Dodaj do ulubionych

Grzegorz Ferber na prezydenta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:17
Najlepszym kandydatem na prezydenta Szczecina jest Grzegorz Ferber. Znam Go od jakiegoś czasu - to fantastyczny facet mądry i kulturalny
Obserwuj wątek
    • Gość: Renata Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:46
      Mądry i kulturalny jest również Andrzej Wajda
      • Gość: grz Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:51
        czy charakterystyki musza byc zawsze takie lakoniczne?
        przeciez mozna dodac o wizji rozwoju Szczecina którą pan Grzegorz Ferber
        niewątpliwie ma...
        • Gość: Canal+ Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.wzp.pl 12.05.05, 10:40
          A ja mam Canal+. Precz z Wizja! ;P
    • Gość: go Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:10
      Ta koncepcja sprowadza się do próby przejęcia od miasta prawa do zarządzania terenami.
    • Gość: ola Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:15
      Jako przeciwwaga dla "niezależnej" Lubińskiej naprawdę niezależny Ferber jest super! Spokojny, mądry i do tego przystojny!
      • blackexit Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 10:24
        u oli chyba wiosna w sercu. niech pan grzegorz uwaza lepiej. gdyby zechcial kandydowac to nie powiem, nie powiem calkiem byloby ciekawie. pozdrawiam black
        • absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 11:29
          Gdyby rzeczywiscie zdecydowal sie na start w wyborach, to nie tylko bym pewnie
          na Niego zaglosowal, ale najpewniej staralbym sie Mu pomoc wygrac w tych
          trudnych zawodach. Bardzo rozsadna kandydatura.
          • Gość: Gość Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:44
            Jestem w waszym mieście gościem, ale uważam że to świetny pomysł. Widziałem
            konepcję zagospodarowania Śródodrza, jako architekt uważam że jest
            fantastyczna.
          • Gość: Antyknajak Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:32
            Wiedziałem absztyf , że w tym temacie sie odezwiesz.
            Jest to poważna kandydatura i sensowna kandydatura. Nie znam jednak Ferbera od
            strony psychiczno-psychologicznej. Na ile jest w stanie odrzucić plewy ubrane w
            bardzo dobre garnitury lub w dobre i mądre słowa, od ziarna.
            Tak więc nie wiem czy zagłosowałbym ale dzis moge powiedzeć, że bardzo poważnie
            rozważyłbym.
            Jak widać są kandydatury , które moga pogodzić różne opcje.
            • absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:26
              Znamy sie w koncu juz jakby nie bylo pare lat, a moze nawet dluzej;)

Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Wiedziałem absztyf , że w tym temacie sie odezwiesz.
              • Gość: smys Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.chello.pl 14.05.05, 23:20
                To dajcie sobie pyska
      • Gość: Karolkiewicz. Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:48
        Proponuję któregoś z chippenalsów
        • albert_c Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 12:44
          moze ktos by w koncu zrobil porzadek w naszym miescie...architektoniczny znaczy
          sie...:))

...a swoja droga wydaje mi sie, ze jest to 'oferta' warta rozpatrzenia;-)

• Gość: nikt Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.idea.pl 10.05.05, 13:07
            Ale czy ktoś spytał Grzegorza Ferbera?
            • absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 13:09
              A jakie to ma znaczenie?
              • Gość: nikt Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.idea.pl 11.05.05, 19:43
                absztyfikant napisał:

> A jakie to ma znaczenie?

Elementarne
      • kurde.felek Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 22:17
        Oleńko, a jakby był mniej przystojny, no powoiedzmy nieco łysawy, miał te 17-
        cm wzrostu nieco seplenił - to by się nadawał?
    • mike102 Interesujacy pomysl 10.05.05, 20:40
      Grzegorz Ferber wydaje sie byc czlowiekiem o szerokich horyzontach, majacym
      serce do Szczecina i potrafiacym spojrzec w przyszlosc tego miasta.
      Poza tym jako architekt laczy wiedze techniczna i humanistyczna - wiec moznaby
      liczyc na technokracje z ludzka twarza, a tego wlasnie temu miastu potrzeba. I
      to jak najszybciej.
      • donald13 ??????????????????????????? 10.05.05, 20:51
        Nie znam gościa, ale co on zrobił po za tym że ładny i miły i narysował
        koncepcje zagospodarowania śródodrza (wg. mnie sredniej jakości). Czy wie co
        to znaczy pracować na swoim , czy musiał się martwić o to że trzeba zapłacić 20-
        go kazdego miesiąca ZUS za pracowników którzy z gruntu są leniwi i nieskorzy do
        pracy , czy też całe życie pracował na "państwowym" wikcie i nigdy się ciężką
        praca nie shańbił ??????????
        • Gość: sonar Re: ??????????????????????????? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.05, 21:44
          Uwazam, ze kogos tak kompetentnego szkoda na polityczny zydel. Lepiej by bylo,
          gdyby na tym zydlu zasiadl ktos, kto pozwoli Panu Ferberowi realizowac jego
          koncepcje urbanistyczne. Taka koncepcje mam. O!
          • absztyfikant Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:05
            Prezydent nie musi sie znac na wszystkim. Wystarczy, ze otoczy sie
            kompetentnymi i odwaznymi ludzmi. Ferber daje taka gwarancje, a nie ma zadnych
            zobowiazan wobec zadnej opcji. To jest jego sila. Stworzylby bez watpienia
            autorski i nowatorski team, ktory by rzeczywiscie OdNowil oblicze miasta, tego
            miasta.
            • xyz-xyz Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:17
              Absztyf szuka zajęcia?:))))))))))))))))))))))))))))) Ja mogę być doradcą do
              spraw korupcji:)))))))))))))))
              • absztyfikant Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:24
                XYZ, prosze, nie spamuj. Zaloz oddzileny watek i tam mozemy sobie pitolic o
                dupie marynie.
                • xyz-xyz Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:27
                  Pseplasam panie psorze:) Jus nie bede:)
    • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 22:44
      proponuję aby zaproponowano na prezydenta pana prof Paszkowskiego
      jego koncepcja ECE bardzo podoba się wielu osobom
      myślę że będzie bardzo dobrze dbał o interesy
      • Gość: STR* Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:55
        czyje, swoje ?
        • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 23:14
          a co ci za różnica
          skoro padają takie egzotyczne propozycje to ja też proponuję proponować
          niemniej egzotycznych kandydatów
          którzy będą dbali o interes
          tylko proszę bez insynuacji
    • Gość: nieradny Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:58
      Pan Grzegorz umiejętnie wchodzi w miejsce bezpartyjnego kandydata które do tej pory bylo miejscem Lubińskiej. Myślę, że ona nawet tego nie zauważyla bo przecież Jacyna Ferberowi bardzo pomaga zająć to miejsce. Chyba że MJW ma już nowego szefa
      • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 10:02
        nieradny ma interesujące informacje
        możliwe że od samego pana Ferbera któremu bardzo zależałoby na tym
        ale marzenia jak ptaki po niebie szybują
        jak nie pada
        bo jak pada to nie szybują
        a Szczecin pada
        więc niech marzenia pan Ferber schowa do kieszeni

nieprawdaż
        • Gość: nieradny Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:23
          Studencie Twoja idolka MJW nie jest w swojej lojalności wobec Lubińskiej przesadna i widać obstawia teraz mocniejszego kandydata tzn Ferbera
          • anamar Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 10:37
            Gość portalu: nieradny napisał(a):

> Studencie Twoja idolka MJW nie jest w swojej lojalności wobec Lubińskiej
            przesadna.......................................................................
            .........OJ NIE!

• student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 11:15
            moje obserwacje są zupełnie inne
            pani Jacyna Witt jest absolutnie lojalna w stosunku do pani Lubińskiej
            ich wzajemną lojalność porównałbym do wzajemnej lojalności braci Kaczyńskich
            a pan Ferber to twórca projektu Śródodrza i ktoś robi mu wyjątkowe świństwo
            wymieniając jego nazwisko w konmtekście prezydenta
            jestem przekonany że pan Ferber oraz wszyscy inni ludzie kochający Szczecin i
            pragnący włączyć się w jego rozwój będą mieli taką szansę dopiero wtedy gdy
            prezydentem zostanie pani Teresa Lubińska a pani Jacyna Witt będzie jej
            współpracownikiem
            i żadne śmieszne prowokacje na jakże opiniotwórczym wśród garstki partyjnych
            politykierków forum temu nie przeszkodzą
            • tuner Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:08
              student1 napisał:

> prezydentem zostanie pani Teresa Lubińska a pani Jacyna Witt będzie jej
              > współpracownikiem
              > i żadne śmieszne prowokacje na jakże opiniotwórczym wśród garstki partyjnych
              > politykierków forum temu nie przeszkodzą

A co na to wyborcy?
              • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:46
                wyborcy są za
                • absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:49
                  Byl kiedys taki pan z wasikiem, ktory tez cos takiego skandowal - przepraszam,
                  ze przypomne to w wersji oryginalnej - ALLE SAGEN JA!
                  • xyz-xyz Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:56
                    Hmmmm czegoś tu nie rozumiem absztyfikancie. Wątek dotyczy pana Ferbera, a ty
                    tu o MJW i panu Adolfie. Zatem zdefiniuj mi pojęcie spamu:)
                  • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:57
                    nie znam niemieckiego
                    czy byłbyś uprzejmy przetłumaczyć mi ten zwrot
                    • absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:01
                      Wszyscy mowia TAK!
                      • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:06
                        dziękuję za przetłumaczenie
                        nie widzę związku jednakoż związku z tematem
                        • absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:44
                          Nie dziwi mnie to.
                          • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:47
                            miło mi z tego powodu
                • tuner Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:10
                  student1 napisał:

> wyborcy są za

Rozumiem. 52% poparcia.
                  • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:13
                    wystarczy
                    • mlody.patriota Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 16:41
                      Poki co to pani MJW ma nie 52, ale 49. Za 3 lata bedzie miala 52. Mowie
                      oczywiscie o wiosnach:)
                      • Gość: Lex Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:44
                        Te 52% pani Witt okazały się przecież wierutnym kłamstwem. Jeżeli podobnie ma
                        być tym razem, to zgadzam się z Absztyfem, że tej Pani już dziękujemy.
    • Gość: ola Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:57
      Pan Ferber pokona i komucha Piechotę i pseudo ekonomistkę Lubińską i Arka "Calbud" Litwińskiego. Pani radna MJW już to wie i bardzo mocno pracuje aby znaleźć się w jego ekipie.
      • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 11:17
        a pan ola to z SLD czy z PO
        koniecznie chce skłócić szacownych obywateli naszego miasta
        tyle że szacowne obywatelki i obywatele musieliby jeszcze czytać te bzdury na
        forum
        • Gość: ola Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:34
          A Ty student ciągle jakieś spiskowe teorie wyznajesz. Nie jestem ani z SLD ani z PO. Jestem z PS (Politechnika Szczecińska) i jestem prawdziwą studentką a nie farbowanym "studentem" jak Ty!
          • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 11:39
            nie panie ola
            pan jesteś partyjniaczkiem posługującycm się esbecką prowokacją
            fałszywym studentem
        • tuner Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:10
          student1 napisał:

> a pan ola to z SLD czy z PO
          > koniecznie chce skłócić szacownych obywateli naszego miasta

A jakich tam szacownych?

• absztyfikant uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:02
      Grzegorz Ferber, gdyby sie rzeczywiscie zdecydowal na start w wyborach, moglby
      sie stac rzeczywistym prezydentem obywateli, a nie takiej czy innej partyjnej
      kanapy.

Zenujace wpisy forumowicza studenta1, propagandzisty pewnej koteryjki, swiadcza
      tylko o tym, ze dzialaczy tejze opanowal ptasi strach. I bardzo dobrze. Niech
      sie boja, bo juz chyba nikt nie ma zadnych watpliwosci, ze mocno przecietna
      ekonomistka ze swoja zgraja rozmaitych przegranych partyjniakow przy popularnym
      erudycie i osobie o szerokim spojrzeniu ma sie jak mrowka do slonia...
      • xyz-xyz Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:10
        A co u Leona?:)))))
      • xyz-xyz Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:28
        Absztyfikant nie spamuj, załóż odrębny watek i tam pitol o twojej wyśnionej:)
      • student1 Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:56
        pomijając osobę pana Ferbera cieszę się że ponownie udało mi się sprowokować
        nicka absztyfikanta
        bardzo lubię jego zaangażowane i przepojone nienawiścią wypowiedzi w stosunku
        do pani Lubińskiej i Jacyny Witt
        im bardziej wściekłe i zażarte są ataki nicka absztyfikanta tym pewniejszy
        jestem że mam rację
        pan Ferber bardzo ładnie będzie pracował dla Szczecina gdy pani Lubińska będzie
        prezydentem
        bo przecież o to chodzi żeby mądrzy ludzie mieli możliwość pracować w naszym
        mieście
        prawda absztyfikant
        • absztyfikant Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:00
          Łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi uha!
          • student1 Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:04
            no właśnie
            tym razem masz rację
            • tuner Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:13
              Coś się Pani Małgosi poczucie humoru przytępiło.
              • student1 Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:17
                poczucie humoru mam niezmienne pani Zosiu
                natomiast co do poczucia humoru pań Małgoś trudno mi stwierdzić
                mam do tego stosunek ambiwalentny
                • mlody.patriota do studenta1 11.05.05, 15:28
                  Rozumiem, ze Kocmiel i Kobylanski dostana zaszczytne miejsca na dworze twojej
                  pani prezydent. Takim politykom Szczecinianie podziekuja.
                  • student1 Re: do studenta1 11.05.05, 15:46
                    po pierwsze nie ma u nas dworu
                    po drugie pan Koćmiel i Kobylański raczej nie poszukują zajęcia a już na pewno
                    nie we współpracy z panią Lubińską
                    i po trzecie jeżeli skończysz studia będziesz miał wiedzę i coś będziesz
                    potrafił zrobić to po wygraniu konkursu będziesz miał możliwość zatrudnienia
                    jeżeli prezydentem będzie pani Lubińska
                    między innymi to ją różni od innych potencjalnych kandydatów na prezydenta
                    absolutna niezależność i obiektywizm
                    • mlody.patriota Re: do studenta1 11.05.05, 16:38
                      A to, ze Lubinska i Jacyna (kibic kibicow jak o sobie mowi) skumaly sie z
                      Czesnym i Ptakiem to rozumiem wlasnie ta niezaleznosci i obiektywizm?:)
                      • student1 Re: do studenta1 11.05.05, 20:00
                        masz rację
                        skumały się z Czesnym
                        dlatego tak tępią go na każdym kroku
                        i są jedynymi osobami które uniemożliwiają Czesnemu szuchery z gruntami
                        to taka kobieca kokieteria
                        a Czesny je za to uwielbia
                        co do Ptaka to proponuję żebyś to Ptakowi powiedział bo przypuszczam że on nawet
                        nie wie że takie osoby są w Szczecinie
                        jego kontakt ze szczecinianami ogranicza się do Mariana i kilku działaczy
                        piłkarskich
                        natomiast układ LPR z Marianem jest powszechnie znany
                        a jeżeli z Marianem to też z Piechotą i SLD
                        LPR równa się Marian
                        Marian równa się SLD
                        czyli prawem przechodniości LPR równa się SLD
                        no i jeszcze ten Malinowski z UW co to teraz jest w LPR

• mlody.patriota Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:29
      A p. Ferbera nie znam dobrze wiec sie nie wypowiadam. Nie wiem jakim jest
      czlowiekiem.
    • Gość: analityk ReJezeli : Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.idea.pl 11.05.05, 16:37
      Moj stary dobry kolega stwierdzil:
      To Jurczyk jest optymalnym wariatem i wariantem na kolejna kadencje
      • Gość: Marian Re: ReJezeli : Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:17
        I tak wlasnie bedzie !
        • Gość: pieszy u wielu znowu grają emocje IP: *.fnet.pl 13.05.05, 08:30
          u wielu znowu grają emocje zamiast zimnej oceny osób i otaczającego nas świata.

chwila uniesienia to najgorszy argument.

(spokój)
    • Gość: rabarbarek Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.espol.com.pl 13.05.05, 21:25
      POPIERAM PANA GRZEGORZA!!!
      • Gość: Inny wariat Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:34
        Park Fantasia na wyspie Puckiej w Szczecinie. Tylko pan Grzegorz może to
        zrealizować.
        • Gość: przechodzien Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:59
          i co byloby w tym zlego...? Moze nie glupi pomysl...?
          • Gość: Marian Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:28
            Przede wszystkim jednak zachodzi watpliwosc czy pan Grzegorz w ogole jest
            zainteresowany kandydowaniem. W przeciwnym wypadku, wszystkie tego typu
            spekulacje nie maja wielkiego sensu, nie uwazacie...?
            • student1 Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 18.05.05, 13:41
              właśnie uważamy
              dlatego prosiłem pana Ferbera żeby się może wypowiedział
              jeżeli nie chce się wypowiadać to znaczy że coś w tym jest
              • mlody.patriota Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 19.05.05, 11:59
                ty sie studentko1 cos boisz tego faceta
                • student1 Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 19.05.05, 12:07
                  to raczej ty młodypatrioto ze starego PZPR wspieranego przez KGB boisz się że
                  pan Ferber może zabrać wszystkie 3 głosy panu Piechocie
                  może i może
                  • Gość: 2 fast Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 10:38
                    Student, tak czytam co piszesz i zastanawiam się czy ty celowo kreujesz sie na
                    głupka, czy też chcesz w ten sposób Jacyne i Lubińską ośmieszyć i
                    skompromitować?
                    • student1 Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 22.05.05, 21:32
                      a konkretnie
                      bo dla mnie to twój tekst jest głupkowaty
                      i udowodnij mi że nie mam racji
          • Gość: racjonalna Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:00
            Polska jest krajem naszpikowanym pomysłami , samymi genialnymi. Jesteśmy z tego
            znani w świece. Dlatego mlekiem i miodem opływać nie będziemy.
    • Gość: mm5 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 22:49
      Ja też go znam od jakiegoś czasu...widać bardzo chcesz dostać zaliczenie, droga
      studentko PS. Zapweniam Cię, że tak go poznać, jak ja poznałam to byś nie
      chciała. Choć gdyby ta dyskusja toczyła się dwa lata temu, pisałabym to samo co
      Ty, a może więcej. Ale dwa lata temu..."Dziękuję i PRZEPASZAM, ja tych słów nie
      używam..."
      • Gość: Grzegorz Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:23
        Droga Olu i przyjaciele...,
        mimo, ze niestety sie nie znamy (przynajmniej z osobami jak widze mi
        przyjaznymi..., co mam nadzieje bedzie kiedys do nadrobienia), dzieki za pomysl
        i mile slowa.
        Oczywiscie, ze czytalem (czasem z prawdziwym rozbawieniem) rowniez i ten watek.
        Czy moglbym byc kandydatem na prezydenta...? Nie wiem..., musze sie nad tym
        "glebooooko" zastanowic, haha !
        Po pierwsze jednak, nigdy nie interesowalem sie polityka w doslownym sensie tego
        slowa, a wrecz staralem sie trzymac od niej jak najdalej. Po drugie, moja
        religia nie pozwala mi na przynaleznosc do jakiejkolwiek partii, ugrupowania
        politycznego, harcerzy, Armii Zbawienia, czy czegokolwiek. Bardzo uwazalem by
        byc jak najbardziej niezaleznym, uwazam to za dosc duzy luksus i mam nadzieje,
        ze nadal bedzie on moim udzialem.
        Co za tym idzie, nie mam zadnego "zaplecza politycznego", ktore mogloby
        wskazywac na jakiekolwiek szanse w zawodach i taki czy inny fotel.
        Nie wdajac sie jednak w dosc bezsensowne dysertacje...
        Szczerze mowiac, szczegolnie w okresie ostatniego roku, "walki o Srododrze",
        choc nie tylko..., zdalem sobie sprawe, ze cala na "polityka" warunkuje w sposob
        niestety (!) decydujacy zycie miasta, ale nawet najzupelniej prywatne i
        calkowicie spoleczne, a nawet teoretyczne dzialania.
        Pewnie wiec naprawde nalezy zastanowic sie i zadbac zeby w tzw. "Miescie"
        reprezentowaly nas wszystkich jakies naprawde sensowne osoby, ktore NAPRAWDE (!)
        chca cos zmienic i nie czuja sie bezsilne.
        Jesli tak, to sa dwie drogi. Albo dosc teoretyczne zastanawianie sie i wylewanie
        pomyj czy tez chwalenie konkretnych kandydatur osobowych, albo zastanowienie
        sie nad pewnymi kryteriami "a priori".
        Jesli bylibysmy swiadomi kryteriow (od tych najbardziej ogolnych, do tych nawet
        szczegolowych), jakie powinna spelniac osoba piastujaca jakakolwiek wladze w
        Miescie, pewne wybory moglyby byc o wiele bardziej oczywiscie, czy przynjamniej
        bardziej zrozumiale i swiadome przede wszystkim.
        Jesli tak, moze sprobowac stworzyc najpierw jakby wirtualnego kandydata na
        prezydenta, jego zastepcow itd., a potem zastanawiac sie w jakims stopniu taka
        czy inna osoba je spelnia. Wydaje mi sie to o wiele bardziej celowe !
        Moze wiec zaproponuje taki wlasnie watek do dyskusji...
        Pozdrawiam serdecznie
        • student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 19.05.05, 21:50
          milutki ten pana post
          założyłem się że się pan odezwie i wygrałem
          mówiono że to niemożliwe bo jest pan za poważny żeby dać się sprowokować i żeby
          wdawać się na forum w polemiki
          jednak znam się na ludziach
          • Gość: Grzegorz Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:59
            Jak pisalem, w tym wypadku mialem naprawde niezle watpliwosci czy w ogole sie
            odzywac, ale... Czemu nie...? Poza tym..., nie - nie wydaje mi sie zebym byl az
            tak "powazny" zeby sie nie odzywac..., haha !
            Swoja droga, naprawde mysle, ze kwestia wyboru wladz tego miasta jest na tyle
            istotna, ze "na powaznie" lub nie, po prostu - warto gadac. To przeciez jasne!
            Nie wydaje sie Panu, ze warto (jak poponowalem) otworzyc nowy niejako watek
            (nieco bardziej bezosobowy) w ktorym moznaby sie zastanowic nad kryteriami wyboru ?
            Moze byloby to ciekawe...
            A co do powagi... Uwazam, ze nawet rzeczy baaaardzo powazne mozna traktowac w
            sposob moze nie tyle "wesoly", co zabawny... Moze sprobujmy tak wlasnie...
            • Gość: G,Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:01
              P.S.
              Przyrzekam, ze od teraz postaram sie "wlaczac w polemiki". Pozdrawiam
    • sith11 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 20.05.05, 08:29
      No dobrze, to gdzie te konkrety, jakie obiekty wg. Pana projektu zrealizowano? Umiejętność doprowadzania swoich projektów do końca jest cechą bardzo pożądaną u kandydata na jakiekolwiek poważne stanowisko. Takiego prezydenta, który porafi tylko tlumaczyć dlaczego mu nie wychodzi to już mamy. Przy Pana niechęci do pochwalenia się dokonaniami w Pańskim zawodzie jest prawdopodobieństwo, że wyborcy będą gosować na wybitnego architekta a wybiorą nauczyciela rysunków (przy calym szacunku dla nauczycieli). Kandydat musi mieć jakieś rzeczywiste osiągnięcia. Co do deklarowanej przez Pana ignorancji w dziedzinie polityki, to w moich oczach wada, gdyż po objęciu stanowiska da się Pan ograć fachowcom. Samochód naprawiam w autoryzowanym warsztacie, zęby leczę u stomatologa, rachunki prowadzi mi księgowy. Dlaczego u diabla moimi podatkami ma zarządzać jakiś kolejny amator do tego szczycący się swoją niewiedzą. W spoleczeństwie nieuków to możliwe!
      • Gość: Grzegorz Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:53
        1. Skad u Pana (Pani...) przekonanie, ze chce kandydowac na prezydenta ???
        2. Nadal namawia mnie Pan na udowadnianie na sile "ze nie jestem wielbladem", haha!
        3. Nie mam najmniejszego zamiaru zarzadzac Panskimi podatkami, haha !
        4. Tym mniej, "chwalic sie" pbublicznie i nie wiedziec czemu moimi pracami
        5. A przez politykow jestesmy ogrywani niejako na codzien
        Pozdrawiam i zycze nastepnego milego dnia
        • sith11 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 21.05.05, 00:00
          1. Moje przekonanie o Pańskim zamiarze kandydowania wynika z analizy Pańskiej aktywności na polu lokalnej polityki oraz z faktu, iż Pańska aktywność na polu zawodowym jest w zasadzie zerowa. Wniosek - chce Pan realizować swoje ambicje jako urzędnik.
          2. Do niczego Pana nie namawiam
          3. Prezydent zarządza moimi podatkami
          4. Widać nie ma się czym chwalić
          5. Populizm jak widzę nie jest Panu obcy
          Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów w pracy
    • kima10 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 25.05.05, 01:57
      To bardzo dobry pomysł.
      Pan Grzegorz Ferber na prezydenta Szczecina.
      Szukam w myślach kandydatów wśród działaczy partyjnych.Jakoś nikt mi nie przychodzi na myśl.Powiem za studentem 1- pełna egzotyka.Tak postrzegam dotychczasową ekipę i ewentualnych politycznych kandydatów. No bo kto?.No kto..
      Ktoś w czasie poprzednich wyborów powiedział " politykom już dziękujemy"
      Bardzo mądre słowa.I tego się trzymajmy.Szukajmy ludzi wartyościowych.Poza Panem Grzegorzem jest ich na pewno więcej.Tym niemniej kandydatura Pana Ferbera jest na pewno godna rozpatrzenia. Jak nie na prezia to napewno na wicka.
      Zarzuty,że niczego jako architekt nie dokonał są całkowicie bezpodstawne. Dokonał więcej niż dziesiątki innych. Mówię o wizji miasta,nakreśleniu jego naturalnych kierunków rozwoju.O jego koncepcji Śródodrzea i nie tylko, którą z dużą charyzmą od wielu miesięcy próbuje zaszczepić w społeczności Szczecina.
      Być architektem kreatorem to coś więcej niż tylko architekt. A że ziarno trafia często na jałową ziemię to już inna historia.
      Życzę Panu Grzegorzowi powodzenia i determinacji.
      • Gość: bez komentarza Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 04:16
        ech Grzesiu, Grzesiu, pustyś i próżnyś. Wydaje Ci się, że gdy przeczytasz kilka
        wypowiedzi, wskazujących na Ciebie, że mógłbyś byc Prezydentem tego Miasta - to
        naprawdę mógłbys nim być.

Otóz nie.

Zapewniam Cię, że żadna Poważna Osoba, która ma odpowiednie kwalifikacje
        merytoryczne nie zabierałaby głosu na tego typu wątku. Z kilku powodów, których
        nie rozumiesz.

Brakuje Ci kilku cech, niezbędnych do sprawowania tej Zaszczytnej Funkcji:
        Mądrości
        Niezłomności
        Bezkompromisowości
        że wymienię te najbanalniejsze

Szkoda mi Ciebie, bo wiem, co Ci sie wydaje, wiem jakie toczą i będą toczyć Cię
        frustracje bo wiem jak to się skończy.

Długo by pisać, albo zrozumiesz albo nie. Jeśli tak - to dobrze, jeśli nie -
        cóż, to Twoje życie.
    • Gość: arr Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 25.05.05, 11:31
      Zostawcie biednego grzegorza w spokoju.... bo jeszcze sobie pomysli ze faktycznie ma poparcie wsrod spoleczenstwa... niech sobie w spokoju projektuje swoje budki dla ptakow dalej... rzadzeniem miastem nie konczy sie na zatwierdzeniu elewacji budynku... trzeba miec pojecie o innych sprawach rowniez... pozdro..
    • penderecky Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 25.05.05, 11:48
      Pan Grzegorz bedzie lepszym prezydentem od wiekszosci obecnie kandydatow i na
      jego miejscu nie zrazalbym sie forumowa krytyka zawistnikow z innych partyjek.
      Co to za krytyka jesli probuje sie obsmarowac uczciwego czlowieka chamskimi
      pomowieniami. A taki protekcjonalny ton forumowych krytykantow powinien dac do
      myslenia. Panie Grzegorzu, wiem ze pan to zapewne przeczyta, znam paru
      architektow z waszego konsorcjum /jestem historykiem sztuki/ i kiedys sie
      przypadkowo zapytalem ich co o panu mysla, bo nie ukrywam, ze koncepcja
      Srododrza wydawala mi sie nieco zbyt futurystyczna. Oni w pana naprawde wierza.
      I to jest najwazniejsze, a nie anonimowe podsrywanie kandydata na kandydata....
      Ludzi bedzie mozna ewentualnie przekonac, bo ludzie podswiadomie wyczuwaja
      falsz. A u pana go nie widze. Pan nie musi zyc z polityki. Mam pan swoje
      osiagniecia, ktore o panu swiadcza. I co najwazniejsse ma pan dystans do samego
      siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka