Dodaj do ulubionych

Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!!

IP: *.espol.com.pl 29.12.04, 03:46
I zrobią jeszcze więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041217/publicystyka/publicystyka_a_4.html
Obserwuj wątek
    • pudrowany_pieknis Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 07:58
      Ja tez zrobie, obiecuje, ale jeszcze nie wiem co bede robil. Jak juz sie dowiem,
      to nie omieszkam o tym na forum napisac niezwlocznie.
      • Gość: cel Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 08:42
        i mają jeszcze kupę do zrobienia, dużą.
    • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 08:50
      Wassermanna mozesz sobie obsmiewac, ale Bronka zostaw w spokoju - co by o nim
      nie mowic, to jednego mu odmowic nie mozna: konsekwencji i wprost niesamowitej
      polemicznej duszy...;)
      • xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 09:11
        Najbardziej podobały mi się jego "polemiki" w sprawie Biesłania. Z
        owej "polemiki" wynikało najogólniej rzecz ujmując, iż "Kacapy" same sobie
        winne, a właściwie to na pewno sami sobie dzieci mordowali... absztyf nie
        prowokuj...
        • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 09:17
          XYZ nie oslabiaj mnie. Znasz moj stosunek do redaktora bronka:)))
          • xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 09:52
            Znam. Jednak i tak bliższa koszula ciału... "obrońca guzików" i "polemik"
            jednak na równi...
            • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 10:31
              Drogi XYZecie, redaktor Bronek to zjawisko tak przewidywalne i niezmienne, ze az
              musze przyznac, ze ten zywy unikat staje sie w jakis tam sposob elementem
              polskiego politycznego pejzazu. No a w koncu jakas przeciwwaga dla Gadziny musi
              byc;)
              • xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 10:58
                Obrażasz mi tu Gadzinę. Porównując go do "polemisty". Gadzina jest choć
                dowcipny, czego o "polemiście" powiedzieć nie sposób...
                • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:02
                  Wierzaj mi na slowo, ze Bronkowi tez sie zdarzaja dowcipy calkiem niezle. Oto
                  jeden z ostatnich, powtarza go ciagle i odczuwa wyrazna satysfakcje kiedy go
                  opowiada. Tak wiec:

"Spotyka sie posel PiS i posel SLD na sejmowym korytarzu. Posel SLD indaguje go
                  i zaczyna mowic nieco podpitym glosem: wicie rozumicie, wy to nawet troche racji
                  macie, WiN nie byl taki zly, NSZ tez nie, za komuny w sklepach gowno mozna bylo
                  dostac, Ruscy to tylko brali, a placic nie chcieli. No i wladza strzelala do
                  robotnikow, zabila paru niepokornych opozycjonistow i ksiezy. No i ja w zasadzie
                  to moglby wam podac reke na zgode, ale nie zrobie tego, bo ci wasi lustratorzy
                  mecza nam Oleksego..."
                  • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:04
                    Upsss, mialo byc inkwizytorzy, a nie lustratorzy;)
                    • xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:07
                      :))) Niezłe:) Ale nie sądzę by ten dowcip zrodził się w brunatnej-ponurej
                      głowie "Polemisty".
                      • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:23
                        Autor nie jest ustalony, ale nic to! Ostatnio mnie rowniez rozbawilo kongresowe
                        wystapienie mazowieckiego barona SLD, niejakiego Zdrojewskiego. Swoja droga
                        podobno najwierniejszego hunwejbina wspomnianego Oleksego. Mazowiecki dzialacz
                        byl laskaw krzyknac pod adresem krytykow SLD 'walcie sie!'...
                        • xyz-xyz Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 11:58
                          Och! Jakze by sie chciało na chwilkę wyzwolic się z ram poprawności
                          politycznej:)))))
                          • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 12:16
                            No i Oleksy na tym samym kongresie parodiujacy biskupa pytajacy sale co chwile
                            monumentalnym "wierzycie" ? Zreszta przypomniala mi sie teraz owa swiecka
                            litania, ktora kiedys Ci dedykowalem:)
                            • Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 13:32
                              .. ale pogadaliście sobie big absztyfikant i big xyz. /na tym forum/. Nie
                              jesteście osamotnieni co do postawy;- znalazło by się całkiem pokaźne "kółko
                              różańcowe" z takich forumowiczów.
                              ..tylko dlaczego nie na temat, zadnego argumentu nawet w kontekście tego co
                              napisał Widstein w Rz. Takie TUZY!!! wstyd duży wstyd ( no chyba że jesteście
                              na umysłowych wakacjach).
                              pozdr.
                              • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 13:43
                                Przezacny Suwaku, ja nie odczuwam potrzeby udowadniania czegokolwiek
                                komukolwiek, realizuje sie w prawdziwym swiecie, a forum to dla mnie
                                skrzyzowanie poligonu doswiadczalnego z dobra rozrywka. A Bronek klasykiem
                                jeszcze nie jest, by analizowac kazda jego strofe. Ponadt nikt mi za pisanie na
                                forum nie placi, polecam Ci Forum Kraj czy Forum Aktualnosci, odnajdziesz tam
                                wielu fanatycznych milosnikow, jak i zdeklarowanych przeciwnikow Bronka, ktorzy
                                z pewnoscia skrzyzuja s Toba swoje polemiczne szpady jesli ich w tym temacie
                                zagadniesz. Milosnikow afery ornenowskiej tez powinienes troche tam uswiadczyc.
                                • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 13:44
                                  Mialo byc z toba, a nie s toba. Tak to jest jak sie czlowiek nie moze od
                                  miesiaca wyspac:)
                                  • Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 14:08
                                    .. nie załapałem Szanowny Absztyfikańcie! Chyba swędzenie na równie Szanownego
                                    XYZ-a. Po prostu robicie sobie jaja z Bronka tylko jaja, a to przecież
                                    dopuszczalne nawet w Waszym wydaniu.
                                    pozdr.
                                    • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 14:10
                                      Jakie jaja ? Troche sobie podworowalem z Bronka i przytoczylem, mam nadzieje, ze
                                      w miare dokladnie, jego ulubiony joke;)
                                      • Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 14:31
                                        ... wolno absztyfikantowi dorować z bronka czy kogokolwiek, wolno suwakowi
                                        dworować z absztyfikanta.
                                        ...a tak poważniej; wiele twoich wątków jest ciekawych a polemiki tresciwe.
                                        ... nie rozumiem tylko tego twojego mentorstwa i kunktatorstwa z horyzontu
                                        piedestału na który sam się wsadzasz i co rusz ktoś cie strąca. .. no może to
                                        perspektywa tego innego świata w którym zasiadujesz i z tego względu przewaga
                                        twoja może być uprawniona. Rz. czytam bo potrzebuję a bronek nie należy do
                                        moich ulubieńców. XYZ natomiast bezdyskusyjnie tak.
                                        • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 14:43
                                          A dworuj sobie ze mnie ile wlezie! Trudno mi byc sedzia we wlasnej sprawie, wiec
                                          Twoj zarzut mowiacy o tym, ze mam mentorski sposob bycia jest nie do obrony.
                                          Niech sadza inni. Wyrok przyjme z pokora. Natomiast posadzanie nie o
                                          kunktatorstwo jest niesprawiedliwy, ale polemizowac nie bede, bo musialbym...
                                          Zreszta niewazne. Forum ma te ceche, ktora bardzo w nim lubie, ze jestesmy tylko
                                          nickami i jestesmy oceniani nie przez pryzmat tego kim jestesmy w zyciu, ile mam
                                          y kasy na koncie, jaka wazna fukcje pelnimy czy ilu ludzi mamy w kieszeni, ale
                                          glownie przez to co mowimy i jak mowimy. Szczerze mowiac nie musialem sie
                                          lansowac, bo to rozmaici politykierzy mnie wylansowali tak naprawde. Ale nie
                                          bede mowic o sobie, bo ulszye, ze jestem zarozumialym egocentrykiem. A ztym
                                          piedestalem bylo analogicznie, ja jestem jeden, Was - mrowie. Czasami
                                          pokrzycze, czsami sie posmieje, czasem warknem, a czasem pochwale, co musisz sam
                                          obiektywnie zdarza mi sie niezwykle rzadko i nie mozna powiedziec, ze
                                          kogokolwiek lansuje w przeciwienstwie do niektorych radnych, ktorzy wystepuja
                                          pod rozmaitymi nickami i mysla, ze nikt ich nie rozpozna. Ja XYZeta tez lubie,
                                          choc nie oznacza to tego, ze sie z nim jakos identyfikuje, z jego politycznymi
                                          sympatiami bez watpienia nie.
                                          • absztyfikant Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! 29.12.04, 14:46
                                            Za bledy ortograficzne, stylistyczne i gramatyczne przepraszam - brak
                                            wystarczajacej ilosci snu:))
                                          • Gość: suwak Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 29.12.04, 15:32
                                            .. bez obrazy drogi absztyfikańcie bez obrazy. nie to było moim zamiarem
                                            tymbardziej zgadzam się z twoja deklaracją o traktowaniu tego forum. Jeśli
                                            uraziłem to przepraszam.
                                            ..no właśnie! ..jesteśmy oceniani nie tym kim jesteśmy w życiu a głównie przez
                                            to co mówimy i piszemy.. może to forum jest szansą pokazania się takimi jakimi
                                            nie jesteśmy ale jakimy chcemy być? i cieszy nas jak ktoś prawdziwie na to się
                                            nabiera?
                                            ..jednak kazde wypowiedziane słowo lub napisane mimo że nieprawdziwe,
                                            relatywnie odkrywa choć drobną część prawdy o mówiącym lub piszącym a im więcej
                                            słów tym wiedza o drugim człowieku pełniejsza, co chyba jest bardzo cenne. Nie
                                            pozwala nam aż tak błądzić, krzywdzić i szkodzić.
                                            Lubię to forum nawet za te najgłupsze wypowiedzi, a cieszą mnie zmiany które u
                                            poszczególnych osób można zaobserwować. Chciało by się byc bardziej aktywnym
                                            jak niektórzy. Permanentny brak czasu a do emerytury jeszcze daleko.
                                            pozdr.serd.
    • zaczepialski Inny ciekawy szczeciński wątek :-))) 29.12.04, 11:43
      "Mniej więcej w tym samym czasie co zatrzymanie Kluski miało miejsce równie widowiskowe uwięzienie sześciu członków zarządu Stoczni Szczecińskiej. Zostało zapowiedziane (wraz z w miarę precyzyjnym terminem) przez ministrów Piechotę i Janika. Wydarzenia te budziły wątpliwości prawne, ale przede wszystkim prowokowały pytanie o wiarę w niezawisłość sądów w Polsce."
      • xyz-xyz Re: Inny ciekawy szczeciński wątek :-))) 29.12.04, 12:03
        Cóż kiedy Jakubowska cos podobnego o zawisłej prokuraturze powiedziała
        Zaczepialscy dostali szału. Kali ukraść krowę dobrze, Kalemu ukraść źle...
        ciekawe, że kiedy Sądy zamykają czerwonych, to jest "zwycięstwo wymiaru
        sprawiedliwości", gdy zaś zamykają czarnych, to "prowokokują
        pytanie o wiarę w niezawisłość sądów w Polsce." Zaczepialski ukraść krowę
        dobrze...
        • zaczepialski sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) odnieś 29.12.04, 13:17
          się do tematu a nie robisz osobiste wycieczki
          • xyz-xyz Re: sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) o 29.12.04, 13:21
            się do tematu a nie robisz osobiste wycieczki

Z kim się zadajesz takim się stajesz:)))))))
          • Gość: Pola Re: sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:50
            Typiszcze XYZ jakoś zawsze gada nie na temat, zauważyliście?
            • xyz-xyz Re: sam się stajesz ZACZEPIALSKI XYZ-ecie :-))) o 03.01.05, 21:45
              Tunerze vel Polu czu uwazasz, że twoja głupawa agresja zmieni fakty? Możesz
              nawet wybuchnąc z wściekłości, a nie zmieni to faktu, że Zaczepialski (bodaj)
              obsobacza Jakubowską za zarzuty pod adresem prokuratury, po czym sam takie
              zarzuty stawia. Zaczepialski to dowcipny hipokryta, ty zaś prymitywny janczar...
    • mlody.patriota wstepny raport Romana Giertycha 29.12.04, 12:54
      giertych.pl/?sr=!czytaj&id=173&dz=komisja&x=2&pocz=0&gr=
    • Gość: Clock Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:33
      Żydzi zawsze byli ambitni !
      • Gość: bux Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: *.espol.com.pl 30.12.04, 16:41
        Waserman teraz na Kulczyka poluje, ale Giertych sie chyba pospieszyl z tym raportem
    • Gość: wujekmarek55 Re: Wassermann i Wildstein dużo zrobili!!! IP: 217.153.6.* 02.01.05, 14:41
      czy WASSERMANN I WILDSTEIN są wyznania mojżeszowego? może ktoś wie?
      • mojrzesz_mionrzsz wyznanie mojrzeszowe!! 02.01.05, 15:13
        nie prowokuj jako rzekl xyz-xyz znany ukladowiec bezkompromisowiec i zwolennik
        ukladu partyjnego
        nie prowokuj
        jekem mojrzesz mionrzsz
        bo ich wyznanie nie jest mi znane
        ale moje jest mi znane znakomicie
        mister wujek
        albo lepiej tawariszcz wujekxyz
        • Gość: wujekmarek55 Re: wyznanie mojrzeszowe!! IP: 217.153.6.* 03.01.05, 13:06
          mojrzesz! ty ma chyba problemy z garem, podobnie jak te dwa psy gończe
          • Gość: H56 Re: wyznanie mojżeszowe!! IP: *.comnet.krakow.pl 03.01.05, 13:50
            a niby dlaczego mają być wyznania mojżeszowego ? przecież wśród Żydów także są
            ateiści i tzw. przechrzty, wierzacy wyjechali z Polski w 1968r. Ci co teraz tak
            głośno krzyczą i ukrywaja swoje pochodzenie, to potomkowie b. działaczy
            komunistycznych. Nowy minister spraw zagranicznych też bedzie nosił stare
            polskie nazwisko. Wydaje mi sie jednak, że nazwisko, pochodzenie, religia,
            kolor skóry,poglady polityczne, nie powinno nikogo dyskryminować i eliminować z
            życia publicznego.
        • xyz-xyz Re: wyznanie mojrzeszowe!! 03.01.05, 21:59
          "tolerancyjny" mojrzesz_mionrzsz przypiał mi łaskawie kolejna łatkę. Tym razem
          antysemity. Rozumiem, wojowniku o tolerancję, żeś jest dumny ze swojej?
          Sugerujesz, że jesteś wyznania mojżeszowego???? Nieeeee głupiś jak katolak...
          • Gość: H56 Re:xyz IP: *.comnet.krakow.pl 03.01.05, 22:53
            wydaje mi sie ,że już niedługo katolaki zostaną prakatolakami, są na wymarciu
            • Gość: vicek Re:xyz IP: *.gryfnet.szczecin.pl 03.01.05, 23:25
              nic nie kumam - kto lub co to takie katolak, pro czy prakatolak?? w słowniku
              tego nie ma, w encykl.też nie!
              • Gość: H56 Re: vicek IP: *.comnet.krakow.pl 03.01.05, 23:43
                katolaki to takie ptice które można określić jako fundamentalistów katolickich.
                • Gość: MYCHA Re: vicek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 00:07
                  Zastanowiłam się po lekturze postów nad swoim stosunkiem do panów Wassermanna i
                  red. Bronisława z "Rzepy". Jednego czytuję regularnie i choc różnimy się
                  sympatiami politycznymi, to cenię sobie go za stosunek do państwa jako takiego i
                  wysoką kulturę z jaką przedkłada swoje racje, z którymi w większości przypadków
                  się zgadzam; drugiego obserwuję jak pracuje w komisji "orlenowskiej".
                  I jeśli miałabym kogokolwiek z tej komisji uznać za wiarygodnego - to padłoby na
                  Wassermanna. Jest spokojny, rzeczowy i logicznie argumentujący.
                  Jego wypowiedzi muszę z natury rzeczy uznać za potencjalnie prawdziwe, bowiem,
                  jak większość - nie znam pełnej dokumentacji, jaką dysponuje komisja a
                  "wyciekające" materiały dowodowe nie stanowią o całości. Ale to co prezentuje
                  Wassermann jest dla mnie, jak na razie - do przyjęcia.
                  Natomiast trudno mi przyjąć tezę dyskutujacych Absztyfikanta i Xyz-xyz'a że
                  istnieje jakakolwiek płaszczyzna porównawcza między red. Gadzinowskim a red.
                  Bronisławem. Tak się składa,że znam osobiście red. Piotra, był nawet jednym z
                  bohaterów moich wywiadów i uwieczniłam go w swojej książce - ale na pewno nie
                  jest typem publicysty, który mógłyby się porównywać z red. Bronkiem.
                  Piotr, wychowany na urbanowskim NIE, słynna Magda Cień z "Trybuny" - raczej
                  skłania się ku politycznemi kabaretowi, przerysowań i balansowania na krawędzi
                  kiczu z "bulwarówek", red. Bronek, choć mu ironii nie brakuje i stać go na
                  dowcip intelektualny - do poziomu kiczu w publicystyce się nie zniży. Nie będzie
                  też pisał koniunkuralnie, czy propagandowo.
                  I jedno sprostowanie - red. Bronisław, nigdzie nie dał poznać w swoim pisaniu,
                  że jest "brunatny". Sugerowanie mu postaw faszyzujących, narodowego socjalizmu -
                  jest conajmniej nietaktem. Sądziłam, że na takie "dictum" Absztyfikat zareaguje,
                  ale jakoś widać się przeliczyłam.
                  • Gość: vicek Re: mycha IP: *.gryfnet.szczecin.pl 04.01.05, 00:59
                    By być uczciwym wobec MYCHY to powiem że wiem kim jesteś. To przypadek i
                    dedukcyjne podejście do tresci twoich postów. Nie ukrywam że trochę mi to
                    przeszkadza.
                    Sam się ukrywam za vickiem bo nie chcę łamać konwencji tego forum.
                    Mozesz być pewna że każdy twój post i polemikę czytam uważnie choćby dlatego że
                    mówią na temat, są konkretne a poglądy wyrażane jasno.
                    Mam kilku faworytów natomiast co przyjmuję z przykrością są i tacy którzy nie
                    potrafią się powstrzymać od wylewania pomyj- to frustraci ale też pismacy /bez
                    obrazy/ piszący na zamówienie i chyba za parę groszy. Wystarczy przeczytać
                    tytuły ich wątków i szybkość i ilość reakcji. Smutno robi się też, jak co
                    poniektórzy których łatwo rozszyfrować, myślą że załatwią swoje medialnie
                    prymitywne interesiki.
                    Ciekawe to forum robi się wtedy kiedy wątek coś wyjaśnia, choćby poprzez
                    skrajne interpretacje. Z poglądami natomiast można wiecej lub mniej się zgadzać,
                    każdy ma takie prawo.
                    Absztyfikant i xyz choć są różni, swoje zrobili napisali w tym wątku co
                    wiedzieli, funcjonują na tym forum czas jakiś, uważają zatem że z uwagi na
                    forumową długowieczność coś im się więcej od reszty należy, wypowiadają się
                    często excatedra, brak im pokory i szacunku dla innych przynajmniej takiego
                    jakiego sami się domagają.
                    Z tekstem MYCHY si zgadzam.
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • absztyfikant vicek 04.01.05, 01:15
                      Ja sie zadnego szacunku nie domagam. Przypominam, ze to Forum Szczecin, a nie
                      komisja sledcza ds. Orlenu. A jesli sie wypowiadam ex cathedra to tez dlatego,
                      ze taka jest konwencja. Nawiasem mowiac ostatni akapit Twoje wypowiedzi pasuje
                      do Bronka jak ulal.
                    • Gość: MYCHA Re: mycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 04:23
                      Vicku, już mnie nie raz rozszyfrował i Pismak i XYZ-xyz, ,podano nazwiska,
                      profesję, wiek bez mała i licho wie co jeszcze. Więc się nie przejmuj. Zapomnij
                      o tych danych. Jestem po prostu Mycha,która ma własne zdanie i czasem je wyraża.
                      Serdecznie pozdrawiam.
                      Jak chcesz bardziej mnie rozszyfrować - to skocz do bloga na onecie
                      (sophico.blog.onet.pl) albo poszukaj pod hasłem "kwadratura koła"
                      • xyz-xyz Wypraszam sobie!!! 04.01.05, 10:26
                        Kolezanko Mycho nie zrzucaj własnych zazług na innych bo można to odebrać jako
                        sugestię nieetycznych postaw wymienionych (w tym mnie). Przypomne zatem, że swą
                        profesję ujawniłaś sama, w rozmowie z Pismakiem, not bene którego sama
                        opoisałaś ze szczegółami. Nawet nazwisko podałaś Pismakowi sama. Jedynie
                        za "ujawnienie wieku bez mała" biorę odpowiedzialność. Istotnie użyłem
                        określenia "wiek postbalzakowski"...
                        pozdrawlaju s nowam godam:)
                  • absztyfikant Mysze w odpowiedzi 04.01.05, 01:09
                    Wywolany do tablicy odpowiadam. Niestety nie moge sie z Toba zgodzic, gdy
                    piszesz, ze nie widzisz zadnego podobienstwa miedzy redaktorem Bronkiem, a
                    Gadzina. Moim zdaniem Bronek to Gadzina a rebors - i tu sie roznimy. Gdybym
                    porownal Bronka do KTT, to obrazilbym tego ostatniego. Z KTT to sie moze np.
                    Maciej Rybinski z "Rzplitej" rownac, obaj sa powszechnie uznanymi tuzami
                    felietonistyki i szerzej dziennikarstwa, a przy tym sa erudytami. Bronislaw
                    Wildstein niestety uwielbia naginac rzeczywistosc dla swoich potrzebi to go dla
                    mnie odbrazawia, choc niewatpliwie facet jest inteligentny i ma ostre pioro. To
                    go wlasnie stawia w jednym rzedzie z Gadzina. Polceam Ci MYCHO ostsatnia burze w
                    okol ustawy o IPN. Zwroc uwage zwlaszcza na to, co o pisaninie Bronka napisal
                    prof. Romanowski z UJ.

Natomiast co do imputowania Bronkowi odchylen narodowo-socjalistycznych, to
                    rzeczywiscie XYZ mocno przesadzil, przyznam sie, ze nie zwrocilem uwagi na ten
                    fragment wypowiedzi XYZeta, ale czy ja jestem jego spowiednikiem? Niech kazdy
                    sie wstydzi za siebie. Wiesz, opowiem Ci cos. Otoz jakis czas temu, w Krakowie,
                    tamtejszy dziennikarz zostal oskarzony przez miejscowe organizacje zydowskie o
                    antysemityzm. Zeby nie inspirowac forumowych pieniaczy napisze, ze na imie ma
                    Seweryn, a jego nazwisko konczy sie na taka sama koncowke jak nazisko Bronka.
                    Seweryn opisal w swojej gazecie proceder, nie pamietam juz dokladnie, ale
                    chodzilo o jakies przekrety z kamienicami w centrum grodu Kraka. Kiedy redaktor
                    Seweryn uslyszal ten zarzut, to usmiechnal sie szelmowsko i strzelil tryrade,
                    ktora potem nawiasem mowiac chyba ukazala sie drukiem. A brzmiala ona tak: "Ja
                    wczoraj w moja gazeta przeczytal, aj waj, ze ja jestem antysemita. To ja
                    napisal, ze Mordechaj i Icek maja nieczysty geszeft na domach, ze robia
                    machlojki i inne mecyje, a jak to mozliwe, ze ja antysemita. Przeciez ja mam
                    nazwisko nie takie, a i wyglad nie najlepszy. Wiec jak to jest?". Niechaj to
                    posluzy za komentarz, bo redaktor Bronek rowniez bardzo czesto odwoluje sie do
                    swoich korzeni. Z kolei Wassermann nic wspolnego z Zydami nie ma, jego ziec,
                    Maciej Twarog, to szef krakowskiej Mlodziezy Wszechpolskiej i krakowski radny LPR.
                    • absztyfikant Re: Mysze w odpowiedzi 04.01.05, 01:26
                      I juz tak zupelnie na marginesie. Skonczylem kilka dni temu lekture najnowszej
                      ksiazki Bronka pt. "Mistrz". Jest to rzecz teoretycznie poswiecona zmaganiom z
                      zyciem Jerzego Grotowskiego, teatrowi, choc tak naprawde jest to manifest
                      jakobina XXI wieku, ktory jest tak przekonany o dziejowej roli swojej
                      publicystki, ze wielokrotnie przekracza granice smiesznosci. Ja tez ja
                      przekraczam, ale tylko na tym forum. By the way, jaki jest Twoj adres e-mail
                      MYCHO?:)
                      • Gość: MYCHA Re: Mysze w odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 04:26
                        Abszty - skocz do mego bloga (sophico.blog.onet.pl) albo poszukaj pod hasłem
                        "kwadratura koła" w blogach onetu. Wyszukarka google ma u siebie także. Pozdrawiam
    • mojrzesz_mionrzsz prakatolak i wyznanie miojrzeszowe 04.01.05, 08:55
      Jesteśmy w tej unii nato i oecd i w onz i w europie 1000 lat i na mapie nas nie
      było 123 lat i wymordowano 6 mln polaków a od 45 roku to też pare milionów
      wygoniono bo nie pasowali różnym konceptualistom krajowym,a bo wyznanie nie te
      a jak wyznanie te to niby pochodzenie nie te a jak pochodzenie i wyznanie dobre
      to znowu poglondy nie takie jakies wsteczne i rozlamujace w okresie kiedy
      powinnismy zyc w zgodzie i dzielic sie tym co mamy (z wladza oczywiscie)
      a tu znowy jakies wycionganie pochodzenia i wyznania
      znany cymbal h iles tam ktory nabija się ze starca ktorego winą jest to że nie
      kłamie nie kradnie i mowi to co mysli i chodzi ubrany na bialo
      inny starzec w ciemnych okularach ktory klamie jak najęty nie jest wart
      zainteresowanie bo nie ma na niego pewnie zlecenia
      czy w tym forum( i tak ciekawym-w duzej mierze zasluga swarozyca mychy i innych)
      nie mozna po preostu takich smiesznych ludzi ktorzy nie tyle wpychaja dyskusje
      w mielizny w polskie bagienko po prostu ignorowac?
      kolejne rzesze mlodych ludzi wyjezdzają z kraju bo klucz partyjny propagowany i
      stosowany przez XYZ_XYZ odbiera im nadzieje n aprzyszlosc i mozliwosc rozwoju
      czy zalozenia rodziny..
      czy tego nie widac zza klawiatur?
      a bronek i wassero robiom dobrom robote i tu mycha ma racje
      absztyf tez ma klasę!
      baczcie na plwociny forumowe,bo to jedyny ich owoc, a po owocach zatrutych
      poznacie ich!
      pozdrowienia i dla katolaków i mojrzeszowców i tych co żródla prawdy wywodzą z
      inncyh
      pa
    • enancjo Re: lokragly stol i jajko ... 04.01.05, 09:11
      .. im z tego wyszlo ..
      .. tak sie chlopy bawia jak sie kedy dogadali przy tym okraglym
      stoliku, ktoremu wszyscy uczestnicy ciagle hold oddaja ..
      ciagle grajac przy nim te sama talia kart .. tylko coraz brudniejsza
      i lepiaca .. i przez to i stol zaczyna wygladac nie okraglo ale jak
      jajo koryta i to takie ktore zaczyna smierdziec od srodka ..
      .. po prostu polska polityka to skansen .. tworow i klonow rodem
      z komuny .. gdyz ciagle zywiacych sie tymi samymi tresciami ..
      Enancjo
      PS : nawet brudna, ale ideologia, w demokracji jest czysta ..
      • Gość: brawo Wildsztajn! Re: lokragly stol i jajko ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:20
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2519281.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka