Dodaj do ulubionych

energia odnawialna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:05
Jestem zainteresowany założeniem w domu (120 m. kw. ) ogrzewania na biomasę,
tzw. pelet. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia w tym względzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: energia odnawialna IP: *.ksiazat.v.pl 07.05.05, 22:06
      Gość portalu: Martyniuk napisał(a):

> Jestem zainteresowany założeniem w domu (120 m. kw. ) ogrzewania na biomasę,
      > tzw. pelet. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia w tym względzie?
      Tu nikt Ci nie odpowie na ten temat bo na tym forum to wszyscy (ja też) zajmują
      się ryjami i polityką a jedna pani Ania członkami :))))))
      • tuner Re: energia odnawialna 08.05.05, 10:56
        Mam piec na pellety od ponad roku (25 kW, nazwy producenta nie podaję, by
        uniknąć podejrzeń o krypto- reklamę).Jak dotąd sprawdza się dobrze. Po zakupie
        od jednej ze szczecińskich firm, koszty ogrzewania- wcześniej używalismy pieca
        z palnikiem na olej op.)spadły realnie o jakieś 35- 40 %. Ogrzewam dom i
        warsztacik- w sumie 240 metrów.Jesli chcesz jeszcze jakiś szczegółów, napisz na
        priv.
        • Gość: konserwator Re: energia odnawialna IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 11:07
          Polecam: abe_pompyciepla@op.pl. Pozdrawiam.
          • tuner Re: energia odnawialna 09.05.05, 11:06
            Stronka nie otwiera się! A poza tym pompy ciepła to zupełnie coś innego niż
            kotły na pellets.To już raczej www.arnoeko.pl albo thermstahl.com.pl
            • Gość: jeszcze koks Re: energia odnawialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:44
              ile zyżywasz pelet na rok (sezon) do ogrzania domu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka