Gość: Jaro IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 11.01.05, 19:23 Kurde, następny Komitet Obrony? Zawiązywanie Komitetów Obrony to to, co Polakom wychodzi najlepiej :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dori Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 20:03 Jestem przedstwaicielem Komitetu Obrony Komitetów Obrony - pokażcie jak wielu nas jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Prawdziwy Polak Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.iscnet.pl 11.01.05, 20:21 >Jestem przedstwaicielem Komitetu Obrony Komitetów Obrony - pokażcie jak wielu >nas jest. Pozdrawiam Uważam, że zagraża wam śmiertelne niebezpieczeństwo ze strony Światowego Cyklizmu i Światowego Forum Miłośników Mielonki. Zakładam niniejszym Komitet Obrony Komitetu Obrony Komitetów Obrony (KOKOKO). Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stary-patriota "apolityczni" i apatyczni 12.01.05, 02:38 "Wśród nich są radny wojewódzki z LPR-u Łukasz Siemaszko i Adam Machaj, asystent europarlamentarzysty z Ligi Sylwestra Chruszcza. - To inicjatywa apolityczna - zapewnia Jacek Budniak, jeden z obrońców lotniska. - Łączą nas koleżeńskie układy" Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: przewyborcza HUCPA !!! 12.01.05, 07:40 .. dzis w imie madatu posla mozna bronic wszystkiego nawet 'pieprzac bez sensu' .. OBYWATELU NIE PIEPRZ BEZ SENSU ( pamietacie?). Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 07:49 ....ponieważ LPR planuje na nim budowę kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrus Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców..... IP: 80.48.19.* 12.01.05, 08:57 "Na razie członkowie komitetu spotkali się z dwoma ekspertami (nazwisk Budniak nie pamięta), planują także odwiedziny Aeroklubu Szczecińskiego. Chcą też poznać opinie kolejnych ekspertów." to sie nazywa profesjonalne podejśce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prawie jak dziadek - ten od ptaka!!! czy w tym miescie to już wszyscy poupadali na głowy? pozdrawiam ps - apolityczna inicjatywa - hahahahahhahahahahahahahahhahahahaha buuuuuuuuuuhahahahahahhaahhah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radiola Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców..... IP: *.szczecin.mm.pl 12.01.05, 22:02 Fantastycznie. Nareszcie nasi wspaniali obrońcy z LPR przeprowadzą rekonesans i zobaczą o co walczą. I co zobaczą? Że z tego Dąbia takie lotnisko, jak za przeproszeniem, z Ku Słońcu w godzinach szczytu - trasa szybkiego ruchu. Ale grunt to uprzeć się jak niereformowalny osioł, klapki na oczy i... do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.org 12.01.05, 08:59 www.funiaste.net/dH2OFl2z/grudzien/12_grudnia_2004/mowa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:09 z apolitycznością przedstawicieli LPR to chyba duża przesada, natomiast dobrze by było aby dziennikarz zanim zacznie wypisywać teksty na temat depresji na lotnisku w Dąbiu, niech sprawdzi w encyklopedii co to jest depresja i na mapach geodezyjnych wysokość powierzchni lotniska nad poziomem morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrus Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.devs.futuro.pl 12.01.05, 09:50 mirek jak wiesz i masz dane na ten temat to podaj bom ciekawy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.idea.pl 12.01.05, 18:54 na każdej mapie fizycznej deresja zaznaczona jest kolorem ciemnozielonym. Nawet w szkole uczą o depresji (ok. 2 m) na Żuławach. Lotnisko jest położone ok. 1 - 2 m npm,. Ma natomiast wysoki poziom wód gruntowych a jak występuje "cofka" to część płyty lotniska rzeczywiście jest pod wodą. Dlatego należy podnieść poziom płyty lotniska o ponad 1 m i wówczas przez cały rok będzie można z niego korzystać. A trochę wyżej pezes Jarmusz tłumaczy się z rezygnacji SAS z Goleniowa. I tak będzie stal, bo jak mam lecieć gdzieś dalej to skorzystam z lotnisk berińskich, bo jest znacznie szybciej niż przez Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.upc-h.chello.nl 12.01.05, 15:46 boze, szczecin przez takich bohaterow nie moze sie rozwijac, juz jurczyk swoje trzy grosze tutaj dodal, teraz LPR. Szczecin omija wszystko, niedlugo zaczna to robic ptaki jak bede leciec do cieplych krajow. to miasto moze miec jeszcze przyszlosc. lotnisko lub inne inwestycje dadza prace tylu ludziom i sprowadzi wiecej tursytow z grubymi portfelami. ludzie myslcie swiatowo a nie zasciankowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Lotnisko Dąbie ma obrońców IP: *.pl / *.smsnet.pl 12.01.05, 17:44 CIEKAWE JAK WYLĄDUJE TAM SAMOLOT - NAWET ŚREDNI - PRĘDZEJ ROZJEDZIE KATEDRĘ W DABIOU, ALBO WYRŻNIE W MOST PIONIERÓW. ABY POWSTAŁO TAM LOTNISKO MIĘDZYNARODOWE TRZEBA BY ZRÓWNĄ Ć Z ZIEMIĄ PÓŁ DĄBIA. MOIM ZDANIEM NA LOTNISKO W DABIU NALEŻY ZBUDOWAĆ TO CO PROPONUJE SGI A ZAINWESTOWAC W ROZWUJ LOTNISKA W GOLENBIOWIE, ZWŁASZCZA W SIATKE TANICH POŁĄCZEŃ. POZDRAWIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Lotnisko Dąbie = przyszłość Szczecina 13.01.05, 00:38 Obawiam się, że nie wiesz o czym piszesz Tomku. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz LPR mnie popiera :D 12.01.05, 18:59 O lotnisku już dyskutowaliśmy. Widze że nawet LPR mnie popiera :D forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=18525812&a=18527639 Niestety podejrzewam, że to tylko bicie piany ze strony "apolitycznych", "młodych ludzi"... Od razu widać, iż nie "kleją o co biega" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radiola Re: LPR mnie popiera :D IP: *.szczecin.mm.pl 12.01.05, 21:48 Pi.......cie panowie o jakich partiach, oszołomach, polityce itd., a tu chodzi o konkretne propozycje. Ruszcie głową, a najlepsze przedyskutujmy wspólnie. Tylko bez przekretów. Prawie codziennie przejeżdżam koło tego pola zarastajacego trawą i chwastami a pretendujacego do dumnej nazwy LOTNISKO i też mam parę propozycji: a) przekazać "czarnym" niech za pieniądze swoich sympatyków (ja też) wybudują drugi Licheń albo inną Świątynię Opatrzności. Zalety: kłopot z głowy, sława na całą Polskę i Europę, a ponadto świetny widok z mostu Pionierów. b) wydzierżawić jakiejś Sp. z o.o. na Giełdę Samochodową i przenieść ją z Cukrowej i Płoni a na dokładkę dodać bazar z Turzyna. Reklama murowana, pogodzenie z Płonią i pozbycie się komunistycznych straganów z centum miasta. c) zdobyć inwestora i wybudować drugi Disneyland z basenami kapielowymi. To co sie wykopie - można nasypać w innym miejscu i zniknie ta problematyczna "depresja". Na pocieszenie działaczy z LPR można wydzielić specjalne pole do puszczania latawców i modeli na uwiezi (dla sterowanych radiem będzie za mało miejsca). d) zaorać i zasadzić "zielony węgiel". Wg reklamy, z takiej powierzchni, kasa dla miasta wręcz astronomiczna. A ilu bezrobotnych może mieć pracę w sezonie? No na dzisiaj dosyć. Teraz Wy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: LPR mnie popiera :D 13.01.05, 00:35 To ma być prowokacja? :) Ja optuję za lotniskiem. To oczywiście wymaga inwestycji bo trudno się z Tobą radiola nie zgodzić, że obecny stan pozostawia wiele do życzenia :) Moją wizję już przedstawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radiola Re: LPR mnie popiera :D IP: *.szczecin.mm.pl 14.01.05, 18:22 Rozumiem drogi Macieju, że dla "kukuryźników" ewentualnie śmigłowców. Też ryzyko. Bo jak taki nie wyrobi się w długości pasa, to ten nowy most będzie w niebezpieczeństwie. Druga sprawa że jakoś lotnictwo małogabarytowe jest w Polsce mało popularne. Kiedyś jeszcze latały rolnicze "opryskiwacze". Teraz znajomy pilot mówi że bezrobocie straszne i u nich. Skąd wziąć pieniądze na odwodnienie, wylanie nowego betonu na pasie, budynki terminali, urządzenia itp.. Zobacz jak Goleniów niedoinwestowany, jak brak pomysłu na wykorzystanie (wcale niezłego) pasa w Kluczewie. Lepiej pokombinuj w innym kierunku. Jesli się mylę to podaj jakieś argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Lotnisko to przyszłość Szczecina 17.01.05, 13:02 Powiedzmy sobie szczerze. Główny argumenty przeciwników lotniska w Dąbiu to: 1. skąd wziąść pieniądze na modernizacje i utrzymanie 2. że lotnictow jest w Polsce mało rozwinięte 3. że samolot trafi w coś jak nie trafi w lotnisko ;) A argumenty tem powtarzają jak mantrę i nieczuli są na żadną argumentację. Nie będe się więc silić tylko odpowiem: 1. w lotnisko trzeba zaiwestować tak samo jak w hale widowiskowo-sportową, aquapark, most Pionierów czy tory tramwajowe. To jest element infrastruktury miejskiej. A lotnisko podniesie wartosc gruntów w okolicy i bedzie ułatwieniem komunikacyjnym. Nowoczesne, liczące się miasto musi miec lotnisko - im bliżej tym lepiej. A Goleniów jest daleko. Czesto podróż do Goleniowa jest dłuższa niż sam lot. 2. Nie tylko Polacy - a obcokrajowcy teraz nie laduja bo nie ma odpraw. A co będzie jak już na dobre ruszą tanie linie lotnicze na trasach krajowych? Już w tej chwili cena przelotu do Warszawy jest niewiele wieksza niz przejzd PKP. I co będziemy wtedy jechać ponad godzinę do Goleniowa, żeby potem ledwie 45 minut lecieć do Warszawy. To absurd. 3. To już jest szczyt wszystkiego. A co mają powiedzieć mieszkańcy Singapuru! A co będzie jak samolot spadnie na Goleniów. W Dąbiu najpredzej wpadnie do jeziora Dąbskiego. Tylko ja mam pytanie ile było katastrof lotniczych na lotniskach w 2004 roku? Ile samolotów spadło na miasta? A czy macie pojęcie że średniej wielkości samolot potrzebuje dziasiaj tylko ok 600 m pasa startowego aby wyladowac? A awionetki w okolicach 100m? To tyle o argumentach. A jeśli chodzi o pomysły: Dlaczego wszyscy uparli się na lotnisko w Dąbiu, żeby budować tam domy, markety, kościoły, magazyny i nie wiadomo co jeszcze. Mało to mamy innych terenów pod mieszkaniówkę? Mało mamy innych terenów pod magazyny? Mało mamy innych terenów pod kościoły? Mało mamy innych terenów pod markety (zresztą marketów już dość w Szczecinie)? Ale po co się głowić jak można zniszczyć lotnisko. A może kartofle tam posadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B52 Proponuję Park Krajobrazowy na lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryf127 Re: Proponuję Park Krajobrazowy na lotnisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:17 Szanowne dzieciaki tereny lotniska w Dąbiu nadają się tylko i wyłącznie na lotnisko albo na działki ogrodnicze,BO JEST TO TEREN O PODŁOŻU TORFOWYM JEST TO ZBADANE PRZEZ POPRZEDNICH GOSPODARZY TEGO TERENU<do 1945 roku>.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on A JA NIE CHCE LOTNISKA! MIESZKAM TU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:23 Mieszkam na prawobrzeżu i nie chce żadnego lotniska! Dajcie ludziom żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz nie chce żadnych tramwajów i autobusów ;) 18.01.05, 11:53 Gość portalu: on napisał(a): > Mieszkam na prawobrzeżu i nie chce żadnego lotniska! Dajcie ludziom żyć! A ja mieszkam w centrum i nie chce żadnych tramwajów i autobusów. Chce żebyś chodził piechotą z prawobrzeża, bo mi komunikacja chałasuje pod oknem. Myśle też, że mieszkańcy domów obok lini kolejowych nie chcą pociągów, a mieszkańcy okolic Wałów Chrobrago nie chcą Dni Morza. Co więcej! Mieszkańcy domów w okolicach pubów i dyskotek też nie chcą takich lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: nie chce żadnych tramwajów i autobusów ;) 18.01.05, 11:54 No widzisz - przez Ciebie napisałem "chałasuje" :D Odpowiedz Link Zgłoś