Gość: Martyniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:05 Jestem zainteresowany założeniem w domu (120 m. kw. ) ogrzewania na biomasę, tzw. pelet. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia w tym względzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXL Re: energia odnawialna IP: *.ksiazat.v.pl 07.05.05, 22:06 Gość portalu: Martyniuk napisał(a): > Jestem zainteresowany założeniem w domu (120 m. kw. ) ogrzewania na biomasę, > tzw. pelet. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia w tym względzie? Tu nikt Ci nie odpowie na ten temat bo na tym forum to wszyscy (ja też) zajmują się ryjami i polityką a jedna pani Ania członkami :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: energia odnawialna 08.05.05, 10:56 Mam piec na pellety od ponad roku (25 kW, nazwy producenta nie podaję, by uniknąć podejrzeń o krypto- reklamę).Jak dotąd sprawdza się dobrze. Po zakupie od jednej ze szczecińskich firm, koszty ogrzewania- wcześniej używalismy pieca z palnikiem na olej op.)spadły realnie o jakieś 35- 40 %. Ogrzewam dom i warsztacik- w sumie 240 metrów.Jesli chcesz jeszcze jakiś szczegółów, napisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: energia odnawialna IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 11:07 Polecam: abe_pompyciepla@op.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: energia odnawialna 09.05.05, 11:06 Stronka nie otwiera się! A poza tym pompy ciepła to zupełnie coś innego niż kotły na pellets.To już raczej www.arnoeko.pl albo thermstahl.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze koks Re: energia odnawialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:44 ile zyżywasz pelet na rok (sezon) do ogrzania domu? Odpowiedz Link Zgłoś