Dodaj do ulubionych

Różanka musi poczekać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:57
Skoro kler (seminarium) zniszczył Różankę, to niech kler, a nie miasto ją doprowadzi do takiego stanu, w jakim ją otrzymał.
Obserwuj wątek
    • Gość: wizytka Re: Różanka musi poczekać IP: *.teleton.pl 17.05.05, 07:23
      To juz ponad 20 lat ?! A kto i kiedy podarował ten zakątek seminarium ? Wczesne
      lata "Solidarności", ale który to nasz prezydent ?
    • Gość: Piotr Re: Różanka musi poczekać IP: *.pl / *.smsnet.pl 17.05.05, 07:46
      Jak to jest? Kościół dostał za "dziękuję" od miasta naszą własność, miał wedłóg
      obietnic dbać, chronić i inwestować w to miejsce. Co mamy aktualnie? Urocze,
      wyjątkowe miejsce użytkownik (kościół!) doprowadził do ruiny!! A teraz miasto
      chce odebrać swoją własność złemu użytkownikowi, chce dać coś innego w zamian
      (dlaczego?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?). Jak to jest? zniszczyli coś, my będziemy teraz
      wydawać duuuuże pieniądze na rewitalizację tego miejsca, a jeszcze mamy dać
      obiekt po domu dziecka???? Nie ważne w jakim jest stanie! Z jakiej racji??????
      i jeszcze kościół dyktuje co mamy jemu przekazać???? Jak to nazwać???????
      • Gość: Pinio ReSŁOWNIK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:53
        <<Jak to jest? Kościół dostał za "dziękuję" od miasta naszą własność, miał wedłóg...>>

Najpierw słownik, potem opinie.Fuj, takie błędy...
    • Gość: e.beata bonifikata ;-) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 11:32
      Ja przepraszam, ale mówmy prawdę, bonifikata 99,9% to nie bonifikata ale
      darowizna.
    • Gość: EWA Re: Różanka musi poczekać IP: *.stenhamra.adminor.net 17.05.05, 19:18
      Jezeli pamietam to Kosciol dostal "Rozanke" w stanie upadlosci. Po dawnej jej
      swietnosci nie bylo juz sladu.
      A swoja droga czy wczesniej nie mozna bylo przeprowadzic szczegolowej
      wyceny "Rozanki" i terenu przedszkola przy Arkonskiej. Dlaczego nikt nie
      przygotowal tej wyceny na sesje MR?
      Zarzad Szcecina przygotowuje materialy na sesje - brak kompetencji!!!
      • Gość: e.beata Re: Różanka musi poczekać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 21:44
        Ewo Kościół ją dostał i miał o ten teren zadbać. Inaczej w jakimże celu miasto
        by różankę oddało???
        Co do wyceny to myślę, że najwcześniej przygotował ją zainteresowany?

Ja mam tylko pytanie o bonifikatę. Dlaczego kościół ją dostaje? Miałabym o
        wiele mniej wątpliwości gdyby chodziło o teren na nowym osiedlu pod kościół,
        ale tak...? Czy jż. teraz artyści szczecińscy stwierdzą, że też chcą budować
        Dom Sopokojnej Starości dostaną tak tanio ziemię? A inne grupy zawodowe,
        lekarze, sprzątaczki?
        Dlaczego nie można wystawić Arkońskiej na przetarg?
        DLACZEGO nie można wystawić różanki na przetarg?
        Jest chyba plan zagospodarowania przestrzennego i wieżowca tam nie wybudują.
        Gdy założymy ze miasto odzyska różankę w zamian za Arkońską, to i tak wystawi
        ja na przetarg - no chyba ze są inne plany...
        Czy kościół zapłacił kiedykolwiek karę za zaniedbany teren? Opiekunowie innych
        brudnych miejsc zostają zazwyczaj zmuszeni do ich odśmiecenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka