Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:17 Najlepszym kandydatem na prezydenta Szczecina jest Grzegorz Ferber. Znam Go od jakiegoś czasu - to fantastyczny facet mądry i kulturalny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Renata Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:46 Mądry i kulturalny jest również Andrzej Wajda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:51 czy charakterystyki musza byc zawsze takie lakoniczne? przeciez mozna dodac o wizji rozwoju Szczecina którą pan Grzegorz Ferber niewątpliwie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Canal+ Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.wzp.pl 12.05.05, 10:40 A ja mam Canal+. Precz z Wizja! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:10 Ta koncepcja sprowadza się do próby przejęcia od miasta prawa do zarządzania terenami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:15 Jako przeciwwaga dla "niezależnej" Lubińskiej naprawdę niezależny Ferber jest super! Spokojny, mądry i do tego przystojny! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 10:24 u oli chyba wiosna w sercu. niech pan grzegorz uwaza lepiej. gdyby zechcial kandydowac to nie powiem, nie powiem calkiem byloby ciekawie. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 11:29 Gdyby rzeczywiscie zdecydowal sie na start w wyborach, to nie tylko bym pewnie na Niego zaglosowal, ale najpewniej staralbym sie Mu pomoc wygrac w tych trudnych zawodach. Bardzo rozsadna kandydatura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:44 Jestem w waszym mieście gościem, ale uważam że to świetny pomysł. Widziałem konepcję zagospodarowania Śródodrza, jako architekt uważam że jest fantastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:32 Wiedziałem absztyf , że w tym temacie sie odezwiesz. Jest to poważna kandydatura i sensowna kandydatura. Nie znam jednak Ferbera od strony psychiczno-psychologicznej. Na ile jest w stanie odrzucić plewy ubrane w bardzo dobre garnitury lub w dobre i mądre słowa, od ziarna. Tak więc nie wiem czy zagłosowałbym ale dzis moge powiedzeć, że bardzo poważnie rozważyłbym. Jak widać są kandydatury , które moga pogodzić różne opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:26 Znamy sie w koncu juz jakby nie bylo pare lat, a moze nawet dluzej;) Gość portalu: Antyknajak napisał(a): > Wiedziałem absztyf , że w tym temacie sie odezwiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smys Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.chello.pl 14.05.05, 23:20 To dajcie sobie pyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolkiewicz. Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:48 Proponuję któregoś z chippenalsów Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 12:44 moze ktos by w koncu zrobil porzadek w naszym miescie...architektoniczny znaczy sie...:)) ...a swoja droga wydaje mi sie, ze jest to 'oferta' warta rozpatrzenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.idea.pl 10.05.05, 13:07 Ale czy ktoś spytał Grzegorza Ferbera? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 13:09 A jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.idea.pl 11.05.05, 19:43 absztyfikant napisał: > A jakie to ma znaczenie? Elementarne Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 22:17 Oleńko, a jakby był mniej przystojny, no powoiedzmy nieco łysawy, miał te 17- cm wzrostu nieco seplenił - to by się nadawał? Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Interesujacy pomysl 10.05.05, 20:40 Grzegorz Ferber wydaje sie byc czlowiekiem o szerokich horyzontach, majacym serce do Szczecina i potrafiacym spojrzec w przyszlosc tego miasta. Poza tym jako architekt laczy wiedze techniczna i humanistyczna - wiec moznaby liczyc na technokracje z ludzka twarza, a tego wlasnie temu miastu potrzeba. I to jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
donald13 ??????????????????????????? 10.05.05, 20:51 Nie znam gościa, ale co on zrobił po za tym że ładny i miły i narysował koncepcje zagospodarowania śródodrza (wg. mnie sredniej jakości). Czy wie co to znaczy pracować na swoim , czy musiał się martwić o to że trzeba zapłacić 20- go kazdego miesiąca ZUS za pracowników którzy z gruntu są leniwi i nieskorzy do pracy , czy też całe życie pracował na "państwowym" wikcie i nigdy się ciężką praca nie shańbił ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: ??????????????????????????? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.05, 21:44 Uwazam, ze kogos tak kompetentnego szkoda na polityczny zydel. Lepiej by bylo, gdyby na tym zydlu zasiadl ktos, kto pozwoli Panu Ferberowi realizowac jego koncepcje urbanistyczne. Taka koncepcje mam. O! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:05 Prezydent nie musi sie znac na wszystkim. Wystarczy, ze otoczy sie kompetentnymi i odwaznymi ludzmi. Ferber daje taka gwarancje, a nie ma zadnych zobowiazan wobec zadnej opcji. To jest jego sila. Stworzylby bez watpienia autorski i nowatorski team, ktory by rzeczywiscie OdNowil oblicze miasta, tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:17 Absztyf szuka zajęcia?:))))))))))))))))))))))))))))) Ja mogę być doradcą do spraw korupcji:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:24 XYZ, prosze, nie spamuj. Zaloz oddzileny watek i tam mozemy sobie pitolic o dupie marynie. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: ??????????????????????????? 11.05.05, 14:27 Pseplasam panie psorze:) Jus nie bede:) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 22:44 proponuję aby zaproponowano na prezydenta pana prof Paszkowskiego jego koncepcja ECE bardzo podoba się wielu osobom myślę że będzie bardzo dobrze dbał o interesy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STR* Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:55 czyje, swoje ? Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 10.05.05, 23:14 a co ci za różnica skoro padają takie egzotyczne propozycje to ja też proponuję proponować niemniej egzotycznych kandydatów którzy będą dbali o interes tylko proszę bez insynuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieradny Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:58 Pan Grzegorz umiejętnie wchodzi w miejsce bezpartyjnego kandydata które do tej pory bylo miejscem Lubińskiej. Myślę, że ona nawet tego nie zauważyla bo przecież Jacyna Ferberowi bardzo pomaga zająć to miejsce. Chyba że MJW ma już nowego szefa Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 10:02 nieradny ma interesujące informacje możliwe że od samego pana Ferbera któremu bardzo zależałoby na tym ale marzenia jak ptaki po niebie szybują jak nie pada bo jak pada to nie szybują a Szczecin pada więc niech marzenia pan Ferber schowa do kieszeni nieprawdaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieradny Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:23 Studencie Twoja idolka MJW nie jest w swojej lojalności wobec Lubińskiej przesadna i widać obstawia teraz mocniejszego kandydata tzn Ferbera Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 10:37 Gość portalu: nieradny napisał(a): > Studencie Twoja idolka MJW nie jest w swojej lojalności wobec Lubińskiej przesadna....................................................................... .........OJ NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 11:15 moje obserwacje są zupełnie inne pani Jacyna Witt jest absolutnie lojalna w stosunku do pani Lubińskiej ich wzajemną lojalność porównałbym do wzajemnej lojalności braci Kaczyńskich a pan Ferber to twórca projektu Śródodrza i ktoś robi mu wyjątkowe świństwo wymieniając jego nazwisko w konmtekście prezydenta jestem przekonany że pan Ferber oraz wszyscy inni ludzie kochający Szczecin i pragnący włączyć się w jego rozwój będą mieli taką szansę dopiero wtedy gdy prezydentem zostanie pani Teresa Lubińska a pani Jacyna Witt będzie jej współpracownikiem i żadne śmieszne prowokacje na jakże opiniotwórczym wśród garstki partyjnych politykierków forum temu nie przeszkodzą Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:08 student1 napisał: > prezydentem zostanie pani Teresa Lubińska a pani Jacyna Witt będzie jej > współpracownikiem > i żadne śmieszne prowokacje na jakże opiniotwórczym wśród garstki partyjnych > politykierków forum temu nie przeszkodzą A co na to wyborcy? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:49 Byl kiedys taki pan z wasikiem, ktory tez cos takiego skandowal - przepraszam, ze przypomne to w wersji oryginalnej - ALLE SAGEN JA! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:56 Hmmmm czegoś tu nie rozumiem absztyfikancie. Wątek dotyczy pana Ferbera, a ty tu o MJW i panu Adolfie. Zatem zdefiniuj mi pojęcie spamu:) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:57 nie znam niemieckiego czy byłbyś uprzejmy przetłumaczyć mi ten zwrot Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:01 Wszyscy mowia TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:06 dziękuję za przetłumaczenie nie widzę związku jednakoż związku z tematem Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:44 Nie dziwi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:47 miło mi z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:10 student1 napisał: > wyborcy są za Rozumiem. 52% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 16:41 Poki co to pani MJW ma nie 52, ale 49. Za 3 lata bedzie miala 52. Mowie oczywiscie o wiosnach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:44 Te 52% pani Witt okazały się przecież wierutnym kłamstwem. Jeżeli podobnie ma być tym razem, to zgadzam się z Absztyfem, że tej Pani już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:57 Pan Ferber pokona i komucha Piechotę i pseudo ekonomistkę Lubińską i Arka "Calbud" Litwińskiego. Pani radna MJW już to wie i bardzo mocno pracuje aby znaleźć się w jego ekipie. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 11:17 a pan ola to z SLD czy z PO koniecznie chce skłócić szacownych obywateli naszego miasta tyle że szacowne obywatelki i obywatele musieliby jeszcze czytać te bzdury na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:34 A Ty student ciągle jakieś spiskowe teorie wyznajesz. Nie jestem ani z SLD ani z PO. Jestem z PS (Politechnika Szczecińska) i jestem prawdziwą studentką a nie farbowanym "studentem" jak Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 11:39 nie panie ola pan jesteś partyjniaczkiem posługującycm się esbecką prowokacją fałszywym studentem Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 14:10 student1 napisał: > a pan ola to z SLD czy z PO > koniecznie chce skłócić szacownych obywateli naszego miasta A jakich tam szacownych? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:02 Grzegorz Ferber, gdyby sie rzeczywiscie zdecydowal na start w wyborach, moglby sie stac rzeczywistym prezydentem obywateli, a nie takiej czy innej partyjnej kanapy. Zenujace wpisy forumowicza studenta1, propagandzisty pewnej koteryjki, swiadcza tylko o tym, ze dzialaczy tejze opanowal ptasi strach. I bardzo dobrze. Niech sie boja, bo juz chyba nikt nie ma zadnych watpliwosci, ze mocno przecietna ekonomistka ze swoja zgraja rozmaitych przegranych partyjniakow przy popularnym erudycie i osobie o szerokim spojrzeniu ma sie jak mrowka do slonia... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:10 A co u Leona?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:28 Absztyfikant nie spamuj, załóż odrębny watek i tam pitol o twojej wyśnionej:) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 14:56 pomijając osobę pana Ferbera cieszę się że ponownie udało mi się sprowokować nicka absztyfikanta bardzo lubię jego zaangażowane i przepojone nienawiścią wypowiedzi w stosunku do pani Lubińskiej i Jacyny Witt im bardziej wściekłe i zażarte są ataki nicka absztyfikanta tym pewniejszy jestem że mam rację pan Ferber bardzo ładnie będzie pracował dla Szczecina gdy pani Lubińska będzie prezydentem bo przecież o to chodzi żeby mądrzy ludzie mieli możliwość pracować w naszym mieście prawda absztyfikant Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:00 Łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi uha! Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:04 no właśnie tym razem masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:13 Coś się Pani Małgosi poczucie humoru przytępiło. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: uderz w stół, a nożyce się odezwą 11.05.05, 15:17 poczucie humoru mam niezmienne pani Zosiu natomiast co do poczucia humoru pań Małgoś trudno mi stwierdzić mam do tego stosunek ambiwalentny Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota do studenta1 11.05.05, 15:28 Rozumiem, ze Kocmiel i Kobylanski dostana zaszczytne miejsca na dworze twojej pani prezydent. Takim politykom Szczecinianie podziekuja. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: do studenta1 11.05.05, 15:46 po pierwsze nie ma u nas dworu po drugie pan Koćmiel i Kobylański raczej nie poszukują zajęcia a już na pewno nie we współpracy z panią Lubińską i po trzecie jeżeli skończysz studia będziesz miał wiedzę i coś będziesz potrafił zrobić to po wygraniu konkursu będziesz miał możliwość zatrudnienia jeżeli prezydentem będzie pani Lubińska między innymi to ją różni od innych potencjalnych kandydatów na prezydenta absolutna niezależność i obiektywizm Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: do studenta1 11.05.05, 16:38 A to, ze Lubinska i Jacyna (kibic kibicow jak o sobie mowi) skumaly sie z Czesnym i Ptakiem to rozumiem wlasnie ta niezaleznosci i obiektywizm?:) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: do studenta1 11.05.05, 20:00 masz rację skumały się z Czesnym dlatego tak tępią go na każdym kroku i są jedynymi osobami które uniemożliwiają Czesnemu szuchery z gruntami to taka kobieca kokieteria a Czesny je za to uwielbia co do Ptaka to proponuję żebyś to Ptakowi powiedział bo przypuszczam że on nawet nie wie że takie osoby są w Szczecinie jego kontakt ze szczecinianami ogranicza się do Mariana i kilku działaczy piłkarskich natomiast układ LPR z Marianem jest powszechnie znany a jeżeli z Marianem to też z Piechotą i SLD LPR równa się Marian Marian równa się SLD czyli prawem przechodniości LPR równa się SLD no i jeszcze ten Malinowski z UW co to teraz jest w LPR Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 11.05.05, 15:29 A p. Ferbera nie znam dobrze wiec sie nie wypowiadam. Nie wiem jakim jest czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk ReJezeli : Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.idea.pl 11.05.05, 16:37 Moj stary dobry kolega stwierdzil: To Jurczyk jest optymalnym wariatem i wariantem na kolejna kadencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ReJezeli : Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:17 I tak wlasnie bedzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy u wielu znowu grają emocje IP: *.fnet.pl 13.05.05, 08:30 u wielu znowu grają emocje zamiast zimnej oceny osób i otaczającego nas świata. chwila uniesienia to najgorszy argument. (spokój) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbarek Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.espol.com.pl 13.05.05, 21:25 POPIERAM PANA GRZEGORZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny wariat Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:34 Park Fantasia na wyspie Puckiej w Szczecinie. Tylko pan Grzegorz może to zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzien Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:59 i co byloby w tym zlego...? Moze nie glupi pomysl...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:28 Przede wszystkim jednak zachodzi watpliwosc czy pan Grzegorz w ogole jest zainteresowany kandydowaniem. W przeciwnym wypadku, wszystkie tego typu spekulacje nie maja wielkiego sensu, nie uwazacie...? Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 18.05.05, 13:41 właśnie uważamy dlatego prosiłem pana Ferbera żeby się może wypowiedział jeżeli nie chce się wypowiadać to znaczy że coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 19.05.05, 11:59 ty sie studentko1 cos boisz tego faceta Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 19.05.05, 12:07 to raczej ty młodypatrioto ze starego PZPR wspieranego przez KGB boisz się że pan Ferber może zabrać wszystkie 3 głosy panu Piechocie może i może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 fast Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 10:38 Student, tak czytam co piszesz i zastanawiam się czy ty celowo kreujesz sie na głupka, czy też chcesz w ten sposób Jacyne i Lubińską ośmieszyć i skompromitować? Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia 22.05.05, 21:32 a konkretnie bo dla mnie to twój tekst jest głupkowaty i udowodnij mi że nie mam racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalna Re: Grzegorz Ferber wybuduje Park Fantasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:00 Polska jest krajem naszpikowanym pomysłami , samymi genialnymi. Jesteśmy z tego znani w świece. Dlatego mlekiem i miodem opływać nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm5 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 22:49 Ja też go znam od jakiegoś czasu...widać bardzo chcesz dostać zaliczenie, droga studentko PS. Zapweniam Cię, że tak go poznać, jak ja poznałam to byś nie chciała. Choć gdyby ta dyskusja toczyła się dwa lata temu, pisałabym to samo co Ty, a może więcej. Ale dwa lata temu..."Dziękuję i PRZEPASZAM, ja tych słów nie używam..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:23 Droga Olu i przyjaciele..., mimo, ze niestety sie nie znamy (przynajmniej z osobami jak widze mi przyjaznymi..., co mam nadzieje bedzie kiedys do nadrobienia), dzieki za pomysl i mile slowa. Oczywiscie, ze czytalem (czasem z prawdziwym rozbawieniem) rowniez i ten watek. Czy moglbym byc kandydatem na prezydenta...? Nie wiem..., musze sie nad tym "glebooooko" zastanowic, haha ! Po pierwsze jednak, nigdy nie interesowalem sie polityka w doslownym sensie tego slowa, a wrecz staralem sie trzymac od niej jak najdalej. Po drugie, moja religia nie pozwala mi na przynaleznosc do jakiejkolwiek partii, ugrupowania politycznego, harcerzy, Armii Zbawienia, czy czegokolwiek. Bardzo uwazalem by byc jak najbardziej niezaleznym, uwazam to za dosc duzy luksus i mam nadzieje, ze nadal bedzie on moim udzialem. Co za tym idzie, nie mam zadnego "zaplecza politycznego", ktore mogloby wskazywac na jakiekolwiek szanse w zawodach i taki czy inny fotel. Nie wdajac sie jednak w dosc bezsensowne dysertacje... Szczerze mowiac, szczegolnie w okresie ostatniego roku, "walki o Srododrze", choc nie tylko..., zdalem sobie sprawe, ze cala na "polityka" warunkuje w sposob niestety (!) decydujacy zycie miasta, ale nawet najzupelniej prywatne i calkowicie spoleczne, a nawet teoretyczne dzialania. Pewnie wiec naprawde nalezy zastanowic sie i zadbac zeby w tzw. "Miescie" reprezentowaly nas wszystkich jakies naprawde sensowne osoby, ktore NAPRAWDE (!) chca cos zmienic i nie czuja sie bezsilne. Jesli tak, to sa dwie drogi. Albo dosc teoretyczne zastanawianie sie i wylewanie pomyj czy tez chwalenie konkretnych kandydatur osobowych, albo zastanowienie sie nad pewnymi kryteriami "a priori". Jesli bylibysmy swiadomi kryteriow (od tych najbardziej ogolnych, do tych nawet szczegolowych), jakie powinna spelniac osoba piastujaca jakakolwiek wladze w Miescie, pewne wybory moglyby byc o wiele bardziej oczywiscie, czy przynjamniej bardziej zrozumiale i swiadome przede wszystkim. Jesli tak, moze sprobowac stworzyc najpierw jakby wirtualnego kandydata na prezydenta, jego zastepcow itd., a potem zastanawiac sie w jakims stopniu taka czy inna osoba je spelnia. Wydaje mi sie to o wiele bardziej celowe ! Moze wiec zaproponuje taki wlasnie watek do dyskusji... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 19.05.05, 21:50 milutki ten pana post założyłem się że się pan odezwie i wygrałem mówiono że to niemożliwe bo jest pan za poważny żeby dać się sprowokować i żeby wdawać się na forum w polemiki jednak znam się na ludziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:59 Jak pisalem, w tym wypadku mialem naprawde niezle watpliwosci czy w ogole sie odzywac, ale... Czemu nie...? Poza tym..., nie - nie wydaje mi sie zebym byl az tak "powazny" zeby sie nie odzywac..., haha ! Swoja droga, naprawde mysle, ze kwestia wyboru wladz tego miasta jest na tyle istotna, ze "na powaznie" lub nie, po prostu - warto gadac. To przeciez jasne! Nie wydaje sie Panu, ze warto (jak poponowalem) otworzyc nowy niejako watek (nieco bardziej bezosobowy) w ktorym moznaby sie zastanowic nad kryteriami wyboru ? Moze byloby to ciekawe... A co do powagi... Uwazam, ze nawet rzeczy baaaardzo powazne mozna traktowac w sposob moze nie tyle "wesoly", co zabawny... Moze sprobujmy tak wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G,Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:01 P.S. Przyrzekam, ze od teraz postaram sie "wlaczac w polemiki". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 20.05.05, 08:29 No dobrze, to gdzie te konkrety, jakie obiekty wg. Pana projektu zrealizowano? Umiejętność doprowadzania swoich projektów do końca jest cechą bardzo pożądaną u kandydata na jakiekolwiek poważne stanowisko. Takiego prezydenta, który porafi tylko tlumaczyć dlaczego mu nie wychodzi to już mamy. Przy Pana niechęci do pochwalenia się dokonaniami w Pańskim zawodzie jest prawdopodobieństwo, że wyborcy będą gosować na wybitnego architekta a wybiorą nauczyciela rysunków (przy calym szacunku dla nauczycieli). Kandydat musi mieć jakieś rzeczywiste osiągnięcia. Co do deklarowanej przez Pana ignorancji w dziedzinie polityki, to w moich oczach wada, gdyż po objęciu stanowiska da się Pan ograć fachowcom. Samochód naprawiam w autoryzowanym warsztacie, zęby leczę u stomatologa, rachunki prowadzi mi księgowy. Dlaczego u diabla moimi podatkami ma zarządzać jakiś kolejny amator do tego szczycący się swoją niewiedzą. W spoleczeństwie nieuków to możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Ferber Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:53 1. Skad u Pana (Pani...) przekonanie, ze chce kandydowac na prezydenta ??? 2. Nadal namawia mnie Pan na udowadnianie na sile "ze nie jestem wielbladem", haha! 3. Nie mam najmniejszego zamiaru zarzadzac Panskimi podatkami, haha ! 4. Tym mniej, "chwalic sie" pbublicznie i nie wiedziec czemu moimi pracami 5. A przez politykow jestesmy ogrywani niejako na codzien Pozdrawiam i zycze nastepnego milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 21.05.05, 00:00 1. Moje przekonanie o Pańskim zamiarze kandydowania wynika z analizy Pańskiej aktywności na polu lokalnej polityki oraz z faktu, iż Pańska aktywność na polu zawodowym jest w zasadzie zerowa. Wniosek - chce Pan realizować swoje ambicje jako urzędnik. 2. Do niczego Pana nie namawiam 3. Prezydent zarządza moimi podatkami 4. Widać nie ma się czym chwalić 5. Populizm jak widzę nie jest Panu obcy Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
kima10 Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 25.05.05, 01:57 To bardzo dobry pomysł. Pan Grzegorz Ferber na prezydenta Szczecina. Szukam w myślach kandydatów wśród działaczy partyjnych.Jakoś nikt mi nie przychodzi na myśl.Powiem za studentem 1- pełna egzotyka.Tak postrzegam dotychczasową ekipę i ewentualnych politycznych kandydatów. No bo kto?.No kto.. Ktoś w czasie poprzednich wyborów powiedział " politykom już dziękujemy" Bardzo mądre słowa.I tego się trzymajmy.Szukajmy ludzi wartyościowych.Poza Panem Grzegorzem jest ich na pewno więcej.Tym niemniej kandydatura Pana Ferbera jest na pewno godna rozpatrzenia. Jak nie na prezia to napewno na wicka. Zarzuty,że niczego jako architekt nie dokonał są całkowicie bezpodstawne. Dokonał więcej niż dziesiątki innych. Mówię o wizji miasta,nakreśleniu jego naturalnych kierunków rozwoju.O jego koncepcji Śródodrzea i nie tylko, którą z dużą charyzmą od wielu miesięcy próbuje zaszczepić w społeczności Szczecina. Być architektem kreatorem to coś więcej niż tylko architekt. A że ziarno trafia często na jałową ziemię to już inna historia. Życzę Panu Grzegorzowi powodzenia i determinacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez komentarza Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 04:16 ech Grzesiu, Grzesiu, pustyś i próżnyś. Wydaje Ci się, że gdy przeczytasz kilka wypowiedzi, wskazujących na Ciebie, że mógłbyś byc Prezydentem tego Miasta - to naprawdę mógłbys nim być. Otóz nie. Zapewniam Cię, że żadna Poważna Osoba, która ma odpowiednie kwalifikacje merytoryczne nie zabierałaby głosu na tego typu wątku. Z kilku powodów, których nie rozumiesz. Brakuje Ci kilku cech, niezbędnych do sprawowania tej Zaszczytnej Funkcji: Mądrości Niezłomności Bezkompromisowości że wymienię te najbanalniejsze Szkoda mi Ciebie, bo wiem, co Ci sie wydaje, wiem jakie toczą i będą toczyć Cię frustracje bo wiem jak to się skończy. Długo by pisać, albo zrozumiesz albo nie. Jeśli tak - to dobrze, jeśli nie - cóż, to Twoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arr Re: Grzegorz Ferber na prezydenta IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 25.05.05, 11:31 Zostawcie biednego grzegorza w spokoju.... bo jeszcze sobie pomysli ze faktycznie ma poparcie wsrod spoleczenstwa... niech sobie w spokoju projektuje swoje budki dla ptakow dalej... rzadzeniem miastem nie konczy sie na zatwierdzeniu elewacji budynku... trzeba miec pojecie o innych sprawach rowniez... pozdro.. Odpowiedz Link Zgłoś
penderecky Re: Grzegorz Ferber na prezydenta 25.05.05, 11:48 Pan Grzegorz bedzie lepszym prezydentem od wiekszosci obecnie kandydatow i na jego miejscu nie zrazalbym sie forumowa krytyka zawistnikow z innych partyjek. Co to za krytyka jesli probuje sie obsmarowac uczciwego czlowieka chamskimi pomowieniami. A taki protekcjonalny ton forumowych krytykantow powinien dac do myslenia. Panie Grzegorzu, wiem ze pan to zapewne przeczyta, znam paru architektow z waszego konsorcjum /jestem historykiem sztuki/ i kiedys sie przypadkowo zapytalem ich co o panu mysla, bo nie ukrywam, ze koncepcja Srododrza wydawala mi sie nieco zbyt futurystyczna. Oni w pana naprawde wierza. I to jest najwazniejsze, a nie anonimowe podsrywanie kandydata na kandydata.... Ludzi bedzie mozna ewentualnie przekonac, bo ludzie podswiadomie wyczuwaja falsz. A u pana go nie widze. Pan nie musi zyc z polityki. Mam pan swoje osiagniecia, ktore o panu swiadcza. I co najwazniejsse ma pan dystans do samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś