Dodaj do ulubionych

Gryf,Laufer,Kostia - Samoobrona????

IP: 64.9.159.* 18.06.02, 15:22
Bedac raczej wyalienowanym z zycia politycznego Polski i Szczecina, bazuje tylko na tym co przeczytam ( i tego
tak wiele nie jest) ale ostatnio czytajac wiecej o Lepperowcach i Samoobronie , odnioslem wrazenie ze ci trzej (
muszkieterowie) forumowicze o ktorych pisalem w tytule tego watku , brzmia dla mnie tak samo jal Lepper i
Samoobrona.
Obserwuj wątek
    • aszczecin Re: Gryf,Laufer,Kostia, Pogodny to Samoobrona!!! 18.06.02, 15:35
      Gość portalu: JACEK napisał(a):

> brzmia dla mnie tak samo jal Lepper i Samoobrona.

Potwierdzam Twoje przypuszczenia.
      Niejasnym jest jedynie czy reprezentuja frakcje Lacznego - Adamczyka
      czy tez frakcje Domu Kultury Kolejarza.
      Wiem Jacku, ze wyemigrowales dosc daleko i z tej perspektywy
      mozesz nie wiedziec, ze aktualnie w naszym miescie nawet postkomuna
      jest calkowicie podzielona ;)
    • Gość: Laufer 1 Pozdrowienia dla Jacka z Green Point-u IP: *.xtra.pl 18.06.02, 20:55

> Bedac raczej wyalienowanym z zycia politycznego Polski i Szczecina, bazuje tylk
      > o na tym co przeczytam ( i tego
      > tak wiele nie jest) ale ostatnio czytajac wiecej o Lepperowcach i Samoobronie ,
      > odnioslem wrazenie ze ci trzej (
      > muszkieterowie) forumowicze o ktorych pisalem w tytule tego watku , brzmia dla
      > mnie tak samo jal Lepper i
      > Samoobrona.

Proponuję abyś w dyskusji używał argumentów, to pomaga w wymianie myśli i
      poglądów? Jak nie będziesz chciał tego zrozumiec niestety zejdę do tego
      pospolitego (Twojego) sposobu myslenia.
      Na początek proponuję tak:

"Pozdrowienia dla Jacka i jego kolegów z Green Point-u." Głupie. No nie.
      Zgadzam się głupie i prostackie. Ale tak właśnie zacząłeś tę nazwijmy
      to "dyskusję".
      Pozdrowienia

• Gość: Gradus Re: Pozdrowienia dla Jacka z Green Point-u IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 21:33
        Laufer 1 jak do tej pory to Ty ani razu nie dyskutowales. Jak ktos sie nie
        zgadza z tym co mowisz to piszesz, ze jest komuchem no i ze Twoje oraz Gryfa i
        Kostii argumenty jednak celnie trafiaja. To jest Twoja dyskusja. Przejrzyj
        swoje wypowiedzi.

Pozdro.
        • jottka Re: Pozdrowienia dla Jacka z Green Point-u 18.06.02, 21:40
          A poza tym Jacek nie dyskutował, tylko wypowiedział swoją opinię, zastrzegając
          przy tym, że opiera się wyłącznie na dostępnych mu źródłach "czytanych" :)))
        • Gość: Laufer 1 Gradusowi IP: *.xtra.pl 18.06.02, 23:18
          Gość portalu: Gradus napisał(a):

> Laufer 1 jak do tej pory to Ty ani razu nie dyskutowales. Jak ktos sie nie
          > zgadza z tym co mowisz to piszesz, ze jest komuchem no i ze Twoje oraz Gryfa i
          > Kostii argumenty jednak celnie trafiaja. To jest Twoja dyskusja. Przejrzyj
          > swoje wypowiedzi.
          >
          > Pozdro.

Gradusie. Przejrzałem swoje wypowiedzi i rzeczywiście piszę standardowo ,
          że "argumenty celnie trafiają i , że ktoś jest komuchem" ale jedynie w
          następującym przypadku (przeczytaj):

1. Gdy ktoś nie używa argumentów tylko obraża. Pan Jacek po prostu nie użył
          argumentów tylko wyzwał od "psycholi" więc musiałem się zniżyć do jego poziomu
          rozmowy. Przyczytaj wypowiedż Jacjka i wymień jego argumenty. Z czym tam można
          poważnie dyskutować.
          Również pozdrawiam

• Gość: Jacek hey ,Laufry i spolka!!!! IP: 64.9.159.* 18.06.02, 23:58
            pierwsze, mieszkam w Houston i jedynych polakow jakich tu znalem , to wlasnych rodzicow ( ale oni na starosc
            zdecydowali sie do Polski przeniesc,do Szczecina) tak wiec aluzja z Nowym Jorkiem za bardzo nie zadziala........
            drugie, ocene swoja bazuje na tym co czytam i jesli jest ona w jaki kolwiek sposob obrazliwa dla ciebie i reszty
            tobie podobnych , to sie na mnie nie wsciekaj.Ja tobie pisac tych durnowatych postow nie kazalem, jak ci bracie
            rewolucja na sercu lezy to bierz flage i zasuwaj na magistrat.Albo zadaj sobie pytanie , co tez takiego
            konstruktywnego zrobiles przyszlosci Polski , oprocz smiesznej odwagi na gazetowym forum..........
            albo pisz z kumplami w pod watkach, tam tez czytelnikow znajdzieta, ja tylko staram sie,,. od dluzszego czasu
            wam powiedziec ze ten wasz marsz na komune wydaje sie byc z lekka podejrzany.....................................
            • Gość: Laufer 1 Hey , hey Jacku z Green Point lub Jackowa IP: *.xtra.pl 19.06.02, 06:35
              Gość portalu: Jacek napisał(a):

> pierwsze, mieszkam w Houston i jedynych polakow jakich tu znalem , to wlasnych
              > rodzicow ( ale oni na starosc
              > zdecydowali sie do Polski przeniesc,do Szczecina) tak wiec aluzja z Nowym Jorki
              > em za bardzo nie zadziala........

Aluzja zadziałała. Nawet gdybyś nieszkał w Pyrzycach (czego nie wykluczam),
              symboliczny Green Point jako "aluzja" nie jest związany z rzeczywistym miejscem
              pobytu,a le z tamtejszą mentalnością podobną (apropos) do mentalności z Jackowa.
              Zrozumiesz to w końcu, czy ta prosta (jak sam zauważyłeś) aluzja wymaga jeszcze
              uproszczenia, Forumowiczu z Green Point, a może z Jackowa.
              > drugie, ocene swoja bazuje na tym co czytam i jesli jest ona w jaki kolwiek spo
              > sob obrazliwa dla ciebie i reszty
              > tobie podobnych , to sie na mnie nie wsciekaj.Ja tobie pisac tych durnowatych p
              > ostow nie kazalem, jak ci bracie
              > rewolucja na sercu lezy to bierz flage i zasuwaj na magistrat.Albo zadaj sobie
              > pytanie , co tez takiego
              > konstruktywnego zrobiles przyszlosci Polski , oprocz smiesznej odwagi na gazeto
              > wym forum..........
              > albo pisz z kumplami w pod watkach, tam tez czytelnikow znajdzieta, ja tylko st
              > aram sie,,. od dluzszego czasu
              > wam powiedziec ze ten wasz marsz na komune wydaje sie byc z lekka podejrzany...

Po pierwsze to nie jest ocena i dyskusja. Brak im argumentacji.
              Używasz słowo "durne Posty" (to dopiero argument rodem z Jackowa!).
              Jest to kwestia względna. Dla Łukaszenki , Castro itd wolna prasa , wolny rynek
              to też jest "durny" pomysł. Dla nich tutejsze Post-y o wolności prasy i wolnym
              rynku byłyby też durne (to Twoje słowo). Ale to nie byłaby wina autora Postu
              tylko tego, że Łukaszenka i Castro ich nie zrozumieją.
              I Ty, Jacku z Jackowa masz ten sam problem. Nie rozumiesz.
              Ponadto informuję Cię i cały Green Point, że w Polsce nie trzeba iść z kosami na
              magistrat. Tutaj można głosować.

• Gość: Tomik Re: Hey , hey Jacku z Green Point lub Jackowa IP: *.ncr.com 19.06.02, 07:22
                Ale was zebrało od rana na dyskusję :) Ale - OK, moje trzy grosze:
                a. wielokrotnie postulowałem - szanujmy sie na wzajem i podtrzymuję
                b.można i trzeba się spierać (spór jest częścią kultury, kto to
                powiedział ??? :))
                c. bliższe mi są poglądy Jacka niż Kostii, Gryfa czy Laufra, polemizuję z nimi
                często, co nie wyklucza, że nie zgadzając się z nimi mogę ich szanować a w
                porywach za niekiedy przezabawne teksty nawet lubić
                d. stosujmy raczej argumenty ad rem nie ad personam :)))
                e. walka z komuną ??? eeee, kochani - 20 lat temu, tak ale teraz? myslę, że
                stosujecie pojęcia zastępcze...
                f. zgadzam się - kartka do głosowania tak / kosa na sztorc - nie :))))
                • Gość: Pogodny Komunizm żyje.Tomik. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 08:12
                  Gość portalu: Tomik napisał(a):

> Ale was zebrało od rana na dyskusję :) Ale - OK, moje trzy grosze:
                  > a. wielokrotnie postulowałem - szanujmy sie na wzajem i podtrzymuję
                  > b.można i trzeba się spierać (spór jest częścią kultury, kto to
                  > powiedział ??? :))
                  > c. bliższe mi są poglądy Jacka niż Kostii, Gryfa czy Laufra, polemizuję z nimi
                  > często, co nie wyklucza, że nie zgadzając się z nimi mogę ich szanować a w
                  > porywach za niekiedy przezabawne teksty nawet lubić
                  > d. stosujmy raczej argumenty ad rem nie ad personam :)))
                  > e. walka z komuną ??? eeee, kochani - 20 lat temu, tak ale teraz? myslę, że
                  > stosujecie pojęcia zastępcze...
                  > f. zgadzam się - kartka do głosowania tak / kosa na sztorc - nie :))))
                  Tomik użyłem przynajmniej słowa "ad rem" krytukując Jacka za nieuczciwą postawę w
                  dyskusji.
                  Przejrzałem publikacje Gryfa, Laufra i innych Lauferopodobnych.
                  Laufer nie używał poglądów "z kosą na magistrat" , który zarzuca mu Jacek. Więc
                  to nie fair ze strony Jacka. Polemizuje więc z samym sobą.
                  Natomiast, Tomik nieprawdą jest , że nie ma problemu komunizmu. Mylisz dwie
                  rzeczy :
                  1.komunizm wynikający z byłej przynależności partyjnej i nie o tym mowa
                  2. komunizm mentalno-świadomościowy. O tym mowa.

Obecny Zarząd miasta Szczecina reprezentuje ten drugi. Zresztą wiem, że Tobie
                  Tomik na pewno tych rzeczy nie należy opisywać bo obserwując Twoje glosy w
                  dyskusji wiem, że doskonale to rozróżniasz.
                  Proponuję Jackowi, HSPS, Jerzemu hm, Jottce przeanalizować co na ten temat pisał
                  Tischner i wówczas dowiemy się , że komunizm jest zagrożeniem i to dużym. Wyłożył
                  on m.in. AWS. Duch Marksa i jego literackiego krytyka Georga Orwella jeszce krązy
                  nad nami. A poza tym nie dwadzieścia lat ale 14 lat i moim zdaniem ponownie
                  wraca. Mentalnie, ale tu jestem przekonany , że się rozumiemy. np : "wymalujmy
                  Dworzec PKP w czynie społecznym a Prezydent da farbe za darmo".

• Gość: JACEK Re: Hey , hey Jacku z Green Point lub Jackowa IP: 64.9.159.* 19.06.02, 15:34
                Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):

> Gość portalu: Jacek napisał(a):
                >
                > > pierwsze, mieszkam w Houston i jedynych polakow jakich tu znalem , to wlas
                > nych
                > > rodzicow ( ale oni na starosc
                > > zdecydowali sie do Polski przeniesc,do Szczecina) tak wiec aluzja z Nowym
                > Jorki
                > > em za bardzo nie zadziala........
                >
                > Aluzja zadziałała. Nawet gdybyś nieszkał w Pyrzycach (czego nie wykluczam),
                > symboliczny Green Point jako "aluzja" nie jest związany z rzeczywistym miejsce
                > m
                > pobytu,a le z tamtejszą mentalnością podobną (apropos) do mentalności z Jackowa
                > .
                > Zrozumiesz to w końcu, czy ta prosta (jak sam zauważyłeś) aluzja wymaga jeszcze
                >
                > uproszczenia, Forumowiczu z Green Point, a może z Jackowa.
                > > drugie, ocene swoja bazuje na tym co czytam i jesli jest ona w jaki kolwie
                > k spo
                > > sob obrazliwa dla ciebie i reszty
                > > tobie podobnych , to sie na mnie nie wsciekaj.Ja tobie pisac tych durnowat
                > ych p
                > > ostow nie kazalem, jak ci bracie
                > > rewolucja na sercu lezy to bierz flage i zasuwaj na magistrat.Albo zadaj s
                > obie
                > > pytanie , co tez takiego
                > > konstruktywnego zrobiles przyszlosci Polski , oprocz smiesznej odwagi na g
                > azeto
                > > wym forum..........
                > > albo pisz z kumplami w pod watkach, tam tez czytelnikow znajdzieta, ja tyl
                > ko st
                > > aram sie,,. od dluzszego czasu
                > > wam powiedziec ze ten wasz marsz na komune wydaje sie byc z lekka podejrza
                > ny...
                >
                > Po pierwsze to nie jest ocena i dyskusja. Brak im argumentacji.
                > Używasz słowo "durne Posty" (to dopiero argument rodem z Jackowa!).
                > Jest to kwestia względna. Dla Łukaszenki , Castro itd wolna prasa , wolny ryne
                > k
                > to też jest "durny" pomysł. Dla nich tutejsze Post-y o wolności prasy i wolnym
                > rynku byłyby też durne (to Twoje słowo). Ale to nie byłaby wina autora Postu
                > tylko tego, że Łukaszenka i Castro ich nie zrozumieją.
                > I Ty, Jacku z Jackowa masz ten sam problem. Nie rozumiesz.
                > Ponadto informuję Cię i cały Green Point, że w Polsce nie trzeba iść z kosami n
                > a
                > magistrat. Tutaj można głosować.
                >
                >
                >
                >
                Co do watku Jackowa czy tez czegos tam innego , to sie poddaje. Spierac sie nie bede, bo i po co.
                Co do kos i kartek wyborczych , to o ile dobrze pamietam, to sam pisales jakis czas temu ze glosowac nie warto. Ty
                albo Kostia tak napisal w jednym z watkow, postaram sie znalesc i sprawdzic czy sie nie myle.

• Gość: Pogodny Szczęśliwego Nowego Yorku, Panie Jacku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 08:00
              Gość portalu: Jacek napisał(a):

Ja tobie pisac tych durnowatych p
              > ostow nie kazalem, jak ci bracie ...

Tytuł mojej odpowiedzi Panie Jacku, bo dedykuję ją Panu jest też aluzją
              aczkolwiek nieskomplikowaną. Więc niech Pan nie pisze w odpowiedzi, że Pan nie
              mieszka w New Yorku,bo to nie o to chodzi.
              Ad rem

Parafrazując pewien znany cytat związany z USA - to, to co piszą Lauferopodobni
              ale też wielu innych na tym Forum wstrząsa.
              Ale Panie i Panowie to jest prawda o naszej polskiej rzeczywistości. Bolesna, ale
              prawda. Niektórym aż się zimno robi w nogach, a niektórym gorąco. Niektórzy
              dostają agresji jak Pan Jacek. To też ludzka reakcja.
              Zaskakuje mnie jednak zarozumiałość i arogancja Pana Jacka, nie tylko w tym Post-
              cie zresztą, ale w większości jego wypowiedzi.
              Tutaj dokonuje jednak wyjątkowej "sztuli oracyjnej". Wkłada w
              usta "Laufropodobnych", że chcą wziąśc kosy i iść na magistrat.Jako przeciwnik
              magistratu (obecnego) nie zauważyłem takich tekstów.
              Pan Jacek nie mając argumentów włożył w usta Laufra coś czego ten nie napisał, a
              nastepnie to co włożył w usta Laufra i ten nie powiedział skrytykował.
              Jacek rozmawia więc sam z sobą, To nie fair i jeśli nie jest to prostacka
              retoryka- to może schizofrenia.Nie jest to w każdym razie normalne, moim zdaniem.
              Zarozumiałość i prostactwo zarazem Pana Jacka przypomina mi rodaków, którzy po
              np :10 letniej pracy jako "azbeściarz" czy "Taxi-driver" , za granicą (nie tylko
              w USA) wracając do kraju gotowi są pouczać profesora ekonomi jak winna wyglądać
              gospodarka. Zresztą wracają tu nie jako "taxi-driver" ale już jako amerykańscy
              przynajmniej "waisprezydenci".
              Pan Jacek jest wypisz wymaluj jedną z postaci z filmu "Szczęśliwego Nowego Yorku".
              Panie Jacku, czy wysłać kasetę?

• skuter70 az strach sie odzywac!!! (n/t) 19.06.02, 08:29
              • mike102 Co tam slychać w Baraniej Głowie? 19.06.02, 12:20
                Gość portalu: Pogodny napisał(a):

> Pan Jacek jest wypisz wymaluj jedną z postaci z filmu "Szczęśliwego Nowego York
                > u". Panie Jacku, czy wysłać kasetę?

Zabawne bo ja ciebie Pogodny odbieram jako postac wyjata zywcem z literatury. Tak
                jak czytam twoje posty to mi sie "Szkice weglem" przypominaja. Pozyczyc?
                • Gość: Kostia A Co tam slychać w Oslej Głowie? IP: *.xtra.pl 19.06.02, 15:40
                  mike102 napisał(a):

> Gość portalu: Pogodny napisał(a):
                  >
                  > > Pan Jacek jest wypisz wymaluj jedną z postaci z filmu "Szczęśliwego Nowego
                  > York
                  > > u". Panie Jacku, czy wysłać kasetę?
                  >
                  > Zabawne bo ja ciebie Pogodny odbieram jako postac wyjata zywcem z literatury. T
                  > ak
                  > jak czytam twoje posty to mi sie "Szkice weglem" przypominaja. Pozyczyc?

A co słychać w oślej.
                  Ale pogadaliśmy , no nie Mike 102. Pogodny to dwie półki wyżej od Ciebie. Ty
                  możesz tylko zrobic to co potrafisz - poubliżać.

• mike102 Re: A Co tam slychać w Oslej Głowie? 19.06.02, 15:42
                    Gość portalu: Kostia napisał(a):

> mike102 napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Pogodny napisał(a):
                    > >
                    > > > Pan Jacek jest wypisz wymaluj jedną z postaci z filmu "Szczęśliwego N
                    > owego
                    > > York
                    > > > u". Panie Jacku, czy wysłać kasetę?
                    > >
                    > > Zabawne bo ja ciebie Pogodny odbieram jako postac wyjata zywcem z literatu
                    > ry. T
                    > > ak
                    > > jak czytam twoje posty to mi sie "Szkice weglem" przypominaja. Pozyczyc?
                    >
                    > A co słychać w oślej.
                    > Ale pogadaliśmy , no nie Mike 102. Pogodny to dwie półki wyżej od Ciebie. Ty
                    > możesz tylko zrobic to co potrafisz - poubliżać.

Patrz Kostia - nawet nie wiedziales ze "Barania Glowa" to nazwa wsi w ktorej
                    rozgrawaja sie "Szkice weglem". Ale z ciebie cienias, przeciez to Sienkiewicz,
                    czlowieku!
              • Gość: A&Z Re: Szczęśliwego Nowego Yorku, Panie Jacku IP: *.uskzo.am.pnu.com / *.pharmacia.com 20.06.02, 16:26

> Gość portalu: Jacek napisał(a):
                >
                > Ja tobie pisac tych durnowatych p
                > > ostow nie kazalem, jak ci bracie ...
                >
                > Tytuł mojej odpowiedzi Panie Jacku, bo dedykuję ją Panu jest też aluzją
                > aczkolwiek nieskomplikowaną. Więc niech Pan nie pisze w odpowiedzi, że Pan nie
                > mieszka w New Yorku,bo to nie o to chodzi.
                > Ad rem
                >
                > Parafrazując pewien znany cytat związany z USA - to, to co piszą Lauferopodobni
                >
                > ale też wielu innych na tym Forum wstrząsa.
                > Ale Panie i Panowie to jest prawda o naszej polskiej rzeczywistości. Bolesna, a
                > le
                > prawda. Niektórym aż się zimno robi w nogach, a niektórym gorąco. Niektórzy
                > dostają agresji jak Pan Jacek. To też ludzka reakcja.
                > Zaskakuje mnie jednak zarozumiałość i arogancja Pana Jacka, nie tylko w tym Pos
                > t-
                > cie zresztą, ale w większości jego wypowiedzi.
                > Tutaj dokonuje jednak wyjątkowej "sztuli oracyjnej". Wkłada w
                > usta "Laufropodobnych", że chcą wziąśc kosy i iść na magistrat.Jako przeciwnik
                > magistratu (obecnego) nie zauważyłem takich tekstów.
                > Pan Jacek nie mając argumentów włożył w usta Laufra coś czego ten nie napisał,
                > a
                > nastepnie to co włożył w usta Laufra i ten nie powiedział skrytykował.
                > Jacek rozmawia więc sam z sobą, To nie fair i jeśli nie jest to prostacka
                > retoryka- to może schizofrenia.Nie jest to w każdym razie normalne, moim zdanie
                > m.
                > Zarozumiałość i prostactwo zarazem Pana Jacka przypomina mi rodaków, którzy
                > po
                > np :10 letniej pracy jako "azbeściarz" czy "Taxi-driver" , za granicą (nie tylk
                > o
                > w USA) wracając do kraju gotowi są pouczać profesora ekonomi jak winna wygląda
                > ć
                > gospodarka. Zresztą wracają tu nie jako "taxi-driver" ale już jako amerykańscy
                > przynajmniej "waisprezydenci".
                > Pan Jacek jest wypisz wymaluj jedną z postaci z filmu "Szczęśliwego Nowego York
                > u".
                > Panie Jacku, czy wysłać kasetę?
                >

Pogodny, idac twoim tokiem rozumowania to ja jako mieszkajacy w USA powinienem
                myslec ze w Polsce tylko agencje towarzyskie,zlodzieje,gangsterzy i skorumpowani
                politycy.
                Nie mowie ze nie ma takiego polnijnego folkloru jaki byl na filmie "Szczęśliwego
                Nowego Yorku".Mimo ze nie widzilalem tego filmu slyszalem co jest w nim ujete i
                slyszalem ze jest dobry .
                Nie rozumiem tylko dlaczego kazdy Polak przebywajacy tymczasowo lub na stale w
                ameryce musi byc pijanym brudasem pracujacym przy azbescie lub sprzatac domy
                innym .
                Jezeli ktos jest leniwy,chamski i zyje jak swina to nia bedzie do konca zycia nie
                zaleznie po ktorej stronie Atlantyku przebywa.

• Gość: Gradus Re: Gryf,Laufer,Kostia - Samoobrona???? IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 12:21
      Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to juz te osoby
      same wiedza :).
      • Gość: Kostia Z E R O A R G U M E NT O W IP: *.xtra.pl 19.06.02, 15:42

> Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to juz te osoby
        > same wiedza :).
        Przekomarzasz sie chłopie jak mały chłopczyk.

• Gość: Gradus Re: Z E R O A R G U M E NT O W IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 15:50
          Jednak trafily bardzo celnie - teraz jestem jeszcze bardziej pewien :).

Kostia jak nie wiesz czemu to napisalem (z tymi celnymi argumentami) to
          przejrzyj dokladnie posty swoich kolegow (chyba Laufra 1 przede wszystkim).
      • mike102 Celnie! 19.06.02, 15:49

> Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to juz te osoby
        > same wiedza :).

Celnie! Retoryka na poziomie Leppera - populizm "obroncow" ludu polany
        martarologia i okraszony fantazjami.
        • Gość: JACEK Re: Celnie! IP: 64.9.159.* 19.06.02, 15:56
          mike102 napisał(a):

> Gość portalu: Gradus napisał(a):
          >
          > > Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to juz te osob
          > y
          > > same wiedza :).
          >
          > Celnie! Retoryka na poziomie Leppera - populizm "obroncow" ludu polany
          > martarologia i okraszony fantazjami.

I do tego wrecz benedyktynskie stosowanie zasady Jerzego Urbana - Panowie, kto nie z nami , ten swinia!!!!! ;-)
          • mike102 Czaj to komitet wyborczy??? 19.06.02, 15:58

> mike102 napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Gradus napisał(a):
            > >
            > > > Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to juz te
            > osob
            > > y
            > > > same wiedza :).
            > >
            > > Celnie! Retoryka na poziomie Leppera - populizm "obroncow" ludu polany
            > > martarologia i okraszony fantazjami.
            >
            > I do tego wrecz benedyktynskie stosowanie zasady Jerzego Urbana - Panowie, kto
            > nie z nami , ten swinia!!!!! ;-)

...tak juz od jakiegos czasu glowkuje? Tak sie naraz pojawili i ta domena:
            *.xtra.pl ???? :-O
            • Gość: JACEK Re: Czaj to komitet wyborczy??? IP: 64.9.159.* 19.06.02, 16:13
              mike102 napisał(a):

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
              >
              > > mike102 napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Gradus napisał(a):
              > > >
              > > > > Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to j
              > uz te
              > > osob
              > > > y
              > > > > same wiedza :).
              > > >
              > > > Celnie! Retoryka na poziomie Leppera - populizm "obroncow" ludu polan
              > y
              > > > martarologia i okraszony fantazjami.
              > >
              > > I do tego wrecz benedyktynskie stosowanie zasady Jerzego Urbana - Panowie,
              > kto
              > > nie z nami , ten swinia!!!!! ;-)
              >
              > ...tak juz od jakiegos czasu glowkuje? Tak sie naraz pojawili i ta domena:
              > *.xtra.pl ???? :-O

Tak jak w tytule tego watku, coraz bardziej wierze ze panowie , Pogodny, Kostia, Laufer naleza do Lepperowskiej
              samoobrony. Gryf , pewnie tez ma legitymacje ale jest z tej paczki najbardziej cywilizowany i przewyzsza tych troje
              o klase!!!! Z Gryfem to sie jeszcze da pogadac, ostro i przyjaznie. Z Gryfem to bym sie piwa napil i ponabijal ze
              szczecinskiej secesji i poprzekomarzal na inne tematy ale tych jego kumpli ....boj sie boga....co to by byla za poruta!!!!!!
              • mike102 Re: Czaj to komitet wyborczy??? 19.06.02, 17:32

> mike102 napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: JACEK napisał(a):
                > >
                > > > mike102 napisał(a):
                > > >
                > > > > Gość portalu: Gradus napisał(a):
                > > > >
                > > > > > Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo
                > to j
                > > uz te
                > > > osob
                > > > > y
                > > > > > same wiedza :).
                > > > >
                > > > > Celnie! Retoryka na poziomie Leppera - populizm "obroncow" ludu
                > polan
                > > y
                > > > > martarologia i okraszony fantazjami.
                > > >
                > > > I do tego wrecz benedyktynskie stosowanie zasady Jerzego Urbana - Pan
                > owie,
                > > kto
                > > > nie z nami , ten swinia!!!!! ;-)
                > >
                > > ...tak juz od jakiegos czasu glowkuje? Tak sie naraz pojawili i ta domena:
                > > *.xtra.pl ???? :-O
                >
                > Tak jak w tytule tego watku, coraz bardziej wierze ze panowie , Pogodny, Kostia
                > , Laufer naleza do Lepperowskiej
                > samoobrony.

Tak tylko do ktorej? Bo w Szczecinie mieli rozlam! :-))))))))))
            • Gość: Leon Re: Czaj to komitet wyborczy??? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 22:00
              mike102 napisał(a):

> Tak sie naraz pojawili i ta domena:*.xtra.pl ???? :-O

Schizofrenia?
              Paranoja?
              Ja stawiam na bardzo banalny bełkot z plusem, (bbb+)
              A w ramach ratingu nawet najmniejszego kredytu zaufania u mnie nie ma.
              Badany podmiot liryczny nie zasługuje na uwagę.

• Gość: Kostia Jacku z ..... i inni spod słomianych strzech IP: *.xtra.pl 19.06.02, 16:30

> mike102 napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Gradus napisał(a):
            > >
            > > > Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to juz te
            > osob
            > > y
            > > > same wiedza :).
            > >
            > > Celnie! Retoryka na poziomie Leppera - populizm "obroncow" ludu polany
            > > martarologia i okraszony fantazjami.
            >
            > I do tego wrecz benedyktynskie stosowanie zasady Jerzego Urbana - Panowie, kto
            > nie z nami , ten swinia!!!!! ;-)

Takich porównań jak wyżej : "swinia", P...., g.... używasz Ty, Mike itp jak nie
            potraficie znależć argumetów lub nie macie racji.To dziecięca reakcja.
            Ten, którego nasladujesz w/w Jerzy Urban również używa w stosunku do przeciwników
            takich słów jak Ty.
            W tej pyskówce, którą wywołał Jacek rzeczywiście dostrzegam z uwagi na
            sformułowania używane przez dyskutantów lub miejscowość Kobylankę u Gradusa, że
            komputery trafiły "pod strzechy"- i to te słomiane.
            Z całą sympatią ale do rzeczy Panowie.

• mike102 A do Baraniej Głowiy trafily juz komputery? 19.06.02, 16:35
              A moze chociaz ksiazki Sienkiewicza?
              • Gość: Rycho No proszę ? IP: *.pam.szczecin.pl 19.06.02, 19:45
                mike102 napisał(a):

> A moze chociaz ksiazki Sienkiewicza?

No proszę? Jaki erudyta.

• mike102 Re: No proszę ? 19.06.02, 19:47
                  Gość portalu: Rycho napisał(a):

> mike102 napisał(a):
                  >
                  > > A moze chociaz ksiazki Sienkiewicza?
                  >
                  > No proszę? Jaki erudyta.

Przynajmniej nie wyzywam wszystkich wkolo od UB-ekow i komuchow.
                  (Przeczytaj pare postow wyzej to zrozumiesz o co chodzi z Sienkiewiczem).
            • Gość: Tomik Re: Jacku z ..... i inni spod słomianych strzech IP: *.ncr.com 19.06.02, 16:41
              Trochę się pogubiłem - o czym dyskutujemy? A... o komitetach wyborczych! :)))
              To faktycznie dyskutujmy bez licytacji, kto zna brzydsze słowa:) Ja pójdę
              chętnie na piwo także z Kostią i Gryfem czy Laufrem i pospieram się z nimi.
              Moje racje i poglady są znacznie bliżej Jackowych, ale to nie oznacza, że nie
              mogę dyskutować z Laufrem ! :))) Ufff, to ad rem: napisałem już gdzieś, że
              Samoobrona nie ma do zaoferowania swoim wyborcom nic pozytywnego. I
              podtrzymuję! Uzyska dobry wynik wyborczy w wielu miejscach, bo gra na
              frustracji wielu ludzi (często uzasadnionej)i sprzyja jej brak spektakularnej
              poprawy sytuacji gospodarczej. Niestety - będzie to dość kosztowny
              eksperyment, ale może to jedyna droga by sympatyków Wodza przekonać, że to
              hucpa ? Co myślicie ?? :))
            • Gość: Gradus Re: Jacku z ..... i inni spod słomianych strzech IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 16:42
              Co do Kobylanki to juz odpowiedzialem Pogodnemu w watku "PROKURATOR GENERALNY
              POLSKI BADA..."
              Zamien sobie tylko slowa "Pogodny" na i nazwe dzielnicy z "Pogodno" na Twoja
              dzielnice i to powinno wystarczyc.

Dla Twojej wygody wklejam ta wypowiedz z odpowiednimi wstawkami (niestety nie
              wiem na jakiej dzielnicy mieszkasz). Oto ona :

Kostia(Pogodny) myslisz, ze jak mieszkasz na "tu wpisz swoja
              dzielnice"(Pogodnie) to jestes lepszy ode mnie bo ja
              mieszkam w Kobylance? Jestes jednak prymitywnym przyglupem.
              A tak poza tym to nie mieszkam w Kobylance tylko na Niebuszewie. Niestety albo
              moze na szczescie nie moglem sobie wybrac adresu jaki mi przydzielila TPSA. Na
              szczescie bo przy okazji wylazi buractwo takich prymitywow jak Pan Kostia
              (Pogodny).

Pozdro.
            • Gość: JACEK Re: Jacku z ..... i inni spod słomianych strzech IP: 64.9.159.* 19.06.02, 17:01
              Gość portalu: Kostia napisał(a):

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
              >
              > > mike102 napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Gradus napisał(a):
              > > >
              > > > > Jacek chyba Twoje argumenty trafily bardzo celnie. A w kogo to j
              > uz te
              > > osob
              > > > y
              > > > > same wiedza :).
              > > >
              > > > Celnie! Retoryka na poziomie Leppera - populizm "obroncow" ludu polan
              > y
              > > > martarologia i okraszony fantazjami.
              > >
              > > I do tego wrecz benedyktynskie stosowanie zasady Jerzego Urbana - Panowie,
              > kto
              > > nie z nami , ten swinia!!!!! ;-)
              >
              > Takich porównań jak wyżej : "swinia", P...., g.... używasz Ty, Mike itp jak ni
              > e
              > potraficie znależć argumetów lub nie macie racji.To dziecięca reakcja.
              > Ten, którego nasladujesz w/w Jerzy Urban również używa w stosunku do przeciwnik
              > ów
              > takich słów jak Ty.
              > W tej pyskówce, którą wywołał Jacek rzeczywiście dostrzegam z uwagi na
              > sformułowania używane przez dyskutantów lub miejscowość Kobylankę u Gradusa, że
              >
              > komputery trafiły "pod strzechy"- i to te słomiane.
              > Z całą sympatią ale do rzeczy Panowie.
              >

Panie , to nie pyskowka tylko takie gadanie!! Ja otwarcie pisze ze podejzewam ciebie i laufra i pogodnego o
              lepperostwo, ktore to podejrzenie wynika z lektury waszych postow. Jest to subiektywna ocena ( pewnie trafna) i
              tyle.
              Wy tu wyjezdacie panocku ze strzechami, kompjuterami i jakims tam szczesliwym nowym jorkiem . I juz standartowo
              ze brak argumentow... :-O . TO SLOWO " ARGUMENT" to twoje ulubione, przyznaj sie kostia?!?!?!?
            • Gość: Rycho Dajcie sobie pass z tymi arogantami. IP: *.pam.szczecin.pl 19.06.02, 19:33
              Rzadko zachodzę na Forum. Ale ostatnio zrobiło się nerwowo. Przyznaję więc
              rację Tomkowi, Laufrowi 1, Pogodniakowi i Kostii.
              Ci faceci : Jacek, Mike 102, Gradus,etaxi itd to totalni i ślepi aroganci.
              Leszek Miller jest przy nich tolerancyjnym facetem. Nie wiem Laufer 1 o co
              chodziło na początku ale zauważ, że jedno jest charakterystyczne i wspólne w
              treściach ich wypowiedzi. Otóż uważają oni, że :
              "Every man has a perfect right to his opinion, provided it agrees with ours"

A jak się im to wytknie , to Ci mali zakompleksiali ludzie , którzy stworzyli
              sobie szansę w tym wirtualnym świecie, wściekają się aż dostają szału.

Olejcie tych facetóww dyskusjach. Oni podobnie jak A. Lepper jak nie będą
              mieli przeciwnika to znikną w wirtualnej przestrzeni.
              Laufer 1 olej tych bolszewików.Szkoda nerwów i czasu.
              • Gość: JACEK Re: Dajcie sobie pass z tymi arogantami. IP: 64.9.159.* 19.06.02, 20:19

>
                > Leszek Miller jest przy nich tolerancyjnym facetem. Nie wiem Laufer 1 o co
                > chodziło na początku ale zauważ, że jedno jest charakterystyczne i wspólne w
                > treściach ich wypowiedzi. Otóż uważają oni, że :
                > "Every man has a perfect right to his opinion, provided it agrees with ours"

he,he,he nie, to pomylka...my uwazamy zgodnie z Heinleinem " Never underestimate the
                power of human stupidity"
                ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                >
                > A jak się im to wytknie , to Ci mali zakompleksiali ludzie , którzy stworzyli
                > sobie szansę w tym wirtualnym świecie, wściekają się aż dostają szału.
                >
                > Olejcie tych facetóww dyskusjach. Oni podobnie jak A. Lepper jak nie będą
                > mieli przeciwnika to znikną w wirtualnej przestrzeni.
                > Laufer 1 olej tych bolszewików.Szkoda nerwów i czasu.

i raz jeszcze.... " Never underestimate the
                power of human stupidity"

;-)))))))))))))))))))))
              • goscias Re: Dajcie sobie pass z tymi arogantami. 20.06.02, 12:50

> Laufer 1 olej tych bolszewików.

Czy jako zPAM-owiec myślisz, że to jest właściwe lekarstwo
                na stany chorobowe Laufra?
                • Gość: Pogodny Uwaga , szkoda czytać :kolejny bolszewik IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 13:02
                  goscias napisał(a):

> Gość portalu: Rycho napisał(a):
                  >
                  > > Laufer 1 olej tych bolszewików.
                  >
                  > Czy jako zPAM-owiec myślisz, że to jest właściwe lekarstwo
                  > na stany chorobowe Laufra?

Słuchajcie faceci z Biura Runowicza, Urzędów i zarządu SLD. Weżcie się do
                  roboty , a nie wypisujcie na tym Forum, bo się pogubicie w wymyślaniu tych
                  nicków.
                  Podyskutujcie na serwerze Białoruskim lub Kubańskim. Tam są Twoi (Wasi)
                  polityczni odpowiednicy. I tam również za krytykę Łukaszenki , czy Fidala gotowi
                  są zabić.
                  Ignoruję od dziś bolszewików i byłych zestresowanych i sfrustrowanych
                  funkcjonariuszy SB.
                  • Gość: 40-ka Re: Oj, Pogodny..... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 13:35
                    ..... uważaj, bo zółć coś za bardzo się ulewa.
                    Na taki stan najlepsze jest myślenie i ważenie słów ..... Najlepiej dwa razy
                    przemyśleć zanim coś się palniesz.
                    • Gość: Gryf Re: Oj, Pogodny..... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 20.06.02, 19:11
                      40-latka a ja tak nie uwazam jak Ty i sprzeciwiam sie Twojej tendencyjnej i
                      nie przemyslanej dwa razy wypowiedzi.
                      • Gość: JACEK Oj, Gryf IP: 64.9.159.* 20.06.02, 19:31
                        Gryf, zachowujesz sie jak uciekajace stworzenie,ktore nie ma wyjscia z pulapki, gryziesz wszystko co
                        popadnie.......taki odruch Pawlowa....
                        Wiesz ze jestes lepszy niz ten post, brachu pisz bez typowych dla kostii i pogodnego klapek na oczach, wszyscy
                        wiemy ze potrafisz, i masz cos do powiedzenia( w odroznieniu do tych dwuch wyzej wymienionych)
                        Gryf, ludzie nikna w motlochu przez posty takie jak ten ,ktory wywaliles do 40-stki. Ja dalej wierze ze jestes
                        lepszy niz to.....ujadanie i gryzienie............
                        • Gość: Laufer 1 Oj, JACKU -" dwuja" IP: *.xtra.pl 20.06.02, 19:53
                          Gość portalu: JACEK napisał

( w odroznieniu do tych dwuch wyzej wymienionych)

Szanowny Jacku to, że z wykształceniem u Ciebie na bakier to widać z treści POST-
                          ów. Ale Twoja ORTOGRAFIA jest na poziomie niestety, takim samym jak treść czyli
                          niskich klas podstawówki. Masz elementarne "byki" ortograficzne w prawie każdym
                          Twoim tekście.

Lekcja 1 Nie pisze się "dwuch", jak napisałeś ale "dwóch". Może będą z Ciebie
                          ludzie ale dużo pracy jeszcze przed nami.
                          • Gość: JACEK Re: Oj, JACKU - IP: 64.9.159.* 20.06.02, 20:03
                            Przyznaje , ze moja ortografia i stylistyka sa na nie najwyzszym poziomie, wstdze sie tego bardzo!!!
                            Jak male usprawiedliwienie podam , od czternastu lat jestem za granica i jestem bardzo wyalienowany z
                            polskiego srodowiska.Dopiero od DWOCH lat mam kontakt z pisanym jezykiem polskim, przyzekam ze bede nad
                            mizernym stanem mego jezyka polskiego pracowal !!!!!
                            Ty natomiast majac swietna ortografie , moze zaja bys sie oplakana semantyka swych wypowiedzi.......
                            ot i tak sobie pomagamy.......
                            • Gość: Rycho Walcza dalej schizofreniku IP: *.pam.szczecin.pl 21.06.02, 15:01

> Przyznaje , ze moja ortografia i stylistyka sa na nie najwyzszym poziomie, wstd
                              > ze sie tego bardzo!!!
                              > Jak male usprawiedliwienie podam , od czternastu lat jestem za granica i jestem
                              > bardzo wyalienowany z
                              > polskiego srodowiska.Dopiero od DWOCH lat mam kontakt z pisanym jezykiem polski
                              > m, przyzekam ze bede nad
                              > mizernym stanem mego jezyka polskiego pracowal !!!!!
                              > Ty natomiast majac swietna ortografie , moze zaja bys sie oplakana semantyka sw
                              > ych wypowiedzi.......
                              > ot i tak sobie pomagamy.......
                              Stary nie pękaj. Walcz dalej. W końcu to Ty zacząłeś ten idiotyczny POST. A Twoja
                              Ameryka to prawdopodobnie siedziba przy Mickiewicza lub Stoisława .Totalny
                              schizofrenik.

• Gość: 40-ka Re: Do Gryfa IP: *.devs.futuro.pl 20.06.02, 20:15
                        Sprzeciwiaj się , sprzeciwiaj ... Masz do tego pełne prawo i ja to Twoje prawo
                        uznaję.
                        Bardzo rzadko piszę, chociaz prawie codziennie zglądam na forum. Moje poglądy
                        polityczne to moja sprawa i dyskutuję o nich wyłącznie patrząc dyskutantom w
                        twarz.
                        Nienawidzę jednak , gdy sięga się po metody, które od pewnego czasu
                        charakteryzują Ciebie, i Laufra, i Pogodnego. Mało, że kto nie z wami ten
                        przeciw wam, ale ten prostak, głupi, czerwony, bolszewik i komuch. Przepraszam,
                        ale prawie cytuję...
                        Dziwię się, że jeszcze mnie nie obrzucono obelgami. Bo nie jest obelgą
                        nazywanie mnie czterdziestolatką, mam trochę więcej lat i nie jest to dla mnie
                        żaden problem. A ta 40-ka, to z zupełnie innego powodu.
                        Ślę wirtualne ukłony.
                        • Gość: Gryf Re: Do 40-stki IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 20.06.02, 20:48
                          Kurcze , kurde .Wiesz ja tez szanuje Twoje prawo.Dumny jestem z faktu bycia
                          Polakiem. Gdzie kolwiek bylem na swiecie zawsze podkreslalem ten fakt.
                          Niestety najtrudniej przychodzi mi realizowac siebie tu na miejscu w Polsce.
                          My tutaj wszyscy dyskutanci na forum podkrecamy sobie "bebenek" i nieraz
                          dochodzi do spiec.Juz ,juz mialem napisac kto i w jaki sposob to robi ale
                          ugryzlem sie w jezyk aaaaaaałłłłłłaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Ps pozdrawiam Ciebie- 40 stko
                          • Gość: 40-ka Re: Do Gryfa IP: *.devs.futuro.pl 20.06.02, 20:59
                            To ugryzienie w język, to pewnie po dwukrotnym przemyśleniu....
                            No,no...
                            Pozdrawiam.

• goscias Re: Uwaga kolejny bolszewik 21.06.02, 11:05

> Ignoruję od dziś bolszewików i byłych zestresowanych i sfrustrowanych
                    > funkcjonariuszy SB.

To jak będziesz rozmawiał z Kostią?

• Gość: Nowy Re: Uwaga kolejny bolszewik IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 23:51
                      goscias napisał(a):

> Gość portalu: Pogodny napisał(a):
                      >
                      > > Ignoruję od dziś bolszewików i byłych zestresowanych i sfrustrowanych
                      > > funkcjonariuszy SB.
                      >
                      > To jak będziesz rozmawiał z Kostią?

A dlaczego taka dziwna aluzja?
                      • Gość: Leon Re: Uwaga kolejny bolszewik IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 00:11
                        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> goscias napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: Pogodny napisał(a):
                        > >
                        > > > Ignoruję od dziś bolszewików i byłych zestresowanych i sfrustrowanych
                        >
                        > > > funkcjonariuszy SB.
                        > >
                        > > To jak będziesz rozmawiał z Kostią?
                        >
                        > A dlaczego taka dziwna aluzja?

... bo Lupin2 już mu nie wystarcza ;)

• Gość: Tomik Re: Uwaga kolejny bolszewik IP: *.ncr.com 28.06.02, 08:40
                          He,he,he - spać nie możecie czy co ??? :))) Gryfu - Ty się za często w język
                          nie gryź. Jak jesteś sobą to fajnie się dyskutuje! Możemy jednak uzywać mniej
                          epitetów??? :) Wszyscy ??? A co jak jednak kiedyś na jakieś piwo się umówimy??
                          Pozabijamy się ?? :))) A Jacek to sie w tej Hameryce faktycznie
                          wyalienował... :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka