Dodaj do ulubionych

Partia Demokratyczna : Przodem do Przodu !!!!!!

08.05.05, 22:03
Nie wiem ,jako ludowy obserwator co ma znaczyć to hasło Władysława
Frasyniuka ,które skierował do tow.premiera Marka Belki...
Być może chodzi o to ,żeby nie chodził tyłem do tyłu.
mała nagroda dla człowieka ,który mi to objaśni , a zaraz dla szanowncych
forumowiczów parę zajawek z konklawe Partii Unii Wolności Partii
Demokratycznej
Obserwuj wątek
    • felix_edmundowicz tow.Premier M.Belka oświadczył: 08.05.05, 22:11
      To objaw odwagi żeby wstąpić do Partii Demokratycznej, a nawet zgłoszenie
      deklaracji sympatii dla tej Partii to akt wielkiej odwagi.Słowa te rzekł w
      hotelu Gromada gdzie odbywał się Kongres Założycielski Partii Demokratycznej.
      Po czym tow.premier M.Belka ............nie zgłosił oficjalnej akcesji do
      Partii Demokratycznej.
      Ludowy Obserwator Kongresu Założycicelskiego dziwi się ,że tow.premier,któy
      wykazał się bezprzykładną odwagą składając nieprzyjętą dymisję na rękę
      tow.prezydenta A.Kwaśniewskiego , nie wykazał się nią zapisująć się do PD.
      No ale sam powiedziął że to odwaga,bo to nie jest partia władzy,ta PD , to jest
      potrzeba serca.( no serce też jest blisko pewnej części ciała o którą troszczy
      się zwłaszcza macierzysta partia tow.Belki - SLD )
      DLa niezorientowancych przypominam,że tow.premier Belka aktualnie sprawuję
      władzę w Polsce jako szef rządu.
    • Gość: DamaKier Re: Partia Demokratyczna : Przodem do Przodu !!!! IP: 80.55.148.* 08.05.05, 22:13
      Był sobie jeden bosman, co przed każdym rejsem zerkał na kartkę, którą nosił w
      kieszeni.Nikt nie wiedział, co jest na kartce. A kiedy bosman umarł, załoga
      wyciągnęła kartkę z kieszeni bosmana, a na niej było: " z przodu dziób, z tyłu
      rufa!"
      MOże to niezupełnie na temat, ale mi się skojarzyło.
    • felix_edmundowicz Jest i drużyna pierścienia Władka F. 08.05.05, 22:22
      Demokratyczną Drużyną Pierścienia nazwał Władek Frasyniuk zespół z :
      min.
      -Paweł Lisiewicz ,szef młodzieżówki UW
      -Marian Filar, prof.prawa
      -Maciej Piróg ,lekarsz szef CZD
      -Izabella Cywińska
      Władek żeś się przygotowywał do Kongresu oglądając drużynę pierścienia?
      A kto ma pierścień?
      Tadeusz Mazowiecki pewnie...
      a nie mogłeś 4 pancernych oglądać Władek?przynajmniej akcja dzieje się w
      Polsce, Drużynę Pierścienia kręcili w Nowej Zelandii...to dalego od naszych
      realiów
    • felix_edmundowicz ważny element programu gospodarczego,uwaga ! 08.05.05, 22:26
      Partia Demokratyczna żąda obniżenia stawek taryf telekomunikacyjnych ,aby
      ułatwić dostęp do internetu !!!
      Brawo !!
      Super !!!
      ale żąda od kogo?
      od prywatnych firm w demokratycznycm kraju że mają biznes tak ustawiać jak
      Partia każe? czy ma ustanowić ceny urzędowe? ... potem bony...talony ...kartki
      chyba to Hausner pisał
    • felix_edmundowicz jest też o kobietach .... 08.05.05, 22:30
      Partia Demokratyczna ogłosiła że demokracja bez kobiety to pół demokracji !!!
      Brawo !!!!
      Małżeństwo homseksualne mężczyzn gejów w demokracji jak więc będzie określane
      przez ideologów z Partii Demokratycznej ?
      widzę minę Tadeusza Mazowieckiego ......
      co za gorzałkę żeście pili Władek z kolegamii...
      a może to ci aktorzy wam to pisali?
    • felix_edmundowicz może p33k2 wie ? 08.05.05, 22:32
      czy w małżeństwie homoseksualnym gejów, bez kobiety oczywiście ! jest
      realizowana Teza Partii Demokratycznej,że demokracja bez kobiety to pół
      demokracji?
      • piotr33k2 Re: może p33k2 wie ? 08.05.05, 22:44
        spytaj sie swojego giertycha i innych dewiantów oni przecież kobietę wpisują
        trwale w system "swojej" demokracji bo przecież słuzy im przewaznie tylko do
        prokreacji ewentualnie do garów a w demokracji i jeść trzeba i płodzić po
        dziesięcioro dzieci jest wskazane a nawet naturalne bo antykoncepcja to grzech
        zabroniony przecież .
        • felix_edmundowicz co do Gertycha , to on Ci nie mój ,oj nie mój ! 08.05.05, 22:53
          cieszę że zamiast położyć się spać aby jutro dać się wstrząsnąć ,jak to mówił
          Władek F. ,raczyłeś mi odpowiedzieć.
          ale kulom w płot!
          giertcha weż se na zawsze.
          Tylko zauważ jedno to Giertych jest życzliwy waszej Partii
          Demokratycznej,popiera ją i to głośno ,nawet dzisiaj !
          Twierdzi że dzieląc scenę polityczną w tej sekwencji, dodajecie mu głosów,ale
          to chyba wasze zamrtwienie, bo to wy z nim walczycie.
          Co do prokreacji,to uwielbiam prokreację ,ale nie wiedziałem, że Partia
          Demokratyczna patrzy na to jako anachronizm.....
          natomiast ja się pytałem jak to jest z tą tezą :
          DEMOKRACJA BEZ KOBIETY TO PÓŁ DEMOKRACJI
          w odniesieniu do demokratycznego związku homoseksualnego dwóch mężczyzn.
          chyba że jesteście przeciw geyom
          to też jest anachronizm!
          władek nie mówił?
          przodem do przodu!
    • felix_edmundowicz może też p33k2 też mi to wytłumaczy 08.05.05, 22:35
      naczelna zasada gospodarcza to wolność działa gospodarczych
      a jak ma się do tego urzędowy nakaz stosowania określonych taryf
      telekomunikacyjnych wymieniony w innym punktcie programu?
      ja proponuję Hausnerowi aby stawka na internet była urzędowo zerowa,to umożliwi
      nieskrępowany rozwój edukacji min, iformatycznej w Polsce
      • piotr33k2 Re: może też p33k2 też mi to wytłumaczy 08.05.05, 22:57
        ty się raczej o wolnośc gospodarczą ze strony tej parti nie martw bo to co mamy
        dobrego w tym wzgledzie w polsce to zawdzięczasz min. ludziom tej parti, ty
        się martw co na temat wolności gospodarczej ,waluty ,banku centralnego itd .
        mówią inne partie , a wogóle to tak deprecjonujesz pd. tak wyśmiewasz ich
        procentowe szanse wejscia do parlamentu więc czego sie tak ich boisz ? przecież
        to nic nie znaczaca kanapowa partia, i co mania przesladowcza ,teoria spiskowa?
        wejdż na posła nowaka i razem kombinujcie bo tu juz nudzisz mało oryginalnie i
        sam ze sobą przeważnie.
        • felix_edmundowicz nie traktujesz mnie poważnie,szkoda 08.05.05, 23:06
          pytania jakie zadają wynikają z mojego spostrzeżenia nieścisłości w waszym
          programie. Nie wyśmiewam,cytuję ,dodają czasem ironię..
          czytałeś o Pojęciu Ironii u Kiergiegaarda Soerena?
          tak się szlifuje diament,albo hartuje stal.
          Nawet Tezy Programowe pisane na kolanie trzeba wpuścić w szpaler krytyki aby je
          wzmocnić ,wycofać,albo okazuje się że są OK.
          nic nie pisałem o Banku Centralnym,walucie
          nie wyśmiewam procentowych szans PD,tylko cytuję Potockiego o 40 % w
          najlbiższych wyborach. Z SldP i SLD możecie wówczas utworzyć rząd,jeśli jest
          zdewociały i urodzony w PGR,( może tak być ) to jedynym ratunkiem może być
          wówczas emigracji.BO w innym poście wykluczasz takich ludzi...
          ja zawsze stoje za wykluczonymi.
          Jak Kuroń .
          Aha i baaaardzo cenię Balcerowicza.
          Mazowickiego
          i tak jak powiedział Janek Rokita bardzo dobrze życzę Władkowi Frasyniukowi.
          I co ty teraz mi odpowiesz?
          nie jestem moherowcem,ale założe moherowy beret,jeśli takim każą wyjężdzac z
          Polski !
          No Pasaran!
          Basta!
          CO robił Miller Leszek w 1-majowe robotnicze święto?
          jadł tłuste hamburgery w USA ????????
          • piotr33k2 Re: nie traktujesz mnie poważnie,szkoda 08.05.05, 23:18
            nie" wasze" bo ja nigdzie nie należę ani nie mam zamiaru należec a moja
            sympatia do nich bierze się tylko z ich nowego spojrzenia na przyszłosć bez
            zbytnich obciążeń przeszłoscią i potrzebą myślenia pozytywnego twórczego ,na
            wiecznej walce i oskarżeniach niczego dobrego sie nie zbuduje tym bardziej że
            ci co maja moralne prawo oskarżać tego nie chca a ci co nie mają takiego prawa
            wiecznie to robią .zajmij sie tez lepiej programi innych parti gwarntuje że
            znajdziesz tam wieksze "dylematy" jak ską inąd złodziejskie i monopolistyczne
            stawki na usługi telekomunikacyjne.
            • Gość: Spółdzielca Słusznie, tępic to chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:01
              Prawo wyborcze w Polsce powinni mieć tylko pracownicy uczelni , byli i obecni
              członkowie Unii Wolności, osoby, które uzyskały zezwolenie Adama Michnika i
              Tadeusza Mazowieckiego na piśmie, członkowie SLD lub innych partii , którzy
              zadeklarowali przystąpienie do PeDecji. Reszta chamstwa jak byli pracownicy
              PGRów, robotnicy, kupcy z targowisk, członkowie Samoobroby, LPR itp powinna
              wykastrowana i pozbawiona praw wyborczych
              • piotr33k2 Re: Słusznie, tępic to chamstwo 10.05.05, 01:12
                Gość portalu: Spółdzielca napisał(a):

> Prawo wyborcze w Polsce powinni mieć tylko pracownicy uczelni , byli i obecni
                > członkowie Unii Wolności, osoby, które uzyskały zezwolenie Adama Michnika i
                > Tadeusza Mazowieckiego na piśmie, członkowie SLD lub innych partii , którzy
                > zadeklarowali przystąpienie do PeDecji. Reszta chamstwa jak byli pracownicy
                > PGRów, robotnicy, kupcy z targowisk, członkowie Samoobroby, LPR itp powinna
                > wykastrowana i pozbawiona praw wyborczych
                zdaje sie że to nie ja odmawiam prawa niektóry do tworzenia parti ,wyborów itd.
                czytaj potem myśl a na końcu dopiero pisz ....
    • felix_edmundowicz jest i o zwolnieniu z ZUS absolwentów 08.05.05, 22:45
      Hausner wymyślił że należy zwolnić z ZUS przez rok absolwentów podejmujących I-
      szą pracę .
      tylko czy im powiedział że będą musieli o rok dłużej pracować na emeryturę?
      albo emerytom i rencistom że będą mieli obniżone świadczenia żeby pokryć ów
      bezkładkowy rok,albo przedsiębiorcom że muszą ponieść dodatkowe koszty
      bezskładowego roku? a jak zdarzy się wypadek ? znowu obciążenie budżetu?
    • kurde.felek Re: Partia Demokratyczna : Przodem do Przodu !!!! 09.05.05, 00:15
      Ty się Felix tak nie podniecaj i zostaw sobie troche energi na potem, bo mamy
      sytuację o której rzec można cisza przed burzą.
      Są demokraci, z nazwiskami i dwie alternatywy lewiowe - stary SLD, w
      konwulsjach oraz dzieciątko Jarugi, niemowlaczek-wieloraczek.
      Część pro-Belkowych i pro-Hausnerowych z SLD poleciało by zaraz do demokratów,
      tyle, że czekają na kongres SLD.
      I tu mamy sytuację bardzo ciekawą.
      Jest grono - trzon nazwijmy to liberalny z Piechotą, który chętnie pognał by za
      Belką i Hausnerem ale ma też apetyt wskoczyć na miejsce Oleksego.
      Jest opcja Oleksego z poplecznikami - w tym z Kurczukiem.
      Walka będzie ostra i na całego. Czasu jak na lekarstwo.
      To, że rząd nie dostał dymisji - to czas na przebalansowanie, która szala
      będzie silniejsza - Belkowo-Hausnerowsko-Frasymiukowa, czy neoliberalne SLD np.
      z Piechotą na czele.
      W tym drugim przypadku działają także stare sentymenty, układy partyjne i tzw.
      doły, które nie będą potrafiły znaleść się w PD, gdzie nadbudowa intelektualna
      PD teren będzie onieśmielała.
      Chyba, że Frasymiuk i jego doświadczenie wyniesione z PKS-ow (to nie do
      śmiechu)zostanie skierowane właśnie w stronę elektoratu z małych miejscowosci
      do tzw. dołów. Wtedy rzeczywiście SLD zacznie być w bardzo poważnych kłopotach.
      Awantury rozpoczną się z chwilą wysadzania Oleksego ze stołka.
      To, że SLD pęknie - to tylko kwestia czasu. Problemem na ile odłamów i gdzie
      one się przemieszczą.
      Jeśli aparat SLD potafiłby wycofać się na drugi i trzeci plan - bylaby szansa
      na romans z PD, ale nie potrafi, bo kocha być "władzą".
      Jeśli użyje swoich stałych pretorian z przeróznych służb i okolic - będzie to
      wysoce niesmaczny spektakl.
      Część zdezorientowanych ludzi z SLD - skieruje się ku Jarudze i jej nowej
      partii. Tam odejdzie też część z Unii Pracy.
      W najgorszej sytuacji jest SDRP - bo ono ma stały elektorat, który w
      strukturach niższych może się pogubić.
      W każdym razie - "lewicę" mamy rozwaloną i sklecić jej się nijak już nie da w
      sensowną całość.
      Wiele z tych kłopotow zawdziecza nie tylko aferom i powszechnie znanym grzechom
      głownym - ale także osobowości Oleksego, ktorego destrukcyjna działalność
      skierowana wyłącznie na promowanie samego siebie - od lat pogrążą Sojusz.

Jakie perspektywy:
      Z wersji najbardziej optymistycznej, ale i dla kraju optymalnej - w tym co
      jest na scenie politycznej:
      Wygrywa PO, układa się z PD i tworzą w miarę stabilny rząd, być może nawet z
      udziałem części "kaczorków"
      Prezydentem albo Cimoszewicz, albo Tusk albo...Belka. Kto premierem(?) - Belka,
      Hausner?
      Wesja mniej optymistyczna, raczej tragiczna
      Wygrywa PO, tworzy rząd z PiS-em, ale jest to rzad mniejszosciowy, awantury w
      granicach 12 -1 8 miesięcy.
      Premierem Rokita albo Tusk, Kaczyńscy walczą o wszystkie wazniejsze stanowiska
      z prezydenckim na czele. Tusk z Rokita - są za słabi - draki co rusz, dymisja
      rządu.
      Wersja nieprzewidywalna:
      LPR + Samoobrona + partia Radia Maryja, Maciarewicza i innych pomaznców
      Pomrocznej, premierem Giertych junior, wicepremierem Lepper a prezydentem
      Giertych senior.
      A ja się z Polski - wyprowadzam. Razem z moim psem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka