Dodaj do ulubionych

jaki prezent kupic dla 3 letniego synka

IP: *.onet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:59
juz od 2 tygodni chodze i rozgladam sie po sklepach za prezentem dla dziecka.
nie chce mu juz kupowac 20 z koleji auta lub 5 paczki klockow. moze ktos ma
pomysl na jakis ciekawy prezent dla szkraba.podzielcie sie ze mna opiniami.
pa
Obserwuj wątek
    • Gość: Alaula Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:39
      Hej Ania, widze ze masz podobny problem do mojego. Rowniez mam 3 latka, ktory
      najchetniej chcialby kolejny samochod ... I rowniez nie wiem jeszcze co mu
      kupic ;/

Czy czytasz jakies fora dzieciece ? Tam czasem sa specjalne watki, co kupic
      maluchom w okreslonym wieku ....

• skuter70 Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka 01.12.04, 09:46
      karabin!
      • Gość: Alaula Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:57
        To mialo byc smieszne ?

Dla mnie nie istnieja takie zabawki jak pistolety karabiny, i nawet jak moje
        dziecko sie z czyms takim spotka tlumacze mu dlaczego nie chcialabym aby sie
        bawilo i zachowywalo w okreslony sposob ...

zbyt wiele zla jest na swiecie, abym miala jeszcze patrzec jak moje dziecko
        biega, strzela i zabija na niby oczywiscie

• skuter70 Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka 01.12.04, 10:01
          Gość portalu: Alaula napisał(a):

> To mialo byc smieszne ?
          nie

tez kiedys mialem opory
          ale to nic nie zmieni
          predzej czy pozniej ktos da mu taki prezent, predzej czy pozniej zacznie sie
          bawic z rowiesnikami, grac w gry komputerowe ...
          • Gość: Alaula Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:11
            W pewnym sensie zdaje sobie z tego sprawe, ale od tego jestem, aby pewne rzeczy
            dzialy sie pozniej niz wczesniej, gdy dziecko bedzie bardziej swiadome pewnych
            zachowan.
            Moje dziecko juz dostalo karabin, od dziadka, majac jakies 2,5 roku ...
            skrytykowalam to glosno i mam nadzieje, ze w tym roku takich prezentow nie
            dostanie.

Na gry tez przyjdzie czas, rozumiem to. Ale czy normalne jest ze no 4-5 letnie
            dziecko spedza pol dnia przed komputerem wolac grac niz bawic sie z
            rowiesnikami ? Tak zachowuje sie jeden z kuzynow mojego dziecka.
            Ja poki bede miala na to wplyw nie bede przyzwyczajac dziecka do komutera,
            jezeli nie jest to potrzebne.

I tak juz zbyt wiele tv oglada ...bajka za bajka na minimini ...

Wiem, ze nie uchronie dziecka przed calym zlem tego swiata, nie mam zamiaru
            porywac sie z motyka na ksiezyc ... ale na co mam wplyw na to wplywac bede :P

• skuter70 Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka 01.12.04, 10:47
      rowerek na 3 kolkach, latarke, mlotek-najlepiej gumowy, bebenek albo inne
      cymbaly, plasteline, tarcze do ktorej rzuca sie pileczkami
      • wujtarabuk Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka 01.12.04, 10:59
        Jak jestes taka poprawna politycznie mamom to kup mu lalke.
        • Gość: Alaula Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:31
          Moje dziecko ma misie, lalke ... i co dziwne ?
          I ciesze sie, gdy nauczone przeze mnie potrafi w swoj dzieciecy sposob wyrazac
          emocje, uczucia, mowiac, ze kocha misia, czy lale ...

Tak chlopiec moze bawic sie lalkami, jak dziewczynka samochodami ...
    • Gość: ania Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.onet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:12
      dzieki za komentarze ale na innych forach tylko polecaja samochody, klocki
      ktorych ma chyba z 5 rodzajów i mnostwo innych rzeczy ktore ma.a w sklepach nie
      ma rzeczy ktore nie uleglyby zniszczeniu po 5 min albo nie znudzily sie po 10.
      normalny szok znow oblecialam kilka sklepow i na nic godnego uwagi nie
      natrafilam, poza tym chcialabym aby moj portfel tez przezyl te zakupy. pozdr
      gdzie jest fajny sklep w szczecinie z zabawkami??
      prosze piszcie

• skuter70 Ksiazke 01.12.04, 14:32
        jedyny sensowny prezent
        wiem, ze trzeba potem siedziec nad dzieckiem i czytac ale niech sie wdraza:)
        • Gość: ania Re: Ksiazke IP: *.onet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:43
          ksiazeczek tez mamy duzo poczawszy od kubusia puchatka poprzez boba
          budowniczego skonczywszy na basniach.
          moze masz jakies ciekawe propozycje ksiazek
          bede wdzieczna
          • wujtarabuk Re: Ksiazke 01.12.04, 14:46
            Gość portalu: ania napisał(a):
            moze masz jakies ciekawe propozycje ksiazek bede wdzieczna
            ''''''''
            "120 dni Sodomy"

• skuter70 a w szwecji zima? b/t 01.12.04, 14:56
          • skuter70 Re: Ksiazke 01.12.04, 14:57
            patrz nizej :)
      • Gość: Alaula Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:49
        Ania ... moze jakies bajki na vhs czy dvd, ulubionre, ale takie ktore nie leca
        codziennie w tv. Moje dziecko bardzo lubi np ostatni Krecika ... i myslalam,
        aby pod poduszke dorzucic mu taka kasete z odcinkami o Kreciku :)

Moze piankowe puzle z alfabetem ...w Hypernowej sa po 10 zl zaledwie, ale
        jakosc taka sobie, cienkie dosyc ... lepsze sa brio.

Moze maly 'warsztat' do majsterkowania - taki ze stolikiem itp ...

Moze tablice magnetyczna, do ktorej moglby w ramach zabawy przyczepiac rozne
        literki, cyfry, obrazki, a kiedys przydalaby sie do nauki slow i liczb ...

• Gość: erotoman Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:46
      lake dmuchana i kondony
      • Gość: H56 zestaw ,mały ksiądz' albo 'mały wszechpolak" IP: *.comnet.krakow.pl 01.12.04, 15:11
        to wspaniała zabawka.
        • wujtarabuk Re: zestaw ,mały ksiądz' albo 'mały wszechpolak" 01.12.04, 15:13
          "Mysli nowoczesnego Polaka"
        • Gość: ania Re: zestaw ,mały ksiądz' albo 'mały wszechpolak" IP: *.onet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:14
          jestes idiota i kretynem jezeli uwazasz za smieszne to co napisales
          bo mi wcale nie jest do smiechu
          • wujtarabuk Re: zestaw ,mały ksiądz' albo 'mały wszechpolak" 01.12.04, 15:17
            Od biedy mozesz mu kupic "Przygody Sindbada zeglarza", jak ci nie do smiechu.
            :-)))
    • Gość: Alaula Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:51
      Ania ... moze jakies bajki na vhs czy dvd, ulubionre, ale takie ktore nie leca
      codziennie w tv. Moje dziecko bardzo lubi np ostatni Krecika ... i myslalam,
      aby pod poduszke dorzucic mu taka kasete z odcinkami o Kreciku :)

Wklejam to tez tutaj, bo gdzies zniknelo w gaszczu postow ...

Moze piankowe puzle z alfabetem ...w Hypernowej sa po 10 zl zaledwie, ale
      jakosc taka sobie, cienkie dosyc ... lepsze sa brio.

Moze maly 'warsztat' do majsterkowania - taki ze stolikiem itp ...

Moze tablice magnetyczna, do ktorej moglby w ramach zabawy przyczepiac rozne
      literki, cyfry, obrazki, a kiedys przydalaby sie do nauki slow i liczb ...
      • Gość: Alaula Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:56
        Ania, a myslalas moze o garazu z droga typu jak Wadera sa ... W ubieglym roku
        dalismy synkowi taka droge autostrade z mostem pod jakos prezest, a w tym roku,
        myslalam przez chwile o Mega-garazu z droga, aby rozbudowac to co ma ...

A chcialam cos co nie ma zwiazku z samochodami :P

• Gość: rr Geo track IP: 155.37.231.* 01.12.04, 17:52
      www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/3518901/103-1105773-0795054
    • Gość: andreas kup deskorolkę.... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 18:23
    • morfinka_i_strzykawusia Re: jaki prezent kupic dla 3 letniego synka 01.12.04, 20:45
      kup mu jedna dzialke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka