Gość: Harcerka z ZHR IP: *.espol.com.pl 29.12.04, 03:46 I zrobią jeszcze więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041217/publicystyka/publicystyka_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pudrowany_pieknis Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 07:58 Ja tez zrobie, obiecuje, ale jeszcze nie wiem co bede robil. Jak juz sie dowiem, to nie omieszkam o tym na forum napisac niezwlocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cel Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 08:42 i mają jeszcze kupę do zrobienia, dużą. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 08:50 Wassermanna mozesz sobie obsmiewac, ale Bronka zostaw w spokoju - co by o nim nie mowic, to jednego mu odmowic nie mozna: konsekwencji i wprost niesamowitej polemicznej duszy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 09:11 Najbardziej podobały mi się jego "polemiki" w sprawie Biesłania. Z owej "polemiki" wynikało najogólniej rzecz ujmując, iż "Kacapy" same sobie winne, a właściwie to na pewno sami sobie dzieci mordowali... absztyf nie prowokuj... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 09:17 XYZ nie oslabiaj mnie. Znasz moj stosunek do redaktora bronka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 09:52 Znam. Jednak i tak bliższa koszula ciału... "obrońca guzików" i "polemik" jednak na równi... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 10:31 Drogi XYZecie, redaktor Bronek to zjawisko tak przewidywalne i niezmienne, ze az musze przyznac, ze ten zywy unikat staje sie w jakis tam sposob elementem polskiego politycznego pejzazu. No a w koncu jakas przeciwwaga dla Gadziny musi byc;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 10:58 Obrażasz mi tu Gadzinę. Porównując go do "polemisty". Gadzina jest choć dowcipny, czego o "polemiście" powiedzieć nie sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:02 Wierzaj mi na slowo, ze Bronkowi tez sie zdarzaja dowcipy calkiem niezle. Oto jeden z ostatnich, powtarza go ciagle i odczuwa wyrazna satysfakcje kiedy go opowiada. Tak wiec: "Spotyka sie posel PiS i posel SLD na sejmowym korytarzu. Posel SLD indaguje go i zaczyna mowic nieco podpitym glosem: wicie rozumicie, wy to nawet troche racji macie, WiN nie byl taki zly, NSZ tez nie, za komuny w sklepach gowno mozna bylo dostac, Ruscy to tylko brali, a placic nie chcieli. No i wladza strzelala do robotnikow, zabila paru niepokornych opozycjonistow i ksiezy. No i ja w zasadzie to moglby wam podac reke na zgode, ale nie zrobie tego, bo ci wasi lustratorzy mecza nam Oleksego..." Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:04 Upsss, mialo byc inkwizytorzy, a nie lustratorzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:07 :))) Niezłe:) Ale nie sądzę by ten dowcip zrodził się w brunatnej-ponurej głowie "Polemisty". Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:23 Autor nie jest ustalony, ale nic to! Ostatnio mnie rowniez rozbawilo kongresowe wystapienie mazowieckiego barona SLD, niejakiego Zdrojewskiego. Swoja droga podobno najwierniejszego hunwejbina wspomnianego Oleksego. Mazowiecki dzialacz byl laskaw krzyknac pod adresem krytykow SLD 'walcie sie!'... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:58 Och! Jakze by sie chciało na chwilkę wyzwolic się z ram poprawności politycznej:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 12:16 No i Oleksy na tym samym kongresie parodiujacy biskupa pytajacy sale co chwile monumentalnym "wierzycie" ? Zreszta przypomniala mi sie teraz owa swiecka litania, ktora kiedys Ci dedykowalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 13:32 .. ale pogadaliście sobie big absztyfikant i big xyz. /na tym forum/. Nie jesteście osamotnieni co do postawy;- znalazło by się całkiem pokaźne "kółko różańcowe" z takich forumowiczów. ..tylko dlaczego nie na temat, zadnego argumentu nawet w kontekście tego co napisał Widstein w Rz. Takie TUZY!!! wstyd duży wstyd ( no chyba że jesteście na umysłowych wakacjach). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 13:43 Przezacny Suwaku, ja nie odczuwam potrzeby udowadniania czegokolwiek komukolwiek, realizuje sie w prawdziwym swiecie, a forum to dla mnie skrzyzowanie poligonu doswiadczalnego z dobra rozrywka. A Bronek klasykiem jeszcze nie jest, by analizowac kazda jego strofe. Ponadt nikt mi za pisanie na forum nie placi, polecam Ci Forum Kraj czy Forum Aktualnosci, odnajdziesz tam wielu fanatycznych milosnikow, jak i zdeklarowanych przeciwnikow Bronka, ktorzy z pewnoscia skrzyzuja s Toba swoje polemiczne szpady jesli ich w tym temacie zagadniesz. Milosnikow afery ornenowskiej tez powinienes troche tam uswiadczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 13:44 Mialo byc z toba, a nie s toba. Tak to jest jak sie czlowiek nie moze od miesiaca wyspac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 14:08 .. nie załapałem Szanowny Absztyfikańcie! Chyba swędzenie na równie Szanownego XYZ-a. Po prostu robicie sobie jaja z Bronka tylko jaja, a to przecież dopuszczalne nawet w Waszym wydaniu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 14:10 Jakie jaja ? Troche sobie podworowalem z Bronka i przytoczylem, mam nadzieje, ze w miare dokladnie, jego ulubiony joke;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 14:31 ... wolno absztyfikantowi dorować z bronka czy kogokolwiek, wolno suwakowi dworować z absztyfikanta. ...a tak poważniej; wiele twoich wątków jest ciekawych a polemiki tresciwe. ... nie rozumiem tylko tego twojego mentorstwa i kunktatorstwa z horyzontu piedestału na który sam się wsadzasz i co rusz ktoś cie strąca. .. no może to perspektywa tego innego świata w którym zasiadujesz i z tego względu przewaga twoja może być uprawniona. Rz. czytam bo potrzebuję a bronek nie należy do moich ulubieńców. XYZ natomiast bezdyskusyjnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 14:43 A dworuj sobie ze mnie ile wlezie! Trudno mi byc sedzia we wlasnej sprawie, wiec Twoj zarzut mowiacy o tym, ze mam mentorski sposob bycia jest nie do obrony. Niech sadza inni. Wyrok przyjme z pokora. Natomiast posadzanie nie o kunktatorstwo jest niesprawiedliwy, ale polemizowac nie bede, bo musialbym... Zreszta niewazne. Forum ma te ceche, ktora bardzo w nim lubie, ze jestesmy tylko nickami i jestesmy oceniani nie przez pryzmat tego kim jestesmy w zyciu, ile mam y kasy na koncie, jaka wazna fukcje pelnimy czy ilu ludzi mamy w kieszeni, ale glownie przez to co mowimy i jak mowimy. Szczerze mowiac nie musialem sie lansowac, bo to rozmaici politykierzy mnie wylansowali tak naprawde. Ale nie bede mowic o sobie, bo ulszye, ze jestem zarozumialym egocentrykiem. A ztym piedestalem bylo analogicznie, ja jestem jeden, Was - mrowie. Czasami pokrzycze, czsami sie posmieje, czasem warknem, a czasem pochwale, co musisz sam obiektywnie zdarza mi sie niezwykle rzadko i nie mozna powiedziec, ze kogokolwiek lansuje w przeciwienstwie do niektorych radnych, ktorzy wystepuja pod rozmaitymi nickami i mysla, ze nikt ich nie rozpozna. Ja XYZeta tez lubie, choc nie oznacza to tego, ze sie z nim jakos identyfikuje, z jego politycznymi sympatiami bez watpienia nie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 14:46 Za bledy ortograficzne, stylistyczne i gramatyczne przepraszam - brak wystarczajacej ilosci snu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 15:32 .. bez obrazy drogi absztyfikańcie bez obrazy. nie to było moim zamiarem tymbardziej zgadzam się z twoja deklaracją o traktowaniu tego forum. Jeśli uraziłem to przepraszam. ..no właśnie! ..jesteśmy oceniani nie tym kim jesteśmy w życiu a głównie przez to co mówimy i piszemy.. może to forum jest szansą pokazania się takimi jakimi nie jesteśmy ale jakimy chcemy być? i cieszy nas jak ktoś prawdziwie na to się nabiera? ..jednak kazde wypowiedziane słowo lub napisane mimo że nieprawdziwe, relatywnie odkrywa choć drobną część prawdy o mówiącym lub piszącym a im więcej słów tym wiedza o drugim człowieku pełniejsza, co chyba jest bardzo cenne. Nie pozwala nam aż tak błądzić, krzywdzić i szkodzić. Lubię to forum nawet za te najgłupsze wypowiedzi, a cieszą mnie zmiany które u poszczególnych osób można zaobserwować. Chciało by się byc bardziej aktywnym jak niektórzy. Permanentny brak czasu a do emerytury jeszcze daleko. pozdr.serd. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski Inny ciekawy szczeciński wątek :-))) 29.12.04, 11:43 "Mniej więcej w tym samym czasie co zatrzymanie Kluski miało miejsce równie widowiskowe uwięzienie sześciu członków zarządu Stoczni Szczecińskiej. Zostało zapowiedziane (wraz z w miarę precyzyjnym terminem) przez ministrów Piechotę i Janika. Wydarzenia te budziły wątpliwości prawne, ale przede wszystkim prowokowały pytanie o wiarę w niezawisłość sądów w Polsce." Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Inny ciekawy szczeciński wątek :-))) 29.12.04, 12:03 Cóż kiedy Jakubowska cos podobnego o zawisłej prokuraturze powiedziała Zaczepialscy dostali szału. Kali ukraść krowę dobrze, Kalemu ukraść źle... ciekawe, że kiedy Sądy zamykają czerwonych, to jest "zwycięstwo wymiaru sprawiedliwości", gdy zaś zamykają czarnych, to "prowokokują pytanie o wiarę w niezawisłość sądów w Polsce." Zaczepialski ukraść krowę dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) odnieś 29.12.04, 13:17 się do tematu a nie robisz osobiste wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) o 29.12.04, 13:21 się do tematu a nie robisz osobiste wycieczki Z kim się zadajesz takim się stajesz:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:50 Typiszcze XYZ jakoś zawsze gada nie na temat, zauważyliście? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) o 03.01.05, 21:45 Tunerze vel Polu czu uwazasz, że twoja głupawa agresja zmieni fakty? Możesz nawet wybuchnąc z wściekłości, a nie zmieni to faktu, że Zaczepialski (bodaj) obsobacza Jakubowską za zarzuty pod adresem prokuratury, po czym sam takie zarzuty stawia. Zaczepialski to dowcipny hipokryta, ty zaś prymitywny janczar... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota wstepny raport Romana Giertycha 29.12.04, 12:54 giertych.pl/?sr=!czytaj&id=173&dz=komisja&x=2&pocz=0&gr= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clock Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:33 Żydzi zawsze byli ambitni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bux Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: *.espol.com.pl 30.12.04, 16:41 Waserman teraz na Kulczyka poluje, ale Giertych sie chyba pospieszyl z tym raportem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujekmarek55 Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 02.01.05, 14:41 czy WASSERMANN I WILDSTEIN są wyznania mojżeszowego? może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mojrzesz_mionrzsz wyznanie mojrzeszowe!! 02.01.05, 15:13 nie prowokuj jako rzekl xyz-xyz znany ukladowiec bezkompromisowiec i zwolennik ukladu partyjnego nie prowokuj jekem mojrzesz mionrzsz bo ich wyznanie nie jest mi znane ale moje jest mi znane znakomicie mister wujek albo lepiej tawariszcz wujekxyz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujekmarek55 Re: wyznanie mojrzeszowe!! IP: 217.153.6.* 03.01.05, 13:06 mojrzesz! ty ma chyba problemy z garem, podobnie jak te dwa psy gończe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: wyznanie mojżeszowe!! IP: *.comnet.krakow.pl 03.01.05, 13:50 a niby dlaczego mają być wyznania mojżeszowego ? przecież wśród Żydów także są ateiści i tzw. przechrzty, wierzacy wyjechali z Polski w 1968r. Ci co teraz tak głośno krzyczą i ukrywaja swoje pochodzenie, to potomkowie b. działaczy komunistycznych. Nowy minister spraw zagranicznych też bedzie nosił stare polskie nazwisko. Wydaje mi sie jednak, że nazwisko, pochodzenie, religia, kolor skóry,poglady polityczne, nie powinno nikogo dyskryminować i eliminować z życia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: wyznanie mojrzeszowe!! 03.01.05, 21:59 "tolerancyjny" mojrzesz_mionrzsz przypiał mi łaskawie kolejna łatkę. Tym razem antysemity. Rozumiem, wojowniku o tolerancję, żeś jest dumny ze swojej? Sugerujesz, że jesteś wyznania mojżeszowego???? Nieeeee głupiś jak katolak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re:xyz IP: *.comnet.krakow.pl 03.01.05, 22:53 wydaje mi sie ,że już niedługo katolaki zostaną prakatolakami, są na wymarciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicek Re:xyz IP: *.gryfnet.szczecin.pl 03.01.05, 23:25 nic nie kumam - kto lub co to takie katolak, pro czy prakatolak?? w słowniku tego nie ma, w encykl.też nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: vicek IP: *.comnet.krakow.pl 03.01.05, 23:43 katolaki to takie ptice które można określić jako fundamentalistów katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: vicek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 00:07 Zastanowiłam się po lekturze postów nad swoim stosunkiem do panów Wassermanna i red. Bronisława z "Rzepy". Jednego czytuję regularnie i choc różnimy się sympatiami politycznymi, to cenię sobie go za stosunek do państwa jako takiego i wysoką kulturę z jaką przedkłada swoje racje, z którymi w większości przypadków się zgadzam; drugiego obserwuję jak pracuje w komisji "orlenowskiej". I jeśli miałabym kogokolwiek z tej komisji uznać za wiarygodnego - to padłoby na Wassermanna. Jest spokojny, rzeczowy i logicznie argumentujący. Jego wypowiedzi muszę z natury rzeczy uznać za potencjalnie prawdziwe, bowiem, jak większość - nie znam pełnej dokumentacji, jaką dysponuje komisja a "wyciekające" materiały dowodowe nie stanowią o całości. Ale to co prezentuje Wassermann jest dla mnie, jak na razie - do przyjęcia. Natomiast trudno mi przyjąć tezę dyskutujacych Absztyfikanta i Xyz-xyz'a że istnieje jakakolwiek płaszczyzna porównawcza między red. Gadzinowskim a red. Bronisławem. Tak się składa,że znam osobiście red. Piotra, był nawet jednym z bohaterów moich wywiadów i uwieczniłam go w swojej książce - ale na pewno nie jest typem publicysty, który mógłyby się porównywać z red. Bronkiem. Piotr, wychowany na urbanowskim NIE, słynna Magda Cień z "Trybuny" - raczej skłania się ku politycznemi kabaretowi, przerysowań i balansowania na krawędzi kiczu z "bulwarówek", red. Bronek, choć mu ironii nie brakuje i stać go na dowcip intelektualny - do poziomu kiczu w publicystyce się nie zniży. Nie będzie też pisał koniunkuralnie, czy propagandowo. I jedno sprostowanie - red. Bronisław, nigdzie nie dał poznać w swoim pisaniu, że jest "brunatny". Sugerowanie mu postaw faszyzujących, narodowego socjalizmu - jest conajmniej nietaktem. Sądziłam, że na takie "dictum" Absztyfikat zareaguje, ale jakoś widać się przeliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicek Re: mycha IP: *.gryfnet.szczecin.pl 04.01.05, 00:59 By być uczciwym wobec MYCHY to powiem że wiem kim jesteś. To przypadek i dedukcyjne podejście do tresci twoich postów. Nie ukrywam że trochę mi to przeszkadza. Sam się ukrywam za vickiem bo nie chcę łamać konwencji tego forum. Mozesz być pewna że każdy twój post i polemikę czytam uważnie choćby dlatego że mówią na temat, są konkretne a poglądy wyrażane jasno. Mam kilku faworytów natomiast co przyjmuję z przykrością są i tacy którzy nie potrafią się powstrzymać od wylewania pomyj- to frustraci ale też pismacy /bez obrazy/ piszący na zamówienie i chyba za parę groszy. Wystarczy przeczytać tytuły ich wątków i szybkość i ilość reakcji. Smutno robi się też, jak co poniektórzy których łatwo rozszyfrować, myślą że załatwią swoje medialnie prymitywne interesiki. Ciekawe to forum robi się wtedy kiedy wątek coś wyjaśnia, choćby poprzez skrajne interpretacje. Z poglądami natomiast można wiecej lub mniej się zgadzać, każdy ma takie prawo. Absztyfikant i xyz choć są różni, swoje zrobili napisali w tym wątku co wiedzieli, funcjonują na tym forum czas jakiś, uważają zatem że z uwagi na forumową długowieczność coś im się więcej od reszty należy, wypowiadają się często excatedra, brak im pokory i szacunku dla innych przynajmniej takiego jakiego sami się domagają. Z tekstem MYCHY si zgadzam. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant vicek 04.01.05, 01:15 Ja sie zadnego szacunku nie domagam. Przypominam, ze to Forum Szczecin, a nie komisja sledcza ds. Orlenu. A jesli sie wypowiadam ex cathedra to tez dlatego, ze taka jest konwencja. Nawiasem mowiac ostatni akapit Twoje wypowiedzi pasuje do Bronka jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: mycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 04:23 Vicku, już mnie nie raz rozszyfrował i Pismak i XYZ-xyz, ,podano nazwiska, profesję, wiek bez mała i licho wie co jeszcze. Więc się nie przejmuj. Zapomnij o tych danych. Jestem po prostu Mycha,która ma własne zdanie i czasem je wyraża. Serdecznie pozdrawiam. Jak chcesz bardziej mnie rozszyfrować - to skocz do bloga na onecie (sophico.blog.onet.pl) albo poszukaj pod hasłem "kwadratura koła" Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Wypraszam sobie!!! 04.01.05, 10:26 Kolezanko Mycho nie zrzucaj własnych zazług na innych bo można to odebrać jako sugestię nieetycznych postaw wymienionych (w tym mnie). Przypomne zatem, że swą profesję ujawniłaś sama, w rozmowie z Pismakiem, not bene którego sama opoisałaś ze szczegółami. Nawet nazwisko podałaś Pismakowi sama. Jedynie za "ujawnienie wieku bez mała" biorę odpowiedzialność. Istotnie użyłem określenia "wiek postbalzakowski"... pozdrawlaju s nowam godam:) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Mysze w odpowiedzi 04.01.05, 01:09 Wywolany do tablicy odpowiadam. Niestety nie moge sie z Toba zgodzic, gdy piszesz, ze nie widzisz zadnego podobienstwa miedzy redaktorem Bronkiem, a Gadzina. Moim zdaniem Bronek to Gadzina a rebors - i tu sie roznimy. Gdybym porownal Bronka do KTT, to obrazilbym tego ostatniego. Z KTT to sie moze np. Maciej Rybinski z "Rzplitej" rownac, obaj sa powszechnie uznanymi tuzami felietonistyki i szerzej dziennikarstwa, a przy tym sa erudytami. Bronislaw Wildstein niestety uwielbia naginac rzeczywistosc dla swoich potrzebi to go dla mnie odbrazawia, choc niewatpliwie facet jest inteligentny i ma ostre pioro. To go wlasnie stawia w jednym rzedzie z Gadzina. Polceam Ci MYCHO ostsatnia burze w okol ustawy o IPN. Zwroc uwage zwlaszcza na to, co o pisaninie Bronka napisal prof. Romanowski z UJ. Natomiast co do imputowania Bronkowi odchylen narodowo-socjalistycznych, to rzeczywiscie XYZ mocno przesadzil, przyznam sie, ze nie zwrocilem uwagi na ten fragment wypowiedzi XYZeta, ale czy ja jestem jego spowiednikiem? Niech kazdy sie wstydzi za siebie. Wiesz, opowiem Ci cos. Otoz jakis czas temu, w Krakowie, tamtejszy dziennikarz zostal oskarzony przez miejscowe organizacje zydowskie o antysemityzm. Zeby nie inspirowac forumowych pieniaczy napisze, ze na imie ma Seweryn, a jego nazwisko konczy sie na taka sama koncowke jak nazisko Bronka. Seweryn opisal w swojej gazecie proceder, nie pamietam juz dokladnie, ale chodzilo o jakies przekrety z kamienicami w centrum grodu Kraka. Kiedy redaktor Seweryn uslyszal ten zarzut, to usmiechnal sie szelmowsko i strzelil tryrade, ktora potem nawiasem mowiac chyba ukazala sie drukiem. A brzmiala ona tak: "Ja wczoraj w moja gazeta przeczytal, aj waj, ze ja jestem antysemita. To ja napisal, ze Mordechaj i Icek maja nieczysty geszeft na domach, ze robia machlojki i inne mecyje, a jak to mozliwe, ze ja antysemita. Przeciez ja mam nazwisko nie takie, a i wyglad nie najlepszy. Wiec jak to jest?". Niechaj to posluzy za komentarz, bo redaktor Bronek rowniez bardzo czesto odwoluje sie do swoich korzeni. Z kolei Wassermann nic wspolnego z Zydami nie ma, jego ziec, Maciej Twarog, to szef krakowskiej Mlodziezy Wszechpolskiej i krakowski radny LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Mysze w odpowiedzi 04.01.05, 01:26 I juz tak zupelnie na marginesie. Skonczylem kilka dni temu lekture najnowszej ksiazki Bronka pt. "Mistrz". Jest to rzecz teoretycznie poswiecona zmaganiom z zyciem Jerzego Grotowskiego, teatrowi, choc tak naprawde jest to manifest jakobina XXI wieku, ktory jest tak przekonany o dziejowej roli swojej publicystki, ze wielokrotnie przekracza granice smiesznosci. Ja tez ja przekraczam, ale tylko na tym forum. By the way, jaki jest Twoj adres e-mail MYCHO?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Mysze w odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 04:26 Abszty - skocz do mego bloga (sophico.blog.onet.pl) albo poszukaj pod hasłem "kwadratura koła" w blogach onetu. Wyszukarka google ma u siebie także. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojrzesz_mionrzsz prakatolak i wyznanie miojrzeszowe 04.01.05, 08:55 Jesteśmy w tej unii nato i oecd i w onz i w europie 1000 lat i na mapie nas nie było 123 lat i wymordowano 6 mln polaków a od 45 roku to też pare milionów wygoniono bo nie pasowali różnym konceptualistom krajowym,a bo wyznanie nie te a jak wyznanie te to niby pochodzenie nie te a jak pochodzenie i wyznanie dobre to znowu poglondy nie takie jakies wsteczne i rozlamujace w okresie kiedy powinnismy zyc w zgodzie i dzielic sie tym co mamy (z wladza oczywiscie) a tu znowy jakies wycionganie pochodzenia i wyznania znany cymbal h iles tam ktory nabija się ze starca ktorego winą jest to że nie kłamie nie kradnie i mowi to co mysli i chodzi ubrany na bialo inny starzec w ciemnych okularach ktory klamie jak najęty nie jest wart zainteresowanie bo nie ma na niego pewnie zlecenia czy w tym forum( i tak ciekawym-w duzej mierze zasluga swarozyca mychy i innych) nie mozna po preostu takich smiesznych ludzi ktorzy nie tyle wpychaja dyskusje w mielizny w polskie bagienko po prostu ignorowac? kolejne rzesze mlodych ludzi wyjezdzają z kraju bo klucz partyjny propagowany i stosowany przez XYZ_XYZ odbiera im nadzieje n aprzyszlosc i mozliwosc rozwoju czy zalozenia rodziny.. czy tego nie widac zza klawiatur? a bronek i wassero robiom dobrom robote i tu mycha ma racje absztyf tez ma klasę! baczcie na plwociny forumowe,bo to jedyny ich owoc, a po owocach zatrutych poznacie ich! pozdrowienia i dla katolaków i mojrzeszowców i tych co żródla prawdy wywodzą z inncyh pa Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: lokragly stol i jajko ... 04.01.05, 09:11 .. im z tego wyszlo .. .. tak sie chlopy bawia jak sie kedy dogadali przy tym okraglym stoliku, ktoremu wszyscy uczestnicy ciagle hold oddaja .. ciagle grajac przy nim te sama talia kart .. tylko coraz brudniejsza i lepiaca .. i przez to i stol zaczyna wygladac nie okraglo ale jak jajo koryta i to takie ktore zaczyna smierdziec od srodka .. .. po prostu polska polityka to skansen .. tworow i klonow rodem z komuny .. gdyz ciagle zywiacych sie tymi samymi tresciami .. Enancjo PS : nawet brudna, ale ideologia, w demokracji jest czysta .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Wildsztajn! Re: lokragly stol i jajko ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:20 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2519281.html Odpowiedz Link Zgłoś