Gość: Ojciec Siwek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:57 Skoro kler (seminarium) zniszczył Różankę, to niech kler, a nie miasto ją doprowadzi do takiego stanu, w jakim ją otrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wizytka Re: Różanka musi poczekać IP: *.teleton.pl 17.05.05, 07:23 To juz ponad 20 lat ?! A kto i kiedy podarował ten zakątek seminarium ? Wczesne lata "Solidarności", ale który to nasz prezydent ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Różanka musi poczekać IP: *.pl / *.smsnet.pl 17.05.05, 07:46 Jak to jest? Kościół dostał za "dziękuję" od miasta naszą własność, miał wedłóg obietnic dbać, chronić i inwestować w to miejsce. Co mamy aktualnie? Urocze, wyjątkowe miejsce użytkownik (kościół!) doprowadził do ruiny!! A teraz miasto chce odebrać swoją własność złemu użytkownikowi, chce dać coś innego w zamian (dlaczego?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?). Jak to jest? zniszczyli coś, my będziemy teraz wydawać duuuuże pieniądze na rewitalizację tego miejsca, a jeszcze mamy dać obiekt po domu dziecka???? Nie ważne w jakim jest stanie! Z jakiej racji?????? i jeszcze kościół dyktuje co mamy jemu przekazać???? Jak to nazwać??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinio ReSŁOWNIK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:53 <<Jak to jest? Kościół dostał za "dziękuję" od miasta naszą własność, miał wedłóg...>> Najpierw słownik, potem opinie.Fuj, takie błędy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata bonifikata ;-) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 11:32 Ja przepraszam, ale mówmy prawdę, bonifikata 99,9% to nie bonifikata ale darowizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Różanka musi poczekać IP: *.stenhamra.adminor.net 17.05.05, 19:18 Jezeli pamietam to Kosciol dostal "Rozanke" w stanie upadlosci. Po dawnej jej swietnosci nie bylo juz sladu. A swoja droga czy wczesniej nie mozna bylo przeprowadzic szczegolowej wyceny "Rozanki" i terenu przedszkola przy Arkonskiej. Dlaczego nikt nie przygotowal tej wyceny na sesje MR? Zarzad Szcecina przygotowuje materialy na sesje - brak kompetencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Różanka musi poczekać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 21:44 Ewo Kościół ją dostał i miał o ten teren zadbać. Inaczej w jakimże celu miasto by różankę oddało??? Co do wyceny to myślę, że najwcześniej przygotował ją zainteresowany? Ja mam tylko pytanie o bonifikatę. Dlaczego kościół ją dostaje? Miałabym o wiele mniej wątpliwości gdyby chodziło o teren na nowym osiedlu pod kościół, ale tak...? Czy jż. teraz artyści szczecińscy stwierdzą, że też chcą budować Dom Sopokojnej Starości dostaną tak tanio ziemię? A inne grupy zawodowe, lekarze, sprzątaczki? Dlaczego nie można wystawić Arkońskiej na przetarg? DLACZEGO nie można wystawić różanki na przetarg? Jest chyba plan zagospodarowania przestrzennego i wieżowca tam nie wybudują. Gdy założymy ze miasto odzyska różankę w zamian za Arkońską, to i tak wystawi ja na przetarg - no chyba ze są inne plany... Czy kościół zapłacił kiedykolwiek karę za zaniedbany teren? Opiekunowie innych brudnych miejsc zostają zazwyczaj zmuszeni do ich odśmiecenia. Odpowiedz Link Zgłoś