Dodaj do ulubionych

Jak Sie Macie?? :)

07.12.04, 13:51
napiszcie co u was, jak sie czujecie, jak brzucholki rosna.. Ja jestem
marcowa mamusia, powoli koncze szosty miesiac (jeeeezu, kiedy to
minelo?!?!) ;) Czuje sie ogolnie dobrze, jedyne co mi dokucza to zoladek,
jakos to wszystko nie chce mi sie trawic i lezy mi tak i lezy i wogole fuj
fuj, a jeszcze jak czasem dojdzie ta cholerna zgaga, to... Buuuch! :/ Ale
wogole to fajowo; malenka przelewa sie jak akobata prawdziwy, czasem to mi
sie zdaje, ze jakies skoki tam uskutecznia, albo inne fikolki, ale fajna jest
taka, jeju.. :)) Jak ma 'cichy' dzien, to od zmyslow odchodze, ze z nia cos
nie tak, juz wole jak mnie budzi w nocy i bulgocze godzine!
Poniewaz z mojego pokolenia w rodzince jakos ja pierwsza Bebe bede miec, to
musze sama zakupic wszystko - ciuszki, akcesoria i takie tam; nie ma od kogo
dostac. Ale to dla mnie sama przyjemnosc, ciesze sie jak glupia jak moge to
wszystko przebierac, wybierac i kupowac. :) Oczywiscie potem w domu 50 razy
to wszystko ogladam, przekladam i rozkladam, eeech :))) Zrobilismy z mezem
juz wieksze zakupy 'ubrankowe' w tych hurtowniach na slonecznym; calkiem
przyzwiote ceny, bo np w Glx w Cubusie np to przezegnac sie mozna.. A
wszystko oczywiscie takie cudne :))) Teraz zaczynamy rozgladac sie za
wozkiem, ale z zakupem zaczekamy juz do stycznia; tak samo lozeczko i te
wieksze rzeczy, typu mebelki do pokoiku.
Piszcie drogie mamy, w ktorym miesiacu jestescie, jak sie czujecie no i
wogole co u was i waszych Bebci
Mogloby juz troche zasniezyc w tym naszym Szczecinie, zeby lepiej ta
atmosfere swiateczna poczuc, co nie? A moze ktoras z Was sprawi sobie i
rodzinie prezent pod choinke malenkim Dzidziulkiem, ktory pojawi sie na
swieta w domku?? ;)
Acha, i jeszcze jedno: IMIONA!! Jakie wybralyscie?? My wciaz nie mozemy sie
zdecydowac, mamy kilka faworytow, ale ciagle sie to zmienia.. ;) Wersja na
dzis: Gabriela :) Ladnie??
Coz pozdrawiam cieplutko w ten brzydki i szary dzionek, trzymajcie sie
cieplutko i PISZCIE PISZCIE !! Marcia
Obserwuj wątek
    • gonja Re: Jak Sie Macie?? :) 07.12.04, 14:52
      hej, ja tez mam termin na marzec (29.) i nie wiem kiedy to zlecialo :) Jestem z
      okolic szczecina i mam do Ciebie pytanie? Gdzie sa te hurtownie na slonecznym w
      ktorych robilas zakupy? Bo my po nowym roku chcemy ruszyc na porzadne zakupy
      poniewaz podobnie jak u Was - nie za bardzo ma nam kto dac ciuszki itp. Dzis
      zaczynamy zajecia w szkole rodzenia w zdrojach i jakos sie tak niecierpliwie od
      samego rana :)
    • mazuba Re: Jak Sie Macie?? :) 07.12.04, 15:23
      hej:)
      ja mam termin na 28 marca, dzidziuch kopie juz bardzo mocno, czasami nawet
      bardzo nieprzyjemnie, ale ogolnie uwielbiam jaksie odzywa a ma takie dni, ze
      kopie od rana do wieczora az mi sie trudno na czyms skoncentrowac.
      czuje sie ogolnie ok tylko mam duzy brzuch i nie za duzo moge robic w domu w
      zwiazku z tym.
      ciuszki juz dawno kupione:), poniewaz do 21 tc bylo powiedziane, ze chlopiec a
      od 21 pan doktor zmienil zdanie na dziewczynke:):):) wiec ciuszki sa glownie
      chlopaczarskie ale sie tym wcale nie przejmuje, zreszta boje sie tej dziewuchy
      zapeszac tak bym ja strasznie chciala:) wiec moze to i dobrze, ze przez tyle
      czasu szykowalismy sie na chlopca.

wozek i lozeczko i ciezsze akcesoria jeszcze nie kupione, pokoik nie
      przygotowany, remont w domu nie zrobiony:(, niestety to dopiero w styczniu, tak
      sie los ulozyl, mam nadzieje, ze bede na tyle sprawna, zeby chociaz troche
      pomoc.

jedyna rzecz, ktora mi bardzo doskwiera to straszny placz, mniej wiecej od
      miesiaca jak sie przyplacze to od rana wyje i dopiero jak usne to przestaje.
      niby specjalnych powodow nie ma ale, nie jestem w stanie tego powstrzymac.

to tyle u mnie.
      aha imiona tez nie wybrane oficjalnie, tylko mamusia ma swoje w glowie
      schowane;)
      a gabriela bardzo fajne:) szczegolnie zdrobnienie:)

pozdrawiam wszystkie mamusie i brzuchy:):):)
      magda , 23 tc

• martiii Re: Jak Sie Macie?? :) 07.12.04, 15:59
      No w koncu cos sie ruszylo! :)
      Gonja, te hurtownie, to juz ci mowie. Jadac OD str Szczecina w strone Reala,
      przy Nomi jest zaraz taki kompleks roznych sklepow i hurtowni, doslownie
      kawaleczek za Realem. Bardzo latwo znalezc, bo wjezdzajac przez ta brame,
      hurtownia jest zaraz po prawej stronie, nazywa sie Boboland. A druga jest po
      przeciwnej stronie drogi, tam gdzie kiedys bylo Ekko itp, latwo zauwazyc duza
      zolta reklame o tej hurtowni, tyle ze nie pamietam jak sie nazywa. Ale jest
      wielki szyld, wiec z drogi glownej latwo zobaczyc. Takze milych zakupow zycze i
      jakby co, to sluze pomoca jeszcze. A co do szkoly rodzenia, to ja zamierzam
      chodzic w szpitalu miejskim, nawet mialam zaproszenie tez na dzisiaj, ale jakos
      nie moge sie zebrac; tak wogole to planowalam dopiero od stycznia zaczac,
      dlatego pewnie na razie jeszcze tam nie zajrze.. Ale daj znac, jak bylo, co
      omawialiscie i wogole jak to wszystko wyglada. Acha, no i ile placisz za lekcje.

Mazubciu, dobrze ze nie okazalo sie na odwrot z dzidzia, bo jakbys nakupowala
      sukieneczek a tu chlopak by sie okazal, to maly zonk, he he ;))) A z tym
      placzem, to tez cie dobrze rozumiem, ja wciaz jakas zdolowana chodze. Mysle ze
      to dlatego, ze w domu siedze na zwolnieniu, caly dzien sama [na szczescie
      chociaz koteczki mam dwa ;) ] no a pogoda taka do dupy, szara i ponura, ze to
      optymistycznie nie nastraja :( . Dlatego tak mi sie chce chociaz juz tego
      sniegu, bo to zawsze tak slicznie na dworze, az w serduszku sie milo robi i
      usmiech wraca..
      Jeeezu, widac, ze sie nudze, co? :))) Pisze takie elaboraty, ze pewnie was
      zanudzam.. ;)) Coz, znikam wiec, akurat zjadlam, wiec maly Gmeracz sie obudzil
      i znow fika kozioleczki :))) Pozdrowionka, Marcia
      • lurien Re: Jak Sie Macie?? :) 07.12.04, 17:46
        a ja dzis byłam oglądac porodówke na Pomorzanach, wszystko już wiem, wszystko widziałam, czuje sie przez to pewniej, dr Gutowska pieknie oprowadziła, opowiedziała o każdym etapie o każdej sali od izby przyjec po porodowke, teraz pozostalo tylko spakowac torbe do szpitala, i czekac na styczen, choc tak naprawde nie spieszy mi sie za bardzo ;)
        pzdr
        Ania 34 tc
      • mazuba Re: Jak Sie Macie?? :) 07.12.04, 18:22
        Mysle ze
        > to dlatego, ze w domu siedze na zwolnieniu, caly dzien sama [na szczescie
        > chociaz koteczki mam dwa ;) ] no a pogoda taka do dupy, szara i ponura, ze to

ja tez sama caly dzien w domu na zwolnieniu siedze i mam mala suczke-
        jamniczke, i czasami to mi sie wydaje, ze z nia gadam z nudow...:)))))))))))

pozdr
        magda
        • paris4 Re: Jak Sie Macie?? :) 09.12.04, 09:54
          Hej,
          Oh jak ja Wam zazdroszczę. Czujecie juz swoje maleństwa, robicie zakupy - ja
          juz się nie mogę doczekać. Jestem na forum nowa - dołączyłam wczoraj. To mój
          7tc, więc dopiero oswajam się z nową sytuacją. Bardzo się cieszymy, że
          zostaniemy rodzicami - długo na to czekalismy. Ja jednak wciąz nie mogę
          uwierzyć, że się udało (leczyliśmy się i lekarze nie dawali szans na naturalne
          poczęcie). Cały czas się niepokoję. Każdy ból brzucha mnie przeraża. W dodatku
          należę do osób, które lubią wszystko wiedzieć, a teraz właściwie nie wiem czy
          ciąża dobrze się rozwija. Przedwczoraj na USG widziałam małe pulsujące
          serduszko, więc troszkę się uspokoilam. Następna wizyta dopiero 05.01 i nie
          wiem jak to przeżyję - najchętniej codziennie byłabym u lekarza. Dziś mam
          kolejne zmartwienie przez 2 ostatnie tygodnie męczyły mnie mdłości a dzisiaj
          wstałam rano i mdłości zniknęły. To chyba normalne i nie powinnam się
          niepokoić - jak myślicie?
          Jak widać wpadam w lekką paranoję, mam nadzieję, że jak oswoję się z sytuację
          to trochę mi przejdzie. Prosze doradźcie wystraszonej nowicjuszce:))) Normalnie
          nigdy nie byłam histeryczką a teraz jestem kłębkiem nerwów:((( Też jestem już
          na zwolnieniu i również siedzę w domu w towarzystwie uroczego pieska
          dalmatyńczyka:))))
          Dziewczyny bardzo podoba mi się ten wątek. Więc piszmy!!!!!
          pozdrawiamy Agata i 7 tyg. Maluszek
          • martiii Re: Jak Sie Macie?? :) 09.12.04, 11:26
            he he,witaj Paris4 ! :) Coz, to oczywiscie calkowicie normalne, ze wciaz sie
            przejmujesz i zastanawiasz nad dzidzia i cala ta ciaza. Jednak nic sie nie
            martw, na pewno nie masz czym, jestes pod opieka lekarza, ktory wszystko
            kontroluje i sprawdza, wiec nie ma powodu do obaw! :) Ja, kiedy pierwszy raz
            zobaczylam moje Bebe na monitorze usg, jak fikalo jakies kozioleczki i jak
            zobaczylam i USLYSZALAM bijace serduszko, to lzy mi takie plynely jak
            zloto!! :))) Tez mialam tak jak ty - chcialam ciagle, ciagle, bez
            konca 'zagladac' do niego, patrzec jak sie rozwija itp.. No, ale to oczywiscie
            nie mozliwe, wiec trzeba - niestety - nauczyc sie cierpliwosci.. ;) Bo czeka
            sie na wszystko - na wizyte u lekarza, na usg, na pierwsze ruchy i tak ciagle
            cos :) No ale z tymi mdlosciami to mnie rozwalilas! Ty sie CIESZ kobito, ze -
            jesli to faktycznie koniec - to , ze to koniec! [ :)) ] Ja cierpialam z tego
            powodu jeszcze dluuuugo w czwartym miesiacu, ale u mnie to byl zgon po prostu,
            wymiotowalalm ciagle i ciagle, calymi dniami, bylo mi tylko niedobrze i slabo,
            BUUUUUUUUUUCH!! :/ Straszne to bylo! (dlatego jesstem od 2-go miesiaca na
            zwolnieniu - po prostu NIE DALAM RADY pracowac w takim stanie... ) Takze, ciesz
            sie a nie zamartwiaj, bo nie ma czym i kup pierwsze mini - skarpeteczki -
            zobaczysz jak bedziesz kolo nich chodzic i je ogladac 500 razy :D [o ile
            jeszcze tego nie zrobilas.. ;) ]
            A wlasnie, dziewczyny, jak jeszcze nie wiecie, to w LA Halle jest duza
            wyprzedaz,a tam jest rowniez stoisko z niemolecymi ubrankami (CUDNYYYYMI), wiec
            zajrzyjcie przy okazji zakupow w Geanie (na Mierzynie).
            A jak swiateczne zakupy? Ja powolutku gromadze upominki dla wszystkich,
            rozgladam sie co by tu komu kupic, ale jakos nie dla wszystkich mam pomysly..
            Dobrze ze jeszcze troche czasu zostalo.
            A wlasnie, nie wiem, czy zagladacie na inne fora, ale dowiedzialam sie o
            jakiejs promocji w Careffure, ze w punkcie obsl klienta, za okazaniem karty
            ciazy, mozna dostac jakas paczuszke. To podobno nic szczegolnego - jakis
            soczek, przecier, nie pamietam - kilka drobiazgow i ulotek, ale jakbyscie tam
            byly, to przy okazji mozna to odebrac, bo czemu nie?
            Ojoj, znow przynudzam, a w domu jak zwykle wszystko 'kipi' ;), nie chce mi sie
            za nic zabrac, ale coz, trzeba sie troche pokrzatac, bo to nie uchodzi.. ;)))
            Trzymajcie sie cieplusio i poglaszczcie brzucholki, papa,M
    • malaika7 Re: Jak Sie Macie?? :) 09.12.04, 11:57
      Witam!
      U mnie leci 37 tydzień. Ale im bliżej porodu, tym więcej mam cierpliwości i
      spokoju. Nawet torby mi się spakować nie chce, chociaż właściwie to by już
      wypadało tak na wszelki wypadek, gdyby coś zaczęło się wcześniej. I tak czeka
      mnie cesarka, bo nasz Iwo siedzi na pupie (bo to nic fajnego wisieć głową w
      dół :))).
      Ja też robiłam zakupy w tej hurtowni na Struga, i jestem bardzo zadowolona.
      Brakuje mi jeszcze kilku drobiazgów, ale to już kupię w aptece.
      A wczoraj odebrałam te gratisy z Carrefoura - mąż wypił sok, ja wypiję mleko.
      Ta nić dentystyczna chyba naprawdę jest najfajniejsza z tego wszystkiego.
      A co do Świąt... wcale mi się nie spieszy, bo spędzę je w tym roku z rodziną
      męża (ja jestem z Poznania) i będzie to dla mnie zupełnie nowe. Wy tu jecie
      pierogi w Wigilię!!! :) u nas się je ziemniaki z szarym sosem!
      W niedzielę upiekłam pierniki. Nawet niezłe mi wyszły... :)
      Pozdrawiam wszystkie mamy!
      • ella1976 Re: Jak Sie Macie?? :) 09.12.04, 20:25
        Malajka jasne że jemy pierogi- z kapustą i grzybami, bez nich wigilia nie była
        by wigilią!!! :-), ale jak widać co kraj to obyczaj!

Dołączam się oczywiście do Was. Jestem w 34 t.c., czuję się bardzo dobrze choć
        jakiś czas temu były malutkie problemy bo zrobiło się rozwarcie i szyjka się
        skróciła, ale już jest ok, nie biorę nic oprócz witamin i niestety mam
        przeczucie że znowu urodzę po terminie, czego strasznie nie chcę! Będziemy
        mieli córeczkę- Liwię. Jedną córę już mamy- Oktawia ma 4 latka i z
        niecierpliwością czeka na swoją siostrzyczkę!

Agatko (Paris4) nawet nie wiesz jak się cieszę że znów jesteśmy na jednym
        forum. To wspaniale, że słyszałaś już serduszko, powinnaś już teraz uwierzyć w
        swoje szczęście i przestać się zamartwiać. Co do nudności to im mniej tym
        lepiej dla ciebie, nie będziesz się tak męczyć! :-)))

Marcia fajnie że założyłaś ten wątek, właśnie tego tu brakowało, miejsca gdzie
        możemy sobie porozmawiać na różne tematy i bliżej się poznać.

Pozdrawiam
        Ela mama Oktawii
        • kama_msz Re: Jak Sie Macie?? :) 09.12.04, 21:05
          hej to i ja sie dopisze z moja corcia. termin mam na 23.01,ale jak by bylo
          szybciej,to sie nie obraze,byleby nie przed nowym rokiem:)
          imie juz dawno wybrane-kinga.ale jakby maluch zrobil niespodzianke i nie byl
          dziewuszka to bedzie konradek.
          agata,na poczatku taki stres to chyba normalne,bo ja mialam tak samo - jedna
          wielka panika i histeria,a jak szlam do lekarza to sie okazywalo,ze wszystko w
          normie:) teraz jak tylko sie na cos skarze,to maz sie ze mnie smieje i mowi:"idz
          do lekarza,to ci powie,ze wszystko w porzadku"
          koncze,bo9 mnie mala zaczyna kopac.chyba za dlugo juz dzisiaj przy komputerze
          siedze i wcale sie jej to nie podoba.mam w brzuchu malego tyrana:)
          pozdrawiam was wszystkie
          kama z kinia 34tc
          • sula_i_komary Re: Jak Sie Macie?? :) 10.12.04, 09:20
            Cześć!
            U nas 28 tydzień leci.Chłopaki rosną jak na drożdżach :-) (1104g i 937g).Codziennie mam dyskotekę w brzuchu a ich nogi mam pod lewą piersią- tam to się dzieje!Skóra napięta i obolała, brzuch ogromniasty.Niewygodnie mi w każdej pozycji : nie mogę długo siedzieć, leżeć, stać.Do tego wszystkiego znowu uaktywniła się przeokropna zgaga!!!!!
            Chłopaki poukładali się już głowami w dół i wczoraj dopadła mnie wizja porodu naturalnego (miała być cc).Musimy szybko nadrobić szkołę rodzenia bo mamy mało czasu.
            My remont mamy prawie skończony, ciuszki prawie skompletowane.Teraz już z górki :-).
            Pozdrawiam
            sula i chłopaki
            28t1d
            • paris4 Re: Jak Sie Macie?? :) 10.12.04, 09:33
              Hej,
              Dzięki za próby przwrócenia mi względnej równowagi psychicznej:))) Ja sama
              doskonale wiem, że mocno przesadzam. Tym bardziej, że lekarz mówił, że nie mam
              najmniejszych powodów do obaw i w przyszłym tygodniu mam odstawić Duphaston. To
              dobrze bo mój zołądek kiepsko na niego reaguje. Mdłości wróciły pełną parą,
              wczoraj wieczorem prawie zwymiotowałam:((( Staram się bardzo tego nie robić bo
              i tak jem bardzo mało:(( Zero apetytu. Dlatego jak pomyślę o świątecznym
              wielkim żarciu to od razu mi słabo - a zawsze uwielbiłam jeść.
              Mam jeszcze pytanie - wczoraj wieczorem naprawdę mocno zabolał mnie ból brzucha
              tak jakbym miała dostać okres - trwało to ze 2 minuty i naprawdę mocno bolało.
              Trochę się wystraszyłam, ale zaraz przeszło. Dziewczyny wiem, że natychmiast
              powinnam się zgłosić do lekarza jeśli pojawią się plamienia a co właśnie z
              bólami brzucha? Czy w tak wczesnej ciązy taki ból jest normalny? A kiedy
              powinien mnie zaniepokoić?
              Pozdrawiamy Wszystkie Ciężarówki
              Agata i 7tyg Maluszek
              • ella1976 Re: Jak Sie Macie?? :) 12.12.04, 16:08
                Agatko kochana już jestem, weekend miałam zabiegany i dlatego zajrzałam
                wczoraj tylko na styczniówki, ale postaram się oczywiście udzielać także na
                naszym szczecińskim forum.
                Otóż duphaston brałam na wszelki wypadek chyba do 14 tygodnia (odstawiłam sama
                lekarz chciał żebym dłużej brała). O ile dobrze pamiętam duphaston podaje się
                gdy jest za mało progesteronu odpowiedzialnego za utrzymanie ciąży, a
                najczęściej braki progesteronu ujawniają się plamieniami.
                Jeśli lekarz uważa że można odstawić duphaston to wydaje mi się że trzeba jemu
                zaufać (tym bardziej że nic się nie dzieje). Każdy lekarz jest inny gdy ja
                sugerowałam swojemu że może niepotrzebnie się faszeruje to mi odpowiadał że nic
                nie zaszkodzi (ale pewnie też duphaston w niczym nie pomógł)
                Mam nadzieję że brzuszek już cię nie boli (choć może się zdarzyć że będzie cię
                ciągnęło w podbrzuszu- więzadła się rozciągają)

pozdrówka

• paris4 Re: Jak Sie Macie?? :) 12.12.04, 17:05
                  Dzięki Ella za odpowiedź. Przemyślę jeszcze sprawę z tym Duphastonem. Czuję się
                  dobrze tzn. nie boli mnie brzuch, ale za to mdłości nie dają mi żyć, nie mam w
                  ogóle apetytu a i do tego zestawu obajwów od 2 dni kłuje mnie serce - nie wiem
                  czy to jest związane z ciążą?
                  A teraz odpoczywaj bo na stycznoiówkach czytałam, że miałaś bojową
                  niedzielę:))) Podziwiam. Ja się bez przerwy obijam. Pozdrów zakatarzoną
                  Oktawię. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
                  Pozdrawiamy Agata i 8tyg Maluszek
    • martiii Re: Jak Sie Macie?? :) 13.12.04, 11:06
      czesc wszystkim mamusiom :) No to juz po weekendzie i do swiat coraz blizej!
      Wczoraj bylam na wigilijnej kolacji firmowej, a poniewaz pracuje z samymi
      mlodymi kobitkami, to bylo wesolo i smiesznie. Brakuje mi takich babskich
      plotek, wiec wczoraj to sobie nadrobilam :)) No i ile ja zjadlam,
      dziewczyny!! ;))) Moj zoladek z wrazenia zapomnial, ze ma mi dokuczac i
      pozwolil mi na prawdziwie nieprzyzwoite obzarstwo, nawet warzywa i zielenine,
      ktorej jak na razie moje Malenstwo nie tolerowalo! A na deser jeszcze lody,
      jeeezu, ale mieszanka to byla, mowie wam! :)))
      Mam do was pytanie, poniewaz w piatek wieczorem zaczelo bolec mnie w klatce
      piersiowej, taki bol wysoko, nie miedzy piersiami, ale na wysokosci tzw 'splotu
      slonecznego'. Stad moje pytanie, czy moze ktorejs z was zdarzylo sie cos
      takiego, czemu to boli, czy moze nie ma to zupelnie zwiazku z ciaza?? Dzisiaj
      mnie juz niby nie boli, ale wiecie, kazdy jakis zly objaw niepokoi, wiec wole
      spytac, bo moze cos wiecie na ten temat?..
      coz, ruszam chyba w miasto kompletowac prezenty, bo juz czas goni wiec trzeba
      sie wziasc do roboty :)
      Pozdrawiam mamusie i brzuszki, trzymajcie sie cieplo, Marteczka
      • ella1976 Re: Jak Sie Macie?? :) 14.12.04, 10:59
        Wiesz co marteczka, wydaje mi się, że co kobieta to inaczej objawia się ciąża.
        Jestem drugi raz w ciąży i też mam inne objawy w porównaniu do pierwszej. Od
        niedawna zaczął mnie piec brzuch, wcześniej słyszałam od jednej z mam że ma coś
        takiego i żaden lekarz nie potrafi odpowiedzić dlaczego. Teraz mi się to
        przytrafiło :-) Męczą mnie też bóle w okolicach krocza (ale nie kość łonowa) w
        nocy doczłapać do łazienki się nie mogę tak boli, ale w dzień jak ręką odjął!
        Myślę więc że nie ma co się na zapas denerwować przyjąć to wszystkie nasze
        dolegliwości na spokojnie w końcu po porodzie wszystko minie sama zobaczysz!

Pogoda w szczecinie okropna, a mnie strasznie ciągnie na zakupy.Wczoraj
        byliśmy w makro i wypatrzyłam pieska interaktywnego dla naszej córy- na razie
        nigdzie tańszego nie widziałam, mąż może jutro ze mną jechać, a samą nie chce
        mnie puścić hmmm ciekawe dlaczego..... , zapytałam i już wiem: "czułbym się
        lepiej jakbym był z tobą" co kolwiek to znaczy niech mu będzie :-)

pozdrówka!

• paris4 Re: Jak Sie Macie?? :) 14.12.04, 14:23
          Oj Ella zazdroszczę energii. U mnie na razie totalna bezczynnośc, marazm, nic
          mi się nie chce:((( Nie mam jeszcze prezentów na święta a co gorsza to nie mam
          na nie pomysłów i zero ochoty na zakupy. Myślę, że to te mdłości tak mnie
          dołują i to, że rządzą moim życiem. Całe szczęście mam cho odrobinę motywacji
          do nauki bo w ten weekend mam na uczelni 3 zaliczenia.
          Pozdrawiamy Agata i 8 tyg Maluszek
          • montom22 super girl!!! 15.12.04, 09:03
            CZesc dziewczyny
            ja na szczescie przechodze ciaze wzorowo, kompletnie nic mi nie jest i gdyby
            nie stale powiekaszajacy sie brzuch z super girl w srodku, to bym chyba nawet
            nie zauwazyla tego ze jestem w ciazy:), podrozuje,latam samolotami jezdze na
            seminaria, chodze od szkoly, skacze, bawie sie z ludzmi choc to juz 30 tydzien.
            No na poczatku odkupilam chyba troche niedogodnosci ciazowe, bo spedzilam kilka
            dni w szpitalu na unii z podejrzeniem guza na jajniku! i wizja operacji.
            Zaparlam sie, wyrzucalam wszystkie leki, no bo przeciez wiedzialam ze lekow nie
            mozna brac w ciazy, uciekalam ze swoim chlopakiem na obiady to turysty:), bo w
            szpitalach to karmia okrutnie hhehe, i walczylam z intruzem. Guz zniknal:) ja
            sie czujke bardzo dobrze, ale jestem z tych osob, ktore musza czuc sie dobrze i
            musza duzo robic, bo jak sie czuja zle i nic nie robia, to jest JEDNA WIELKA
            TRAGEDIA. Razem z moim wielkim bohaterem chlopkaie, nie mamy nic dla dzizi
            oprocz jednej pary skarpetek, tak okolo na 6 miesiecy i jednego bosy na 3
            miesiace:) hehehe. Smiejey sie ze super girl ma takich rozgarnietych rodzicow,
            ze bedzie z golym tylkiem biegac....Acha dziewczyny i ztymi zakupami to nie
            czekajcie an po nowym roku. Szykuje sie nowa ustawa, ktora ma podniesc VAT na
            wszystkie artykuly dzieciece z 3% na 19%!!!!!! Szykuje anm paDstwo super
            podwyzk cen. Ale o polityce i politykach polskich, to chyba nie bedziemy
            rozmawiac, bo na sama mysl skacza mi hormony.
            Pozdrawiam mocno.
            Monda
            • ella1976 Re: super girl!!! 16.12.04, 14:31
              Monad no to piękne informacje nam tu serwujesz z tym vatem, tak jakby rzeczy
              dla dzieci do tanich należały, kurcze ile można z nas zdzierać!!!

Agatko nie martw się, ja na początku ciąży też nie tryskałam energią (no może
              tylko chciało mi się wciąż nowe potrawy gotować....) w dzień lubiłam sobie
              pospać, do tego nudności i wymioty, ale później to już było tylko lepiej,
              niestety na końcówce dochodzą inne atrakcje, ale też da się przeżyć! Trzymam
              kciuki za Twoje zaliczenia!!!!

Wczoraj przez 4 godziny latałam po sklepach w poszukiwaniu prezentów dla
              Oktawii, bo niestety rzecz którą wcześniej upatrzyłam w hipernovej została
              wykupiona- ale byłam wściekła!!!!! Dziś miałam powtórkę z rozrywki, ale ciężko
              jest chodzić nie wiadomo za czym, w końcu mąż podjął decyzję co kupujemy i mam
              to z już głowy.

pozdrawiam gorąco!
              • montom22 Re: super girl!!! 17.12.04, 04:57
                no z vatem to przesadzaja, dla podrozeje srednio o 12 %, chociaz moze nie
                pzrejdzie ustawa:),
                ale tymczasem nie ludzac sie robie zapasy pieluch i innych akcesoriow trwalych:)
                co tam czy teraz, czy pozniej i tak trzeba bedzie kupic

Pozdrawim wszystkie bezsenne mamusie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka