Gość: nobody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 21:22 poszukuje dobrej szkoły, najlepiej położonej w centrum, a cudownie by byłło gdyby miała wysoką zdawalność ;) może ktoś ma jakieś sugestie? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolo Re: szkoła jazdy IP: 83.168.96.* 13.02.05, 21:51 Polecam Fedeńczaka i Igielskiego,duże sprawdzone szkoły.Odradzam te mniejsze, których ostatnio narobiło się sporo i muszą ciągnąć kase.A jak to wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:32 czy można cełe to towrzystwo z literką L wyrzucić gdzieś na dalekie peryferia? normalnie nie da się jeździć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: szkoła jazdy 14.02.05, 00:20 > czy można cełe to towrzystwo z literką L wyrzucić gdzieś na dalekie > peryferia? normalnie nie da się jeździć!!! Zapomniał wół, jak cielęciem był? Czego nauczą się przyszli kierowcy na pustych drogach? Tego, jak wdepnąć pedał gazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: szkoła jazdy IP: *.espol.com.pl 14.02.05, 19:17 Tu nie chodzi o słabą pamięć, ale o kiepskie nauczanie i normalną złośliwość. Są dwa pasy w kierunku w który ja skręcam rano jadąc do pracy. Prawy mozna powiedziec że dla mnie, bo skręcam w prawo i lewny zwężający się po kilkudziesieciu metrach dla tych co walą z lewej. I co widze codziennie? Połowa aut z literą "L" na dachu wjeżdzą z lewej na prawy pas prosto pod tych skręcających z prawej i jest ostre hamowanie. Ktoś ich tego uczy, albo nie potrafi oduczyć. Ja rozumiem że początkujący jeździ wolniej, przepisowo, ale jak predkość spada do 30 i tak jedziemy w kolumnie za "nauką" a to godzina szczytu to myślę, że takich z pierwszych godzin jazdy mozna wyprowadzić na luźniejsze, szerokie ulice koło stoczni, wzdłuż Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAnia Re: szkoła jazdy IP: 213.155.191.* 03.07.05, 13:30 CZy zna ktos szkole jazdy Brawo?jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka78 Re: szkoła jazdy 14.02.05, 09:24 Robiłam kurs u Igielskiego. Gorąco polecam. jak chcesz na priwa podam Ci nazwiska fantastycznych instruktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: szkoła jazdy IP: *.szcz.gazeta.pl 18.02.05, 14:43 Też polecam Fedeńczaka. Podczas kursu miałem 3 instruktorów, co początkowo uważałem za jakieś nieporozumienie. Jednak, jak się okazało, to był strzał w dziesiątkę. Każdy pokazał mi coś innego, zwrócił uwagę na to, czego nie widzieli pozostali. Bo tak już jest, że jak z kimś długo się jedźi, to po jakimś czasie nie zauważa się jego błędów. Tak więc - Fedeńczak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: szkoła jazdy IP: 194.88.12.* 18.02.05, 17:25 Gorąco polecam szkołę Grzegorza Pietrzaka - zdałem egzamin za pierwszym razem jak kilku moich kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
meglen Re: szkoła jazdy 18.02.05, 20:51 Hej nobody, Ja mogę Ci powiedzieć jak było u Tarczonia dwa lata temu (szkoła zmieniła siedzibę więc jak jest teraz to nie wiem). Ogólnie oceniam tę szkołe na taką sobie. Do plusów zaliczyłabym instruktorów którzy prowadzili jazdy. Paweł i Tomek są w porządku i są dobrzy. To mogę zagwarantować. Jeśli chodzi o część teoretyczną to mi się nie podobała. Zajęcia były prowadzone przez instruktora, który nie miał daru do nauczania. Miałam akurat pecha....czasami część teoretyczną prowadzi wspomniany przeze mnie Tomek i wtedy wszystko ma ręce i nogi. Inne minusy szkoły? Nie podobało mi się, że w godzinach otwarcia nikogo nie można zastać w biurze. To już jest lekceważenie klienta. Zdawalność ponoć taka sobie...ale akurat myślę, że nikt nie jest w stanie Ci zagwarantować zdania egzaminu...trzeba mieć umiejętności i szczęście. Ja miałam szczęście i zdałam za pierwszym razem. Jeśli miałabym Ci udzielić innych rad to wystrzegaj się podejrzanie tanich kursów. Słyszałam, że cena kursu jest może i niska ale później zanim wydadzą Ci dokumenty, nakazują dokupować dodatkowe godziny. Tracisz nerwy a cena i tak wychodzi taka sama. Życzę Ci powodzenia, bo będzie...oj będzie Ci potrzebne. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:40 Ja robiłam 5 lat temu u Igielskiego - raczej nie polecam. Zdałam za drugim razem, a wyjezdziłam tyle godzin co dwa kursy. Generalnie drogo, a instruktorzy bo jezdziłam z kilkoma (jeden był zboczeńcem, reszta w miarę normalni). Nie wiem, czy praktykują to nadal, ale żeby skończyć kurs i zabrać dokumenty trzeba było zdać egzamin wewnętrzny testy + jazda (plac, miasto). Zdałam go za 4 razem, za każdy musiałam płacić, dodam jeszcze, że to co okazało się egzaminem miało być dodatkową godziną gratis - tak się ogłaszali. Mój brat robił rok temu w Oskarze, ze względu na cenę - najtaniej. Zdał za pierwszym razem. Duży wpływ na zdawalność mają indywidualne predyspozycje i oczywiście odpowiednia ilość wyjeżdzonych godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: szkoła jazdy IP: 213.155.190.* 19.02.05, 15:06 Odbyłem kurs u Państwa Tarczoniów i jestem bardzo zadowolony.Zdałem za pierwszym razem! Pozdrawiam! Marecheque Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:57 wie ktos moze jak jest w GRYFIE? Odpowiedz Link Zgłoś