Dodaj do ulubionych

Szukam pediatry

26.05.05, 08:58
Witam,
Niedługo urodzi się nasze pierwsze dziecko no i mamy problem ze znalezieniem
pediatry. Nie chcę iśc do pierwszego lepszego tylko szukam kogoś sprawdzonego
u kogo będę się czuła bezpiecznie. Czy możecie kogoś doradzic? (niekoniecznie
NFZ). Będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Szukam pediatry 26.05.05, 21:33
      Agatko
      Wiem,że mieszkasz na książąt pomorskich.Więc masz blisko do przychodni na
      Łuczniczą tam jest pediatra p.dr.Alicja Zawadzka,którą polecam.Jest
      konkretna,fachowa nie zleca od razu antybiotyku,ma dobry kontakt z dziecmi.
      Chodzimy z Olafem od urodzenia czyli już 7 lat i syn bardzo lubi naszą lekarkę.
      Pozdrawiam Gosia
      Jeszcze jedno warto wybrac przychodnie blisko domu,bo gdy jest daleko to nie
      zawsze można dojechac i są kłopoty z wizytami domowymi.Wiem coś o tym,bo
      pracuję w przychodni
      • paris4 Re: Szukam pediatry 27.05.05, 09:12
        Dzięki. Już słyszałam o tej Pani dobre opinie i cieszę się, ze ją
        potwierdziłaś. A do przychodni to faktycznie mam blisko:))) Może ktoś jeszcze
        ma jakieś sugestie?
        • mamanatali Re: Szukam pediatry 28.05.05, 17:12
          Słyszałam,że dobrym pediatrą jest pani dr Justyńska,pracuje na Duńskiej.A ja
          korzystam z porad dr Podbielskiego,pracuje w Wojskowym,ale przyjmuje tez
          prywatnie,tyle,że mieszka na prawobrzeżu.Jest bardzo sympatycznym
          lekarzem,fachowcem,z fajnym podejściem do dzieci,polecam.
    • lidka.kwiecien Re: Szukam pediatry 03.06.05, 20:04
      Z dr Justyńską miałam stycznośc w Szpitalu w Policach i.... szczerze, to mam
      parę uwag :). W szpitalu po porodzie bylismy z Kubą 11 dni i wtedy dr Justyńska
      o mało nas nie zagłaskała, była ciągle obecna. Interesowała się Kubusiem i jego
      wysoką bilirubiną, całowała, tuliła i obiecała że jak (po wypisaniu) wrócimy
      znowu z powodu tej żółtaczki to będzie płakała razem z nami. Kuba miał bardzo
      skaczącą bilirbinę więc nie było wiadomo na jak długo jedziemy do domu :).
      Byłam zachwycona jej podejściem do małego, więc kiedy po dwóch (2!) dniach
      wróciliśmy na badania do niej (na które nas uprzejmie jeszcze w szpitalu
      zaprosiła), bardzo się zdziwiłam. Jej słowa: Czy Pani juz była u nas ? A jak
      dziecko ma na imię? Nie mam cienkiej igły, ale to co, będzie grubsza, to tylko
      trochę boli. Nie krzycz itd, juz nawet nie pamiętam. Bardzo krótką pamięć miała
      ta Pani doktor. Nie uważacie?
      A może tylko ja mam takie wspomnienia :)
      Polecam natomiast dr Kędzierską, wiem że przyjmuje w przychodni na Odzieżowej,
      my natomiast korzystamy z jej prywatnych wizyt. Jest niesamowita, polecona
      przez moje dwie, obce sobie, koleżanki i nie żałuję.
      Pozdrawiam
    • mamanataszy Re: Szukam pediatry 10.06.05, 13:24
      Polecam Ci panią dr Justyńską. Jesteśmy z niej bardzo, bardzo zadowoleni. Ma
      niesamowity zmysł medyczny, tzn. nigdy pochopnie nie zapisała naszej córeczce
      antybiotyków, dzięki czemu Natasza do tej pory nie była nimi leczona. Poza tym
      bardzo miła, z tzw. podejściem do dzieci. Ale to tylko nasze doświadczenia.
      • ekiara Re: Szukam pediatry 10.06.05, 13:47
        Mam pytanie dotyczące pani dr Justyńskiej - czy wizyty u niej na ul. Duńskiej
        są prywatne? Jeśli tak, to jaki jest koszt?
        pozdrawiam
        • mamanataszy Re: Szukam pediatry 13.06.05, 08:51
          Wizyty na Duńskiej należą do prywatnych - koszt 40 zł za wizytę. 5o zł kosztuje
          wizyta pani dr u pacjenta. Pozdrawiam
    • marikaow Re: Szukam pediatry 10.06.05, 20:31
      Ja polecam dr Zawadzką, super lekarz, mam bardzo chorowitą córeczkę i zawsze na tą panią doktor można liczyć, zreszta widać po ilosci pacjętów ktorzy na nia czekają. Zanim poda jakies antybiotyki to głęboko sie zastanawia a nie od tak bo dziecko ma czerwone gardło i katar to trzeba wlepic mu antybiotyk. Pozatym pani doktor jak jest powód to daje skierowania na badania a nie lecząc a nuż moze sie uda. Jestem pani dr wdzieczna za to co robi dla mojej córci, mimo ze mieszkam daleko od tej przychodni to i tak chodzimy do dr Zawadzkiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka