Gość: Aga IP: 81.15.254.* 04.02.05, 13:51 Z czym wam się kojarzy Białystok? Wiem, że pytanie jest trochę dziwne, ale piszę o tym pracę. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: machine81 Re: BIAŁYSTOK IP: *.szcz.gazeta.pl 04.02.05, 14:04 Białystok kojarzy mi się z miastem wojewódzkim, w którym nigdy nie byłem. Dlatego też wiedza na temat tego miasta jest dla mnie bardzo uboga. Chyba nie pomogłem, co??? Powodzenia w szukaniu dobrych odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:41 Bialystok powinien sie kojarzyc z charakterstyczna wymowa niektorych wyrazow tzw. sliedzikowaniem :-)))) Jesli piszesz o tym miescie prace to mam nadzieje ze wiesz co to jest. Bez tego Bialego nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 17:37 w Białymstoku ludzie mowia teraz normalnie, czesciej sledzikowanie slychac w okolicznych wsiach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: BIAŁYSTOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:28 Z zimnem i chyba z pojęciem "daleko od szosy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianista_ Re: BIAŁYSTOK IP: *.linux.pl 05.02.05, 18:31 Z sciana wschodnia, troche zacofaniem, Ale slyszalem, ze w Bialymstoku jest niskei bezrobocie i miasto sie rozwija - znam tez dwie gazety stamtad: Kurier Poranny - ladny graficznie, ale malo tresci i Gazeta Wspolczesna - strasznie brzydka gazeta, taka w stylu Kuriera Szczecinskiego i nudna.... Miasto kojarzy sie oglonie ze Wschodem i wieloma obcokrajowacami : z Rosji, Ukrainy i Bialorusi Odpowiedz Link Zgłoś