiła go o pomoc w postawieniu w rynku ogródka piwnego dla pubu John Bull. - Mówiła, że jej bardzo pomagają - zeznał Kumiec. Pogan dorzucił kolejną ciekawostkę, zeznając, że jego następca w ratuszu Piotr Synowiec wręczył Jakubowskiej 10 tys. zł na kampanię wyborczą i w prezencie obraz Hanny Bakuły. Opolska prokuratura odmawia w tej sprawie wszelkich komentarzy, więc nie wiadomo, czy i kiedy zamierza przesłuchać Jakubowską. Sylwetka Aleksandry Jakubowskiej Karierę polityczną Aleksandra Jakubowska rozpoczęła jako rzecznik w rządach SLD Oleksego i Cimoszewicza. Po 2001 r. w rządzie Millera jako wiceminister kultury nadzorowała prace nad nowelizacją ustawy o RTV. Według części członków komisji śledczej ds. afery Rywina była w tzw. Grupie Trzymającej Władzę, która wysłała Lwa Rywina do Agory z korupcyjną propozycją zawarcia w nowelizacji korzystnych dla spółki zapisów. Później szefowa gabinetu premiera Millera. Jest członkiem rady wojewódzkiej SLD na Opolszczyźnie i koła w Domaszowicach k. Namysłowa." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2419212.html Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski mógłbym założyć nowy wątek ale tak przy okazji 01.12.04, 11:37 chyba lepiej :-))) Mógbyś skomentować problem p. Jakubowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: mógłbym założyć nowy wątek ale tak przy okazj 01.12.04, 12:03 Wstrzymam się do czasu postawienia ewentualnych oficjalnych zarzutów. Doświadczenia z przeciekami są ostatni mało budujące. Jakieś "Leszki", które okazują się fantasmagorią, nakazują dużą rezerwę do przecieków. Jeżeli się okażą prawdą zarzuty, to do pudła z nią. Jeśli nie, na odszczekanie nie liczę, jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: mógłbym założyć nowy wątek ale tak przy okazj IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 12:42 Jakoś z tv nie byłeś tak powściągliwy."Poczekam do czasu postawienia oficjalnych zarzutów" Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: mógłbym założyć nowy wątek ale tak przy okazj 01.12.04, 13:08 > Jakoś z tv nie byłeś tak powściągliwy. Nie twierdziłem, że nalezy delegalizować PO. Wskazałem, na dość jawną pompowankę dzieńgów. Pomyślałem sobie naiwnie, że tacy państwowcy jak wy, którzy tak dbają o każdą złotówkę publiczną, zatrzęsa się z oburzenia, że Prezes TVP POgrywa nieczysto.:)) ."Poczekam do czasu postawienia > oficjalnych zarzutów" Kanieszna. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem się;) 01.12.04, 13:09 Stawaim browar, że Pola i tuner to równiez Blackexit:)) Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem 01.12.04, 13:15 xyz-xyz napisał: > Stawaim browar, że Pola i tuner to równiez Blackexit:)) komu? i tak macie juz nachlane ruska wodka mordki po co jeszce browar? pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem 01.12.04, 13:21 Pijemy rosyjska wódke matołku, Ruś juz nie istnieje. Jeździmy tez na rosyjskiej ropie:)) Tobie nie postawię, bo z komuchami nie pijasz, jak gadasz. A szkoda bo stawiając bezrobotnemu z konkursu, połechtałbym swoją socjlna dusze.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem 01.12.04, 14:04 xyz-xyz napisał: > Tobie nie postawię, bo z komuchami nie pijasz, jak gadasz. a jendak sie uczysz. ciesze sie. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 10:43 Myślałam, że facet raczej udaje idiotę, ale może naprawde zwariował?Kurde, zacznijmy może przytakiwać Xyz-owi, w celach terapeutycznych.Tak Xyz,Pola to Tuner.Tuner to Blacki.Jesteś Napoleonem.Sld to uczciwa partia.Cenimu Cię i lubimy, uważamy za inteligentnego i sympatycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem 02.12.04, 11:13 Pola to > Tuner. W rzeczy samej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=17330650&a=17414310 Mogę Polę vel tunera poprosić o komentarz do tego, co znajduje sie pod tym linkiem? Czy Pola będzie udawać debila i odwracać kota ogonem? Kłamczuszka:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 12:38 Chcesz komentarza, proszę:nie mam pojęcia dlaczego tunerowi się literka"omskła". Nie wiem i mówiąc szczerze niewiele mnie to obchodzi.Ale wiem jedno-żeby z tego faktu wyciągnąć wniosek,że jestem blacko-tunerem, trzeba mieć, jak pisał Absztyf,bardzo nietypowy rozmiar kapelusza.Zdrówka życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem 02.12.04, 14:40 Srutu tutu pierdzidrutu. Jesteś żałosna/ny. Nie ma sensu z toba rozmawiać. A żeby pod róznymi nickami kadzić sobie, to nie wystarczy nietypowy kapelusz. Trzeba mieć bardzo niską samoocenę. Idź i nie grzesz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 16:23 To,że sensu rozmawiać z tobą nie ma, to Napoleonie prawda.Obciach AR-ce przynosisz, betoniku.Mimo wszystko jednak, na wyrozumiałość nie licz... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem 03.12.04, 08:09 Skończyłem US kłamczuchu/o. Nie pogrążaj się tą szczeniacką agresją. Robisz z siebie głupka wypierajać się oczywistych faktów jak smarkacz/smarkula. Pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Kiedy tuner wyzwie mnie od debili?Stęskniłem 03.12.04, 09:59 ejże!xyzecie,nie,żebym zaraz po powrocie chciała wywoływać awanturę,ale przecież niedawno uparcie twierdziłeś,że to ja jestem tunerem?obsesja jakaś,czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz A skoro juz przyjęliśmy tę formę, to może kolega 01.12.04, 12:15 zaczepialski ustosunkuje się to sprawy Marka Jurkam i jego licznych pezeprowadzek i remontów na koszt KRRiTV? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski chętnie się ustosunkuję ale nie znam sprawy :-))) 01.12.04, 13:18 Jeśli złamał prawo (w co wątpię) to ukarać, zamknąć niech się resocjalizuje. Jak złamał obyczaje, zwyczaje, normy społeczne (w co wątpię) to publicznie napiętnować (co ty właśnie robisz). I to są drogi XYZ-ecie standardy DLA WSZYSTKICH POLITYKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Hmmmmm 01.12.04, 13:24 Niestety kolego zaczepialski, stosując te zasady do POLITYKÓW SLD, jakos przypadkiem zawsze zapominasz dotać to JEŚLI. Zawsze zakładasz, że to pewnik. Und hier is der Hunt begrieben:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski bo politykom SLD stawaia zarzuty zwykle prokurator 01.12.04, 23:27 a nie pan XYZ. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeśli" 02.12.04, 08:23 Wybacz zaczepialski, ale na tym forum niejaki hipokryta33k2, twój kolega po poglądach, nazwał prokuratorski zarzut postawiony panu Januszowi Lewandowskiemu (Platforma Obywatelska) "atakiem ideologicznym". Sam Pan Arek Litwiński na tym forum, odnośnie swojego przyjaciela od Stargardzkiego TBS, również bagatelizował prokuratorskie zarzuty. Ale jakoś nie zrugałeś pana Arka, że nie odcina się od skompromitowanego polityka. Zatem wracam do tezy: kiedy prokuratorzy stawiają zarzuty Platfusiakom, zaczepialski ma sweje "jesli", gdy zarzuty czerwonemu na podstawie przecieków stawia gazeta, zaczepialski juz wydał wyrok skazujący. Zaczepisalski ukraść krowę, "jesli", zaczepialskiemu ukraść krowę, "winny". Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 08:56 Myślę XYZ, że w każdej opcji obowiązuje zasada Kalego. Zastanawia mnie tylko fakt, że jesteś jedynym wojującym "komuchem” na forum czyżby Twoi koledzy mieli w "głębokim poważaniu to, co się na ich temat mówi”? Biorąc pod uwagę to, co się dzieje w kręgach władzy to naturalne ze wszyscy i to bez wyjątku wykorzystują swoje stanowiska dla osiągnięcia korzyści materialnych, jeśli nie bezpośrednio oni jako "Jan Kowalki" to ich rodziny, przyjaciele i tzw. bliżsi i dalsi znajomi królika. Obowiązkiem mediów jest oczywiście wyłapywanie, co gorszych afer i ich naświetlanie. A prawem obywatela, szczere oburzanie się na niegodziwości. Dzięki temu można dać upust emocjom, Ci, co więcej wiedzą mogą poudawać bardziej oświeconych a szary tłum no cóż części ma to gdzieś a inni winią za swoją biedę "bandę złodziei". Szkoda tylko, że w tym wszystkim brakuje wewnętrznej uczciwości u samych polityką, braku kultury, obycia, wiedzy, czasem zwykłej przyzwoitości i chyba to mnie najbardziej jako wyborcę przeraża. Wiec Xyz nie wyciągaj, co tam "platfusy" narozrabiały....daleko im do Twoich Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:05 anika31 napisała: > Myślę XYZ, że w każdej opcji obowiązuje zasada Kalego. Zastanawia mnie tylko > fakt, że jesteś jedynym wojującym "komuchem” na forum czyżby Twoi koledzy > mieli > w "głębokim poważaniu to, co się na ich temat mówi”? byl jeszce jednen pod nazwa rzeznik ale jak zrobilo sie glosno o radnym kesiku i jego mieszkaniach komorkach itd to schowal sie razem ze wspomnianym radnym pod szafe i tak siedza do dzis. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:33 Może go wyciągniemy...pod szafąniewygodnie..wiesz oni czesto zmieniają skórki teraz pewnie ukrywa sie pod nazaw kuba rozpruwacz lub cos w tym stylu:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:39 No prosze anika przyganiła kocił garnkowi. Skórki to zmienia czernyj. Blackexit, Pola, tuner, strzykawusia i cos tam. To wciąż ten sam blekot w różnychformach. A co do rzeźnika i radnego Kęsika, możesz łatwo sprawdzić, że to dwie odrębne osoby. Czy albert_c jest wystarczająco wiarygodny? Spytaj go. P.S. Sorka albercie że cię do tego wmieszałem. P.P.S. Co do milczenia Radnego Kęsika, to zapytaj o to zaczepialskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:46 xyz-xyz napisał: > No prosze anika przyganiła kocił garnkowi. Skórki to zmienia czernyj. > Blackexit, Pola, tuner, strzykawusia i cos tam. To wciąż ten sam blekot w > różnychformach. cymbale. mowilem juz 100 razy ze wysteuje tylko jako ja. ciezko ci sie pogodzic z tym ze wiecej ludzi uzmanalo cie za blazna w czerwonej czapie z dzwoneczkami i legitymacja od milera w gaciach? pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:50 Wzrost twojej agresji jest wprost proporcjonalny do celności zadawanych ci ciosów:))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 10:04 xyz-xyz napisał: > Wzrost twojej agresji jest wprost proporcjonalny do celności zadawanych ci > ciosów:))))))))))))))))))))))))))))))) co to za cios ze myslisz ze ja jestm pani pola czy ktos tam inny. mnie twoje oblakanie nie interesuje. niedlugo uznasz mnie za Ojca Swietago ktorego tak nie nawidzisz i przypomne ci 101 raz ze to jestem ja: twoj kochany pan black Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 11:17 Nie ściemniaj bełkot:)))) Ja nie myślę, ja to wiem:) Za Białego Tate Cię nie wezmę, bo choć nie po drodze mi z jego wizją świata, to uważam go za miegdyś inteligentnego, starego schorowanego człowieka. Do ciebie żadna ta cech anie pasuje. I zaraz tam kochany:)))) Piwa nie chcesz ze mną pić, to cię nie lubię. Wiesz, że komuchy jak się z kims nie napiją, to nie lubią:))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 12:47 xyz-xyz napisał: > Wzrost twojej agresji jest wprost proporcjonalny do celności zadawanych ci > ciosów:))))))))))))))))))))))))))))))) * no wiec ja moze slowko jak ja to widze: 1. jestem przekoanny, ze Mr Black to Mr Black i nikt inny na forum. i nie wydaje mi sie abym sie mylil. 2. na forum jest co najnniej kilku forumowiczow ktorzy loguja sie pod roznymi nickami. Podczas spozywania pifka ostatnio z jednym z bystrzejszych w tych niuansach ode mnie forumowiczem zwroiclem uwage na to w jaki sposb i o czym pisza ci sami pod roznymi nickami... ...po tych obserwacjach domniemuje ze po czesci XYZecie amsz racje co do forumowicza tunera... ...ale i tak przykladem mnogosci pozostaje dla mnie forumowicz black.night oraz jego wiele, wiele alterego:)))) (przy okazji pozdrawiam feliksa i takie tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 13:36 1. jestem przekoanny, ze Mr Black to Mr Black i nikt inny na forum. i nie > wydaje mi sie abym sie mylil. Przyjmuję zatem bez komentarza. Blekota przepraszam za pomówienie. 2. O a kto zacz ów black.night???? Student1???? tuner i Pola to 100% ta sama osoba, a tez inne wcielenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 14:36 xyz-xyz napisał: > 2. > O a kto zacz ów black.night???? Student1???? * nie. np: 1. feliks edmuntowicz (to jego najnowsze alterego) 2wesolyromcio04 i jeszcze kilka innych bardziej lub mniej groznych o zdecydowanym nastawieniu antyswinskim:) > > tuner i Pola to 100% ta sama osoba, a tez inne wcielenia:) * da sie czasem zauwazyc:) ...bo to sie normalnie pogubic mozna jak czlowiek ma kilka nickow...ale ja tam szczerze uznaje akurat takie przypadki za przyklady dobrej zabawy na forum...raczej milej, a nie groznej 'choroby forumowej':) ...a o ilosci nickow forumowicza studenta nie wspomne:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 14:47 da sie czasem zauwazyc:) > > ...bo to sie normalnie pogubic mozna jak czlowiek ma kilka nickow...ale ja tam > szczerze uznaje akurat takie przypadki za przyklady dobrej zabawy na > forum...raczej milej, a nie groznej 'choroby forumowej':) Staram sie albercie dobrze bawić kolekcjonując miłe epitety na mój temat, jakie serwuje mi tuner/Pola:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 14:51 xyz-xyz napisał: > Staram sie albercie dobrze bawić kolekcjonując miłe epitety na mój temat, jakie > > serwuje mi tuner/Pola:)))) * czasem Ci te starania nie wychodza lub tylko tak udajesz:)))) ...bo dajesz sie poniesc ferworowi wymiany epitetow:)))) bardziej lub mniej zgrabnych... ...a tak w ogole to mi sie wydaje ze oboje(?) bawicie sie dobrze:) ...przekaz Fugaziemu pozdrowienia i powiedz ze watek dot kamienic to jeden z tych najlepszych jakie sie pojawily w tym roku na forum;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 14:57 czasem Ci te starania nie wychodza lub tylko tak udajesz:)))) > > ...bo dajesz sie poniesc ferworowi wymiany epitetow:)))) bardziej lub mniej > zgrabnych... Tu musze zaprotestować albercie. Jedynym epitetem jaki użyłem w ostatnim czasie (dość długim) był "kłamczucha". A teksty tuner/Pola traktuje jak zaczepki smarkacza w tramwaju:))) Fugaziego pozdrowię. Hmmm szkoda ża mój wątek o piłce nożnej się nie rozwinął. Mógł być ciekawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 15:04 xyz-xyz napisał: > Tu musze zaprotestować albercie. Jedynym epitetem jaki użyłem w ostatnim czasie > (dość długim) był "kłamczucha". A teksty tuner/Pola traktuje jak zaczepki > smarkacza w tramwaju:))) * masz racje...zle sie wyrazilem...poprawnie powinno byc tak, ze prowokujesz te epitety bo sie dobrze bawisz przyjmujac je na garde:)))) ...domyslam sie dlaczego (i w pewnym sensie jest to bardzo sprytny zabieg), ktoremu druga strona czesto sie poddaje...no ale jakies takie epitety czasem Ci wymskna w strone Mr Blacka - a on zawsze jest w stanie Ci sie odwzajemnic:-) > > Fugaziego pozdrowię. * dziekuje:) >Hmmm szkoda ża mój wątek o piłce nożnej się nie rozwinął. > Mógł być ciekawy:) * byl ciekawy... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 15:15 ...domyslam sie dlaczego (i w pewnym sensie jest to bardzo sprytny zabieg), > ktoremu druga strona czesto sie poddaje... ;) Jest jednak nadzieja dla PO:))))))) no ale jakies takie epitety czasem Ci > > wymskna w strone Mr Blacka - a on zawsze jest w stanie Ci sie odwzajemnic:-) Fakt:)) Ostatnio dałem mu "matołka", bo mu sie Rosja z Rusia myli:)))) Ale gdzie mi tam do blekota w epitetach?:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 15:19 xyz-xyz napisał: > ;) Jest jednak nadzieja dla PO:))))))) * wierzysz w PO? ...bez takich jaj prosze:))))) > Fakt:)) Ostatnio dałem mu "matołka", bo mu sie Rosja z Rusia myli:)))) Ale > gdzie mi tam do blekota w epitetach?:))))))))) * nie wnikajac w szczegoly, nierzadko dajecie sobie 'po razie':-) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 15:23 > * wierzysz w PO? > > ...bez takich jaj prosze:))))) Gdybym nie wierzył, to siedziałbym już u Fidela na Kubie:)))))))) * nie wnikajac w szczegoly, nierzadko dajecie sobie 'po razie':-) Taki forumowy folklor:) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 15:31 xyz-xyz napisał: > Gdybym nie wierzył, to siedziałbym już u Fidela na Kubie:)))))))) * na Kubie mozna siedziec jeszcze w Guantanamo... ...ale to taki z amerykanska styl siedzenia:) > Taki forumowy folklor:) * niech i tak bedzie...byle sie krew nie lala... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski ta niby odpowiedź radnego to ŚCIEMA. Zero treści 02.12.04, 14:29 i odpowiedzi na zarzuty zawarte w wątku. Ps Co z tego że ta sprawa to odgrzewany kotlet skoro TEN KOTLET NADAL ŚMIERDZI Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Każdy wyczyta z tego co chce 02.12.04, 14:44 Napisał ci wyraźnie, że to powmówiena firmy reklamowej, której wlazł w szkodę. Ty jednak i tak wiesz swoje. Zaczynam rozumieć dlaczego radny nie ma ochoty odpowiadać na twoje/wasze zarzuty. Wiecie swoje i tyle. Nic was nie przekona. O to co nie pasuje wam do wyobrażenia, pomijacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 16:30 Człowieku,opamiętaj się!Niedługo całe forum wymienisz.Wiara w spiskową teorię dziejów, to jeden z osiowych objawów schizofrenii.Na forum jesteś uważany za oszołoma,w pracy się z ciebie śmieją.Może czas zmienić front,Xyz? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 08:16 Zaraz zalogujesz się jako tuner i napiszesz "Tak! Pola ma rację ty głupku bla bla bla". Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 12:42 xyz-xyz napisał: > A co do rzeźnika i radnego Kęsika, możesz łatwo sprawdzić, że to dwie odrębne > osoby. Czy albert_c jest wystarczająco wiarygodny? Spytaj go. * potwierdzam:) ...dwie rozne persony... > P.S. > Sorka albercie że cię do tego wmieszałem. * nie ma sprawy...Rzezniak darze sympatia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Witam! IP: 62.29.137.* 02.12.04, 11:48 Wyciągnęliście mnie. Nie ukrywam się pod żadnym kubą rozpruwaczem. Dzisiaj w innym wątku wspomniałem że ostatnio pracowałem głównie poza Szczecinem. I niestety tak będzie do końca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Witam! 02.12.04, 14:32 Gość portalu: rzeźnik napisał(a): > Wyciągnęliście mnie. Nie ukrywam się pod żadnym kubą rozpruwaczem. Dzisiaj w > innym wątku wspomniałem że ostatnio pracowałem głównie poza Szczecinem. I > niestety tak będzie do końca roku. Przepraszam:) ale szukałam analogi to zamiłowań w używanym nazewnictwie Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Witam! 03.12.04, 12:53 Gość portalu: rzeźnik napisał(a): >Dzisiaj w > innym wątku wspomniałem że ostatnio pracowałem głównie poza Szczecinem. I > niestety tak będzie do końca roku. * pozdrawiam osobiscie:) ...i sprzyjajacych wiatrow zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 12:39 blackexit napisał: > byl jeszce jednen pod nazwa rzeznik ale jak zrobilo sie glosno o radnym kesiku > i jego mieszkaniach komorkach itd to schowal sie razem ze wspomnianym radnym > pod szafe i tak siedza do dzis. > pozdrawiam black * Mr Black, zapewniam ze Rzeznik nie zniknal z tego powodu...a i pod szafe sie nie schowal... ...a i tlumaczyc sie zdaje nie ma z czego... ...przy okazji pozdrowienia dla Rzeznika...wyjatkowo 'czerwonego' forumowicza:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:36 daleko im do Twoich > Pozdrawiam:) Wystarczająco blisko by zamkneli buźki z połajankami. Ja nie bronie przekrętasów z SLD. Nawołuję, by poczekac do wyroków Sadowych (kilka przykładów wskazuje na, to że Sądy orzekały inaczej niz Wybiórcza pisała), a Platfusy niech zaczną czyścić własne szeregi, a potem rzucaja kamieniami. O to mi chodzi koleznako sympatyczna. Równie gorąco pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:43 No to poczekajmy w sprawie TVP również. A swoją drogą sądy są wyjątkowo nierychliwe....a bez doniesień dziennikarskich wiele spraw gdzieś znika w odchłaniach prokuratorskich szaf. Wiesz jeżeli babka w szkole pyta się - czy któreś z rodziców może załatwić papier ksero dla dzieci - to pytanie jest "czy któreś z waszych rodziców może ukraść ze swojej firmy papier" a dzieci od poczatku ucza sie słowa - załatwić....super...po porostu super pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 09:53 I to jest wina SLD? A nie zauważyłaś, że dzieci uczą się róznież, że jezlei będą w jakiejś opcji politycznej, to beddzie im wolno więcej? Tak Gazeta Wybiórcza naucza i tak nauczaja na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 10:05 xyz-xyz napisał: > I to jest wina SLD? A nie zauważyłaś, że dzieci uczą się róznież, że jezlei > będą w jakiejś opcji politycznej, to beddzie im wolno więcej? Tak Gazeta > Wybiórcza naucza i tak nauczaja na tym forum. tego wszytskiego nauczyl ludzi prl i partia ktora obecnie nosi dzwieczna nazwe nazwe sld. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 10:56 Zgadzam się z Blackim to jest taka PRL-owska mentalność. Ale wiesz jak rozmawiam ze znajomymi z krajów które nie zaznały dobrodziejstw komunizmu to u nich wygląda to dokładnie tak ja u nas..ino że ludzie przyłapani na takim zachowaniu po prostu ponoszą konsekwencje swoich działań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 11:07 Jak w Francji? I w Niemczech? Czy może chodzi ci o premiera Włoch? Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 11:35 Mialam na myśli Kanadę i USA...mówię o znajomych a nie wiadomościachz z "WIADOMOSCI". Premierzy Włoch, Francji też się nie popisali. Jednak jak ktoś smiał zapytać się o wpływy na konto FUndacji małżonki naszego Prezydenta to opinia publiczna o mało co nie zlicznczowała pytającego. Jak on śmiał naruszyć Śwetosc Pani Prezydentowej. Tak jakby fakt bycia żoną Prezydenta pozwalał na stanie ponad prawem czy zainteresowaniem opinii publicznej. Tu chodzi o jakąś przyzwoitośc i odpowiedzialność, a już nie chce pisać moralność, sumienie czy człowieczeństwo. Panowie z Lewicy czuli się PANAMI tego kraju, nietykalnie, rządzili jak chceili i czym chcieli, ich buta arogancja, i samozadowolenie - vide nowy baron ZP jest przerażajace. Oni lub ich krewni, przyjaciele itd. mają to w genach przez kilkadziesiąt lat wrosło to w nich tak bardzo że nie są w stanie się tego już pozbyć. Natomiast młodzieżówka takssie tego raka z mlekiem ....patronów. Pozdrawiam (są oczywiscie wyjątki, ale te siedza ciuchutko na marginesie i są uważane za frajerów stulecia) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 11:47 Objawy blekotozy?:) Od badania Fundacji Kwaśniewskiej, jest UKS a nie Romcio Giertych. Zaś co do stania ponad prawem. Każdy z czerwonych ubabranych w afery ma zarzuty bądź siedzi. Panowie Lewandowski, Karp i inni mają akty oskarżenia i Platfuski jakoś nie wyrzucają, wręcz przeciwnie do Parlamentu Europejskiego. Więc mi aniko nie blekotuj, że czerwoni ponad prawem stoją, bo ponad prawem stoją głównie "państwowcy" z PO i PiS. I jak widac to stanie ponad prawem z mleczkiem Rokitków wypijaja młode platfuski. Ewidenta hucpa z kasą TVP nie robi na tobie wrażenia. "Przyjęta polityka reklamowa". Wywalenie z Orlenu faceta, który wpompował 50 mln. w TV Puls, w ramach "ryzyka biznesowego", to powód by niszczyć lewicę. To jest powód do przerażenia. Rózne komisje miast badać gdzie się podziało 800 ml. Orlenu, zajmuje się pełnomocnikiem Kulczyka. A młode platfuski o fundacji Kwaśniewskiej. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 11:56 Ups chyba się zdenerwowałeś - niepotrzebnie. Jak SLD będzie w opozycji to wsadzi do więzienia Platfusków, a potem znów SLD i tak w kółko? Aż wszyscy będą siedzieć i każdy będzie zadowolony. Wiedziałam, że się tak bardzo podniecisz wzmianką o Pani Prezydentowej. No cóż nie jestem Paltfuskiem:) ani Pisem ani nikim, więc mogę pisać, co myślę i są to tylko moje Anikowe poglądy. I wiesz jest mi z tym doskonale. A wracając do tych biednych Sld-owców...znam jednego od 3 lat ma wyrok skazujący - i jakoś spokojnie nie siedzi tylko pracuje w firmie przypadłej w podziela kolegom z lewicy..więc tak źle do końca chyba nie jest. Wiesz to nie chodz o to by powywieszać komunistów, chodzi o to by nauczyć przyzwoitości politycznej, usiłowałam to wytłumaczyć w poprzedniej wypowiedzi, ale chyba nie mam daru pedagogicznego. Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 02.12.04, 14:54 > Ups chyba się zdenerwowałeś - niepotrzebnie. Ciśnienie nie wzrosło mi nawet o o jeden mikron słupa rtęci:) Jak SLD będzie w opozycji to > wsadzi do więzienia Platfusków, a potem znów SLD i tak w kółko? Aż wszyscy będą > > siedzieć i każdy będzie zadowolony. Od wsadzania do więzień są Sądy, a nie politycy. Na szczęście, choć Platfuski bardzo chca to zmienić. Wiedziałam, że się tak bardzo podniecisz > wzmianką o Pani Prezydentowej. Wzmiank była o Fundacji Kwaśniewskiej, nie o Prezydencie.(o ile pamiętam). No cóż nie jestem Paltfuskiem:) Ja zaś jestem chińskim Mandarynem:) . No cóż nie jestem Paltfuskiem:) ani Pisem ani > nikim, więc mogę pisać, co myślę i są to tylko moje Anikowe poglądy. I wiesz > jest mi z tym doskonale. Czy ja dobrze rozumuję? Imputujesz mi, że to co pisze to uchwały Rady Miejskiej SLD? Cóż. Skoro ci z tym dobrze? Każdy ma prawo do szczęścia:) A wracając do tych biednych Sld-owców...znam jednego > od 3 lat ma wyrok skazujący - i jakoś spokojnie nie siedzi tylko pracuje w > firmie przypadłej w podziela kolegom z lewicy..więc tak źle do końca chyba nie > jest. Zaciekawiło mnie to:)) O jaką firme chodzi?:) Dam znać odpowiednim władzom.:) Czy moze to, przykład z sufitu na podparcie tezy? Wiesz to nie chodz o to by powywieszać komunistów, chodzi o to by nauczyć > > przyzwoitości politycznej, usiłowałam to wytłumaczyć w poprzedniej wypowiedzi, > ale chyba nie mam daru pedagogicznego. Nie masz daru. Pedagog uczyłby wszystkich w klasie, a nie tylko tych, których nie lubi:) Równie sredecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 11:02 xyz-xyz napisał: > Ciśnienie nie wzrosło mi nawet o o jeden mikron słupa rtęci:) wymyśl coś nowego - dosyć czesto się powtarzasz niestety:) a szkoda > > Od wsadzania do więzień są Sądy, a nie politycy. Zgadzam się i jestem obiema rekami za:) Na szczęście, choć Platfuski nie sądzę o ile wiem ten system nieżle działał w Polsce prze 45 lat od 15 to chyba już nie możliwe - mam taką nadzieję > > Ja zaś jestem chińskim Mandarynem:) Naprawdę to super:) może coś szerzej na ten temat > Czy ja dobrze rozumuję? Imputujesz mi, że to co pisze to uchwały Rady Miejskiej Właściwię to tak. A czy jest w tym coś złego uważasz ze ich uchwały są niedobre? > Zaciekawiło mnie to:)) O jaką firme chodzi?:) Dam znać odpowiednim władzom.:) One o tym doskonale wiedzą...a gościa w sumie szkoda do więzienia swoją karę już poniósł, myslę ze gorszą niż wiezienia - ma pecha jest myślący > Czy moze to, przykład z sufitu na podparcie tezy? No wiesz w sufitu to można dzicku bajki opowiadać > Nie masz daru. Pedagog uczyłby wszystkich w klasie, a nie tylko tych, których > nie lubi:) No dobrze przestanę pisać chłopcy z SLD - zacznę politycy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 11:18 > wymyśl coś nowego - dosyć czesto się powtarzasz niestety:) a szkoda E tam. Ostatnio było o mikrobar:) > nie sądzę o ile wiem ten system nieżle działał w Polsce prze 45 lat od 15 to > chyba już nie możliwe - mam taką nadzieję > Oglądałaś Wassermana? Prawdopodobny Minister Sprawiedliwośći w TVN24 stwierdził, że komisja wyznacza nowe spojrzenie na prawo. Zmroziło mnie. > Właściwię to tak. A czy jest w tym coś złego uważasz ze ich uchwały są niedobre > ? Zmartwię cię. Pisze to co uważam za stosowne i to co uważam za słuszne. Ja rozumiem, że tobie jest trudno pojąć, że człowiek który ma inne zdanie niz ty, jest człowiekiem rozumnym. To ból prawicy i jej sympatyków. Uważacie, że maci monopol na rację i prawdę. PZPR też tak myślało. Mam nadzieję, że tak samo skończycie. One o tym doskonale wiedzą...a gościa w sumie szkoda do więzienia swoją karę > już poniósł, myslę ze gorszą niż wiezienia - ma pecha jest myślący Zatem w czym tkwi problem? Skoro karę poniósł, to dlaczego nie może sie realizować w instytucji publicznej? Zwłaszcza, że jak piszesz, jest myślący? Kara za przestępstwo, to nie wyrok śmierci cywilnej. Zupełnie cię nie rozumiem. No dobrze przestanę pisać chłopcy z SLD - zacznę politycy > Trzymam za słowo.:) > Pozdrawiam Pozdrawiam równie serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 11:52 > rozumiem, że tobie jest trudno pojąć, że człowiek który ma inne zdanie niz ty, > jest człowiekiem rozumnym. To ból prawicy i jej sympatyków. Uważacie, że maci > monopol na rację i prawdę. PZPR też tak myślało. Mam nadzieję, że tak samo > skończycie. No i co to za dyskusja - zaszufladkowałeś mnie, przyczepiłeś łatkę i z braku argumentów powiedziałeś "Nie - bo nie". Przed czym się tak bronisz, to, że jesteś z SLD (bądź sympatyzujesz) nie oznacza, że jesteś trędowaty, chory czy nieszczęśliwy. Nie musisz atakować inny w akcie obrony własnej. Staram się Ciebie zrozumieć być może uda się znaleźć na tym forum jakiś konsensów. Bot o jest nudny My - Oni ...wieczne obrzucanie się inwektywami, złośliwienie, obrzucanie błotem, to ze chłopcy w Sejmie zachowują się jak poborowi w wojsku - to nie znaczy ze my też tak musimy:). Z wyrazami sympatii Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 13:43 No i co to za dyskusja - zaszufladkowałeś mnie, przyczepiłeś łatkę i z braku > argumentów powiedziałeś "Nie - bo nie". A czy stwierdzenie, że cytuje partyjne uchwały miast własnych poglądów nie jest zaszufladkowaniem? Odpłaciłem Ci pieknym za nadobne. owałeś mnie, przyczepiłeś łatkę i z braku > argumentów powiedziałeś "Nie - bo nie". Przed czym się tak bronisz, to, że > jesteś z SLD (bądź sympatyzujesz) nie oznacza, że jesteś trędowaty, chory czy > nieszczęśliwy. Nie bronię się. Jestem sympatykiem i jestem z tego dumny, a na tym forum to niestety oznacza bycie trędowatym. Nie musisz atakować inny w akcie obrony własnej. Staram się > Ciebie zrozumieć być może uda się znaleźć na tym forum jakiś konsensów. Nie atakuję w akcie obrony. Atakuję bo uważam, że mam racjkę. O konsensus trudno, gdy w odopwiedzi na jakiś argument dostajesz "głupka". Bot o > jest nudny My - Oni ...wieczne obrzucanie się inwektywami, złośliwienie, > obrzucanie błotem, to ze chłopcy w Sejmie zachowują się jak poborowi w wojsku - > > to nie znaczy ze my też tak musimy:). Poobserwuj jak się rozwinał ten wątek. Nikogo tu nie obrzuciłem błotem. W druga stronę jakby ciut inaczej. Z równą sympatią:) Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Politykom Platformy równiez i nadal jest "Jeś 03.12.04, 14:06 Obserwuję:) ten jest i tak ok' poza ty wypowiedzi miodem płynące sa często nudne:) Nie mam tyle czasu aby wszędzie zaglądnąć. Miłego weekendu..na szczeście jeszczene jestem nałogiem..idę na spacer:) nie bede ruszać internetu przez 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski rugam kogo chcę nie zamierzam się z tego tłumaczyć 02.12.04, 14:38 Podobnie jak nie odpowiadam za poglądy innych forumowiczów a jdynie za swoje ps Mój stosunek do SLD jest taki jak twój do AWS-u - z tą różnicą że ja nigdy w partii nie byłem a tobie partyjna legitymacja rozum odbiera :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: rugam kogo chcę nie zamierzam się z tego tłum 02.12.04, 14:58 To tyle jeśli chodzi o merytoryczną dysputę. Jak zawsze, kiedy dyskutuję z przedstawicielem bądź sympatykiem prawicy, zawsze na końcu dostaję taką odpowiedź lub podobną. A ty jestś, "komuch i dlatego jesteś głupi" albo "A twoi koledzy strzelali do polskich oficerów w Katyniu". Ja to już taraktuje jako "przepraszam nie mam juz argumentów, ale i tak ja mam rację". Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gefreiter Re: Hmmmmm IP: 217.153.6.* 03.12.04, 13:40 Hier ist der Hund begraben. /jak coś piszesz po obcemu to pisz poprawnie lub po polsku - tu leży pies pogrzebany - bo inaczej jesteś większym wałem niż się prezentujesz/. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Hmmmmm 03.12.04, 13:51 Jestem dokładnie takim wałem, jak się prezentuję. A i dziękuję za lekcję niemieckiego:)) A gdybym napisał po polsku pewnie zrobiłbym więcej błędów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Wszyscy chca sie wziac za nauke XYZeta:)))))) 03.12.04, 14:40 ja tam sie ciesze ze nie napisal, ze to kot jest pogrzebany, bo bym mu po prostu nie przepuscil:)))) ...a i od Asi to by chyba w leb dostal:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Wszyscy chca sie wziac za nauke XYZeta:)))))) 03.12.04, 14:44 Chyba bardziej bałbym się Aśki;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Wszyscy chca sie wziac za nauke XYZeta:)))))) 03.12.04, 14:53 w ogole sie Tobie nie dziwie... ...ja to bym Ci darowal juz po pierwszym piwie...ale ona by Ci dloooogo pamietala;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 a ja Wam mówię, że IP: *.comnet.krakow.pl 03.12.04, 16:12 wybory będą na jesień i wygra lewica Odpowiedz Link Zgłoś