Dodaj do ulubionych

Przesadna moderacja forum

20.01.05, 23:17
Sadzac po watku o koszach, ingerencje w forum sa zbyt drobiazgowe.
Usunieto dwa wpisy, poziomem zblizone do napisow na scianach, ale nie razace niczyich uczuc ani nieprzesadnie wulgarne - to nie jest forum poswiecone czystosci jezyka.
Brak na forum maila do moderatora - uwazam, ze powinien byc podany, gdyz domyslam sie, ze forum cenzuruje osoba lokalnie zwiazana ze Szczecinem, i jako taka powinna podac mozliwosc kontaktu oraz zabierac czasem glos na samym forum (wypowiedzi takich osob sa zaznaczane na czerwono - spoleczni moderatorzy, lub niebiesko - pracownicy redakcji.
Forum budzi moje zastrzezenia - Niech chociaz czesciowo ujawni sie moderator i czasem zabierze glos w dyskusji, skomentuje przyczyny usuniecia watkow i postow itp.
mam wrazenie, ze czyjes (czyje?) preferencje lokalne zaczynaja zbyt dobitnie wplywac na ksztalt forum.
Obserwuj wątek
    • dyrgosia Re: Przesadna moderacja forum 21.01.05, 09:39
      Zgadzam się.
      • Gość: post it! Re: Przesadna moderacja forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:44
        Czasami, jak czytam kretyńskie wpisy na forum, na przykład XYZ, to zaczynam
        doceniać cenzurę :))))
    • Gość: Fugazi Re: Przesadna moderacja forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 12:12
      Wysłałem dziś nowy wątek o SUPERBOHATERZE i nic, nie pojawił się.
      A temat ciekawy tym bardziej że sama GW o tym pisze.
      Znalazłem link autora HOMEOPATERA ale forumowe GW odrzuciło wątek.
      O co chodzi? Nikogo nie obraziłem?

Pozdrawiam
      Fugazi
      • krzysztofsf Re: Przesadna moderacja forum 21.01.05, 12:33
        Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> Wysłałem dziś nowy wątek o SUPERBOHATERZE i nic, nie pojawił się.
        > A temat ciekawy tym bardziej że sama GW o tym pisze.
        > Znalazłem link autora HOMEOPATERA ale forumowe GW odrzuciło wątek.
        > O co chodzi? Nikogo nie obraziłem?
        >
        > Pozdrawiam
        > Fugazi
        Wysylaj zalogowany (konto mail na gazeta.pl).
        Wtedy nowe posty ukazuja sie natychmiast i musza byc wycinane, a nie niedopuszczane do publikacji.
        • ja_aska Re: Przesadna moderacja forum 21.01.05, 12:57
          paula koterwa - rachityczna blondynka - jest"naszym" cenzorem.
          krzysiu nawet po zalogowaniu nowe wątki nie pojawiaja się od razu. trzeba swoje
          odczekać. z technicznego punktu widzenia bardzo mnie to ciekawi. czy czytają i
          oceniają przed opublikowaniem?
          • swantevit Re: Przesadna moderacja forum 21.01.05, 12:59
            Asiu, musze Cie zganic! Nie wypada okreslac czlowieka po jego wygladzie!
            Paula, to mimo wszystko nie jej kolega-jezuita z krakforum...
            • ja_aska Re: Przesadna moderacja forum 21.01.05, 13:56
              ale słowo "eteryczna" do niej nie pasuje!!!!! przecież to nie moja wina!!!!
              • swantevit Uwazaj Aska, kobiety potrafia byc msciwe i wyrafin 21.01.05, 14:01
                owane..
                • ja_aska Re: Uwazaj Aska, kobiety potrafia byc msciwe i wy 21.01.05, 14:26
                  czy dlatego mnie wymazała "za darmo"?
                  • swarozyc Re: Uwazaj Aska, kobiety potrafia byc msciwe i wy 21.01.05, 14:28
                    spytaj sie jej, z pewnoscia Ci nie odpowie..
                    Tak jak mi nie powiedziala do dzis, dlaczego wyciela moj wierszyk o marysi, a
                    POZNIEJ GO PRZYWROCILA.?!
          • krzysztofsf Re: Przesadna moderacja forum 21.01.05, 23:26
            ja_aska napisała:

> paula koterwa -
            Wypadaloby, zeby ta pani dala maila w naglowku forum, oraz czasem zabierala glos w dyskusjach, zwlaszcza o moderowaniu. Nie widze jakichkolwiek wpisow z adresow redakcyjnych (czerwone) - uwazam to za podejscie w stylu prl-owskim.

>rachityczna blondynka - jest"naszym" cenzorem.
            > krzysiu nawet po zalogowaniu nowe wątki nie pojawiaja się od razu. trzeba swoje
            >
            > odczekać.

Nie zauwazylem nigdy opoznien, przy zalogowaniu naturalnie.
            Kiedys mialem taki problem - nie pokazywaly sie nowe wpisy, ale okazalo sie, ze winne bylo proxy do ktorego bylem podlaczony.

>z technicznego punktu widzenia bardzo mnie to ciekawi. czy czytają i
            > oceniają przed opublikowaniem?

Na Onecie tak. Gw po fakcie, za wyjatkiem (mozliwe) wpisow osob nielogujacych sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka